Találatok a következő kifejezésre: Ha a kandúrom (33 db)

Ha a kandúr macska ki van ivartalanítva attól még jelöl?

És tényleg bamba lesz?

Legjobb válasz: Nagyon ritkán 1x 2x jelöl de nem nagyon fordul elō. Ès tènyleg kövèr, bamba,nagy darab lessz. XD Örülök h van mèg felōssèg tudatos ember aki ivartalanítja a kedvencèt. Ennek örülōk.:) Szia!

Nagyon ritkán 1x 2x jelöl de nem nagyon fordul elō. Ès tènyleg kövèr, bamba, nagy darab lessz. XD Örülök h van mèg felōssèg tudatos ember aki ivartalanítja a kedvencèt. Ennek örülōk.:) Szia!
A kérdező hozzászólása: és akinek a házban van ezek szerint bebüdösít? :) miénk kinti cica de gondoltunk rá, viszont félünk, h ha jön a tavasz nem fogja tudni magát megvédeni az idegen kandúroktól és jól összeverik. Vagy esetleg õt nem veszik majd "emberszámba" és békénhagyják?
Kint is maradhat, nem fog nagyon messzire elmenni. Lehet verekedés lesz, de nem számottevõ. megváltozik az egész macska, mind lelkileg, mind testileg. lomha, behemót cica lesz
Nem igaz hogy megváltozik! A mienk ugyanolyan hiperaktív, játékos rosszaság mint volt és egyáltalán nem bamba, behemót.
A miénk játékosabb, komiszabb lett. Nem bamba, nem dagadt, viszont elkerüli a verekedéseket más macskákkal.
érdekes dolgok ezek! az én kandúrom ivartalanítás után egy nagy 9 kilós behemót lett, de olyan fürge, hogy ihaj. kergette így is a lányokat, de csak megszorongatni akarta õket:) közben meg aktív nemi életet élt a kanapén lévõ bárányszõrrel...)nem jelölt sehova, ülve pisilt. 18 évet élt arany szívem, nagy kövér boldogságban. a nyáron temettük el:'( a másik kettõ leányzó cica is ki lett miskárolva, az idõsebb elhízott, négy apró lábakon járó kis dinnye lett. de nagyon édi volt. Õ öt nappal a másik után 16 évesen vett tõlünk örök búcsút:'( van a 8 éves, teljesen karcsú, gyönyörû, igazi egyéniség de ittbent is jelöl a drága. lány létére, rezegteti a farkát, és , ami nem tetszik neki, sutty, odasuhint. szóval minden cica egyedi, még ebben is...
Az nem igaz, hogy ha ivartlanítva van, nem verekszik. A mienk így védte meg a területét a többi cicától.
Az nem igaz, hogy kövér és bamba lesz a macska. Lakásban tartva nyilván egy idõ után depressziós lesz, ha nincs elég nagy tere és szórakozása, tehát egy állat sem való 50 nm-es lakásba pl. Sajnos sokan ezt nem veszik figyelembe. Kutyánál fõleg nem jó, de macskáknál sem, mert kell neki rohannia, fára másznia, stb. Az ivartalanított macska könnyeben hízik, de ha nem zabáltatjuk agyon és eleget mozog, akkor nem lesz dagadt, ennyire egyszerû (pont mint az embereknél). Mi kandúrunk is meghízott, kicsit kellett diétáznia, most nincs rajta felesleg. Ez fontos is, hogy tudjon rendesen mozogni, mert kertben azért van, hogy menekülnie kell vagy kerítést másznia. Egyébként 100 métert fut egyhuzamban, fára mászik stb, ez kell egy macskának és nem fog elhízni meg bebambulni. Egy kis lakásban, ahol nincs elég tere egyhuzamban rohanni és játszani, ott nyilván egy idõ után depressziós lesz, ha kint hagyod neki a kaját egész nap, akkor meg is hízik, mert nincs jobb dolga a zabálásnál. Mi kiskora óta napi háromszor adunk nekik enni, nem rakjuk ki egész napra az ételt. Ha nem vagyunk itthon, akkor van, hogy csak egyszer eszik, de inkább egyen kevesebbet, mint sokat. Kertben amúgy is fog magának mellé desszertnek madarat, egeret, bogarat :D. A jelölést én is megfigyeltem, de csak a nõsténynél, a kandúr nem szokott jelölni, vagy nem láttam még.

A kandúr jelöl ha ivartalanítják?

3 hónapos a kiskandúrom, szeretném ivartalanítani.

Legjobb válasz: nem utána nem jell nekünk is van egy kandur amióta töketlen:) azóta nem jelöl

nem utána nem jell nekünk is van egy kandur amióta töketlen:) azóta nem jelöl
szia, az enyém ivartalanítás után abbahagyta a jelölést, sokkal nyugodtabb, bújósabb lett, és a másik macskánkkal sem veszekedik azóta
Szia ! Mi is emiatt a jó szokása miatt ivartalaníttatuk. Kár volt. A helyzet ugyanaz:-(( Még kapott utána gyógyszert is hátha, de nem használt. Ez van.
Igen.Nem mindegyik macskánál de ivartalaítás után elõfordul néhány macskánál hogy megmarad ez a rossz szokás
A tapasztalat azt mutatja, hogy a kesobb (up to 6honap) ivartalanitott kandurok egy resze "megszokasbol" is jelolget. Ez egy megmaradt rossz szokas, turelemmel lenevelheto rola. Amugy, ivartalanitas utan, ha jelol is, nem lesz _annyira_ budos. (Olcso vigasz ^_^ )
Hát a miénk is ki lett ivartalanítva!!! Igaz, õ három évesen!!! És mûtét után három-négy hónapig nem jelölt, most meg ugyanúgy elkezdte!!!Örülünk neki, mert most tapétáztunk, még át se lett fesvte, de már lepisilte. :@ Amúgy, hogy lehet lenevelni a macskát, hogy ne jelöljön?????? Ezt, hogy értetted?
Utolso kommentelo: A te macskad pont azert jelol, mert tapetaztok - atrendezitek a helyet, ez streszeli, es igy biztositja hogy a hely bar valtozik, meg mindig az o helye. ( http://www.feliway.hu/ ) Leszoktatasra meg a jolbevalt vizipisztolyos megoldas a legegyszerubb. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, remélem nem ragaszkodik majd ehhez a büdös szokáshoz -szobacica- és elég kellemetlen volna...
A mienk azóta ugyanúgy jelöl :(

Ha tüzel a lány cica akkor elmászkál ő is mint a kandűrok?

Elvittük novemberbe ivartalanítani,de az orvos csak az egyik petefészkét vette ki,a másikat állítólag elkötötte.De azt mondta ha lesznek kismacskák akkor,ingyen megcsinálja újra.Természetesen oda akkor sem vinném már vissza szegénykémet.Most napok óta olyan kis furcsa,nem foglalkozik velünk,és van,hogy egész napra eltűnik.Idáig ilyet nem csinált.Lehet,hogy várhatóak lesznek a kis cicák???

Legjobb válasz: Hallottátok nyávogni? mert ha igen, akkor várható (de akkor sem biztos) hogy cicái lesznek. Ugyanis hiába csinálta fel egy kandúr, ha nem sikerült a párzás valamilyen okból kifolyólag, akkor nem lesz terhes.

Hallottátok nyávogni? mert ha igen, akkor várható (de akkor sem biztos) hogy cicái lesznek. Ugyanis hiába csinálta fel egy kandúr, ha nem sikerült a párzás valamilyen okból kifolyólag, akkor nem lesz terhes.
A kérdező hozzászólása: Minden képp elviszem, de sajnos ebben a hónapban már nem tudom, várni kell fizetésig.Pedig a füle nagyon atkás.Kapott rá szurit mielõtt elkóborolt, meg fülcseppet, de csak nem akar múlni.Az orvosnak mondtam, hogy talán ki kéne pucolnia, de azt mondta így is el fog múlni.:SNem úgy veszem észre.
orulok hogy hazakerult a cicad :) vidd el dokihoz hogy vizsgalja meg, nehogy beteg legyen :)
A kérdező hozzászólása: Másfél hét után végre haza jött.Nagyon sovány, és nagyon remélem nem beteg, mert a másik cicám is elkapja akkor.:SRemélem a doki elkötötte rendesen, mert nem szeretnék kis cicákat.Nehéz õket elajándékozni, annyi van.:/
A kérdező hozzászólása: Már 3. napja nem jött haza, a kis testvére nem ment el õ kinnt napozik, játszik.Este jön csak be.Már napok óta nem alszok, mindig lesem az ablakot.:(
az en benti cicam is most, hogy jo ido van nyavog hogy ki szeretne menni szerintem (ha nem tuzelesrol van szo) akkor azert nyavog mert erzi hogy jo ido van es ki szeretne menni napozni, jatszani. Meg van egy nosteny cicam aki 1 honapja volt ivartalanitva.Tegnap kivittem a kertbe es jottek hozza a macskak ahogy lattak hogy hempereg a fuben, elvezte a napsutest.Az en cicukam meg nezte oket es mikor a kutyam elkergette a masik macskat nem ment utana. Osszefoglalva: Az is lehet hogy csak ki szeretne menni. :) Remelem hogy rendesen van ivartalanitva es nem lesznek kiscicai ;)
A kérdező hozzászólása: Nem olyan nyávogása volt mint amit halottam a kinti macsekoknak, henem csak olyan kis halkan jelezte, hogy engedj már ki.:)
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a doki, hogy még nem fejlõdött ki a másik rendesen.Pedig már fél éves volt.Nem volt rá jellemzõ a kóborlás, mindig este bennt volt velünk a szobában az ágyon.Pár napja nem is jön hozzánk fel, csak gubbaszt egy sarokban, és nyávog hogy ki akar menni.:SS
Az ivarzásnak eléggé látványos jelei vannak: a cica hangosan vernyákol, dörgölõzik, emelgeti a popsiját, és elõfordul, hogy elkóborol. Ha ezeket tapasztaltad, akkor sikertelen volt az ivartalanítás. Remélem, hogy nem ez az oka annak, hogy elmászkál. Nem is értem, hogy miért csinálta ezt az orvos, ha már az egyiket úgyis kivette, miért nem tette ezt meg a másikkal is?! Szerintem helyesen teszed, ha többet nem viszed hozzá.
Nincs idegesitõbb dolog egy tüzelõ benti cicánál.:DDDD

Ha a cicám kb 4 különböző helyen pisilte le az ágyam (amúgy szobatiszta, kandúr) és meg van teljesen őrülve, rohangál ide oda, akkor valószínűleg most lett ivarérett?

Vagy ez nem úgy történik mint a lányoknál a menstruáció?:D Hogy egyszer csak "megjön". Csak nekik nem múlik el. Vagy nem tudom hogy m?ködik ez. Meg ez most azt jelenti, hogy az éjszaka folyamán körbepisili a szobám? Vagy mire számítsak?

Legjobb válasz: 9-10 hónaposan válnak ivaréretté. Most csak a területét jelölgeti, mivel ahogy írtad, most került oda. Ne bántsd érte, ez ösztön nála. (Az ivarérett kandúr spriccelése elég penetráns szagú)Abba fog maradni.

9-10 hónaposan válnak ivaréretté. Most csak a területét jelölgeti, mivel ahogy írtad, most került oda. Ne bántsd érte, ez ösztön nála. (Az ivarérett kandúr spriccelése elég penetráns szagú)Abba fog maradni.
ki kell heréltetni a drágát és kisebb eséllyel jelölget...ha idõben lett volna ivartalanítva, akkor meg egyáltalán nem jelölgetne
Rakd ki, marha higiénikus.. múltkor meg leharapták majdnem a fejem, mert azt mertem állítani macska nem való az ágyba. Hát azért mindennek van határa, ne egy állat korlátozzon már engem.
Szerintem humánusabb megszüntetni az okot, mint elverni, hogy ne csinálja azt, ami ösztönösen jön. Ha kiherélik eszébe se jut, azt se tudja mi az.
Jelöl, de egy-két macskataslival, rászólással, spriccelõvel meg lehet neki tanítani, hogy lakásban ne jelöljön. Nekünk is kandúrunk van, de nevelhetõ, nem kell nyomban az állatorvoshoz rohanni.
Pedig intézd gyorsan, mert minél tovább hagyod jelölgetni, annál jobban megszokja és akkor már nem 100% hogy leszokik róla. Legtöbb helyre csak oda kell szólni, hogy másnap viszed, elmondják mikor egyen utoljára és annyi.
A kérdező hozzászólása: Még csak 2 hete van nálam, így nem tudtam elintézni az ivartalanítást.
A kérdező hozzászólása: 4-5 hónapos. Mint írtam nem láttam hogy "hogyan" csinálta, mert nem voltam a szobában. De nem volt olyan sok, mint amennyit az alomba szokott pisilni, ezért gondoltam, hogy ez valami más. Egyébként nem láttam rajta eddig, hogy esetleg fájna neki a pisilés.
Én válaszoltam, rakd ki a szobádból, még is mit lehetne csinálni vele? Akkor hagyjad, hogy este banzájkodon.
A kérdező hozzászólása: Nem jöhet amúgy az ágyra, mindig rá van szólva, de persze ha nem látom szokott bûnözni. Egyébként meg nem az volt a kérdés, hogy mit csináljak vele, egyik kérdésemre sem sikerült hasznos választ adni.
Mennyi idõs? Nem lehet, hogy valami veseproblémája van? Nem látszik rajta, hogy fáj neki amikor pisil. Az ivarérett kandúrok "permetezni" szoktak, az azért nem teljesen olyan, mint a pisilés. De lehet, hogy ezt õ még nem tudja. :)
15 évesen beleszartam anyám ágyába, tesóm szobájába beleszartam, apám táskájába belehugyoztam. Végülis valamikor megtanítottam..
Szerintem ivarérett lett. Az enyém 6 hónaposan lett, szóval ez a 8-9 elég késõi tipp sztem. Ivartalanítsd és abbahygja. Az enyém hálisten nem az ágyamat, csak a konyhát spriccelte körbe, úh csak ki kellett hipóznom az egészet. Az ágyból nagyon nehéz kiszedni a szagot- ha ki lehet egyáltalán. Ne húzd tovább, vidd mûteni!

Ha tartok egy kandúrt és egy lány cicát és lesznek kicsinyeik akkor nem fogja meg enni a kandúr a kicsiket?

Legjobb válasz: Hát sztem ne engedd a kicsikhez, amíg nagyobbacskák nem lesznek.

Hát sztem ne engedd a kicsikhez, amíg nagyobbacskák nem lesznek.
Nekünk is most született két kiscica, mi most a garázsban tartjuk õket, mert oda fialt az anya. De általában nekünk jelez a cica, ha beindul a szülés, és mi a fürdõszobában, vagy a szobában tartjuk a kicsiket. Szerintem amíg kicsik nagyon vigyázz rájuk, és ha már elkezdenek járni, akkor se nagyon engedd még ki õket, csak ha te is ott vagy. Remélem, tudtam segíteni;)
de egyhúron pendültünk az oroszlánnal:)
A kérdező hozzászólása: De hogy próbáljam meg megvédeni a kicsiket, mitcsináljak? Most elkerítettem õket de félek hogy valahogy bemennek és annyi a kicsiknek!:(
Õ nem. De más kandúr igen. Ha a szabadban szüli meg a kölyköket, és ott marad, akkor nagy eséllyel eszi meg õket másik kandúr. Szomszédoméknak 5 macskából egy maradt meg. Szóval vigyázz a többi kandúrral szemben. :)
A kérdező hozzászólása: Született kettõ kiscica és az utcában rengeteg kandúr van és rengeteg kiscicám volt és egyikse bírta 2-3 hétnél tovább mert széttépték a kandúrok !:, ((
Harmadik válaszoló vagyok, elkéstem egy kicsit a válasszal
Biztos, hogy nem, legyél nyugodt! A macsek nem kannibál, mint pl. rokona az oroszlán (az is csak a másik kantól született kölyköket pusztítja el) Jót fogsz mosolyogni: úgy fél az anyától és a kicsiktõl, messzi ívben kikerüli, de azért érdekli, szaglássza a levegõt, de közel menni nem mer. Az anyamacska meg is tépné! Késõbb azért konszolidálódik a helyzet. Sok sikert!:) )
Nem hinném, hogy a kandúr kölyköket enne, de majd vmi okosabb kijavít ha nem így van, elvégre nem oroszlánok ezek:) meg azok is ált. a más kölykeit eszik meg nem a magukét. Amúgy meg az anyjuk úgyis elbújik velük padlásra vagy vmi más helyre, meg elüldözi a kandúrt. Persze ha panelbe laktok akkor ez az albújósdi nem fog menni, de akkor sem valószinû, hogy odaengedi. Sõt még rád is fújni fog, ha közelítesz a kicsik fele.
A kérdező hozzászólása: Igen és köszönöm a segítséget!

A kandurnak nem okoz lelki stresszt, ha az elsó alom után ivartalanítom? Vagy inkább ivarérettség előtt 6 hónapos korban ivartalanítsam? Nagyon sajnálom. Az alom kiscicái jó helyen lennének!

Legjobb válasz: Ja, az összes hím élõlény arra vágyik, hogy kiheréljék:P Szóval nyilván okoz stresszt, de túléli, és nem is azért ivartalanítod, hogy õt boldogísd vele.

Ja, az összes hím élõlény arra vágyik, hogy kiheréljék:P Szóval nyilván okoz stresszt, de túléli, és nem is azért ivartalanítod, hogy õt boldogísd vele.
Ivartalanított kandúrom van. Boldog , egészséges cica. Semmi stresszel nem járt az ivartalanítás. 8 hónapos volt amikor elvégztettük a mûtétet.
Szia, a te életed lesz könnyebb, nem lesz annyira rossz, picit lustibb lesz, legalábbis az én kandúrom az lett. Pár napig szenved... de aztán semmi baja nem lesz.
Dehogy okoz stresszt! A macskák ivartalanításánál nem kell megvárni, hogy ivarérettek legyenek, legfõképpen a kandúroknál nem, akik ilyenkor vesznek fel egy csomó kellemetlen szokást, mint például a jelölés. A mûtétet gyakorlatilag észre sem veszik, ébredés után úgy élnek tovább, mintha mi sem történt volna, kivéve, hogy nem akar állandóan csavarogni, nem fogja összejelölni a lakást, ami szerintem egyáltalán nem hátrány, sõt! Ne ruházzuk már õket fel emberi tulajdonságokkal, a szaporodás számukra nem több, csak egy ösztön. A legjobb, amit tehetsz vele, hogy még ivarérés elõtt ivartalaníttatod. Így is 3 millió macska van az országban, amibõl elenyészõen kevés van rendes gazdánál, nem kell melléjük néhány újabb.
Szerintem a 6 hónapos kor ideális fiú macskánál. Két macskám van, az egyiket 6, a másikat 8 hónapos korában ivartalaníttattuk. A 6 hónapos nem törõdött vele, úgyanúgy viselkedett (azóta persze sokkal ragaszkodóbb, "kedvesebb" lett), viszont a 8 hónaposat kicsit megviselte, 3-4 napig rosszkedvû volt, de utána már nem törõdött vele õ sem.:) Bár nekünk kijött az állatorvos, úgyhogy az állatorvosi rendelõs stressz meg az utazás kimaradt nekik.. Egyébként én hezitáltam rajta, halogattam egy darabig - akkor döntöttem az ivartalanítás mellett, mikor az idõsebbik (akkor már ivarérett) cicám hazajött véresre karmolt szemmel, és mellé egy jónagy sebbel a nyakán..
Szia. Természetesen nem kis stresszt okoz neki(egy férfinak hogyan esne, ha kiherélnék???), mivel nagyon cicabarát vagyok, így azokkal nem teljesen értek egyet, akik szerint "csak ösztön, ne foglalkozz vele".Igenis foglalkozni kell vele, ha igaz cicabarát vagy. Félreértés ne essék, ha fiúcicám lenne, én is megcsináltatnám a mûtétet az elsõ alom után, mert JÓ NEKI ÉS JÓ NEKEM is.Neki azért, mert ha az igényeit nem elégítheti ki, szintén stresszt okoz neki, nekem azért, mrt elkerülhetem az ezzel járó nyûgöt, illetve a "bûzös helyzeteket".Épp ezért nem tartottam soha kandúrt, csak nõstényt, a 2, 5 éves nõstény cicámat jövõ tavaszra fialtatom, és utána visszük miskároltatni(szörnyû belegondolni, hogy nem lehet többé kiscicája, pont ezért szeretnék almot tõle, de amikor látom, hogy tüzelés közben mennyire szenved, és mennyire nem önmaga, valamint sokszor 1 hétig nem alszunk tõle, mert folyamatosan kürrög, és baukol iszonyúan, akkor én is jobbnak látom, ha a szenvedéseit megkönnyítjük, és csak jelzem, hogy eddig viseltem a "koncertet", de mostmár annyira hosszúak a tüzeléses idõszakok, hogy kénytelenek vagyunk, pedig nem akartuk.).Én nem "csak" állatként tekintek rájuk, mivel saját gyermekem nem lehet, így nekem Õ az. Tehát a válaszom:Stresszt okoz, az én szívem is majd megszakad, de jobb neki és neked is.Lizy

A kandúr akkor is hívja a nõstény ha már párosodtak?

Szóval 2 napja kiszökött a ideiglenesen befogadott nõstény cica. Már most szökés mentesen bezártam, de a kandúrtól egész éjszaka nem tudtam aludni, itt vernyákolt, hívta a nõstényt. Ez vajon jelentheti azt hogy nem sikerült felcsinálnia? Vagy tök mindegy hogy volt-e akció akkor is hívja?

Legjobb válasz: Nem egyszer párzanak.

Nem egyszer párzanak.
Amíg a nõstény tüzel, addig hívni fogja és a nõstény is a kandúrt. A legcélszerûbb ivartalanítani. Rengetegszer párzanak, az ovuláció csak az elsõ párzás után következik be tehát legalább a második párzásnak meg kell történnie ahhoz, hogy egy petesejt megtermékenyüljön. Érdemes lenne mielõbb ivartalanítani a tüzelés vége után, mert ha nem, akkor gyorsan egy ideiglenes család lesz nálad :/
Igen, mivel a kandúr egész évben készen áll a párzásra. Most tudja és érzi is, hogy tüzelõ nõstény van a közelében, ezért is nyávog. Tüzelés során többször párzanak és az is megeshet, hogy nem csak egy kandúrral, így lehet, hogy az alomban teljesen eltérõ mintázatú cicák születnek. Jó lenne mielõbb ivartalanítani, mert hiába zártad be szökésmentesen, az ösztönei vezérlik és minden alkalmat ki fog használni, hogy megszökhessen. Ha nem termékenyül meg, akkor a tüzelés akár 2 héten belül újra elkezdõdik, ez neked is és neki is kellemetlen lehet. Olyan is elõfordulhat, hogy megszületnek a kiscicák és pár héten belül megint el kezd tüzelni, akár magára is hagyhatja a kölyköket, szóval érdemesebb lenne egy kis pénzt összespórolni a mûtétre és utána ezzel már nem lesz "gondod".

Mit csinaljak a kandurommal, ha mindent lepisil? Egy másodperce nem figyelek, már a lábamat is

4 éves kandur ivartalanitas nem johet szoba, azon kívül javasoljatok légyszi! ezen ne is kerdezgessetek, hosszu, de nem lehet!

Legjobb válasz: nem lehet ivartalanitani!!!!!! olyanra gondoltam, hogy kiabáljak rá ha pisil? ijesszem meg? az ivartalanitason kérlek lepjetek túl. ha lehetett volna már meg lenne! koszi elore is

Amúgy most már úgy is késõ lenne ivartalanítani, nem hagyná abba a jelölést... Azért jelöl meg téged is, mert te is a "tulajdona-territóriuma" vagy. Fecskendõbe saját vizeletedet felszívod és azzal lespricceled, amint közelít. Tudom, furcsa, de így megmutatod, hogy te vagy a fõnök-cica, és ez a te területed. Hátha bejön..
A kérdező hozzászólása: nem lehet ivartalanitani!!!!!! olyanra gondoltam, hogy kiabáljak rá ha pisil? ijesszem meg? az ivartalanitason kérlek lepjetek túl. ha lehetett volna már meg lenne! koszi elore is
"ivartalanitas nem johet szoba, azon kívül javasoljatok légyszi! ezen ne is kerdezgessetek, hosszu, de nem lehet! " Ez nem volt világos, felfogható indok, nem kellett volna titokzatoskodni. Egyébként pedig ajánlom, beszéld meg szakemberrel, úgy hívják: ÁLLATORVOS, tõle szakmai segítséget fogsz kapni. Igaz, az nem ingyen lesz, mint a GYK. Viszont hasznosabb.
A kérdező hozzászólása: olvasd már el a kérdés leírását. leírtam világosan, AZON KÍVÜL javasoljatok. de egyszerûen keptelenek felfogni itt
Öcsém, nem kell felkapni a vizet.Ne írj ki kérdést, ha nem tudsz normálisan válaszolni a válaszokra. Miért nem lehetett rögtön leírni, hogy orvosi okok miatt nem lehet?Mit kell túlkomplikálni?
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
Feltételezem szívbeteg ha orvosi okok miatt nem lehet ivartalanítani... Hormonchip ami egy évig elnyomja a hormonjait, de emellett is elõfordulhat, hogy jelöl.Beszélj ezügyben az orvossal.
A kérdező hozzászólása: 8# te is inkább arra figyelnel, hogy másodjara írom le, NEM szobacica!!!!!
Már bocs de nem nekünk gyenge a felfogásunk hanem neked :D Te nem érted meg, hogy nincs más mód rá... senki nem mondta, hogy ivartalanítsd ki, csak annyit mondtunk, hogy ez az egyetlen megoldás.... kész vagy öcsém.
Engem azért érdekel hogy milyen orvosi dolog miatt nem lehet. Nem írnád le? Am. meg ilyen esetben tényleg az a megoldás hogy nem engeded be a lakásba. De azért a kertben is legyen egy olyan hely ahová elbújhat(viharoknál, esõ elõl, hideg..)
A kérdező hozzászólása: istenem.... orvosi okok miatt nem lehet ivartalanitani... egy darab sütõtöknek gyorsabb a felfogása... egyébként meg nem engedem be a lakásba, de engem azért ne pisilgessen.. kosz a semmit!
Jó nagy h.lye vagy! Az emberi hülyeség határtalan!!!!
Macskából kinevelni a jelölést...? Hol élsz te? :-DDDDD Vagy ivartalanítsd, vagy törölgesd a pisit.
Vagy ne engedd be a lakásba! Ennyi.
Nem lehet kinevelni belõle.... a területét jelöli meg, ha ráordítasz akkor keres egy másik jelölhetõ területet, ezenfelül tõled is félni fog, az meg nem jó. Nincs rá módszer az ivartalanításon kívül.
Nem lepisil, hanem jelöl. Az pedig ivartalanítás nélkül nem fog megszûnni. Ennyi.

Mit kell csinálnom, ha ivartalanítani szeretném a kandúromat?

Legjobb válasz: csak bejelentkezünk és majd megyünk idõpontra? nem kell elõtte vizsgálat? és nem baj, h õ csak egy mezei cica? tehát védõoltást pl nem szeretnénk, csak ivartalanítani. karácsonykor lesz 5 hós, januárban vihetjük már?

A kérdező hozzászólása: csak bejelentkezünk és majd megyünk idõpontra? nem kell elõtte vizsgálat? és nem baj, h õ csak egy mezei cica? tehát védõoltást pl nem szeretnénk, csak ivartalanítani. karácsonykor lesz 5 hós, januárban vihetjük már?
A kérdező hozzászólása: ja és félek, h nem bírná a kocsiutat, kb 1 órás út lenne. visszafelé simán menne, mert még kába lenne a kis drága:D
Megkérdezed, bejelentkeztek, mert mégis egy mûtét. elmégy, szállítóba rakod a macskát, beviszed elaltatják, kivágják, viheted haza. nem akadály hogy mezei cica
Nyugodtan vihetitek januárban már. Egy macskaszállító helyett egy sima kartondoboz is megfelel, csak tegyél bele mondjuk egy plédet, és legyen fedele.

Mire kell figyelnem, ha ivartalanítom a kandúromat? Az étkeztetés és egyebek tekintetében.

Legjobb válasz: Az összes macskám ivartalanított, és nem volt szükség az ivartalanítás miatt más étrend bevezetésére. arra figyelj, hogy ha eszel valamit és a cica koldul érte, akkor csak ritkán adj neki, mert az ivartalanított macska hajlamosabb a hízásra.

Az összes macskám ivartalanított, és nem volt szükség az ivartalanítás miatt más étrend bevezetésére. arra figyelj, hogy ha eszel valamit és a cica koldul érte, akkor csak ritkán adj neki, mert az ivartalanított macska hajlamosabb a hízásra.
KÉrdezd az orvost, õ mindent el fog mondani, ne abban bízz, amit itt írnak, inkább bízd magad a szakértõre
Nekem azt mondta az állatorvos, hogy ne adjak a kandúr cicámnak száraztápot ivartalaníttatás után, mert vesekövet kaphat tõle. Nõstényeknél állítólag nincs ilyen gond. Részleteket nem tudok, esetleg kérdezz rá a dokinál.
Nyugodtan adhatsz neki száraz tápot, de ne kizárólag azt! Rendszeresen adj konzervet/alutasakost, szárazat pedig adhatsz kiegészítésnek. Léteznek kifejezetten ivartalanított állatoknak való tápok. Nézz körül a royal canin honlapján pl. A napi etetési költség nem sok.
az orvos mindent el fog mondani.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!