Találatok a következő kifejezésre: Ha a jönnek rendszeresen (18 db)

Az normális, ha a menstruációm 38 naponta jön meg? Mindig rendszeres, néha fordul csak elõ, hogy 1-2 nap eltérés van aközött, hogy mikor kellene megjönnie, és hogy mikor jön meg.

14/L

Legjobb válasz: Kicsit hosszú, ha késõbb nemi életet élsz már, és rákszûrésre mész, kérdezz rá a nõdokira, hogy szerinte normális-e. De ha rendszeres, és semmi furcsaságot nem észlelsz magadon, akkor csak ilyen a szervezeted. :)

Kicsit hosszú, ha késõbb nemi életet élsz már, és rákszûrésre mész, kérdezz rá a nõdokira, hogy szerinte normális-e. De ha rendszeres, és semmi furcsaságot nem észlelsz magadon, akkor csak ilyen a szervezeted. :)
Egyébként lehet, hogy késõbb még változni fog. Nekem is az elsõ pár évben inkább 32-35 naponta jött meg, most meg 26-28 naponta.
Nincs ezzel semmi baj, nekem is hasonló volt, aztán 18 körül lerövidült 29-31 napra.
Még nem állt be a ciklusod. A lányomnak 33. napra jön meg. 4-5 napot szokott csúszni neki.

Ha a keményedések jönnek rendszeresen az is fájásnak számít?

Legjobb válasz: Jóslók lehetnek.Ha fa´jások jönnek,azokat nem lehet elte´veszteni.Akkor tudni fogod.

Jóslók lehetnek.Ha fa´jások jönnek, azokat nem lehet elte´veszteni.Akkor tudni fogod.
A kérdező hozzászólása: 8percenként vannak, és fáj a keményedés.
Ez gyanús! Ha sûrûbb lesz, vagy erõsödik, akkor irány a kórház! Bár ahogy elnézem a kérdés kiírásának idõpontját, már lehet, hogy el is indultál... (Ha mégsem, akkor érdemes beleülni egy kád melegvízbe, az ellazít, ha elmúlik, akkor csak jósló volt, ha igazi, akkor erõsödni fog!) Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: köszi. egy jó másfél óráig tartott, aztán ritkult. éjjel aludtam, most is van néha.

Akinek csak szoptatás után tért vissza a menstruációja, mennyi idő után lett újra rendszeres? Normális ilyenkor, ha nem jön meg minden hónapban?

Legjobb válasz: Szia! Két gyermekem van és mind kettõt 16 hónapig szopiztattam! Nem menstruáltam egyáltalán a szoptatás alatt! Amint elmaradt a ciciztetés 3 hét múlva jött meg! Nem mondom, hogy rendszeres volt pár hónapig, 2-3 napokat csúszott, majd helyre állt teljesen!

Szia! Két gyermekem van és mind kettõt 16 hónapig szopiztattam! Nem menstruáltam egyáltalán a szoptatás alatt! Amint elmaradt a ciciztetés 3 hét múlva jött meg! Nem mondom, hogy rendszeres volt pár hónapig, 2-3 napokat csúszott, majd helyre állt teljesen!
Lányomat 11 hónapig szoptattam, 8 hós volt mikor megjött elõször, abban a hónapban szinte végig megvolt, két nap nem, három igen, stb. Aztán 30 és 40 nap is volt a ciklusom, viszont ettõl függetlenül volt peteérésem, mert ahogy betöltötte a lányom az 1 évet, elkezdtünk a kistesóval próbálkozni, abbahagytam a gyógyszert (akkor még a Cerazettét szedtem, dokim azt mondta ha úgyis babát szeretnénk, ne váltsak, felesleges), szóval abbahagytam, 3 napra rá megjött rendesen, aztán már nem, és kb középidõben, 14. napon fogantak az ikrek. Õk egy évesek voltak mikor megjött elõször, de nagyon rendszertelen vol, volt hogy két hétre jött, volt hogy két hónapra. (volt hogy tesztet is csináltam már, de nega lett ). Aztán 17 hós korukig szopiztak az ikrek, utána írattam másik gyógyszert, elsõ levél alatt szinte végig barnáztam, alig volt tiszta napom, azóta rendesen 28 napra beállt a dolog.

Normális, ha sosem jön meg a menzeszem időben, és van olyan, hogy 2-3 hónap is kimarad? Kb 5 éve így van, és csak a fogamzásgátlótól szokott rendszeres lenni, de azt már nem akarok szedni, mert 30 kilót híztam tőle.

Voltam többször orvosnál,de elrendezi annyival,hogy nincs semmi bajom,majd megjön valamikor. Most akkor mit csináljak?

Legjobb válasz: válts orvost

válts orvost
Keress másik orvost, ez nem normális. A fogamzásgátlótól nem menstruációd lesz csak megvonásos vérzésed. Gyakorlatilag kívülrõl viszed be a kész hormont, így a petefészkedet kilövöd úgymond, nem lesz petesejt termelésed, ez az alapja a fogamzásgátló hatásnak. Ha ugye nincs petesejt nem lesz ami megtermékenyüljön így nem jöhet létre terhesség. Szerintem kellene csinálni egy hüvelyi UH vizsgálatot, ezzel megnézni, hogy a petefészkeidben nincs-e ciszta / PCOS betegség/. Írtad, hogy sokat híztál. Gondolom akkor most sem szedsz fogamzásgátlót aktuálisan, viszont ezt a súlyfelesleget le is kellene adni, jobban megy nélküle, mármint a súlytöbblettõl való megszabadulás. Ez is beleszólhat a menstruációs ciklusba. Háziorvosod adhat laborbeutalót alapvetõ pajzsmirigy vizsgálatra, TSH-ra. Ha pajzsmirigy alul mûködésed van az is okozhat rendszertele havi vérzést.
Nem normális, kérj beutalót endokrinológiára és keress másik nõgyógyászt.
Menj endokrinológushoz és válts nõgyógyászt, akitõl kérj ultrahangot és nézzétek meg a kismedencét.

Meddeg kell várni ha jönnek a 10-5-perces fájások? Mikor mondhatjuk rendszeresnek? Ha fél órája/órája tart? Vagy meddig várjak?

és egyáltalán, volt olyan akinek olyan gyengécske volt a görcs, hogy "nem foglalkozott" vele?akkor egyszercsak érzi, hogy nyomni kell?és a fájások feltétlen görcsökkel járnak, vagy ha a méhkeményedés a rendszeres az is szülési fájás?

Legjobb válasz: hát akinek nagyon magas a fájdalomküszöbe, annak nem biztos hogy annyira roszz erõs a fájdalom, de azért gondolom még azok a nõk is észreveszik. Az idõtartam nem általánosítható, de fél óra már rendszeresnek mondhato,ha addig volt 10 percenként aztán átvált 5 percesekre érdemes elindulni a kórházba..max hazajössz ha mégsem az volt, de inkább.

hát akinek nagyon magas a fájdalomküszöbe, annak nem biztos hogy annyira roszz erõs a fájdalom, de azért gondolom még azok a nõk is észreveszik. Az idõtartam nem általánosítható, de fél óra már rendszeresnek mondhato, ha addig volt 10 percenként aztán átvált 5 percesekre érdemes elindulni a kórházba..max hazajössz ha mégsem az volt, de inkább.
Elsõ gyereknél, ha öt perces, vagy annál gyakoribb fájásaid vannak rendszeresen legalább egy órán keresztül, akkor indulhatsz, függetlenül attól, hogy milyen erõsségû fájásaid vannak. Nem feltétlenül kezdõdik elviselhetetlenül erõs fájásokkal. Sõt!!! Amit a filmekben látsz, azt felejtsd el. Ha viszont az elejétõl kezdve vannak nagyon erõs fájásaid, akkor már úgysem fogod az órát nézni és számolni, hanem spurizol befelé magadtól is. :) )) Remélem kielégítõ volt a válaszom:) ))))) Egy néggyermekes anyuka.:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen. most egyenlõre még nem is maggától a szüléstõl félek, hanem hogy elrontok valamit, pl. nem idõben megyek, vagy feleslegesen:S

Nem rendszeres a menstruációm, és ezért elmentem a nőgyógyászhoz, és mondtam az orvosomnak, hogy 4-5 havonta jön meg. Erre a doki: az nem baj, majd megjön. ÉS ezzel el is intézte. Tényleg nem baj, ha nem rendszeres?

Fogamzásgátlót nem ajánlott egy betegségem miatt, hanem hüvelygy?r?t, de az meg én nem akarom használni.

Legjobb válasz: a fõ kérdés az, hogy hány éves vagy.

a fõ kérdés az, hogy hány éves vagy.
Hát ha 23 vagy akkor gáz a 4-5 honap, váltsál orvost, ott valami nincs rendben , sem az orvossal, sem veled, ha Debrecenbe laknál tudnék segiteni, de gondolom kicsi az esély rá, hogy pont itt laksz ahol én.
Sajnálom hogy ilyen messze vagy én klinikán dolgozom Debrecenbe, és dolgoztam a Nögyogyászaton is, azért keress tényleg más dokit ez nem játék, lehet tényleg hormon probléma, de lehet más is, ha van eredmény azért majd ird meg, ne hagyd annyiba , a dokit meg kerüld el messziröl ha ilyen a hozzáállása.
Ha még csak most kezdtél menstruálni, akkor normális, hogy még nem állt be. Gondolom ezért intézte el az orvos ennyivel.Ha viszont már évek óta menstruálsz, és még mindig 4-5 havonta jön meg, akkor szerintem nem ártana felkeresni egy másik dokit.
A kérdező hozzászólása: 23 vagyok.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, kb 250-re van tõlünk.
keress masik orvost. ez nagyon nem okés. az, hogy nem rendszeres a menzid az egy tunet, méghozzá komoly tünet, amit nem lehet egy vállrándítással elintézni. Lehet, hogy hormonprobléma.
Szia!Na igen, azonnal fordulj szakemberhez, mert ez a reakció nem helyes egy orvostól.Nálam is így kezdõdtek a gondok, aztán egy mûtét lett belõle...több évnyi felületes vizsgálódás után.Kiderült, hogy ciszták vannak a petefészekben, emiatt elégtelen a hormontermelés és nincs menzesz..(vagy csak igen ritkán, mint a te esetedben)Sok-sok nõ szenved ettõl, ki komolyabban és van aki kevésbé, gyakori jelenség, bár én elõtte sosem hallottam a betegségrõl.A saját érdekedben járj utána, mert ezerféle oka lehet a bajodnak..de gondolom ezt magad is tudod.Sok szerencsét hozzá!Üdv:23 éves kismama

Ha újabban rendszeresen kb 23 naponta jön meg a menzeszem, akkor vmi bajom van?

úgy értem ez mit?l lehet? hormonzavar? nem szedek semmit. menjek orvoshoz?

Legjobb válasz: igen, lehet progreszteron hiány miatt is, érdemes nõdokihoz menni, fõleg ha esetleg babát szeretnél akkor lenne fontos megnézetni magad.

igen, lehet progreszteron hiány miatt is, érdemes nõdokihoz menni, fõleg ha esetleg babát szeretnél akkor lenne fontos megnézetni magad.
nem fogytál mostanában? Mert ha igen, akkor attól van.
A kérdező hozzászólása: 19 éves vagyok csak, eddig kb 28 naponta jött meg, de sosem pontosan. Életmódváltás volt, még szeptemberben, amikor kijöttem külföldre, de ez a menzesszel csak december óta van. Nem fogytam egyáltalán. Ami még érdekes, h ilyenkor 3 napig elég erõs, és aztán szinte semmi, elõtte mindig 5 napig volt kb egyenletes az erõssége. És azelõtt nagyon sokszor görcsölt a hasam, amióta itt vagyok, azóta egyszer sem. Ezeket vettem észre. Sajnos nem vezetek menzesznaptárt, csak az utolsó párat tudom megmondani h mikor volt..:S Kérheti a nõgyógyász? Lehet h beteg vagyok? Mivel tudom a progeszteront pótolni? köszönöm
Természetes progi van a barátcserje kapszulában, megnyújta a rövid mensit, csökkenti a hosszú ciklust, nekem hat nappal késõbb jött meg tõle. három hónapig kell minimum szedni de már az elsõ hónapban van hatása.Doki pedig a ciklus haramadik napján küldi a nõt hormonvérvételre és abból látszik, hogy van -e progi hiány vagy esetleg más nõi nemi hormon okozhat gondot.Rövidebb vérzés lehet normális is, nekem is három napig tart, de lehet attól is, hogy nincs tüszõrepedésed olyankor másabb a mensi, nem tud kiszabadulni valamiért a tüszõdbõl a petesejt ovulációkor, sok nõ nem tudja ezt mert ezt ultrahangos követéssel tudják megállapítani, de ettõl függetlenül megjön a mensi, nem marad el csak más, hamarabb vége, aztán lehet még pajzsmirigyproblémád is, ezt endrokrinológus tudja megmondani.Késõbb gondot okozhat a rövid ciklus neked, majd ha babát akarsz, mert kb 14. nap körül van ovuláció és még kb 12-13 napra szükség van a vándorlásra beágyazódásra, tehát minimum egy 27-28 napos ciklust el kéne érned, sokan mondják, hogy rövid a ciklusok és már a hetedik , nyolcadik napon ovulációjuk van és így van idõ beágyazódásra megtermékenyülés esetén, még is küszködnek, mivel az a pár nap nem elég arra, hogy elég vastagra hízzon a méhnyálkahártyájuk ahhoz, hogy a zigóta beágyazza oda magát.Tehát törekedned kell a normál ciklus elérésére.

Menjek nőgyógyászhoz? 18 éves vagyok, nem szedek fog.gátlót, még nem állt be rendszeresen a mensim, az ugye nem jó, ha 2 hetenként jön meg?

A szitu a következ?: 2 hete voltam biciklizni(1,5 órát),és közben megjött,gondolom a meger?ltetés miatt. 3 napja szintén voltam,és utána azonnal (azt hittem) megjött,de mégsem,csak egykissé barnás szín? volt. Tegnap érettségiztem,és (az izgalomtól?) megint csak azt hittem,nah most jött meg,de nem. Ma itthon maradtam,mert sokan kellett tanulnom,de megint csak olyan,mintha megjönne. Ilyenkor mindig beveszek gyógyszert(AlgoFlexM),hogy már eleve megel?zzem a görcsöket(mert az els? 2 nap kibírhatatlan).Ennyiszer nem lehet "pötyögtet?".

Legjobb válasz: Nem, az valóban nem normális dolog, ha már évek óta menstruálsz, és ennyire rendszertelen. tényleg menj el egy nõgyógyászhoz, majd õ kideríti mi ennek az oka, és beállítja.

Nem, az valóban nem normális dolog, ha már évek óta menstruálsz, és ennyire rendszertelen. tényleg menj el egy nõgyógyászhoz, majd õ kideríti mi ennek az oka, és beállítja.
Kb. 2000 forint, 30 darab van benne, vagyis egy hónapos adag. (nem minden gyógyszertárban lehet kapni, ha nincs, akkor 2-3 nap alatt meghozatják.) Én is AlgoFlex M-et szedek, de mióta az Agnucastont is szedem, az elsõ két nap durva görcsölése is enyhült. De nyugodtan lehet mellé szedni bármilyen görcsoldót, azért még nekem is kell. Megnéztem a papírját, barátcserjekivonat van csak benne, semmi vegyi dolog.
Szerintem az barnás folyás, legalábbis az alapján, amit leírtál. Ne kapkodj gyógyszert amíg nem is görcsölsz, és azt se tudod megjött-e.
hasonló panaszaim voltak, nem akartam bogyót szedni csak ezért, dokim sem szorgalmazta, szerinte felesleges emiatt hormonnal gyilkolni magad, amíg nem muszáj. Próbáld meg az Agnucaston tablettát, gyógynövénytartalmú, pont ilyen panaszokra jó, nekem beállította a mensimet rendesen. (Recept nélkül kapható, nem gyógyszer, , csak gyógynövényt tartalmaz. Mindennap be kell venni, akkor is, amikor éppen megvan.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :) Ezt ki fogom próbálni, és lehet szedni mellé AlgoFlexet, vagy ebben van egy kis görcsoldó is? Mennyibe kerül? Nagyon hálás vagyok a válaszért :)
A kérdező hozzászólása: És meddig kell szedni?
Vagy helyreállítja, Tekintve, h most vagy megborulva.:)
A kérdező hozzászólása: De fiatal korban fog-gátlót szedni, mikor nincs is pasim, és vélhetõleg még egy darabig nem is lesz?Ennek mi értelme van? Csak felborítja a hormonokat, nem?
Sztem menj el másik orvoshoz, bár én nem értek hozzá, de ezt akkor is be kellene állítani. beállítani tényleg fogamzásgátlóval szokták, vagy egyéb hormonális tartalmú gyógyszerrel. unkatesómnak is össze-vissza jött meg (18 õ is) és õ olyan gyógyszert kapott, amiben 2 szem volt, és helyrejött neki.
A kérdező hozzászólása: Hogy állítja be? Amúgy 14 éves koromtól évente megyek hozzá, eddig azt mondta, minden rendben van(csak azért járok, mert szeretem, ha minden rendben van velem). Õ azt mondta, hogy majd a fog. gátlónál beáll, meg majd idõvel...néha megjön 28 napra, néha meg...ilyen, nah :)
De azért nem árt, ha elmész dokihoz, ha más nem, azért hogy megnyugodjál, hogy nincs semmi baj.

A mehpempö megzavarhtja amenstruácios ciklust, ha az rendszeres? Babát szeretnek, csak hogy nem jön ossze, sehogy se, ugygondolom hogy egy probat meger. Valakinek segitett mar teherbe esni?

Az egeszsegem se szolgal mostaában, allandoan felfaztol szenvedek, az allergiam is kijött.Idegileg is nehezen viselem , hogy nem jön ossze semmi.

Legjobb válasz: Én is ennek a segítségével próbálok teherbe esni-mondjuk én Closty mellé szedem. Ez az elsõ hónapom....remélem segített, és reméljük neked is segíteni fog :)

Én is ennek a segítségével próbálok teherbe esni-mondjuk én Closty mellé szedem. Ez az elsõ hónapom....remélem segített, és reméljük neked is segíteni fog :)
A kérdező hozzászólása: köszike aranyos vagy , ha lesz eredmeny megirom
Szia!Sajnos nekem nem jött be a méhpempõ.Hónapokig szedtem, de semmi.Sok mindent kipróbáltam már, de azok se segítettek, de remélem neked összejön.Sok szerencsét!
A kérdező hozzászólása: Koszi hogy irtal kedves utolso valaszolo, es az oszinteseged. Megbrobalom , masba mar nem hiszek, mert en is sok mindet kiprobaltam mar. Nem is remenykedek inkabb, de remelem az immunredszeremet fel erösiti.
Sajnálom, hogy neked se jött még össze, de nagyon szorítok neked, hogy sikerüljön!Ne add fel!Én nekem is a remény ad erõt és próbálok pozitívan hozzáállni, de nem mindig sikerül.
Sziasztok lányok! Mi újság? Baba??? Kedves Kérdezõ! A ciklusodat nem zavarta meg a méhpempõ? Hogyan szedted?

A tulzottan kloros viznek milyen elettani hatasai vannak? Marmint ha rendszeresen az jon a csapbol. Belsoleg gondolom.

Legjobb válasz: A vezetékes víznek csal élettani hatásai lehetnek. (Tehát nem kórtani)

A vezetékes víznek csal élettani hatásai lehetnek. (Tehát nem kórtani)
Nem tudnék erre válaszolni pontosan, de elég undorító ami folyik a csapból. Olyat viszont hallottam, hogy nõknél meddõséget okozhat, de hogy ebbõl mi igaz... ha az anyagi helyzeted megengedi, szereltess be házi víztisztító rendszert. annyira nem drága ( 30 ezerért már lehet szerezni)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!