Találatok a következő kifejezésre: Ha a két (3581 db)

Két szám közül az egyik 25, határozza meg a másik számot ha a két szám számtani közepe 10. Mi lehet a megoldás?

Segítsetek

Legjobb válasz: Két szám számtani közepét úgy kapjuk meg, hogy õket összeadjuk és elosztjuk kettõvel. Jelöljük x-el az ismeretlent, így felírhatjuk: (25+x)/2 = 10 | mindkét oldalt szorozzuk kettõvel 25+x=20 | mindkét oldalból kivonunk 25-öt x=-5

Két szám számtani közepét úgy kapjuk meg, hogy õket összeadjuk és elosztjuk kettõvel. Jelöljük x-el az ismeretlent, így felírhatjuk: (25+x)/2 = 10 | mindkét oldalt szorozzuk kettõvel 25+x=20 | mindkét oldalból kivonunk 25-öt x=-5
Ne fektesd le. Majd alszik ha álmos, nem kell ráerõltetni.
Hánykor próbálkozol? Ha mondjuk egykor, akkor most próbáld kettõ körül, addig játszatok. Szerintem kell még egy kétévesnek a délutáni alvás, mert akkor ha nem alszik, kezelhetetlen.
Nálunk volt egy ilyen idõszak (1 hónap) . Én nem görcsöltem rajta, nem aludt és kész. Most megint alszik.
Feküdj mellé, és várd meg amíg elalszik.
Az igaz, hogy meg kell várni, hogy álmos is legyen. Pld. én is kipróbáltam a 2 éves lányomnál, hogy nem volt álmos, ok, akkor ne aludjunk. De délután 4-korül elaludt, aludt 6-ig, és utána éjfélig nem tudtuk ágyba dugni. Szóval valami egészséges határt kell szabni a délutáni alvásnak is. (elsõ válaszoló)
én idegeltem magam ezen, most már új szabály negyed óra maximum és aztán nincs alvás. persze bele lehet futni abba, hogy délután elalszik, de én azt már nem szoktam megengedni. Inkább hatkor fürdés, vacsora és már hipp hopp hét óra és akkor aludhat éjszakára. Vagy keltem 5-kor, ha 4-kor elalszik, és akkor este kicsit késõbb de mennek aludni.
A kérdező hozzászólása: fél egytõl fél háromig:-) változó mikor kezdjük, de volt már hogy fél 3kor aludt el és fél 5kor kelt alig bírtam este lerakni, 8kor aludni szokott

A számítógépemet összekötöttem a hifivel, de csak a két nagy hangfal szól. Ne is várjam, hogy a két oldal és a középsugárzó is szóljon? Vagy valamit elrontottam? Ha a két nagy hangfal helyére kötöm a két oldalsugárzót akkor meg csak az szól

Legjobb válasz: Mert stereo jeled van. Nem írtad, hogy stereo kimenetre kötötted vagy 5.1 kimenetre kötötted. Igazából lényegtelen, ha azt akarod, hogy mind szóljon stereo jelnél is be kell kapcsolnod a prologic-ot. Azt azért jegyezd meg, hogy ez rontja a zenék dinamikágát (már ha nem ilyen tenyérnyi kis hangszórókkal operálsz mert akkor mindegy)

Mert stereo jeled van. Nem írtad, hogy stereo kimenetre kötötted vagy 5.1 kimenetre kötötted. Igazából lényegtelen, ha azt akarod, hogy mind szóljon stereo jelnél is be kell kapcsolnod a prologic-ot. Azt azért jegyezd meg, hogy ez rontja a zenék dinamikágát (már ha nem ilyen tenyérnyi kis hangszórókkal operálsz mert akkor mindegy)


Milyen távol van az egységélű kocka két élének felezőpontja egymástól, ha a két él? . (lent)

a, párhuzamos

Legjobb válasz: Pitagorasz-tétel és egy kis rajztudás/képzelõerõ. Szívesen!

Pitagorasz-tétel és egy kis rajztudás/képzelõerõ. Szívesen!

Ket szám aranya 0, 25. a. ) Hany százaléka a nagyobbik szám a kisebbiknek? B. ) Ha a két szám összege 75, határozzátok meg a két számot!

Ezt hogy kell??????

Legjobb válasz: Namost ha leírom neked ide, akkor bemásolod a füzetedbe, és nem fogod fel soha. Ezért szépen végigvesszük a megoldást, hogy megértsd, hacsak egy játékrontó ide nem téved és be nem írja a megfejtést. Hát elõször is gondold át (vagy keresd meg), hogy mit jelent az, hogy két szám aránya 0,25. Írj fel olyan számpárokat (mármint ide kommentbe), amire ez igaz. Ha ezzel megvagy, segítek tovább.

Namost ha leírom neked ide, akkor bemásolod a füzetedbe, és nem fogod fel soha. Ezért szépen végigvesszük a megoldást, hogy megértsd, hacsak egy játékrontó ide nem téved és be nem írja a megfejtést. Hát elõször is gondold át (vagy keresd meg), hogy mit jelent az, hogy két szám aránya 0, 25. Írj fel olyan számpárokat (mármint ide kommentbe), amire ez igaz. Ha ezzel megvagy, segítek tovább.
úgy látszik annyira nem érdekelte a megoldás..
A kérdező hozzászólása: Érdekelt a megoldás :P Láttam és köszönöm :) )
honan tudjam azt a 2 szamot aminek a szam aranya 0, 25 ??? hiszen csak az van megadva hogy :Két szám aránya 0, 25. (Copyztam) ! ebbol h lehet kiszamolni azt a 2 szamot??
0, 10+0, 15=0, 25 ez igy is jo?? vaagy maskep kell ? :D :)

Hogyan kell kiszámolni az eredő hullámot, ha a két hullám hullámhossza és amplitudója is különböző?

Kaptam egy ilyen fizika házit, hogy két, egy irányban haladó hullám fáziskülönbség nélkül találkozik. Rajzoljuk meg a két találkozó hullám és az ered? hullám képét, ha: A1=3cm A2=2cm és Lambda1=3,14cm Lambda2=6,28cm Addig eljutottam, hogy a két alap hullám megvan, de ezekb?l hogyan tudom kiszámítani az ered? hullámot? Köszönöm szépen a segítséget el?re is!

Legjobb válasz: Hát számolni nem tudom, hogy kell, de szerkeszteni igen. Ábrázold a két hullámot egy koordináta rendszerbe. Vedd az elsõ hullám (gondolom sinus hullám) csúcspontját és kösd össze a koordináta rendszer vízszintes tengelyével (90 fokban legyen a vonal és a koord. tengely), hosszabbítsd meg a negatív tartomány felé is (lefelé, akkor kell ha a másik hullám leér oda abban a pontban). ha megvan mérd le mindkét hullám távolságát a vízszintes tengelytõl, add össze õket (vagy ha az egyik a negatívba esik akkor ki kell vonni, ha mindkettõ negatív akkor összeadod, de lefelé ábrázolod). a két hullám metszéspontjánál mérd a metszéspontra a vízsz. tengely és a metszéspont távolságát (vedd figyelembe hogy melyik tartományban vagy, - vagy +). Minél több ilyen pontot határozol meg annál pontosabban tudod majd az eredõ hullámot ábrázolni, és a koord. tengelyekrõl leolvasható lesz az adatai. Remélem segített.

Hát számolni nem tudom, hogy kell, de szerkeszteni igen. Ábrázold a két hullámot egy koordináta rendszerbe. Vedd az elsõ hullám (gondolom sinus hullám) csúcspontját és kösd össze a koordináta rendszer vízszintes tengelyével (90 fokban legyen a vonal és a koord. tengely), hosszabbítsd meg a negatív tartomány felé is (lefelé, akkor kell ha a másik hullám leér oda abban a pontban). ha megvan mérd le mindkét hullám távolságát a vízszintes tengelytõl, add össze õket (vagy ha az egyik a negatívba esik akkor ki kell vonni, ha mindkettõ negatív akkor összeadod, de lefelé ábrázolod). a két hullám metszéspontjánál mérd a metszéspontra a vízsz. tengely és a metszéspont távolságát (vedd figyelembe hogy melyik tartományban vagy, - vagy +). Minél több ilyen pontot határozol meg annál pontosabban tudod majd az eredõ hullámot ábrázolni, és a koord. tengelyekrõl leolvasható lesz az adatai. Remélem segített.
لا
A kérdező hozzászólása: Kösszépen... Sokat segítettél... :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Igen, segítettél!
A kérdező hozzászólása: Még nem vagyok kész, de igen, ilyesmi alakulgat :)
A kérdező hozzászólása: Amúgy ezt milyen programmal, vagy mivel csináltad?
GeoGebra, ingyenes, magyar.
A kérdező hozzászólása: Ment a zöld kéz mindkettõtöknek! Köszi szépen!
azt hiszem akkor a két szög ugyanakkora.

Egyszerre két videokártya használata csak akkor lehetséges ha a két kártya teljesen megegyezik?

Legjobb válasz: Azonos GPU technológiával készültek mehetnek egymás melé crossfire vagy sli ben de akor nagyobb a hatás fok ha abszolút egyformák ilyen pl 7750 és 7770 is mehet egymás melé de igy kicsit viszahúza 7750 es amugy volt pár majdnem ugyan ilyen kérdés és ahol kérdésekben felmerül akár konfigoknál ott is mindég irjuk hogy 2 kártya árán egy kártyát jobb venni enek csak nagyon komoly okal van értelme pl 4 vagy több monitoron akarsz Quad Full HD n játszani stb...

Azonos GPU technológiával készültek mehetnek egymás melé crossfire vagy sli ben de akor nagyobb a hatás fok ha abszolút egyformák ilyen pl 7750 és 7770 is mehet egymás melé de igy kicsit viszahúza 7750 es amugy volt pár majdnem ugyan ilyen kérdés és ahol kérdésekben felmerül akár konfigoknál ott is mindég irjuk hogy 2 kártya árán egy kártyát jobb venni enek csak nagyon komoly okal van értelme pl 4 vagy több monitoron akarsz Quad Full HD n játszani stb...
Nem :D már széria sem egyezik és amugy egész más technológiával készükt 7 es széria már szóval biztos nem viszont van olyan alaplap is ami képes két abszolút eltérö videokártyát is kezelni de ilyen megoldások méginkább feleslegesek eleve ilyen alaplapot alig találni és nagyon drága aztán meg játékok nem használják ki és lehet még munkára való programok se cf és sli is aban teljesít jól ami kitudja használni rendesen
Nem kell nekik teljesen megegyezni, csak azonos típusúak legyenek. A gyártó különbözhet. Bizonyos esetekben még az is engedélyezett, hogy azonos szérián belül két különbözõ típus menjen együtt.
SLI és CFX-re gondolsz? Elég ha ugyan olyan a GPU.
A kérdező hozzászólása: De az nem lehetséges, hogy egy HD 6770 és egy HD 7850 fusson együtt? (gyártó ugyanaz)
A kérdező hozzászólása: Nem így gondoltam, most van egy 6770-es kártyám, és tervezem egy 7850-es vásárlását. Arra akartam kilyukadni, hogy be tudom-e tenni egymás mellé a kettõ így növelve a teljesítményt? Mert ha nem, vagy felesleges akkor inkább eladom a régit.
a 6 ezres széria biztos hogy nem fog menni cf-be egy 7 ezressel.A GPU kell megegyezzen.Pl egy 6850 mehet cf-be egy 6870-el.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi a gyors segítséget!
7850 Hez felesleges is lene csak ugy lehúzná teljesítményt hogy csak na Full HD Ultra hoz böven elég ma 7850 mi kel még kb. a legnagyobb gépigényü játékok is 40-60fps el menek mi kel még?:D persze jó proceszor melet i5 vagy fx6100 pl.

Mi van olyankor, ha az anyósomhoz vagyok párommal és két gyermekemmel együtt bejelentve, és ő önkényesen kijelent onnan engem, milyen hátrányaim származhatnak abból, ha a két kiskorú gyermekem viszont az ő lakcímén marad?

Legjobb válasz: Ha kijelent és te mégis ott élsz továbbra is, nem tesz ki téged a kijelentés után, ezt nem kezdeményezi sehol sem, akkor az anyósod szabálysértést követ el. Megsérti a lakcímbejelntés szabályait és pénzbírságot kell fizetnie a rendõrségnek. Ujjabban sokakat büntetnek így, akik kijelentkeztek és mégis a címükön találják meg õket. Itt az anyósod lenne a szabálysértõ, hiszen a kijelentésrõl te nem is tudsz gyakorlatilag semmit. Aki beenged a tulajdonjogába lévõ ingatlanba valakit, hogy ott éljen, annak KÖTELESSÉGE aláírni a szállásadót.

Ha kijelent és te mégis ott élsz továbbra is, nem tesz ki téged a kijelentés után, ezt nem kezdeményezi sehol sem, akkor az anyósod szabálysértést követ el. Megsérti a lakcímbejelntés szabályait és pénzbírságot kell fizetnie a rendõrségnek. Ujjabban sokakat büntetnek így, akik kijelentkeztek és mégis a címükön találják meg õket. Itt az anyósod lenne a szabálysértõ, hiszen a kijelentésrõl te nem is tudsz gyakorlatilag semmit. Aki beenged a tulajdonjogába lévõ ingatlanba valakit, hogy ott éljen, annak KÖTELESSÉGE aláírni a szállásadót.
Szerintem nem lehet valakit kijelenteni.
A kérdező hozzászólása: De igen, ki lehet, bármikor, mivel õ a szállásadó, ez az õ döntése.Kicsit komolyabb válaszokat várok, amit elõre is köszönök.
HA együttéltek (házasok vagytok), akkor nem jelenthet ki. Ha csak együttéltek, akkor nyugodtan kijelenthet, a gyerekek meg maradnak az apjukkal egy lakcimen.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyunk házasok, mégse szeretném, ha nála lennénk bejelentve, mivel ha bizonytalanná válik az apjával való együttélésünk és gyermekelhelyezésre kerül sor, félek, hogy elõnyben lesznek õk, az állandó lakcím miatt.
A kérdező hozzászólása: Az igazat megvallva, nem lakunk ott vele, mindösszesen a párom fejébõl pattant ki a gondolat, mert így könnyebben kapnánk önkormányzati támogatást, én mégis abszolut ellene vagyok a dolognak, mert ismerem anyósomat és tudom, hogy CSAK VISSZAÉLNE a helyzettel, õ maga venne fel mindenféle segélyeket, egyéb segítségeket vehetne igénybe a névleges lakcímért fejében, és én ezt semmiképpen nem akarom - nem neki akarok kersztbe tenni, de nem szeretném, ha a két gyermekemmel élne vissza, és akkor még ráadásul azt gondolom, ha gyermekelhelyezésre kerülne sor, elõnyben lennének a fiával együtt..De lehet hogy kiírom ezt a köv.kérdésbe, ha itt nem kapok választ.
Semmi nem lesz, mert nem ezen múlik a gyermekelhelyezés.
Azért így nem kicsit más a leányzó fekvése, hogy valójában nem laktok ott, csak az önkormányzati támogatásért jelentkeznétek be oda. Anyósod nem önkényesen jelent ki ebben az esetben, hanem törvény szerint jogosan jár el a kényszerkijelentéseddel: nem laksz ott, neked kötelességed lenne kijelentkezni, ha nem teszed meg, õ kijelenthet. Anyósod nem tudna visszaélni a helyzettel, azért, hogy ti oda vagytok bejelentve, õ nem vehet fel semmilyen segélyeket, egyéb segítségeket. Ha pedig gyerekelhelyezésre kerülne a sor, az nem számít, hogy hova vannak bejelentve a gyerekek. Anyósodnak meg semmi köze a gyerekelhelyezéshez, hacsak nem õ a gyerekeitek gyámja. Mellesleg a bejelentkezésetekkel csak anyósod veszíthet: ha oda vagy bejelentve állandóra és végrehajtás indul ellened, akkor viszik a cuccait, amirõl nem tudja hitelt érdemlõen bizonyítani, hogy az övé. Ráadásul ha már most azon jár az agyad, hogy mi lesz majd a gyerekelhelyezésnél, nem valószínû, hogy békességben fogtok "elválni" az élettársaddal.

Mi a teendő akkor ha a két tengeri malacom madár csicsergés hangot ad ki?

Legjobb válasz: Nézd meg õket jobban, nincsen e szárnyuk. Ha nem hagyják abba, rájuk kell parancsolni: -csõröket befogni!

Nézd meg õket jobban, nincsen e szárnyuk. Ha nem hagyják abba, rájuk kell parancsolni: -csõröket befogni!
Lehet hogy csak éppen nyelvvizsgára késszülnek. De lehetnek reptoidok roszul álcázva.
Beszélgetnek..:)
Jó vagy harmadik, de csak egyedül válaszoltam elõted kétszer és nem vagyok bipoláris.
Kedves mustafa! Ha elolvastad volna rendesen, nem rád gondoltam, hogy a fele butaságot beszél hanem a linkelt oldalon beszél a fele butaságot. Amúgy a te válaszaid is roppant hasznosnak bizonyulnak.....
Bocs.
http://www.gemon.ro/viselkedes3.htm Keresd meg malacodra jellemzõ hangot és megtudhatod miért adja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!