Találatok a következő kifejezésre: Ha a ivartalanítom akkor nem fognak (4 db)

Ha ivartalanítom a kandúr perzsa cicám, akkor már nem fog össze-vissza pisilni?

Legjobb válasz: Egyaltalan, miert pisil ossze-vissza? Sot, ossze-vissza pisil, vagy ossze vissza jelol? Es egy csomo egyebb kerdes. A valasz: Nem, nem fog. Valojaban a valasz: rengeteg dologtol fugg, de altalaban segit az ivartalanitas.

Ha ivartalanítatod nem fog tovább jelõlni.... Üzenem a sok hozzáértõnek is aki itt írogat hogy nem függ ösze a kettõ.Nagyon is összefügg mível azért jelõl, hogy a lányok észrevegyék illetve jelezze a többi kandúrank milyen vagány.Ha kikasztráltatod akkor nem lesz miért jelõlnie.Fedezni nem tud egy ivaros kandúr meg kinyírná...szóval eszébe sem fog jutni felhívni magára a figyelmet :) Ja és tapasztalatból is írom.Jópár kandúr cicám volt már
Egyaltalan, miert pisil ossze-vissza? Sot, ossze-vissza pisil, vagy ossze vissza jelol? Es egy csomo egyebb kerdes. A valasz: Nem, nem fog. Valojaban a valasz: rengeteg dologtol fugg, de altalaban segit az ivartalanitas.
mivel már megszokta hogy össze-vissza teszi a dolgát, lehetséges, hogy ivartalanítás után sem fog változni
Hát kedves utolsó, én meg tapasztalatból mondom, hogy nekem még a nõstény ivartalanított macskám is jelöl, szóval errõl ennyit. Lehet hogy abbahagyja, de nem biztos!
Az ivartalanítás nem csinál ilyen agyi változást.Rosszul szoktattad ennyi gond van.Próbálj ki több dolgot hogy ne vizeljen össze vissza.
Pedig tudja a második! Ha a kandúr már elkezdett jelölgetni, nem biztos, hogy ivartalanítás után abbahagyja! Mondjuk nem lesz olyan büdös szaga, de ezért érdemes már kb 6 hónapos korban ivartalaníttatni, mielõtt még elkezdene spriccelni. Akkor tuti h késõbb sem fog.
Én vagyok a második!Az én cicám 7 hónapos és még nincs kiherélve és nem vizel össze-vissza a házban...A macskák amit már elkezdtek nehezen akarnak leszokni róla.(TUDOM)
Es azt mar mondtam, hogy nem ivartalanitott kandurt is le lehet szoktatni az ossze-vissza jelolesrol? :) Csak _sokkal_ nehezebb, mint az ivartalanitas. Es amugy is, tamogatom a nem tenyesztesi celu macskak ivartalanitasat. Jobb az mindenkinek.
A jelölgetés nem szoktatás kérdése ba.szod!
A második nem tudja mit beszél. Legnagyobb valószínûsége annak van, hogy abba fogja hagyni, de mivel már ezt csinálja elõfordulhat, hogy nem hagyja el a rossz szokását. Viszont, ami akkor is pozitív, az az, hogy legalább nem lesz annyira szúrós kandúr hugy szaga a jelölésének, ha kiherélteted. Ezért kell ivarérettség elõtt ivartalaníttatni, mert úgy biztos nem rögzülnek ilyen szokások.
Mindenesetre nagyobb esély van rá, hogy abbahagyja, mint arra, hogy nem. Ha majd nem hagyja abba ráér gondolkodni azon, hogy mi legyen.

Van egy másfél éves havanese fiú kutyám, és minden fiú kutyával összeverekszik. Azt hallottam, hogy ha ivartalanítjuk akkor megnyugszik és nem fog összebalhézni a fiúkutyákkal. Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Ha nem neveli a kutyát, hiába pakoltatja ki, nem lesz érdemi változás. Amúgy milyen vicces (legalábbis nekem), h valaki még egy ekkora méretû kutyával se bír el...Elnézést, de ezen röhögnöm kell.

Ha nem neveli a kutyát, hiába pakoltatja ki, nem lesz érdemi változás. Amúgy milyen vicces (legalábbis nekem), h valaki még egy ekkora méretû kutyával se bír el...Elnézést, de ezen röhögnöm kell.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz, meg kell nevelned a kutyust. Olvass utána ezeknek a dolgoknak. Igazából minden kutya egy kis külön személyiség, vannak általános nevelési módszerek, viszont ki kell tapasztalnod, hogy mivel érsz el nála jó eredményeket, mi az ami hatással van rá. Nekem egy 3 éves havanese kislány kutyám van, hát rögös út vezetett idáig... :) Mindenképpen légy határozott, ha rá parancsolsz és SOHA ne hagyj rá semmit. Tanítsd! Követeld meg tõle, hogy viselkedjen! Pl. mindig ugyanazon szavakkal korhold, szidd meg, ha rosszul viselkedett. Vagy elõre mondd neki, ha látod, hogy jön valaki, hogy "szépen viselkedsz". Ha pedig ügyes volt, dícsérd meg és adj neki jutalomfalatot. Ha nem megy egyedül, vidd el kutyakiképzõhöz, nagyon ügyesek és mindent megtanítanak Neked, amit tudnod kell ill. a kutyusnak is. Sok évre vállaltad, úgyhogy minél elõbb neveld ki ezt a rossz viselkedési formát. Egyébként ha az én kutyámról lenne szó, én elsõsorban attól félteném, hogy nehogy egy nagyobb kutyából váltson ki agresszivitást. Sok sikert!
Szocializálni kellet volna, most pedig elsõsorban nevelni kell és lerendezni vele a falkavezér kérdést. Attól, hogy ivartalaníttatod, nem fog varázsütésre megváltozni. Nyilván a dominancia csökkenni fog valamennyit, de a viselkedést ettõl még korrigálnod kell.
A hormonok csökkenésével lefog nyugodni. De nem varázsütésre, de könnyebb lesz kezelni. Ez volt nálunk is. Így is balhézik néha, de morgásnál és peckes járásnál tovább nem fajúl, mert sokkal könnyebb kézben tartani õt. Mindenképp ajánlom az ivartalanítást. Kb 3-4 hónap míg kiürül a tesztoszteron, addig olvasgass könyveket a nevelésrõl és / vagy keress fel egy kutyaiskolát.
Azért verekszik össze minden kutyával, mert nem tudsz kutyát nevelni.
Ha minden ilyen könnyen menne.... A kutyádat nevelni kell...
Egyetértek az elõttem szólókkal, mindamellett, hogy az ivartalanításnak számos elõnye van. Szóval ivartalaníttasd a kutyust és mellette neveld meg!
Az agressziónak több oka is lehet. Bár az ivartalanítás jó ötlet, nem biztos, hogy megoldja a problémádat. Már többen javasolták a kutyaiskolákat, én is csatlakozom ebben az elõttem szólókhoz. Az ilyen problémák kezelésére vannak az úgynevezett szocializációs tréningek. http://www.kutyasuli.hu/haznalkepzes

Két kutyánk van egy idősebb szuka és fiatalabb kan. Ha most ivartalanítjuk a kant nem fog jelölgetni akkor sem a lakásban ha tüzel a másik?

Legjobb válasz: Ivarosan sem jelölgetnek a kanok normális esetben. Ez tiszteletlenség, neveletlenség. De ivartalanítsátok mindenképp, lehet tõle javulás, bár azért persze nincs rá garancia.

Ivarosan sem jelölgetnek a kanok normális esetben. Ez tiszteletlenség, neveletlenség. De ivartalanítsátok mindenképp, lehet tõle javulás, bár azért persze nincs rá garancia.
Most jelölget? Ha igen, akkor ivatalanítás után is fog.
A kérdező hozzászólása: Nem jelöl csak én félek hogy fog ha megérzi a tüzelés szagát. Nem tud vele amúgy mit kezdeni a nagy méretkülönbség miatt de nem szeretném ha megbolondulna akkor. Már megvan az idõpontunk is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!