Találatok a következő kifejezésre: Ha a ivartalanítom (28 db)

Ha a vadászgörényt nem ivartalanitjuk, nem pároztatjuk akkor elpusztulnak?

Legjobb válasz: Ha ivartalanítod, vagy pároztatod, akkor is elpusztul egy idõ után.

Ha ivartalanítod, vagy pároztatod, akkor is elpusztul egy idõ után.
A kérdező hozzászólása: de apukám is mondta hogy elvileg azért nem pusztulhat el mert hogy nem pároztatjuk, ivartalanitjuk.
A hímek ivarosan is elvannak, csak elég illatosak. A lányokra viszont igaz, ha egyszer tüzelni kezdenek általában nem múlik el problémamentesen. Ha nem vemhesülnek, akkor túltüzelnek, ami kezelés nélkül halálos is lehet. http://www.mvk.hu/index.php?m=87
Az ember is belepusztul, ha nem párzik eleget :)
A kérdező hozzászólása: ohh.. szegény... nõstény volt?
Meglepõdnék ha így lenne, szerintem ebbe nem lehet belehalni.
Úgy tudom a nõstényekre ez igaz. Az én görim meghalt, feltehetõen emiatt..
A kérdező hozzászólása: hát jó tudom. de ugy értem hogy tüzelésnél ha nem ivartalanitjuk, pároztatjuk akkor elpusztul?
Én is úgy gondoltam, de ezek szerint akkor van ilyen.
Ha betüzel muszáj ivartalaníttatni különben túltüzel kihullik a szõre meggyengül és meghal!!!Pároztatni meg nem érdemes így is nagyon sok van belõle senkinek nem fog kelleni, inkább ne szenvedjenek ivartalanítsd.A hímek nem halnak bele de erõs szaguk lesz!Nekem van egy nõstényem, õ is ivartalanított, és van egy hímem is õ még kicsi de majd ivartalanítva lesz:) )

Mi lesz akkor ha nem ivartalanítom a macskámat?

Hamarabb fog meghalni?

Legjobb válasz: nem, csak a kóbor macskák száma fog nõni

nem, csak a kóbor macskák száma fog nõni
Te is ha nem szülsz attól még lehetsz rákos.
Már rengeteg cicát ivartalaníttattam, havi szintem több mentettet és soha semmilyen hátrányos következmény nem történt. Utána még a kóbor, vad cicák is kezelhetõek, nyugodt természetûek lettek. Ha nem ivartalaníttatod, azzal ártasz neki.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Igen. Gondolj bele, neked milyen lenne egy évben 3x megszülnöd 5-6-7 gyereket? A szervezeted teljesen felmondaná a szolgálatot, a tested szépen lassan belerokkanna a dologba. Csak egy példa: van egy ismerõsömnek és nekünk is 1-1 14 éves macskánk. A miénk ivartalanított, de semmivel nem lett "vadabb", sõt, még bújósabb is lett, látszott rajta a megkönnyebbülés hogy nem kell már menekülnie a kandúrok ostromától. A bundája fényes, jó kis husis, ha ránéz az ember meg nem mondaná hogy 14 éves. Csak már sokat alszik a kora miatt és kevesebbet mozog. Na az ismerõsöm macskáját meg már kb 4 éve temetik hogy "na majd idén már meg fog halni", foga az már alig van, tele van sebbel az állandó "menekülés" miatt a kandúrok elõl, le van soványodva mert a kiscicák totál leszívták. Borzasztó látványt nyújt, de nem vitték el ivartalanítani, 14 évesen meg már kockázatos hogy nem ébred fel - bár lehet jobban járna a cica ilyen élettel :(
Ezek a mellékhatások 1 millióból 1 esetben mutatkoznak.
A kérdező hozzászólása: Én nem nagyon szeretném ivartalanítani mert már hallottam , olyat is (pont a szomszédom macskája) , hogy ivartalanította és most nem is lehet hozzá se érni , mert megkarmolja és egyszerûen nem engedi közel magához.Pedig régebben nagyon akarta, hogy simogassák.
Én ivartalanítottam az enyémet és utána kapott emlõrákot, bele is pusztult szegény. Ennyit errõl.
Nagy esélye lesz annak, hogy daganatos megbetegedések, gennyes méhgyulladás, halálos fertõzõ betegségek (FIP, FIV, Felv) miatt fog elpusztulni viszonylag fiatalon. Az ivartalanított macskák 5-10 évvel is tovább élnek.
Ez lesz:[link]
A tüzelõ macskád a szomszédokat is idegesitheti akik lehet , hogy egy vödör vizben vagy patkányméreggel szeretnék megoldani az ügyet.
Fölösleges szaporítani. Egy idõ után telítõdik a környezeted, nem fog kelleni senkinek a kismacska. Ráadásul akinek odaadod a kicsiket, amik majd felnõnek, ugyanúgy fialnak, az õ gazdái sem ivartalanítják, a kiscicák pedig egy gödörben vagy egy vödör vízben fogja végezni. Megéri??? A kérdésedre válaszolva, igen valószínû hamarabb fog "meghalni", az ivaros macskák körében jóval gyakoribb a daganatos megbetegedés, neki meg pláne jo esélye van mondjuk méhdaganatra ha évente (akár többször is) fial. Elõzd merg és ivaratlaníttasd, jobb lesz így mindenkinek
Lesz ám!!!Nem is kevés. Nemi betegségek(AIDS , FIP , FELV , FIP).Gennyes méhgyulladás, emlõrák , méhdaganat stb stb. Olvass utána:[link] Ez egy rutin mûtét.
Igen, hamarabb pusztul. Ha neked 1 max 2 évente gyereked lenne, fele annyit élnél, ráadásul az ellésbe is belepusztulhat. Az ivartalanítás a legjobb
A kérdező hozzászólása: A macska kinti.Szóval nem nagyon zavar ha tüzel, mert nem hallom. De attól nem lesz valami baja ha pl minden évben min.1x szül?! Mert most másfél éves és vemhes (minket nem zavarnak a kiscicák mert faluba lakunk és oda szinte mindig kell valakinek egy-egy)
A nõstény macskák egy évben 3-szor vagy többször is szülnek a hímek pedig nagyon sokat kobórolnak van h 1 hónapig nem jönnek haza.:/
Valoszinuleg igen. Ha csak benti, akkor megfojtod, mert megorulsz a vinnyogasatol (ha nosteny) vagy mert osszehugyozza a cuccaidat. Ha kinti, akkor csak jelentosen megno az eselye annak, hogy a csatarozasok, es bolyongas kozben halalos baleset erje.
Több macskám is ivartalanított, semmi viselkedésbeli változás nincs, kár ezt felhozni kifogásként, mert nagyon gyenge :)

Két kutyánk van egy idősebb szuka és fiatalabb kan. Ha most ivartalanítjuk a kant nem fog jelölgetni akkor sem a lakásban ha tüzel a másik?

Legjobb válasz: Ivarosan sem jelölgetnek a kanok normális esetben. Ez tiszteletlenség, neveletlenség. De ivartalanítsátok mindenképp, lehet tõle javulás, bár azért persze nincs rá garancia.

Ivarosan sem jelölgetnek a kanok normális esetben. Ez tiszteletlenség, neveletlenség. De ivartalanítsátok mindenképp, lehet tõle javulás, bár azért persze nincs rá garancia.
Most jelölget? Ha igen, akkor ivatalanítás után is fog.
A kérdező hozzászólása: Nem jelöl csak én félek hogy fog ha megérzi a tüzelés szagát. Nem tud vele amúgy mit kezdeni a nagy méretkülönbség miatt de nem szeretném ha megbolondulna akkor. Már megvan az idõpontunk is.

Miért fenyegetnek folyton a gennyes méhgyulldással ha nem ivartalanítunk?

Tényleg annnyi megbetetgedés van mostanában és máshogy nem is lehet elkerüni?

Legjobb válasz: Sajnos ez statisztika. A 6 év fölötti ivaros szukák 70%-ának van gennyes méhgyulladása vagy emlõdaganata, és a daganatok fele rosszindulatú. Hihetetlen nagy az esélye egy ivaros szukának, hogy ilyesmiben ideje korán befejezze az életét.

Dr. Biksi Otília szájából hallottam a 70%-ot ( a két problémra, tehát vagy gennyesméhgyulladás, vagy emlõdaganat)... De itt egy másik adat is: Az elsõ tüzelés elõtt ivartalanított szuka kutyának csak 0, 5% esélye van arra, hogy késõbb emlõdaganata fejlõdik. Az elsõ tüzelés után ez 8%-ra ugrik, míg a 3. tüzelés után, vagy a nem ivartalanított kutyáknál ez az arány 30%-ra emelkedik, tehát az emlõdaganat minden 3. szukánál kialakul. Forrás: http://www.kisallatdoki.hu/akciok Érdemes még átfutni a témával kapcsolatban ezt az oldalt is: http://www.univet.hu/units/Szuleszet/tan%C3%A1csok.htm
Sajnos ez statisztika. A 6 év fölötti ivaros szukák 70%-ának van gennyes méhgyulladása vagy emlõdaganata, és a daganatok fele rosszindulatú. Hihetetlen nagy az esélye egy ivaros szukának, hogy ilyesmiben ideje korán befejezze az életét.
szia! Dehogynem elég! 5 éves korában is ivartalaníthatod, akkor is megvéded a betegségektõl. Az a lényeg, hogy mire olyan korba kerül, hogy már nem lehet mûteni, akkorra védve legyen.
A 70 % túlzás, de jobb félni, mint megijedni. Nekem már halt meg kutyusom emlõrákban, soha többé nem akarok ilyet. Ezért ha már nem akarom kiállításra vinni, megy a kés alá sorban mindenki.
A kérdező hozzászólása: Nem is sikertelenül.
Régebben a magas vérnyomást meg a vér lecsapolásával gyógyították.
A kérdező hozzászólása: Kedves Z.O.L pont azért kértem ki a ti véleményeteket is, mert annyi infó van hogy már gyanús. És nem vagyok benne teljesen biztos, hogy minden igaz.
A kérdező hozzászólása: Az emlõdaganat ügyében meg azt szokták mondani azoknál a nõknél alakulhat ki akik nem szoptattak. Tehát a szoptatással vagyis "rendeltetésszsrû használattal" elkerülhetõ. Régebben még élt az a szemlélet, hogy legalább 1-szer végig kell csinálni az utódnevelési procedurát akkor lenyugszanak a kedélyek és a szervezetnek is jót tesz. Szerintem ebben lehet valami.
Egyes állatorvosok szerint a "túl korán", az az elsõ tüzelést megelõzõen van. A "pont jó" az elsõ tüzelést követõen rögtön. A további halogatás már jelentõs kockázat növelõ tényezõ.
A kérdező hozzászólása: Rajtad is nem ártana eret vágni, mielõtt megüt a guta.
A kérdező hozzászólása: Megtaláltam a lényeget! Állatorvos: A szukák méhgyulladása valóban igen gyakori betegség. Ennek oka a szukák nemi ciklusában gyökeredzik. Azt minden kutyás tudja, hogy a szukák évente kétszer tüzelnek, általában tavasszal és õsszel. Ilyenkor viszonylag gyors hormonális változások zajlanak le a szervezetben, elõkészítendõ a leendõ vemhességet. Tudni kell, a tüzelés alatt a méh ellenállóképessége jelentõsen csökken, éppen a termékenyülés elõsegítése érdekében. Ha ilyenkor baktériumok kerülnek a méh üregébe, akkor gyulladás kezdõdhet. Persze ez így meglehetõsen ritka, de a további szempont az, hogy a nem termékenyült szuka hormonálisan pont úgy viselkedik, mint egy vemhesült. Azaz megvastagodik a méh nyálkahártyája, ami 8-10 hétig is eltarthat, aminek a fokozottabb eseteit álvemhességnek is nevezzük az összes következményével együtt, de errõl majd egy másik adásban fokunk beszélni. Namost, néhány üres tüzelés még nem jelent gondot, de ha ez évekig így ismétlõdik évi kétszer, akkor 6-7 éves kor körül a méh nyálkahártyája teljesen átalakul, úgy mondják cisztásodik és váladékot termel, ami már melegágya lehet különféle gennyesztõ baktériumoknak.
Nem csak mostanában, hanem mindig is így volt, csak mostanában már adott a lehetõség, hogy elkerüljük.
A kérdező hozzászólása: Szóval kedves Z.O.L nem azért kapnak gennyes méhgyulladást mert nem ivartalanították õket, hanem az évek során lezajlott sok üres tüzelés következtében megvastagodott méhnyálkahártyán elszaporodó baktériumok miatt. Ez nem mond ellent a korábbi véleménynek SZERINTEM.
Én sem vagyok híve a túl korai ivartalanításnak, ha nagyon kell, legkorábban 1 éves kora körül ivartalaníttatom a kutyát. A lényeg: biztosan felelõs gazda vagy, hogy ilyeneken gondolkodsz, a lehetõ legjobbat akarod a kutyádnak. Ha meg tudod oldani, hogy 4-5 éves koráig ne legyen kan a közelében, ha tüzel, akkor nem lesz semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Azon leszek, hogy minden rendben legyen.
"Rajtad is nem ártana eret vágni, mielõtt megüt a guta." Nem tudom ezzel mi volt a célod, úgy gondolom teljesen normálisan értekeztünk.
Gabica27! Láttál. Egyet. Ha egyáltalán annak a szõrhullásnak az ivartalanítás volt az oka... És hány olyan szukát láttál, amelyik belepusztult a gennyes méhgyulladásba, mert nem ivartalanították? Kérdezõ! Kicsit túl sok a "SZERINTEM"! Természetesen a te döntésed, de ilyen esetben, ahol ennyi információ, állatorvosi kutatás, vélemény áll rendelkezésre nem érdemes a "szerintem"-ekre hagyatkozni.
A kérdező hozzászólása: Kedves Gabica örülök, hogy legalább valaki hasonlóan gondolkodik. Tényleg láttál szõrhullásos kutyát és biztos hogy attól volt?
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok az ivartalanítás ellen, csak az idõpontját illetõen bizonytaalnodtam el. Szerintem a túl korán ivartalanított állatok biztos hogy törékenyebbek maradnak ami végül ugyancsak a korai pusztulásukhoz vezethet.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem lenne elég kb. 5 éves korában elvégezni ezt a beavatkozást?
A kérdező hozzászólása: Jahhj, akkor jó. Nem szeretném még azonnal mûtögetteni. Köszi.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ezt már olvastam nemrégiben.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy sok igazság van ezekben de szerintem egy kicsit túl vanmisztifikálva a dolog. Szerintem semmiképp nem leht jó ezeket az ivarszerveket idõ elõtt eltávolítani. Gondoljunk csak az eunuchokra milyen torz külsejük lesz a hormonzavar miatt. Ha egy nõnek el kell távolítani a petefészkeit gondoskodni kell a hormonpótlásról különben csontritkulás alakulhat ki. Nem beszélve a haj és bõr kiszáradásos tüneteirõl. Nem hiszem hogy ez a kutyáknál vagy mascskáknál másképpp van. Nem hiszem én se hogy lelkibeteg lenne ha nem élheti át a szülõvé válás örömeit de ezeknek a szerveknek funkciójuk van legalább az életük elsõ felében.
Ezért jobb még fiatalon ivartalaníttatni! Egy fiatal kutya a mûtétet is jobban viseli és a késõbbi betegség esélyei is csökkennek.
Ja, igen, ha ivarérés elõtt ivartalaníttatod, akkor tényleg másként fejlõdik, megnyúlik a kutya, nem olyan lesz, mitha csak az elsõ tüzelés után ivartalaníttatnád. De 5-6 éves koráig várni vele értelmetlen.
A kérdező hozzászólása: Mindenképpen, de azért pár évet várnék vele.
Hát ja, az orrmandulámnak is volt egy fontos védelmi funkciója, mégis elképesztõ, hogy mennyivel könnyebb az életem mióta nincs meg. Én láttam már gennyesméhgyulladást is, és láttam bár olyan begyulladt prosztatát is amivel a kutya már a saját hátsófelele elõl menekült, és konkrétan be kellett nyugtatózni amíg le tudták húzni a gyulladást annyira, hogy mûthetõ legyen. Ugyanakkor nagyon sok ivartalan kutyát ismerek, és nem látok náluk semmilyen egészségügyi problémát. Meg hát érted az USÁban már 30 éve minden nem tenyészkutya ivartalanítva van, sokuk már a tenyésztõnél néhány hetesen, ha lennének ilyen hátrányos hatásai, akkor arról tudnánk. Nem hiszem, hogy az állatorvosok között lenne valami szörnyû összeesküvés, ami miatt mind azt állítja, hogy nincs semmilyen káros hatása.
A kérdező hozzászólása: Pedig tényleg valami összeesküvés-elméletre gyanakszom.
szia! Én meg láttam már olyan kant, amelyiknek a fiatal korban elvégzett ivartalanítás miatt szimmetrikus szõrhullása lett a hátán...szõr nélkül maradt felnõttkorára. Biztos õ is azt gondolta, milyen jó is, hogy ivartalanították...szerencsétlen állat.
Szerintem nem érdemes várni a mûtéttel a kutya 4-5 éves koráig sem, viszont én sem vagyok annak a híve, hogy ivarérettség elõtt ivartalanítva legyen egy kutya, bár ez ellen sem szólnak igazán meggyõzõ bizonyítékok. A túl korán ivartalanított kutyáknak általában hosszabbra nõnek a csöves csontjaik, de ez állítólag semmi egyéb kárral nem jár az egészségében, csupán apró esztétikai probléma. Több egyéb érv is szól a fiatal korban (1 éves kor körül) elvégzett ivartalanítás mellett: egy fiatalabb kutyát nyilván sokkal kevésbé visel meg egy mûtét, minél korábban van megmûtve, annál kevesebb az emlõdaganat kialakulásának veszélye. Egyik ismerõsöm kutyája kb egy hónapja pusztult el gennyes méhgyulladásban, mire jelentkeztek a tünetek már menthetetlen volt a kutya, hiába mûtötték meg azonnal, csak 7 éves volt.

A cicám most 1 éves társasházban lakunk és még nem lettívartalanítva de egy párszor már tűzelt nem lesz baj ha most ívartalanítjuk nem késő?

Legjobb válasz: A cicákat már 7-8 hónapos korban ivartalanítani szokták és figyelembe veszik a tüzelési idõszakot is, mert akkor nagyobb metszést végeznek. Szerintem inkább most, mint késõbb!

A cicákat már 7-8 hónapos korban ivartalanítani szokták és figyelembe veszik a tüzelési idõszakot is, mert akkor nagyobb metszést végeznek. Szerintem inkább most, mint késõbb!
Sztem tök jó korban van a cicád. A tüzelési idõszakot azért veszik figyelembe, emrt olyankor vérbõség van a hasi szerveiben, így nagyobb vérveszteséggel jár, ha olyankor mûtik amikor éppen tüzel. Várd ki a végét aztán vidd orvoshoz és legyetek túl rajta. Igaz, elõbb is meg lehet csináltatni, de egyáltalán nem késõ még!
Sokan viszik el a cicát az elsõ ivarzások után csak ivartalaníttatni, mert azután tapasztalják csak meg, hogy milyen idegesítõ tud lenni a tüzelés alatt, ráadásul, ha nem vemhesül, szinte folyamatosan ivarzik, néhány napos szünettel. Tehát nincs késõ, csak két ivarzás között ajánlott a mûtétet megcsinálni, mint az elõzõekben is tanácsolták.

Ha a hím vadászgörényt ivartalanítom akkor megváltozik a viselkedése? Mekkora ketrec jó 1db hím tartásához?

Legjobb válasz: hol lehet görit örökbe fogadni? Mekkora legyen a benti görény ketrec? Minden állatorvosi rendelõbe oltanak görényt?

A kérdező hozzászólása: hol lehet görit örökbe fogadni? Mekkora legyen a benti görény ketrec? Minden állatorvosi rendelõbe oltanak görényt?
2. Brehm szerint: "2-3 állat elhelyezésére egy köroülbelül méter hosszú, 70cm széles, és ugyanolyan magas faláda megfelelõ, elöl rostéllyal és zárható tetõvel. A benne található, vacoknak való szekrényke 40x25x20" Egyébként ha kinti vagy benti? ha benti és van idõd foglalkozni vele, akkor kisebb is elég, de szerintem egy kb 60x40x40 elég egynek. Hol lehet görit örökbe fogadni? http://www.gazditkeres.hu http://www.mvk.hu http://www.goreny.hu itt biztos találsz valami okosat;) Minden állatorvosi rendelõbe oltanak görényt? Ez pontosan nem tudom megmondani, attól is függ, hogy merre laksz... De ha elmész megkérdezni a helyi állatorvost biztos segíteni fog.
Az én görim ivartalanitás után kicsit megnyugodott, de ugyanugy játszik meg minden, csak annyira már nem forditja fel a házat.imádom!!!

Ha ivartalanítom a kutyámat, akkor nem pisil be annyiszor?

Volt egy 9 hónapos törpetacskóm és el kellett vinni,mert nem bírtunk vele,állandóan be pisilt, minden bútort oldalba,jelölte a területét. Nagyon szeretnék most egy kutyát ismét,panellakásban lakunk. Az ivartalanítás megoldás erre,mert gondoltam ha ivartalanítjuk akkor nem lesz benne ez a kan ösztön és akkor talán kicsit megnyugszik. ??!!

Legjobb válasz: lánykutya meg tüzel,nem kéne lány akkor sem,ha nem tüzel. (Város közepén nem akarok lánykutyával sétálgatni xD) De egyébként nem is úgy gondoltam,hogy egybõl ivartalanítjuk,hanem majd amikor kicsit nagyobb lesz,olyan 6-7 hónaposan. Megoldás,vagy nem ha ivartalanítjuk??

A kérdező hozzászólása: lánykutya meg tüzel, nem kéne lány akkor sem, ha nem tüzel. (Város közepén nem akarok lánykutyával sétálgatni xD) De egyébként nem is úgy gondoltam, hogy egybõl ivartalanítjuk, hanem majd amikor kicsit nagyobb lesz, olyan 6-7 hónaposan. Megoldás, vagy nem ha ivartalanítjuk??
Nem fogja abbahagyni a jelölgetést, ha ivartalaníttatod. NE VEGYETEK KUTYÁT, ha a kannal az a baj, hogy jelöl, a szuka meg tüzel. (egyébként CIKI a város közepén egy lánykutyával sétálgatni?!?! Nektek nem való kutya) Sztem a legjobb megoldás neked egy plüsskutya lenne, vagy valami, aminek nincs lelke, mert úgy tûnik te elég érzéketlen vagy és csak arra hajtasz, hogy "menõ" legyél a kutyáddal, de gond ne legyen vele. Szánalmas. Az állatokkal munka is van, sõt, probléma is. Ha tetszik, ha nem. Ha ezt nem tudod vállalni, vegyél egy tamagochit.
Az ilyen embereket tartom a legfelelõtlenebbnek. Még véletlenül sem neveznélek "gazdi"- nak. Mielõtt a tacsit magadhoz vetted volna, elgondolkodhattál volna azon is, hogy mivel kan, fennál a veszélye annak, hogy jelölgetni fog, ez így van kialakulva. Nem akkoor kellett volna továbbpasszolni a kutyust, amikor már "nagy" volt. Ezekbõl lesznek a teljesen labilis idegrendszerû állaotk, hol ide dobják, hol oda. Jobb esetben nem az utcán köt ki. Ne vegyél kutyát, ha ilyen sekélyes vagy érzelmileg. Amúgy is megmarad a jelölgetés akkor is, ha kiherélik. Szar ügy, ez a természet rendje.
hát, szerintem egy kölyökkutyát nem kéne ivartalanítani.ha ugy neveled(tudom, nehéz)akkor le lehet zoktatni errõl a rossz szokásról.de ha ez a baj, miért nem lánykutyát vesztek?
A kérdező hozzászólása: Mi 12 évig németjuhászt és Husky-t tenyésztettünk, sok volt közte a díjnyertes is. Szerintem igenis értek a kutyákhoz, csakúgy mint apukám. aztán kb. 2, 5 éve be kellett költöznünk a városba, mert anyukám belerokkant majdnem a hatalmas kertbe...(de ez most más téma)-->a panelba meg mégsem vihetem be a 6-8 kutyát. Mi még nem voltunk ilyen helyzetben, gondoltam megkérdezem, hogy akkor segít-e vagy sem. Interneten is sokat olvastam utána, állatorvos ismerõsömet is megkérdeztem és szinte mindegyik mást mond.
Nevelni kell, ÉS ivartalanítani. Ha oda pisil, ahova nem kéne, pofon. És persze sok séta, hogy azért ki tudja élni ezeket az ösztönöket. Bár ha egy ilyen miatt elõbb váltok meg a kutyától, minthogy kiképzõt keresnétek, aki megmondja, hogy oldjátok meg a dolgot, akkor inkább tartsatok halat.

A kandurnak nem okoz lelki stresszt, ha az elsó alom után ivartalanítom? Vagy inkább ivarérettség előtt 6 hónapos korban ivartalanítsam? Nagyon sajnálom. Az alom kiscicái jó helyen lennének!

Legjobb válasz: Ja, az összes hím élõlény arra vágyik, hogy kiheréljék:P Szóval nyilván okoz stresszt, de túléli, és nem is azért ivartalanítod, hogy õt boldogísd vele.

Ja, az összes hím élõlény arra vágyik, hogy kiheréljék:P Szóval nyilván okoz stresszt, de túléli, és nem is azért ivartalanítod, hogy õt boldogísd vele.
Ivartalanított kandúrom van. Boldog , egészséges cica. Semmi stresszel nem járt az ivartalanítás. 8 hónapos volt amikor elvégztettük a mûtétet.
Szia, a te életed lesz könnyebb, nem lesz annyira rossz, picit lustibb lesz, legalábbis az én kandúrom az lett. Pár napig szenved... de aztán semmi baja nem lesz.
Dehogy okoz stresszt! A macskák ivartalanításánál nem kell megvárni, hogy ivarérettek legyenek, legfõképpen a kandúroknál nem, akik ilyenkor vesznek fel egy csomó kellemetlen szokást, mint például a jelölés. A mûtétet gyakorlatilag észre sem veszik, ébredés után úgy élnek tovább, mintha mi sem történt volna, kivéve, hogy nem akar állandóan csavarogni, nem fogja összejelölni a lakást, ami szerintem egyáltalán nem hátrány, sõt! Ne ruházzuk már õket fel emberi tulajdonságokkal, a szaporodás számukra nem több, csak egy ösztön. A legjobb, amit tehetsz vele, hogy még ivarérés elõtt ivartalaníttatod. Így is 3 millió macska van az országban, amibõl elenyészõen kevés van rendes gazdánál, nem kell melléjük néhány újabb.
Szerintem a 6 hónapos kor ideális fiú macskánál. Két macskám van, az egyiket 6, a másikat 8 hónapos korában ivartalaníttattuk. A 6 hónapos nem törõdött vele, úgyanúgy viselkedett (azóta persze sokkal ragaszkodóbb, "kedvesebb" lett), viszont a 8 hónaposat kicsit megviselte, 3-4 napig rosszkedvû volt, de utána már nem törõdött vele õ sem.:) Bár nekünk kijött az állatorvos, úgyhogy az állatorvosi rendelõs stressz meg az utazás kimaradt nekik.. Egyébként én hezitáltam rajta, halogattam egy darabig - akkor döntöttem az ivartalanítás mellett, mikor az idõsebbik (akkor már ivarérett) cicám hazajött véresre karmolt szemmel, és mellé egy jónagy sebbel a nyakán..
Szia. Természetesen nem kis stresszt okoz neki(egy férfinak hogyan esne, ha kiherélnék???), mivel nagyon cicabarát vagyok, így azokkal nem teljesen értek egyet, akik szerint "csak ösztön, ne foglalkozz vele".Igenis foglalkozni kell vele, ha igaz cicabarát vagy. Félreértés ne essék, ha fiúcicám lenne, én is megcsináltatnám a mûtétet az elsõ alom után, mert JÓ NEKI ÉS JÓ NEKEM is.Neki azért, mert ha az igényeit nem elégítheti ki, szintén stresszt okoz neki, nekem azért, mrt elkerülhetem az ezzel járó nyûgöt, illetve a "bûzös helyzeteket".Épp ezért nem tartottam soha kandúrt, csak nõstényt, a 2, 5 éves nõstény cicámat jövõ tavaszra fialtatom, és utána visszük miskároltatni(szörnyû belegondolni, hogy nem lehet többé kiscicája, pont ezért szeretnék almot tõle, de amikor látom, hogy tüzelés közben mennyire szenved, és mennyire nem önmaga, valamint sokszor 1 hétig nem alszunk tõle, mert folyamatosan kürrög, és baukol iszonyúan, akkor én is jobbnak látom, ha a szenvedéseit megkönnyítjük, és csak jelzem, hogy eddig viseltem a "koncertet", de mostmár annyira hosszúak a tüzeléses idõszakok, hogy kénytelenek vagyunk, pedig nem akartuk.).Én nem "csak" állatként tekintek rájuk, mivel saját gyermekem nem lehet, így nekem Õ az. Tehát a válaszom:Stresszt okoz, az én szívem is majd megszakad, de jobb neki és neked is.Lizy

Ha ivartalanítom a kan kutyámat akkor az örökre szól?

illetve érdemes ivartalanítani? 2 hónapos francia buldog

Legjobb válasz: Igen, ez a lényege az ivartalanításnak. Én mindenképp ivartalanítás-párti vagyok, az én kan kutyám is ivartalanítva lett. Elõtte szenvedett minden tavasszal, amikor tüzeltek a szukák, vonyított egész éjszaka, mindenáron ki akart volna mászni a kerítésen. Az ivartalanítással ez teljesen megszûnt. Ha ivarérés elõtt ivartalanítod a kutyát (6-7 hós korában), akkor nem fog elkezdeni jelölgetni, nem lesz agresszív, domináns a többi kannal. Szóval én nagyon tudom ajánlani, nem változik meg sem a viselkedése sem az aktivitása ivartalanítás után.

Ha késõbb szeretnél kölyköket, akkor venned kell!
Igen, ez a lényege az ivartalanításnak. Én mindenképp ivartalanítás-párti vagyok, az én kan kutyám is ivartalanítva lett. Elõtte szenvedett minden tavasszal, amikor tüzeltek a szukák, vonyított egész éjszaka, mindenáron ki akart volna mászni a kerítésen. Az ivartalanítással ez teljesen megszûnt. Ha ivarérés elõtt ivartalanítod a kutyát (6-7 hós korában), akkor nem fog elkezdeni jelölgetni, nem lesz agresszív, domináns a többi kannal. Szóval én nagyon tudom ajánlani, nem változik meg sem a viselkedése sem az aktivitása ivartalanítás után.
Ha hasznot szeretnél akkor menj el dolgozni, ne szerencsétlen kutyádat szipolyozd ki...
igen. örökre szól. nem tud utána nemzeni. igen, érdemes. sok kínlódástól megszabadítod, fõleg, ha kertesházban éltek.
De ne te ivartalanítsd, bízd rá az állatorvosra!
Ha hasznot akarsz, dolgozz, tõzsdézz, de ne a kutyádat zsigereld ki.
Nem, nincs benne haszon. Túl sok francia bulldog van nincsa annyi kereslet, sokat kell rá költeni, nem tud magától elleni stb. Csak a pénzt viszi.
Ha késõbb szeretnél kölyköket akkor ne ivartalaníts.Épp az a lényege, hogy ne tudjon nemzeni kölyköket.
*ivartalanítsd
A kérdező hozzászólása: és nem tud az ivartalanítás után nemzeni?
A kérdező hozzászólása: és ha késõbb szeretnék kölyköket? van benne haszon azért kérdem.
Nem.. 5 év és visszanõ a heréje..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!