Találatok a következő kifejezésre: Ha a kertjéből (2 db)

Ha a szomszéd kertjéből állandóan átlóg a gaz, és nem hajlandó azt kiírtani, mit tehetek?

A tél kivételével minden hónapban ezzel küzdök.

Legjobb válasz: Egy kis gyomirtó mindent megold :) Szórd ki most, az nem olyan feltûnõ :)

Egy kis gyomirtó mindent megold :) Szórd ki most, az nem olyan feltûnõ :)
Morghatsz miatta, meg rendszeresen irthadod, de ha jogi utat szeretnél, akkor mindenki szemberöhög.Talán próbálj meg beszélni a szomszéddal.Vagy ha nem jó a viszonyotok, akkor tényleg le lehet gyomírtózni a kerítésed tövét és akkor levan vele a gond egy ideig.
Esetleg azt is lehet, hogy a befeded a keritest (mondjuk gyekennyel, vagy valami erosebb anyaggal), es azon akkor nem fog mar atnyulni a gaz.
Ha még olvasod. Nem bántásból, de Te még szerencsés vagy, mert egy szomszéd ettõl sokkal jobban pokollá is teheti az életed. Tapasztalom nap mint nap sajnos.
Úgy, hogy beviszed a cipõd talpán a kórokozót pl.
Ha csak nincs légmentesen körülszigetelve a telked akkor simán befújhatja a szél. Megkaphatta a nagytól is aki lehet csak hordozó õ elvileg már védett.
Vagy az utcáról bedugta hozzá az orrát egy másik kutya. Nekünk úgy kapta el a pár hetes kiskutyánk, hogy a szomszéd gyerek elõször az õ másik szomszédjának a beteg kutyáját simogatta, aztán meg átnyúlt a miénkhez. A mi nagyobb kutyánk nem kapta el, állítólag az idõsebbekre nem olyan veszélyes. A kicsivel idõben mentünk dokihoz, kapott egy azt hiszem Canglob nevû szert kúraszerûen és megmaradt. Elég húzós ára van. :(
Csak a földben 5 évig életképes a vírus ... ugyhogy konkrétan bárhonnan. Nem viccbõl mondják hogy oltatni kell ...
4 hónaposan, ha megkapta az oltásait, akkor elvileg már nem kell tõle tartanod, de ha még nincsenek meg az oltásai, akkor sose késõ beoltani, én úgy vagyok vele, hogy jobb félni, mint megijedni. Amúgy, tényleg bárhogy hazatudod vinni, de ha teljesen biztos akarsz lenni a dolgodban, akkor amíg nincs meg a parvo szurija, zárd be a házba, ha kiengeded oda engedd, ahova a nagy nem járkál, ne engedd õket össze, és mielõtt belépsz a házba vedd le a cipõdet, a kutyás szobába még csak be se vidd, és mielõtt kutyáznál öltözz átt otthoni ruhába, és moss kezet. így elkerülhetõ(persze nem 100%-os an) de amíg nincs meg a szuri, addig így biztonságosabb.
Ha már parvo-s a kutya akkor már mindegy hol tartod és hogyan jó hír már oltni se kell! Kezeltesétek dokival ha megtehetitek mert nem lesz olcsó, és így se biztos, hogy megmarad. A nagy kutyákra kevésbé veszélyes de minden esetre el kell zárni tõle a kicsit amíg a tünetek nem mutatkoznak rajta kitudja hogy volt oltva a nagy is. Bár honnan elkaphatta, ezek után egy jó darabig új kutyát se vihetsz haza és a többi kutyás ismerõsödet is figyelmeztetned kell! Ha sikeresen leküzdi a betegséget akkor sose kell többet parvo ellen oltanod mert immunis lesz rá, kérdés, hogy a kombináltad majd beadatod-e. Most eszedbe se jusson oltani!!! Orvosi kezelésre van szüksége, de ez is két irányú ilyen kicsi kutyánál vagy megmarad vagy nem. A kistestûekre sokkal veszélyesebb mert hamarabb kiszáradnak, bár nem tudom milyen kutyusod van és függ, hogy az elején diagnosztizálták vagy már csak amikor eldurvult a helyzet!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!