Találatok a következő kifejezésre: Ha a központba szeretnék (12 db)

Az Eötvös József gimnáziumba szeretnék menni, hogy ott az 5 évfolyamos-ra behívnak úgy is, hogy ha a központi lett 82 pontos de az átlagom csak 4.70?

Legjobb válasz: Az összpontszámot nézik Tehát az átlagból kijött pontokhoz még hozzáadják az írásbeli pontjait

Az összpontszámot nézik Tehát az átlagból kijött pontokhoz még hozzáadják az írásbeli pontjait
Ha ez a bp-i Eötvös, ez van a honlapon: 2014. február 21. A nyolcadik osztályos jelentkezõk szóbeli vizsgájának beosztása Iskolánkba a négy- és öt­évfo­lyamos kép­zés­re ebben a tan­év­ben 785 tanu­ló jelent­ke­zett a 120 helyre. Azokat a diákokat tud­juk meg­hall­gat­ni a szóbe­lin, akik az írás­beli­ken szer­zett és az általá­nos isko­lából hoz­ott osztály­zatok­ból az egyes tagozatokon legalább az alábbi pontokat érték el: 01 - 132, 02 - 131, 03 - 131, 07 - 132, 08 - 128. Számold ki, bár már kint van a beosztás. Ha ez az átlag abból van, ami náluk számít, akkor csak a 08-ra hívhatnak be.
az áltlagom CSAK... 4.70 XD
Igen, ez így lehet, hogy viccesen hangzik, de látod, hogy kevés ide sajnos.
Bizony kevés lehet! Ebben az évben az Eötvös állapította meg a legmagasabb pontszámokat, sajnos sok gyerek lemaradt a szóbeli vizsgáról. Még a Fazekas és az Apáczai sem tette ilyen magasra a lécet. :-(
Amúgy nem biztos, h érdemes egy ilyen gimnáziumba menni.Sokan oda mennek 5-ös átlaggal és leromlanak 3-ra.Nem azért, lesznek 3-as ok mert buták, hanem azért mert túl nagyok az elvárások az Eötvösbe.Ez majd a felsõoktatásba való jelentkezésnél visszaüthet.Amúgy meg felsõoktatásba nem nézik melyik gimibe jártál.Ha egy átlag gimibe 5-ös voltál sokkal nagyobb elõnybe vagy mint aki a Eötvösbe 3-as, 4-es.
tegnap 19:07-nek ja, csak egy 'átlag gimi' nem készít fel olyan szinten az emelt szintû érettségire, mint az Eötvös. (és az jobban számít felsõoktatásban, mint a jegyek, de nem igaz, hogy mindenki leromlik 3-asra)

Ha nincs kozponti irasbelim es mar 9. -es vagyok, de at szeretnek menni a TAG-ba, van esejem ra, hogy valahogy felvesznek?

Olyan suliba mentem ahova nem kellett kozponti(sem),es gyengenek talalom a tanitast....de nem tudom,hogy ha TAG-ba viszont kell kozponti,mit tudok tenni??

Legjobb válasz: Esély

Esély
Azt az igazgatóságon érdeklõdd meg, hogy lehetséges-e
Ne sértõdj meg, de ilyen helyesírással már bukta az egész..
A kérdező hozzászólása: Na, nagy dolog, elirtam egy szot...nem ezen mulik, hogy mennyire vagyok okos, vagy mennyire nem..

Ha megírtam a központi felvételit, és nem abba az iskolába szeretnék menni amelyiket legelőre írtam, akkor ezt megtehetem e?

Ha igen hogy? Vannak e határidők?

Legjobb válasz: ezzel már eléggé elkéstél..

ezzel már eléggé elkéstél..
Megtehetted volna a megfelelõ idõben.


Budapestiek! Melyik metroval kell menni, ha a Rigo utcai ELte Idegennyelvi Tovabbkepzo Kozpontba szeretnek eljutni?

A kozelben all meg a metro?

Legjobb válasz: 2-es metróval menj, szálj le a Blaha Lujza téren és 4-es, vagy 6-os villamossal menj a Petõfi híd budai hídfõhöz, ott kell leszállni.

2-es metróval menj, szálj le a Blaha Lujza téren és 4-es, vagy 6-os villamossal menj a Petõfi híd budai hídfõhöz, ott kell leszállni.
Egyáltalán honnan indulsz? Mert az sem mindegy.
20:57-nek van igaza, ott a Rigó utca! Így menj és biztosan megtalálod idõben!
A Baross utcánál kell leszállni a 4-es vagy a 6-os villamosról. Felszállhatsz akár a Blahánál (ott a 2-es, piros metró áll meg), akár a Ferenc körútnál (3-as, kék metró), mert a kettõ között van. Ha a Ferenc körúti megállóhoz mész, onnan csak egyetlen megálló villamossal, nagyjából öt perc séta, ha nem akarsz villamosra szállni.
Vagy ne félj térképet használni. Egy mezei Bp térképen is rajta vannak a BKV vonalak.
Utolsó válaszolónak van igaza. 6 évig jártam a Petõfi híd budai hídfõjéhez a TTK-ra, ott még az IK és a Szociológia van!!!
Biztos, hogy metrózni kell? Vonattal: Ha a Nyugatiba érkezel, akkor simán 4/6 villamos. Ha a Keletibe, akkor M2+4/6 vagy 7-es buszcsalád busza+4/6-os villamos. Ha a Délibe, akkor Kelenföldrõl 7E/73E a Móriczig, onnan meg 6-os villamos. Busszal: Népstadiontól metró+4/6 villamos. Népligettõl 3-as metró, majd a Ferenc körúttól gyalog egy villamosmegállónyit. Ha át kell szállnod, akkor ne két jegyet vegyél, hanem egy átszállót, mert olcsóbb!
Elõzõ vagyok. Ha van idõd, akkor a Ferenc körútig menj a 3-as metróval, mert akkor csak egy jegy kell átszálláskor, nem átszálló! A 3-as metróra a Deák téren tudsz átszállni, ha a Délibõl, Keletibõl, Népstadionból mész, Népligettõl meg közvetlenül. A Nyugatiból meg legjobb a villamos. (közvetlen)

Ha a géndiagnosztikai központba szeretnék menni integrált tesztet csináltatni a 16. hét körül/után, abban már benne van a normál 4D-s ultrahang cd-vel (dvd-vel) mindennel?

Vagy ez abszolut nem tartozik bele, és ha ilyet szeretnénk külön el kell menni máshova is?

Legjobb válasz: Kórháza és programja válogatja, inkább az intézményt hívd fel, az a biztos.

Kórháza és programja válogatja, inkább az intézményt hívd fel, az a biztos.
Szerintem ez teljesen külön kezelendõ. Eleve az integrált teszt vérvételbõl áll, ha csinálnak ott ultrahangot, akkor nem 4D-s készüléken csinálják. Nekem Quartett tesztet csináltak, elõtte pedig a doki megnézett uh-n, de csak 2D-n.
Szia én épp pénteken voltam.Nem tartozik bele a 4d, külön kell fizetned érte:(, viszont ugy tudom hogy az integrál tesztet csak bizonyos korig asszem 12-13 betöltött hétig csinálják meg.Meg ez elsõsorban a down kort vizsgálja ugye a nyaki redõt és mellékesen még 3-4 féle betegséget szûr ki.És azt viszont 12.héten csinálják.Engem meg is ijesztett a doki hogy nem csinálja meg mert 14 hetes lennék a menst. elsõ napjától számítva, viszont csak 12 hetes vagyok a gép szerint, és ez az ülõmagasságtól is függ.Szóval inkább mielõtt odamennél kérdezd meg a dokidat. Üdv: 13. hetes kismama

Ha másik városba költözöm, és át szeretnék regisztrálni az ottani munkaügyi központba, mi a menete?

Be kell menni az el?z? helyre is, vagy átfaxolják a papírjaimat?

Legjobb válasz: Ha bemész abba a munkaügyi központba, ahová költöztél, ott megmondják. Nem hinném, hogy be kéne menni az elõzõ helyre, én úgy tudom, az új helyedrõl áttelefonálnak és átmennek postán a papírok az egyik központból a másikba.

Ha bemész abba a munkaügyi központba, ahová költöztél, ott megmondják. Nem hinném, hogy be kéne menni az elõzõ helyre, én úgy tudom, az új helyedrõl áttelefonálnak és átmennek postán a papírok az egyik központból a másikba.
A kérdező hozzászólása: Köszi!:)

Szeretnék regisztrálni a munkaügyi központban, mint munkanélküli. Lehetséges lenne ez, ha mellette esti gimnáziumban tanulok?

2 évem van még hátra a suliból, 20 éves vagyok.

Legjobb válasz: Igen lehetséges! Nem foglalkoznak vele. 2éve regisztrált munkanélküli vagyok. Kapok havi 22.800ft aktív korùak ellátását. E mellett fél éve esti suliba járok érettségire. Még van egy év.

Igen lehetséges! Nem foglalkoznak vele. 2éve regisztrált munkanélküli vagyok. Kapok havi 22.800ft aktív korùak ellátását. E mellett fél éve esti suliba járok érettségire. Még van egy év.

Végeztem a középiskolával, nincs szakmai végzettségem, csak érettségim. Munkát szeretnék vállalni, de eddig nem sikerült. Ha bemegyek munkaügyi központba jelentkezni, de egyenlőre mégsem találok munkát, akkor kapok valami pénzt?

Ugyértem ismer?söm mondta, hogy valami 3 hónapos segélyt ilyenkor lehet kapni, vagy nemtudom. Remélem segítetek

Legjobb válasz: Szerintem nem kapsz pénzt,mivel nem volt bejelentett munkahelyed, ami után kaphatnál munkanélküli segélyt. bár nem vagyok benne biztos, lehet hülyeséget mondtam.

Szerintem nem kapsz pénzt, mivel nem volt bejelentett munkahelyed, ami után kaphatnál munkanélküli segélyt. bár nem vagyok benne biztos, lehet hülyeséget mondtam.
A munkaügyi hivataltól csak akkor kapsz pénzbeli ellátást, ha a jelentkezése megelõzõ 4 évben volt legalább 365 munkaviszonyos napod (ekkor álláskeresési járadék járhat), vagy ha nem volt 365, de volt legalább 200 (áll.ker.segély; ez jár 90 napig) Ha nem volt 200 napod sem, akkor nem kapsz ellátást, csak regisztrálnak. Ha regisztrált vagy, akkor jelentkezhetsz a munkaügyi által indított tanfolyamra. A tnf.ideje alatt átképzési támogatást adnak. Ezeket (ellátásokat és az induló tanfolyamokat is) meg tudod nézni a http://www.afsz.hu oldalon. Ha már nem vagy nappali tagozatos és egyéb jogviszony alapján (vállalkozó, gyes, stb) sem vagy jogosult az egészségügyi ellátásokra, akkor a diákigazolványod lejárta +45 nap után magadnak kell gondoskodnod a TBd rendezésérõl (fizetsz magad után, vagy kérelmedre rászorultság esetén rendezi az önkormányzat)
Merre laksz?
Miért nem csinálsz meg egy szakmát? Ingyenes, addig is diák vagy, és utána legalább érteni fogsz valamihez. Úgy sokkal könnyebb munkát találni.
Ha munkát keresel, küldj egy önéletrajzot a [email protected] címre. Jahh, és ha Budapesti vagy.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat. elsõ : miért kérdezed? Budapest vagy szolnok megye, mindegy

Bejelentkezhetek a munkaügyi központba, ha levelező munkarendű egyetemi képzésen veszek részt, de szeretnék dolgozni?

A kérdés arra vonatkozik, hogy akadály lehet e az, hogy van hallgatói jogviszonyom egy egyetemmel. El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Persze, hiszen munkanélkülinek számítasz, a suli még a TB-det sem fizeti, ha levelezõs vagy.

Persze, hiszen munkanélkülinek számítasz, a suli még a TB-det sem fizeti, ha levelezõs vagy.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!