Találatok a következő kifejezésre: Ha a kúrát (85 db)

Ha a kúria érvénytelennek nyilvánítja a devizahitel szerzõdéseket, akkor az azt jelenti, hogy nem kell visszafizetnünk a kölcsönt és megmarad a ház meg a kocsi?

Legjobb válasz: Nem, nem azt jelenti. És nem fogja ez kimondani, mert egyrészt a devizahitelek alapvetõen (természetesen vannak kivételek) teljesen jogszerûek voltak, másrészt pedig a bankok egy jó része hipp-hopp bedõlne tõle. Akkor pedig bedõl Magyarország is.

Nem, nem azt jelenti. És nem fogja ez kimondani, mert egyrészt a devizahitelek alapvetõen (természetesen vannak kivételek) teljesen jogszerûek voltak, másrészt pedig a bankok egy jó része hipp-hopp bedõlne tõle. Akkor pedig bedõl Magyarország is.
Részlet a 3.P.20.106/2013/9. számú ítéletbõl "Az érvénytelenség általános jogkövetkezménye az, hogy az ilyen ügyletre nem lehet jogot alapítani, vagyis a felek által célzott joghatások nem érhetõk el. Ez az a jogkövetkezmény, amelyet semmisség esetén a bíróságnak hivatalból kell alkalmazni, illetve amelyre - ha a törvény kivételt nem tesz - bárki határidõ nélkül hivatkozhat. Erre mutatott rá a Legfelsõbb Bíróság az 1j2010.(VI.28.) PK véleményének 2. pontjában. Ahogy arra a törvényszék már utalt, érvénytelen szerzõdést szerzõdést biztosító mellékkötelezettséggel érvényesen biztosítani nem lehet, ezért érvénytelen a készfizetõ kezességvállalására vonatkozó I.r. felperes és alperes között létrejött szerzõdés, de érvénytelen az önálló jelzálogjogot alapító, felperesek és alperes között megkötött szerzõdés is."
Friss hír a Kúriáról (annyira friss, hogy még meleg) :) "A hitelintézetekrõl és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény (Hpt.) 213.§ (1) bekezdésének e) pontja értelmében semmis az a fogyasztási, lakossági kölcsönszerzõdés, amelyik nem tartalmazza a kölcsön törlesztõrészleteinek számát, összegét, és mindezek bírói mérlegeléssel sem határozhatók meg (tehát a semmisség nem orvosolható). A kölcsönszerzõdés érvénytelensége az azt biztosító vételi jogot alapító szerzõdés érvénytelenségét is maga után vonja, így az arra alapított ingatlan kiürítése iránti végrehajtás alapján veszti, annak megszüntetése indokolt." [link]
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lehet kérni a bíróságtól hogy csak a kölcsönszerzõdés semmisségét ítélje meg, de ne alkalmazzon jogkövetkezményt. Ha semmis a szerzõdéssel együtt, a jelzálog bejegyzést és a KHR nyilvántartást is töröltetni kell. Az elszámolás egy külön per, vagy közös megegyezés lehet. A semmis szerzõdés jó tárgyalási alap, MERT SEMMIS SZERZÕDÉSRE JOGOT ALAPÍTANI NEM LEHET. A bank jogalap nélküli gazdagodás miatt indíthat pert, vagy kérheti bíróságtól a jogkövetkezmények valamelyikének alkalmazását. Nem árt tudni, amikor alkudozunk a bankkal, hogy ha a bank egy még érvényes, de rosszul teljesítõ szerzõdést felmond, akkor kb. 20-30% értéken adja át a követelés kezelõ cégnek. De ez az érték a növekvõ számú semmis perek miatt egyre csökken, mert a követeléskezelõ cégnek sok bosszúságot okoz az egyre növekvõ kockázat, hogy csak késve, vagy esetleg egyáltalán nem jut pénzhez, vagy bizonytalan kimenetelû pereskedés útján.
3. Válaszoló. Az eredeti állapot visszaállítása 1 lehetõség a négybõl.
Attól függ, hogy a te peredben nyilvánítja érvénytelennek a szerzõdést, vagy más valakiében.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A kúria nem fog olyat mondani, hogy általánosan minden szerzõdés érvénytelen, erre nincsen felhatalmazása. Ez ettõl bonyolultabb. A kúria támpontokat ad a többi bírónak. Így gyorsabb és kiszámíthatóbb az ítélkezés. Egy per hiteles per korábban 2-4 évig húzódott, ma már futószalagon ítélkeznek. Jó esetben már az elsõ-második tárgyaláson ítéletet hirdethet a bíró, ha jól össze van állítva a kereset. A kitaposott út a Hpt 213. § (1) bek.-be ütközés miatti semmisség. Ez mindenképp jó alku pozíciót eredményez. Sokat meg lehet vele spórolni. A kapott pénzt persze vissza kell fizetni, de nagyon lényeges különbség, hogy az 1-2 szeresét fizeted vissza, vagy a 2-5 szörösét. Ha olyat ítél a bíró, hogy érvényesen létre sem jött a szerzõdés, akkor örülhet az adós a legjobban, mert jóhiszemûen bár jogalap nélkül birtokol egy halom -talált- pénzt. Természetesen jóhiszemûen meg is ígéri a banknak, hogy amint csitul a válság elszámolnak egymással az alaptõke erejéig. De a túlfizetést is jogszerûen visszakövetelheti a banktól.
""""""és mivel erre a hiteleseknek nincs pénze, kénytelenek lennének eladni a lakást. Akkor aztán se hitel, se lakás."""""" vennének fel másik hitelt, ami olcsóbb lenne - akik fizették rendesen a drága devizás hitelt, azok simán kiválthatnák olcsóbbra a régit, hiszen jó adósok. Szerintem a régi bankja adna is egybõl. Én is adnék kölcsön ilyennek, ha nem lennék ilyen kis gyáva, gyenge, félénk nyuszi. Demeivel az vagyok, inkább beteszem olcsón kamatozni a kincstárhoz.
Persze meg még fizet is érte, hogy használtad a pézét. 4-esnek van igaza.
Az eredeti állapotot kell visszaállítani, ami a kölcsön elõtt volt. A kapott pénzt egyben vissza kell fizetni a banknak (törlesztõkkel csökkentve, alapkamattal számolva), és mivel erre a hiteleseknek nincs pénze, kénytelenek lennének eladni a lakást. Akkor aztán se hitel, se lakás.
vissza kell allitani a szerzodes elotti allapotot, nem marad meg a keco meg a verda
A kérdező hozzászólása: Akkor mit jelent pontosan, hogy érvénytelen?
Idézek a BH 1998. 443. jogesetbõl " e szerzõdés - e lényeges tartalmi elem hiányában - érvényesen nem jött létre. Az érvénytelen szerzõdésre alapított ügyleti kamat megfizetése iránti igény alaptalan." Ehhez úgy gondolom, nem kell kommentár. Mindenki döntse el maga, hogy megéri-e perre vinni az ügyet.

Ha a Klion hüvelykúp használatát abbahagyom a 9. napon, elronthatom az egész kúrát?

Kliont írt fel a dokim kisebb hüvelygyulladásra, 10db-os a doboz. Csakhogy a 10. éjszakán nem lesz lehet?ségem éjjel felhelyezni a kúpot, és utána sem, mert utána nyaraláson vagyok, szintén emberek közt aludnék, a reggeli folyás viszont borzasztó. A kérdésem az, hogy nagy baj e, ha az utolsó kúpot nem használom el? Eddig mindet utasítás szerint felhasználtam, és már kb a 3 kúp óta nincsenek tüneteim (viszketés).

Legjobb válasz: Szerintem nem számít az az egy. Mondjuk jobb lenne, ha rendesen végig tudnád csinálni a kúrát. Én azt javaslom, azt a maradék 1-et használd el, ha hazajöttél, úgyis nyaraláskor az ember veszélyeknek van kitéve, nem fog ártani.

Szerintem nem számít az az egy. Mondjuk jobb lenne, ha rendesen végig tudnád csinálni a kúrát. Én azt javaslom, azt a maradék 1-et használd el, ha hazajöttél, úgyis nyaraláskor az ember veszélyeknek van kitéve, nem fog ártani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, végül meg tudtam oldani úgy, hogy 1 napot kellett csak kihagynom.
Ügyes vagy! :) Remélem, meg is gyógyultál már azóta.
A kérdező hozzászólása: Igen, teljesen helyrejött, köszönöm a segítséget! :)

Ha Closti kúrát kezdek, ihatom mellette a gyógyteákat(cickafark, palástfű)?

Legjobb válasz: Persze én azt iszogatom ez a 2. clostis kúrám!Sok sikert!!!

Persze én azt iszogatom ez a 2. clostis kúrám!Sok sikert!!!

Ha Gliss Kur hajvégápolót tennék a száradt, töredezett szempillámra, az ártana a szemnek, a latásnak, vagy ráncosítana?

Legjobb válasz: Inkább ricinus olajjal kend. Nem ajánlatos Gliss kur-t a szemedre tenni, ha belemegy elég kellemetlen lesz.

Inkább ricinus olajjal kend. Nem ajánlatos Gliss kur-t a szemedre tenni, ha belemegy elég kellemetlen lesz.

Kreatin kúrán vagyok és megvolt a feltöltés, 3 napja a szintentartás folyik. Kb 2 napja a gyomorom mint ha fel lenne fordulva stb. Ha nektek lenne ilyesfajta gondotok lenne leállnátok a kúrával?

Gondolom nem irritálja a gyomrom meg a beleim, de ki tudja. Kösz a válaszokat.

Legjobb válasz: én le állnék ha nem bírná a gyomrom.

én le állnék ha nem bírná a gyomrom.
biztos a kreatin kúrától van ez? elõfordulhat a rendszertelen és a rossz minõségû kajától...de ha meggyõzõdésed a kreatintól haggy fel vele
A kérdező hozzászólása: Hát eddig nem volt ilyen :S

A Canesten Kombit elkezdtem használni, de csak az első tablettáig jutottam, mert másnap megjött, és a menstruáció alatt nem lehet használni. Ha elmúlt, folytassam tovább a kúrát?

Legjobb válasz: Igen, folytasd a kúrát, mert ha gombás ferõzésed van, az nem múlik el magától (tapasztalatból írom!). Amúgy ha elmész orvoshoz, õ gyógyszert is ad rá, ami még hatékonyabb és segít a megelõzésben is. Az én orvosom szerint például a Canesten Combi sem jó mindenkinek. Erre van hatásosabb kúp is (pl: Klion) Remélem, hamar túl leszel rajta, szörnyû egy dolog, én is tudom ! :(

Igen, folytasd a kúrát, mert ha gombás ferõzésed van, az nem múlik el magától (tapasztalatból írom!). Amúgy ha elmész orvoshoz, õ gyógyszert is ad rá, ami még hatékonyabb és segít a megelõzésben is. Az én orvosom szerint például a Canesten Combi sem jó mindenkinek. Erre van hatásosabb kúp is (pl: Klion) Remélem, hamar túl leszel rajta, szörnyû egy dolog, én is tudom ! :(
menstruáció alatt nem szabad folytatni, benne van a betegtájékoztatóban. O.o
A kérdező hozzászólása: Utolsó hozzászólónak üzenem: elõbb olvasd el a kérdésemet rendesen, utána válaszolj. Azt kérdeztem, hogy ha ELMÚLT, akkor utána folytassam-e, és nem alatta, ezt én is tudom, el szoktam olvasni a papírt! Kösz a választ.
Én is így jártam, hogy megjött másnap, de miután elmúlt, már nem használtam. A kenõcsöt attól még használtam, hogy megvolt.

Ha Pécsen a 30-as busszal megyek. Akkor hol kel leszállnom, hogy a Szívgyógyászati Klinikára (Pécs, Ifjúság útja 13. ) jussak? Iffúgás útján szálljak le? Vagy a Kürt utcánál? Látni fogom majd a kórházat?

Pécsiek, kérlek segítsetek.

Legjobb válasz: a kürt utcánál, a végállomásnál. látni fogod, bal oldalon van, jó nagy komplexum, a 400ágyas klinika tövében figyel.

a kürt utcánál, a végállomásnál. látni fogod, bal oldalon van, jó nagy komplexum, a 400ágyas klinika tövében figyel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. :) + most nézem a sok helyesírási hibát!! Elnézést!! Siettem. :)
nincs mit ^^

Ha kreatin kúra időszakában berúgtam akkor minden veszett vagy folytassam ugyanott a kúrát?

Legjobb válasz: Hát bizony nem kellett volna felvenni VedElek módszerét

Hát bizony nem kellett volna felvenni VedElek módszerét
folytasd a kúrát és az edzést- De az alkohol csökkenti a protein szintézist ami nem épp egy ideális állapot
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom!
Te normális vagy? Sztem nem... De hogy megnyugodj elmondom, nem nem baj. Nem egy félrekajálás miatt hízol vissza, csak akkor ha rendszert csinálsz belõle és rendszeresen félrekajálsz meg amúgy is ez az egy pirítos semmi..
Nekem volt mikor ballagási ebédre voltam hivatalos, és éppen fehérjenapom volt. Ott viszont volt süti dögivel, ettem egy keveset, és tovább folytattam, mintha mi sem történt volna. Nyugodt lehetsz, ez semmi, folytasd a diétát, csak máskor ne bûnözz, már csak magadért sem :) sok sikert

Horvátországban a disco-ban ha megszólal a kürt, tényleg le kell vetkőzni teljesen pucérra?

Itt olvastam, és nem vagyok biztos magamban. Ez reális, hagyomány esetleg?

Legjobb válasz: Igen, ez normalis. Mi is voltunk ilyen buliban, nagyon vadak!

Igen, ez normalis. Mi is voltunk ilyen buliban, nagyon vadak!
??????
A kérdező hozzászólása: Most kajak? Ne engem oralizálj..
Milyen kürt??? :D
Ez nem mindenhol van így, de van ilyen. Én csak a közelbe voltam egy ilyen helyen és egy ott élõ magyar mondta hogy úgy menjek be oda, hogy ha megszólal valami kürt akkor le kell vetkõzni meztelenre. Persze csak azoknak akik ott a táncparkett környékén vannak vagymi. Nem emlékszem már elég régen volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, tehát akkor nem az összes helyen van :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!