Találatok a következő kifejezésre: Ha a kb.9-10 (10 db)

Amúgy is nehezen alvó 4 hónapos kisfiam a kánikulában még nehezebben és kevesebbet tud aludni. Lesz bármi baja attól, ha mondjuk két hétig csak kb.9-10 órát alszik?

Komoly erőfeszítésekkel általában el tudjuk érni a napi 13-14 órás alvásokat (pedig ez sem sok), emellett az alvásidő mellett kiegyensúlyozott, nagyon vidám kisfiú, szépen fejlődik értelmileg és testileg is. A kánikulában tehetetlenek vagyunk, ha minden rendelkezésünkre álló hűtési trükköt bevetünk, akkor sem tud nagyon aludni nappal, és másfél órák helyett akkor is csak 30-40 perceket. Már előre félek a mostani kánikulától, ezért aggódom, lehet-e baja attól, ha ezekben a napokban egyszer sem tud 9-10 óránál többet aludni.

Legjobb válasz: Lehet a melegen kívül más oka is van hogy kevesebbet alszik. a lányom mikor kb ekkora volt volt hogy napi 3-4szer aludt 15percet! de neki akkor ez elég volt. ha nem nyûgös nem álmos akkor ennyi elég neki

Lehet a melegen kívül más oka is van hogy kevesebbet alszik. a lányom mikor kb ekkora volt volt hogy napi 3-4szer aludt 15percet! de neki akkor ez elég volt. ha nem nyûgös nem álmos akkor ennyi elég neki
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Sajnos neki nem elég, folyton a szemét dörzsöli, ásít, láthatóan álmos, de mégsem tudjuk elaltatni, ha nagyon meleg van (ringatás, mellen elalvás, hordozókendõ, együttalvás a kánikulában kínszenvedés, csatakosra izzad szegény, ezért nehezen tûri, márpedig amúgy csak ezekkel az altatási módszerekkel tudjuk altatni). Szóval azzal sajnos nem tudom megnyugtatni magam, hogy neki elég ennyi alvás, de nem tudom, hogy ha több napig nem alszik eleget, akkor a nyûgösségen kívül okozhat-e ez komolyabb problémát (fejlõdésben pl.).
Mi délelõtt és délután is megfürdetjük a fiúnkat és utána jót alszik, különben õ is csak szenved és sír az ágyában!Este levisszük sétálni és éjszaka így jól alszik redõnyt lehúzzuk de az ablak nyitva marad!

Ha a hüvely kb.9-10 cm hosszú, és a méhszáj zárt és kemény, és kb.6, 5-7 cm magasan helyezkedik éppen, illetve érhető el, az nehezen elérhetőnek/feljebb húzódottnak számít?

A babatervezok.otthona.net-en olvastam, hogy a méhszáj akkor is zárt és kemény, ha baba van a pociban, és akkor is, ha a mensi készül megjönni, csak annyi a különbség a két eset között, hogy baba esetén feljebb húzódik, nehezebb elérni.

Legjobb válasz: hát,nem tudom erre tud e valaki válaszolni....

hát, nem tudom erre tud e valaki válaszolni....
én sem tudom. de én nemnyukálnék fel magamnak xcsak azért hogy megtudjam hamarabb hogy terhes vagyok e . mert elég veszélyes . még a dokik sem nyulnak fel hanem hüvelyultrahangal csinálják mert el is mehet tõle. ne feledd ha tehes vagy akkor még csak most ágyazodhatott be, és le ne lögd onnan. én ezt dokitol halottam nemn magamtol találtam ki.
ha beágyazódott hogy lehetne onnan lelökni??????nekem pl nem hüveji uh-gal nézte hanem felnyúlt

Ha most beveszek egy fél algoflex forte-t mert fáj a fejem, és később kb 9-10 től innék alkoholt lehet valami bajom?

Legjobb válasz: Nem lesz semmi bajod, a tájékoztatójában nem szerepel, hogy nem lehet rá inni.

Nem lesz semmi bajod, a tájékoztatójában nem szerepel, hogy nem lehet rá inni.
nyugodtan beveheted
A kérdező hozzászólása: Értem, kössz.
Hiú ábránd. A cigirõl sosem fogsz leszokni.
Amint leteszed, és utána is valaki megkínál sok idõ után, te elfogadod, és máris annyi a "cigi mentes" korszakodnak, kezdõdik minden elõrõl.
Azt mondják 15 év amíg a szervezeted olyan állapotba kerül mintha sose cigiztél volna.
Szerintem az már bizony soha. :( De ettõl függetlenül tedd le a cigit, legalább nem rontasz tovább a helyzeten!
dupla annyi idõ mint amennyit dohányoztál a te esetedbe 26év de anien fiatalob kezdted lehet mégtovább
Milyen magas vagy?
Annak idején valahol olvastam, hogy lassan, de fokozatosan ürül a szervezetbõl. Ha jól emlékszem, a diagram úgy szólt, hogy akik napi 1 dobozzal szívnak és hagyják el a cigarettát, annak 3 nap, amíg a tüdeje, a legutóbbi nikotin adagot "kiüríti". Nem vagyok benne biztos. Ne haragudj. Az viszont biztos, hogy ha már több mint 10évig dohányoztál, nem 1-2 hónap alatt ürül ki a szervezetedbõl a nikotin.
A kérdező hozzászólása: nem az volt a kérdés, hogy leszokom-e vagy sem.. értelmezzétek a kérdést és utána írjatok. 1 hónapja már nem cigizem
1 hét - 1 év alatt sok méreganyag kiürül, javul a közérzet, nõ a tüdõkapacitás, stb. Ha nem sikerül leszokni elsõre, kérj segítséget.
Sok minden kiürül, de nyílván nem minden. Nagyon régóta vagy bagós, és ez így nagyon függésnek hangzik, nem lesz egyszerû letenni, kérj segítséget.
Gratulálok, hogy már egy hónapja nem dohányzol, csak így tovább!;)

Speedtest szerint a letöltésem 1.5 MBit de ha belenézek UTorrentbe akkor a max. Feltöltés csak 9-10 kB/s, mitől lehet?

Legjobb válasz: A letöltés meg a feltöltés nem ugyan az. A feltöltés általában lassabb mint a letöltés és ez ADSL esetén fõként igaz.

A letöltés meg a feltöltés nem ugyan az. A feltöltés általában lassabb mint a letöltés és ez ADSL esetén fõként igaz.
Nem mindegy, hogy "ferõl le, vagy, leerõl fel" (BesenyõPista) Azaz a feltöltési sebesség nem összekeverendõ, és pláne nem ugyanannyi, mint a letöltési. Arról nem is beszélve, hogy torrentezésnél, ahányan szedik tõled, csak annyival fog feltölteni. Olyan is van, hogy sokan szedik az adott torrentet, de épp rád "nincs szükség", akkor nem fog menni a feltöltésed.
A 9-est pl úgy, hogy 10-szer megnyomod azt a a gombot, ahányadik számjegyrõl van szó.

9 hetes kislányom két napja etetés időben, csak mosolyog de nem akar enni, ha meg erőltetjük akkor kapálózik és sír. Ez kb. 10 percig tart, aztán eszik szépen ahogyan eddig is. Mi lehet a viselkedésének az oka és mit tegyünk?

Kislányom 9 hetes múlt. Tápszert eszik, és eddig négy óránként evett óram? pontossággal.Két napja etetés id?ben, csak mosolyog de nem akar enni, ha meg er?ltetjük akkor kapálózik és sír. Ez kb.10 percig tart, aztán eszik szépen ahogyan eddig is. Mi lehet a viselkedésének az oka és mit tegyünk? Tegnap kapta meg az els? oltást, de nagyon jól viselte, se láz semmi.

Legjobb válasz: Az én lányom 10 hetes és anyatejes. Néha nekem is ezt csinálja.Azt vettem észre, hogy ilyenkor túl álmos ahoz, hogy aludjon és túl éhes ahoz hogy egyen.Mostmár úgy ekõzõm meg ezeket a "kitöréseket", hogy folyamatosan kínálom neki az enni valót. szerintem valami fejlõdési ugrás lehet nálla mert valóban többször eszik viszont aludni egyre kevesebbet alszik.

Az én lányom 10 hetes és anyatejes. Néha nekem is ezt csinálja.Azt vettem észre, hogy ilyenkor túl álmos ahoz, hogy aludjon és túl éhes ahoz hogy egyen.Mostmár úgy ekõzõm meg ezeket a "kitöréseket", hogy folyamatosan kínálom neki az enni valót. szerintem valami fejlõdési ugrás lehet nálla mert valóban többször eszik viszont aludni egyre kevesebbet alszik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Megnyugodtam, hogy nincs nagy baj. Mi kipróbáltuk ma hogy a másik szobában etetjük, hogy ne mindíg ugyan onnan lássa a dolgokat, és bevállt. Próbáld ki te is hátha te is sikerrel jársz.

Milyen ételeket javasolnátok a 8 hónapos babámnak uzsonnára, vacsorára? Mikor adjam neki az ebédet kb, ha 9, fél 10 körül szopizik?

Eddig tízórait,ebédet és vacsit evett,mellette szopizik,de mióta kijött az egyik alsó foga,azóta nem is eszik annyira kanalasat,csak tejpépet vacsira,na meg mintha később is kelne már. Így a tízórait már nem adom neki,fél 10 fele megszoptatom,az a reggelije. Mától uzsonnát adok inkább neki tízórai helyett,gyümölcsöt vagy azt tejpéppel keverve,vacsorára főzeléket vagy tejpépet. Utána még szopizik. Túrót lehet már neki adni gyümivel uzsonnára? Mit lehet neki ilyen korba adni?

Legjobb válasz: Tejtermékeket, kivéve a tejet, tejfölt. Gyümölcsöket, körte, banán, alma, sütõtök. Túrót is lehet. Vajas kenyeret. Mennyi foga van? Babapiskótát.

Tejtermékeket, kivéve a tejet, tejfölt. Gyümölcsöket, körte, banán, alma, sütõtök. Túrót is lehet. Vajas kenyeret. Mennyi foga van? Babapiskótát.

Holnap megyünk strandra. Ha felkelek "teszek be" o.b. normált (közepes és erős vérzésre) mivel akkor lesz a 3. napja h megjött. 9-kor megyünk, kb. 10-re odaérünk. Ha odaértünk cseréljem a tampont vagy majd ha kijövök a vízből?

és még egy kérdés: tamponnal meddig lehet vízbe maradni?? Ha elmegyek wc-re honnan fogom tudni, hogy itt az ideje a cserének, vagy h nem kell még cserélni??

Legjobb válasz: amúgy most próbáltam elõször a tampont, és most gyenge vérzésû tampont van bent. azt is használhatom holnap, vagy inkább egy "közepes, erõs vérzésût"?? de mivan ha a "közepe erõs vérzésre " alkalmas tampon nem jön fel?? vagy feljön?? ajj segítsetek, kezdõ vagyok:S

A kérdező hozzászólása: amúgy most próbáltam elõször a tampont, és most gyenge vérzésû tampont van bent. azt is használhatom holnap, vagy inkább egy "közepes, erõs vérzésût"?? de mivan ha a "közepe erõs vérzésre " alkalmas tampon nem jön fel?? vagy feljön?? ajj segítsetek, kezdõ vagyok:S
"gyenge vérzésû tampon"?? figyelj, ne használj tampont. inkább hagyd ki a strandot, az írásmódodból ítélve fiatal vagy még ehhez. amúgy pedig 2óránként cserlni kell, de szörnyen fertõzésveszélyes, nem ajánlom L/20
fölösleges ennyire nézegetned, melyiket milyen vérzésre ajánlják. normál, és kész, de amúgy én sem ajánlom a strandot. Nagyon durva fertõzést lehet tamponnal összeszedni L/17
Na feldugtad?:D

A hajam 10-es vagy 9-essel van festve mar 3 eve, tehat vilagos szoke, ha ramegyek 7. 0assal akkor mennyire lesz tartos az eredmeny, illetve miylen lesz kb?

Lenoevsem vilagosbarnas...kicsit olyan szurkes, snassz, szintelen.

Legjobb válasz: szinezõt használj, ne tartós festéket mert a világosszõke hajlamos ledobni a hajfestéket. persze a szinezõ is hamar kopik belõle. párszor átfestve utána már mehet rá festék, de én a helyedben elõször 8-assal szinezném hogy biztos jól megfogja aztán utána sötétebbre. Jó mondjuk nekem a 7-essel szemben elõitéleteim is vannak, vagy 8 vagy 6, de a 7-es nagyon nem tetszik. :D

szinezõt használj, ne tartós festéket mert a világosszõke hajlamos ledobni a hajfestéket. persze a szinezõ is hamar kopik belõle. párszor átfestve utána már mehet rá festék, de én a helyedben elõször 8-assal szinezném hogy biztos jól megfogja aztán utána sötétebbre. Jó mondjuk nekem a 7-essel szemben elõitéleteim is vannak, vagy 8 vagy 6, de a 7-es nagyon nem tetszik. :D
A kérdező hozzászólása: Hát nézegetem a hajfesték dobozokat, ott elég gyatra néhányon a 7.0...el is bizonytalanodok, de fodrászkellékesnél vettem, ott meg szép volt a 7.0...de ezeken a dobozokon annyira se színû...neked miért nem tetszik?
A kérdező hozzászólása: Viszont ahány kép annyi féle ez a 7.0...ahogy látom. https://www.google.hu/search?hl=hu&q=7.0+hair&bav=on.2, or.r_.. itt pl van pár, ami 7-es...de a BES-es palettán vagy minek mondják jól nézett ki, nem ilyen volt...:D
azért nem szeretem mert meghatározhatatlan színû. se nem szõke, se nem barna. ha melir van benne ugy oké, de magában olyan semmilyen. az eredeti hajszinem ilyen, szürke, de nem szõke, nem barna... viszont tökéletes alap mindenféle festéshez :D én is gondolkoztam már hogy visszafestem eredetire, 2x próbáltam meg, de nem szeretem magamon. szóval szerintem én már csak akkor csinálnám meg ujra ha terhes lennék :D ha nem muszáj, inkább nem. de próbáld ki, hátha neked jó, nem vagyunk egyformák, 1-2 árnyalatot egész könnyü variálni ha nem tetszik.
A kérdező hozzászólása: na majd jövõhéten kiderül..:) akkor festem be..:) hát de annyira eltérõ ez a 7.0...ahogy lestem színpalettákat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!