Találatok a következő kifejezésre: Ha a is elutasították, (4 db)

Ha a 9. osztályba való felvételi kérelmet elutasították más iskolába való felvétel/helyhiány miatt, akkor is muszáj felvenniük az embert?

Tehát a lényeg, hogy az öcsém most lesz 9-es, de az egyik suliból jött a levél, hogy nem vették fel. A másik helyre akkor muszáj lesz felvenniük? Hisz ugye, ha jól tudom 18 éves koráig még tanköteles az ember. (Sajnos nem tudom mi a helyzet ilyenkor, mert nekem anno nem kellett felvételiznem/jelentkeznem.)

Legjobb válasz: A más iskolába való felvétel egyértelmûen azt jelenti, hogy egy másik helyre már felvették, csak onnan még nem érkezett meg az értesítõ levél (általában az késõbb érkezik meg, mint az elutasító). Szóval nem kell aggódni.

A más iskolába való felvétel egyértelmûen azt jelenti, hogy egy másik helyre már felvették, csak onnan még nem érkezett meg az értesítõ levél (általában az késõbb érkezik meg, mint az elutasító). Szóval nem kell aggódni.
akkor felvették. :D nekem ma jött és felvettek ^^ Nézzétek meg a suli honlapján hátha fenn van a végleges lista. Én onnan már tegnap tudtam, a legtöbb suli felteszi.
Mindenhol van egy lakóhely szerint körzetes gimnázium, ahol fel kell vegyenek.

Ha a fellebezést is elutasították, milyen lehetőség van még, ha nagyon nagyon ebbe a gimnáziumba szeretnék járni?

Valami lehet?ség még csak van, ami miatt kénytelenek felvenni.... muszáj, hogy legyen!!! CSak mi ez? KÉRLEK SEGÍTSETEK

Legjobb válasz: Sajnos a tisztességes módszerek tárháza ezzel kiürült. Meg kell barátkoznod másik gimnáziummal, mert ide bizony nem fognak felvenni. Sajnálom. (Ezzel nem akartalak tisztességtelen módszerek bevetésére sarkallani.)

Sajnos a tisztességes módszerek tárháza ezzel kiürült. Meg kell barátkoznod másik gimnáziummal, mert ide bizony nem fognak felvenni. Sajnálom. (Ezzel nem akartalak tisztességtelen módszerek bevetésére sarkallani.)
Hát van egy olyan lehetõség, hogy beletörõdsz, és egy félévet kijársz a másik suiban, aztán utána átkéred magadat. Az iskolák közöztti átjárás - úgy tudom - elég rugalmas.
Szerinem is próbálj félévkor iskolát váltani. De biztos vagy benne, hogy ezek után is abba a gimnáziumba akarsz járni? Ha ilyen mereven elutasítanak, akkor ezek után, ha rákényszerülnének, hogy felvegyenek, lehet, hogy nem úgy állna hozzád minden tanár, ahogy szeretnéd.
Melyik iskola az? És szerinted miért nem vesznek fel, úgy értem nem vagy jó tanuló vagy más okból kifojólag?
Félévkor kevés esély van rá, hogy átvesznek. Hiszen nyilván azért nem jutottál be, mert betelt a keretlétszám. Inkább akkor év végén érdemes próbálkozni, mert olyankor lehet "üresedés" (valaki neadjisten megbukik, vagy sulit vált), és téged felvehetnek a helyére.
A kérdező hozzászólása: hát nagyon kevés embert vettek fel és 5 ponttal maradtam le. és a fellebbezés elutasításába azt irták hogy azért nem mert kevés a pontom. ha kiderül, hogy az utánam lévõ lány protekcio miatt felveszik, akkor ha bemegyek, akkor nincs esély? Amugy nem vagyok rossz tanuló 3, 79 az átlagom, és egy általános tagozatra ez azért elég..szerintem
Nem akarlak megbántani, de mint gimis megmondom neked, hogy a 3, 79-es átlag nem elég egy általános gimnáziumi tagozatra. Jobb gimnáziumokba az alap átlag a 4, 4. A gimi rengeteg tanulással jár együtt ott nincs cicózás...jól gondold meg: most mennyit tanulsz, hogy ennyi az átlagod és ott mennyit kellene a jó teljesítményhez. Más esélyed nincs, csak a félévkor való átiratkozás vagy, az évvégi, ahogy az elõttem szólók írták. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszi ! :S:(

Fiúk! Ha a barátnõtök le akarna szopni megengednétek? Engem elutasítottak aggódjak? 17L kort is irjatok

Legjobb válasz: A fiúd nem vesz komolyan, csak a pn*ád kell neki pár dugásra.

A fiúd nem vesz komolyan, csak a pn*ád kell neki pár dugásra.
Velem megteheted :-D
nem kéne se aggódnod, se felméréseket végezned.. miért? mert a Te pasidról van szó, vagyis nem indulhatsz ki más pasikból!!! esetleg megkérdezted tõle, hogy "miért?" ? nyilván, a fiúk szexuálisan fûtöttebbek mint a lányok, ezért rájuk lehet húzni, hogy mindig vevõk a szexre... de egy értelmes ember tudja, hogy ez nem így van és ha baj is van a kapcsolatotokban.. nem aggódni kéne, hanem meg kéne kérdezni, hogy miért.. mit gondol... lehet, hgoy simán nem vevõ arra, hogy "gyere Józsi, leszoplak":D ez a stílus elég... hát nem vonzó (értékes kapcsolatban)
Aki visszautasított az egy gyökér. Orált visszautasítani, még ilyet...
Lehet Herpeszed van, vagy neki van valami betegsége mostanában.
Hacsak nem a család elõtt tetted aggódj! 24/F
Nem engedte, hogy leszopd? :D
nem, elsírnám magam bánatomban és leinnám magam a sárgaföldig. -.- kérnélek is rá, hogy kóstolj meg ott lent sûrûn.
Nem, örülni szoktunk neki.
meg sem fordulna a fejemben, hogy elutasítsam !!!!

A bírósági eljárás az elévülést megszakítja és újból kezdődik az három év. Ez akkor is igaz ha azt a keresetet elutasította a bíróság mert a z igények még nem teljesültek?

Legjobb válasz: Ennek így nincs értelme, hogyhogy az igények még nem teljesültek és miért 3 év? Az általános elévülési idõ 5 év, kivéve munkajogban, ahol 3, de az igényes résznek attól még nem lesz értelme. Ha ez alatt azt érted, hogy a kereset idõ elõtti, akkor meg nem lehet elévülésrõl beszélni.

Ennek így nincs értelme, hogyhogy az igények még nem teljesültek és miért 3 év? Az általános elévülési idõ 5 év, kivéve munkajogban, ahol 3, de az igényes résznek attól még nem lesz értelme. Ha ez alatt azt érted, hogy a kereset idõ elõtti, akkor meg nem lehet elévülésrõl beszélni.
A kérdező hozzászólása: Nos munkaügyi perrõl van szó. korábban a munkáltató balesetet okozott ekkor 50% szociális járadékos voltam 2007 évben történt. Ekkor munkaügyi perben a bíróság 2010. évben a balesetem okságára a nem vagyoni káromat megítélte, viszont a keresetveszteségem igényét elutasította közben 2008. évben bírói utalványa ami 2011. évben kelt visszamenõlegesen 67% rokkantságot állapított meg részemre. Azért kérdezem hogy a bírósági eljárás az megszünteti az elévülést és 2010 tõl újra kezdõdik e a három év elévülési idõ? Viszont az elévülés nyugvására is hivatkozhatók a bírói utalvány meghozataláig akadályoztatva voltam keresetveszteségem igényeire. Mi a tanácsotok az ügyre?
Lehet, az én hibám de nem egészen tiszta az ügy amit leírtál, különösen a keresetveszteségi igény elutasításos rész pedig joghallgató vagyok és olvastam pár hasonlót szóval semmi konkrétat nem mondanék, de jogi alapelvként elmondható, hogy a bírósági eljárás az elévülési idõt megszakítja. Ha pontosítod esetleg tudok mondani pontosabbat, pl a kérdés minek az elévülésére vonatkozik, született-e jogerõs ítélet az ügyben, valamint hol van még a felek között jogvita a bíróság ítéletének végrehajtásában vagy esetleg egy fellebbezéses helyzet áll még fent stb...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!