Találatok a következő kifejezésre: Ha a körül minden (256 db)

Minden nap (évek óta), ha a korán kell kelnem, borzalmasan émelygek. Ha magamtól ébredek, akkor ez soha nincs. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Nekem is volt ilyen, valószínûleg gyomorideged van. Minden nap hányingerrel ébredtem, mikor iskolába kellett mennem és ez nem vicc! Biztos izgulsz (akár tudat alatt) valamitõl, talán attól, hogy sietned kell, nehogy elkéss... Ezt lehet, hogy nem érzed így, de biztosan benned van...Lefekvés elõtt mondogasd magadban, hogy minden rendben lesz és próbálj meg teljesen lenyugodni, mielõtt elalszol, gondolj pozitív dolgokra! Egy idõ után el fog múlni, legalábbis nekem sikerült így elmulasztani.

Nekem is volt ilyen, valószínûleg gyomorideged van. Minden nap hányingerrel ébredtem, mikor iskolába kellett mennem és ez nem vicc! Biztos izgulsz (akár tudat alatt) valamitõl, talán attól, hogy sietned kell, nehogy elkéss... Ezt lehet, hogy nem érzed így, de biztosan benned van...Lefekvés elõtt mondogasd magadban, hogy minden rendben lesz és próbálj meg teljesen lenyugodni, mielõtt elalszol, gondolj pozitív dolgokra! Egy idõ után el fog múlni, legalábbis nekem sikerült így elmulasztani.
Velem is ugyanez van, de nem hinném hogy a gyomoridegtõl, egyáltalán nem vagyok izgulós, semmi bajom a sulival:) Nekem is csak akkor van, ha korán kell kelnem, függetlenül attól hogy hova megyek... Én ilyenkor iszok egy bögre jó meleg teát, attól nekem jobb szokott lenni. De én is kiváncsi lennék, hogy mitõl lehet...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Mondasz valamit, mert bennem van, hogy mi van, ha nem ébredek föl :S Pedig tudom, hogy óra, telefon stb. A baj az, hogy hiába szeretnék, egy korty nem megy le ilyenkor - pedig megpróbáltam. Rögtön tudsz inni?
Hát nem rögtön, eltelik egy kis idõ, amíg megcsinálom a teát...:) Amúgy nekem kifejezetten jól esik ilyenkor vmi meleget inni, enni viszont nem tudok, egy falat se megy le ilyenkor a torkomon. az mondjuk igaz, hogy én is parázok egy kicsit attól, hogy fölébredek-e, nekem is be van állítva óra, telefon, minden, mert hajlamos vagyok az elalvásra, lehet hogy ez a baj? Meg az is lehet az oka, hogy gyûûûûlölök korán kelni...
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem, akkor tényleg ez lehet a fõ oka. Hú, de nagyon nem szeretek korán kelni :S

Ha a babám minden éjszaka 2-kor és 6-kor kel fel enni, az mennyi felkelésnek számít? 1 v.2?

Tudom hülye a kérdés, de a hajnali 6 óra körüli evés az éjszakai felkelésnek számít v. már a nappalihoz? Annyiszor kérdezik, hogy hányszor kel fel este / egyébként nem találok kivetnivalót abban, hogy felkel, ha éhes egyen nyugodtan /, és mindig azt mondom, hogy éjszaka 2* szopizik. Most 16 hetes.

Legjobb válasz: Ez szerintem egynek számít, a reggel 6-kor történõ szopi már a reggeli elsõ szopinak számít. Legalább is én így voltam vele, bár hatkor még kicsit szenderegtünk utána, de akkor már nem aludtam vissza mélyen és hamarosan felkeltem tenni a dolgom.

Ez szerintem egynek számít, a reggel 6-kor történõ szopi már a reggeli elsõ szopinak számít. Legalább is én így voltam vele, bár hatkor még kicsit szenderegtünk utána, de akkor már nem aludtam vissza mélyen és hamarosan felkeltem tenni a dolgom.
szerintem is 1x kel fel a babád az enyém ált. fél 5-kor amikor a legjobban tudnék aludni az még éjszaka

Ha a fogamzásgátlót mindig este 7-8 körül szoktam bevenni, de ma reggel fél9kor, akkor az ugyanúgy hat, ugye?

Legjobb válasz: Tájékoztató elõvesz, benne lévõ dolgok elolvas, és megtud, hogy mennyi ideig nem probléma, ha késõbb veszed be.

Tájékoztató elõvesz, benne lévõ dolgok elolvas, és megtud, hogy mennyi ideig nem probléma, ha késõbb veszed be.
Szerinted ez több, mint 12 óra, vagy sem? Ha több, akkor nem biztos, hogy hat, ha kevesebb, akkor ugyanúgy hat. Nehogy már 8 órától másnap reggel 8-ig ne tudd kiszámolni, hány óra telt el...
hat persze, de figyelj rá, hogy ne felejtsd el máskor!
Olvasd el a tájékoztatót, ha már nincs meg, a neten is biztos, hogy megtalálod. Én olyat szedtem, ahol attól függött, hogy mi a teendõ a 12 óránál hosszabb idõre kimaradt gyógyszernél, hogy az elsõ, második, vagy harmadik héten maradt-e ki? De valószínûleg ez is gyógyszer függõ.

Minden fél éves kisbaba mosolyog, ha kedvesen szólnak hozzá? Nem tudom, hogy ilyen vidám-e a kislányom, vagy ez természetes-e ebben a korban minden babánál.

Legjobb válasz: Szerintem a legtöbb baba mosolyog.Az én lányom is nagyon vidám,jó kis humorérzéke van,van hogy a beszélgetésekbe is belekacag,de az idegeneket megválogatja,hogy kinek mosolyog,és kinek nem.Pedig van,aki nagyon nyájasan szól hozzá,és mégis csúnyán néz rá.7hós

Szerintem a legtöbb baba mosolyog.Az én lányom is nagyon vidám, jó kis humorérzéke van, van hogy a beszélgetésekbe is belekacag, de az idegeneket megválogatja, hogy kinek mosolyog, és kinek nem.Pedig van, aki nagyon nyájasan szól hozzá, és mégis csúnyán néz rá.7hós
Az én fiam ugyanígy:) 7 és fél hónapos. Szerintem ilyen korban minden baba nagyon boldog, és jókedvû:) (Bár megválogatják, hogy ezt ki láthatja:DD) ҝ
Az én kisfiam is sokat mosolyog. Majdnem 6 hós. *Sz*
Az én kisfiam ma 6 honapos, mindenkire mosolyog, mi már sak mosolybabának hívjuk.Kivétel nélkul, aki hozzá szol már mosolyog is vissza rá.
Szerintem ez különbözö lehet, lattam mar alig mosolygo babat is, de ketsegkivül a legtöbb mindenkire mosolyog. Talan jellem, es a szülö altal kialakitott bizalom befolyasolja ezt a dolgot. Amugy a mosolygast, mint kepesseget a 2. honaptol "jelentkezik" allitolag, a mi "kiskönyvünk" szerint.
12, 5 cm.
A kérdező hozzászólása: Hogy jött ki?
Itt van egy ábra ( nem pontos szerkesztés!) http://kepfeltoltes.hu/130302/4069614_www.kepfeltoltes.hu_.png
A kérdező hozzászólása: Kösziiiiii
Szerintem ez nem befolyásolja nagy mértékben.
állítólag pár óra eltérés nem okoz gondot! szerintem megnyugodhatsz, mert nem lehet így baba! 19/L
Én valamikor 9-kor valamikor 11-kor veszem be. 1 év alatt nem volt ezzel gond. Az a húzós, ha már 12 órával késõbb! De ez a 3-4 óra...

Ha a vérnyomásom mindig 80 per 55 körül van, az kevés szerintetek?

Gyakorlatilag már évek óta ennyi, eddig nem foglalkoztam vele

Legjobb válasz: 120/80 a normál érték. A tiéd nagyon alacsony.

120/80 a normál érték. A tiéd nagyon alacsony.
A kérdező hozzászólása: akkor lehet azért voltam eddig egész életemben mindig aluszékony, meg ha leguggolok, aztán felállok, akkor mindig erõs szédülés fog el
valaki ilyen alacsony vérnyomással éli le az életét. ez egyén függõ. nem kell mindig a tankönyvekhez ragaszkodni ezen a téren(kivéve ha magas, mert annak súlyosabb következményei vannak mint az alacsonynak). ha viszont zavar akkor menj el a háziorvoshoz és kérj tõle valamit ami egy kicsit megemeli. nekem azt tanácsolta, hogy sózzam meg jobban az ételeket, ami ugyan felviszi a vérnyomást, de arra rámegy az erek épsége egy idõ után.
Ezek lehetnek az alacsony vérnyomástól. Én a helyedben elmennék a háziorvoshoz, bár tutira valami bogyót adna rá.
Igyál naponta 3-4 kávét gyönyörûen be fog állni120/75-re
A normál vérnyomás 100/60 és 140/90 közötti.A 120/80 csak egy átlag érték, nem az a szabály. A kávé hiába iszod liter számra nem fog javítani, mert csak pillanatnyilag emeli a vérnyomást. Viszont nagyon fontos, h eleget igyál, napi 1, 5-2 litert, ha az nincs meg kisebb az erekben a vér mennyisége és kicsi a vér nyomása is. Ha 100/60 felett van már tökéletes az érték.Amúgy van egy mondás: akinek magas a vérnyomása rövid ideig él, akinek alacsony sokáig, de rosszul.
Ebben a videóban egy kardiológus beszél az alacsony vérnyomásról: http://videotar.mtv.hu/Videok/2013/01/09/13/Veszelyes_lehet_..
A sok folyadék, s sport! Nekem ezt tanácsolták a dokik....

Ha a kör egy végtelen sokszög, és a körvonal minden pontja egyenlő távolságra van a középpontól, és egy egyenes legalább 3 pontból áll, akkor ez nem ellentmondás?

Mivel ha egy egyenes legalább 3 pontból áll, akkor a kezdő és végpontja egyenlő távolságra van a kör középpontjából, de az egyenes többi pontja már nem. A sokszög pedig egyenesekből áll.

Legjobb válasz: de ,de igen ez ellentmondásos :)

de , de igen ez ellentmondásos :)
Eppen ezert a kor nem egy vegtelen sokszog. A kor az kor. Es nincs ellentmondas. Meg mi az a baromsag, hogy az egyenes minimum 3 pontbol all? Milyen EGYENES all 3 pontbol??? Rajzolj nekem egyet! A sokszog nem egyenesekbol all.
A körvonal nem tartalmaz egyenes szakaszt.
A kérdező hozzászólása: Igen, amint az már kiderül, laikus vagyok, és ez az ellentmondás középiskolás koromban jutott eszembe, amikor azt tanultuk, hogy a kör egy végtelen sokszög. Mást írtam, mint amit gondoltam, szóval nem egyenes, hanem egyenes szakasz. Tehát egy szakasznak van egy kezdõpontja, meg egy végpontja, és, feltételezem, van a kettõ között is valami.

Tehetek valamit ha a macskám minden nap pontban 6-kor felkel és a szoba ajtót kaparja meg ütögeti a mancsával?

-

Legjobb válasz: 1. Nem viszed be a szobadba ejszakara. 2. Nyitva hagyod neki az ajtot (legalabb resnyire, hogy kiferjen).

1. Nem viszed be a szobadba ejszakara. 2. Nyitva hagyod neki az ajtot (legalabb resnyire, hogy kiferjen).
Az én macskám mindig máskor ébreszt fel de õ is általában úgy 6 körül kezdi. Engem lökdösni szokott és azért mert éhes. Haggy neki kaját éjszakára, nekem mondjuk nem jött be mert a száraztápot nem szereti, mást meg csak frissen. Ilyenek ezek az elkényeztett macskuszok.
Hagyd nyitva kicsit az ajtót-javasolnám
Én nagyon örülnék neki, ha engem még lökdösne a cicám és ébresztgetne, de sajnos már nincs velünk. Õ 80%-ban szobacica volt és 20%-ban kinti. Alomra nem volt bent szükség, mert mindig kiment a dolgát végezni. A száraz tápért õ sem rajongott, csak a konzerv jött be, de az sem mind, persze csak frissen. Õ még korábban kelt. 3 és 4 óra között ébresztett engem, hogy ki akar menni. Erõs dorombolással, óvatos pofozgatással és nyávogással. Vagy kiengedtem a folyosóra és apa kiengedte az udvarra, vagy az erkélyre, mert nem magas (4 lakásos kertes, udvaros ház) és simán leugrott. Apa fél6kor ment ki érte, és akkor már a lépcsõházajtóban volt. Idõzített cica volt :) Evett és utána visszafeküdt és folytatta az alvást. De ha a folyosón van az alom, elég ha behajtod az ajtót, biztos ki tudja piszkálni a mancsával, ha ki akar menni.
Nekem egyetlen dolog vált be "cicaébresztõ" ellen: redõnyöket szereltettünk fel a házban, és korom sötét van, amig fel nem húzom. Addig cicóka is nyugton van, de amig nem volt redõnyünk, már hajnalban nem bírt magával, ugyanezt csinálta, mint a te cicád.
Én a cicámmal alszom, de az alom és az ételes tálcája az elõszobában van, ezért mindíg résnyire nyitva van az ajtó, hogy bármikor ki tudjon menni. Már két éves elmúlt, és még soha nem ébresztett fel!
A kérdező hozzászólása: Jó de itt fordítva van ö kint van esténként és beakar jönni, ha beengedem meg kitúr a helyemrõl =) általában 6 kor dörömböl és akkor odabújik és lökdös.
Csukd ki a szobából, tegyél ki neki puha, kényelmes fekhelyet az elõszobába, legyen kint neki kaja, víz, alom, esteleg valahova felakasztva kis "pofozgatós" játék - és ha semmi sem segít, mindezek mellett aludj füldugóval. Esetleg még próbáld bent altatni magaddal, kíváncsi vagyok, akkor "rámol"-e (az enyém igen, de fent olvashatod, hogy nem miden cica)

Milyen lenne ha a jövőben nem lenne állami nyugdíj és mindenki abból élne öreg korában amit élete során félrerakott? Mert gyakorlatilag ez lesz 50 év múlva, ugyanis több nyugdíjas lesz mint gyerek.

Legjobb válasz: Ha továbbra is ilyen remek bérek lesznek, akkor elég érdekes lesz nyugdíj nélkül az idõsek megélhetése. Pályakezdõként, diplomával nagyon aktív álláskereséssel több mint 1 év után találtam munkát, amivel most keresek 80 ezer forintot. Jobb fizetésrõl egyelõre álmodni se merek, így is örülök, hogy van hol dolgozni. Nagyon spórolok mindennel, így jobb esetben egy ezresem marad hónap végére, de általában csak párszáz forint. Egy év alatt meg tudok takarítani nagyon szerencsés esetben kb. 10 ezer forintot. Most vagyok 25 éves, ha 65 éves koromig dolgozok ilyen körülmények között, akkor nyugdíjas koromra lesz összesen 400 ezer forint megtakarított pénzem. Ha nem lesz állami nyugdíj, mire én odáig jutok, akkor arany életem lesz a megtakarított pénzembõl. Egyébként szerintem lassan már az lesz, hogy nem is lesz nyugdíjkorhatár, hanem addig dolgozz, amíg meg nem döglesz.

Ha továbbra is ilyen remek bérek lesznek, akkor elég érdekes lesz nyugdíj nélkül az idõsek megélhetése. Pályakezdõként, diplomával nagyon aktív álláskereséssel több mint 1 év után találtam munkát, amivel most keresek 80 ezer forintot. Jobb fizetésrõl egyelõre álmodni se merek, így is örülök, hogy van hol dolgozni. Nagyon spórolok mindennel, így jobb esetben egy ezresem marad hónap végére, de általában csak párszáz forint. Egy év alatt meg tudok takarítani nagyon szerencsés esetben kb. 10 ezer forintot. Most vagyok 25 éves, ha 65 éves koromig dolgozok ilyen körülmények között, akkor nyugdíjas koromra lesz összesen 400 ezer forint megtakarított pénzem. Ha nem lesz állami nyugdíj, mire én odáig jutok, akkor arany életem lesz a megtakarított pénzembõl. Egyébként szerintem lassan már az lesz, hogy nem is lesz nyugdíjkorhatár, hanem addig dolgozz, amíg meg nem döglesz.
Szerintem az lenne az ideális állapot, ha egyáltalán nem lenne állami nyugdíj (és egészségbiztosítás), de ehhez az kell, hogy az emberek képesek legyenek annyira elõre gondolkodni, hogy tudják, hogy érdemes fizetni a nyugdíjjárulékot (így manyup-oknak) és kapjanak olyan fizetést, amibõl lehet is. Persze az állam elherdálta a nyugdíjpénzeket, ezért ha el akarja odázni az összeomlást, nem szüntetheti meg az állami nyugdíjrendszert.
Ez lenne a jó helyzet. Csak ugye amikor az állami nyugdíjat kitalálták, akkor még erre nem volt mód. Mindenesetre én azt gondolom, hogy ma a fiataloknak mindenképpen elõre kell gondolkozni, mert jó eséllyel mi leszünk azok, akinél kivezetik az állami nyugdíjat.
50 év múlva pont hogy jobban rendezõdik.A legtöbb nyugdíjas a baby boom idõszakból származik ami 40-50 év ért véget Magyarországon.Tehát gyakori volt hogy hatan-heten voltak testvérek.50 év múlva már rég kihal az a generáció és arányos lesz a nyuggerek száma.
Nem izgat a téma. Kezdettõl fogva azon vagyok, hogy senkitõl se kelljen függenem, legfõképpen ne Magyarországtól. Megtakarítások, befektetések, hogyha tényleg nem lenne nyugdíj, akkor is bõven meg tudjak élni.
"nyugger= cigány kedves kérdezõ.. és azokból baszott sok születik" Akkor irtani köll ûköt.
Helyreállna a rend.
vagyis most félreértettem.aztakurv.a most inkább nemirok ide többet :D
nyugger= cigány kedves kérdezõ.. és azokból baszott sok születik
A kérdező hozzászólása: "50 év múlva pont hogy jobban rendezõdik.A legtöbb nyugdíjas a baby boom idõszakból származik ami 40-50 év ért véget Magyarországon.Tehát gyakori volt hogy hatan-heten voltak testvérek.50 év múlva már rég kihal az a generáció és arányos lesz a nyuggerek száma." A felmérések és elõrejelzések pont az ellenkezõjét mutatják. Nagyon kevés gyerek születik, de sokan vannak azok akik 40-50 év múlva nyugdíjba kerülnek. HA belegondolsz abba, hogy sokan még 2. gyereket se vállalnak, akkor átlagban 1, 5 gyerek fog eltartani 2 szülõt.
"nyugger= cigány kedves kérdezõ.. és azokból baszott sok születik" Elég kevés a nyugdíjas _korú_ cigány. A baj az, hogy a dolgozó is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!