Találatok a következő kifejezésre: Ha a kb 2 (559 db)

Mi a teendo ha a Postinor 2 fogamzasgatlo elso tablettajanak bevetele utan uugy kb 2 ora, 2 ora 20 perc mulva hasmenes jelentkezik?

A baratommal valo szeretkezes soran kihasadt az ovszer es mi nem vettuk eszre, ezert belem elvezett. Amint vegzett es eszrevettuk mar is mentunk a gyogyszertarba, ugyh kb fel orara ra be is vettem az elso tablettat, a gond csak az hogy nem sokkal kesobb, talan 2 ora es egy par perc telhetett el amikor kavarogni kezdett a hasam es hasmenesem volt. (csak egyetlen egy alkalom, utana megnyugodott a gyomrom) Vajon ennyi ido alatt felszivodott a tabletta? Hatott is? Most mitevo legyek? vegyem be a masodikat is vagy varjam ki a 12 orat? Tovabba, bar nem tudom mennyire fontos a menzeszem utolso napja februar 1-jen volt, ez a "baleset" meg 7-iken tortent. Mennyi az eselye hogy terhes maradjak?

Legjobb válasz: Mit ír a betegtájékoztató, hmm? Itthon tudtommal NEM forgalmazzák. Angol tájékoztató van csak a neten, abban nincs hasmenésrõl szó, csak hányásról. Arra két órát ír. És azt, hogy menj vissza az orvoshoz/patikushoz, ha két órán BELÜL menne ki belõled. [link] Egyébként a menstruációd UTOLSÓ napjára soha senki nem kíváncsi. Az ELSÕT kell megadnod, hogy bármit is lehessen mondani! ONNAN számolják a ciklust! És a másik fontos adat ahhoz, hogy meg lehessen becsülni, hogy mikor lehetett ovulációd, az az átlagos ciklushossz (hány naponta menstruálsz - pl.: 28, 30, 32 nap)!

Mit ír a betegtájékoztató, hmm? Itthon tudtommal NEM forgalmazzák. Angol tájékoztató van csak a neten, abban nincs hasmenésrõl szó, csak hányásról. Arra két órát ír. És azt, hogy menj vissza az orvoshoz/patikushoz, ha két órán BELÜL menne ki belõled. [link] Egyébként a menstruációd UTOLSÓ napjára soha senki nem kíváncsi. Az ELSÕT kell megadnod, hogy bármit is lehessen mondani! ONNAN számolják a ciklust! És a másik fontos adat ahhoz, hogy meg lehessen becsülni, hogy mikor lehetett ovulációd, az az átlagos ciklushossz (hány naponta menstruálsz - pl.: 28, 30, 32 nap)!
Már nem azért de neked szerintem nem fogamzásgátló kéne hanem esemény utáni tabletta.
A kérdező hozzászólása: A postinor 2 esemeny utani tabletta, elnezest en irtam rosszul. Az elso kommentelohoz meg : 2 ora utan(2 ora s 20 perc kb) ment ki belolem pont azert nem tudom, hogy most az eleg ido volt ahhoz hogy felszivodjon vagy sem. A mensi elso napja januar 28 es a ciklus eleg zavaros, neha 28 neha 32 neha meg annal is tobb.
A kérdező hozzászólása: En is olvastam angol prospektusban, de olvastam mas nyelvuben is es ott 3 orat ir... Innen ered a tanacstalansag...
A hasmenés a beleket üríti, a hányás a gyomrot. Ha hányásra írt 3 órát, akkor a hasmenés nem érintette a tablettát különösebben, de mivel két fázisú nem is úgy mûködik, mint az egy szemes verziók. De egyébként az EllaOne hatásosabb.

A kb 2 éves nőstény tengeri malacom mellé ma vettem egy hímet és párosodtak ha kb. kétszer csinálták biztos, hogy terhes lesz a malacka és nem veszélyes neki?

Nagyon izgulok, mert vaéahol olvastam, hogy nem jó ha 10 hónapos kornál kés?b esik teherbe.

Legjobb válasz: Nekem születtek tengeri malacaim, de azt sem tudtuk, hogy különnemûek, és azt sem, hogy egyáltalán terhes. Egyik nap látom a ketrecet, és vért meg húsokat láttam...megszült a malac. A bébik az anyához képest meglehetõsen nagyok voltak, 4db, szõrtelenek, és halottak voltak (nyitva volt a szemük, de nem is mozogtak). Én nagyon megijedtem. Kb. mint a csirkenyakak a húspultban, ahhoz tudnám hasonlítani. Nagyon ijesztõ volt. 25/L

Nekem születtek tengeri malacaim, de azt sem tudtuk, hogy különnemûek, és azt sem, hogy egyáltalán terhes. Egyik nap látom a ketrecet, és vért meg húsokat láttam...megszült a malac. A bébik az anyához képest meglehetõsen nagyok voltak, 4db, szõrtelenek, és halottak voltak (nyitva volt a szemük, de nem is mozogtak). Én nagyon megijedtem. Kb. mint a csirkenyakak a húspultban, ahhoz tudnám hasonlítani. Nagyon ijesztõ volt. 25/L
Igen, biztos hogy lesz malacka. Imádkozzál inkább, hogy ne legyen, mert valószínûleg a szülésbe bele fog pusztulni a lánymalackád!!! Miért kockáztattál, ha nem vagy valamiben biztos?!És majd jössz ide sírni! A lánytengerimalacnak 10hónapos, egy éves kor körül elcsontososdik úgy a medencéje, ha még elõtte nem szült, hogy nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudja kitolni a kicsiket. Ha már elkövetted ezt a butaságot, számolj a párzástól 60napot, és onnantól kezdve legyen készenlétben egy állatorvos, hogy segítsen levezetni a szülést, ha komplikáció lenne! Írtad, hogy izgulsz.Mit mondjak erre, van is miért. Inkább szeretgesd a lánymalacodat, mert lehet, hogy meggondolatlanságod miatt nem sokáig lesz veled!
Bocs, hogy ennyire lecsesztelek és elkeserítettelek, elolvastam...Az elõzõ vok. Szóval ha egy éves a nõstényed, akkor még azért megeshet, hogy nem csontosodott annyira el a medencecsontja, és megvan a könnyebb szülésre az esély! Mindenesetre nagyon szorítok nektek!!!!!
A kérdező hozzászólása: *1 éves nõstény
Valóban nem jó, mert nem biztos, hogy meg tudja szülni a kismalacokat, mivel nincs megedzõdve a méhe.A legjobb, ha elöször kb. 6 hónapos kora körül szül.
A kérdező hozzászólása: Hát én nagyon nagyon félek, mert ez malacka a mindenem. És nem tudtam elõtte senmmit a szaporodásukról. Köszönöm, hogy szorítasz ha állatorvoshoz viszem akkor tud segíteni a malackán, hogy ne halljon meg? vagy még ha most elviszem tud valamit csinálni??
Hát ezt csak az orvos tudja, de ha lehet, mindenképpen hozzáértõ dokitól kérdezd meg.Sokan nem értenek a malackákhoz, nagyon nem veszik õket komolyan-tapasztalat.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom:( Szeretnék pár állatorovst megnézni mielõtt elviszem...
A kérdező hozzászólása: A malacok orvosi beavatkozás nélkül megszülettek a mama is jól van.

9 hós babámat vinnem kell hasi ultrahangra és éhgyomorra kell vinnem, ha éjjel kb.2-3 között megetetem nem lesz gond a vizsgálatnál?

Legjobb válasz: Ezt a legjobb, ha ott megkérdezed ahol csinálni fogják. Kislányomat mûtötték, igaz õ még csak 2 hetes volt, nekem is éhgyomorra kellett vinnem az altatás miatt, õ éjjel 2kor szophatott utoljára. Hívd fel õket!

Ezt a legjobb, ha ott megkérdezed ahol csinálni fogják. Kislányomat mûtötték, igaz õ még csak 2 hetes volt, nekem is éhgyomorra kellett vinnem az altatás miatt, õ éjjel 2kor szophatott utoljára. Hívd fel õket!
Szerinntem az attól is függ, hogy miért kell vinni. Kérdezd meg ott. Mi a baj, hogy UH kell?

Szerintetek egy új kapcsolatban nem gáz ha várok kb 2-3 hetet a szexxel?

Egyik?nknek sem az els? már, de én úgy érzem hogy ett?l még ismerjük meg egymást valamennyire és ne essünk azonnal egymásnak. Szerintetek egy fiút ez zavar ha "váratom"? Nem mintha ez olyan sok id? lenne azért.

Legjobb válasz: a 2-3 hét váratás max. akkor gáz, ha minden nap addig is együtt alszotok, és semmi nem történik, még petting sem. egyébként teljesen normális. (és elég a csók, meg némi tapizás)

a 2-3 hét váratás max. akkor gáz, ha minden nap addig is együtt alszotok, és semmi nem történik, még petting sem. egyébként teljesen normális. (és elég a csók, meg némi tapizás)
A kérdező hozzászólása: Na én is hasonló véleményen vagyok mint te :) Örülök hogy nem vagyok egyedül:)
Nagyon is... De én mindig is azt az elvet vallottam, hogy nem kell ajtóstól rontani a házba. És én az ágyban igazság szerint akkor tudom igazán elengedni magam, ha már nincsenek kétségeim a páromat illetõen. Nekem ehhez kellett az idõ. Ráadásul a hónap elteltével már mindketten nagyon ki voltunk éhezve a másikra, és nagyon jól sikerült... :)
A kérdező hozzászólása: És te utolsó tulajdonképpen miért várattad? Nem kívántad addig?
Mi az elsõ perctõl, ahogy összejöttünk, együtt aludtunk. Mivel a munkánk miatt csak este tudtunk találkozni, ez így alakult. És így is 1 hónapot vártam, mert nekem kellett ez az idõ. Megbeszéltük, hogy várunk, de ettõl még ne rohangáljak esténként haza. Persze, próbálkozott, de semmit nem erõltetett. Nekem ez is fontos volt...26/n
Hát éppen ez az, hogy min. 2-3 hét kell ahhoz, hogy az ember érezze, hogy minden stimmel. Én ugyan 36 éves vagyok, de biztos várnék azért egy 8-10 randit, ha újra pasizni kezdenék (jelenleg férjnél vagyok.) Persze attól is függ milyen sûrûn találkoztok, ha minden nap, akkor lehet elõbb, vagy ha ritkán, akkor késõbb. Igazából ezt nem lehet így idõben mérni, érezni kell, hogy mennyire vagytok egy hullámhosszon.
Késõbb máshogy fogsz gondolkodni, és ha érzed, hogy minden stimmel, nem fogsz 2-3 hetet várni.
Darabja válogatja. Magától kell történnie mindennek, amúgy a 2-3 hét nem sok, de akkor jönnie kell mindennek, teszem azt nyugis helynek.
2-3 hét váratás ideális, miért lenne gáz? basszus, egy nõtõl alap, hogy nem adja oda magát azonnal! L/18
A kérdező hozzászólása: Még nem aludtunk együtt, természetesen akkor már megtörténne:)
Szerintem az lenne a gáz ha nem várnál! 48/F.
Nem hinném h ez normális.
Nem.
Nem.
Nem. Nekem is volt ilyen kapcsolatom, de egy idõ után rámentek az idegeim, és ki is szerettem belõle. Most egy harmonikus párkapcsolatban vagyok már 1 éve, és még nem volt igazi veszekedés, max apró viták, de azok is nagyon ritkán.
A kérdező hozzászólása: hát nekünk se olyan nagy veszekedések csakvitázunk de kibékülünk uutánna valamikor
Szerintem ha apró viták vannak, akkor nem gáz! Gondolom édes a békülés:D De inkább számoljatok el a veszekedéés elõtt 10ig, hátha lehiggadtok.:)

Mit adjak a kb.2 hetes árva kiscicának, ha a tejpótló tápszerhez csak holnap jutok hozzá?

Tehéntejet nem lehet, kecsketej nincs...

Legjobb válasz: Tehéntejet lehet, lehetõleg házit. Ha nincs házi akkor langyos, cukros tej...

Tehéntejet lehet, lehetõleg házit. Ha nincs házi akkor langyos, cukros tej...
Laktózmentes tejet. Nagyobb áruházakban és drogériákban kapható. Vagy csecsemõnek való tejpótló tápszert, azt bármikor vehetsz az ügyeletes patikában.

Ha naponta kb.2 liter szénsavas limonádét iszok meg, akkor az hosszútávon milyen káros hatással van a szervezetre?

Tehát a limonádét szénsavas ásványvízben csinálom meg. A 2dl-es pohárban, kb. 10% kristálycukrot, 10% 50%-os citromlevet és 70-75% szénsavas ásványvizet öntök. A maradék 5-10% levegő. A fogaknak káros? Mamám állandóan azt mondogatja, hogy cukros leszek, lehet benne igazság? Milyen egyéb káros hatása lehet még, ha napi 2 liter limonádét iszok?

Legjobb válasz: Semmilyen.De a cukrozásra tényleg figyelj oda!

Semmilyen.De a cukrozásra tényleg figyelj oda!
A szénsav gyomorpanaszokat okozhat, a citromsav pedig tönkreteheti a fogzománcot.
Igyad! A cukorra figyelj oda! Az egyik leggyakrabban hangoztatott ellenérv, negatív megjegyzés a szódavíz ellen a fogzománc eróziója („saverózió, fogszuvasodás), a fog elszínezõdése, a lyukképzõdés, azaz a fog tönkremenése. Ezek a negatív megállapítások azonban a szódavíz esetében NEM HELYTÁLLÓ nem igazoltak, de sajnos nagy valószínûséggel igazak a cukortartalmú italokra. A szódavízzel kapcsolatos másik általános ellenérv, negatív TÉVHIT, hogy fogyasztása torok- és gyomorsérüléseket, emésztõszervi problémákat okoz, illetve fokozza a reflux betegség és a nyelõcsõ rák kialakulását.Gyakori NEM IGEZ ellenérv, hogy a szódavíz megváltoztatja a gyomorsav pH-ját. Nem változtatja meg tartósan oly mértékben, hogy az, az emésztést gátolja. Sõt, az eddigi tapasztalatok alapján, a szódavíz elõsegíti az emésztést, csökkenti a bõséges étkezések után járó ”teltség” érzetet.
2. típusú cukorbetegség elhízással kialakulhat. A fognak káros, bár gyenge sav, de valamilyen szinten puhítja a fogzománcot, ezért ne moss fogat közvetlen limonádé/alma vagy más savas dolog elfogyasztása után. Ásványvíz nem annyira szénsavas hogy kikezdje a nyelõcsöved/gyomrod szerintem. Én kb 4 éve minden nap szénsavas ásványvizet iszok, és semmi bajom egyenlõre.
Amúgy a víz a legegészségesebb, utána jönnek a gyümölcslevek, utána a cukrozott üdítõk, utána a cukrozott bolti üdítõk. Kóla sokkal károsabb mint a limonádé, erõsebb sav van benne, cukrosabb.

Csókolózás közben a másik fél érzi, ha előtte kb.2 órával hánytam?

Az el?bb hánytam, de ma pedig randim lesz egy lánnyal másfél óra múlva, és valószín?leg lesz csók is (az el?z? talin volt, és az furcsán venné ki magát, ha pedig ma kihagynánk)...

Legjobb válasz: Egy fürcsi, egy fogmosi. egy rágó, és egy kis deó. Ez a receptem.

Egy fürcsi, egy fogmosi. egy rágó, és egy kis deó. Ez a receptem.
beteg vagy?Ennyi után nem fogja érezni.Fõleg ha elõtte eszel valamit, majd megint fogat mosol + száj öblítés
Egyél hagymát!
:DDDDDD fogmosás.. és jó sok szájöblögetés, , és egyél valamit..
Amíg nem eszel valamit, addig nem kizárt, hogy érezni fogja. Elég fél kifli is, csak töltse ki a gyomrod kicsit.
Ha beteg vagy, akkor inkább hagyjad ki a csókot azzal az indokkal, hogy õ is elkapná. Én sem szeretnék egy csók után 3 napig hányni.
A kérdező hozzászólása: hagyma? XD ettem már. :) nem, nem vagyok szerintem beteg, csak hirtelen hányingerem lett (fogalmam sincs mitõl) és hánytam, de már jobban vagyok. :) köszi az ötleteket!
Ne igyál annyit vazze!!
A kérdező hozzászólása: nem ittam "vazze" :)

Lehet ebből gond ha elmegyek napszámba gyes alatt? Bejelentene a munkáltató arra a kb 2 hétre.

Munkaügyin voltam mikor mentem szülni,jogosult voltam tgyásra és gyedre is,pár napom maradt bent max egy hét. Viszont azt nem tudom hogy ha most elmegyek napszámba a gyes alatt,lehet e majd gond bel?le ha lejárt a gyesem mert vissza akarok regisztrálni a munkaügyibe.Nem fog ez bekavarni? Gyed után jár még esetleg munkanélküli segély vagy csak az a kb egy hét ami bent maradt?

Legjobb válasz: annyit tudok, hogy ha van bejelentett munkahelyed, akkor napi 6 órában gyes mellett lehet dolgozni. Ha munkanélkülin vagy, azt nem tudom... talán kérdezd meg a hivatalt.

annyit tudok, hogy ha van bejelentett munkahelyed, akkor napi 6 órában gyes mellett lehet dolgozni. Ha munkanélkülin vagy, azt nem tudom... talán kérdezd meg a hivatalt.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ! Tegnap még olvasgattam itt a neten és megtaláltam a kérdésemre a választ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!