Találatok a következő kifejezésre: Ha a honapom a (3265 db)

Ha a párom a múlt évben csak 11 hónapot dolgozott, majd munkanélküli volt, de ő vette igénybe a családi adókedvezményt, akkor az az egy hónap elveszett? Vagy most az adóbevallásnál lehet rendezni?

Neki hol kell ezt megtennie az adóbevallásában, és nekem hol kell, vagy kell e?

Legjobb válasz: A családi adókedvezmény szabályai annyira összetettek, hogy hidd el, hogy megéri elvinni könyvelõhöz mindkettõtök bevallását, hogy a legoptimálisabb verziót ki tudja számolni. Az év közben tett nyilatkozattól el lehet térni a bevallásban. A kedvezményt meg is oszthatjátok egymás között. Számít az is, hogy hány gyerek van, akire családi pótlékot kaptok, illetve van-e olyan gyerek, akire már esetleg nem, de a csp számításnál azért figyelembe veszik. A családi kedvezmény nem a ledolgozott hónapokra jár, hanem arra az idõszakra, amíg a csp-t folyósították. Vagyis, ha 11 hónapot dolgozott, de a gyerek(ek) után 12 hónapon át járt a csp, akkor az az egy hónap sem veszett el. Lehet, hogy kifizetsz 2-3000 Ft-ot a könyvelõnek, de õ cserébe esetleg tud egy olyan megosztást kettõtök között, amivel több tízezret visszaigényelhettek. Mérlegelni kell.

A családi adókedvezmény szabályai annyira összetettek, hogy hidd el, hogy megéri elvinni könyvelõhöz mindkettõtök bevallását, hogy a legoptimálisabb verziót ki tudja számolni. Az év közben tett nyilatkozattól el lehet térni a bevallásban. A kedvezményt meg is oszthatjátok egymás között. Számít az is, hogy hány gyerek van, akire családi pótlékot kaptok, illetve van-e olyan gyerek, akire már esetleg nem, de a csp számításnál azért figyelembe veszik. A családi kedvezmény nem a ledolgozott hónapokra jár, hanem arra az idõszakra, amíg a csp-t folyósították. Vagyis, ha 11 hónapot dolgozott, de a gyerek(ek) után 12 hónapon át járt a csp, akkor az az egy hónap sem veszett el. Lehet, hogy kifizetsz 2-3000 Ft-ot a könyvelõnek, de õ cserébe esetleg tud egy olyan megosztást kettõtök között, amivel több tízezret visszaigényelhettek. Mérlegelni kell.
Családi kedvezmény azokra a hónapokra jár, amely hónapokra az adózó családi pótlékra jogosult. Tehát, ha valaki 2 gyerekre jogosult családi kedvezményre az év minden hónapjában, akkor összesen 1.500.000, - Ft adóalapot csökkentõ kedvezményre jogosult. Ha Õ 3 millió forint "szuperbruttó" jövedelemre 2 nap alatt tesz szert, akkor is jogosult a 12 hónapnyi idõre járó 1.500.000, - Ft kedvezményre. Tehát nem a ledolgozott idõtõl függ, hanem a családi pótlékra való jogosultság idejétõl.
Szakítás után már nem tökmindegy mi volt 4 hónapja?
Ha már úgyis szakítottatok akkor minek húzod magad? Ez inkább csak megerõsítése annak, hogy helyes döntés volt a szakítás.
Nem értem. Végül is mit akarsz? 4 hónapja nem jártok már. Nem teljesen mindegy már a múlt?? Miért nem lépsz már túl rajta??
Elhiszem, hogy fáj, hogy rosszul esik, hogy felháborít.Természetes reakció, hiszen szeretted, és gondolom, még valahol szereted is.Viszont ezen már kár rágódni, megtörtént, kész vége.Örülhetsz neki, hogy megszabadultál egy ilyen jellemtelen alaktól.

Ha a hónap utolsó napján váltok havi bérletet a BKV-ra, akkor aznap még mivel járhatok?

Ha mondjuk november 29.-én, vagy 30.-án felmegyek Pestre, szükségem lenne BKV bérletre. 1 hónaposat szeretnék. De láttam egy mostani BKV havi bérletet, és csak a hónap volt rajta. Tehát ha én decemberre kérek egy havi bérletet, akkor 2 napig nem tudok mivel közlekedni? Ezt hogy lehetne megoldani?

Legjobb válasz: BKV bérlet már pár éve mindig úgy érvényes, hogy a kezõnaptól a következõ hónap azonos napját megelõzõ napig. Azaz a Nov 29-én váltott bérlet dec 28-ig jó. A nov 30-án váltott dec 29-ig. Már nincsen a klasszikus havi, amin hónap van. (Vagyis van, de csak az éves bérlet 12 szelvényes kiadásánál, ott tényleg abban a hónapban érvényes.)

BKV bérlet már pár éve mindig úgy érvényes, hogy a kezõnaptól a következõ hónap azonos napját megelõzõ napig. Azaz a Nov 29-én váltott bérlet dec 28-ig jó. A nov 30-án váltott dec 29-ig. Már nincsen a klasszikus havi, amin hónap van. (Vagyis van, de csak az éves bérlet 12 szelvényes kiadásánál, ott tényleg abban a hónapban érvényes.)
Az éves bérleten van hónap, a sima havin, az 30 napos.
A hónap nevét csak a 12 szelvényes éves bérleten fogod látni, a többi bérleten csak az érvényességi idõ elejét és végét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Tehát ha 29.-én váltom ki, aztán az lesz ráírva, hogy december 28? :D

Ha ebben a hónapban a 10. ciklusnapon volt a peteérésem, akkor mikor fog megjönni?

Szinte mindig 26 naposak a ciklusaim (tehát a 12-13. napon szokott lenni a PÉ), de a múlt hónap valamiért csak 23 napos lett, ebben a hónapban pedig a 10. napon éreztem tompa hasfájást és a 9-10. napokon kicsit barnáztam is, feltételezem akkor volt a peteérésem. Ezek alapján ez a hónapom is rövidebb lesz és a 23. nap köré ne várjam? (babát szeretnénk)

Legjobb válasz: Olyat is hallottam, ha megrövidül a ciklus, akkor lehet abban a hónapban nem volt peteérés - igaz ez?

A kérdező hozzászólása: Olyat is hallottam, ha megrövidül a ciklus, akkor lehet abban a hónapban nem volt peteérés - igaz ez?
Nekem a 7. napon volt peteérésem, majd a 14. napon még egy :) és azóta nem jött meg -igaz az ikrekbõl csak egy maradt meg - :) ha a 10. napon megvolt a PÉ, és utána 13 napos a luteálisod, akkor igen :) 22 hkm
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) Honnan tudod, hogy mindkétszer peteérésed volt? Érezted vagy teszt mutatta? (csak mert ha érezted, akkor a második a hetedikei peteérés - és megtermékenyülés - sikeres beágyazódása is lehetett inkább)
Onnan tudom, hogy méretbeli különbségek voltak az ikrek között :) és elõtte 3 hónap closti kúra volt ami konkrét eredményt nem hozott.

Ebben a hónapban a szüleim már nem kaptak rám családi pótlékot. De mivel okj-ra megyek, ezért járna. Ha viszek igazolást akkor vissza menőleg, szerintetek kifizetik ezt a hónapot?

Legjobb válasz: Ahogy leadjátok az iskolalátogatási igazolást, visszamenõleg megkapod.Az új szabály szerint így is csak 20 éves korig jár.

Ahogy leadjátok az iskolalátogatási igazolást, visszamenõleg megkapod.Az új szabály szerint így is csak 20 éves korig jár.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) Akkor még van egy évem :DEzt hol tudnám leadni?
Ahonnan a családit utalták.

Albérletből valo kiköltözésnél, ha a szerződésben a kiköltözés 1 hónap felmondási időhöz van kötve, elhanyagolhato-e ez az 1 hónap ha a tulaj nem adja vissza a kauciot?

A szerz?désben a kauciorol nincs különösebben szó, ennyi áll benne: A kaucio fogalmával a tulaj tisztában van.

Legjobb válasz: A kaució visszajár, ha a lakást eredeti állapotában adod vissza, és nincs rezsitartozásod. Semmi köze a felmondási idõhöz. Mindkettõt rögzítettétek a szerzõdésben. Mondd neki, hogy beperled, ha nem adja vissza, és ha megnyered, õ meg elveszíti, õ állhatja a teljes perköltséget is.

A kaució visszajár, ha a lakást eredeti állapotában adod vissza, és nincs rezsitartozásod. Semmi köze a felmondási idõhöz. Mindkettõt rögzítettétek a szerzõdésben. Mondd neki, hogy beperled, ha nem adja vissza, és ha megnyered, õ meg elveszíti, õ állhatja a teljes perköltséget is.
Most az a helyzet, hogy nem akarod kifizetni az utolsó hónapot, hanem nála marad a kaució, így ugyanott vagytok anyagilag? Mert ezzel semmi gond nincs. Viszont ha elköltöztök és nem lakjátok le az egy hónapot, akkor azt ki kell fizetnetek. Ha nem fizettek, a tulaj jogosan tartja vissza a kauciót.

Mit csináljak ha a kullancsnak a feje beszakadt és nem lökte ki a szervezet egy hónap után se?

Legjobb válasz: Egy hónapot vártál??????ÚRISTEN!!!!!! Rögtön orvos!!!!!!

Egy hónapot vártál??????ÚRISTEN!!!!!! Rögtön orvos!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Mentem volna én hamarabb is csak az az igazság nem szivesen fordulnék orvoshoz mert elég intim helyen van :(
Intim terület ide vagy oda, az elözö válaszolónak igaza volt: Azonnal menj orvoshoz!Nem ijjesztgetni akarlak, de a kullancscsípés álltal nagy esélyed van agyhártyagyulladást vagy Lyme-kórt kapni. Ez utóbbi az ízületek súlyos roncsolását okozhatja hosszútávon, ha nem kezelik. Úgyhogy ne tessék szégyenlösködni, az egészséged milliószor fontosabb!
Egyáltalán, hogy kerülhet egy kullancs intim helyre?!
1430
Amit befizetsz elõször az a kezdõrészlet A törlesztõ részlet a következõ hónapba kezdõdik
az elõzõ válaszolónak igaza van, ugyan ezt tudnám mondani

Ha 2 hónapja odafigyelek az étkezésre, mindennap mozgok és nem ment le semmit akkor mit csinálok rosszul? Lehet a fog. Gátló miatt? Amikor a tabi elõtt csináltam ue-t, azért volt látszatja 2 hónap után.

Legjobb válasz: Bármi lehet kóros hatással a hormonrendszeredre, így gátolhatja a fogyást. A tabi, az étrended csak két nagyon nyilvánvaló lehetõség.

Bármi lehet kóros hatással a hormonrendszeredre, így gátolhatja a fogyást. A tabi, az étrended csak két nagyon nyilvánvaló lehetõség.
Én most kerültem ugyanebbe a slamasztikába. Neked lett megoldásod?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!