Találatok a következő kifejezésre: Ha a kesik (931 db)

Milyen szakon végezzek fõiskolát, ha a késõbbiekben könyvelõ szeretnék lenni? Egyáltalán milyen tanulmányokra van szükség? Milyen tantárgyakból érettségizzek? (gazdasági ügyintézõ szakra járok)

Nagyon hálás lennék, ha egy könyvelõ akinek van tapasztalata ebben a munkakörben tanácsokat adna, elmesélné, hogy jó dolog-e ezt csinálni, a fizetésrõl, nehéz-e stb...! :)

Legjobb válasz: Az én végzettségem könyvelõ. Közgazdasági szakközépiskolát végeztem. Ez után lehet még mérlegképes végzettségért tanulni, vagy számviteli fõiskolára jelentkezni, de könyvelõ lehetsz csak középfokúval is.

Az én végzettségem könyvelõ. Közgazdasági szakközépiskolát végeztem. Ez után lehet még mérlegképes végzettségért tanulni, vagy számviteli fõiskolára jelentkezni, de könyvelõ lehetsz csak középfokúval is.
Mérlegképes tanfolyam elvégzéséhez nem kell feltétlenül a diploma, de a gazdasági szakmai elõképzettség szükséges. Az hogy neked megfelelõ lesz-e a szakképesítésed bemenetként nem tudom. Elég szigorúak a szabályok, hogy mit fogadnak el. De te ennek biztosan utánanéztél már. Viszont ha diploma nélküli mérlegképes végzettséged van..nem igazán fognak alkalmazni..ez van...szóval ha ezzel akarsz foglalkozni akkor diploma és utána vagy közben végezd el a mérlegképest...
A második hozzászólót szeretném megerõsíteni, hogy nem sok esélyed van, ha nem végzel el egy fõiskolát / egyetemet mellé. Mellette pedig minél több nyelv (akármilyen élõ nyelv, nem lehet hibázni) - így a szolgáltatóközpontokban mindig szívesen fognak látni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)

Mit érdemes tanulnom, ha a késõbbiekben például egy segélyszervezetnél, nonprofit szervezetnél szeretnék elhelyezkedni?

Legjobb válasz: Valahol itt, a Gyakorikérdéseken olvastam, hogy Norvégiában van valami iskola; ott 2+32 évig tanul az ember (2 év angol, 2 év ilyen csapatmunkával kapcsolatos dolog, vagy mi), utána, aki kijárta ezt az iskolát, azt viszik össze-vissza; Afrikába, Ázsiába, ahol éppen kellenek önkéntesek. De ha részletesebben leírod, hogy milyen segélyszervezetnél gondoltad magad a jövõben, könnyebb útmutatást adni :)

Valahol itt, a Gyakorikérdéseken olvastam, hogy Norvégiában van valami iskola; ott 2+32 évig tanul az ember (2 év angol, 2 év ilyen csapatmunkával kapcsolatos dolog, vagy mi), utána, aki kijárta ezt az iskolát, azt viszik össze-vissza; Afrikába, Ázsiába, ahol éppen kellenek önkéntesek. De ha részletesebben leírod, hogy milyen segélyszervezetnél gondoltad magad a jövõben, könnyebb útmutatást adni :)
Szociális munkás, egyetemi szak.
A kérdező hozzászólása: Olyasmikre gondoltam, mint például az UNICEF, vagy hasonlók. Nagyon szívesen végeznék terepmunkát is az adott helyeken, örömmel mennék külföldre segíteni, de akár az ezekhez kapcsolódó kampányokat is szívesen tervezném, szervezném stb. :) A szociális munkásnak nagyjából tudom mi a feladatköre, viszont azt nem tudom, hogy ezen kívül miféle végzettséggel lehet munkát kapni ilyen területen.
Mint mi? Lehetsz könyvelõ is ott vagy szóvivõ.. Szociális munkás szakkal tehetsz is az emberekért. Emellett önkénteskedj ahol csak tudsz, nagykövet nem 5 perc után leszel, sok-sok munka és évek kellenek.

Zúzott fokhagyma az az, amikor felvágom apróra vagy ha a késsel összenyomom és úgy teszem az ételbe?

Tojáslevest szeretnék csinálni, még csak most tanulok főzni.. úgy van a receptben,hogy 4 gerezd zúzott fokhagymát tegyek bele. Kicsit soknak találnám,ha felvágva teszem bele és arra gondoltam,nem-e csak össze (le) kell nyomnom a késsel például,hogy csak úgy legyen benne az íze. Légyszi ne cikizzetek, ha ilyet még nem tudok :$ Köszi előre is.

Legjobb válasz: A zúzott azt jelenti, hogy összenyomod, igen. Vagy, van direkt fokhagymanyomó, azzal még könnyebb!

A zúzott azt jelenti, hogy összenyomod, igen. Vagy, van direkt fokhagymanyomó, azzal még könnyebb!
de ne kínait tegyél bele, hanem magyart, a kínainak van egy furcsa íze ha fõ, vagy sül,
Az a lényeg, hogy megbontsuk a gerezdet. Így, úgy, vagy amúgy.
Ha nincs otthon fokhagyma-zúzód, akkor ahogyan írtad: elõször vékony szeletekre vágod a girizdet, majd kereszten apróra szeled, és a végén a deszkán a kés lapjával még szétnyomod. Persze a 4 gerezd egy levesbe nálam is sok lenne, persze azt nézd meg, hogy a recept hány fõre készül. Ha pl. 10 liter levest fõzöl, vagy csak 2 litert, azért nem mindegy.
* kereszten = keresztben

Melyik egyetemre kell mennem, ha a késõbbiekben lakberendezõ/belsõépítés/designer/formatervezõ irányokban szeretnék elhelyezkedni?

Semmit nem tudok errõl a témáról, ill. nem sokat, szóval hogy mi hogy mûködik. Mindenképpen Budapesten szeretném csinálni.

Legjobb válasz: Lakberendezõ, belsõépítész és designer nincs fõsulin csak okj-n. Formatervezõ pedig ipari termék és formatervezõ mérnök szakon van, pesten úgy tudom ez a BME-n van. Itt van rajz alkalmassági, mégpedig 2014.05.29.-én. Érettségizni pedig matekból kötelezõ, és választhatsz mellé egyet ezekbõl: biológia, fizika, kémia, infó. Vagy pedig Óbudai Egyetem, itt az alkalmassági rajzból szintén 05. 28-29.-én lesz. Ugyan ezek a választott tárgyak. Ponthatár tavaly BME-n 389 volt államin, Óbudain pedig 281.

Lakberendezõ, belsõépítész és designer nincs fõsulin csak okj-n. Formatervezõ pedig ipari termék és formatervezõ mérnök szakon van, pesten úgy tudom ez a BME-n van. Itt van rajz alkalmassági, mégpedig 2014.05.29.-én. Érettségizni pedig matekból kötelezõ, és választhatsz mellé egyet ezekbõl: biológia, fizika, kémia, infó. Vagy pedig Óbudai Egyetem, itt az alkalmassági rajzból szintén 05. 28-29.-én lesz. Ugyan ezek a választott tárgyak. Ponthatár tavaly BME-n 389 volt államin, Óbudain pedig 281.
Moholy Nagy Mûvészeti Egyetemen is van formatervezõ, de hatalmas nagy tehetségnek kell lenned ahhoz, hogy oda felvegyenek. A MOME-n nem számít az érettségi, 3 fordulós alkalmassági vizsga van, de sok embert csak 5-jére vesznek fel, ha egyáltalán felveszik õket. BME-vel jobban járnál, több a férõhely is.
A kérdező hozzászólása: Matematikából persze, hogy érettségizem, hisz az mindenhol kötelezõ (meg magyarból, töribõl és választott, jelen esetben angol nyelvbõl). És ahogy írtam, pluszként informatikából. És elég egy OKJ-s képzést elvégeznem ahhoz, hogy késõbb olyan munkát végezhessek, mint pl. Colin Mcallister, Justin Ryan vagy Jonathan és Drew Scott(Spektrum Home), stb ? Csak azért említettem õket, mert talán õk ismerõsek lehetnek, és így tudom legpontosabban leírni, mi szeretnék lenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, eddig nekem is az tûnik a legkézenfekvõbbnek.

Mennyire megbízható a negatív teszt ha már késik a menstruáció?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy mennyire pontos szokott lenni a menstruáció, most hány napja késik és, hogy mikor volt utoljára védekezés nélküli aktus. Ha az eddigi leghosszabb ciklushoz képest is késik már egy hete, vagy kb. három hete volt utoljára aktus... arra mondanám, hogy 99 %-ban biztos az eredmény. Ha ezek egyike se teljesül, akkor lehet még reménykedni vagy izgulni.

Attól függ, hogy mennyire pontos szokott lenni a menstruáció, most hány napja késik és, hogy mikor volt utoljára védekezés nélküli aktus. Ha az eddigi leghosszabb ciklushoz képest is késik már egy hete, vagy kb. három hete volt utoljára aktus... arra mondanám, hogy 99 %-ban biztos az eredmény. Ha ezek egyike se teljesül, akkor lehet még reménykedni vagy izgulni.
Lehet ez most egy hosszabb ciklus lett volna lehet késöbb fogant. Tesztelj pár 2naponta mert. Úgy duplázódik a hcg.

Mit jelent az esemény utáni tabletta (rigesoft) tájékoztatójában, hogy: A Rigesoft tablettát a menstruációs ciklus bármelyik napján lehet alkalmazni, kivéve abban az esetben, ha a menstruációja késik?

Nekem napok óta késett (még mindig), amikor rosszul védekeztünk, és felirattam és bevettem. Akkor nekem most nem fog használni? Az orvosn?nek szerintem mondtam, hogy késik éppen (mint minden hónapban), jó gyógyszert írt fel? 18 éves lány

Legjobb válasz: "A Rigesoft tablettát a menstruációs ciklus bármelyik napján lehet alkalmazni, kivéve abban az esetben, ha a menstruációja késik. Amennyiben a menstruációja késik, konzultáljon nõgyógyászával." Így szerepel a betegtájékoztatóban. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy ha valakinek késik, akkor akár terhes is lehet. Akkor nincs értelme szedni illetve nem is hat. Esetedben e doki tudott a késésrõl, ennek ellenére felírta. Igazán csak akkor kellene tõle tartani, hogy nem hat, ha jóval korábban teherbe estél volna.

"A Rigesoft tablettát a menstruációs ciklus bármelyik napján lehet alkalmazni, kivéve abban az esetben, ha a menstruációja késik. Amennyiben a menstruációja késik, konzultáljon nõgyógyászával." Így szerepel a betegtájékoztatóban. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy ha valakinek késik, akkor akár terhes is lehet. Akkor nincs értelme szedni illetve nem is hat. Esetedben e doki tudott a késésrõl, ennek ellenére felírta. Igazán csak akkor kellene tõle tartani, hogy nem hat, ha jóval korábban teherbe estél volna.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére az szinte kizárt, hogy amiatt késik mert már terhes voltam, köszi a választ, így már logikusabban hangzik nekem is!
A kérdező hozzászólása: Azért még várok válaszokat, hogy megnyugodjak:) Az orvos nemtörõdöm volt...
Ha jól tudom ez egy eseményutáni tabletta, vagyis az aktus után 72 óráig van lehetõséged bevenni. Ez után már felesleges. Most az a kérdés, hogy mikor mentél el felíratni, a baleset után beleestél a 72 órába? Ha igen, akkor elvileg hat, ha nem, akkor meg felesleges bevenni.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem arról van szó, hogy: ha késik akkor a szervezetem termel valamit, ami hatástalanítja a gyógyszert?

Fiúk! Mit gondoltok egy lányról, ha volt már egy éjszakás kalandja? Befolyásolja a késõbbi kapcsolatotokat?

kort is írjatok :)

Legjobb válasz: hát, én ha késõbb nem lesz rá okom, hogy ne bízzak meg benne, akkor maximálisan megbízok benne, nem ezen múlik 18/F

hát, én ha késõbb nem lesz rá okom, hogy ne bízzak meg benne, akkor maximálisan megbízok benne, nem ezen múlik 18/F
szóval aki nem kedveli az általam leírt életformát az valószínûleg sorra visszautasítja a felkínálkozó lehetõségeket és a szerelmes lányokat, mert neki elvei vannak....soha nem kerül olyan szituációkba ahol végül egy csajjal az ágyban kötnek ki egy átmulatott éjszaka után..sose történt meg velük, hogy úgy adta a helyzet, hogy vadul csókolóztak egyik lány haverjukkal, mert ez lesmárolta õket...hogy két lány közül kellett eldönteni, hogy melyikkel szeretnének járni, mert elveik vannak! A bulit nem szeretik, de gondolom azért voltak minimum egyszer nem? Na és ott is nem tetszett a náluk bepróbálkozó csajok, mert nekik elveik vannak...ha pedig odamentek egy nekik tetszõ csajhoz aki vevõ volt a közeledésükre 10 perc múlva ott hagyták õket, mert nekik elveik vannak és inkább hazamentek, mert ez nem jön be! Elnézést kérek...annyira korlátolt vagyok! :-D
"visszautasítja a felkínálkozó lehetõségeket és a szerelmes lányokat" "sose történt meg velük, hogy úgy adta a helyzet, hogy vadul csókolóztak egyik lány haverjukkal, mert ez lesmárolta õket" " Na és ott is nem tetszett a náluk bepróbálkozó csajok, mert nekik elveik vannak" Mond, te melyik dimenzióból jöttél?
ahol a férfiak csajoznak..vannak nõ ügyeik és ebbõl kifolyólag nem problémáznak a megismert lány múltján, mivel nem szûz kisfiúk akik bestresszelnek attól, hogy a leányzónak volt pasija..egy éjszakás kalandja....egy éjszakás kaland könnyen összejön nincs azzal semmi gáz fõleg ha már a férfinak is volt része egy-kettõben akkor mi a probléma, hogy a csajnak is? Akik ilyeneken problémáznak azoknak hány nõjük volt? 1? jó esetben 2? ott is a csajnak köszönhetõ, hogy összejöttek vagyis a srácot szedte fel a nõ? Aki férfi és kellõképpen élt..tapasztalt dolgokat azt hol érdekli, hogy volt egy éjszakás kalandja a csajnak vagy sem? Csak azok problémáznak ilyeneken akik sikertelenek a nõknél! Kisebbségi komplexus! Nem tudják elviselni, hogy a csaj tapasztaltabb..ja de bocs....nem is...elveik vannak! Így is hívhatjuk a visszautasításokat és azt hogy kimaradtak az élményekbõl!vagy ezek szerint velük senki nem feküdt le csak ha pitiztek hónapokat....vagy tévedek?
Öreg...nem tudom hogy mondjam el, de senki nem errõl beszélt! Én bevallom, hogy azért nem voltak kalandjaim, mert szart se értek a nõkhöz és igen, teljesen kikészülök tõle. Ettõl függetlenül vannak olyanok akiket teljesen hidegen hagy az egész kalandozás, ez tény. Az meg hogy milyen elvárásai vannak a partnere szexualitását illetõen, már legyen mindenkinek külön bejáratú privát problémája.
Tévedsz. Nem, nem voltak azok a dolgok, amiket felsoroltál. Ezt mondtam, hogy azt hiszed, mindenki ugyanazt akarja, ugyanazt csinálja, mert te ezt látod magad körül. De az csak egy mikrokörnyezet a sok közül, olyan dolgok is léteznek még, amiket el sem tudsz képzelni, de másnak tök természetes. Nem voltak átmulatott éjszakák, nem volt buli (egy sem!), mert egyszerûen nem kedvelem. Tudom, hogy fõbenjáró bûn, de nem vagyok pörgõs, nagytársasági ember, nem szeretem az éjszakai életet. De ettõl nem leszek gyík, meg szemüveges kocka, ahogy ilyenkor mondani szokták a korlátoltak. És nem, nem smárolt le lány haverom, mert nincs olyan lány haverom, aki ilyet csinálna. Nem próbálkozott be egy csaj sem, nemhogy kettõ (jó, ez valahol szomorú, de tulajdonképpen nem izgat, mert rendben van a kapcsolati életem így is). Sõt, statisztikailag sikertelen sem vagyok a nõknél, mert akivel úgy döntöttem, hogy járni szeretnék, azzal sikerült is kivétel nélkül. Akivel meg csak haverkodok suliban/neten, az meg mind jóarcnak tart. Probléma egy szál se. Szóval a lényeg: most speciel egy rossz szót sem szóltam a másféle életstílusú emberekre, csupán azt mondom, hogy vannak olyanok, akik saját önnön döntésükbõl nem akarnak olyan életstílust, mert nekik nem jön be. Nem tudom, mit olyan nehéz ebben felfogni.
gyerekek! Senki nem b#szog#tott itt senkit..én leírtam a véleményem elég korrekt mód, hogy nem zavar az egy éjszaka és azt is, hogy miért nem zavar - mivel velem is történtek események és van múltam - ennyi! Ti jöttetek azzal, hogy valaki nem szereti ezt az életstílust....milyen életstílust? hogy van múltam? hogy voltak nõ ügyeim? Hogy voltak egy éjszakás kalandjaim? Nehogy már elnézést kelljen kérni tõletek, mert nektek - még! - nem volt! És, igen azt zavarja akinek még nem volt ilyenbe része és frusztrálja, hogy a csajnak igen! De ettõl nem a csaj a "r...c", hanem a csávó akit zavar az tapasztalatlanabb....majd ha kiéli magát nem lesz fontos tényezõ, hogy volt-e egy éjszaka vagy sem! Vagy nem éli ki magát és nem jön össze olyan csajjal aki egy éjszakázik! Ennyi!
Az attól függ, hogy részeg volt, vagy max egy kicsit ittas. Utóbbi eset nem befolyásolna.
Wash meg a hozzájuk hasonló alienek ugye még sosem láttak pinÁt? :DDDDD Na majd ha egyszer valaki leáll a barkós, lenõtt szemöldõkû valakitekkel beszélgetni, akkor megnézzünk meddig tart ki az értékrendeketek :DDDD
Te jó isten, milyen vita alakult itt ki?! Én annyit mondok, hogy nekem annó volt 2 igen 2! (milyen felháborító) egy éjszakás kalandom. Képzeljétek! 8 éve házas vagyok és van egy 3 éves gyönyörû fiam! És lehet, h fejbe is vágnám férjemet, ha nekem a múltat hánytorgatná fel, ami õ elõtte történt! Én sem hánytorgatom fel neki, h õ hány nõvel volt vagy mit csinált! A lényeg, h most már egy boldog család vagyunk. Milyen hihetetlen, h egy "r.ibancnak" is lehet boldog élete a múlt után... -.-" Nõjetek fel gyerekek! Vagy keressetek egy vallásos csajszit, annak tuti nincs "r.ibanc" múltja.
Az mióta korrekt mód, hogy kijelented, hogy te márpedig jobban tudod, hogy a többi ember mit gondol? De még ebben a hozzászólásban is ezt mondom, hogy "és igen, azt zavarja". És én ERRE mondtam, hogy ez nem igaz, egyszerûen nincs meg az alapod hozzá, hogy másokról ilyet mondj, ezt kéne már felfogni. Nem te döntöd el. A világ nem olyan, mint ahogy te azt elképzeled. 01:14, alias 'lopahin': nem kell privátot írogatni (a waifó szót sose hallottam még), és nem kell kigúnyolni sem. Attól nem lesz neked igazad, és nem lesz nekem rosszabb. Ezzel egyenesen ostoba vagy. De csak, hogy megnyugodj: nemrég ért véget egy 3, 5 éves kapcsolatom, és egy hónapja tart a mostani. Az elveimet meg bármikor le lehet tesztelni (megtörtént már, és átmentem a vizsgán).
olvasd vissza szépen a 21-es illetve 22.es hozzászólásokat és utána érvelj amellett, hogy te csak az érveid miatt nem mész bele "nõ ügyekbe" és nem azért, mert nem vagy társasági pörgõs ember ami = sikertelenség a csajozásban! Ha lettek volna tartós ás állandó sikereid aminek következtében történtek volna események akkor nem beszélnél és nem gondolkodnál így! Igazad pedig akkor lenne, ha amellett, hogy csajoztál agyba-fõbe és sok lánnyal "kavartál" elítélnéd az egy éjszakát..de neked semmilyen élményed nem volt max 1-12 barátnõ ahol feltételezhetõen a csaj hordta a nadrágot és örültél, hogy egyáltalán van valakid miközben rettegtél, hogy nehogy elhagynak, mert utána lehet nem lesz másik nõd, mert nem vagy sikeres a nõknél....ez pedig nem magaslóról beszélés hanem tény, hogy amelyik férfi tapasztalt és kellõképp kiélt az magasról tesz rá, hogy a csajnak milyen múltja van..csak a gátlásos nõknél sikertelen és sok visszautasítást kapott pasik görcsölnek ilyeneken, mert kissebbségi komplexusok van más pasikkal szemben és a farkukat hasonlítják más pasikhoz, meg félnek, hogy úgyis elhagyja õket a csaj, mert nem elég jók...ez tény! De szépen olvasgasd a 21-es és 22-es hozzászólásokat vissza :-D Hozzátenném én soha nem írtam, hogy az a pasi aki még nem élte ki magát kevesebb akár tõlem akár másoktól - ezt is a kisebbségi hülyeséged mondatja veled - azt mondtam majd ha kiéli magát az ilyen gondolkodású pasi másként viszonyul az ilyen kérdésekhez, mert lesz tapasztalata, hogy mi minden megtörténhet az emberrel...arról nem tehetek, hogy kishitû vagy és ahelyett hogy csajoznál ezerrel inkább homokba dugod a fejed a nekem ez úgyse megy felkiáltással és betudod a nem vagyok pörgõs jelzõvel....de ez nem is az én problémám..elsõ hozzászólásomban leírtam saját véleményem és azt, hogy miért nem ítélem el az ilyen csajokat..nektek piszkálta a csõrötöket, hogy nektek nem volt ilyesmibe részetek...mert elveitek vannak...mondogasd szépen sokat akkor hátha nem tûnsz majd sikertelenek a nõk szemében!
Ó, bnyeg... súlyos értelmi gondok vannak itt... Vajon melyik nyelv az, amelyiket megérted?
azt a nyelvet határozottan megértem ami arról szól, hogy te bizony sikertelen vagy a nõknél :-D
"Szóval a nem szeret ezt jelenti!" Nem, nem ezt jelenti. Látom nem érted a helyzetet, van aki TÉNYLEG nem kedveli az általad leírt életformát. Nagyon korlátolt elmére vall azt hinni, hogy mindenki ugyanazt akarja. Nagyon-nagyon korlátolt elmére... On: Nálam is nagy hátrány, hiába sért ez akárkit. Nekem van egy világnézetem, egy elvrendszerem, és szeretném, ha a páromnak is ugyanolyan lenne. Ennyi az egész.
Nehéz elhinni, hogy valaki nem szeret bulizni, idegen ribikkel kefélni és menõzni vele, ugye? Nem nehéz elhinni..de pontosítanék..nem nem szeret bulizni és "csajozni" hanem nem megy neki és sikertelen benne...ha elment egyszer-kétszer akkor is csak elutasítást kapott és nem jött össze semmi így feladta és otthon ül! Szóval a nem szeret ezt jelenti! Mivel sikertelenebbnek érzi magát mint más pasi illetve frusztrálja, hogy a barátnõ tapasztaltabb mint õ és ezáltal összehasonlítja majd más pasik teljesítményével ahol õ alulmarad ezért jönnek a "én sose járnék olyan csajjal aki" megoldás nem picsogni kell, hanem csajozni és nem a királyfit játszani aki várja a szõke hercegnõt...férfinak kell lenni és hajtani a csajokat! Mert amíg picsogtok más pasi éppen most is csajozik aztán nektek megint "használt" nõ jut akinek van múltja..a csaj meg nem tehet róla, hogy amíg te azon siránkoztál, hogy te nem tetszel egy csajnak se addig helyetted más pasi kényeztette....:-D
Ha volt pár egyéjszakás kalandja - OK Ha "be voltam rúgva" címszó alatt megfekteti magát boldog-boldogtalannal - fuck no!
Ez már rányomja a bélyegét az ismerkedés kezdeti fázisára, barát még lehetne. De lotyókkal nem szívesen ismerkedem. 21F
mindenki életében van ilyen, eggyátalán nem befolyásoló szerintem :)
Sajnos nemet mondanék erre. Tudom, ostoba vagyok, de nekem e téren iszonyatosan sziklaszilárd elveim vannak.
nálam hátrányt jelent, nagyon pozitívnak kell lennie a többi tulajdonságainak hogy ettõl eltekintsek
Csak barátnak tekinteném, komoly kapcsolatot nem akarnék tõle. 19
Semmit nem befolyásol, fõleg ha nem két héttel korábban tette azt. Barátnõmnek is volt ilyenje vagy 4 éve, közben 2, 5 éve boldogan együtt élünk. Aki ilyenért lotyónak tart valakit, mint a #2-es válaszoló, az még nem látott .avi-n kívül puncit.
Szerintem ezzel nincs semmi gond.
Most komolyan egy egy éjszakás kaland miatt már r.ibancnak számít?! Pfff, akkor én dupla ri.banc vagyok. -.-"
Barátnõnek nem kéne.Nekem ha ilyet elmondanak, akkor csuklóból kuka a többi randi.Szóval nálam abban befolyásolja, hogy nem lesz késõbbi kapcsolat.:D
Fiatalok vagytok még, ha ilyen "szûrön" kell átmennie egy nõnek...
Hát évekkel korábban azt írnám, hogy fõbenjáró bûn és soha nem járnék ilyen nõvel és stbstbstb....de mivel azóta velem is megesett már jó néhány élmény :-D Így amondó vagyok, hogy nekem is van múltam..a csajnak is lehet múltja és jobb a jelenre illetve a jövõre koncentrálni :-D Addig ítélkezik mindenki amíg nem kerül egy éjszakás kalandba...meg nem azon kapja magát, hogy már az x-dik nõt meséli a haverjának 2 hónap alatt, holott egy csaj se jelentett semmit..csupán csak szexet..egyszóval ki kell élni magát az embernek és utána más értékrendje lesz! Mostani fejjel abszolút nem érdekel ha egy csajnak egy éjszakás kalandja volt elõttem és azt is [email protected] ha nem szûz azt is ha elõttem 5 évig barátja volt....a lényeg velem milyen!
Nehéz elhinni, hogy valaki nem szeret bulizni, idegen ribikkel kefélni és menõzni vele, ugye?
Hogy lepontoznak mindenkit. Engem is, azért mert én csak barátnak tekinteném? Te jó ég!
Nagyon nem mindegy, hogy ez hányszor fordult elõ és mi volt a szitu. Mert ha bepalizták és Õ hosszabb kapcsolatot szeretett volna... akkor szimplán Naiv volt, de ha Õ tervezte így akkor meg egy Dominatrix!!! Ha a második verzió a valós és többször is elõfordult már akkor nem terveznék Vele hosszú távon....de ez nem jelenti azt hogy egy esélyt nem adnék a dolognak. 37F

Mit jelent az, ha eltörik a kés?

Kentem a kenyeret kenőkéssel,és kenés közben kettétört :O elég vastag kés,szóval meg is lepődtem,mikor csak úgy fogta magát és eltört..kíváncsi lennék,hogy ennek van-e valami jelentősége.

Legjobb válasz: Kell venned egy másik kést.

Kell venned egy másik kést.
anyaghiba
A kérdező hozzászólása: köszii :DD ez egy józan paraszti ésszel való gondolkodásmód :D

Nem késő ha a polgári esküvő csak 18:30-kor kezdődik?

Augusztusról van szó.

Legjobb válasz: dehogy késõ! Hajnalig még sok idõ van bulizni. Nyáron még sokáig van világos is.

dehogy késõ! Hajnalig még sok idõ van bulizni. Nyáron még sokáig van világos is.
Nincs ez késõ. Amúgy lagzi ritkán van elõre szólni kell, és akkor elõtte kialussza magát mindenki és úgy készül, hogy sokáig marad. Én gyerekként is voltam esküvõkön hajnali 2-3 körül jöttünk el mert akkor már tényleg elaludtam az egészen. Egyébként pedig a többség mindig egész sokáig marad, de elõre meg kell beszélni az emberekkel, hogy nagyon örülnél ha maradnának sokáig. Szerintem nincsen késõn, jó lesz ez így. És ne aggódj, semmi nem lesz elrontva. Különben is csak te és a párod aki számít, hogy ti ketten ott lesztek. Nekem más nem lenne fontos. Ha valami nem lenne tökéletes nekem az se számítana, csak hogy a párommal összeházasodunk. Max. azért aggódnék, hogy ha valami nem tökéletes akkor nehogy õ szomorú legyen miatta. Nekem bármi megfelel úgyse létezik más csak a szerelmem. :)
szerintem ez így oké, én sokkal jobban szeretem nyáron a késõ délutáni/kora esti hangulatot, mint a reggelt/délutánt..a fél hét szerintem ideális, mert nincs olyan meleg, jobb a hangulat, szebbek a fények, senki sem álmos. olyan ciki, amikor vonul a menasszony a nagy ruhában, de már szakad róla a víz, folyik le róla a smink, a ruhájára pedig a tûzõ napban nem lehet ránézni anélkül, hogy ki ne égne az ember szeme. : D
Szia! Az attól függ, hogy mekkora távolság van a szertartás és a lagzi helyszíne között, ha egy helyen van, akkor akár még bele is férhet az idõbe. Elég sok esküvõn voltam, de nem igazán szokott a vacsi 19-19:30-nál késõbb kezdõdni, azért mert akármilyen jól felkészült az étterem, pöröghetnek ezerrel, egy ilyen vacsi legalább két óra.
Ha a hangulat miatt gondolod, akár kora délután is összejöhettek már, amolyan fogadásféle, és innen mehettek az esküvõre. Ez idõ alatt már a hangulat megjönne, utána hamarabb bulizódik be a társaság. Fázni nem fogsz, az tuti, fõleg, ha széttáncoltatják veled a cipõdet. Egyébként meg nem muszáj, hogy éjfélkor öltözz át, ti döntötök errõl is! Ha tovább szeretnél a szép ruhádban maradni, akkor öltözz át 2-kor, ha egyáltalán muszáj átöltözni. Ma már annyi féle szokás van, semmin nem ütköznek már meg az emberek. Másik lehetõség, nézz körül a környezõ településeken, hátha ott lenne korábbi idõpont!
Nincs késõ. Sõt! Nekünk is szeptemberben volt és nagyon meleg volt. Fölösleges volt sminkelni, mert szó szerint leizzadtam a szertartás alatt. Ráadásul, mivel fél 4-kor kezdõdött, utánna amikor visszamentünk az étterembe, alig birtuk kivárni, hogy 7 óra legyen és felszolgálják a vacsorát. Én mindenképpen késõbb kezdtem volna, ugyhogy a fél 7, tök jó idõpont. Ne aggódj, mert egész nap a fehér ruhádban leszel. Abban mész sminkleni, frizurát csináltatni, fényképezkedni. Mire este lesz, alig várod majd, hogy levehesd!
Pontosan és legalább nem a legnagyobb melegben fõtök meg! Reggelig egy csomó idõ van! Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Meg attól is tartok, hogy az anyakönyvvezetõ eddigre már annyira fásult és fáradt lesz, hogy esetleg elront mindent. :(
A kérdező hozzászólása: Félek hogy nem marad idõ "élvezni" a vacsora után a bulit, hiszen kb 8-kor kezdenénk vacsizni, kb 9:30-ra fejezénk be.. És utána már mindjárt éjfél, és le kell vennem a fehér ruhám.. :(((( Másrészt fázós vagyok, félek hogy hûvösebb lesz estére.. :( Másik aggodalmam, hogy sok a gyerkõc, és hogy mindenki lelép majd éjfél után, és így alig lesznek ott az esküvõn :(
kicsit késõ, de akkoris meg tartják akkor miért ne, a lagzi ugyis sokáig szokott tartani, van rá idõ :)
Nekünk 18:00-kor lesz. Pont a nagy meleg miatt kértük így, meg azért, mert akkor nem kell 3-4 órát várni a vendégeknek a vacsira. Kevesebbet isznak!:) De komolyan, én is voltam olyan lagzin, ahol már 4-re vége volt a szertartásnak, aztán meg döglõdtünk a vacsiig. A ruha miatt ne aggódj, éppen elég lesz a pár óra tánc benne. Annyira nem is lesz kényelmes, mert ugye meleged lesz, meghát 3 órán keresztül is bõven elég úgy táncolni, hogy közben a ruhát figyeled, hogy lehetõleg ne sérüljön.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat és megnyugtatásokat! :) Igazatok van, jobb is hogy nem 100 fokban lesz a szertartás. A vacsi a polgáritól kb 30 perc távolságban lesz, szóval nincsen messze :D Köszönöm mégegyszer!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!