Találatok a következő kifejezésre: Ha a kesik (856 db)

Milyen szakon végezzek fõiskolát, ha a késõbbiekben könyvelõ szeretnék lenni? Egyáltalán milyen tanulmányokra van szükség? Milyen tantárgyakból érettségizzek? (gazdasági ügyintézõ szakra járok)

Nagyon hálás lennék, ha egy könyvelõ akinek van tapasztalata ebben a munkakörben tanácsokat adna, elmesélné, hogy jó dolog-e ezt csinálni, a fizetésrõl, nehéz-e stb...! :)

Legjobb válasz: Az én végzettségem könyvelõ. Közgazdasági szakközépiskolát végeztem. Ez után lehet még mérlegképes végzettségért tanulni, vagy számviteli fõiskolára jelentkezni, de könyvelõ lehetsz csak középfokúval is.

Az én végzettségem könyvelõ. Közgazdasági szakközépiskolát végeztem. Ez után lehet még mérlegképes végzettségért tanulni, vagy számviteli fõiskolára jelentkezni, de könyvelõ lehetsz csak középfokúval is.
Mérlegképes tanfolyam elvégzéséhez nem kell feltétlenül a diploma, de a gazdasági szakmai elõképzettség szükséges. Az hogy neked megfelelõ lesz-e a szakképesítésed bemenetként nem tudom. Elég szigorúak a szabályok, hogy mit fogadnak el. De te ennek biztosan utánanéztél már. Viszont ha diploma nélküli mérlegképes végzettséged van..nem igazán fognak alkalmazni..ez van...szóval ha ezzel akarsz foglalkozni akkor diploma és utána vagy közben végezd el a mérlegképest...
A második hozzászólót szeretném megerõsíteni, hogy nem sok esélyed van, ha nem végzel el egy fõiskolát / egyetemet mellé. Mellette pedig minél több nyelv (akármilyen élõ nyelv, nem lehet hibázni) - így a szolgáltatóközpontokban mindig szívesen fognak látni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)

Mit érdemes tanulnom, ha a késõbbiekben például egy segélyszervezetnél, nonprofit szervezetnél szeretnék elhelyezkedni?

Legjobb válasz: Valahol itt, a Gyakorikérdéseken olvastam, hogy Norvégiában van valami iskola; ott 2+32 évig tanul az ember (2 év angol, 2 év ilyen csapatmunkával kapcsolatos dolog, vagy mi), utána, aki kijárta ezt az iskolát, azt viszik össze-vissza; Afrikába, Ázsiába, ahol éppen kellenek önkéntesek. De ha részletesebben leírod, hogy milyen segélyszervezetnél gondoltad magad a jövõben, könnyebb útmutatást adni :)

Valahol itt, a Gyakorikérdéseken olvastam, hogy Norvégiában van valami iskola; ott 2+32 évig tanul az ember (2 év angol, 2 év ilyen csapatmunkával kapcsolatos dolog, vagy mi), utána, aki kijárta ezt az iskolát, azt viszik össze-vissza; Afrikába, Ázsiába, ahol éppen kellenek önkéntesek. De ha részletesebben leírod, hogy milyen segélyszervezetnél gondoltad magad a jövõben, könnyebb útmutatást adni :)
Szociális munkás, egyetemi szak.
A kérdező hozzászólása: Olyasmikre gondoltam, mint például az UNICEF, vagy hasonlók. Nagyon szívesen végeznék terepmunkát is az adott helyeken, örömmel mennék külföldre segíteni, de akár az ezekhez kapcsolódó kampányokat is szívesen tervezném, szervezném stb. :) A szociális munkásnak nagyjából tudom mi a feladatköre, viszont azt nem tudom, hogy ezen kívül miféle végzettséggel lehet munkát kapni ilyen területen.
Mint mi? Lehetsz könyvelõ is ott vagy szóvivõ.. Szociális munkás szakkal tehetsz is az emberekért. Emellett önkénteskedj ahol csak tudsz, nagykövet nem 5 perc után leszel, sok-sok munka és évek kellenek.

Zúzott fokhagyma az az, amikor felvágom apróra vagy ha a késsel összenyomom és úgy teszem az ételbe?

Tojáslevest szeretnék csinálni, még csak most tanulok főzni.. úgy van a receptben,hogy 4 gerezd zúzott fokhagymát tegyek bele. Kicsit soknak találnám,ha felvágva teszem bele és arra gondoltam,nem-e csak össze (le) kell nyomnom a késsel például,hogy csak úgy legyen benne az íze. Légyszi ne cikizzetek, ha ilyet még nem tudok :$ Köszi előre is.

Legjobb válasz: A zúzott azt jelenti, hogy összenyomod, igen. Vagy, van direkt fokhagymanyomó, azzal még könnyebb!

A zúzott azt jelenti, hogy összenyomod, igen. Vagy, van direkt fokhagymanyomó, azzal még könnyebb!
de ne kínait tegyél bele, hanem magyart, a kínainak van egy furcsa íze ha fõ, vagy sül,
Az a lényeg, hogy megbontsuk a gerezdet. Így, úgy, vagy amúgy.
Ha nincs otthon fokhagyma-zúzód, akkor ahogyan írtad: elõször vékony szeletekre vágod a girizdet, majd kereszten apróra szeled, és a végén a deszkán a kés lapjával még szétnyomod. Persze a 4 gerezd egy levesbe nálam is sok lenne, persze azt nézd meg, hogy a recept hány fõre készül. Ha pl. 10 liter levest fõzöl, vagy csak 2 litert, azért nem mindegy.
* kereszten = keresztben

Melyik egyetemre kell mennem, ha a késõbbiekben lakberendezõ/belsõépítés/designer/formatervezõ irányokban szeretnék elhelyezkedni?

Semmit nem tudok errõl a témáról, ill. nem sokat, szóval hogy mi hogy mûködik. Mindenképpen Budapesten szeretném csinálni.

Legjobb válasz: Lakberendezõ, belsõépítész és designer nincs fõsulin csak okj-n. Formatervezõ pedig ipari termék és formatervezõ mérnök szakon van, pesten úgy tudom ez a BME-n van. Itt van rajz alkalmassági, mégpedig 2014.05.29.-én. Érettségizni pedig matekból kötelezõ, és választhatsz mellé egyet ezekbõl: biológia, fizika, kémia, infó. Vagy pedig Óbudai Egyetem, itt az alkalmassági rajzból szintén 05. 28-29.-én lesz. Ugyan ezek a választott tárgyak. Ponthatár tavaly BME-n 389 volt államin, Óbudain pedig 281.

Lakberendezõ, belsõépítész és designer nincs fõsulin csak okj-n. Formatervezõ pedig ipari termék és formatervezõ mérnök szakon van, pesten úgy tudom ez a BME-n van. Itt van rajz alkalmassági, mégpedig 2014.05.29.-én. Érettségizni pedig matekból kötelezõ, és választhatsz mellé egyet ezekbõl: biológia, fizika, kémia, infó. Vagy pedig Óbudai Egyetem, itt az alkalmassági rajzból szintén 05. 28-29.-én lesz. Ugyan ezek a választott tárgyak. Ponthatár tavaly BME-n 389 volt államin, Óbudain pedig 281.
Moholy Nagy Mûvészeti Egyetemen is van formatervezõ, de hatalmas nagy tehetségnek kell lenned ahhoz, hogy oda felvegyenek. A MOME-n nem számít az érettségi, 3 fordulós alkalmassági vizsga van, de sok embert csak 5-jére vesznek fel, ha egyáltalán felveszik õket. BME-vel jobban járnál, több a férõhely is.
A kérdező hozzászólása: Matematikából persze, hogy érettségizem, hisz az mindenhol kötelezõ (meg magyarból, töribõl és választott, jelen esetben angol nyelvbõl). És ahogy írtam, pluszként informatikából. És elég egy OKJ-s képzést elvégeznem ahhoz, hogy késõbb olyan munkát végezhessek, mint pl. Colin Mcallister, Justin Ryan vagy Jonathan és Drew Scott(Spektrum Home), stb ? Csak azért említettem õket, mert talán õk ismerõsek lehetnek, és így tudom legpontosabban leírni, mi szeretnék lenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, eddig nekem is az tûnik a legkézenfekvõbbnek.

Mit jelent az esemény utáni tabletta (rigesoft) tájékoztatójában, hogy: A Rigesoft tablettát a menstruációs ciklus bármelyik napján lehet alkalmazni, kivéve abban az esetben, ha a menstruációja késik?

Nekem napok óta késett (még mindig), amikor rosszul védekeztünk, és felirattam és bevettem. Akkor nekem most nem fog használni? Az orvosn?nek szerintem mondtam, hogy késik éppen (mint minden hónapban), jó gyógyszert írt fel? 18 éves lány

Legjobb válasz: "A Rigesoft tablettát a menstruációs ciklus bármelyik napján lehet alkalmazni, kivéve abban az esetben, ha a menstruációja késik. Amennyiben a menstruációja késik, konzultáljon nõgyógyászával." Így szerepel a betegtájékoztatóban. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy ha valakinek késik, akkor akár terhes is lehet. Akkor nincs értelme szedni illetve nem is hat. Esetedben e doki tudott a késésrõl, ennek ellenére felírta. Igazán csak akkor kellene tõle tartani, hogy nem hat, ha jóval korábban teherbe estél volna.

"A Rigesoft tablettát a menstruációs ciklus bármelyik napján lehet alkalmazni, kivéve abban az esetben, ha a menstruációja késik. Amennyiben a menstruációja késik, konzultáljon nõgyógyászával." Így szerepel a betegtájékoztatóban. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy ha valakinek késik, akkor akár terhes is lehet. Akkor nincs értelme szedni illetve nem is hat. Esetedben e doki tudott a késésrõl, ennek ellenére felírta. Igazán csak akkor kellene tõle tartani, hogy nem hat, ha jóval korábban teherbe estél volna.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére az szinte kizárt, hogy amiatt késik mert már terhes voltam, köszi a választ, így már logikusabban hangzik nekem is!
A kérdező hozzászólása: Azért még várok válaszokat, hogy megnyugodjak:) Az orvos nemtörõdöm volt...
Ha jól tudom ez egy eseményutáni tabletta, vagyis az aktus után 72 óráig van lehetõséged bevenni. Ez után már felesleges. Most az a kérdés, hogy mikor mentél el felíratni, a baleset után beleestél a 72 órába? Ha igen, akkor elvileg hat, ha nem, akkor meg felesleges bevenni.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem arról van szó, hogy: ha késik akkor a szervezetem termel valamit, ami hatástalanítja a gyógyszert?

Mit jelent az, ha eltörik a kés?

Kentem a kenyeret kenőkéssel,és kenés közben kettétört :O elég vastag kés,szóval meg is lepődtem,mikor csak úgy fogta magát és eltört..kíváncsi lennék,hogy ennek van-e valami jelentősége.

Legjobb válasz: Kell venned egy másik kést.

Kell venned egy másik kést.
anyaghiba
A kérdező hozzászólása: köszii :DD ez egy józan paraszti ésszel való gondolkodásmód :D

Nem késő ha a polgári esküvő csak 18:30-kor kezdődik?

Augusztusról van szó.

Legjobb válasz: dehogy késõ! Hajnalig még sok idõ van bulizni. Nyáron még sokáig van világos is.

dehogy késõ! Hajnalig még sok idõ van bulizni. Nyáron még sokáig van világos is.
Nincs ez késõ. Amúgy lagzi ritkán van elõre szólni kell, és akkor elõtte kialussza magát mindenki és úgy készül, hogy sokáig marad. Én gyerekként is voltam esküvõkön hajnali 2-3 körül jöttünk el mert akkor már tényleg elaludtam az egészen. Egyébként pedig a többség mindig egész sokáig marad, de elõre meg kell beszélni az emberekkel, hogy nagyon örülnél ha maradnának sokáig. Szerintem nincsen késõn, jó lesz ez így. És ne aggódj, semmi nem lesz elrontva. Különben is csak te és a párod aki számít, hogy ti ketten ott lesztek. Nekem más nem lenne fontos. Ha valami nem lenne tökéletes nekem az se számítana, csak hogy a párommal összeházasodunk. Max. azért aggódnék, hogy ha valami nem tökéletes akkor nehogy õ szomorú legyen miatta. Nekem bármi megfelel úgyse létezik más csak a szerelmem. :)
szerintem ez így oké, én sokkal jobban szeretem nyáron a késõ délutáni/kora esti hangulatot, mint a reggelt/délutánt..a fél hét szerintem ideális, mert nincs olyan meleg, jobb a hangulat, szebbek a fények, senki sem álmos. olyan ciki, amikor vonul a menasszony a nagy ruhában, de már szakad róla a víz, folyik le róla a smink, a ruhájára pedig a tûzõ napban nem lehet ránézni anélkül, hogy ki ne égne az ember szeme. : D
Szia! Az attól függ, hogy mekkora távolság van a szertartás és a lagzi helyszíne között, ha egy helyen van, akkor akár még bele is férhet az idõbe. Elég sok esküvõn voltam, de nem igazán szokott a vacsi 19-19:30-nál késõbb kezdõdni, azért mert akármilyen jól felkészült az étterem, pöröghetnek ezerrel, egy ilyen vacsi legalább két óra.
Ha a hangulat miatt gondolod, akár kora délután is összejöhettek már, amolyan fogadásféle, és innen mehettek az esküvõre. Ez idõ alatt már a hangulat megjönne, utána hamarabb bulizódik be a társaság. Fázni nem fogsz, az tuti, fõleg, ha széttáncoltatják veled a cipõdet. Egyébként meg nem muszáj, hogy éjfélkor öltözz át, ti döntötök errõl is! Ha tovább szeretnél a szép ruhádban maradni, akkor öltözz át 2-kor, ha egyáltalán muszáj átöltözni. Ma már annyi féle szokás van, semmin nem ütköznek már meg az emberek. Másik lehetõség, nézz körül a környezõ településeken, hátha ott lenne korábbi idõpont!
Nincs késõ. Sõt! Nekünk is szeptemberben volt és nagyon meleg volt. Fölösleges volt sminkelni, mert szó szerint leizzadtam a szertartás alatt. Ráadásul, mivel fél 4-kor kezdõdött, utánna amikor visszamentünk az étterembe, alig birtuk kivárni, hogy 7 óra legyen és felszolgálják a vacsorát. Én mindenképpen késõbb kezdtem volna, ugyhogy a fél 7, tök jó idõpont. Ne aggódj, mert egész nap a fehér ruhádban leszel. Abban mész sminkleni, frizurát csináltatni, fényképezkedni. Mire este lesz, alig várod majd, hogy levehesd!
Pontosan és legalább nem a legnagyobb melegben fõtök meg! Reggelig egy csomó idõ van! Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Meg attól is tartok, hogy az anyakönyvvezetõ eddigre már annyira fásult és fáradt lesz, hogy esetleg elront mindent. :(
A kérdező hozzászólása: Félek hogy nem marad idõ "élvezni" a vacsora után a bulit, hiszen kb 8-kor kezdenénk vacsizni, kb 9:30-ra fejezénk be.. És utána már mindjárt éjfél, és le kell vennem a fehér ruhám.. :(((( Másrészt fázós vagyok, félek hogy hûvösebb lesz estére.. :( Másik aggodalmam, hogy sok a gyerkõc, és hogy mindenki lelép majd éjfél után, és így alig lesznek ott az esküvõn :(
kicsit késõ, de akkoris meg tartják akkor miért ne, a lagzi ugyis sokáig szokott tartani, van rá idõ :)
Nekünk 18:00-kor lesz. Pont a nagy meleg miatt kértük így, meg azért, mert akkor nem kell 3-4 órát várni a vendégeknek a vacsira. Kevesebbet isznak!:) De komolyan, én is voltam olyan lagzin, ahol már 4-re vége volt a szertartásnak, aztán meg döglõdtünk a vacsiig. A ruha miatt ne aggódj, éppen elég lesz a pár óra tánc benne. Annyira nem is lesz kényelmes, mert ugye meleged lesz, meghát 3 órán keresztül is bõven elég úgy táncolni, hogy közben a ruhát figyeled, hogy lehetõleg ne sérüljön.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat és megnyugtatásokat! :) Igazatok van, jobb is hogy nem 100 fokban lesz a szertartás. A vacsi a polgáritól kb 30 perc távolságban lesz, szóval nincsen messze :D Köszönöm mégegyszer!

Ti hogy éreznétek, mit szólnátok (szólnátok-e) ha a férjetek nem szólna, hogy kimarad (késik) egy kicsit?

Nem akarok házsártos lenni. A férjem eljár nyelvtanfolyamra sténként, és utána néha (ritkán tényleg) elmegy sörözni (nem tudom kikkel, munkatársakkal vagy a tanfolyamtérsaival) de nem szól nekem. Se egy sms, se semmi. Múltkor (és az előtti alkalommal) megkértem, hogy írjon egy smst, vagy hívjon fel vagy valami.Megígérte, hogy megteszi. Nem az engedélyem kell, mielőtt féreértenétek, hanem hogy tudjam hogy merre jár, nincs-e baja, nem támadták-e meg, nem lett rosszul. Én otthon várom, és nem tudok semmit róla. Nem kezdem el hívogatni, mert nem ellenőrizni akarom. Olyan rosszul esik, hogy a kérésemet nem veszi figyelembe, pedig tudja, hogy ez nekem fontos.

Legjobb válasz: Akkor talán magyarázd el neki hogy mennyire fontos, vagy amikor tudod, hogy otthon lesz, te is érj haza 1-2 órával késõbb. Így talán majd õ is átérzi milyen aggasztó ha nem tud a másikról semmit.

Akkor talán magyarázd el neki hogy mennyire fontos, vagy amikor tudod, hogy otthon lesz, te is érj haza 1-2 órával késõbb. Így talán majd õ is átérzi milyen aggasztó ha nem tud a másikról semmit.
Azt már próbáltad, hogy elmész a barátnõddel, amikor hazaér az üres lakás várja, se egy cetli tõled hogy merre vagy, aztán valamikor késõbb betoppansz, hogy bocsika, elbeszélgettük az idõt?
A férjed nem tisztel. Semmibe veszi amit kérsz tõle. Ez így szerintem azt jelenti, hogy valami baja van a kapcsolatotokkal, veled... nem boldog... nem érdekli, hogy aggódsz érte. Nálunk is elõfordult, de nem szándékosan. Annyi történt egyszer, hogy elaludt a vonaton. Ráadásul akkor fel sem tudtam hívni, mert le volt tiltva a kártyája. (sokáig nem töltötte fel pénzzel, ezért letiltották.) 1 órával késõbb ért haza a megszokottnál. Gondolhatod min mentem át... hogy biztos megtámadták, kirabolták, elcsapta egy busz...stb... ráadásul alapból kicsit veszélyes a munkája, volt olyan kollégája akit megtámadtak és a kórházban kötött ki.... Mindegy. Annyi a lényeg, hogy általában, amíg van pénz a telefonján, és tudja hogy késik (vonat) vagy bármi, mindig dob egy smst, vagy felhív. Ez alap dolog lenne, és nem neked kéne a férjednek könyörögni, hogy írjon. Tisztelet...tekintettel vagyunk a másikra meg ilyenek... Szerintem is csináld meg, hogy nem vagy otthon, mire hazaér. Ülj be egy moziba vagy valami, és aztán menj haza. Majd megtudja. Ha szép szóval nem érti meg, akkor cselekedni kell. Ha meg nem érinti meg a dolog, akkor tényleg az van, hogy már nem érdekli mi van veled...de ezt is jobb megtudni, és lépni. 27/N
Ha nem akarod eljátszani ugyanezt vele, akkor javaslom adj neki egy órát a tanfolyamos óra után, aztán hívd fel, hogy merre van!
Hasonlóan feledékeny férjjel (nem rossz szándék volt, nincs idõérzéke) leültem és elmondtam, hogy ha indokolatlanul sokat késik, akkor elkezdek aggódni. Aztán elkezdem hivogatni a környékbeli rendõrkapitányságokat, kórházakat és hullaházakat a személyleírásával. Ez elgondolkoztatta és többet nem fordult elõ.
Problémától függetlenül, ha megkér valamire, akit szeretek, akkor azt teljesítem. Ez a tisztelet. Nehogy már még õ hívogassa, mint kamaszkislányt az édesanyja, hogy "Bocs a zavarásért, de kocsmázol épp? Mert akkor nem várlak tovább, mint egy hûséges kutya, miközben te arra sem vagy képes, hogy hazatelefonálj.".
20-as: Válaszodtól függetlenül, amelyet felpontoztam, mert a lényege jó, ez nem stimmel: "Problémától függetlenül, ha megkér valamire, akit szeretek, akkor azt teljesítem. Ez a tisztelet." Nem, ez nem az. 1. Pl. ha valakit szeretek és õ megkér arra, hogy ugorjak a kútba, nem fogom megtenni. És ennek semmi köze sem a tisztelethez, sem a szeretethez - ez síma énvédelem és józan ész. 2. A tisztelet nem keverendõ össze a szeretetettel, sem egyéb mással. Tisztelhetsz úgy is egy embet - azért, ahogyan él, gondolkodik, dolgozik stb., - hogy egyáltalán nem szereted. ------ Kérdezõ: Igen én szólnék és szoktam is szólni. A férjem néha eljátssza ezt a "de én nekem aztán senki sem parancsol és most majd megnézem, hogy aggódik-e értem" c. nagyjelenetet (ilyenkor az édes anyuskáját a megfelelõ helyre kívánom, de szerencsére már ott is van egy ideje). Mindig helyreteszem, és szépen kéri is a bocsánatot és az elnézést utána, ahogyan az elvárható ilyen esetben. Csak ez nagyon fárazstó, mert rengeteg fölös energiát felemészt belõlem. Szerencsére lassan egészen jól fel is fogja, hogy ez egy ocsmány játszma, én nem megyek bele soha, és nem érdemlem, meg, hogy rajtam verje le az anyjával kapcsolatos valahai indulatait. A kedves férjed is azt játssza, hogy megkéred valamire, amire õ zsigerbõl nem válaszol, vagy mond valamit, és utána nem teszi meg, amit ígért (ilyenkor az van benne, ha tudatos és nem síma memóriaprobléma: na nehogy már egem az asszony ugráltasson!"), és közben téged "tesztel", hogy aggódsz-e érte, értsd: szereted-e. Ez tényleg egy játszma, és elég ronda játszma. A játszmába akkor vonódsz bele, ha úgy teszel, ahogyan õ elvárja. Ebbõl kilépni pontosan azzal lehet, hogy visszajátszod neki azt, amit õ játszik: fogod magad, elmégy valahova, amirõl tudja, hogy hol van, kinél vagy, viszel telefont, ha kérdezi, hányra mégy haza, megmondod, ÉS utána (bármennyire is fáj, nem szabad ilyenkor foglalkozni semmivel!) pontosan azt teszed, amit õ veled. Hajszálra! Ezzel nem leszel olyanná, mint õ, nem kell félni, mert te tudatosan csinálod: azért, hogy tükröt tarts elé, hogy lássa, mit mûvel és az a másiknak mennyire fájhat. Ha tudod, hogy te nem vagy ilyen ember, amit egyszer játszanod kell, akkor nem kell aggódni. Csak ne csinálj belõle rendszert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, tanulságosak voltak! Hazajött a férjem, annyira nem is késõn, munkamegbeszélésre beültek egy kocsmába egy kollégájával, (nem ittak alkoholt egyébként), és lemerült a telefonja. Látta rajtam, hogy aggódtam, ideges vagyok, megígérte megint, hogy felhív, ha nem jön idõben, bocsánatot kért. Most ennyi elég, és majd meglátom, hogy legközelebb betartja-e az ismételt ígéretét.
Attól nem leszel/vagy házsártos mert megkéred a párod szóljon ha késik. Ez szerintem természetes. Ha egyszer nem szólt, hogy késik az igéret után az még elnézhetõ fõleg, hogy elõtte nem volt hozzászokva, hogy telefonáljon, de azért több eset után én már azt érezném, hogy nem tisztel engem annyira, hogy betartja az ígéretét. Nem nagy dolog ez szóval betartható. Nálunk ez kérés nélkül is mûködik, mindig felhívjuk a másikat, hogyha késünk akár 30 percet vagy 1 órát.
Miért kell elvárni egy párkapcsolatban, hogy a másik összes gondolata rólunk szóljon? Én meg ezt nem tudom megérteni és elfogadni. Az idõ szubjektív is tud lenni, gyorsabban telik annak, aki jól érzi magát. én mikor kikapcsolódom, eszembe sem jut a férjem, fõleg hogy fel kellene hívni bla-bla.. persze ettõl kikapcsolódás, nincs ott szorongás, hogy most mit fog szólni, sietnem kell haza. Õ is megkapja ugyanezt a szabadságot és megértem, ha idõnként megfeledkezik rólam, nem vagyok az anyja. Ha bajban van és kell a segítségem, úgy is fel fog hívni. De felnõtt emberek vagyunk, mindenki tud magára vigyázni, könyörgöm, miért kell aggódni? Szerintem ez az egész csak a kontrolltartásról szól, ha nem tudod mit csinál és kivel szorongani kezdesz, nem érte aggódsz, hanem csakis saját magadért..
Mindenki tud magára vigyázni? Ez speciel nem igaz... Mások írták a kirablást, nálunk a párom mondjuk enyhe fagyban jön haza a töksötétben motorral s bármikor kiugorhat elé egy szarvas, mert itt van belõle rendesen. Fagyban max. 50-nel megy, de az árokból kiugró szarvas, miközben a plexire esetleg ráfagy a köd, azért okozhat meglepetéseket. De nem ragozom. Nos, alapból nem aggódom érte, nem vagyok az a fajta, de ha 1 órát késne s nem tudnám, hogy fog, akkor azért nyugtalan lennék kissé. Szerintem ez normális dolog.
Nálunk alap, hogy értesítjük a másikat az ilyen dolgokról. És ez nem elszámolás a másik felé, azért tesszük, mert jó érzés tudni, hogy a másik biztonságban van.
"Az idõ szubjektív is tud lenni, gyorsabban telik annak, aki jól érzi magát. én mikor kikapcsolódom, eszembe sem jut a férjem, fõleg hogy fel kellene hívni bla-bla.. persze ettõl kikapcsolódás, nincs ott szorongás, hogy most mit fog szólni, sietnem kell haza." Ezért tanácsolták néhányan, hogy ha aggódik, nyugodtan hívja fel, hogy merre jár. A férje elmondja, hogy sörözik és kész, béke van. Ez nem ellenõrizgetés, nem rinyálás, stb. Attól, hogy valaki felnõtt, még történhet vele baleset, vagy akármi. Nálunk pl. teljesen alap, hogy ha a férjem nem ér haza este 8-ig, akkor felhívom. Õ elmondja, hogy hol van, mikor ér haza és kész. De, ha pl. õ hamarabb hazaér és nem érti miért nem vagyok otthon, õ is ezt teszi. Nálunk ez teljesen természetes.
Szerintem sincs köze a tisztelethez. Az én párom ennél komolyabb dolgokat is képes lenne elfelejteni, érdekes memóriája van. Nekem az jött le, hogy ez az elsõ alkalom, amikor meg volt beszélve, hogy szól és nem szólt, simán elfeledhette, ha az a fajta. Az engem is zavarna, ha semmibe venné a kérésemet, ha egyszer rábólint, tényleg megértheti, hogy aggódom. Az én párom akkor is szól, ha csak 10 percet késik, mert bankol vagy tankol, pedig nem is kértem rá. Ennyinél még nem aggódnék, de jó tudni, hogy mikor kezdjek neki a palacsintatészta megkeverésének vagy ilyesmi :) Azzal egyetértek, hogy ilyenkor fel lehet hívni, ha a másik nem szólna.
Ha változás van az órarendben azt elõre közli a tanár.És közben is megengedett az sms vagy rövid telefon!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Igazából játszmákat nem szeretnék (hogy majd jól megtudja milyen is ez!). Nem. Azt szeretném, ha megértené, de úgy tûnik elbuktam, mert nem érti. Mondtam neki, többször is. Nem tudom, hogy hisztizzek, balhézzak, maradjak nyugodt és beszélgessek, vagy ne szóljak semmit mert túlreagálom.
Simán eltudom képzelni, hogy tovább tartják az órát, közben meg mégsem telefonálhat. Szerintem felesleges ennyire számon tartani.
Pedig ha nem érti meg, akkor nincs más megoldás, mint egyszer fordítva eljátszani a dolgot. Ha neki kell néhány órát aggódni, hogy mi lehet veled, akkor majd felfogja, hogy ezt te is így érzed. (NEM arról van szó, hogy ez rendszeres legyen, hanem hogy átérezze a helyzetedet!)
Csak ne bonyolítsd túl. Nálunk simán mûködik, hogy ha valamelyikünk egy óránál többet késik és nem szól, akkor a másik felhívja. Ez valahogy úgy szokott kinézni, hogy mondjuk én felhívom: "Szia szívem, merre vagy? Minden oké?" "Persze csak beültünk egy sörre a kollégákkal." "Oké, szerinted kb. mikor érsz haza?" "Egy-két óra múlva." "Rendben, várlak, addig is jó sörözést!" Nem szokott megsértõdni rajta :) Hívogatni tényleg ne kezdd el, de ha csak felhívod, hogy minden oké-e, azzal nincs semmi gond. Én úgy vagyok vele, hogy megkérdezem, mikor jön, és ha ahhoz képest már egy félóra-óra eltelt, akkor hívom csak fel újra. Ez nem hívogatás, és nyilván benne van a pakliban, hogy azt mondja, nagyon jól érzik magukat, úgyhogy marad még. Bár mostanában ha így alakul, akkor rögtön szól, legalább egy sms-t ír, és akkor nem aggódom.
A kérdező hozzászólása: Az órát nem tartják tovább, de köszönöm. És óra közben smsezik néha, tehát ez nem kérdés. Nem szertném irányítani! Jár neki a kikakpcsolódás, de nekem is, hogy ne kelljen aggódnom, várnom, és mindeközben attól félnem, hogy hiába kérek, és hiába ígér, az nem teljesül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm utolsó, a válaszod megnyugtató. :)
Férjed semmibe vesz téged, úgy él, mint egy független ember. Nem kell elkérezkedjen, de annyit megtehet, hogy hazaszól, hogy késõbb megy. Ha ennyire nem tud alkalmazkodni, akkor nem kell megnõsülni... Régóta járok nyelvtanfolyamra, de még soha nem fordult elõ, hogy utána bárki is sörözni akarna menni...amint vége az órának, mindenki siet haza, igazából még egymást sem nagyon várjuk meg. Olyan meg egyszerûen nem létezik, hogy az óra tovább tart. A tanár fix órát van fizetve és percre pontosan betartja. Vagy azt gondolja bárki is, hogy a tanár ajándékba ad akár egy órát is?
Jaj utolsó persze, persze mindig bedobja valaki ezt a nem tisztel témát, csak kérdezõ azt is vedd figyelembe, hogy az itt válaszolok nagy része már elvált, talán nem a jóindulat szól belõlük.
Jaj utolsó, miért, szerinted egy férfi aki tiszteli a párját így viselkedik? Na ne nevettess:DD
"Vagy azt gondolja bárki is, hogy a tanár ajándékba ad akár egy órát is?" Nem de nálunk is volt csúszás, amikor a tanárnak mennie kellett hivatalosan valahova, akkor elõtte dupla órát tartott.
Ennek semmi köze a tisztelethez.
Attól, hogy felhívod, hogy "-Nyuszikám, merre vagy?" "-Sörözünk a haverokkal." "-Oké, akkor nem várlak meg, lefekszem aludni." Még nem leszel házsártos. Ez nem ellenõrzés. Együtt éltek. Ha bármelyikõtökkel történik valami, a társatoknak tûnik fel elsõként. Est egy felelõsségteljes felnõtt ember felfogja, és szól, hogy ne várd tûkön ülve, hogy hol a fenében van, vagy mi van, ha történt vele valami...
Én meg úgy gondolom, hogy senkinek nem kerül semmibe pötyögni egy 3 szavas sms-t. Nálam alap, hogy ha kések otthonról, akkor vagy írok, vagy hívom a férjemet. Pont azért, hogy ne aggódjon meg vagyok még, csak valamiért csúszok. Ez nála is alap! Nem sokba kerül!

Elég jó alvó vagyok, 12-14 órát alszok, ha valaki nem ébreszt fel. Se telefonra, se órára nem tudok felkelni, ha nem fekszek le időben. Valami tipp a későn felvés, korán kelésre?

Legjobb válasz: egyszerûen feküdj le késõn de egy jó sötét levegõs szobában és ne húzd le a redõnyöket.Majd fölkelsz attól hogy meleged van

egyszerûen feküdj le késõn de egy jó sötét levegõs szobában és ne húzd le a redõnyöket.Majd fölkelsz attól hogy meleged van
Én is így vagyok. :( El határozom hogy felek korán, de mégsem. Mondjuk az ébresztõre felébredek, de azzal a ledülettel vissza is dõlök, és alszom tovább. :)

Ha a szüzesség elvesztésekor nagyon véreztem. Valószinű hogy késik vagy elmarad az ehavi menstruációm?

Legjobb válasz: ezért nem. ha késik vagy elmarad, akkor fennáll a gyanú, h terhes lehetsz. védekeztetek?

ezért nem. ha késik vagy elmarad, akkor fennáll a gyanú, h terhes lehetsz. védekeztetek?
A kérdező hozzászólása: Igen, védekeztünk.
Nem, a kettõ semmilyen kapcsolatban nincs, mármint a vérzés. Viszont nagyon sok lány, köztük én is tapasztaltam, hogy a védekezés ellenére abban a hónapban elég sokat késett. Sõt, ez nekem még akkor is bekövetkezett, amikor egy új kapcsolat elején elõször feküdtünk le. Vélhetõen kizárólag lelki oka van. - Ha a terhesség tuti nem lehet.
A két vérzésnek teljesen más forrása van. (Az egyik ugye a méhen belül, a megduzzadt nyálkahártya leválása, a másik meg a szûzhártya felszakadása.) A lényeget meg Palm leírta.
http://media.hazipatika.com/cikkek/main/56/2656//2656_1.jpg a menstruációs vér a petefészekbõl jön, a szûzhártya meg a hüvelyben van, ha jól tudom
A menstruációs vér nem a petefészekbõl, jön hanem a méhnyálkahártya lelökõdése okozza. A szûzhártya pedig a hüvelyben van, mindenkinek másféle "mintázatú", valakinek szinte nincs is...
A kérdező hozzászólása: Már minden oké... Köszönöm! :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!