Találatok a következő kifejezésre: Ha a ivartalanítom akkor nem (8 db)

Ha ivartalanítom a kutyámat, akkor nem pisil be annyiszor?

Volt egy 9 hónapos törpetacskóm és el kellett vinni,mert nem bírtunk vele,állandóan be pisilt, minden bútort oldalba,jelölte a területét. Nagyon szeretnék most egy kutyát ismét,panellakásban lakunk. Az ivartalanítás megoldás erre,mert gondoltam ha ivartalanítjuk akkor nem lesz benne ez a kan ösztön és akkor talán kicsit megnyugszik. ??!!

Legjobb válasz: lánykutya meg tüzel,nem kéne lány akkor sem,ha nem tüzel. (Város közepén nem akarok lánykutyával sétálgatni xD) De egyébként nem is úgy gondoltam,hogy egybõl ivartalanítjuk,hanem majd amikor kicsit nagyobb lesz,olyan 6-7 hónaposan. Megoldás,vagy nem ha ivartalanítjuk??

A kérdező hozzászólása: lánykutya meg tüzel, nem kéne lány akkor sem, ha nem tüzel. (Város közepén nem akarok lánykutyával sétálgatni xD) De egyébként nem is úgy gondoltam, hogy egybõl ivartalanítjuk, hanem majd amikor kicsit nagyobb lesz, olyan 6-7 hónaposan. Megoldás, vagy nem ha ivartalanítjuk??
Nem fogja abbahagyni a jelölgetést, ha ivartalaníttatod. NE VEGYETEK KUTYÁT, ha a kannal az a baj, hogy jelöl, a szuka meg tüzel. (egyébként CIKI a város közepén egy lánykutyával sétálgatni?!?! Nektek nem való kutya) Sztem a legjobb megoldás neked egy plüsskutya lenne, vagy valami, aminek nincs lelke, mert úgy tûnik te elég érzéketlen vagy és csak arra hajtasz, hogy "menõ" legyél a kutyáddal, de gond ne legyen vele. Szánalmas. Az állatokkal munka is van, sõt, probléma is. Ha tetszik, ha nem. Ha ezt nem tudod vállalni, vegyél egy tamagochit.
Az ilyen embereket tartom a legfelelõtlenebbnek. Még véletlenül sem neveznélek "gazdi"- nak. Mielõtt a tacsit magadhoz vetted volna, elgondolkodhattál volna azon is, hogy mivel kan, fennál a veszélye annak, hogy jelölgetni fog, ez így van kialakulva. Nem akkoor kellett volna továbbpasszolni a kutyust, amikor már "nagy" volt. Ezekbõl lesznek a teljesen labilis idegrendszerû állaotk, hol ide dobják, hol oda. Jobb esetben nem az utcán köt ki. Ne vegyél kutyát, ha ilyen sekélyes vagy érzelmileg. Amúgy is megmarad a jelölgetés akkor is, ha kiherélik. Szar ügy, ez a természet rendje.
hát, szerintem egy kölyökkutyát nem kéne ivartalanítani.ha ugy neveled(tudom, nehéz)akkor le lehet zoktatni errõl a rossz szokásról.de ha ez a baj, miért nem lánykutyát vesztek?
A kérdező hozzászólása: Mi 12 évig németjuhászt és Husky-t tenyésztettünk, sok volt közte a díjnyertes is. Szerintem igenis értek a kutyákhoz, csakúgy mint apukám. aztán kb. 2, 5 éve be kellett költöznünk a városba, mert anyukám belerokkant majdnem a hatalmas kertbe...(de ez most más téma)-->a panelba meg mégsem vihetem be a 6-8 kutyát. Mi még nem voltunk ilyen helyzetben, gondoltam megkérdezem, hogy akkor segít-e vagy sem. Interneten is sokat olvastam utána, állatorvos ismerõsömet is megkérdeztem és szinte mindegyik mást mond.
Nevelni kell, ÉS ivartalanítani. Ha oda pisil, ahova nem kéne, pofon. És persze sok séta, hogy azért ki tudja élni ezeket az ösztönöket. Bár ha egy ilyen miatt elõbb váltok meg a kutyától, minthogy kiképzõt keresnétek, aki megmondja, hogy oldjátok meg a dolgot, akkor inkább tartsatok halat.

Ha a vadászgörényt nem ivartalanitjuk, nem pároztatjuk akkor elpusztulnak?

Legjobb válasz: Ha ivartalanítod, vagy pároztatod, akkor is elpusztul egy idõ után.

Ha ivartalanítod, vagy pároztatod, akkor is elpusztul egy idõ után.
A kérdező hozzászólása: de apukám is mondta hogy elvileg azért nem pusztulhat el mert hogy nem pároztatjuk, ivartalanitjuk.
A hímek ivarosan is elvannak, csak elég illatosak. A lányokra viszont igaz, ha egyszer tüzelni kezdenek általában nem múlik el problémamentesen. Ha nem vemhesülnek, akkor túltüzelnek, ami kezelés nélkül halálos is lehet. http://www.mvk.hu/index.php?m=87
Az ember is belepusztul, ha nem párzik eleget :)
A kérdező hozzászólása: ohh.. szegény... nõstény volt?
Meglepõdnék ha így lenne, szerintem ebbe nem lehet belehalni.
Úgy tudom a nõstényekre ez igaz. Az én görim meghalt, feltehetõen emiatt..
A kérdező hozzászólása: hát jó tudom. de ugy értem hogy tüzelésnél ha nem ivartalanitjuk, pároztatjuk akkor elpusztul?
Én is úgy gondoltam, de ezek szerint akkor van ilyen.
Ha betüzel muszáj ivartalaníttatni különben túltüzel kihullik a szõre meggyengül és meghal!!!Pároztatni meg nem érdemes így is nagyon sok van belõle senkinek nem fog kelleni, inkább ne szenvedjenek ivartalanítsd.A hímek nem halnak bele de erõs szaguk lesz!Nekem van egy nõstényem, õ is ivartalanított, és van egy hímem is õ még kicsi de majd ivartalanítva lesz:) )

Van egy másfél éves havanese fiú kutyám, és minden fiú kutyával összeverekszik. Azt hallottam, hogy ha ivartalanítjuk akkor megnyugszik és nem fog összebalhézni a fiúkutyákkal. Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Ha nem neveli a kutyát, hiába pakoltatja ki, nem lesz érdemi változás. Amúgy milyen vicces (legalábbis nekem), h valaki még egy ekkora méretû kutyával se bír el...Elnézést, de ezen röhögnöm kell.

Ha nem neveli a kutyát, hiába pakoltatja ki, nem lesz érdemi változás. Amúgy milyen vicces (legalábbis nekem), h valaki még egy ekkora méretû kutyával se bír el...Elnézést, de ezen röhögnöm kell.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz, meg kell nevelned a kutyust. Olvass utána ezeknek a dolgoknak. Igazából minden kutya egy kis külön személyiség, vannak általános nevelési módszerek, viszont ki kell tapasztalnod, hogy mivel érsz el nála jó eredményeket, mi az ami hatással van rá. Nekem egy 3 éves havanese kislány kutyám van, hát rögös út vezetett idáig... :) Mindenképpen légy határozott, ha rá parancsolsz és SOHA ne hagyj rá semmit. Tanítsd! Követeld meg tõle, hogy viselkedjen! Pl. mindig ugyanazon szavakkal korhold, szidd meg, ha rosszul viselkedett. Vagy elõre mondd neki, ha látod, hogy jön valaki, hogy "szépen viselkedsz". Ha pedig ügyes volt, dícsérd meg és adj neki jutalomfalatot. Ha nem megy egyedül, vidd el kutyakiképzõhöz, nagyon ügyesek és mindent megtanítanak Neked, amit tudnod kell ill. a kutyusnak is. Sok évre vállaltad, úgyhogy minél elõbb neveld ki ezt a rossz viselkedési formát. Egyébként ha az én kutyámról lenne szó, én elsõsorban attól félteném, hogy nehogy egy nagyobb kutyából váltson ki agresszivitást. Sok sikert!
Szocializálni kellet volna, most pedig elsõsorban nevelni kell és lerendezni vele a falkavezér kérdést. Attól, hogy ivartalaníttatod, nem fog varázsütésre megváltozni. Nyilván a dominancia csökkenni fog valamennyit, de a viselkedést ettõl még korrigálnod kell.
A hormonok csökkenésével lefog nyugodni. De nem varázsütésre, de könnyebb lesz kezelni. Ez volt nálunk is. Így is balhézik néha, de morgásnál és peckes járásnál tovább nem fajúl, mert sokkal könnyebb kézben tartani õt. Mindenképp ajánlom az ivartalanítást. Kb 3-4 hónap míg kiürül a tesztoszteron, addig olvasgass könyveket a nevelésrõl és / vagy keress fel egy kutyaiskolát.
Azért verekszik össze minden kutyával, mert nem tudsz kutyát nevelni.
Ha minden ilyen könnyen menne.... A kutyádat nevelni kell...
Egyetértek az elõttem szólókkal, mindamellett, hogy az ivartalanításnak számos elõnye van. Szóval ivartalaníttasd a kutyust és mellette neveld meg!
Az agressziónak több oka is lehet. Bár az ivartalanítás jó ötlet, nem biztos, hogy megoldja a problémádat. Már többen javasolták a kutyaiskolákat, én is csatlakozom ebben az elõttem szólókhoz. Az ilyen problémák kezelésére vannak az úgynevezett szocializációs tréningek. http://www.kutyasuli.hu/haznalkepzes

Két kutyánk van egy idősebb szuka és fiatalabb kan. Ha most ivartalanítjuk a kant nem fog jelölgetni akkor sem a lakásban ha tüzel a másik?

Legjobb válasz: Ivarosan sem jelölgetnek a kanok normális esetben. Ez tiszteletlenség, neveletlenség. De ivartalanítsátok mindenképp, lehet tõle javulás, bár azért persze nincs rá garancia.

Ivarosan sem jelölgetnek a kanok normális esetben. Ez tiszteletlenség, neveletlenség. De ivartalanítsátok mindenképp, lehet tõle javulás, bár azért persze nincs rá garancia.
Most jelölget? Ha igen, akkor ivatalanítás után is fog.
A kérdező hozzászólása: Nem jelöl csak én félek hogy fog ha megérzi a tüzelés szagát. Nem tud vele amúgy mit kezdeni a nagy méretkülönbség miatt de nem szeretném ha megbolondulna akkor. Már megvan az idõpontunk is.

Ha valamikor nem ivartalanítom a (kan) németjuhász kutyámat akkor lehet valami betegsége?

Ha csak pórázon sétáltatom és nem nyomja fel semelyik kutyát. Akkor lehet valami baja? köszi

Legjobb válasz: Hererák, prosztatarák elég gyakori. Hogy-hogy csak pórázon sétáltatnád? Nem engednéd játszani más kutyákkal? Hol szaladgálna? EGy nj-t nem lehet lemozgatni sima sétával. Igen, lehet baja a kutyának, nem fog élni teljes életet, ami egy kutyának kijár. Mások is elengedik az ivaros kutyájukat, de legokosabb az lenne, ha ivartalaníttatnád és nem kéne ilyeneken aggódni..

Hererák, prosztatarák elég gyakori. Hogy-hogy csak pórázon sétáltatnád? Nem engednéd játszani más kutyákkal? Hol szaladgálna? EGy nj-t nem lehet lemozgatni sima sétával. Igen, lehet baja a kutyának, nem fog élni teljes életet, ami egy kutyának kijár. Mások is elengedik az ivaros kutyájukat, de legokosabb az lenne, ha ivartalaníttatnád és nem kéne ilyeneken aggódni..
Még egyetlen kanomat sem ivartalanítottam. Legtöbbje nem is fedezett. Ivarszervi gondja egyiknek sem volt. Nem jelenti azt, ha ivaros a kutyád, hogy valóban beteg is lesz. Csak fennáll a lehetõsége, hogy megbetegedhet.
A kérdező hozzászólása: köszi De engedném játszani csak gyakran nem engedném el. Biciklizni is mennénk meg ilyesmi.
Inkább visszakérdezek.. Miért nem szeretnéd ivartalaníttatni?
A kérdező hozzászólása: Mert az sok pénz. De nem az a legfontosabb, hanem az hogy akkor elveszik a férfiassága. Ez ha egy embernek elveszik a férfiassága(meg kell mûteni vagy ilyesmi) az neki sem esne jól. Neked se ugye???
A kérdező hozzászólása: Vagy a nõiességed akkor te is azt hinnéd hogy nem vagy teljes értékû ember.Nem???
Egy kutyát ne hasonlítsunk már az emberekhez. Õk nem élvezetbõl párosodnak, hanem ösztönbõl. Nem szeretetbõl nevelnek kölyköket, hanem ösztönbõl. Ösztönlények. Semmi köze ennek a férfiasság hiányához, õk ezt nem érzik. Emellett az egészségügyi oldala sem elhanyagolható, sõt, a legfontosabb. Megszûnik az is, hogy tüzelési idõszakban elcsavarog a szukák után, netán össze is verekedik másik kannal. Nem dolgoznak benne a hormonok, sokkal kiegyensúlyozottabb lesz tõle a kutya. Neki nem fognak hiányozni a heréi, nem úgy mûködik, mint mi, emberek. Az anyagi kérdést pedig meg lehet oldani, gyûjteni kell rá, tavasszal szoktak ivartalanítási akciók is lenni, ha jól emlékszem most egy 25kg fölötti kan kutya ivartalanítása 11000Ft.
Második válaszolóval értek egyet, még ha le is lett pontozva.Több kan kutyám volt, egyiket sem csonkítottam, semmi ivarszervi gondjuk nem volt.Sõt, elég szép kort megértek...Igaz, néha begyulladott a szemük, esetleg a füleik, különbözõ okok miatt.De mostani kan kutyámnak nem fogom kioperáltatni a szemét vagy a fülét levágatni, csak mert fennáll a lehetõsége a megbetegedésnek.Nem értek egyet a csonkítással, fõleg ilyen megelõzõ terápia szinten.Elég durva divat lett a sok szervileg csonkított kutyu...Mindenféle gondra, bajra, hozzá nem értésre sokan ebben látják a megoldást, sajnos....
ma 21:18 Én vagyok a második. Ha hiszed-ha nem, bizony részemrõl is azt tartom, ha olyan helyen él a kutya, hogy ki tud szökni. Netán természetesnek veszik a gazdái, hogy elkóborol idõnként a kutya, azoknak valóban megoldás az ivartalanítás. Szukánál-kannál egyaránt. Lényegesen többen tartják úgy a kutyájukat, hogy lehetõsége van elmenni. A nemkivánt almoknak a megfékezésére pedig helyes döntés az ivartalanítás. Mindezt a legtöbb ember nem érti, nem fogadja el. Így marad a betegségekre való hivatkozás megerõsítés képen.Azt már jobban elfogadják az emberek .

Mi lesz akkor ha nem ivartalanítom a macskámat?

Hamarabb fog meghalni?

Legjobb válasz: nem, csak a kóbor macskák száma fog nõni

nem, csak a kóbor macskák száma fog nõni
Te is ha nem szülsz attól még lehetsz rákos.
Már rengeteg cicát ivartalaníttattam, havi szintem több mentettet és soha semmilyen hátrányos következmény nem történt. Utána még a kóbor, vad cicák is kezelhetõek, nyugodt természetûek lettek. Ha nem ivartalaníttatod, azzal ártasz neki.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Igen. Gondolj bele, neked milyen lenne egy évben 3x megszülnöd 5-6-7 gyereket? A szervezeted teljesen felmondaná a szolgálatot, a tested szépen lassan belerokkanna a dologba. Csak egy példa: van egy ismerõsömnek és nekünk is 1-1 14 éves macskánk. A miénk ivartalanított, de semmivel nem lett "vadabb", sõt, még bújósabb is lett, látszott rajta a megkönnyebbülés hogy nem kell már menekülnie a kandúrok ostromától. A bundája fényes, jó kis husis, ha ránéz az ember meg nem mondaná hogy 14 éves. Csak már sokat alszik a kora miatt és kevesebbet mozog. Na az ismerõsöm macskáját meg már kb 4 éve temetik hogy "na majd idén már meg fog halni", foga az már alig van, tele van sebbel az állandó "menekülés" miatt a kandúrok elõl, le van soványodva mert a kiscicák totál leszívták. Borzasztó látványt nyújt, de nem vitték el ivartalanítani, 14 évesen meg már kockázatos hogy nem ébred fel - bár lehet jobban járna a cica ilyen élettel :(
Ezek a mellékhatások 1 millióból 1 esetben mutatkoznak.
A kérdező hozzászólása: Én nem nagyon szeretném ivartalanítani mert már hallottam , olyat is (pont a szomszédom macskája) , hogy ivartalanította és most nem is lehet hozzá se érni , mert megkarmolja és egyszerûen nem engedi közel magához.Pedig régebben nagyon akarta, hogy simogassák.
Én ivartalanítottam az enyémet és utána kapott emlõrákot, bele is pusztult szegény. Ennyit errõl.
Nagy esélye lesz annak, hogy daganatos megbetegedések, gennyes méhgyulladás, halálos fertõzõ betegségek (FIP, FIV, Felv) miatt fog elpusztulni viszonylag fiatalon. Az ivartalanított macskák 5-10 évvel is tovább élnek.
Ez lesz:[link]
A tüzelõ macskád a szomszédokat is idegesitheti akik lehet , hogy egy vödör vizben vagy patkányméreggel szeretnék megoldani az ügyet.
Fölösleges szaporítani. Egy idõ után telítõdik a környezeted, nem fog kelleni senkinek a kismacska. Ráadásul akinek odaadod a kicsiket, amik majd felnõnek, ugyanúgy fialnak, az õ gazdái sem ivartalanítják, a kiscicák pedig egy gödörben vagy egy vödör vízben fogja végezni. Megéri??? A kérdésedre válaszolva, igen valószínû hamarabb fog "meghalni", az ivaros macskák körében jóval gyakoribb a daganatos megbetegedés, neki meg pláne jo esélye van mondjuk méhdaganatra ha évente (akár többször is) fial. Elõzd merg és ivaratlaníttasd, jobb lesz így mindenkinek
Lesz ám!!!Nem is kevés. Nemi betegségek(AIDS , FIP , FELV , FIP).Gennyes méhgyulladás, emlõrák , méhdaganat stb stb. Olvass utána:[link] Ez egy rutin mûtét.
Igen, hamarabb pusztul. Ha neked 1 max 2 évente gyereked lenne, fele annyit élnél, ráadásul az ellésbe is belepusztulhat. Az ivartalanítás a legjobb
A kérdező hozzászólása: A macska kinti.Szóval nem nagyon zavar ha tüzel, mert nem hallom. De attól nem lesz valami baja ha pl minden évben min.1x szül?! Mert most másfél éves és vemhes (minket nem zavarnak a kiscicák mert faluba lakunk és oda szinte mindig kell valakinek egy-egy)
A nõstény macskák egy évben 3-szor vagy többször is szülnek a hímek pedig nagyon sokat kobórolnak van h 1 hónapig nem jönnek haza.:/
Valoszinuleg igen. Ha csak benti, akkor megfojtod, mert megorulsz a vinnyogasatol (ha nosteny) vagy mert osszehugyozza a cuccaidat. Ha kinti, akkor csak jelentosen megno az eselye annak, hogy a csatarozasok, es bolyongas kozben halalos baleset erje.
Több macskám is ivartalanított, semmi viselkedésbeli változás nincs, kár ezt felhozni kifogásként, mert nagyon gyenge :)

Ha ivartalanítom a kandúr perzsa cicám, akkor már nem fog össze-vissza pisilni?

Legjobb válasz: Egyaltalan, miert pisil ossze-vissza? Sot, ossze-vissza pisil, vagy ossze vissza jelol? Es egy csomo egyebb kerdes. A valasz: Nem, nem fog. Valojaban a valasz: rengeteg dologtol fugg, de altalaban segit az ivartalanitas.

Ha ivartalanítatod nem fog tovább jelõlni.... Üzenem a sok hozzáértõnek is aki itt írogat hogy nem függ ösze a kettõ.Nagyon is összefügg mível azért jelõl, hogy a lányok észrevegyék illetve jelezze a többi kandúrank milyen vagány.Ha kikasztráltatod akkor nem lesz miért jelõlnie.Fedezni nem tud egy ivaros kandúr meg kinyírná...szóval eszébe sem fog jutni felhívni magára a figyelmet :) Ja és tapasztalatból is írom.Jópár kandúr cicám volt már
Egyaltalan, miert pisil ossze-vissza? Sot, ossze-vissza pisil, vagy ossze vissza jelol? Es egy csomo egyebb kerdes. A valasz: Nem, nem fog. Valojaban a valasz: rengeteg dologtol fugg, de altalaban segit az ivartalanitas.
mivel már megszokta hogy össze-vissza teszi a dolgát, lehetséges, hogy ivartalanítás után sem fog változni
Hát kedves utolsó, én meg tapasztalatból mondom, hogy nekem még a nõstény ivartalanított macskám is jelöl, szóval errõl ennyit. Lehet hogy abbahagyja, de nem biztos!
Az ivartalanítás nem csinál ilyen agyi változást.Rosszul szoktattad ennyi gond van.Próbálj ki több dolgot hogy ne vizeljen össze vissza.
Pedig tudja a második! Ha a kandúr már elkezdett jelölgetni, nem biztos, hogy ivartalanítás után abbahagyja! Mondjuk nem lesz olyan büdös szaga, de ezért érdemes már kb 6 hónapos korban ivartalaníttatni, mielõtt még elkezdene spriccelni. Akkor tuti h késõbb sem fog.
Én vagyok a második!Az én cicám 7 hónapos és még nincs kiherélve és nem vizel össze-vissza a házban...A macskák amit már elkezdtek nehezen akarnak leszokni róla.(TUDOM)
Es azt mar mondtam, hogy nem ivartalanitott kandurt is le lehet szoktatni az ossze-vissza jelolesrol? :) Csak _sokkal_ nehezebb, mint az ivartalanitas. Es amugy is, tamogatom a nem tenyesztesi celu macskak ivartalanitasat. Jobb az mindenkinek.
A jelölgetés nem szoktatás kérdése ba.szod!
A második nem tudja mit beszél. Legnagyobb valószínûsége annak van, hogy abba fogja hagyni, de mivel már ezt csinálja elõfordulhat, hogy nem hagyja el a rossz szokását. Viszont, ami akkor is pozitív, az az, hogy legalább nem lesz annyira szúrós kandúr hugy szaga a jelölésének, ha kiherélteted. Ezért kell ivarérettség elõtt ivartalaníttatni, mert úgy biztos nem rögzülnek ilyen szokások.
Mindenesetre nagyobb esély van rá, hogy abbahagyja, mint arra, hogy nem. Ha majd nem hagyja abba ráér gondolkodni azon, hogy mi legyen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!