Találatok a következő kifejezésre: Ha a kb egyforma az (3 db)

Ha a tésztáknak kb egyforma az ízük, miért fontos, hogy melyiket használom? Például marhahúsleveshez csigatészta, csirkéhez cérnametélt...

Szóval nem a különleges tésztákra gondolok, inkább a levesbetétre.

Legjobb válasz: semmi jelentõsége, csak tradíció.

semmi jelentõsége, csak tradíció.
Nekem volt olyan hogy nem volt itthon semmi más csak betûtészta mindez vasárnap déluán jutott el a tudatomig, így betûtészta volt a marhahúsleveshez is:) Egyáltalán nem fontos, hogy melyiket használod.
Teljesen mind1...Nem attól lesz finom a húsleves. Mi a cérnametétre szavazunk az igaz:-)A paradicsom levest kiskocka tésztával, tálalom.
Nem sok, de szerintem van egy kevés különbség az ízükben. Azt a szalmakupacos tésztát ( gondolom az lehet a cérnametélt ) én nem szeretem. Nekem a kevencem a kockatészta , de már régen nem veszek mert túl nagyra megfõ, a másik pedig a csigatészta. Ezek mennek a húslevesbe. Paradicsomlevesbe pedig ha jól tudom betûtésztát raknak azt még nem próbáltam.
Az ízében nincs különbség, de a szádban nem csak az ízét érzed, hanem az állagát is, ami a különbözõ formának köszönhetõen nagyon kicsit eltér. Ezért lehet egyiket nem szeretni, a másikat meg igen. De hogy melyik levesbe milyet fõzöl az hagyomány, vagy ízlés kérdése.

Milyenre vágassam a hajam, ha most kb. hátközépig érő nagyábból egyforma hosszúságú, enyhén hullámos, féloldalas fufruval és az orcom ovális magas homlokom van? !

Szeretnék már vmi változást, mert unom hogy régóta egyforma..

Legjobb válasz: Hát agy nehéz elképzelni.:) De szerintem akkor az alját tépesd meg, ugyonugy a fufrut is..és talán melír :) azzal igazán feldobnád:)

Hát agy nehéz elképzelni.:) De szerintem akkor az alját tépesd meg, ugyonugy a fufrut is..és talán melír :) azzal igazán feldobnád:)
Az jó amit elsõ válaszoló írt, de rövidre ne vágasd le. Nekem is addig ért, és levágtam nagyon rövidre, és most nagyon bánom :S Most növesztem, már a vállamig ér =)

Ha magánszemélyként el szeretnék adni 6 új állapotú egyforma dolgot az interneten (kb.25e. Forint az értéka a a 6db-nak) akkor abból adóznom kell?

Legjobb válasz: ha nem üzletszerûen csinálod, akkor nem. vagyis ha van hat lófaszod, amit el akarsz adni, mert egyszer megvetted, de nem használtad, akkor nem kell. ha azért vetted, hogy eladd, akkor kéne. de persze nem ezért vetted.

ha nem üzletszerûen csinálod, akkor nem. vagyis ha van hat lófaszod, amit el akarsz adni, mert egyszer megvetted, de nem használtad, akkor nem kell. ha azért vetted, hogy eladd, akkor kéne. de persze nem ezért vetted.
Ha csak a kérdésben említett 6 db-ot értékesíted egy adóéven belül, és utána sem építesz rá "üzletet", akkor nem kell fizetned sem, és bevallanod sem. Évi 600.000 forint bevételig adómentes az ingóságértékesítés magánszemély esetén, ha nem üzletszerûen végzi azt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. De ki és hogyan állapítaná azt meg hogy ez üzletszerû vagy sem?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. És mi van azokkal a hirdetési oldalakkal ahol nem kell visszajelzést adni a sikeres eladásokról-vásárlásokról? Ott nem lehet nyomon követni az eladások mennyiségét...
Akkor az van, ami abban az esetben, ha megbízható ismerõsök között értékesíted a cuccaidat. Csak Te és Õk tudnak róla:) DE: Nem szokatlan, hogy például ingatlanbérlési hirdetésre jelentkezik maga az ellenõr, aztán rossz esetben behúznak a csávába. Tehát bármi elõfordulhat. A kérdés csak az, hogy benne van a "lebukás" veszélye, vagy sem...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!