Találatok a következő kifejezésre: Ha a ivartalanítom akkor (14 db)

Ha ivartalanítom a kutyámat, akkor nem pisil be annyiszor?

Volt egy 9 hónapos törpetacskóm és el kellett vinni,mert nem bírtunk vele,állandóan be pisilt, minden bútort oldalba,jelölte a területét. Nagyon szeretnék most egy kutyát ismét,panellakásban lakunk. Az ivartalanítás megoldás erre,mert gondoltam ha ivartalanítjuk akkor nem lesz benne ez a kan ösztön és akkor talán kicsit megnyugszik. ??!!

Legjobb válasz: lánykutya meg tüzel,nem kéne lány akkor sem,ha nem tüzel. (Város közepén nem akarok lánykutyával sétálgatni xD) De egyébként nem is úgy gondoltam,hogy egybõl ivartalanítjuk,hanem majd amikor kicsit nagyobb lesz,olyan 6-7 hónaposan. Megoldás,vagy nem ha ivartalanítjuk??

A kérdező hozzászólása: lánykutya meg tüzel, nem kéne lány akkor sem, ha nem tüzel. (Város közepén nem akarok lánykutyával sétálgatni xD) De egyébként nem is úgy gondoltam, hogy egybõl ivartalanítjuk, hanem majd amikor kicsit nagyobb lesz, olyan 6-7 hónaposan. Megoldás, vagy nem ha ivartalanítjuk??
Nem fogja abbahagyni a jelölgetést, ha ivartalaníttatod. NE VEGYETEK KUTYÁT, ha a kannal az a baj, hogy jelöl, a szuka meg tüzel. (egyébként CIKI a város közepén egy lánykutyával sétálgatni?!?! Nektek nem való kutya) Sztem a legjobb megoldás neked egy plüsskutya lenne, vagy valami, aminek nincs lelke, mert úgy tûnik te elég érzéketlen vagy és csak arra hajtasz, hogy "menõ" legyél a kutyáddal, de gond ne legyen vele. Szánalmas. Az állatokkal munka is van, sõt, probléma is. Ha tetszik, ha nem. Ha ezt nem tudod vállalni, vegyél egy tamagochit.
Az ilyen embereket tartom a legfelelõtlenebbnek. Még véletlenül sem neveznélek "gazdi"- nak. Mielõtt a tacsit magadhoz vetted volna, elgondolkodhattál volna azon is, hogy mivel kan, fennál a veszélye annak, hogy jelölgetni fog, ez így van kialakulva. Nem akkoor kellett volna továbbpasszolni a kutyust, amikor már "nagy" volt. Ezekbõl lesznek a teljesen labilis idegrendszerû állaotk, hol ide dobják, hol oda. Jobb esetben nem az utcán köt ki. Ne vegyél kutyát, ha ilyen sekélyes vagy érzelmileg. Amúgy is megmarad a jelölgetés akkor is, ha kiherélik. Szar ügy, ez a természet rendje.
hát, szerintem egy kölyökkutyát nem kéne ivartalanítani.ha ugy neveled(tudom, nehéz)akkor le lehet zoktatni errõl a rossz szokásról.de ha ez a baj, miért nem lánykutyát vesztek?
A kérdező hozzászólása: Mi 12 évig németjuhászt és Husky-t tenyésztettünk, sok volt közte a díjnyertes is. Szerintem igenis értek a kutyákhoz, csakúgy mint apukám. aztán kb. 2, 5 éve be kellett költöznünk a városba, mert anyukám belerokkant majdnem a hatalmas kertbe...(de ez most más téma)-->a panelba meg mégsem vihetem be a 6-8 kutyát. Mi még nem voltunk ilyen helyzetben, gondoltam megkérdezem, hogy akkor segít-e vagy sem. Interneten is sokat olvastam utána, állatorvos ismerõsömet is megkérdeztem és szinte mindegyik mást mond.
Nevelni kell, ÉS ivartalanítani. Ha oda pisil, ahova nem kéne, pofon. És persze sok séta, hogy azért ki tudja élni ezeket az ösztönöket. Bár ha egy ilyen miatt elõbb váltok meg a kutyától, minthogy kiképzõt keresnétek, aki megmondja, hogy oldjátok meg a dolgot, akkor inkább tartsatok halat.

Ha a vadászgörényt nem ivartalanitjuk, nem pároztatjuk akkor elpusztulnak?

Legjobb válasz: Ha ivartalanítod, vagy pároztatod, akkor is elpusztul egy idõ után.

Ha ivartalanítod, vagy pároztatod, akkor is elpusztul egy idõ után.
A kérdező hozzászólása: de apukám is mondta hogy elvileg azért nem pusztulhat el mert hogy nem pároztatjuk, ivartalanitjuk.
A hímek ivarosan is elvannak, csak elég illatosak. A lányokra viszont igaz, ha egyszer tüzelni kezdenek általában nem múlik el problémamentesen. Ha nem vemhesülnek, akkor túltüzelnek, ami kezelés nélkül halálos is lehet. http://www.mvk.hu/index.php?m=87
Az ember is belepusztul, ha nem párzik eleget :)
A kérdező hozzászólása: ohh.. szegény... nõstény volt?
Meglepõdnék ha így lenne, szerintem ebbe nem lehet belehalni.
Úgy tudom a nõstényekre ez igaz. Az én görim meghalt, feltehetõen emiatt..
A kérdező hozzászólása: hát jó tudom. de ugy értem hogy tüzelésnél ha nem ivartalanitjuk, pároztatjuk akkor elpusztul?
Én is úgy gondoltam, de ezek szerint akkor van ilyen.
Ha betüzel muszáj ivartalaníttatni különben túltüzel kihullik a szõre meggyengül és meghal!!!Pároztatni meg nem érdemes így is nagyon sok van belõle senkinek nem fog kelleni, inkább ne szenvedjenek ivartalanítsd.A hímek nem halnak bele de erõs szaguk lesz!Nekem van egy nõstényem, õ is ivartalanított, és van egy hímem is õ még kicsi de majd ivartalanítva lesz:) )

Ha ivartalanítjuk a cicát, akkor is ugyanolyan játékos marad, mint korábban?

Legjobb válasz: Igen.Sõt még játékosabb lesz. Az csak egy tévhit ,hogy el lustul és meghizik.

Igen.Sõt még játékosabb lesz. Az csak egy tévhit , hogy el lustul és meghizik.
Pontosan. Nekünk is ugyanolyan kis vadóc maradt. :)
ivaros korában lóbálhattam neki bármit, vastagon lexarta. most meg le sem lehet állítani a kis eunuchot :) bújós, játékos, kedves, nyugodt makka lett belõle, igaz ugyanolyan kíváncsi és rosszalkodós maradt :)
az én lánycicáim meg is híztak, de játékosak is maradtak, néha extrém "játékõrület" uralkodik el rajtuk.


Ha egy kutyát ivartalanitanak akkor is jelölgeti a területet?

Legjobb válasz: Igen! Az ivartalanítás nem egy agymosás... Ez az ösztön nem fog megváltozni benne.

Igen! Az ivartalanítás nem egy agymosás... Ez az ösztön nem fog megváltozni benne.
Ha egy kant ivarérés elõtt ivartalanítanak, akkor nem alakul ki nála ez a szokás, de ha már több évesen lett ivartalanítva, akkor valószínûleg nem múlik el.
A kérdező hozzászólása: köszi.
Az én kutyám ivarérés után lett ivartalanítva. Otthon nem jelölget, sohasem emeli a lábát, hanem guggolva pisil. Ellenben az utcán, kutyasuliban ugyanúgy jelölget.

Ha ivartalanítom a cicát, akkor utána örökre Sterilised tápot kapjon? (többi lent)

Royal Canin-os vagyok, nekem ez a megfelelő. Úgy gondoltam, hogy, ugye kapja a Kitten 36-ot fél éves koráig. Akkor ivartalaníttatom. Ezután kapja a Kitten Sterilised-et 1 éves koráig. Utána min. egy évig(úgy gondoltam) kapja a Ster.-t és ezután átállok a rendes tápra. Vagy mindig a speckó tápot kapja, hogy ne hízzon el vagy stb.? Köszi szépen előre is! Jah még valami :) Kérdés a kérdésben... Szerintetek ez nagyon csicsás? Nekem annyira bejön *.* Sokkal jobb szerintem a ketrec.

Legjobb válasz: Nem kell ezt így túlbonyolítani.Kapja ugyanazt a tápot mint eddig csak 3/4 részét.

Nem kell ezt így túlbonyolítani.Kapja ugyanazt a tápot mint eddig csak 3/4 részét.
Nekem bejön...nem csicsás. Amugy meg ha nagyon akarod akkor adhatsz neki egész életében steril tápot de felesleges. Elég ha hetente egyszer adsz neki sterilt.
Ha kandúr, akkor szerintem sterillel etesd, csak mert ivartalanítás után, õk hajlamosak a húgykövességre.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek :) Még nem igazán egyértelmû az arány, hogy mi legyen, de kigondoljuk!

Van egy másfél éves havanese fiú kutyám, és minden fiú kutyával összeverekszik. Azt hallottam, hogy ha ivartalanítjuk akkor megnyugszik és nem fog összebalhézni a fiúkutyákkal. Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Ha nem neveli a kutyát, hiába pakoltatja ki, nem lesz érdemi változás. Amúgy milyen vicces (legalábbis nekem), h valaki még egy ekkora méretû kutyával se bír el...Elnézést, de ezen röhögnöm kell.

Ha nem neveli a kutyát, hiába pakoltatja ki, nem lesz érdemi változás. Amúgy milyen vicces (legalábbis nekem), h valaki még egy ekkora méretû kutyával se bír el...Elnézést, de ezen röhögnöm kell.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz, meg kell nevelned a kutyust. Olvass utána ezeknek a dolgoknak. Igazából minden kutya egy kis külön személyiség, vannak általános nevelési módszerek, viszont ki kell tapasztalnod, hogy mivel érsz el nála jó eredményeket, mi az ami hatással van rá. Nekem egy 3 éves havanese kislány kutyám van, hát rögös út vezetett idáig... :) Mindenképpen légy határozott, ha rá parancsolsz és SOHA ne hagyj rá semmit. Tanítsd! Követeld meg tõle, hogy viselkedjen! Pl. mindig ugyanazon szavakkal korhold, szidd meg, ha rosszul viselkedett. Vagy elõre mondd neki, ha látod, hogy jön valaki, hogy "szépen viselkedsz". Ha pedig ügyes volt, dícsérd meg és adj neki jutalomfalatot. Ha nem megy egyedül, vidd el kutyakiképzõhöz, nagyon ügyesek és mindent megtanítanak Neked, amit tudnod kell ill. a kutyusnak is. Sok évre vállaltad, úgyhogy minél elõbb neveld ki ezt a rossz viselkedési formát. Egyébként ha az én kutyámról lenne szó, én elsõsorban attól félteném, hogy nehogy egy nagyobb kutyából váltson ki agresszivitást. Sok sikert!
Szocializálni kellet volna, most pedig elsõsorban nevelni kell és lerendezni vele a falkavezér kérdést. Attól, hogy ivartalaníttatod, nem fog varázsütésre megváltozni. Nyilván a dominancia csökkenni fog valamennyit, de a viselkedést ettõl még korrigálnod kell.
A hormonok csökkenésével lefog nyugodni. De nem varázsütésre, de könnyebb lesz kezelni. Ez volt nálunk is. Így is balhézik néha, de morgásnál és peckes járásnál tovább nem fajúl, mert sokkal könnyebb kézben tartani õt. Mindenképp ajánlom az ivartalanítást. Kb 3-4 hónap míg kiürül a tesztoszteron, addig olvasgass könyveket a nevelésrõl és / vagy keress fel egy kutyaiskolát.
Azért verekszik össze minden kutyával, mert nem tudsz kutyát nevelni.
Ha minden ilyen könnyen menne.... A kutyádat nevelni kell...
Egyetértek az elõttem szólókkal, mindamellett, hogy az ivartalanításnak számos elõnye van. Szóval ivartalaníttasd a kutyust és mellette neveld meg!
Az agressziónak több oka is lehet. Bár az ivartalanítás jó ötlet, nem biztos, hogy megoldja a problémádat. Már többen javasolták a kutyaiskolákat, én is csatlakozom ebben az elõttem szólókhoz. Az ilyen problémák kezelésére vannak az úgynevezett szocializációs tréningek. http://www.kutyasuli.hu/haznalkepzes

Két kutyánk van egy idősebb szuka és fiatalabb kan. Ha most ivartalanítjuk a kant nem fog jelölgetni akkor sem a lakásban ha tüzel a másik?

Legjobb válasz: Ivarosan sem jelölgetnek a kanok normális esetben. Ez tiszteletlenség, neveletlenség. De ivartalanítsátok mindenképp, lehet tõle javulás, bár azért persze nincs rá garancia.

Ivarosan sem jelölgetnek a kanok normális esetben. Ez tiszteletlenség, neveletlenség. De ivartalanítsátok mindenképp, lehet tõle javulás, bár azért persze nincs rá garancia.
Most jelölget? Ha igen, akkor ivatalanítás után is fog.
A kérdező hozzászólása: Nem jelöl csak én félek hogy fog ha megérzi a tüzelés szagát. Nem tud vele amúgy mit kezdeni a nagy méretkülönbség miatt de nem szeretném ha megbolondulna akkor. Már megvan az idõpontunk is.

Ha bak nyuszit a lehető leghamarabb ivartalanítanak, akkor bújós marad?

Legjobb válasz: Ne foglalkozz az elõzõvel. Igen, bújós marad, bár nem fog már annyira udvarolni (csipkedni, 1 perc nyugtot se hagyni :)) ha kiürülnek a hormonok- de a ragaszkodás, szeretet nem tûnik el. Fontos az ivartalanítás, mert így meghosszabbíthatod a nyuszi életét, és több azon szervével kapcsolatos esetlegesen fellépõ betegségtõl is megkímélheted. Mindenképp nyúlhoz értõ orvost keress.

Ne foglalkozz az elõzõvel. Igen, bújós marad, bár nem fog már annyira udvarolni (csipkedni, 1 perc nyugtot se hagyni :) ) ha kiürülnek a hormonok- de a ragaszkodás, szeretet nem tûnik el. Fontos az ivartalanítás, mert így meghosszabbíthatod a nyuszi életét, és több azon szervével kapcsolatos esetlegesen fellépõ betegségtõl is megkímélheted. Mindenképp nyúlhoz értõ orvost keress.

Ha ivartalanítom a kutyámat akkor megváltozik a személyisége?

Nem igazán tetszik a gondolat és még gondolkodok hogy kant vagy szukát vegyek és ivartalanítsam-e?

Legjobb válasz: Szerintem mindenképp ivartalanítsd, mert megelõzöl vele betegségeket, valamint nem kell félned az ivarzás miatti szökdöséstõl, a szukára nem kell úgy vigyázni, ha tüzel és még sorolhatnám... :D Egyébként nem változik meg a személyisége, maximum nyugodtabb lesz.

Szerintem mindenképp ivartalanítsd, mert megelõzöl vele betegségeket, valamint nem kell félned az ivarzás miatti szökdöséstõl, a szukára nem kell úgy vigyázni, ha tüzel és még sorolhatnám... :D Egyébként nem változik meg a személyisége, maximum nyugodtabb lesz.
A személyisége nem változik meg, fõleg ha fiatalon ivartalaníttatod, és ki sem alakulnak benne olyan viselkedésformák (verekedés, szökdösés), amik aztán az ivartalanítással kevésbé lesznek fontosak a kutyának. Általánosságban a kanok nyugodtabbak, a szukák "fiúsabbak" lehetnek ivartalanítás után, de ez sem általános, sokukon semmi komoly változás nem észlelhetõ.
az én kutyám kicsit se változott meg...5 évesen lett ivartalanítva (szuka) mi azért ivartalanítottuk, hogy megakadályozzuk a késõbb esetleg kialakuló méh ill. petefészek rákot
A családunkban két kutya van, mindkettõ ivartalanítva, egyiknek sem változott meg a személyisége, annyi hogy a kannál csökkent a szexuális dominancia, és nincsenek összetûzések más kanokkal. Viszont egy barátom ivaros kanja épp élethalál között van, mert annyira begyulladt, megnagyobodott a prosztatája, hogy egy hete nincs széklete, beöntéssel tisztítják a beleit, és gyógyszerezik, hogy legalább annyira lemenjen a gyulladás, hogy mûthetõ legyen. Egy másik ismerõsöm 7 éves szukáját meg épp most kellett ivartalanítani gennyes méhgyulladás miatt, szintén lázasan, legyengülten. Szóval jobban jársz az ivartalanítással!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!