Találatok a következő kifejezésre: Ha a központba szeretnék menni (5 db)

Az Eötvös József gimnáziumba szeretnék menni, hogy ott az 5 évfolyamos-ra behívnak úgy is, hogy ha a központi lett 82 pontos de az átlagom csak 4.70?

Legjobb válasz: Az összpontszámot nézik Tehát az átlagból kijött pontokhoz még hozzáadják az írásbeli pontjait

Az összpontszámot nézik Tehát az átlagból kijött pontokhoz még hozzáadják az írásbeli pontjait
Ha ez a bp-i Eötvös, ez van a honlapon: 2014. február 21. A nyolcadik osztályos jelentkezõk szóbeli vizsgájának beosztása Iskolánkba a négy- és öt­évfo­lyamos kép­zés­re ebben a tan­év­ben 785 tanu­ló jelent­ke­zett a 120 helyre. Azokat a diákokat tud­juk meg­hall­gat­ni a szóbe­lin, akik az írás­beli­ken szer­zett és az általá­nos isko­lából hoz­ott osztály­zatok­ból az egyes tagozatokon legalább az alábbi pontokat érték el: 01 - 132, 02 - 131, 03 - 131, 07 - 132, 08 - 128. Számold ki, bár már kint van a beosztás. Ha ez az átlag abból van, ami náluk számít, akkor csak a 08-ra hívhatnak be.
az áltlagom CSAK... 4.70 XD
Igen, ez így lehet, hogy viccesen hangzik, de látod, hogy kevés ide sajnos.
Bizony kevés lehet! Ebben az évben az Eötvös állapította meg a legmagasabb pontszámokat, sajnos sok gyerek lemaradt a szóbeli vizsgáról. Még a Fazekas és az Apáczai sem tette ilyen magasra a lécet. :-(
Amúgy nem biztos, h érdemes egy ilyen gimnáziumba menni.Sokan oda mennek 5-ös átlaggal és leromlanak 3-ra.Nem azért, lesznek 3-as ok mert buták, hanem azért mert túl nagyok az elvárások az Eötvösbe.Ez majd a felsõoktatásba való jelentkezésnél visszaüthet.Amúgy meg felsõoktatásba nem nézik melyik gimibe jártál.Ha egy átlag gimibe 5-ös voltál sokkal nagyobb elõnybe vagy mint aki a Eötvösbe 3-as, 4-es.
tegnap 19:07-nek ja, csak egy 'átlag gimi' nem készít fel olyan szinten az emelt szintû érettségire, mint az Eötvös. (és az jobban számít felsõoktatásban, mint a jegyek, de nem igaz, hogy mindenki leromlik 3-asra)

Ha a géndiagnosztikai központba szeretnék menni integrált tesztet csináltatni a 16. hét körül/után, abban már benne van a normál 4D-s ultrahang cd-vel (dvd-vel) mindennel?

Vagy ez abszolut nem tartozik bele, és ha ilyet szeretnénk külön el kell menni máshova is?

Legjobb válasz: Kórháza és programja válogatja, inkább az intézményt hívd fel, az a biztos.

Kórháza és programja válogatja, inkább az intézményt hívd fel, az a biztos.
Szerintem ez teljesen külön kezelendõ. Eleve az integrált teszt vérvételbõl áll, ha csinálnak ott ultrahangot, akkor nem 4D-s készüléken csinálják. Nekem Quartett tesztet csináltak, elõtte pedig a doki megnézett uh-n, de csak 2D-n.
Szia én épp pénteken voltam.Nem tartozik bele a 4d, külön kell fizetned érte:(, viszont ugy tudom hogy az integrál tesztet csak bizonyos korig asszem 12-13 betöltött hétig csinálják meg.Meg ez elsõsorban a down kort vizsgálja ugye a nyaki redõt és mellékesen még 3-4 féle betegséget szûr ki.És azt viszont 12.héten csinálják.Engem meg is ijesztett a doki hogy nem csinálja meg mert 14 hetes lennék a menst. elsõ napjától számítva, viszont csak 12 hetes vagyok a gép szerint, és ez az ülõmagasságtól is függ.Szóval inkább mielõtt odamennél kérdezd meg a dokidat. Üdv: 13. hetes kismama

Ha nincs kozponti irasbelim es mar 9. -es vagyok, de at szeretnek menni a TAG-ba, van esejem ra, hogy valahogy felvesznek?

Olyan suliba mentem ahova nem kellett kozponti(sem),es gyengenek talalom a tanitast....de nem tudom,hogy ha TAG-ba viszont kell kozponti,mit tudok tenni??

Legjobb válasz: Esély

Esély
Azt az igazgatóságon érdeklõdd meg, hogy lehetséges-e
Ne sértõdj meg, de ilyen helyesírással már bukta az egész..
A kérdező hozzászólása: Na, nagy dolog, elirtam egy szot...nem ezen mulik, hogy mennyire vagyok okos, vagy mennyire nem..


Ha megírtam a központi felvételit, és nem abba az iskolába szeretnék menni amelyiket legelőre írtam, akkor ezt megtehetem e?

Ha igen hogy? Vannak e határidők?

Legjobb válasz: ezzel már eléggé elkéstél..

ezzel már eléggé elkéstél..
Megtehetted volna a megfelelõ idõben.

Budapestiek! Melyik metroval kell menni, ha a Rigo utcai ELte Idegennyelvi Tovabbkepzo Kozpontba szeretnek eljutni?

A kozelben all meg a metro?

Legjobb válasz: 2-es metróval menj, szálj le a Blaha Lujza téren és 4-es, vagy 6-os villamossal menj a Petõfi híd budai hídfõhöz, ott kell leszállni.

2-es metróval menj, szálj le a Blaha Lujza téren és 4-es, vagy 6-os villamossal menj a Petõfi híd budai hídfõhöz, ott kell leszállni.
Egyáltalán honnan indulsz? Mert az sem mindegy.
20:57-nek van igaza, ott a Rigó utca! Így menj és biztosan megtalálod idõben!
A Baross utcánál kell leszállni a 4-es vagy a 6-os villamosról. Felszállhatsz akár a Blahánál (ott a 2-es, piros metró áll meg), akár a Ferenc körútnál (3-as, kék metró), mert a kettõ között van. Ha a Ferenc körúti megállóhoz mész, onnan csak egyetlen megálló villamossal, nagyjából öt perc séta, ha nem akarsz villamosra szállni.
Vagy ne félj térképet használni. Egy mezei Bp térképen is rajta vannak a BKV vonalak.
Utolsó válaszolónak van igaza. 6 évig jártam a Petõfi híd budai hídfõjéhez a TTK-ra, ott még az IK és a Szociológia van!!!
Biztos, hogy metrózni kell? Vonattal: Ha a Nyugatiba érkezel, akkor simán 4/6 villamos. Ha a Keletibe, akkor M2+4/6 vagy 7-es buszcsalád busza+4/6-os villamos. Ha a Délibe, akkor Kelenföldrõl 7E/73E a Móriczig, onnan meg 6-os villamos. Busszal: Népstadiontól metró+4/6 villamos. Népligettõl 3-as metró, majd a Ferenc körúttól gyalog egy villamosmegállónyit. Ha át kell szállnod, akkor ne két jegyet vegyél, hanem egy átszállót, mert olcsóbb!
Elõzõ vagyok. Ha van idõd, akkor a Ferenc körútig menj a 3-as metróval, mert akkor csak egy jegy kell átszálláskor, nem átszálló! A 3-as metróra a Deák téren tudsz átszállni, ha a Délibõl, Keletibõl, Népstadionból mész, Népligettõl meg közvetlenül. A Nyugatiból meg legjobb a villamos. (közvetlen)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!