Találatok a következő kifejezésre: Ha a kevés lenne az anyatej, (2 db)

Ha a Babámnak kevés lenne az anyatej, akkor aludna szopi után?

Legjobb válasz: vagy igen vagy nem.de lehet,hogy nem sokáig:(

vagy igen vagy nem.de lehet, hogy nem sokáig:(
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdezem, mert nagyon apadóban vana tejcsim, és a mérleg szerint kevés jut a 4 hetes Babámnak, de szopi utám mégis bealszik 1-2 órára.
Ne hagyd, hogy elapadjon a tejcsid, igyál Lactoherb teat, gyogyszertérban lehet kapni, az tuti segit és egyél rendesen.(Nem kellene a picit még tápszerezni, túl kicsi ahhoz föleg ha volt-van tejcsid...) 1.válaszoló
laktoherbet ne igyál, ha nem akarod, h fájjon a hasa (bocsánat, az elõzõ válaszolótól) én az urtica urensre szavazok, nekem is úgy bedurrantak tõle a melleim, h jön a tejci rendesen, néha még fejni is tudok. Jaaa, és eddig a kisbabám talált el a pisijével, mostanában én vezetek, mert a cicim spriccol, és eltalálja sokszor szegénykém arcát :) Na viccen kívûl, téynleg ez segít, ha nem akarsz szedni semmit, akkor ügyelj nagyon a folyadékbeviteledre, többet igyál, egyélmint eddig. Pl jó sok levest, üdítõt(vizet, 100százalékos gyümilevet..stb) Sok boldogságot!
Én is laktoherb teát ittam, és nem fájt tõle a babám pocakja. Meg rengeteg tejem lett az alkoholmentes sörtõl. De szerintem se hagyd elapadni, fejjél sokat.
Én ittam a laktoherbet szedtem az urtikát, nekem egyik sem vált be! Szoptattam és fejtem, végkimerülésig. Így sikerült 7hónapos koráig kihúzni, de végig elég kevés volt a tejem. 4hónaposan már tápszerezni is kellett a szopik mellé. Szerintem csak kitartás, lesz ott még egy kicsi tej annak a tökmagnak, de ha nem alakul a súlya rendesen az orvos úgyis pótlást fog javasolni.
Mennyi idõs a baba? Mibõl gondolod, hogy fogy a tejcsi? Ezek fontos körülmények :) Önmagában a teák, bogyók nem segítenek, csak ha gyakoribb szopival társulnak, eszel-iszol eleget, és pihensz is!
A kérdező hozzászólása: 2 hónaposak vagyunk, és 6270 grammot mértek tanácsadáson 3 napja. A védõnõ kiszámolta, hogy kb 900-950 gramm tejcsit kellene egy nap (24 óra) alatt szopiznia összesen, de a Picúrkám csak 600-700 grammot eszik. Volt ezelõtt, hogy 180-grammot tudott szopizni egy mellbõl, most meg 70-90-et is alig kettõbõl és nem lakik jól. Persze szinte óránként eszik nappal. (Éjszaka viszont elalszik este 10-kor, és reggel 5-kor ébred.)
Ha a babád kiegyensúlyozott, pisi, kaki elég, nem kell méregetni. Emiatt apad el a tej, mert sokan iylenkor hozzátáplálnak.

Szerintetek ártok-e a 3 hetes 3 napos babánknak, ha az anyatejet lefejem, és cumisüvegből adom neki? Keveset szopik, így is tápszerrel kell kiegészíteni, és a szoptatások neki is, nekem is kezdenek nyűgösek lenni.

Legjobb válasz: Ártani éppen nem ártasz, de ez egyenes út a tápszerhez. Hidd el tapasztalatból mondom. Nekem így pár hét alatt teljesen elapadt.

Ártani éppen nem ártasz, de ez egyenes út a tápszerhez. Hidd el tapasztalatból mondom. Nekem így pár hét alatt teljesen elapadt.
Ne add cumisüvegbõl!!!! Az én fiam már a kórházban tápszert kapott cumisüvegbõl, ezután nem volt hajlandó szopizni mert csak ordított ha cicire tettem, hiába volt tejem.
Azért kérdeztem, mert az tûnt fel, h váltott mellbõl szoptatod 20-20percenként.Igy több elõtej jut neki, ami a szomjoltó, kevésbé tápláló és hsafájást is okozhat.Ha fáj a hasa a babának elõfordul, h kevesebbet eszik. 2 óránként váltsd a melled, azt ajánlja mindig mindenki:)
... De annyit nekem nem ért h tönkre menjek miatta. 2 hetes 4napos baba anyukája
Szia. Dettó ugyanez volt velünk is. Egy órát simán elnyúlt a szopizás ha nem többet mert mindig bealudt és tápszer is kellett neki mert kevés volt a tejem. Szerintem ha szeretnéd is szoptatni ne add fel. Szép lassan lett elég tejem és már a szoptatási idõ sem több 20 percnél. Ha többet van mellen több lesz a tej és kevesebb kiegészítés kell majd neki, a végén meg elég lesz amit szopik:-)Kitartás mert ha cumisüvegbõl adod akkor nagyobb eséllyel fog teljesen elapadni a tejed és marad csak a tápszer.
8-as vagyok. Nem értem kedves okosanyuk, miért lettem lepontozva??? Talán azért, mert a gyerekem már a kh-ban tápszert kapott?? Mit kellett volna h éhen haljon, mert sajnos nem volt tejem az elején???? Nevetséges. értelmes választ ad az ember és le kell pontozni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Tegnap kipróbáltam, és az a tapasztalatom, hogy mindketten nyugodtabbak vagyunk :) úgy vagyok a szoptatással valahogy, ahogy a 14. kommentelõ írta.. Már az elsõ napokban, a kórházban sírtam, amiért nem sikerült jól szoptatnom, úgy éreztem, nem vagyok jó anya, amiért a gyermekem alapvetõ szükségletét képtelen vagyok kielégíteni. Lehet, hogy az õ szopási technikája sem tökéletes. Szóval lehet, hogy mindketten bénázunk, és ezért nem megy :) Tegnap óta több tejet tudok lefejni, mint eddig bármikor, ma reggel például egy etetésnyi simán lejött. Ha ez mûködik, maradok ennél, mert bár jó dolog a szoptatás, annyit tényleg nem ér kínlódni vele, hogy a baba is meg én is rámenjünk idegileg. Itthon is többször kiborultam, sokat sírtam, magamban kerestem a hibát, hogy miért szopik olyan keveset. Talán most találtam egy köztes megoldás, ami mindkettõnknek megfelel. Õ továbbra is jókat alszik evés után :) én nyugodtabb vagyok. Majd megpróbálom mellre tenni, kíváncsi vagyok, elfogadja-e, és ha igen, mi lesz az eredmény. De egyelõre most jó így cumisüvegbõl.
én vagyok aki a calmát ajánlotta , azt tudnod kell hogy csak addig mûködik amíg nem kell mennyiségeket produkálnod, különben egybefüggõ fejés lesz az életed...az meg nem kivitelezhetõ de a calma segít a kicsinek hogy ügyesen szopojon és nem lesz kínlódás.
Sajnos igy van ahogy az utolsó irja.Nehéz késõbb nagy mennyiségeket produkálni fejéssel. De a lényeg, hogy tehermentesitsd a lelked:)
A kérdező hozzászólása: A mennyiség alatt hány grammot értetek?
Ugyan igy voltam mint te, kevés híg tej, a babám sem szopott ügyesen, plusz tápszer. Én 5. nap már bõgtem a gyerek felett, 6. nap feladtam és azóta fejek és cumisüvegezünk. Õszinte leszek, egy percig nem bánom, nekem ez az egész szoptatás egy rémálom volt, a babát azóta nyugodt, és énis, látom h mennyit eszik, jol lakik és szépen gyarapodik. Én elhiszem h vki szerint a szoptatás a világ legszebb és legjobb dolga de annyit ne
A 10-20 ml teljesen normális az elején, az is, hogy elalszik 20 perc után. Azt az idõt, amíg fejsz, inkább használd arra, hogy szoptatod, ha csak cumizza, és aszik, akkor is. A mell ingerlésétõl termelõdik a több tej. A cumisüveg tényleg egyenes út a tápszerhez. Könnyebben jön belõle, és akkor késõbb még kevesebbet fog szopizni. TE meg nem fogod bírni sokáig a fejést.
1-es vagyok. Én csak azért gondolom, hogy elapadhat, mert a mennyiség alapján és hogy pótlás is kell úgy gondolom, hogy be sem indult még igazán a tejtermelés. De lehet, hogy rosszul gondolom. Én is fejtem naponta 7-8 alkalommal, de akkor sem jött 10-20 milinél több és napról napra kevesebb volt. Amikor egész nap összesen csak 30 milit tudtam fejni abbahagytam, mert már nekem nem érte meg, hogy napi több órát ezzel foglalkozzak a babámat meg nem tudom ellátni. Ha fejsz, akkor rendes mennyiég jön? Mert ha igen, akkor biztosan fenn lehet sokáig tartani. Esetleg nincs letapadva a nyelve? Nálunk valószínûleg emiatt nem tudott szopizni a baba.
10 hónapig csináltam ezt, nem lett semmi baja, nem ártasz semmit, fõleg, ha így jobb, akkor persze, hogy így add.
Ha sokáig akarsz szoptatni, akkor igen a medela calma a legjobb erre.Nekem is van, tényleg hasonlit a cicire:) http://www.medela.com/IW/en/breastfeeding/products/breastmil.. 3, 5.-ös voltam.
Ha fejed nem apadhat el , ha sima cumiból eteted viszont abbahagyhatja szopást és fogja is nagy valószínûséggel.Meldea calma cumisüveget ajánlom.
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom majd. Csak szeret szopizás közben bealudni.. ez pont kb. olyan 20 perc után történik, bár van, hogy hamarabb. Onnantól csak nyammog. Volt, hogy fél órát hagytam 1 cicin, aztán lemértem, mennyit evett. 10 grammot...
A kérdező hozzászólása: De, egy kicsit az. Viszont annyira nem vészes. Sokat kakil :) Van összefüggés a szopott tej mennyisége és a hasfájás között?
Bocsi egy kérdés.Nem hasfájós a babád?
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos én is ettõl tartok... de most csak kínlódás van.. 20-20 percet szoptatom a 2 mellbõl egymás után, és így szopik 30 grammokat...
Én sem értem, miért lettem lepontozva, de ha valaki így megnyugodott, hát, jó. Gondolom, valamelyik szoptassazéletedértkülönbenhacsakfejednemvagyanya funclub-os. Mennyiséggel kapcsolatban annyit, én, aki csak fejtem, és 10 hónapig, reggel 300 grammokat, napközben 150-250 grammokat, este 200 grammokat fejtem, tudtam, mennyit eszik, tökéletesen hízott, és nõtt, és ennyi. Ugyanúgy a lényeget kapta, az igaz, hogy így macerásabb volt, de ugyanúgy anyatejet kapott, sajátot, csak üvegbõl és nem cicibõl. Ennyi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!