Találatok a következő kifejezésre: Ha a két éve (290 db)

Nem lesz több.
Attól függ Két év múlva még sok minden változik! Megtehetik hogy kétszer akár négyszer drágább lesz mindenhol. Vagy épp ellenkezõleg, annyira lemenek majd az árak hogy már nevetséges 1000 FT-ért megveheted két évre a HU-t . De az oldal látogatotságától függõen nem drágítsák
Aszondja doménnév...... OMG
A kérdező hozzászólása: WIKI: A domén vagy domain szó (idegen szóval: tartomány) jelentheti a következõket: internetes tartománynév domén (rendszertan) fehérjedomén a biokémiában mágneses domén a fizikában Hogy te az inglincsek [email protected]@t [email protected] az a te bajod. Ha a franciáékét is akkor javaslom , hogy a magyar címer helyett magyar crête -t írj ... És állj le az MSN-rõl , mert ilyen kis semmi [email protected]ó maradsz örökre.
Király vagy wikiman:)
Atol h valaki le fekszik valakivel 14 évesen még nem jelentheti azt h ribanc....
Mit jelent konkrétan az h kicsi vagy......korod??
attól függ hogy érett e a dologra... én ismertem olyat aki 14évesen vesztette el de olyan éret volt hogy 16évesek nemvoltak azon a szinten...de amugy a mai fiatalok de nemazért lósz*rt nemtudnak a dolgokról...hagyd a p*csába a gyereket...
A kérdező hozzászólása: de teljesen ugy is viselkedik mintha járnánk csak azt mondja h nm járunk :/
de jogilag már meg lenne az esze... ÉÉÉÉÉS ezért vagytok gyerekek, mert nem látjátok át a dolgokat. Sorry, de ez így van, menjél barbizni te is.
A kérdező hozzászólása: hát 14 évesen tuti nm tudna engem mert én nm vok RIBANC
Csatlakozom az elõttem szólóhoz......dugni akarna, de veled gázos lenne......:)
te.. .14 evesen meg tudna dugni vagyis. ennyi. :) )) ezert mondja.
A kérdező hozzászólása: 13 vok én õ meg 15 és azt mondta h ha 1 évvel idõsebb lennék akk járhatnánk de sztem egy 14 éves lány se adna magábol többet mint egy 13 csak ha ribanc a csaj ...
a kort tényleg jólenne ehez tudni...
A kérdező hozzászólása: de mással n tudnám bebizonyitani h nem nagy a 2-ét év kor küli??

Hallotatok már olyanról, hogy a TGYÁS csak akkor a fizu 70%-a, ha megvan a két év munkaviszony?

A munkahelyemen a munkaügyes mondta, hogy, ha csak 180 nap van meg, akkor csak 60%. De én ezt sehol nem találom a neten leírva! Ki hogy tudja?

Legjobb válasz: Szia, Biztosan NINCS ilyen. Itt a 2 év nem játszik, hanem a megelõzõ két évben kell, hogy 180 nap biztosítási jogviszonyod legyen. Tehát ha van 180 nap, akkor 70 %. Az ilyen munkaügyes egy helyi terminátor, aki erõsen félmûvelt, szal ki kell rúgni.

Szia, Biztosan NINCS ilyen. Itt a 2 év nem játszik, hanem a megelõzõ két évben kell, hogy 180 nap biztosítási jogviszonyod legyen. Tehát ha van 180 nap, akkor 70 %. Az ilyen munkaügyes egy helyi terminátor, aki erõsen félmûvelt, szal ki kell rúgni.
Ilyen a táppénznél van, nem a TGYÁS-nál, keveri a szezont ...
Szia! Ha nem titok, hol dolgozol? Mert az én munkahelyemen is a csaj ilyeneket mondott! Csupán kitolásból! Én az OEPnél megkérdeztem mi az igazság. Utána elmondtam a hallottakat a munkaügyes csajnak, mire õ azt mondta, hogy az OEPnél rosszul tudják a jogszabályokat.... No comment! A vége az lett, hogy megfenyegettem a munkaügyes csajt, hogy a nyakára uszítom az APEHet és mindenféle felülvizsgálatot fogok kérni. Erre egybõl megváltozott a véleménye... Figyelj oda ezekre a dolgokra, menj el az OEPhez érdeklõdni!!!
A kérdező hozzászólása: Jaj, köszi a válaszokat. Megnyugodtam. Gondoltam, hogy õ téved, de annyira bizonygatta, hogy így van! Mondjuk azt bevalotta, hogy már jó régen (kb. 15 éve) nem "szültek" nála.

Ha kémiából akarok majd érettségizni akkor mivel az csak 2 éves tárgy ezért nekem azt a két évet nézik?

Legjobb válasz: Mivel ez két éves tárgy,ezért valószínüleg nem tudják a 3. évi eredményt nézni,ez szerintem evidens

Mivel ez két éves tárgy, ezért valószínüleg nem tudják a 3. évi eredményt nézni, ez szerintem evidens
Viszont ha továbbtanulási szándékod van vele, akkor vedd fel faktnak, és emeltszintûzz. Én mondjuk akkor már a földrajzot választanám, bár kinek mi megy könnyebben, ha csak az érettségi letudásáról van szó
Csak azt tudják nézni :) járj faktra, és mivel csak 2 éves elõrehozott érettségi ként meg tudod csinálni, és mikor végzel eggyel kevesebb lesz, vagy választhatsz másikat is :) Én is igy csinálom :)
A kérdező hozzászólása: és ha tavaly 4es voltam idén pedig csak 3 akkor arra hánypontot kapok?

Ha a két gyerkőc között tervezem visszamenni dolgozni, a 180 bérrel fedezett napnak egy évben kell meglennie?

Novembertől állnék újra munkába, s azt szeretném tudni, hogy áprilisig vagy júniusig kellene-e mindenképp dolgoznom, hogy a munkabérem alapján számolják a TGYÁSt.

Legjobb válasz: azt írod, hogy "visszamenni", tehát neked most is van munkád. gyed/tgyás alapja nem lehet gyed, így a munkabéred lesz az alapja akkor is ha nem mész vissza dolgozni. az elõzõ évet nézik, tehát ha a tárgy évben gyesen vagy akkor is az elõzõ évi gyedet nézik aminél ugye a munkabéred lesz újra a következõ gyeded alapja :)

azt írod, hogy "visszamenni", tehát neked most is van munkád. gyed/tgyás alapja nem lehet gyed, így a munkabéred lesz az alapja akkor is ha nem mész vissza dolgozni. az elõzõ évet nézik, tehát ha a tárgy évben gyesen vagy akkor is az elõzõ évi gyedet nézik aminél ugye a munkabéred lesz újra a következõ gyeded alapja :)
És ez mennyire nem így van! A tgyásnak az alapja, ha nincs 180 bérezett nap, akkor a minimálbér kétszerese, csak akkor a szerz. szerinti bér, ha ez kevesebb. A 180 bérezett napnak az igénylést megelõzõ naptári év jan. 1-ig kell meglennie.

Kiszabnak-e büntetést, ha az építkezés nem fejeződik be még a meghosszabbított határidőig sem? Letelt a két év határidő és az egy év halasztás is.

Legjobb válasz: Nem építi addig a házát amíg jól esik. Ha jól emlékszem az építkezés megkezdésétõl számított öt év a határidõ a befejezésére. Szabhatnak ki bizony. De nem fognak kimászkálni nézelõdni. A szomszédunk háza itt áll jó ronda félkészen kicsit több mint öt éve, tényleg gyönyörû a kilátás, de senki nem ellenõrzi, nem foglalkoznak vele, én meg nem panaszolom be, de ha bepanaszolnám biztosan utána néznének.

Nem építi addig a házát amíg jól esik. Ha jól emlékszem az építkezés megkezdésétõl számított öt év a határidõ a befejezésére. Szabhatnak ki bizony. De nem fognak kimászkálni nézelõdni. A szomszédunk háza itt áll jó ronda félkészen kicsit több mint öt éve, tényleg gyönyörû a kilátás, de senki nem ellenõrzi, nem foglalkoznak vele, én meg nem panaszolom be, de ha bepanaszolnám biztosan utána néznének.
De hogy nem jönnek ki ellenõrizni! Az egyik ismerõsöm most építkezett és mesélte meg én is láttam mikor ott jártam, hogy szinte hetente jönnek ki az önkormányzattól és fényképezgetik az utcáról a házat. Mesélte, hogy azt is szokták ellenõrizni, hogy ki van-e írva, hogy építési terület és hogy amíg a házban nincs wc, van-e mobil wc és hogy csak az építkezésen bejelentett dolgozók, tartózkodnak-e a területen. Pl elvileg én sem mehetnék be a telekre, ha látogatóba mennék ki hozzájuk az építkezésre. Szörnyû, hogy mennyire lesik az embert, hogy mikor tudnának lecsapni és pénzt kicsikarni az emberbõl. Ez egyébként Pécsen van.
Az a helyi önkormányzat mûszaki osztálya vezetõjétõl függ. Nekem Borsod megyében van házam, és mindössze 1 hónapot késtem, mert a terasz korlátja nem érkezett meg és 50 ezer forintos bírságot szabtak ki. Megfellebbeztem és csökkentették 50%-kal, de az ki kellett fizetnem.
Addig építteted a házad, amíg jólesik. Manapság sokan csúsznak az anyagiak miatt.
A kérdező hozzászólása: Nem a saját pénzembõl építkezem, hitelt vettem fel. A bank szabhat ki büntetést, ha letelt a határidõ?
Lehet, hogy elöbb kipottyan :) máris babás vagy? 6 hós a babád?nekem 5 hós és lehet, hogy ismét babás :)

Miért nem jó ha a két gyermekünk között nem sok időt hagyunk tehát csak 1-2 évet?

Milyen el?nyei és hátrányai vannak, ha a 2. gyerekünk viszonylag hamar 1-2 éven belül megszületik?

Legjobb válasz: Barátnõm fiai között 1 év van! Mindig mondja hogy õk így tervezték, kis korkülönbség legyen, de hát mindig csak panaszkodni hallom. Hogy egyik gyerek sem aludja át az éjszakát, nappal is nagyon fárasztóak, nem aludtak soha egyszerre, egy idõben, testvér babakocsit kellett vennie, kétszer annyi pelenkát. A játszótéren nagyon nehéz volt neki a picit cipelnie, a naggyal játszania, vagy a picivel sétált kézen fogva, mikor járni tanult, a nagyra figyelni ki ne szökjön, le ne essen valahonnét. Egyik gyerek jobra, másik balra szalad. Az elsõ 2 évben nem játszanak el együtt. Nem egyszerû, az anyuka tiszta ideg, pedig a férje rengeteget segít, és szinte minden héten valamelyik Mami vagy Papi besegít!

Barátnõm fiai között 1 év van! Mindig mondja hogy õk így tervezték, kis korkülönbség legyen, de hát mindig csak panaszkodni hallom. Hogy egyik gyerek sem aludja át az éjszakát, nappal is nagyon fárasztóak, nem aludtak soha egyszerre, egy idõben, testvér babakocsit kellett vennie, kétszer annyi pelenkát. A játszótéren nagyon nehéz volt neki a picit cipelnie, a naggyal játszania, vagy a picivel sétált kézen fogva, mikor járni tanult, a nagyra figyelni ki ne szökjön, le ne essen valahonnét. Egyik gyerek jobra, másik balra szalad. Az elsõ 2 évben nem játszanak el együtt. Nem egyszerû, az anyuka tiszta ideg, pedig a férje rengeteget segít, és szinte minden héten valamelyik Mami vagy Papi besegít!
Anyuka számára nem sok elõnye van a kis korkülönbségnek. Fõleg, ha egyik sem ovis, nulla a segítség, és a párod is este 8 után jár haza. Én kis korkülönbséggel vállaltam immár a 3. babát is, és megmondom õszintén, hogy nem könnyû nekem. Bár, ha a nagy (3, 5éves)ovis lett volna, akkor jóval könnyebb dolgom lett volna, dehát oviba bekerülni 2, 5-3 évesen csak csókosan lehet, fõleg Bp-en. Az sem rossz, ha mindegyik gyereket sokáig szoptatod, hát az is eléggé kimerítõ volt nekem. A gyerekek szempontjából legalább 1 év kell, hogy tudjanak játszani egymással és ne irigykedjen a játékaira a nagy. Gondolom 4-5 éves korban már idilli lesz a helyzet.
Off, csak hogy követni tudjam, mert számomra fontos... Egy fél éves anyukája, 5 hetes kismama (tervezetten)
Szerintem minél kisebb a korkülönbség a testvérek között annál jobb. Jobban kijönnek egymással mert nagyjából egyszerre érdekli õket ugyanaz a téma így erõsebben is kötõdnek egymáshoz.
Elsõ! Ott van bal alul hogy értesítést kérsz róla ha válasz érkezik ha azt bejelölöd kapsz nem kell írnod :) Elõnyeit pl. nem kell sokmindenbõl dupla: pelenkázó, bili stb. tudnak egymás játékaival játszani esetleg, ruhákat is adhatod már a kissebbre :) nagyobb korukban jobban ellesznek egymássaél Hátrány: iszonyat sok türelem mert ha sok idõ van köztük elég csak pár év.. akkor még tudod mondani nagyobbnak, hogy most csücs le mesézz amíg megeteted a picit, de így egyszerre kell szinte mindent csinálnod Hátrányai pedig, hogy sokkal türelmesebb kell legyél. Ha nagyok lesznek akár egy osztályba is írathatod õket, ami engem nagyon zavart régen, hogy osztálytársak voltunk :) de van akinek ez elõny is hirtelen ennyi jutott eszembe
Kis korkulonbseggel csak akkor vallalj be, ha van segitseged. 3 haromgyerekes baratnom is van, a gyerekek ahol a gyerekek "szivnak", mert soha nincs idejuk leulni veluk akar 5 percre sem, a szlogen mindig "menjetek a szobaba es jatszatok", az anyukak nem kiegyensulyozottak, mindig idegesek. (foleg ha van egy 3 evesed, egy dacos ketevesed es egy kisbabad. ) MAsik babarnom ikrei 1, 5 evesek, meg van egy kisbaba. Mivel besegit az anyukaja es az anyosa is, o nem idegbeteg, kiegyensulyozott, ha meg besokall, lelep par orara.
én egy 10 hós kisfiú mellett vagyok 30 hetes terhes :) Hát én eléggé bizakodom, pedig No. ban élünk úgyh nem lesz semmi segítségem csak az elején, de szerintem nem kell félni tõle. Nagyban múlik h milyen lesz a kicsi emrt ha hasfájós stb. akkor az terror. Nekem a 2. is fiú lesz és pont abban a hónapban is születik úgyh a ruhák emg minden már megvan. Elõnye még h pl akik 3 évet hagynak a gyerekek között vagy 2, 5 et azok min 5-6 évig pelenkáznak és vannak benne ebben az etetés pelenkázás fürdetés stb mókuskerékben mi pedig "csak" 4. Nem mindegy. És még nagyon benne leszel a babázásban mikor jön, frissebbek az emlékeid stb, jobban bírod. Szerintem jobb túl lenni rajta így egyben :) . Én 2 babát terveztem úgyh itt vége is a történetnek, ha ennek vége már soha többet nem leszek terhes :D
Ja és az sem igaz h így nehezebb a terhesség. Sõõõt. Úgy elrepül észre se vettem, és a babád még tök pici nem kell egyfolytában pesztrálni. Ja és még egy pozitívum: olyan pici lesz még a "nagyobbik" is mikor jön a pici h nem lesz féltékeny, fel sem fogja, nincs testvérféltékenység.
Nálunk 2 év a korkülönbség és nagyon szenvedek! A nagynak olyan tesóféltékenysége van, hogy borzasztó!! Az elsõ évben persze semmi extra nem volt, irtó mázlis vagyok, nagyon jó baba volt a kicsi, de amióta nem "csak dísztárgy" a szobában, azóta a nagy gyilkolja!! Most 20 hónapos a kicsi és reggel 7kor azzal kezdõdik a nap, hogy a nagy lerúgja a kanapéról a kicsit. Aztán mindig minden játékot azonnal kitép a kezébõl (emiatt a kicsi azonnal bömbölni kezd). Állandóan ütlegeli, fellöki - a kicsi visít. Szégyen gyalázat, de én szeretném, ha augusztusban a nagy menne összevont csoportba oviba, mert megõszülök ha egész nyáron hármasban leszünk. :( Nem tudom mikor fognak összebarátkozni. Olyan ritkán van, hogy együtt játszanak. Ha igen, az is inkább együtt "rosszalkodás". Már terhes voltam, mikor hallottam, hogy 1, 5nél kevesebb, vagy 3nál több a jó korkülönbség... Most már én is ezt gondolom.
ha le járt a 2 év hûség miért nem mondod le ha nem tudod fizetni
Egyszerûbb meg tisztességesebb is lenne bemenni és lemondani. A behajtók se zaklatnának, feketelistára se kerülnél.
A kérdező hozzászólása: Nem mondom le, csak érdekelt, hogy ilyenkor mi van!:)
A kérdező hozzászólása: Mert el akarom adni.
SIM kártyát kiveszed, számlát tovább fizeted (ami a kártyához kapcsolódik), készüléket eladod. Nem tudom igazából mi a gondod??

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!