Találatok a következő kifejezésre: Ha a kezd el (397 db)

Ha később kezd el beszélni a gyerek, akkor már "butuskább" lesz a későbbiekben?

Lányom (és nem fiam) 2 éves és nem beszél még, csak szavakat mond, hétről hétre többet, de nem tiszták, érthetetlenek néha. :( Mostanság kezdek kiborulni, amikor a rokonaim megjegyzéseket tesznek erre, mert a rokonaink között minden gyerek ilyenkor már szépen tisztán mondatokban beszélt. És mi több, hangoztatják, hogy milyen okos a gyerek, hát emiatt, hogy ilyenkor már beszélt. Nagyon bánt, mert hiába mondom, hogy az én lányomnak a mozgásfejlődése iszonyat gyors volt és emiatt lassú a beszédfejlődése (fejlesztőpedagógus mondta, nem én találtam ki), nem hatok rájuk. :(

Legjobb válasz: Dehogy lesz butuskább :) A fiam sem beszélt még ennyi idõsen, ehhez képest most, öt éves korában mindenki el van ájulva, hogy mennyire okos. Nemrég kíváncsiságból csináltattunk egy intelligencia tesztet nála, nagyon szép eredmény jött ki, a verbális képességei pedig kimagaslóan jók. Attól, hogy egy gyerek késõn kezd el beszélni, még nem lesz buta. Aki mégis ilyet mond, annak fogalma sincs arról, amirõl beszél.

Dehogy lesz butuskább :) A fiam sem beszélt még ennyi idõsen, ehhez képest most, öt éves korában mindenki el van ájulva, hogy mennyire okos. Nemrég kíváncsiságból csináltattunk egy intelligencia tesztet nála, nagyon szép eredmény jött ki, a verbális képességei pedig kimagaslóan jók. Attól, hogy egy gyerek késõn kezd el beszélni, még nem lesz buta. Aki mégis ilyet mond, annak fogalma sincs arról, amirõl beszél.
Semmi összefüggés, csak éppen õ a mozgásfejlõdésre "gyúrt" eddig! Az én fiam éppen fordítva: mondatokban beszél, megmondja a nevét, hol lakik, hány éves, sorolja az autótípusokat, mondókákat... DE! csak 19 hónaposan kezdett el járni! Engem is piszkáltak eleget, de nem érdekelt. :)
Dehogy lesz butuskább! Ne butáskodj! :) Unokatesóm példáját tudom neked leírni. Õ, mármint az unokatesóm 4 éves korában kezdett el beszélni, hát igazából most sem egy szószátyár típus, de nagyon okos, több diplomás mérnök ember lett belõle.
Az én fiam 2, 5 éves, és nem beszél. Az össz szókincse kb. 30-40 szó, és totál ki voltam készülve, hogy biztos valami baj van. A barátnõm kisfia ennyi idõsen már mondatokban beszélt. Orvoshoz vittük, és kiderült, hogy a mozgásfejlõdése kb. 4 éves szinten van, és ez nyomja el a beszédet. Majd az oviban beindul :)
èn 3 éves korom után tanultam meg beszélni. Habár lustább gyerek voltam, de 4-es voltam így is az iskolában. most 2 idegennyelvet beszélek felsöfokon (angol és német). Nagyon szeretek olvasni és szerintem abszolút okos vagyok föleg abban ami érdekelt. Irodavezetöként dolgozok. Amiért nem végeztem egyetemet az azért mert lusta voltam és utáltam tanulni.
Borzasztó ez a nagy versengés :( A gyors mozgásfejlõdés miatt valóban lehet lassú a beszédfejlõdés. Vannak olyan gyerekek is, akik sokáig nem beszélnek, de utána egész mondatokat mondanak. Minden gyerek más ütemben fejlõdik. Ahelyett, hogy megjegyzéseket teszek a rokonaid, legalább együtt érezhetnének veled - bár a rokonait nem válogathatja meg az ember. Annyit tehetsz, hogy továbbra is beszélgetsz vele. Idõvel megtanulja jobban kiejteni a szavakat.
Abszolút semmi összefüggés. Ismerek embereket, akik késõn kezdtek beszélni, mégis nagy sikereket értek el a tudomány területén. Sõt, olyan professzort is, aki 4 évesen!!! mondta ki az elsõ szót, igaz, kivételes eset, de felnõtt korában bepótolta:) Szakmájában (orvos) több nemzetközi elismerést kapott, nagyon ismert. Ismerek olyanokat is, akik korán kezdtek beszélni, de iskolában 2-3 tanulók voltak és sok mindent nem értek el életükben, idegennyelvet sem beszélnek, max. pár szót.
Ilyen összefüggés nincs. Biztos vagyok benne, hogy másban sokkal ügyesebb mint a rokonok gyerekei ennyi idõsen voltak. Semmiképp ne magyarázkodj, mert annál inkább "megtipornak" a drága rokonaid. Õ ilyen és kész! Majd fog szépen is beszélni, ráér még. Gondolom bõven volna mit a lányodon dicsérni, nem pedig a "hiányosságaival" foglalkozni.
Két ismerõsöm is van, akik 3 éves korukig alig mondtak pár szónál többet. Szinte semmit. Mindkettõbõl értelmes, diplomás ember lett, egyikõjük vezetõ beosztásban, 3 nyelvet beszél. A legendák szerint Einstein 4 éves korában kezdett beszélni (nem tudom, mi igaz belõle). Egyelõre ne aggódj emiatt, a lányod a mozgásfejlõdésre koncentrált. Ebben a korban még óriási különbségek lehetnek a gyerekek között, idõvel összeérnek. A rokonokat meg pattintsd le.
Miért lenne butább, megérti a dolgokat csak nem mondja el.
Nyugodtan szólj vissza, mert abszolút nincs igazuk. Húgom 3 éves volt, mikor elkezdett rendesen beszélni, elõtte csak szavakat mondott, azt sem a legjobban. Most már iskolás és nagyon is okos lány! :)
nem lesz butább ezért, de a beszédfejlõdés késhet az értelmi lemaradás miatt. enyém se akart beszélni, 2éves korától 3 éves koráig fejlesztésekre jártnk, 3 éves korára teljesen utolérte a társait, értelmes, okos, ügyes gyerek :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ezek nagyon megnyugtató válaszok. :)
Az elmaradt, hogy március 30-án lesz 2 éves.
Egyetertek ...a tobbiekkel...lanyom egy eves koratol gyonyoruen beszel...fiamat ket-evessen nem ertette senki.. 3 evesen...beirattam idegennyelvu oviba...mondtak orult vagyok...mert nagyon selypitett......negy eves korara...szepen beszelt ket nyelven....nem jelent semmit...ne torodj a megjegyzesekkel.....elobb-utobb beszelni fog...
Csak eszrevetted volna ha spermas a kicsi kacsod nem?Ne haragudj de ez tenyleg eleg hulye kerdes.
hokigyuri kézenfogva megtermékenyített a tudtán kívül. gratulálok a gyerekhez!
TI VÉDEKEZÉS NÉLKÜL SÉTÁLTATOK?!?!
Õrület! Ilyen kérdést!
1. miért lenne spermás a keze? 2. szerinted a spermák ennyi ideig életképesen ficánkolnak szabad levegõn a tenyereden és utána maguktól felmásznak a méhedig? 3. miért nem mosol kezet, ha hazaérsz? 4. ez egy kamu kérdés? amúgy válaszolva: természetesen nem (facepalm)
Retkes kézzel nyúlsz fel akkor max hüvelygombád lehet.
OMG! Mindig moss kezet fõleg, ha magadhoz nyúlsz, jobb esetben a gyerek se g*cis kézzel fogdosta a kezedet, de akkor se lehetnél terhes, mert a spermák nem élik túl az "utat". Max valami baktérium kerül rád.
Igen lehetséges
"Lehet hülye kérdés, ..." Nem lehet, hanem biztosan az.
Hány éves vagy ?XDD
Ezt a marhaságot! Lefüstöl az agyam!

Télleg ha emberhúst eszik valaki annak remeg a keze? Éli könyvében Denzel Washington mondta.

Legjobb válasz: Most vacsiztam és remeg a kezem. Pedig zöldséges melegszendvics volt...:)

Most vacsiztam és remeg a kezem. Pedig zöldséges melegszendvics volt...:)
Nem hiszem, hogy igaz lenne, csak abban az esetben, ha az adott illetõt, nagyon megviseli, de például ha nem tud róla, nem lenne különbség bármilyen másik hús és emberhús közt.
Csak nyárlag remeg emiatt, télleg nem. Télleg csak azért remeg, mert hideg van. Ha valaki emberhúst eszik, annak az a hátránya, hogy az illetõ összes létezõ betegségét elsõ kézbõl megkapja. Régen a szivacsos agyvelõgyulladás azért terjedt olyan jól a természeti népek között, mert ilyet is ettek. Ahogy leszoktak errõl, a betegség drasztikusan visszaszorult.
Nekem alapból, úgy remeg a kezem mint aki 10 éve tûzszerész de nem ettem még embert
Viszont elõnye, hogy a fehérjék felépítése így a legkönnyebb, mert pontosan olyan arányban jutnak a szervezetbe az aminosavak, amilyenben szükség van rájuk. Nem csoda, hogy az állatvilágban viszonylag gyakori a kannibalizmus.
Igaz. A kuru btegség velejárója.
Én is mintha ezer éve tûzszerész lennék úgy remeg a kezem, mégsem ettem még emberhúst. Ennek ellenére szerintem a trauma, meg a sokk miatt, hogy egy másik embertársát kell kannibál módjára megennie.

Egy hete ráestem a kezemre. El nem tört, minimálisan dagadt be, mégis folyamatosan fáj, ha mozgatom (sokszor akkor is, ha nem). Mi lehet ez?

Ma vettem a gyógyszertárban csuklórögzítőt, hogy ne tudjam mozgatni. Ez jó hatással lehet rá?

Legjobb válasz: Nekem sokat segített ugyanilyen esetben (azt orvos írta fel, és sín is volt benne), de önmagában kevésnek bizonyult. Ördögkarom balzsamot használtam még rá (ezt saját kútfõbõl) és nekem az nagyon bevált, azóta már derékfájásnál is.

Nekem sokat segített ugyanilyen esetben (azt orvos írta fel, és sín is volt benne), de önmagában kevésnek bizonyult. Ördögkarom balzsamot használtam még rá (ezt saját kútfõbõl) és nekem az nagyon bevált, azóta már derékfájásnál is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Az enyémben is van sín, remélem használni fog. Tényleg táncos vagy? :)
nézettesd meg orvossal....velem is ilyen volt kapus voltam, labda rávágta a kezem a kapufára és fájt..... de több mint egy hétig használtam mer' nem volt olyan nagy a fájdalom könnyedén használtam aztán ráestem, akkor fájt.... de aztán megint nagyon elgyengült a fájdalom rá vagy 2 napra elmentem orvoshoz kíváncsiság képpen és kiderült hogy el van törve :DD:D
A kérdező hozzászólása: Kapus válaszoló: Köszönöm. Neked sem volt bedagadva?
de, egy kicsit de nem volt feltünõ

Újszülötteknek a hajuk mikortól kezd el, elhullani?

Legjobb válasz: A fiamé nem hullott el. Nagy hajjal született, és az nõtt tovább, semmi nem hullott ki.

A fiamé nem hullott el. Nagy hajjal született, és az nõtt tovább, semmi nem hullott ki.
Kislányom haja még nem hullott ki, most 5 hónapos, bár mondjuk hátul kikopott, mert kifeküdte. Unokaöcsémnek 6-7 hónapos korára már teljesen "új haja" volt, neki hamarabb kihullott, de gyorsan ki is nõtt.
Az én kislányom haja sem hullott ki. Nagy hajjal született és most is nagy haja van. Már a válláig ér, pedig már egyszer le is vágtam. Most 14 hós.
3-4 cm-es hajjal született, elõl kis kopasz folttal :) Egyáltalán nem hullott ki a haja, sõt elõl is behozta a lemaradást. 20 hónapos a háta közepéig ér :) tõlem örökölte, nekem is gyorsan nõ.
Kislanyom sok hajjal szuletett, es ujszulottkent rogton elol, ket oldalt kezdett el kopaszodni. De ahogy hullott a haja, nott is helyette az uj. Ezen kivul hatul sokaig kikopott, de most mar szep hosszu es dus haja van.
az én kisfiamnak 2-3 hónaposan potyogott ki, de nem mindenhonnan.most 4 hónapos és már új haja van:)
Kislányomnak 4 hós kora körül kezdett el hullani, meg hátul kis kopasz lett mert teljesen kifeküdte. Most 6 hónapos és a feje tetején van egy kis taraj a babahajból máshol már egy-két centis az új haja:D
Az én lányomnak is úgy sikerült kopaszodnia , mint az elõttem szólónak a gyerekének.

2 éves a lányom és még mindig alig van haja. Mikor kezd el biztosan nõni?

Legjobb válasz: Hat ezutan:)) az en lanyom is tar kopasz volt 2 eves koraig. Mostanaba mar novoget(3.5 eves). Tolem orokolte. Engem kiskoromba meg dokihoz is elvitt anyukam hogy nem e beteg vagyok:)

Hat ezutan:) ) az en lanyom is tar kopasz volt 2 eves koraig. Mostanaba mar novoget(3.5 eves). Tolem orokolte. Engem kiskoromba meg dokihoz is elvitt anyukam hogy nem e beteg vagyok:)
PErsze, h lehet szandál. Én a pedipedet ajánlom, ha ár nem számít :)
Lehet szandál, dehogy is adjál rá zárt cipõt negyven fokban! Én nagyon szeretem a d d step márkát, szerintem nagyon jó cipõ!
Szia! Én mindkét fiamnak Elefantent vettem. Szandál kell neki mindenképpen nyárra, mert biztos beleizzadna a zárt cipõbe.
én pediped grip n go-t vettem és nagyon imádjuk.a kisfiam is ezzel kezdte és most a lányom is.
Az én kisfiam 3 éves koráig csak Asso cipõkben és szandikban járt. Mi nagyon szeretjük ezt a márkát és szépek is.
zetpol cipõ, olcsó és jó
Innen lehet rendelni is: http://www.zetpolcipo.com/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, amúgy elsõ baba (csak ha kicsit butus lett volna a kérdés:) Szóval minden márkának hajlékony a talpa? És mind fogja is a bokáját, azok közül, amit ajánlottatok?
a pediped-rõl tudok nyilatkozni.- ez hajlékony talpú, a grip-n-go-ban tudja alkalmazni még a behajlított lábujjas menést is. Gyönyörû szépen megy benne a kislányom (van összehasonlítási alapom, mert kaptunk más cipõket). ez a márka viszont nem fogja a bokát, mert azt mondja, hogy ilyen puha, hajlékony talpazatnál nincs rá szükség. a sarok résznél viszont tart, tehát nem "mamusz", utcai viseletre alkalmas. nincs benne harántemelõ sem.

Hogyan lehet vegas pro 12-ben megoldani azt, hogy ha a kezemre ps-elt képet (png) szeretném állandóan a mozgó karomra "helyezni" a videón?

Tehát van egy felvétel a kezemrõl, amiben mozog a kezem. Van egy ps kép, mondjuk egy tetkó, amit szeretnék a videóban is megjeleníteni. A kezem nem forog, csak jobbra ballra mozog, és szeretném lekövetni a png-vel a videó mozgását, de nem képkockánként. Van erre valami megoldás?

Legjobb válasz: Ezt adobe after effects-szel lehet megcsinálni. Vegassal sokkal nehezebb lehet, ha lehet.

Ezt adobe after effects-szel lehet megcsinálni. Vegassal sokkal nehezebb lehet, ha lehet.
Én csak a Track Motionos megoldást ismerem. http://www.youtube.com/watch?v=gar-uQGITQY
A kérdező hozzászólása: U köszi mindkettõtöknek! After effects-el hol lehet? (ha arról még tolnál egy linket, megköszönném) :)
YouTube-on rengeteg ilyen tutorial van.
A kérdező hozzászólása: csak nem tudom mi ennek az "angol neve" (még magyarul sem tudom egy szóban, vagy kifejezésben megfogalmazni)

Ha éjjel kezd el szivárogni a magzatvíz azt hogy veszem észre? Elég mélyen szoktam aludni.

Legjobb válasz: Éjszaka nem szivárogni fog a magzatvíz,hanem konkrétan ömleni :-) legalábbis nekem így volt. Nyugi, arra tuti felébredsz!

Éjszaka nem szivárogni fog a magzatvíz, hanem konkrétan ömleni :-) legalábbis nekem így volt. Nyugi, arra tuti felébredsz!
A kérdező hozzászólása: Be van ékelõdve a baba feje, úgytudom akkor csak szivárogni tud.
Tud ömleni is és nyugi fel fogsz rá ébredni. Ha csak szivárog lehet nem, de a legtöbb kismama nem alszik túl jól az utolsó pár éjszakán, vannak már fájások stb....
Pont azt akartam mondani, hogy jó neked hogy még tudsz aludni :D Egyébként ezen már én is gondolkoztam... hiszen ébren se mindig veszi észre az ember ha szivárog.... bár szerintem látszana a bugyidon egy szép nagy vizes folt akkor is ha csak szivárog..
Nekem is éjjel történt a dolog, nem ömlött, de azért szépen folydogált, felébredtem, pedig én is mély alvó voltam még akkor.Nyugi, fel fogsz ébredni, ez biztos! :)
Úgy felébredtem, hogy csak na! Érdekes érzés, még épp csak megindult, és kiugrottam az ágyból, szó szerint. A szivárgást is észreveszed szerintem.

Egy érett hölgy élvezi azt, ha a kezében sül el a szerszám?

Írjatok!

Legjobb válasz: Az elsõ válaszon nem tudom túltenni magam XDDD

Az elsõ válaszon nem tudom túltenni magam XDDD
Egy érett hölgynek is a nunijában van az élvezõközpontja, nem a kezében...
Én szeretem idõnként csinálni neki :)
Az, hogy egy férfi magának csinálja kézzel és egy nõ csinálja neki aközött kb. ég és föld a különbség.
Biztos szeretik a militarista csajok
Én kézzel sosem szerettem csinálni igazán. Nem azért, mert nem értenék hozzá, vagy mert kellemetlen lenne, csak mindig az jut eszembe, hogy a kezével magának is ki tudja verni. A számmal szerintem sokkal nagyobb örömet tudok okozni neki. Ezért ezt szoktam meg, és én is azt élvezem legjobban, ha a számban sül el a végén. :) 27/L
Igen, élvezem.
Mármint ha egy szögbelövõ sül el?
6. válaszoló! Te egy hölgy vagy! ;)
Én még nem vagyok "érett", de imádom.
jaja, szeretem:)
nem hiszem, hogy a huszonéves csajok olyan jól tudnák csinálni...
Van igen, talán még több is mint tini, de csak akkor ha ki tudod elégíteni, különben nem fogja érdekelni ahoyg a keze alatt spriccelsz el
ELSÕ: Rotfl
Van olyan.
:)
Pl. ha nem tart még ott a kapcsolat, hogy gyerek legyen, akkor kifejezetten praktikus a kézi vezérlés. Élvezetet meg akkor okoz, ha nagyon szeretve van a másik, továbbá ha elõtte/utána/párhuzamosan viszonozza a kézimunkát. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!