Találatok a következő kifejezésre: Ha a kék (379 db)

A fény melyik része nyelõdik el hamarabb! Ha a vörös, miért látjuk vörösnek a naplementét, ha a kék, miért van kékség a tengerekben, pár méter méllyen?

Legjobb válasz: "Amint korábban megbeszéltük, az ég azért kék, mert a légköri apró részecskék (a por, a levegõmolekulákból keletkezõ "csomók", a mikroszkopikus vízcsöppek) jobban eltérítik a rövidebb hullámhosszú kék fényt, mint a nagyobb hullámhosszú vöröset. Amikor a napfény áthalad a légkörön, ezek a részecskék elegendõ kék fényt térítenek el (szakszerûbben: elegendõ kék fény szenved Rayleigh-szórást) ahhoz, hogy a légkör kék színben tûnjön fel. A Nap egy kissé pirosabbnak látszik, mert kék fényének egy része eltérül, mielõtt a szemünkbe érne. Napkeltekor és napnyugtakor azonban a napfény kis szög alatt lép be a légkörbe, és nagy távolságot tesz meg, mielõtt a szemünkhöz érne. Hosszú útja során a kék fény jelentõs része kiszóródik, és azt látjuk, hogy szinte csak a vörös és narancssárga sugarak érkeznek hozzánk a Napból. A hiányzó kék fény napkeltekor a tõlünk messze keletre esõ vidékeket, napnyugatkor a nyugatra esõ területeket világítja meg. Amikor rendkívül sok kék fény hiányzik, például egy vulkánkitörés után, olyan kevés kék fény juthat el hozzánk, hogy még az ég is vörösnek tûnik. A levegõ részecskéi nem térítik jól el a vörös fényt, de ha csak ilyen fény van, a fényszóródás miatt az ég halvány vörösen fénylik."

"Amint korábban megbeszéltük, az ég azért kék, mert a légköri apró részecskék (a por, a levegõmolekulákból keletkezõ "csomók", a mikroszkopikus vízcsöppek) jobban eltérítik a rövidebb hullámhosszú kék fényt, mint a nagyobb hullámhosszú vöröset. Amikor a napfény áthalad a légkörön, ezek a részecskék elegendõ kék fényt térítenek el (szakszerûbben: elegendõ kék fény szenved Rayleigh-szórást) ahhoz, hogy a légkör kék színben tûnjön fel. A Nap egy kissé pirosabbnak látszik, mert kék fényének egy része eltérül, mielõtt a szemünkbe érne. Napkeltekor és napnyugtakor azonban a napfény kis szög alatt lép be a légkörbe, és nagy távolságot tesz meg, mielõtt a szemünkhöz érne. Hosszú útja során a kék fény jelentõs része kiszóródik, és azt látjuk, hogy szinte csak a vörös és narancssárga sugarak érkeznek hozzánk a Napból. A hiányzó kék fény napkeltekor a tõlünk messze keletre esõ vidékeket, napnyugatkor a nyugatra esõ területeket világítja meg. Amikor rendkívül sok kék fény hiányzik, például egy vulkánkitörés után, olyan kevés kék fény juthat el hozzánk, hogy még az ég is vörösnek tûnik. A levegõ részecskéi nem térítik jól el a vörös fényt, de ha csak ilyen fény van, a fényszóródás miatt az ég halvány vörösen fénylik."
egyrészt az egyiknél lágköri elnyelõdés van, a másinál meg a víz nyeli el. az lenne meglepõ, ha ugyanaz lenne. másrészt, amikor te a naplementét vörösnek látod, akkor a nap már lement. (furcsa, de így van) csak a fénye visszaverõdik a légkörrõl és gyakorlatilag csak a tükörképét látod (ennyire nem egyszerû, de fölösleges belemenni). úgyhogy ott nem is csak elnyelõdés, hanem visszaverõdés is van.

Mi van ha a kék szín amitt én láttok az úgyan az a kék szín amitt te látsz?

Legjobb válasz: Akkor egy helyen vagyunk, ami most tuti nem igaz! :)

Akkor egy helyen vagyunk, ami most tuti nem igaz! :)
Mi lenne, semmi. Ez a normális. A kutyáknál meg az, hogy nem látják azt a kéket, amit én. Ha van szemed, akkor azt látod, amit én.
Mi van, ha nem ugyanaz, de mindketten kéknek nevezzük, mert így lett megtanulva, megszokva neked is meg nekem is?
Akkor az van, hogy te én vagyok. Vagy én vagyok te. Vagy a kék a te. Vagy én. Vagy nem is kék. Az is lehet. Huh, mekkora barom vagyok! Én nem is látok, mert vak vagyok. Vak vakondok.
Hát az attól függ:D:D Másik dimenzióból vagy?:D Ez meg relatív:) :) Mi számít annak?:D:)

Ha a kék szilvát leszedjük kicsit éretlenül és kiterítjük megérik úgyis?

Legjobb válasz: Biztos. Ha szilvásbukta lesz, adhattok nekem is, mert szeretem! *.*

Biztos. Ha szilvásbukta lesz, adhattok nekem is, mert szeretem! *.*
A kérdező hozzászólása: pálinkának :) )))
Akkor is xD


Mi lesz ha a kék hűtőfolyadékot zölddel töltöm után?

Legjobb válasz: Ha nem vagy benne biztos, akkor inkább boríts bele foszfátmenteset, abból baj nem lehet szerintem.

Ha nem vagy benne biztos, akkor inkább boríts bele foszfátmenteset, abból baj nem lehet szerintem.
Azokba a jármûvekbe amikbe van klíma, vagy alumínium hûtõ, ilyesmi, vagy a gépkönyv elõírja, érdemes a jó minõségû fagyállót tenni, igazából a színe mindegy, az a lényeg, ne tartalmazzon szilikátokat, nitriteket, aminokat, foszfátokat. Ezek jól kenik is a hûtõrendszert, védõréteget képeznek. Mint a motorolaj. Csereperiódusa 2 év, vagy 150 ezer km. Ezt ma már a legújabb szerves savas technológiájú fagyállókkal el lehet érni, és a motor megköszöni.
Ne feled, hogyha nincs klíma a kocsiba, akkor nyáron a sofõrbe is kell hûtõfolyadékot tölteni. De szigorúan alkoholmenteset. :D
"Az aluminium blokkos és/vagy hûtõs autóba (PL Ford)piros dukál, de el kell olvasni a cimkét, mert van pirosban is olyan, ami nem alumotorokhoz van" A mondat elsõ felét, a másodikban megcáfoltad. Maradjunk annyiban, hogy olvassa el, mi van a cimkére írva, az legyen a mérvadó, ne a szín.
Csak a fények esetében türkiz.
Kék és zöld keveréke: türkiz.
Az aluminium blokkos és/vagy hûtõs autóba (PL Ford)piros dukál, de el kell olvasni a cimkét, mert van pirosban is olyan, ami nem alumotorokhoz van. Ellenkezõ esetben reakcióba lép az alumíniumal, apró részecskék válhatnak le róluk, ami eldugíthatja a rendszert, valamint tönkreteszi a vízpumpát.
A kérdező hozzászólása: én is. Köszi.
Zöldeskék lesz az elegy, más, érdemi nem változik. :D
A kérdező hozzászólása: zöld
A hûtõfolyadék nem pirosas? :O Vagy én csak ott leragadtam? Nekem kék és zöld a téli illetve a nyári szélvédõmosó folyadékom.
Nekem barna lett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! 1. Hogy foszfátmentes van-e benne, azt már nemigen lehet utólag megtudni, ugye? 2. Nincs sárgám, csak érdekel: A sárga más?
Szerintem azért arra ügyelj, hogy ha foszfátmentes hûtõfolyadék volt benne, akkor azzal is tölts után ( sz íntõl függetlenül).
Semmi.
Sárgát ne keverd kékkel, vagy zölddel. Különben semmi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Honnan tudom ha a kek guramijaim szaporodni akkarnak?

Legjobb válasz: Ha kiválik egy pár, és szemlátomást érdeklõdnek egymás iránt, akkor elképzelhetõ, hogy egymáshoz illenek. Mondjuk olyat még nem hallottam, hogy közös akváriumban leikráztak volna, de ki tudja... :S Szerintem rakd õket külön egy nagyméretû (legalább 80, de inkább 100 literes) növényekkel dúsan berendezett akváriumba. A víz legyen legalább 28 fokos. És akkor van esélyed, hogy leívnak.

Ha kiválik egy pár, és szemlátomást érdeklõdnek egymás iránt, akkor elképzelhetõ, hogy egymáshoz illenek. Mondjuk olyat még nem hallottam, hogy közös akváriumban leikráztak volna, de ki tudja... :S Szerintem rakd õket külön egy nagyméretû (legalább 80, de inkább 100 literes) növényekkel dúsan berendezett akváriumba. A víz legyen legalább 28 fokos. És akkor van esélyed, hogy leívnak.

Ha a kék csík mellett nincs piros csík csak halvány rózsaszín a kis ablakban az már jelent valamit?

Kék csík mellett találtam egy halvány rózsaszín átmenetet de nem csík.. de a HCG mellett volt gondolom alakulóban van a hormon termel?désem? Remélem jó jel:)

Legjobb válasz: Jaj de jó lenne:) De nem a 2. csík rózsaszín ám hanem van ugye a kis ablak amiben lenne 2 csík de csak a szélénél halvány ózsaszín ahol a hcg-t jelöli ezért gondoltam én is arra hogy van valami csak kevés a hormontermelõdés:)

A kérdező hozzászólása: Jaj de jó lenne:) De nem a 2. csík rózsaszín ám hanem van ugye a kis ablak amiben lenne 2 csík de csak a szélénél halvány ózsaszín ahol a hcg-t jelöli ezért gondoltam én is arra hogy van valami csak kevés a hormontermelõdés:)
Nagy valószínûséggel terhes vagy! De a korai stádiumban még kevés a HCG hormon- ezért halványabb a csík. Csinálj egy másik tesztet- ha az is 2 csíkos, akkor 100% hogy baba lesz! :)

ÜDV! Vettem egy sony xperia e telefont és ha a kijelzője le van kapcsolva kék fény villog! Mi lehet az oka?

Zöld ha töltődik,más színek vannak ha valami értesítés

Legjobb válasz: Facebook használja a kéket, Skype kék/fehér Azaz ha üzeneted van, addig jelez míg meg nem nézed.

Facebook használja a kéket, Skype kék/fehér Azaz ha üzeneted van, addig jelez míg meg nem nézed.
A kérdező hozzászólása: De nekem facebooknál zöld, skypot meg ne m használok
Az egyik haveromnak is ilyen van és az övé is ezt csinálja! Úgyhogy szerintem semmi oka nem lehet.
Amúgy a színeket magadnak állíthatod, max megnézed hogy melyik szín mit jelez.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, má megoldódott, valószínûleg a facebook volt :D

Egy világos szürkés, sportos nadrághoz megy a kék sportcipő, ha kék pulcsit veszek fel hozzá?

Legjobb válasz: Persze, megy... De ha nagyon szõrszálhasogató akarok lenni, azt írnám, csak akkor, ha egyforma színû kék mind a kettõ. :)

Persze, megy... De ha nagyon szõrszálhasogató akarok lenni, azt írnám, csak akkor, ha egyforma színû kék mind a kettõ. :)
A kérdező hozzászólása: És az ilyen színû nadrág: http://img01.aprod.hu/images_aprodhu/15976167_4_644x461_vajs.. ugyan így kék cipõ+kék pulcsi. Mind a kettõ egy árnyalat, sötét kék.
A szürkéhez jobb lenne....

Mit jelent az, h divat? Ha tegyük fel, h piros bézbolsapka a divat és mindenki kéket hordana akkor a kék lenne a divat? Ki határozza meg a divatot?

Legjobb válasz: Eléggé kitekert ez a kérdés. Ha mindenki kéket hordana, akkor nem a piros lenne a divat. Hanem a kék. De ez evidens. Wikipedia: A divat egy adott kultúra vagy kor irányzata, amely leggyakrabban az öltözködést, protokolláris szokásokat és a társas érintkezés szabályait befolyásolja. Általánosabban divatként hivatkozhatunk az alábbi fogalmakra: * Az élet külsõ formáit, a társas érintkezést, a viselet, az öltözködés módját irányító és konkrét változó szokások összessége, rendszere; * Felkapott szokás; * Valakinek vagy valaminek idõhöz kötött közkedveltsége.

Eléggé kitekert ez a kérdés. Ha mindenki kéket hordana, akkor nem a piros lenne a divat. Hanem a kék. De ez evidens. Wikipedia: A divat egy adott kultúra vagy kor irányzata, amely leggyakrabban az öltözködést, protokolláris szokásokat és a társas érintkezés szabályait befolyásolja. Általánosabban divatként hivatkozhatunk az alábbi fogalmakra: * Az élet külsõ formáit, a társas érintkezést, a viselet, az öltözködés módját irányító és konkrét változó szokások összessége, rendszere; * Felkapott szokás; * Valakinek vagy valaminek idõhöz kötött közkedveltsége.
Nem, pont forditva van.Ha a divat a kék sapka, akkor mindenki azt hordja..Aztán bejön a divatba a piros, és aztán azt fogja hordani mindenki.
Ha a piros lenne a divat, senki nem hordana kéket, mert nem lehetne kapni. A tervezõk határozzák meg, bemész egy boltba, a legújabb kollekció a divat éppen. :)
A kérdező hozzászólása: szóval akkor azért van divat , h legyen fogyasztás?
Nagyjából errõl van szó, igen :)

Ha kék a szemem, akkor tényleg nem illik a kék szemhéjpúder hozzá? Milyen színt használjak?

Az esküv?i sminkemhez kellene tanács. Tiszta hófehér ruhám lesz, a szemem kék, a b?r?m aránylag fehér és sötét sz?ke a hajam. Várom a tanácsokat, tippeket.

Legjobb válasz: hat szerintem illik hozza a kek hisz akkor meg jobban kiemeled a szemed szinet:d es tenyleg a kek szemuek ritkak..szoval hasznald ki ezt :d

hat szerintem illik hozza a kek hisz akkor meg jobban kiemeled a szemed szinet:d es tenyleg a kek szemuek ritkak..szoval hasznald ki ezt :d
Ha jól megnézed a kékre festett szem, nem is kék színû! Legalábbis szerintem nem! És erre még jól is néz ki, de a tengerkékre nem!
szia! az elso iro vagyok es utanna neztem neten... kek szint nem ajanlanak :( nah nem tudom matek tananrnomnek kek szeme van es jol all neki mikor kekre van festve a szemheja:) nah de nezdd mit talaltam: • Kék szemek: a kék a kékben elveszik. A szürke, lila, és földszínektõl inkább világít a kék szem Felsõ szemhéjon a pillák tövét is megfestem fekete ceruzával, majd fekete (vagy grafitszürke, v ezüst, v csokoládébarna, stb.) porral elkezdem elmosni a ceruzavonalat úgy, hogy 1 lapos egyenesre nyesett ecsettel felviszek 1 kevés port és finoman belenyomkodom a vonalba. Majd 1 másik lapos ecsettel felviszek a mozgó szemhéj egész területére 1 világosabb színt, itt már lehet játszani: nekem most óriási kedvencem az orgonalila, de lehet tejeskávészínû, vagy finom barna árnyalat, ha kék szemre festünk, ezüst minden színû szemre, zöldre pedig a lila. Az a lényeg, hogy ez a szín világosabb legyen, mint amivel kontúroztam. A határ a szempillák vonala nyitott szemmel mérve. nah de nezzd van aki megis azt allitja hogy kiemeli a kek szemhejpuder a kek szemet ! A kék bármely árnyalata kiválóan hangsúlyozza a kék szemszínt. A belsõ szemzug felé világosodjon. Ha a belsõ szemzug színe világosabb, mint a szemhéj többi részén, akkor a szem optikailag nagyobbnak és frissebbnek tûnik. Az alsó szemkontúr vonala lehet világoszöld, akár árnyékolva is. A rózsaszín árnyalatok egyaránt jól állnak a zöld és a kék szemûeknek. A rózsaszín szemhéjfestékeket egyenletesen tegyük a szemhéjra. Akár a szemöldök vonaláig is érhet, sõt ott lehet sötétebb rózsaszín is. Lila, barna vagy fekete szempillaspirált is használhatunk. A rózsazsín mellett a gyöngyház színeket is választhatunk, melyek nemes tekintetet kölcsönöznek. A szép és visszafogott gyöngyház színû szemhéjfestékekhez használhatunk arany vagy világpsabb barna szemhéjtust vagy szemceruzát. A csillogó szemtus tökéletesen kiegészíti a gyöngyház színû szemfestékeket. Barna vagy fekete szempillafestékkel emelhetjük ki a pillákat.A lila szemfesték a kék szemszínnel titokzatos hatást kelt.Az orgona, mályva és egyéb lilás árnyalatok jól mutatnak a kék szem körül, de a szemöldök felé felfelé legyen egyre világosabb a megfelelõ hatás kedvéért. A szempillák tövébe húzhatunk sötétebb lilás vonalat. A lila, barna vagy fekete szempillaspirállal fejezzük be a sminkelést. Ajkainkra halvány rózsaszín szájfény vagy rúzs kerüljön. nah nem tudom tob kek szemut lattam mar kek szemhejfestekkel meg pl konturral es szerintem is kiemelte... nah de probaldd ki hogy melyik all jobban nezegessd magad a tukorbe es pl fest ugy ki magad probakent hogy fel szemed kek masik pedig lilara vagy amelyik sizn tetszik meg neked :) majd irj hogy neked melyi ktetszett jobban :D mert mostmar en is kivancsi vagyok :P puszi
Szerintem valami élénk színet használj.Lila, rózsaszín.Én inkább az ezüst árnyalatokat kedvelem a végén kevés feketével.Szerintem a kék szemhez tényleg nem illik a kék szemhéjpúder inkább a kék szemceruza.De van kivétel!Itt van néhány tipp: http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/enci0707/uploads/200.. http://m.blog.hu/el/eleuszisz/image/Smink/szem/9307282.jpg(bár ez nem kék szem) ttp://www.nlcafe.hu/data/szakerto/regikepek/412479/12.jpg http://m.blog.hu/lo/lovefashion/image/party%20smink.jpg
szerintem a lila szín is jól megy a kékhez nem a színeken van a hansgúly hanem az árnyalatokon
Nem illik, nem emeli ki a szemed! Én is kék szemû vagyok és lilát, rózsaszínt, barnát, feketét használok!
A teljesen jó válasz, miért van lepontozva?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Szerintem is mehet a kék, ha jól van használva. Az én szemem inkább égszínkék... A képen látható pedig valóban nem éppen kék... Valamint: nem akarok ennyire erõs sminket, csak valami szolidat. De azért mindenkinek köszike.
Nekem baromi világoskék szemem van ( szürkéskék), ha fekete körsatírral festem a szemem, aztmondják olyan vagyok, mint Marilyn Manson xD ( csakhogy neki kontakt lencsétõl olyan a szeme amilyen) :D de pont ezért szeretem a feketét... viszont szerintem a világoslila nagyon szép és szolid tud lenni, a világosrózsaszín is marhajól néz ki ( bár én extrémebb fajta vagyok szóval narancsárgától kezdve az erõs rózsaszínig minden használok , mert aztmondják az én szememen minden jól áll :D ) mázli mi? :D amúgy a legtöbben akkor szokták mondani, hogy de szép kék szemem van amikor erõs türkizkék szemceruzával festem be a szemhéjamat :) ütõs nagyon ;)
jam amugy lemaradt, hogy fekete hosszú hajam van világos bõrrel :)
http://www.menyegzolap.hu/userfiles/image/b_zs_cikk_2-02.jpg http://antemed.invivo.hu/kepek/eskuvoi-smink.jpg http://www.szepsegvarazsszepsegszalon.hu/images/right_menu/a.. http://www.alompar.hu/upload/articles/3/article285.jpg De szerintem, az a legtanácsoabb, ha a kozmetikussal készítetek próba sminket, és akkor lehetõség nyílik, hogy kipróbáljatok több variációt is. És akkor látni fogjátok melyik is illik jobban tehozzád. Elõre is sok boldogságot kívánok! Detti 22/L


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!