Találatok a következő kifejezésre: Ha a időpontig nem (118 db)

Áttennétek más időpontra egy baráti összejövetelt (vacsora egy étteremben), ha a barátnőtök nem tudna eljönni?

Barátom a szülinapját úgy akarná megtartani h 2 jó barátjával + velem elmenne vacsorázni. Viszont én nem tudok elmenni,mert rossz az id? és a szüleim nem tudnak elvinni(messzebbi faluról van szó). Õ viszont nem akarja lemondani és átrakni jöv? hétre. Pedig lett volna rá b? 5 órája h megtegye. Most ? elment és meg itthon ülök:(

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy át kellett volna raknia. Majd elmentek kettesben is.

Nem hiszem, hogy át kellett volna raknia. Majd elmentek kettesben is.
A kérdező hozzászólása: Mikor már felhozta a témát, h mit tervez a hétvégén, akk mondtam neki h a szüleim nem érnek rá + nem mennek buszok. Ekkor azt mondta h elvisz motorral, viszont elkezdett esni az esõ délután és nem tudott eljönni.
Egészen mást írtál az elején, mint most. "nem tudok elmenni, mert rossz az idõ és a szüleim nem tudnak elvinni" "arról volt szó h õ elvisz engem, mert én már elõtte szóltam neki h én nem tudok elmenni " Most akkor melyik? Meg volt beszélve, hogy mész, de nem tudtál és õ nem mondta le, vagy meg volt beszélve, hogy õ visz el, de mégsem ment el érted? Mert nem mindegy, hogy korábban szóltál, hogy menjen érted és õ megígérte, vagy az utolsó órákban szóltál, hogy nem tudsz menni.
A kérdező hozzászólása: 1. nem vagyok kis tini, ha esetleg ti a 18 éves kort nem annak tartjátok 2. 2 éves kapcsolatról van szó 3. arról volt szó h õ elvisz engem, mert én már elõtte szóltam neki h én nem tudok elmenni 4. ez már a 4. alkalom h elment nélkülem "bulizni", de most viszont lett volna lehetõsége h átegye egy nappal késõbbre 5. nem volt semmiféle asztalfoglalás, meg hasonlók. Találkoztunk volna az étteremnél, bemegyünk, eszünk és ennyi. Nem hiszem el h egy ilyet nem lehet elhalasztani késõbbre...
Én attól függõen raknám át, mennyire bonyolult megszervezni (hány embert kell értesíteni, le van-e foglalva az asztal, ki milyen messzirõl jön). 5 óra tényleg kevés egy kicsit, de ne oltogassátok a kérdezõt, szerintem igen fiatal lehet még és valszeg a szülei nem engedik.
Most komolyan: 5 órával elõtte jelented be, hogy nem tudsz menni és elvárod, hogy másik három ember miattad ugráljon? Komolyan 5 órával a vacsi elõtt derült ki, hogy nem tudsz menni? Ha meg igen, akkor így jártál. Õ ünnepel a barátaival, akiket két hétnél régebben ismer, veled meg majd találkozik másnap. Nagy ügy. Igazán nem kellene miden semmiséget felfújni.
Nem bántódnék meg, hisz attól hogy vagyok neki, nem szûnik meg az élete másfelé, ha nem voltatok még kettesben sehol akkor frissek lehettek és max tinik, nõj még egy kicsit.
Ha a születésnapi meghivást 5!!! órával a megveszélt idö elött lemondja valaki, akkor azzal magát járatja le. A barátodnak igaza van, ha a megbeszélt programmhoz tartja magát. Te eddig is tudtad, hogy gond lenne odamenned, akkor eleve nem kellett volna elfogadnod az ötletet.
Még jó hogy elment! Én sem várom el hogy miattam tegye át a szülinapi programját a párom.
A kérdező hozzászólása: Nincs egyáltalán busz járat oda szombaton, se vasárnap
ha a barátnõdet komolyan vennéd, akkor megoldottad volna...és 8 elõtt elmehetnél a busszal...
A kérdező hozzászólása: Egy faluról van szó, ahova nem sûrûn járnak este 8 és 10 között buszok
nem, mert az én barátnõn felülne a buszra és eljönne, nem gyerekeskedne
Miért kellene hozzád alkalmazkodnia, amikor a barátaival már elõre lebeszélte az ünneplést? Nem vagy ott, na és? Attól õ még megünnepelheti a születésnapját. Te majd felköszöntöd máskor.
A kérdező hozzászólása: Soha nem voltunk kettesben még....
busszal nem tudtál volna elmenni?
2 éve vagytok együtt és még sose voltatok kettesbe??!

Végrendelet/öröklési-/eltartási szerződés megtámadható, ha a végrendelkező nem volt már beszámítható a megírásának időpontjában?

90 éves volt, és utolsó évben már nem tudta mi hogy van, vagyis az ilyen témákat már nem tudta. Hogy kire hogy mit hagy. A lényeg, hogy az egyik testvér, valósznűleg öröklési valamit csinált, hogy kirakja a többi testvért. Ezt meg lehet olyan indokkal támadni, hogy nem volt beszámítható a Mama? Nem volt, ezt igazolni tudják többen. Már az anyját kérte, meg halucinált is többször.

Legjobb válasz: Szinte minden megtámadható. kell hozzá jó ügyvéd, némi pénzmag és majd kiderül, érdemes volt-e?

Szinte minden megtámadható. kell hozzá jó ügyvéd, némi pénzmag és majd kiderül, érdemes volt-e?
A kérdező hozzászólása: És milyen eredménnyel? Itt egy régi házról van szó, nem az érték miatt, hanem az erkölcsi megalázás miatt. Amikor a Mama soha nem akarta, hogy így legyen. Õ úgy akarta, hogy õk kifizetnek mindenkit, ha nekik kell. Mert õk laknak legközelebb hozzájuk. De elsõ adandó alkalommal bedugta otthonba a ge.ci. Mi is hetenete jártunk hozzá, meg a másik lánya is, de 87 évesen még nagy edény levest fõzött, meg húsvétra többfogásos kaját csinált! Tehát teljesen önellátó volt. Csak hát ugye volt akinek több pénze volt, és utána azt fejte a nyomorék. De ezt is elintézte. Igazából még az út se igen van kifizetve, tehát az meg már akkor is vagy 100.000 Ft volt, azóta meg vagy 500.000 Ft, tehát mire átíratnánk, meg minden egyéb, ott lenne, hogy ugyan ott lennénk, mint ha el se fogadjuk. Így egy 200.000 Ft-ot vesztettünk. Ennyiért nem éri meg ugrálni, csak az igazságérzet nem engedi, hogy így hagyjuk.
Ha komoly bizonyítékod van rá akkor megtámadható, és ha ti nyertek elvileg a másiknak kell fizetni a költségeket, vagy kártérítést fizet nektek.
Ha nem nagy érték és õk gondozták a nagyit, mert ha ti akkor nem értem miért nem derült ez elõbb ki akkor hagyd a fenébe bõven megérdemlik.
Ha eltartási szerzõdést készítettek, akkor az eltartónak gondoskodnia kell az eltartottról, cserébe halála után megkapja ingó és ingatlanjait. Ha bizonyíthatóan nem viselte gondját, akkor lehet esély. Másik, hogy beszámíthatatlanságot nehezebb bizonyítani. Orvosi leletek nélkül nincs nagy esély, és mint írtad pár éve még teljesen önellátó volt, ebédet készített...

Ha a NAV nem ír időpontot az illeték és késedelmi pótlék rendezésére, akkor nem baj, ha nem kérem meg a részletfizetést, egyszerűen csak részletekben fizetek?

Legjobb válasz: Pedig fogják... Én a helyedben akkor beadnám a kérelmet a meglévõ igazolásokkal, és kész. De valamit beadnék. Illetve ez a "nem feltétlenül szeretném megosztani" nagy baromság, mivel úgyis mindent tudnak.

Pedig fogják... Én a helyedben akkor beadnám a kérelmet a meglévõ igazolásokkal, és kész. De valamit beadnék. Illetve ez a "nem feltétlenül szeretném megosztani" nagy baromság, mivel úgyis mindent tudnak.
Az illeték megfizetésére van határidõ. Rendelkezõ részt olvasd csak el, a jogerõssé válás napja. Elvileg ha nem rendezed, akkor végre is hajthatják. A törlesztõ részlet igazolására én is csak úgy tudtam rávenni a bankot, hogy beszéltem az ügyintézõvel, és mivel tudják milyenek, az ügyintézõ hölgy beszélte meg a bankos csávóval, hogy mi is kéne. Kettõ perc alatt volt igazolás, de ehhez elõbb be kell adni a kérelmet.
Igen, baj. Ennek az a módja, hogy kéred a részletfizetést ÉS ezzel egy idõben, az elbírálásig, el is kezded már magadtól fizetni a részleteket. Így 99, 99%, hogy megadják a részletet, minden egyéb esetben csak nõnek a késedelmi pótlékot...
A kérdező hozzászólása: Az a problémám, hogy a részletfizetéshez kért adatokat egyrészt nem feltétlenül szeretném megosztani a NAVval, illetve nem mindenhol adják ki õket, pl a CIB banknál nem adtak igazolást a hitelemrõl, illetve a törlesztõrészletekrõl, azt mondták, jó a szlakivonat... A pótlékot bevállalnám...de nem szeretném, ha letiltanák a fizetésembõl..

Mit kell tennem akkor ha a NEPTUNBAN nem tudok felvenni egy kötelező tárgyat, azért mert nincs elég hely a kurzuson semmilyen időpontban?

Legjobb válasz: írni kell a tanszéknek, tanárnak, hogy bõvítsék, hívd is fel õket nálunk is csomó ilyen volt, mindet megoldották

írni kell a tanszéknek, tanárnak, hogy bõvítsék, hívd is fel õket nálunk is csomó ilyen volt, mindet megoldották
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat. Érdeklõdni fogok. Most sikerült felvennem majdnem mindet csak az a baj, hogy vannak olyanok amelyek egy idõpontban vannak és sehogy sem tudom úgy rendezni az órákat hogy jó legyen, mert vagy valamely órák csak egy idõpontban vannak vagy vannak olyanok amelyek már tele vannak. Tehát sehogy sem tudom jól rendezni õket Ilyen helyzetben is tudnak majd segíteni?

Ha a kiírt időpontban nem szülök meg akkor várnak egy hetet vagy kettőt és utána megindítják? Császár vagy a sima a jobb?

Na és ha nem vagyok tágulva akkor császároznak? Mekkorának kell lenni a baba fejének hogy császározanak?

Legjobb válasz: Szia!En minden kerdesedre nemtudom a valaszt mert elso babas leszek!De azt tudom hogy en februar 20-ra vagyok kiirva,es a doki aztmondta hogy elegge fent van meg a babam meg zarva vagyok stb.Es mondta ha kihuzom marciusig akkor marciusban megszuleszt!En ugy tudom 2het elote,es 2het utana is szulhetsz a kiirt idopontnak!Persze a csaszar szerintem a baba fekvesen is szamit(lent van e a feje a szulocsatornaban stb.)meg persze ha nem tagulsz akkor csaszaroznak en igy hallotam! 37+5 hetes :) Boldog babavarast!

Szia!En minden kerdesedre nemtudom a valaszt mert elso babas leszek!De azt tudom hogy en februar 20-ra vagyok kiirva, es a doki aztmondta hogy elegge fent van meg a babam meg zarva vagyok stb.Es mondta ha kihuzom marciusig akkor marciusban megszuleszt!En ugy tudom 2het elote, es 2het utana is szulhetsz a kiirt idopontnak!Persze a csaszar szerintem a baba fekvesen is szamit(lent van e a feje a szulocsatornaban stb.)meg persze ha nem tagulsz akkor csaszaroznak en igy hallotam! 37+5 hetes :) Boldog babavarast!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
Szia! Én a másodikat 7-nappal hordtam túl és szerencsére megindult a harmadikat 12-nappal de õ nála már indították a szülést és végül is meglett simán mindenképp a hüvelyi szülés a jobb neked és a babának is. 28-hetes pocakos
én 9 nappal hordtam túl a kisfiam, betöltöttem a 40.-ik hetet bellet feküdnöm a korházba, csináltak párszor ultrahangot, napi2 nst, +minden második nap kaptam oxitocinos infúziót ezzel terhelték a méhet és ellenõrizték, hogy jól ellátja-e a babaát.valakinek már ez az infúzió is beindítja a szülést de én 4-et kaptam.nem tágultam szûk 1 újjnyira voltam nyitva, pedig kézzel tágítottak is.így magzatvizet se tudtak nézni, 2-szer burokrepesztést is lefúlyták.végül belázasodtam azonnal császár kiderült fertõzött volt a magzatvíz, a lepény és mind a ketten kaptunk jó kis fertõzést.
azt mondták elõször, hogy bent van a feje a szülõcsatornában, utolsó ultrahangon kiderült, hogy magzatvíz van elõtte. elõzõ voltam

Mekkora gond az, ha egy bejövő utalásos számlát pénztárba a könyvelek egyből, a kiállítás időpontjába, nem a teljesítés időpontjában? A teljesítés és a kiállítás azonos hónapra esik.

Legjobb válasz: Ha van róla bizonylatod, hogy ki is fizetted a pénztári könyvelés napján, akkor nem gond. Mi is szoktunk utalásos számlát kpben fizetni pénztárból, eddig még sose volt vele gond. Vagy átvételi elismervényt ad róla a számla libocsátója, vagy a bevételi pénztárbizonylat nyugtáját.

Ha van róla bizonylatod, hogy ki is fizetted a pénztári könyvelés napján, akkor nem gond. Mi is szoktunk utalásos számlát kpben fizetni pénztárból, eddig még sose volt vele gond. Vagy átvételi elismervényt ad róla a számla libocsátója, vagy a bevételi pénztárbizonylat nyugtáját.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
semelweis kórház ba vagy heim pába kérj egy két héten belül van idöpont
A kérdező hozzászólása: az egyik elyen juliusra, a masik helyen augusztusra tudtak volna idopontot adni. a madaraszban is lepattintottak :S
:( sziv Uh EEG kell? mi az oka a vizsgálatnak?
Nálun sziv zörej volt 3 havonta kellett vinni,
Dunujváros ? Kórház
Fürdö melett van a kardiologia, és Velencén is van
Mi is a Heim Pál szakrendelõjében voltunk - 1 héten belül kaptunk idõpontot, de a doktornõnk hívta fel õket. Mi is ezért mentünk be Pestre, mert a mi városunkban is 3-4 hónapot kellet volna várni. Kérd meg a gyerekorvosotokat, hogy kérjen õ idõpontot - õt nem fogják "lepattintani"!
Ha fogadott nõgyógyászod volt, akinél szültél, esetleg õ is tud segíteni. (Nálunk vese-probléma adódott a terhesség végén, és az sztk-s nõgyógyász ajánlotta, hogy segít bejutni a legjobb szakemberhez, akit ismer, ha megszületik a baba és probléma van. Hál' Istennek nem volt rá szükség.)
Nem.
Egyáltalán nem.
A kérdező hozzászólása: Köszi:) Tudom elég hülye kérdés, de van aki szerint nem olyan jó.
GreenTea Ha azt jelentené a "nem megszokott idõpont", hogy zabálás után rögtön, akkor baj lenne. De gondolom szó nincs ilyenrõl:D Én pl mindig olyankor megyek edzeni, amikor úgy érzem, hogy "na most lesz a legjobb!".
Nem, sõt jobb is lehet, mert nem mindig azonos idõpontban ér a terhelés.
szia! mikor teszteltél?
Igen, látna. Hüvelyi ultrahanggal.
van pozitiv teszted? 32
A kérdező hozzászólása: nincs, egy negatív van.:S
A kérdező hozzászólása: 1 hete...
A vélt fogamzástól számítva 20-25 nappal lehet a terhességet ultrahanggal igazolni. A tesztek jó pár nappal hamarabb "látnak" mit a dokik. Ha egy hét késéssel is de március 20-a után megjött nincs igazán valószínûsége a terhességnek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Akkor tuti nem sikerül most...:S

Január 30-án voltam 18 hetes! Mikor estem teherbe? Mert nem vagyok biztos benne, hogy mikor volt az utolsó mensesem! Konkrét időpontot írjatok ha tudtok, mert nem igazán értem ezt a kiszámolást! Július 1-re vagyok kiírva!

Legjobb válasz: Ha 30-án voltál 18 hetes, akkor az utsó mensi dátumához számolj vissza 18X7 napot. A teherbeesésed - ha pontos, 28 napos ciklusaid vannak - kb. két héttel késõbb történt.

Ha 30-án voltál 18 hetes, akkor az utsó mensi dátumához számolj vissza 18X7 napot. A teherbeesésed - ha pontos, 28 napos ciklusaid vannak - kb. két héttel késõbb történt.
Október 10 körül.
Én január 30-án 13 hetes voltam:) Utolsó mensi október 31. Ha normál 28 napos ciklusaid vannak, akkor neked szeptember 26-án volt meg utoljára, és ahogy az elsõ írta a fogantatás valószínû ideje október 10.
Ha január 18-án töltötted a 18 hetet, akkor onnan kell visszaszámolni 16 hetet. Azért kettõvel kevesebbet, mert a terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, és a terhességi idõk is úgy vannak kalkulálva, hogy feltételezik a középidõs fogantatást, és azt, hogy az elsõ 2 hétben igazából még nem állt fenn terhesség. Így október 10-e jön ki. Az, hogy nem vagy biztos az utolsó mensid idõpontjában, az orvos is tudja, és az uh-os méretek alapján lett megállapítva a terhesség kora, vagy mondtál egy dátumot úgy kb-re?
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Igen mondtam dátumot!Szeptember 25 utolsó menses elsõ napja!De Neki is mondtam, h ez nem tuti!De kb Én is így számoltam. Akik írtak Mindenki október 10 - et irt kb.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!