Találatok a következő kifejezésre: Ha a honapom a (3144 db)

Ha a párom a múlt évben csak 11 hónapot dolgozott, majd munkanélküli volt, de ő vette igénybe a családi adókedvezményt, akkor az az egy hónap elveszett? Vagy most az adóbevallásnál lehet rendezni?

Neki hol kell ezt megtennie az adóbevallásában, és nekem hol kell, vagy kell e?

Legjobb válasz: A családi adókedvezmény szabályai annyira összetettek, hogy hidd el, hogy megéri elvinni könyvelõhöz mindkettõtök bevallását, hogy a legoptimálisabb verziót ki tudja számolni. Az év közben tett nyilatkozattól el lehet térni a bevallásban. A kedvezményt meg is oszthatjátok egymás között. Számít az is, hogy hány gyerek van, akire családi pótlékot kaptok, illetve van-e olyan gyerek, akire már esetleg nem, de a csp számításnál azért figyelembe veszik. A családi kedvezmény nem a ledolgozott hónapokra jár, hanem arra az idõszakra, amíg a csp-t folyósították. Vagyis, ha 11 hónapot dolgozott, de a gyerek(ek) után 12 hónapon át járt a csp, akkor az az egy hónap sem veszett el. Lehet, hogy kifizetsz 2-3000 Ft-ot a könyvelõnek, de õ cserébe esetleg tud egy olyan megosztást kettõtök között, amivel több tízezret visszaigényelhettek. Mérlegelni kell.

A családi adókedvezmény szabályai annyira összetettek, hogy hidd el, hogy megéri elvinni könyvelõhöz mindkettõtök bevallását, hogy a legoptimálisabb verziót ki tudja számolni. Az év közben tett nyilatkozattól el lehet térni a bevallásban. A kedvezményt meg is oszthatjátok egymás között. Számít az is, hogy hány gyerek van, akire családi pótlékot kaptok, illetve van-e olyan gyerek, akire már esetleg nem, de a csp számításnál azért figyelembe veszik. A családi kedvezmény nem a ledolgozott hónapokra jár, hanem arra az idõszakra, amíg a csp-t folyósították. Vagyis, ha 11 hónapot dolgozott, de a gyerek(ek) után 12 hónapon át járt a csp, akkor az az egy hónap sem veszett el. Lehet, hogy kifizetsz 2-3000 Ft-ot a könyvelõnek, de õ cserébe esetleg tud egy olyan megosztást kettõtök között, amivel több tízezret visszaigényelhettek. Mérlegelni kell.
Családi kedvezmény azokra a hónapokra jár, amely hónapokra az adózó családi pótlékra jogosult. Tehát, ha valaki 2 gyerekre jogosult családi kedvezményre az év minden hónapjában, akkor összesen 1.500.000, - Ft adóalapot csökkentõ kedvezményre jogosult. Ha Õ 3 millió forint "szuperbruttó" jövedelemre 2 nap alatt tesz szert, akkor is jogosult a 12 hónapnyi idõre járó 1.500.000, - Ft kedvezményre. Tehát nem a ledolgozott idõtõl függ, hanem a családi pótlékra való jogosultság idejétõl.
Szakítás után már nem tökmindegy mi volt 4 hónapja?
Ha már úgyis szakítottatok akkor minek húzod magad? Ez inkább csak megerõsítése annak, hogy helyes döntés volt a szakítás.
Nem értem. Végül is mit akarsz? 4 hónapja nem jártok már. Nem teljesen mindegy már a múlt?? Miért nem lépsz már túl rajta??
Elhiszem, hogy fáj, hogy rosszul esik, hogy felháborít.Természetes reakció, hiszen szeretted, és gondolom, még valahol szereted is.Viszont ezen már kár rágódni, megtörtént, kész vége.Örülhetsz neki, hogy megszabadultál egy ilyen jellemtelen alaktól.

Ha a hónap utolsó napján váltok havi bérletet a BKV-ra, akkor aznap még mivel járhatok?

Ha mondjuk november 29.-én, vagy 30.-án felmegyek Pestre, szükségem lenne BKV bérletre. 1 hónaposat szeretnék. De láttam egy mostani BKV havi bérletet, és csak a hónap volt rajta. Tehát ha én decemberre kérek egy havi bérletet, akkor 2 napig nem tudok mivel közlekedni? Ezt hogy lehetne megoldani?

Legjobb válasz: BKV bérlet már pár éve mindig úgy érvényes, hogy a kezõnaptól a következõ hónap azonos napját megelõzõ napig. Azaz a Nov 29-én váltott bérlet dec 28-ig jó. A nov 30-án váltott dec 29-ig. Már nincsen a klasszikus havi, amin hónap van. (Vagyis van, de csak az éves bérlet 12 szelvényes kiadásánál, ott tényleg abban a hónapban érvényes.)

BKV bérlet már pár éve mindig úgy érvényes, hogy a kezõnaptól a következõ hónap azonos napját megelõzõ napig. Azaz a Nov 29-én váltott bérlet dec 28-ig jó. A nov 30-án váltott dec 29-ig. Már nincsen a klasszikus havi, amin hónap van. (Vagyis van, de csak az éves bérlet 12 szelvényes kiadásánál, ott tényleg abban a hónapban érvényes.)
Az éves bérleten van hónap, a sima havin, az 30 napos.
A hónap nevét csak a 12 szelvényes éves bérleten fogod látni, a többi bérleten csak az érvényességi idõ elejét és végét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Tehát ha 29.-én váltom ki, aztán az lesz ráírva, hogy december 28? :D

Ebben a hónapban a szüleim már nem kaptak rám családi pótlékot. De mivel okj-ra megyek, ezért járna. Ha viszek igazolást akkor vissza menőleg, szerintetek kifizetik ezt a hónapot?

Legjobb válasz: Ahogy leadjátok az iskolalátogatási igazolást, visszamenõleg megkapod.Az új szabály szerint így is csak 20 éves korig jár.

Ahogy leadjátok az iskolalátogatási igazolást, visszamenõleg megkapod.Az új szabály szerint így is csak 20 éves korig jár.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) Akkor még van egy évem :DEzt hol tudnám leadni?
Ahonnan a családit utalták.

Albérletből valo kiköltözésnél, ha a szerződésben a kiköltözés 1 hónap felmondási időhöz van kötve, elhanyagolhato-e ez az 1 hónap ha a tulaj nem adja vissza a kauciot?

A szerz?désben a kauciorol nincs különösebben szó, ennyi áll benne: A kaucio fogalmával a tulaj tisztában van.

Legjobb válasz: A kaució visszajár, ha a lakást eredeti állapotában adod vissza, és nincs rezsitartozásod. Semmi köze a felmondási idõhöz. Mindkettõt rögzítettétek a szerzõdésben. Mondd neki, hogy beperled, ha nem adja vissza, és ha megnyered, õ meg elveszíti, õ állhatja a teljes perköltséget is.

A kaució visszajár, ha a lakást eredeti állapotában adod vissza, és nincs rezsitartozásod. Semmi köze a felmondási idõhöz. Mindkettõt rögzítettétek a szerzõdésben. Mondd neki, hogy beperled, ha nem adja vissza, és ha megnyered, õ meg elveszíti, õ állhatja a teljes perköltséget is.
Most az a helyzet, hogy nem akarod kifizetni az utolsó hónapot, hanem nála marad a kaució, így ugyanott vagytok anyagilag? Mert ezzel semmi gond nincs. Viszont ha elköltöztök és nem lakjátok le az egy hónapot, akkor azt ki kell fizetnetek. Ha nem fizettek, a tulaj jogosan tartja vissza a kauciót.

Mit csináljak ha a kullancsnak a feje beszakadt és nem lökte ki a szervezet egy hónap után se?

Legjobb válasz: Egy hónapot vártál??????ÚRISTEN!!!!!! Rögtön orvos!!!!!!

Egy hónapot vártál??????ÚRISTEN!!!!!! Rögtön orvos!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Mentem volna én hamarabb is csak az az igazság nem szivesen fordulnék orvoshoz mert elég intim helyen van :(
Intim terület ide vagy oda, az elözö válaszolónak igaza volt: Azonnal menj orvoshoz!Nem ijjesztgetni akarlak, de a kullancscsípés álltal nagy esélyed van agyhártyagyulladást vagy Lyme-kórt kapni. Ez utóbbi az ízületek súlyos roncsolását okozhatja hosszútávon, ha nem kezelik. Úgyhogy ne tessék szégyenlösködni, az egészséged milliószor fontosabb!
Egyáltalán, hogy kerülhet egy kullancs intim helyre?!

Ha 2 hónapja odafigyelek az étkezésre, mindennap mozgok és nem ment le semmit akkor mit csinálok rosszul? Lehet a fog. Gátló miatt? Amikor a tabi elõtt csináltam ue-t, azért volt látszatja 2 hónap után.

Legjobb válasz: Bármi lehet kóros hatással a hormonrendszeredre, így gátolhatja a fogyást. A tabi, az étrended csak két nagyon nyilvánvaló lehetõség.

Bármi lehet kóros hatással a hormonrendszeredre, így gátolhatja a fogyást. A tabi, az étrended csak két nagyon nyilvánvaló lehetõség.
Én most kerültem ugyanebbe a slamasztikába. Neked lett megoldásod?

Ha ebben a hónapban a 10. ciklusnapon volt a peteérésem, akkor mikor fog megjönni?

Szinte mindig 26 naposak a ciklusaim (tehát a 12-13. napon szokott lenni a PÉ), de a múlt hónap valamiért csak 23 napos lett, ebben a hónapban pedig a 10. napon éreztem tompa hasfájást és a 9-10. napokon kicsit barnáztam is, feltételezem akkor volt a peteérésem. Ezek alapján ez a hónapom is rövidebb lesz és a 23. nap köré ne várjam? (babát szeretnénk)

Legjobb válasz: Olyat is hallottam, ha megrövidül a ciklus, akkor lehet abban a hónapban nem volt peteérés - igaz ez?

A kérdező hozzászólása: Olyat is hallottam, ha megrövidül a ciklus, akkor lehet abban a hónapban nem volt peteérés - igaz ez?
Nekem a 7. napon volt peteérésem, majd a 14. napon még egy :) és azóta nem jött meg -igaz az ikrekbõl csak egy maradt meg - :) ha a 10. napon megvolt a PÉ, és utána 13 napos a luteálisod, akkor igen :) 22 hkm
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) Honnan tudod, hogy mindkétszer peteérésed volt? Érezted vagy teszt mutatta? (csak mert ha érezted, akkor a második a hetedikei peteérés - és megtermékenyülés - sikeres beágyazódása is lehetett inkább)
Onnan tudom, hogy méretbeli különbségek voltak az ikrek között :) és elõtte 3 hónap closti kúra volt ami konkrét eredményt nem hozott.
a közepe
Így van. Ugyanez igaz az évre is: az év dereka = az év közepe. Meg bármire is... :)
Mint ahogy a derekam is a fejem meg a talpam közt valahol félúton van...
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Ha a férjetek a ti krémeiteket magára kenné mit szólnátok? én kiakadtam megvettem egy krémet 5ezerért ő meg magárakente 2 nap alatt amit én 2 hónapig picit kivéve használok

Legjobb válasz: Mit szólnék? Lássuk csak. "Drágám, látom, használtad a krémemet, nem baj, de ebbõl nem kell olyan sokat kenni, nézd, megmutatom, ilyen pici bõven elég és kifejti a hatását, én 2 hónapig használom ezt a doboznyi adagot. De használd nyugodtan!"

ugyanugy ahogy leirta a egyik hozzászoló megmutatnám neki mennyi az ideális mennyiség de nem csinálnék ügyet a dologból pasiból van honnan tudja ja meg aranyosnak találnám hogy krémezget :D
Mit szólnék? Lássuk csak. "Drágám, látom, használtad a krémemet, nem baj, de ebbõl nem kell olyan sokat kenni, nézd, megmutatom, ilyen pici bõven elég és kifejti a hatását, én 2 hónapig használom ezt a doboznyi adagot. De használd nyugodtan!"
Ha azt írom, hogy egy ilyen tettér megmérgezném, majd miután kínhalált halt, akkor legalább hat darabba feldarabolnám, betenném a fürdõkádba, majd felönteném sósavval, pár napot állni hagynám, majd kiöblíteném, ami nem folyt le a kádban azt pedig a wc-n lehúznám, akkor követnél engem? Mit érdekel, hogy más mit csinálna ebben a helyzetben? Én bizonyára semmit. Még annyit se, hogy egy percet foglalkozzak vele. Neked meg megér pár napos hisztit, hát csináld. Sõt, az üres dobozt vágd a fejéhez (én ezt csinálnám, ha én te lennék). Istenem...
használja, sokkal jobb az illatuk mint a direktbe férfi krémek és nincs 2ezernél drágább krémem, szóval nem igazán zavar... volt már hogy a nehezen kapható arckrémem egyszerre magára kente testápolóként...istenem, legalább puha a bõre
Ugyan, állandóan egymás cuccait használjuk, és teljesen természetes nálunk. Ezek csak tárgyak, semmit sem jelentenek.
Ezen hisztizel??? Más (igazi) problémád nincs?
mondd neki hogy mivel elhasználta vegyen 2 darabot, egyet neked egyet magának :)
Elsõ, honnan tudod hogy nem beszéltek? Attól még lehet kíváncsi mások véleményére.. Egyébként én megvetetném vele. Ha 1-2x használna egy kicsit az oké, de ha elhasználja az egészet, vegye meg nekem újra.
35 éves vagy, és õ tart el?? Õ tart el, és te hisztizel azon a krémen, amit õ vett neked?? Ezek szerint nem a krémmel van a baj, hanem a féltékenységgel, hogy a 20 éves lányok körül jár az esze. De akkor miért nem ezzel kapcsolatban kérdezel?
Na, akkor nézzük csak: 1. 35 évesen nem tudod használni az írásjeleket, 2. 35 évesen egy férfi tart el, 3. 35 évesen kiakadsz azon, hogy a férfi elhasználja azt a krémet, amit Õ vett neked, annak ellenére, hogy a következõt is Õ fogja venni, a kettes pont miatt, 4. 35 évesen nem tudod használni az írásjeleket (igen, direkt van kétszer.) Ha ez a férfi egy értelmes 55éves, akkor nemsokára elhagy, mert nem hinném hogy az eszedért szeret, mostanra meg már a bõröd is ráncosodik, szóval én értem miért érdeklõdik a huszonéves lányok iránt ;) Amúgy mióta vagytok együtt?
A kérdező hozzászólása: 15 éve. és nem vagyok magyar ezért nem tudok jól irni. thai vagyok
Én nem a helyesírásról beszéltem, hanem a mondatod tagolásáról.
De amúgy is, 15 év alatt azért simán megtanulhattál volna írni.
A kérdező hozzászólása: elég nehéz a magyar de mindegy nem ez a kérdés.meg szokták érteni boltban stb amit akarok mindig
thai...aha :D :D
Egyébként tökre hihetõ, valóban.
A kérdező hozzászólása: mért bántotok és nem akérdésre válaszoltok?
Picit kiakadva hogy lássa hogy ez komoly számomra azt mondanám neki, hogy legyen szíves venni egy másikat akkor ha már két nap alatt magára kente, mert én ezt sokáig használom, és mondanám neki hogy ettõl még használhatja, sõt, ha akar vehetnénk neki sajátot, amit szintén megtanítanék neki használni...
Na ebbõl ügy nem lenne. Közölném vele, hogy ha már elkente, akkor vegyen még egy tégellyel és lehetõleg nagyobbal, ha mind a ketten használjuk :)
Vegyél el tõle egy 5 ezrest, és vedd meg magadnak a krémet és dugd el. Egyszerû:D persze ez is kamukérdés-gyanús!
A kérdező hozzászólása: 35 55
Áh mondjuk emiatt még nem kell rosszra gondolni. Hány évesek vagytok?
A kérdező hozzászólása: természetesen megbeszéltük. csak kiváncsi vagyok mitszólna. és a ti férjetek is elhasználja a cuccotok?
Én pasiból vagyok, eszembe nem jutott a párom krémét használni, neki viszont eszébe jutott, így Õ kente rám. Annyit, amennyit gondolt. Azóta kevésbé száraz a bõröm. :D
Arckrémrõl van szó, igaz? Hát, én akkor akadnék ki, ha azt használná el, amit kifejezetten magamnak vettem. Mert van itthon pl. semleges Nivea, de én estére hámlasztóst, nappalra mattítósat használok. És neki sem hámlasztásra, sem mattításra nincs szüksége, nekem viszont igen. 5 ezerért pedig gondolom valamilyen speciális problémára vettél krémet (pl. száraz bõr), nem csak úgy szórakozásból. Ez esetben csak azon akadnék ki, hogy feleslegesen használja, és pazarol.
csináld azt amit anyám felcimkéz mindent öcsém és mostohafaterom képes elpancsolni a drága krémjeit, múltkor tudfürdõnek hitték a hajbalzsamot, fél üveggel kinyomott öcsém mire ráébredt, hogy nem habzik, és keresett másikat... anyám szája bezzeg habzott mikor rájött, hogy a 3ezres doki által felirt balzsamja volt az...
Nekem a párom a piros körömlakkomat használta el ebben a hónapban. Nem tudom, hogy miért. Szereti festeni a körmét. Mondjuk ez nem olyan gáz, mert az nem olyan drága. Csak idegesítõ, hogy amikor használnám én is, akkor üres az üvege...
Ja elõzõ voltam. 25 L
A párod festi a körmét?
Én szétröhögtem volna magam. Ennyire nincs humorérzéketek? Iszonyú vicces amikor egy férfi próbálja átlátni a nõi cuccokat és próbálgatja :D Kivéve persze akik értenek hozzá, jobban, mint én, na olyan férfi sem kéne.
Elméletileg nem nagy dolog, de engem azért zavarna. Aki kicsit is jártas a kozmetikumokban, tudja, hogy 5 ezer egy arckrémért elég sok. Na most, ha minõségi krémemet elhasználja 2 nap alatt (amire én esetleg külön félretettem vagy spóroltam pénzt), akkor az igenis zavaró. Valószínûleg vetetnék vele egy újat és megkérném, hogy legközelebb figyeljen már oda.
Hát én is eléggé kiakadnék. De elõször is megbeszélném vele, hogy miért sértõdtem meg-hogy magamnak vettem, hogy pazarolja a krémet... ha nem érti meg, eldugnám a krémet, ennyi. Vagy vennék neki is vmi hasonlót...
Szia! Látom szép válaszokat kaptál. Jó tanács a drága krémedet tartsd a táskádban és vegyél egy olcsóbb, kiadósabb krémet (pl:kézkrém), amit tegyél olyan helyre ahol a drága krém volt és azt nyugodtan használhatja Õ is.
A kérdező hozzászólása: nem akarom csesztetni mert õ tart el de gáz hogy hirtelen igy ad magára.attól féleg 20 éves csaja van mert téma nála a 20 év hogy azoknak milyen jo milyen szépek pedig nem vagyok csunya csak nem 20 éves bájos kislány
Persze, hogy használja. Karácsonyra pl. én nappali krémet kértem, õ meg éjszakait. :) Együtt használjuk õket.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!