Találatok a következő kifejezésre: Ha a honapom (3265 db)

Ha a hónap utolsó napján váltok havi bérletet a BKV-ra, akkor aznap még mivel járhatok?

Ha mondjuk november 29.-én, vagy 30.-án felmegyek Pestre, szükségem lenne BKV bérletre. 1 hónaposat szeretnék. De láttam egy mostani BKV havi bérletet, és csak a hónap volt rajta. Tehát ha én decemberre kérek egy havi bérletet, akkor 2 napig nem tudok mivel közlekedni? Ezt hogy lehetne megoldani?

Legjobb válasz: BKV bérlet már pár éve mindig úgy érvényes, hogy a kezõnaptól a következõ hónap azonos napját megelõzõ napig. Azaz a Nov 29-én váltott bérlet dec 28-ig jó. A nov 30-án váltott dec 29-ig. Már nincsen a klasszikus havi, amin hónap van. (Vagyis van, de csak az éves bérlet 12 szelvényes kiadásánál, ott tényleg abban a hónapban érvényes.)

BKV bérlet már pár éve mindig úgy érvényes, hogy a kezõnaptól a következõ hónap azonos napját megelõzõ napig. Azaz a Nov 29-én váltott bérlet dec 28-ig jó. A nov 30-án váltott dec 29-ig. Már nincsen a klasszikus havi, amin hónap van. (Vagyis van, de csak az éves bérlet 12 szelvényes kiadásánál, ott tényleg abban a hónapban érvényes.)
Az éves bérleten van hónap, a sima havin, az 30 napos.
A hónap nevét csak a 12 szelvényes éves bérleten fogod látni, a többi bérleten csak az érvényességi idõ elejét és végét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Tehát ha 29.-én váltom ki, aztán az lesz ráírva, hogy december 28? :D

NCore-s emberek! A HnR szabály szerint a hónap végéig mindent vissza kell seedelni. Ez azt jelenti, hogy ha én egy fájlt seedelek, és ha a hónap végéig nem lesz meg a 48 óra, akkor az mint hnr lesz?

Ha pl. a hónap végére (december) nem töltené vissza, hanem pl januárra pl 2 órára, akkor az már hnr?

Legjobb válasz: nem KELL vissza seedelni, hanem addig kell bent tartani a trackerben, utána elvileg kitörlõdik a hnr-es listáról

nem KELL vissza seedelni, hanem addig kell bent tartani a trackerben, utána elvileg kitörlõdik a hnr-es listáról
Nem naptári hónap, hanem harminc nap alatt 48 óra a szabály. Hónap végén csak a pillanatnyi állást összesíti.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. akkor az nem lesz probléma, ha pl. ha ma letöltök egy filmet, és ha 31-re nem lesz vissza seedelve?
Nem lesz.
a közepe
Így van. Ugyanez igaz az évre is: az év dereka = az év közepe. Meg bármire is... :)
Mint ahogy a derekam is a fejem meg a talpam közt valahol félúton van...
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Akár az is lehet igen :) de menses tünet is :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :D Remélem az elsõ!
Akár lehet az is. Én már jóval elõtte "tudtam" hogy várandós vagyok, mert olyan furán érzékeny, fájós még életemben nem volt a mellem, mint akkor :)
A kérdező hozzászólása: A mellem nem fáj, csak ez a furcsa érzés.Nem szokott mensi elõtt ennyivel jelentkezni.Mindegy, nem reménykedek mert nagy lesz a csalódás!Pár nap múlva úgy is kiderül!További szép napot! :D

Mit tegyek ha a hónap felénél másik gyógyszerre kellene váltanom?

a arátn?mmel egyszerre kezdtük szedni a symicia gyógyszert. neki nem vállt be mást kezdett el szedni. a maradék másfél havi gyógyszerét nekem adta én azóta is azt szedtem. így mindig kimaradt fél havi, mert mi egézségügyi kártyára vettük és mindig amikor a félhavi elfogyott addigra jött a kártyára pénz akkor meg vettük a gyógyszert szedtem tovább.. de most bevonták a forgalomból a symiciát a környéken nem lehet sehol kapni..most vagyok a felénél a 2. héten. és mivel bevonták nem tudom tovább szedni és a gógyszerész ajánlott egy másik gyógyszert a nevére nem emlékszek de ugyan az a hatóanyag van benne mint a symiciában.. szedhetem tovább a másik gyógyszert akkor?

Legjobb válasz: ezt az orvostól kérdezd meg! én úgy tudom, hogy végig kell szedni a megkezdettet ha váltani akarsz akkor is, de ebben az esetben ha kivonták a forgalomból akkor nem tudsz mit tenni. azért beszélj egy nõgyógyásszal...

ezt az orvostól kérdezd meg! én úgy tudom, hogy végig kell szedni a megkezdettet ha váltani akarsz akkor is, de ebben az esetben ha kivonták a forgalomból akkor nem tudsz mit tenni. azért beszélj egy nõgyógyásszal...
A kérdező hozzászólása: sajnos a nõgyogyászom csak hétfõn rendel .. :/ addig meg eltelik majd 3 nap akkor gyógyszer szedés nélkül és most nemtudom milegyen..
Én is ezt a fajtát szedem. És nem vonták be, hanem két gyógyszergyár pere folyik, és amíg le nem zárják a dolgot, addig nem lehet forgalmazni. Az én dokim adott ingyen egy levéllel hogy ne kelljen átállnom és azt mondta ha nem zárul le ez a vita 1-2 hónapon belül, akkor átállhatok a yasminelle-re, mert ugyanaz a hatóanyag van benne, csak drágább mint a symicia. Hétfõn rendel a dokid. Addig nincs elegendõ szemed a levélen? Szerintem nála is kell lenni pár doboz Symiciának.
Ja most látom, hogy addig elfogy..Hu, hát nem tudnál valakitõl kérni? Most ez hülyén hangzik de valami ismerõsödtõl aki ilyet szed? Jobb ötletem nincs jelenleg(elõzõ voltam)
Én is kaptam a dokimtól 1 havit ingyen, és ma váltottam volna ki a symiciát és már nem lehet kapni kb, . januárig biztos nem! Ajánlott egy másikat, ami ugyanaz, csak drágább...legközelebb decemberben megyek a dokimhoz, sztem másikat is íratok fel nem várom meg h januárban is ez legyen h na ugyan lesz e már...sztem te is jobban jársz így, van egy jó pár gyógyszer ami ugyanaz mint a S. hatóanyagilag és mennyiségileg is.

Ki kellene már mutatni a tesztnek ha a hónap elsõ és második napján lévõ együttlétbõl baba fogant volna?

Menstruációmnak vasárnap vagy hétfõn (nem) kellene megjönnie. Csináltam egy vaterás tesztet, de negatív lett ma reggelibõl. :( Van még remény?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül mutat biztos eredményt, még cska csütörtök van! Hol van még a hétfõ! :) Persze, hogy van remény, ne tesztelj keddig! :) Légy erõs! (mondja valaki, aki ugyanígy tesztelt mint te :) tudom, milyen türelmetlennek lenni :))

Nem feltétlenül mutat biztos eredményt, még cska csütörtök van! Hol van még a hétfõ! :) Persze, hogy van remény, ne tesztelj keddig! :) Légy erõs! (mondja valaki, aki ugyanígy tesztelt mint te :) tudom, milyen türelmetlennek lenni :) )
Tudom, könnyû mondani, de türelem! :) Nekem a nemvárt után 6 nappal is csak félig-meddig lett pozitív. (Párom szerint másfél csíkos, amibõl az egy csík a kontroll volt. :D ) Rá 3 napra erõs pozitív. Most meg itt szuszog mellettem a 8 hetes csöppségem.
Ahh, ugyanilyen cipõben járok, vasárnap leszek a 29. napon, mai tesztem full negatív :(elvileg van remény, persze. Az a baj, hogy én már hányingert meg mindent érzek, de tudom, hogy csak bebeszélem.
Vérzek. Pontosabban a betéten nincs, de pisiléskor mindig kijön egy jó nagy véres cucc, olyan tenyérnyi a wc papíron. Viszont megnéztem egy órával késõbb az w-epilt, és elég erõs rajta a csík. Dunsztom nincs, mi legyen. A dokimnak már írtam korábban, hogy nem kérek utrót, mert negatív a teszt.
A kérdező hozzászólása: Már buszon vagyok, úton dolgozni. Gabriel is halvány csíkos lett. Remélem holnap este megnyugtat az orvos. Este 9 körül kell mennem hozzá, mert ugye sokáig dolgozok. Amúgy most visszagondolva a tavalyi esetre, a 19.-ik napon lett idõn túli pozitív tesztem. Talán még van remény. Egyébként megnéztem a tegnapi xepilt, és halványan azon is elõjött. Nagyon izgulok és félek. A vaterás tesztek nálam mindig negatívak voltak, már mindet elhasználtam és nem veszek többet. Most akkor vérzel vagy nem?
Vérzés, szinte negatív csík. Most már akkor megjöhetne rendesen legalább :( azt se tudom, melyik a ciklus elsõ napja így. Januárban meg megkeresem a dokim, progipótlás miatt. Nem tudom, írtam-e, én még szoptatok is ráadásul. Veled ugye jobb hírek vannak?
A kérdező hozzászólása: Nagyon félek... :( Reggel írj, majd én is jelentkezem.
Erõsödnie kellene a csíkodnak. Nem jó jel sajnos, hogy még most is halvány. Én enyhén vérzek, izgulok, reggel lesz-e második csík.
A kérdező hozzászólása: Remélem nem bajotok a vérzés miatt! Volt xepilem, vaterás one step, medilab, és ma egy kék csík... A reggeli xepilen ahogy ment felfelé kirajzolódott a második csík, meg is nyugodtam, hogy na végre! Aztán meg eltûnt, nyoma sincs. Vettem útközben egy kék csík tesztet, délután meg is csináltam meló helyen, halvány lett. Pénteken a medilab is az volt. Vettem egy gabrielt is, reggel megcsinálom. Azért már csak látszódnia kellene nem?
Na válaszolt a dokim, holnap ír fel utrót, de szerintem már késõ lesz, erõsödik a vérzés :( képet nem, próbáltam fotózni, de halvány is, meg béna fotós vagyok, semmi nem látszik. De élõben egyértelmû. Holnap tesztelek. Milyen tesztet használsz? Vérvétel esetleg hcg nézésre?
A kérdező hozzászólása: Jobbulást! Nem vagyok jól én sem, fáj vagyis feszül odalenn... A tegnapi tesztedrõl tudsz feltenni képet? Az enyémek mindig nagyon halványak, kezdek aggódni... :(
Séta után megint volt egy kevés vér, mount fekszem. Ügyeletre nem akarok, busz, gyaloglás stb. és nyáron sem írtak fel semmit :(
A kérdező hozzászólása: Huuuu! Ez már jó hír! Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen! Ha más nem, menj el ügyeletre tablettát íratni. Az én csíkom még mindig nagyon halvány, aggódom miatta. Holnapra vettem gabrielt, még egy mártogatósat. Amúgy nekem is a 16.-ai együttlétbõl foganhatott, szóval ha minden igaz egyszerre estünk teherbe.
Ovu két hete vasárnap volt, ez tuti. X epillel is teszteltem tegnap, csíkos. Dokim hívtam, de nem veszi fel... ma már nem vérzek eddig, holnap megint tesztelek. Ja, terhességmegtartó miatt hívtam amúgy tegnap.
A kérdező hozzászólása: Huuu, hát nagyon sajnálom. :( Azért ha nem sokáig tart még lehet baba, lásd az én példámat, nem kizárt semmi sem. Mondjuk még nekem sem biztos semmi sem, de próbálok pozitívan hozzáállni. Milyen tesztet csináltál? Csak vaterásat? Most este csináltam egy olyat, de totál negatív lett, komolyan nem értem ezt. Szerintem az nagyon nem jó fajta teszt, meg amúgy is olyan kicsi, megfogni is alig lehet... Te figyeled mikor van ovulációd? Milyen módon? Esetleg nem lehet, hogy nem is akkor van mikor gondolod? Orvosnál nem voltál esetleg, hogy írjon fel valami fogamzás elõsegítõ gyógyszert?
Annyira halvány, hogy képen nem látszik. Viszont beerõsödött a vérzés, piros és rendes mensis. Görcs nincs, de szerintem baba sem :(
A kérdező hozzászólása: Majd muti a teszted! Ha nem görcsölsz, nem hullanak darabkák, akkor minden oké. Bár lehet ilyenkor kell gyógyszer, mert én is kaptam. De jó lenne ha mindketten babásak lennénk! Kérem a tesztképet, én tuti meglátom egybõl... :)
Hihetetlen vagy! Drukkolok, hoy minden rendben menjen!!!! Mikor kell ismét menned? Nekem mintha látszana a második csík... megpróbálom fotózni. Barna nincs, este még volt picike.
A kérdező hozzászólása: Jaaa! Az lemaradt, hogy vérzésed van-e azóta? Mikor tesztelsz megint?
A kérdező hozzászólása: Menj el a dokihoz, nézzen meg és írjon fel gyógyszert. Mennyire erõs a csíkod? Képet most már tudsz feltenni róla? Este majd én is küldök, de csak telóval tudom fotózni én is.
Itt a kép. Az erõsebbik ma, a gyengébbik szombaton, de nem elsõbõl. Átgondoltam a dokit, nem megyek... vérzés után csinálok tesztet, maradt-e a baba. Tudod kicsit speckó a helyzetem: februárban 23 hetesen terhességmegszakítás, súlyos genetikai probléma miatt. Nyáron egy kémiai terhesség, következõ ciklusban 6 hetesen missed ab. Most úgy vagyok vele, hogyha menni akar (pláne, ha megint élettel összeegyeztethetetlen genetikai baki), akkor menjen, nem tartóztatom :( http://kepfeltoltes.hu/view/131202/IMG_20131202_153325_www.k..
Írok majd, és köszi :) igazából elég semlegesek az érzelmeim, gondolom ez ilyen védekezõ mechanizmus. Szerintem még ne készülj mensire, még bármi lehet. Szorítok.
A kérdező hozzászólása: Huuuuu, de jó!!! Azért ez már elég biztató! Nagyon fogok szorítani Neked! :) 13-16 között lenne esedékes a menstruációm, gondolom megint megjön majd, mivel vasárnap óta érzem (lassan egy hete) a mensis fájdalmakat. A derekam majd leszakad most is. Még a múltkor betáraztam tesztekbõl, holnap csinálok is majd, de nem fûzök hozzá nagy reményeket... Neked viszont nagyon fogok szurkolni! :) Majd jelentést kérek! )
Én a héten teszteltem pozit. Még nem élem magam bele, a tavalyi 3 kémiai után. Egyelõre minden rendben, kb két hét múlva megyek uh-ra. Szorítok, hogy most is utánozzuk egymást :) és most jól alakuljon!
A kérdező hozzászólása: Szia! Még azóta se lettem kismama, most meg jövõhéten lenne esedékes megint... Csak vàrok és vàrok, remélem hamarosan sikerül teherbe esnem. Veled mi újsàg? Hogy vagy?
Jársz még erre? Mi történt veled azóta?
A kérdező hozzászólása: Boldog Karácsonyt Nektek is! :)
Boldog Karácsonyt!
A kérdező hozzászólása: Szia! Ma voltam az orvosnál, mivel tegnap este elkezdtem vérezni, ma meg már nagyon semmi. Nincs baba, a nyálkahártyám is 1 cm-el vékonyabb lett elég kevés vérzéstõl. Komolyan nem értem. Azt sem tudom terhes voltam-e vagy sem. Már megnyugodtam, itt az új hónap. Végre karácsonytól együtt lehetünk, mindenki szabadságon lesz. Így talán több esélyünk lesz, mivel eddig hébe-hóba sikerült összebújni... Jó lenne már, ha mindkettõnknek összejönne! Szurkolok!!! :)
Mi történt veled azóta? Gondoltam rád, csak nem tudtam mit írni. Velem semmi, elvileg pé környékén vagyok, de szerintem szabálytalan lesz ez a ciklusom...
A kérdező hozzászólása: Szia! Nagyon sajnálom ami veled történt! :( Nem is tudom mivel vigasztalhatnálak, azt hiszem erre nincs is vigasz egyelõre... Most voltam orvosnál, már 3 mm-es, nyálkahártya is vastagodott - 12 mm. Azt mondta most vagyok 4 hetes terhes. Jövõhéten megint kell mennem ellenõrzésre, nagyon remélem nem lesz gond, ugyanis pont egy hét múlva lenne esedékes a menstruációm. Nagyon szorítok érted! Remélem hamarosan jön a babóka! Majd írj, mert várom!
Nem voltam, negatív teszt, sima menstruáció lett a végére. Korán elment ez a kis babakezdemény. Írj majd, mi lett veled!
A kérdező hozzászólása: Szia! Minden nap dolgozok mostanában, így semmire sincs idõm... Éppen ma este megyek újra az orvoshoz, nagyon félek attól amit majd mond. Még mindig nincs pozitív tesztem. Egyszerûen nem értem mi van. Persze elkezdtem mindennek utánaolvasni, és a méretekbõl rájöttem, hogy nem a múlt havi ciklusomban, hanem a mostani elején, kb 6.-ik nap foganhatott, vagy én már nem is tudom. Az orvos azt mondta addig nem találgatunk, amíg nem látja a babát, mert a méreteibõl fogja csak megmondani. Tiszta stresszes vagyok, kezdek begolyózni. A vérzésem egyébként görcsök nélküli volt, szúró fájdalmat éreztem a hasam aljában, illetve olyan volt mintha elvágtak volna egy eret. Élénk, piros vér folyt és nem is kevés pár órán keresztül, majd abbamaradt. Másnap este volt egy kis utóhatása, de éppen hogy csak nyomot hagyott a tisztasági betéten. De mesélj mi van veled? Hogy vagy? Voltál orvosnál?
Komolyan??? Ez szuper hír!!! Megírnád pontosan, mennyire véreztél? Mit mondott a doki még? Jaj de örülök neked! Szerintem nekem kiürült, már nagyon vérzek. De kizárólag a te kedvedért csinálok egy tesztet, hajnal óta nem pisiltem...
A kérdező hozzászólása: Most voltam az orvosnál, már 2, 4 X 2, 3 mm-es a petezsák, pedig a reggeli tesztjeim is inkább negatívak mint pozitívak. Ha nagyon szuggerálom látok valamit, de nagyon gyengén. Jövõhéten mennem kell megint, remélem addigra már sokkal nagyobb lesz, de már most is sokat nõtt. :) A helyedben meg mindenképpen elmennék az orvoshoz, a vérzés lehet amiatt is, hogy emlékszik a szervezeted a mensire. Anyukám hónapokon keresztül vérzett velem mensi idõben. Neked meg az enyémekhez képest sokkal erõsebb második csíkjaid vannak, ne hanyagold el. Az a legjobb ha orvos lát. Nagyon szurkolok neked! Kérlek jelentkezz majd!
Én látom a csíkjaid. Írsz, mi volt dokinál? Igen, ilyen dolgokon mentem át idén, dunsztom nincs, hogy sikerült összehozni :( most már úgy vérzek, mint egy gyenge mensi, de már kell betét. Reggel tesztelek, ha csíkos, bemegyek a dokihoz. Nem tudom, mi a jobb. Ha nem csíkos, és így magától itthon megoldódik, vagy ha csíkos, és méhen kívüli, vagy missed ab megint, vagy ilyesmi :(
A kérdező hozzászólása: Ezek elég erõs tesztek az enyémekhez képest. Sajnálom ezt a sok rossz dolgot amiken keresztül mentél! :( Bízzunk a legjobbakban! Azért ha továbbra is pozitív lesz a teszted menj el orvoshoz. Én holnap késõ este megyek, nagyon félek. Fõleg hogy még pozitív tesztem sincs... Ez a péntek reggeli: http://kepfeltoltes.hu/view/131202/IMAG1464_www.kepfeltoltes.. Vasárnapi: http://kepfeltoltes.hu/view/131202/IMAG1531_www.kepfeltoltes.. Tegnap délutáni: http://kepfeltoltes.hu/view/131202/IMAG1554_www.kepfeltoltes.. A vaku kicsit halványít rajta, de élõben sem határozott vonal egyik sem. :( Már mindenfélét olvasgattam, 2 mm-es petezsák a 4. héten van, talán ezért nem mutatja még a teszt, ebben reménykedem... Nagyon szorítok értetek!
A kérdező hozzászólása: Szia! Voltam! Úgy néz ki babás vagyok. :) Kaptam ureogestant a múlt heti vérzés miatt. Nagyon picike még, de ott van. Mensi elõtt közvetlenül foganhatott. Kedden megyek vissza, megnézi szépen növekedik-e. Amúgy a vaterás tesztem full negatív volt ma, míg a medilab halvány pozitív lett. :) Szerintem vegyél te is másik fajtát! Remélem mind a kettõnknek összejön végre! Drukkolok!
voltál dokinál? mit mondott?
Nekünk ez az elsõ hónap. Nagyon szörnyû lehetett a méhenkívüli. Hová ágyazódott be? A petevezetéked akkor nem kellett kivenni, ugye? Rémítõ :(
A kérdező hozzászólása: Jaaa! És ez a második hónap védekezés nélkül. Ti mióta próbálkoztok?
A kérdező hozzászólása: Rendszeres, 29 vagy inkább 30 napos ciklusaim vannak. Tavaly a 35.-ik napon csináltam egy tesztet, ami órákkal késõbb lett pozitív, de egyértelmûen. Elmentem orvoshoz, akkor 5 hetesnek kellett volna lennem, de nem látott semmit, 2 hét múlva rendelt vissza. Egyébként nem éreztem magam terhesnek, mármint tünetek voltak, csak valahogy mégsem úgy éreztem, mint mikor az elsõ gyermekem volt a pocimban... Pont egy nappal a doki elõtt rosszul lettem, iszonyatos fájdalmak és barnás erõs vérzés jelentkezett. Két orvos kereste hol lehet, mert a véremben hatalmas volt a HCG szint. Végül megtalálták a bal petevezetékemben. Azonnali mûtétem lett, mert többször elájultam, illetve akkora fájdalmaim voltak, hogy mozgatni sem lehetett már... De túléltem szerencsére. A szülés kutyafüle volt ehhez képest.
Sajnálom a méhen kívülit :( hogy derült ki? És milyen következményei lettek?
Azért gondolom, hogy nem volt pém, mert akkor már vagy mensi, vagy pozi teszt lenne. Szerintem próbálkozik a szervezetem a peteéréssel. Ti mióta próbálkoztok? Rendszeres a ciklusod?
A kérdező hozzászólása: Xepilt nem tudok venni, csak gyógyszertár van itt. Vettem Gabrielt, ráadásul dupla csomagban adták... Sajnálom, ami veled történt. Nekem tavaly méhen kívüli terhességem volt. miért vagy olyan biztos abban, hogy nem volt peteérésed? Meg még mindig nem jött meg igaz? Addig még bármi lehet... Szurkolok!
Teszt negatív, vérzés nincs. Szerintem nem is volt pém, missed ab után vagyok, nem állt be ezek szerint még a ciklusom. Látom a szuggerálós csíkod. Szorítok, hátha sikerül! Esetleg egy x-epilt ha vennél holnapra? Én szerdán tesztelek, azután jövõ pénteken (most hétvégén pés folyásom volt, lehet most érett meg az a pete). Kicsit belezavarodtam :(
A kérdező hozzászólása: Nem jött meg, továbbra is 37, 2 a hõmérsékletem, teszt negatív. Ha nagyon szugerálom csíkkezdeményt látok, de ezt csak én képzelem oda. Veled mi újság? http://kepfeltoltes.hu/view/131118/IMAG1148_www.kepfeltoltes.. http://kepfeltoltes.hu/view/131118/578288338IMAG1148_www.kep..
A kérdező hozzászólása: Nekem sem jött meg, teszt negatív. Hõemelkedés ma reggel is, 37, 2. Ez a negyedik nap, amikor 37 vagy afeletti a hõm. Múlt hónapban 36, 8 felé nem ment. Szorítok továbbra is! Írj mi lett, reggel újra tesztelek és írok.
Mizu? Nekem nem jött meg, teszt negatív. Holnap megint tesztelek...
A kérdező hozzászólása: Még nem tudok biztosat, már többször volt hõemelkedésem, ma reggel is 37, 2. Tejszerû folyásom volt tegnap, nagyon vizes volt, csak fehér. Sosem tapasztaltam még ilyet. Melleim duzzadtak, néha szurkál alul, kb ennyi. Holnap reggel tesztelek egyet, aztán majd látjuk. Drukkolok neked is! :)
Írnál, hogy mi van veled? Tudod, én is vasárnapra vagy hétfõre várom kb, és ma is negatív :( enyhén tojásfehérjés folyásom van, néha tompán szúr a petefészkem, és érzem a méhem. Barnázás nincs.
A kérdező hozzászólása: Igen, nem könnyû türelmesnek lenni... :) Az elsõ tesztem anno az együttlét után 23 nappal lett idõn túl, de egyértelmûen pozitív.
A kérdező hozzászólása: Mi is kistesót szeretnénk. Mikor nem kellene megjönnie?
Nekem pár napja hányinger, haspufi, meg terhes érzés, nem tudom elmondani. Voltam már többször terhes, most a kistesóra várunk :(
A kérdező hozzászólása: A petevezetékembe volt beágyazódva, azt nem vették ki, megmaradt, csak így nagyobb a kockázat egy újabb méhen kívülire. Képzeld, megint elõjött a mindjárt megjön érzésem, ezek szerint nem sikerült... :(
A kérdező hozzászólása: Nem bírtam ki, csináltam egy Gabrielt is. http://kepfeltoltes.hu/view/131118/IMAG1180_www.kepfeltoltes.. http://kepfeltoltes.hu/view/131118/11714029162_www.kepfeltol.. Ez is halványan cskos. Kíváncsi vagyok száradási csíkok-e, vagy...
Látom!!! Szerintem nem száradási, sokat teszteltem már, ezt kétcsíkosnak mondanám. Remélem, erõsödik majd szépen :)
Nem teszteltem ma, erõsödik a barnázás. Szerintem max 1 nap, és megjön normálisan. Írj majd, mit mondott a dokid!
A kérdező hozzászólása: Azért még van remény. Sokan írták, hogy a vaterás teszt jóval késõbb mutatja ki. Szóval ne add még fel! Remélem összejött! Írj majd mindenképpen! Holnap doki után jelentkezem.
One step negatív, és este már volt egy halvány barnázásom, tuti megjön ezek után :( csak ezek a reménykedõs hónap végi napok borzasztóak...
Oké, írok majd! Sajnos csak vaterásom van, még ha netán baba, akkor sem hiszem, hogy kimutatja, de már nem tudok ma elmenni x-epilért.
A kérdező hozzászólása: Szia! Most nem vagyok valami jól, szédelgek, meg rossz a gyomrom. Lehet kerülget valami vírus is. A hasam alja érzékeny, estére már mindig nagyon bekeményedik, plusz szurkálások még mindig vannak. Ma reggel óta megint olyan érzésem van, hogy mindjárt megjön. Péntek este megyek orvoshoz, remélem végre megtudom mi a baj. Holnap teszt után kérlek jelentkezz, izgulok veled! :)
Mizu veled? Jól vagy? Én holnap tesztelek, ha megtörtént múlt vasárnap az ovuláció, akkor 11 dpo... tûkön ülök, de nem bízom benne sajnos.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint igen... Már nagyon várom kiderüljön mi baj van velem "odalenn". Neked meg szorítok! Írj majd mi van veled! :)
Most is látom a csíkot. Szorítok, hogy minden rendben legyen, a lehetõségekhez képest. Akkor mindketten a jövõ héten leszünk okosabbak.
A kérdező hozzászólása: Egy napig se tartott a vérzés, most már nagyon kíváncsi vagyok mi van velem. Jövõhéten pénteken megyek orvoshoz. Az elõbb kíváncsiságból megcsináltam a másik Gabriel tesztet, ezen is ott a halvány rózsaszín második csík. Ha élõ terhességrõl lenne szó már sokkal erõsebbnek kellene lennie szerintem. Így most arra gondolok, hogy hibásak a tesztek... Egyébként jól vagyok, csak alul feszülést, szurkálásokat érzek. Még egy hétig várnom kell az orvosra, remélem megtalálja a bajom. Neked pedig szorítok továbbra is! http://kepfeltoltes.hu/view/131121/IMAG1227_www.kepfeltoltes..
Hogy vagy azóta? Én a most vasárnapi pé-ben bízom, hátha megtörtént, csak jövõ héten tesztelek.
A kérdező hozzászólása: Jövõhéten megyek majd orvoshoz mindenképpen, persze ha közben lenne valami, akkor hamarabb. Napközben csillapodott a vérzésem, szinte el is múlt. Fájdogál a derekam, meg szurkálásokat érzek odalenn. Azért majd írj a késõbbiekben is mi van veled! Várni fogom!
Szerintem is az lehettél, a teszt alapján elindult egy kis élet. Ha vérzés után még látszik az új teszten a csík, lehet el kellene menned dokihoz. Remélem, nem lesz nagy baj!
A kérdező hozzászólása: Biztosan terhes voltam, ezt nem képzeltem be. Most már csak abban reménykedek ha már így alakult, hogy természetes úton tisztulok ki teljesen. Várok pár napot, és ha nem csillapodik a vérzés elmegyek orvoshoz. Karácsonyig nagy hajtás van a munkahelyemen, így kb minden nap dolgozok, este 8-ra érek haza, szóval nehéz lenne megoldani az orvost... Majd legközelebb sikerül, a babák tudják mikor kell jönni.
Ó de sajnálom! Pedig abban a hitben voltam este, hogy reggel majd írod a szép két csíkot. Elmész dokihoz? szorítok, hogy minden rendben legyen! Én nem teszteltem ma, fölösleges.
A kérdező hozzászólása: Este nagy fájdalmakkal egybekötve elkezdtem vérezni, nem kicsit, nagyon. Élénkpiros, darabos. :( Nagyon elszomorodtam, valami gond lehet velem. Szorítok neked a továbbiakban is!
A kérdező hozzászólása: Nekem múlt hét óta mindjárt megjön érzésem van, meg nagyon kótyagos a fejem. Tegnap 37 volt a hõm, de mivel nem mindig mérem nem számít. Arra már rájöttem az agyunk sokmindenre képes... Kedves második hozzászóló: szurkolok!

Ha a hónapok óta bölcsődébe járó gyermek anyukája 3 hetes szabadságra megy, akkor szerintetek az itthonlét alatt a gyermeket járassa bölcsődébe?

Legjobb válasz: tökéletesen egyet értek veled kérdezõ :) annyi tennék még hozzá, hogy anyának is jár szabadság, tehát csinálnék pár napot a szabi végén amikor már viszem bölcsibe és én aludnék 2 napot :D ennyi azért jár neked is szerintem :)

tökéletesen egyet értek veled kérdezõ :) annyi tennék még hozzá, hogy anyának is jár szabadság, tehát csinálnék pár napot a szabi végén amikor már viszem bölcsibe és én aludnék 2 napot :D ennyi azért jár neked is szerintem :)
én most két hétig szabin vagyok, de jár a fiam bölcsibe most volt három hét szünet a bölcsiben, nem akarom, hogy megint kiessen.még jövõ héten megy bölcsibe, utána szoktatom be oviba.ráadásul most tök jó idõ van, egész nap kint játszanak az udvaron, gyerekek között van, ezt én most nem tudnám neki biztosítani.nem unatkozok így sem, nagytakarítok, szekrényt, iratokat rendezek, fõzök, mosok, vasalok, utolérem magam, ügyet intézek, orvosi kivizsgálásra járok úgyhogy az én fiam jár bölcsibe, én meg végre el tudom intézni a halogatott dolgaim
Én ebben az esetben biztos kihasználnám azt a 3 hetet a gyerekemmel. Nem küldeném bölcsibe. De ha neked sok, akkor küldd.
Ez attól függ, miért megy 3 hetes szabadságra.
Értem. :o) Én átgondolnám, hogy van-e olyan elintézni valóm, amit gyerek nélkül jobb, esetleg egy hétig még járatnám, aztán két hétig nem. De az is lehet, hogy csak délelõttre adnám be egész idõre? Nem tudom, mert nekem már három törpöm van, és keményen féltékenykednek, ha az egyikkel túl sokat vagyok kettesben, de egy kicsivel ez még nem probléma. :o)
Én megfelezném az idõt. egy pár napig menne, akkor megcsinálnám az elmaradt dolgaimat, pl. nagytakarítás, stb.. és a maradék idõben meg csak a gyerekkel lennék, a másik héten, amikor nem menne.
Akkor meg mi a kérdés, csináld, ahogy a szíved diktálja. :o)
A kérdező hozzászólása: Sajnos elõfordul az, hogy 60 órákat(5 x 12 óra ) is dolgozom egy héten és azért szeretnék a szabadnapokon a gyerekeimmel a lehetõ legtöbbet lenni.
A kérdező hozzászólása: A nagyobb gyermekem is imádta a bölcsit és ha hosszabban itthon voltam szabadnapokon, vagy szabadságon, akkor itthonmaradt velem, nem vittem. Nála is szóltak többször, hogy ne járassam ilyen rendszertelenül, pedig sosem sírt ha újrakezdte a bölcsit, mégsem szerették , hogy nem vittem mindig. A kicsinél ismét megkockáztatom a dorgálást, egyszerûen nem visz rá a lelkiismeret, hogy õ bölcsibe van én meg céltalanul lézengek, haszontalanul, ahelyett , hogy együtt csinálnánk programot . Szerintem a bölcsi arra való, ha az anyuka dolgozik és nem tud a gyermekkel lenni , akkor õk addig ellátják .
A kérdező hozzászólása: Mert a munkahelye elküldte rá :-) .
Itt is, mint mindenben, az arany középút a megfelelõ. Én jövõ héten leszek szabin, de a lányom már olyan nagyon várta az ovit (héten kezdte), hogy vinni fogom, én pedig elintézem az éves könyvelését a férjemnek, takarítok, ablakot pucolok, másodállásomban áruért megyek stb. Az biztos, hogy minden nap elõbb fogom elhozni, nem úgy, mintha dolgoznék. Utána pedig tudunk együtt lenni. De így viszont én is meg tudom csinálni az elmaradt dolgaimat.
Hát nem hiszem el, hogy tényleg ennyire tele van ez az oldal ilyen büdös bunkókkal.Most miért kellett már megint lepontozni? Két hete jár a fiam bölcsibe újra, most volt otthon három hetet.Nyilván nem fogom megint hetekig otthon tartani, hogy megint kiessen.Az érdekében van ez, nem az én érdekemben.Meg amúgy is, egy anyának soha nem jár egy kis pihenés, kikapcsolódás?Meg az, hogy ne a gyerek mellett kelljen ablakot pucolni, meg végig domestosozni a lakást?Akkor most én vagyok szívtelen gonosz anya, mert nem tartom otthon a büdös fertõtlenítõ szagban a szekrényrendezés kellõs közepén a lakásban, hanem helyette egész nap kint lehet az udvaron a kis barátaival.Szegény gyermek, milyen rossz sora van. Komolyan itt mindenki õsanya?Itt mindenki feladta a saját dolgait, mindig, mindenben alárendelitek magatokat a gyereknek?Ráadásul még jobb is neki a bölcsiben, amíg én takarítok, nem azért nincs otthon, mert én egyik ágyról fekszek a másikra.Az eszem megáll az ilyenektõl
Én felpontoztalak! :)
A kérdező hozzászólása: Én senkit nem szoktam lepontozni aki az én kérdésemre válaszol, ha már megtisztelt azzal, hogy vette a fáradtságot és segíteni próbált nekem. Felpontoztalak én is! :-) Ne foglalkozz az itteni százalékokkal ! Kinek akarnál megfelelni ?
A kérdező hozzászólása: "Komolyan itt mindenki õsanya?" Én nem õsanyának, hanem inkább görcsösen megfelelni vágyó anyának kategorizálnám magamat .
az utolsó kommentedre reagálva, nem attól leszel jó anya, ha állandóan magad mellett tartod a gyereket.meg kell találni mindenben az arany középutat.a gyerekednek nem kell megfelelni, csak szeretni kell, foglalkozni vele és az igényeit figyelembe venni.Én azt tettem, amikor nem tartottam itthon azért, hogy megfeleljek a külvilágnak.Mint már leírtam kétszer, neki jobb, ha egész nap a barátaival lehet a fák alatti hûvösben az udvaron, mint itthon savanyodjon velem a lakásban.nyilván nem tart egy nagytakarítás három hétig, lehet közös programokat is csinálni, de ara az embernek se pénze, se energiája, hogy három hétig programokat találjon ki

Mikorra várjam a havi vérzést? Mikorra várjam ha a hónap gyógyszer mentes?

csütörtökön kellet volna elkezdeni szedni, de a gyógyszerrel gondok akadtak, és ma mentem le az orvoshoz, és felírt egy másikat, de így most ki kell hagynom a mostani 21 tablettát és a vérzést megvárni.

Legjobb válasz: Rögtön a havi szarás után.

Rögtön a havi szarás után.
Ha egyszer abbahagyod, nagyon felelõtlen egy hónap múlva újra kezdeni. Min fél-1 év szünetet kellene hagyni, vagy rögtön a 7 nap után elkezdeni, még ha másfjata is. Milyen tudatlan orvosod van neked? Nagyon nem tesz majd jót a szervezetednek. Amúgy meg a gyógyszer hatására még lehet hogy ugyan úgy jön meg mintha szednéd.

Hogyan számoljak, ha a hónapban kétszer jött meg?

Nem vagyok már tini; évek óta beállt a menstruációm, de megnyugtattak, hogy ez el?fordulhat az ilyesmi. Ha tényleg normális - vagyis másnak is volt/van -, akkor mikor számítsak a következ? menzeszre?

Legjobb válasz: Kérdés, h mennyi idõ telt el a kettõ között. Ha több, mint 23 nap akkor a másodiktól lehet számolni. De a számolás nem teljesen biztonságos, különbözõ kiegészítõ módszerekkel (hõmérõzés, hüvelyvizsgálat) viszont nagyon biztonságossá tehetõ.

Kérdés, h mennyi idõ telt el a kettõ között. Ha több, mint 23 nap akkor a másodiktól lehet számolni. De a számolás nem teljesen biztonságos, különbözõ kiegészítõ módszerekkel (hõmérõzés, hüvelyvizsgálat) viszont nagyon biztonságossá tehetõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Két hét telt el a kettõ között, az utolsó óta pedig most kb. egy.

Ha a hónap közepén jár le hűségidőm és felbonom utána a szerződést, akkor a havidíjnak csak a részarányos összegét kell kifizetnem (kb felét) ugye?

Legjobb válasz: szerzõdésben leirták,ne keress logikát benne:)nézd meg az a tuti elméletben elolvastad aláirtad..

szerzõdésben leirták, ne keress logikát benne:) nézd meg az a tuti elméletben elolvastad aláirtad..
A kérdező hozzászólása: elméletben elolvastam, gykorlatban aláírtam, min úgy az emberek 99, 9 %-a.:) na akkor itt az ideje elõkotorni és átnyálazni (nem tudtam hogy ez is rögzítve vagyon benne).
Nem velünk kötöttél szerzõdést ha jól tudom, hanem a szolgáltatóddal. Ezért ha õket hívod fel telefonon, akkor biztos helyes választ kapsz.
A kérdező hozzászólása: Tényleg? Na még olyat...:D
Ha a számlazárásod után mondod fel akár egy nappal is, akkor kiszámlázódik az elõfizetési dij. ugyanis az elõfizetési dij teljes mértékben lebeszélhetõ. ha szolgáltatásod is van akkor az is teljes havi dijában kiszámlázódik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!