Találatok a következő kifejezésre: Ha a időpontig nem indul (4 db)

39 hetes és 2 napos vagyok. Ha a kiirt idöpontig nem indul be a szűlés, akkor mit szoktak tenni?

Legjobb válasz: ha túlhordás van beinditják de meg isi ndul magátol vagy mozgásodtol

ha túlhordás van beinditják de meg isi ndul magátol vagy mozgásodtol
vasárnap amikor esedékes volt, c sináltak amnioszkópiát, majd másnap NST-t, majd harmadnap megint AS-t, de akkor már benntartottak, mert elõzõ este óta rendszeres fájásaim voltak, de nem sûrültek, és nyitva voltam két ujjnyira.kedd este fél6kor született meg a kislányom, de kaptam oxitocint, mert nem ment nagyon a tágulás, ez 3/4 óra alatt meghozta az eredményt, de nagyon horror volt, remélem, neked nem lesz rá szükséged!
Naponta vizsgálnak és ha semmi gond nincs, akkor kivárják még azt a két hetet, utána indítanak csak :)
Nálunk is kivárják a 2 hetet, nem inditanak hamarabb. Igaz nálunk 40. hét után szeretnek befektetni a kórházba :(
én 40 hét 4 napra szültem.igaz, a 38. hét elejétõl kórházban voltam, mert faros volt a baba és befektettek, hogy ha nem fordul meg akkor császároznak.semmi nem történt a 40. héten, elvileg 40 hét egy naposan adnak OTT-t, amitõl vagy beindul a szülés vagy nem.nos nekem a 40 hét, 1 nap szombatra esett és hétvégén ilyet nem csinálnak.vasárnap éjszaka elment a vizem, nyákdugó és jöttek a fájások, egybõl 5 percesek de állandóan leálltak.kétszer indítottak, semmi.2 napig vajúdtam, a végén már nem bántam, hogy kedden reggel a doki a császár mellett döntött, csak legyen már meg ez a gyerek :) ) de elvileg úgy csinálják, hogy 40 hét 1 nap : OTT, ha semmi akkor megvárják a betöltött 41. hetet és indítanak.
Engem nem fektettek be, igaz, csak 4 napot húztunk rá. Szerencsére minden rendben volt a várandósság alatt /és a kórház sem vett a nyakába plusz egy gondot :D
Én holnapra vagyok kiírva és tegnap voltam dokinál aki azt mondta hogy szerinte még talizunk jövõhéten az NST-n, tehát akkor meg fogja várni hogy betöltsem a 41. hetet, de bízom benne hogy nem kell indítani mert attól nagyon parázom!! Szurkolok neked is hogy magától jöjjön a csöppség!
Naponta-kétnaponta kell NST-re járnod, csinálnak áramlásvizsgálatot, hogy nem öregedett-e még el a méhlepény.Ha minden OK, akkor várnak még, orvosa válogatja, hogy meddig.Én 40+6 hetesen szültem és magától beindult.Te még nagyon az elején vagy:D Pár nap és beindul az, bízz benne.Mozogj sokat!

Ha a kiírt időpontig nem indul meg a szülés, akkor mi történik? Megindítják?

38 hetes vagyok és február 12.-re vagyok kiírva.Egy hete már fáj,szúrkál a hasam és a derekam,de egyáltalán nem vészes.Mindenki azt mondta,hogy elöbb fogok szülni,mert nagy a babó,de semmi jelét nem tapasztalom,hogy mostanában szülni fogok.Ha 12.-ig nem történik semmi,akkor be kell feküdnöm és megindítják?Az hogy történik?Egyáltalán meddig húzhatják ezt el?És ezt kidönti el?Mert nekem nincs magánorvosom.

Legjobb válasz: Szerintem is meglesz a babád elõbb.Én szülésem elötti napon egész nap mentem. Semmit nem éreztem s reggel elfolyt a magzatvizem.Az is lehet,hogy holnap már megszülsz(front jön). Hasadba a szúrkálás már lehet enyhe jósló fájás.Ha mégis kihúznád max.egy hétig várnak. Reméljük nem kell beindítani. Lépcsõzz ha van erõd. Általában ez segít beindítani. Sok sikert a SZÜLÉSHEZ!

Szerintem is meglesz a babád elõbb.Én szülésem elötti napon egész nap mentem. Semmit nem éreztem s reggel elfolyt a magzatvizem.Az is lehet, hogy holnap már megszülsz(front jön). Hasadba a szúrkálás már lehet enyhe jósló fájás.Ha mégis kihúznád max.egy hétig várnak. Reméljük nem kell beindítani. Lépcsõzz ha van erõd. Általában ez segít beindítani. Sok sikert a SZÜLÉSHEZ!
Ha a babáddal minden rendben van, jó a szívhangja meg minden, akkor meg ne engedd, hogy megindítsák. Fontos lélektani hatása van, hogy a babádé legyen a döntés. Én 14.-re vagyok kiíra, tudom mit érzel, de türelem, Õ majd tudja mikor akar érkezni. Híztam 30 kilót, már menni sem tudok...Kitartás!!!
Ha nincs gond, nem szokták megindítani, legalább is ha egy héttel túlhordod, az még nem ok arra, hogy megindítsák. Mondjuk általánban nem szokott elõjele lenni annak, hogy megindul a szülés. Én október 25-én még apámmal járkáltam a városban egész nap, semmit nem éreztem, másnap reggel meg jöttek a fájások (4 nappal korábban). Azon ne aggódj, hogy nincs magánorvosod, azért sima terhesrendelésre gondolom jársz, szóval nézik azért, hogy mi a helyzet a babával. Nekem sem volt magánorvosom - szerintem ez tök alap dolog -, de a vége felé már minden harmadik nap be kellett mennem ahhoz a dokihoz, akihez tartoztam körzetileg.
Épp a napján biztosan nem indítják. 2 hét a türelmi idõ. Ha február 26-ig sem indul meg, akkor indítják a túlhordás miatt. Persze ez csak akkor áll, ha a baba végig jól érzi magát odabent.
Engem a szülés kiírt idõpontja utáni napon befektettek a kórházba, és a babó még egy hét túlhordás után sem akart kibújni. A dokim úgy döntött, hogy nem vár tovább, megindították a szülést. Elõször méhszájtágító tablettát helyeztek fel, amitõl rögtön beindultak a fájások, de nem voltak rendszeresek, így fájáserõsítõ infúziót kaptam, amitõl összefüggõ fájásaim lettek, majd késõbb burkot repesztett. Sajnos a több órás erõs fájások ellenére sem tágultam egy ujjnyit sem, pegig a doki kézzel is próbált tágítani, így császár lett a vége. Sajnos ez a kockázata, ha nem természetes úton indul el a folyamat.

Ha nem indul meg a szülés a kiírt időpontban hány nap múlva indítják meg? (székesfehérvár)

Legjobb válasz: Azt nem tudom,hogy Székesfehérváron hogy van,de Miskolcon 2 hetet várnak.

Azt nem tudom, hogy Székesfehérváron hogy van, de Miskolcon 2 hetet várnak.
Szia!Én tulhordtam 1 héttel.Aztán burokrepesztést csináltak mert már nagyon meszesedett a méhlepény.
Nekem nem volt saját dokim. kiirt idõpont után egy héttel inditották volna, de nem volt rá szükség mert 40+2-n megszületett a lány. Mondjuk tettek is róla kicsit mert erõsebben vizsgáltak a vége felé már.
10, 19 vagyok, ez fehérváron volt amit irtam.
Általában 1 hetet mindenhol várnak, ha a baba jól érzi magát bent (mármint ha a méhlepény rendesen el tudja még látni a babát).


Ha nem indul meg a szülés a kiírt időpontig, és minden rendben van, kötelező befeküdni a kórházba?

Van egy 9 és egy 3 éves csemetém, apának meg kevés a szabadsága... Kistarcsán fogok szülni, mi ott a szokás?

Legjobb válasz: Szerintem orvosfüggõ. Az én dokim 41. héten akart befektetni, de végül nem volt rá szükség, mert elõbb jött a babám. Másik orvos viszont a barátnõmet már korábban berendelte a kórházba, ha jól emlékszem 40 hét 2 naposan. Másik ismerõsömet pedig nem is akarták befektetni, azt mondták, ha a 42 hétig nem jön a baba, akkor megindítják a szülést, de nem kell befeküdnie. Úgyhogy attól függ ki a dokid, illetve ha nincs dokid, akkor ki vizsgál meg épp.

Szerintem orvosfüggõ. Az én dokim 41. héten akart befektetni, de végül nem volt rá szükség, mert elõbb jött a babám. Másik orvos viszont a barátnõmet már korábban berendelte a kórházba, ha jól emlékszem 40 hét 2 naposan. Másik ismerõsömet pedig nem is akarták befektetni, azt mondták, ha a 42 hétig nem jön a baba, akkor megindítják a szülést, de nem kell befeküdnie. Úgyhogy attól függ ki a dokid, illetve ha nincs dokid, akkor ki vizsgál meg épp.
Elvileg, ha nincs gond, akkor nem fektetnek be! 2 éve amikor megvizsgált a doki- "csendben" nyíltam, és 1/4 részt már nyitva voltam- bezavart a kórházba, "maga bármikor szülhet" címszóval. Mivel volt aki vigyázzon az akkor 2 évesemre, így bementem, de csak 2 nap múlva szültem. A helyi doki amúgy sem tudott volna amnioszkópiát csinálni, csak egy naggggyon uh-gép van (az utolsó uh-t sem csinálta meg) és egy szintén õskori nst-je. Most ha nem muszáj, nem indítják meg azonnal a szülést, és bent kell potyáznom, akkor nem is fogok befeküdni! Nem tehetem meg! Könnyû szülést és egészséges kisbabát!!! Üdv:2gyerkõcös, 39hkm
itt nálunk nem (sopron). már 4. nappal hordom túl a 2. babát, és mivel minden eredmény teljesen rendben van, ezért nem kell befeküdnöm. csak minden nap ilyenolyan vizsgálatok vannak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!