Találatok a következő kifejezésre: Ha a hirtelen (421 db)

Mi történne a Fidesszel, ha Orbán hirtelen meghalna?

Legjobb válasz: Úgy érted, hirtelen természetes halállal elhalálozna? :)

Úgy érted, hirtelen természetes halállal elhalálozna? :)
A kérdező hozzászólása: Igen. :)
lol
rogán továbbvinné fidesz zrt.
Mi történik ha levágod a csirke fejét? A teste nem él tovább. Mivel ez nem egy párt, hanem egy ember felsõbbrendûségére alapult gyülekezet, ezért ha meghal a fõmegmondó, utána senki nem jön elõtérbe, mert mind csak birkák.
Kit érdekelné a Fidesz? Akkora öröm lenne itt Magyarországon, hogy a mindennapokban nem kéne nézni az emberek bûbánatos arcát.
Ha Orbán meghalna akkor az összes topic Gyurcsányt, Bajnait vagy Mesterházyt fikázná. A birka magyarnak semmi se jó. Még az se amit mi magunk választunk. :-\

Hölgyek! Mit szólnátok ha a párotokat nem látnátok 3 hete és hirtelen beállítana? Vagy nem szeretitek az ilyen hirtelen meglepetéseket? Menjek vagy ne?

Az a helyzet hogy 1 hónapja nem láttuk egymást és valószínű még nem is fogjuk vagy 3 hétig,a baj az hogy 1 hete össze vesztünk,de rá pár napra igaz ki is békültünk,de 5 napja nem hív,se telefon,se sms,se semmi.Én hívtam kétszer de ki volt kapcsolva,szét vet az ideg mert most nem tudom mi van,ki békültünk de eddig nem jelentkezett és teljesen magam alatt vagyok,több okom és lenne hogy meglepetés szerűen beállítsak,mert innen 500 km távol tőle már kezdek befordulni.Egy az,nagyon hiányzik már,most fogalmam sincs mi van,él e,virul e,vagy nem érdeklem,vagy csak időre van szüksége,vagy éppen mással van,és jogom van tudni hogy hányadán állunk úgy még is,szóval ez a bizonytalanság kikészít.Most lenne a jövő héten pár napom hogy tudjak menni,de viszont ha most nem megyek akkor 3 hétig nem tudok menni megint.Szóval a kérdésem az lenne mit szólnátok ha így beállítana a párotok?

Legjobb válasz: Hozzám egyszer beállított 2 hét után. Már akkor nagyon hiányzott, igaz mi nem voltunk összeveszve, csak mivel kamionos nem akkor jött amikor akart. Egyik reggel kinéztem az ablakon, megláttam az õ járgányát. Annyira megörültem, hogy elõször el sem tudtam hinni. Majd betoppant az ajtón és a nyakába ugrottam. Nálunk jól sült el, szerintem menj. Most derüljön ki, ha van minek. Ha pedig nincs, legalább tudtok találkozni.

Én nagyon örlnék neki!! A párommal egyenlõre külön városban lakunk, és egyik nap meg akart lepni, úgy volt, hogy nem találkozunk, de õ mégis eljött. Én pont boltban volt, és õ is pont akkor, ugyanabba a boltba ment be, csokit venni nekem :-D Nagyot néztem, mikor megpillantottam a sorok között, és nagyon boldog voltam! :)
Hozzám egyszer beállított 2 hét után. Már akkor nagyon hiányzott, igaz mi nem voltunk összeveszve, csak mivel kamionos nem akkor jött amikor akart. Egyik reggel kinéztem az ablakon, megláttam az õ járgányát. Annyira megörültem, hogy elõször el sem tudtam hinni. Majd betoppant az ajtón és a nyakába ugrottam. Nálunk jól sült el, szerintem menj. Most derüljön ki, ha van minek. Ha pedig nincs, legalább tudtok találkozni.
Menj!!!!!!
Nekem volt egyszer egy olyan kapcsolatom, ahol néha egy hónapig sem találkoztunk. Mindig vártam titkon, hogy egyszer meglep. Néztem a vonatindulást, hogy kb. melyikkel jöhet és vártam...de sosem jött így meglepetésbõl... :( Én a helyedben hívogatnám még, aztán ha sikerül beszélni vele, akkor meglátod milyen hangulatú a beszélgetés. DE elõre ne említsd neki, hogy mire készülsz. Aztán menj szerintem. 23N
Én bármikor örülnék a páromnak. Már egy hete nem láttam :(
Ha szeretem a párom nagyon örülnék a meglepetésnek, ha annyira nem szeretem akkor kiakadnék hogy váratlanul beállit.
Engem még nem ért ilyen meglepetés, szerencsére nem kellett távol lennem soha egyik barátomtól sem, de tudom magamról, hogy gyûlölöm a meglepetéseket, konkrétan a saját anyukámnak sem tudok örülni, ha csak úgy beállít. Nem szeretek "csak úgy" ajándék, ot kapni, meg semmi ilyesmi. Valamiért nem tudok az ilyen helyzetekkel mit kezdeni. Így azt látná rajtam a párom, ha így meglepne, hogy elkedvetlenedtem a felhõtlen boldogság helyett. Tudom, furcsa vagyok, de ez van. Ha tudod a párodról, hogy õ nem ilyen dilis mint én, akkor nyugodtan lepd meg, hisz a többség nagyon szereti az ilyen meglepetéseket, fõleg, ha igazán szeret téged.
Menj!!!!!! én nagyon örülnék ilyenek:) Igaz én együtt élek a párommal.De akkor is boldoggá tudd tenni h valami miatt elõbb haza tudd jönni a munkából:)
Sajnos nekem rossz gapasztalataim vannak ilyen esetben. Ha a párom eltûnt hetekre és váratlanul felbukkant, akkor (mint utólag kiderült) közben mással volt. És persze boldognak kellett lennem, hogy hiszen eljött...Én csak másodhegedûs voltam, ha épp a változatosság kedvéért hozzám kapott kedvet.
én vártam a barátomra, csak másnapra. Egy nappal hamarabb jött. Borzalmasan boldog voltam!!! :) De nálatok más a helyzet, szerintem hívogasd még, mivel épp baj van köztetek. De lehet h amúgy jó ötlet odamenni és max szakít, de akkor legalább nem megy még ez hetekig..
Én legutoljára amikor ezt csináltam 2 hét "se telefon, se SMS" után, a faszim egy rózsaszínhajú pácsával feküdt egy ágyban... Nem gonoszságból írtam, bár nem hiszem, hogy nálatok ez lenne a helyzet. Ne aggódj, a csajok szeretik kéretni magukat ez nomrális. :)

Mi történne, ha a Föld tengely körüli forgása hirtelen leállna?

Egyik oldalon állandóan sötét lenne a másikon meg nappal? Darabokra szakadna a bolygó? Vagy esetleg mindenki meghalna?

Legjobb válasz: Nem áll le,hirtelen,az fizikai képtelenség. De ha mégis tételezzük fel......mindenhol bajban lennének a bajban,hisz 1 nap 365 napig tartana. Az élet elpusztulna a bolygón 2-3 nap alatt,egyik oldalt megsülnének,a másik felén meg, megfagynának,és 500 km feletti szelekkel próbálna kiegyenlítõdni a hõmérséklet.

Nem áll le, hirtelen, az fizikai képtelenség. De ha mégis tételezzük fel......mindenhol bajban lennének a bajban, hisz 1 nap 365 napig tartana. Az élet elpusztulna a bolygón 2-3 nap alatt, egyik oldalt megsülnének, a másik felén meg, megfagynának, és 500 km feletti szelekkel próbálna kiegyenlítõdni a hõmérséklet.
nem is 1674, 396km/h akkor meg fõleg
Hát elõször is szerintem mindenki megdöglene aki nem a sarkpontok közelében van mivel a Föld hétszáz valahány km/h sebességgel forog az egyenlítõnél, innen meg a többi nem is érdekes..
:)
Ez az, én is erre gondoltam :) köszi
VÁÓÓ!!!!!!
Bizony, erre van egy nagyon jó dokumentum film, ha jól emlékszem 5 év alatt áll le ott a forgás. Minden összezavarodik. Az emberek nem tudják milyen nap van, hány óra. A légi közlekedés összezavarodik, aztán kész káosz. Érdekes szerintem.
Próbáld valahonnan beszerezni ezt az epizódot, minden benne van: (Bár itt abból indultak ki, hogy egyre lassabb és lassabb a forgás, míg el nem éri az évi 1-et.) http://www.port.hu/mi_tortenne_ha...:_megszunne_forogni_a_fo..
"http://www.youtube.com/watch?v=bBy5lzAUYHw Parancsoljatok! :) " Megnéztem a filmet. Érdekes, de szerintem több helyen is sántít. Az elsõ ami zavar, hogy nem tér ki a Föld tengelykörüli forgás lassulásának okára. Az egyik fõ vonala a filmnek hogy a kéreg, a köpeny és a mag külön külön "életet él" azaz mintha a lassulás csak a kérget érintené, mintha csak a kéreg fékezõdne. Ez -bár a film teljes témája az- képtelenség, így az ezen hatás következménye, a sok földrengés, meg vulkanizáció szerintem teljesen kizárható. Aztán szerintem a légkör egyenlítõ menti megritkulása is erõsen eltúlzott. Érdekes lenne számításokat végezni ezt illetõen, de gyanítom, hogy ha a jelenlegi életünkben nincs kimutatható hatása mondjuk a Hold gravitációs erejének az árapály révén, akkor nem volna a forgás megszûnése miatt megszûnõ centrifugális erõ hiányának se ennyire erõs hatása a légkörre. Aztán túlzónak tartom a víz bemutatott vándorlását is. Elfogathatatlan hogy a víz vándorlása miatt elõbb teljesen kiszárad pl az Anglia és Franciaország közötti csatorna, majd pedig elárasztja azt a víz. Ez egy relatíve lassú, 5 éves folyamatként ábrázolt fantazmagória. Ennyire nem volna drasztikus a vízszint ingadozása sem.... No mindegy egy film, és ki kellett tölteni a mûsoridõt, de azért ezekre az apró dolgokra odafigyelhettek volna

Staff kutyanak, 5eves, hirtelen tojas nagysagu kemeny dudor nott a mellehez, mitol lehet es lehet-e agressziv, ha a mindennapos setabol hirtelen heti 1 lett?

Legjobb válasz: Vidd állatorvoshoz a dudor miatt, mert rákos is lehet. Meg sétáltatni sem ártana. Az agresszívot hogyan érted? Meg akar harapni, vagy mit csinál?

Vidd állatorvoshoz a dudor miatt, mert rákos is lehet. Meg sétáltatni sem ártana. Az agresszívot hogyan érted? Meg akar harapni, vagy mit csinál?
Az agresszió eredhet a fájdalomból is ... mindenképp látnia kell orvosnak.
A kérdező hozzászólása: nem agressziv.csak kerdezem, hogy kialakulhat-e agresszio a heti 1 setatol, eddig mindennapos volt.munkam megvaltozott
azonnal orvos!! inkább bolond lesz, nem agresszív. majd talál valamit ahol levetzeti az energiáit.
A kérdező hozzászólása: hogy erted bolondf lesz?pici kertben van egesz nap, de meg se moccan csak sutkerezik, pedig van tobb labdaja is-szomszed mondta
A kert az az élettere. Te sem a nappali és a konyha között mászkálsz, amikor sétálni mész. Neki rohadt unalmas a kert, és nem fog egyedül labdázni. Nem is értem, hogy ezt miért kell magyarázni...
sütkérezik, mert ha fel-le rohangálna akkor elszédülne. se új szagok, se új ingerek, se futás....ááámitõlis bolondulna meg? Orvosnál voltálmár? mert ha emlõdaganat akkor nem ártana minél elõbb kivenni. Pillanatok alatt tüdõ áttét lesz belõle
A kérdező hozzászólása: ok, de kisbabank van, kivalthat agressziot a csak heti 1 seta?
Nem valószínû. Depressziót viszont igen.

Ha napról napra esett 1-1 tizedet a hőm az elmúlt két napban, az menzi lesz? Vagy a mnzit csak a hirtelen leesés jelzi?

Legjobb válasz: Valószínû, hogy menstruáció lesz. Az, hogy hírtelen leesik, vagy fokozatosan csökken, az egyénfüggõ. Van, hogy csak akkor esik le, mikor már megjött.

Valószínû, hogy menstruáció lesz. Az, hogy hírtelen leesik, vagy fokozatosan csökken, az egyénfüggõ. Van, hogy csak akkor esik le, mikor már megjött.

Ha keveset alszom, vagy ha felébredek hirtelen kinyitom a szemem, akkor piros púp/dudor lesz a szemhéjamon. Miért van ez?

Legjobb válasz: bocs, kimaradt a hirtelen és a kinyitom között egy és. (így kicsit furán hangzik)

A kérdező hozzászólása: bocs, kimaradt a hirtelen és a kinyitom között egy és. (így kicsit furán hangzik)
hm....általában mindig ott van? vagy csak ha így hirtelen kinyitod...talán tanácsos lenne megbeszélni egy orvossal nehogy komolyabb gondok legyenek...lehet hogy a fáradságtól van, vagy valami allergiától, irritációtól...de biztos ami biztos látogass el egy orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Csak ha hirtelen kinyitom. Lehet, hogy az lesz. Köszi a választ!!

Ha a hülyeség fájna, akkor lehetséges, hogy az emberiség nagy része hirtelen kipusztulna?

Tegyük fel, hogy hirtelen az embereknek el kezd fájni a hülyeség, mint pl.: nekem is ez a kérdés. Annyira elviselhetetlen fájdalom lenne, hogy az összes hülye ember öngyilkos lenne. Vajon mennyien maradnánk? Ez megoldás lehetne a túlnépesedés ellen?

Legjobb válasz: Én azokat értettem hülye alatt, akiknek az IQ szintjük 90 alatt van, és az érzelmi intelligenciájuk sem túl magas. Nem sorolom ide a hivatalosan fogyatékosokat, mert az gyökérség lenne a részemrõl. Ám nekem a hülye kategóriát képviseli a magas IQ-val rendelkezõ ember is, ha az alábbi jegyek valamelyikét hordozza, vagy a gyengébb jelzõk esetében több kombinációja megvan benne: beképzelt, öntelt, erõszakos, szociopata, zéró önkritika, rugalmatlan, földhöz ragadt, szûk látókörû, Hirtelen ezek jutottak eszembe. A hülyeség valóban elég relatív, mert valaki ezek közül néhány tulajdonságot remekül elvisel.

Én azokat értettem hülye alatt, akiknek az IQ szintjük 90 alatt van, és az érzelmi intelligenciájuk sem túl magas. Nem sorolom ide a hivatalosan fogyatékosokat, mert az gyökérség lenne a részemrõl. Ám nekem a hülye kategóriát képviseli a magas IQ-val rendelkezõ ember is, ha az alábbi jegyek valamelyikét hordozza, vagy a gyengébb jelzõk esetében több kombinációja megvan benne: beképzelt, öntelt, erõszakos, szociopata, zéró önkritika, rugalmatlan, földhöz ragadt, szûk látókörû, Hirtelen ezek jutottak eszembe. A hülyeség valóban elég relatív, mert valaki ezek közül néhány tulajdonságot remekül elvisel.
Csak azért írtam ezt, mert a GYIK-os tapasztalat is igen érdekes képet mutat. Tegyük fel felkerül egy teljesen általános kérdés, mondjuk "Tegnap lefeküdtem a barátommal, de úgy éreztem neki nem volt túl jó, hogyan legyen jobb? 13L". Na innentõl a válaszolók 90%-ának a válasza annyi, hogy mocskos r1bancnak lehúzzák a kérdezõt, mert neki babázni kellene, mellé még fel is pontozzák egymást. Ha mondjuk én leírom neki, hogy ha kicsit érettebb fejjel kezdte volna, akkor lehet ezt felérné ésszel és, hogy a jó kapcsolat alapja a kommunikáció, beszélgessenek, gyakoroljanak, akkor le leszek pontozva, pedig én válaszoltam a kérdésre egyedül. Na most nekem nem hivatalos netes tesztek alapján 135 és 150 között van az IQ-m, szenzitív személyiség vagyok, az érzelmi intelligenciám is nagyon magas, ha úgy vesszük, a többség szerint mégis én vagyok a hülye. A példát nézve, a szemükben én egy erkölcstelen f*sz vagyok, mert még tanácsot is adok annak a szerencsétlennek, mikor õk a lelkét akarják kb megmenteni. Én meg hülyének nézem õket, mert én is baromi korainak tartom - ahogy õk is - de érveket csak én tudok felhozni ez mellett, és én érem fel csak ésszel: visszaút már nincs a csajnak, hát segítsünk neki elõre haladni. Mindkét oldal könyörög, bárcsak fájna a másiknak a hülyeség, a többség akaratát szem elõtt tartva elvileg nekik van igazuk, de ha most õszintén magunkba nézünk ...
A GYIK-esek nagy részét inkább hagyjuk. Az elsõk között mennének a másvilágra:D Az meg hogy szerintük te vagy a hülye... Nem biztos hogy igazuk van:) Amikor olyan van, amirõl te is beszélsz, akkor én már nem is írok a kérdéshez. Megírom szerencsétlen kérdezõnek privátban, és annyi. Velem ne kötekedjen semmi idióta, meg pontozgasson le állandóan:D Nagy erkölcscsõszök. Az ítélkezés az megy szépen, holott ez a gyakori kérdések oldala és nem a gyakori ítélkezéseké. Szerintem ez az a réteg, akik akkor is bõszen pontoznak lefelé emberkéket, amikor csak véleményt kell mondani valamirõl. Pedig az nem lehet kifejezetten hasznos, vagy haszontalan. Sok olyan van itt, aki csak a saját álláspontját hajlandó elfogadni, attól függetlenül, hogy õ maga nem feltétlenül az szerint éli az életét. Aki meggyõzõdésbõl beszél, és úgy is cselekszik, az nem feltétlenül hülye az én szememben. Még akkor sem ha nem értek egyet vele.
Rossz a kategória. De nem, ez nem lenne megoldás. A túlnépesedést meg lehetne állítani vele, de egy úttal a fajt a kihalás szélére sodorná. Pedig én õszintén szeretem az embereket.:)
Dönci, nem igazán értelek:D Az én IQ-m hivatalos teszt szerint csak 119 (nem hivatalos netes tesztek szerint 163). Most akkor én is megosztottam ezt az infót:D Gondolom, hogy az alacsonyabb IQ-m lehet az oka, de ez nem változtat a tényen, hogy fogalmam sincs hogy jött ez ide. :D
"És mondd, csak a párodnak jó veled a szex? :-D" Jah, legalábbis ezt mondja és úgy is viselkedik közben.
A kérdező hozzászólása: Hát én 1 13 évessel nem igazán élvezném a szexet. Eleve nincsenek még mellei meg túl éretlen.
"Hát én 1 13 évessel nem igazán élvezném a szexet. Eleve nincsenek még mellei meg túl éretlen." He? :D
Engem 13 évesen 17-18-nak néztek. A lányok zömének már általánosban elkezd nõni a melle. Más kérdés, hogy mit tud nyújtani szexuális téren egy 13 éves, én annak idején semmit. Rosszul is lettem volna ha le kell feküdnöm valakivel, még a petting sem vonzott. Akkoriban az ember még a saját testét kell felfedezze nem a másét, és nem másnak kell felfedeznie az övét. Gyerekek még.
Utolsó válaszoló, ez hogy tartozik ide? Itt az elõzõ hozzászólók értelmes válaszokat adtak. Ha csak ennyi telik tõled, akkor...
""Tegnap lefeküdtem a barátommal, de úgy éreztem neki nem volt túl jó, hogyan legyen jobb? 13L". ... Ha mondjuk én leírom neki, hogy ha kicsit érettebb fejjel kezdte volna, akkor lehet ezt felérné ésszel és, hogy a jó kapcsolat alapja a kommunikáció, beszélgessenek, gyakoroljanak ... Na most nekem nem hivatalos netes tesztek alapján 135 és 150 között van az IQ-m, szenzitív személyiség vagyok, az érzelmi intelligenciám is nagyon magas, ha úgy vesszük, a többség szerint mégis én vagyok a hülye." És mondd, csak a párodnak jó veled a szex? :-D
Ezen az oldalon minden hozzászólót felpontoztam. Erre mondják azt, hogy "a asámból vetted ki a szót". Üdv.
Jaja, én is tudom, mégis megpróbálom mindig :) .
Csak egy mondat még:) Én is szeretek és tudok vitatkozni, de csak azzal, akit arra érdemesnek tartok. Na jó még egy:) Hülyéket nem akarok meggyõzni a tévedésükrõl, mert felesleges lenne próbálkozni:)
"Nem biztos hogy igazuk van:) " - a felhozott példára nézve egész biztosan nincs. Egyébként teljesen igazad van abban, hogy nem mégy bele a szardobáló-bajnokságba, csak van nekem két (több is, csak azok irrelevánsak) idióta tulajdonságom: a kelleténél sokkal jobban irányít az igazságérzetem és imádok vitatkozni. Ennél fogva valami megmagyarázhatatlan kényszerem van az ilyen vitákba beszállni. A csodás dolog az, hogy eléggé tudok is vitatkozni, ezért általában elérem, hogy van egy-két hisztériázó csaj velem szemben, a többi meg lenulláz százalékban :D. Az ítélkezésben is baromira egyetértünk, de abba már bele sem mennék, így is eléggé offba mentünk :) .
Ez valószínû, bár érdekes dolog meghatározni, mely tulajdonságok azok, amelyek objektíven hülyének aposztrofálnak egy embert (és ez esetben fájdalmat okoznak), mert ez elég relatív. Még jobban érdekel, ki az, aki elismerné, hogy ordítani fog a fájdalomtól, mert akárkivel beszélek, mindig a többiek a hülyék, mi ketten ugyebár sosem :) .
A hülyeség gyûjtõfogalom, és erõsen szubjektív. Vannak okos emberek, akik hülyék egyébként, és vannak kevés ismerettel rendelkezõ, ámde meglehetõsen intelligens emberek. Az IQ is egy relatív fogalom, ezt példázza az is, ki mennyire szeret hivatkozni rá. Ezért azt gondolom, ha a kérdést úgy módosítjuk, a hatást tapasztalva mennyien lepõdnének meg, szerintem elég sok leesett állú emberrel találkoznánk. Rövidebben: zaj ugyan lenne, de nem elviselhetetlen. És jó néhánynak meg lehetne magyarázni, hogy csak tömeghatásból üvölt, valójában csak hümmögnie kéne. Persze azért néhányan szörnyethalnának.
Ne fogyj hirtelen! Ha drasztikus fogyás után megnyúlik a bõr azon csak a plasztikai sebész fog tudni segíteni.
Az RFF-t én is szedtem úgy 2 éve. Nekem 15 kg súlyfeleslegem volt. Mindenképpen kerüld a gyors fogyást. Mert a bõröd nem tud olyan gyorsan regenerálódni, és bizony "lógni" fog. Nagyon fontos, hogy rendszeresen tornázz. Például egy szobabicikli vagy taposópad, napi rendszerességgel használd 1 órán át. Megemlíteném még a fogyasztó-feszesítõ krémeket. Ezek önmagukban tény, hogy nem karcsúsítanak, de kiegészítve vele a fogyókúrát szép struktúrát adnak a bõrnek, a narancsbõrt is kedvezõen befolyásolják.
Szia! A bõröd még tökéletesen tud regenerálódni ebben a korban. Amivel rásegítheszt, nekem is bevált, a testápoló és a hideg-meleg váltózuhany!!!! Gyönyörüen megõrzi a rugalmasságát a bõröd, és nem fog "lógni"!!!!! Persze a striás helyeken a csíkok csak halványulnk, és ott már a feszesség sem lesz olyan, mint a hibátlan területeken. Emellett javaslom gyümölcskúra tartását. Úgyis hamarosan jön az eper és cseresznyeszezon, csak azt egyél napokig, akár 2-3 kilót is, plusz ásványvizet sokat, és már 3 nap után látod, mennyivel gyönyörûbb a bõröd, és sokal jobban érzed magad!!!!! ÉN ezt alkalmazom évek óta és sikerrel!!!! :-)

34 hetes vagyok a hirtelen mozdulattól vagy ha valamit erösebben felemelek szúr a hasam alja ez mitöl lehet? Kinyilhat töle a méhszáj?

Legjobb válasz: Azért így a vége felé már vigyázz a hirtelen mozdulatokkal.Megrövidülhet a méhnyak, és akár rosszabb esetben kinyílhat a méhszáj, de ahhoz tényleg olyat kell tenni.Ha néha-néha beleszúr nem lesz gond, de azért vigyázz magadra.

Azért így a vége felé már vigyázz a hirtelen mozdulatokkal.Megrövidülhet a méhnyak, és akár rosszabb esetben kinyílhat a méhszáj, de ahhoz tényleg olyat kell tenni.Ha néha-néha beleszúr nem lesz gond, de azért vigyázz magadra.
34 hetesen se hirtelen nem kellene mozdulni, se emelni, nem ám erõsen emelni... Vigyázz magadra, nem szabad ilyeneket csinlni!! Phenj, nekem már az a dolgod, hogy vigyázz magadra és a babára. Nagy baj bizti nincs, , de ha a tünetek nem múlnak, menj orvoshoz. És hagyj fel az ilyen káros dolgokkal, pihenj és vigyázz magatokra!!

Ez dadogás? 2 éves és 8 hónapos a kisfiunk, eddig szépen beszélt, már mondatokban; egy ideje, ha valamit hirtelen akar megkérdezni, akkor a szavak első szótagját kétszer-háromszor mondja ki.

Eddig ilyen nem volt, amikor elkezdett beszélni, akkor sem a szavak első szótagjait mondta ki, hanem egész szavakat. Érdemes máris szakemberhez fordulni, és ha igen milyenhez, pszichológushoz?

Legjobb válasz: Úgy tudom van ilyen átmeneti dadogás a beszédfejlõdés idején. Az én gyerekeimnek nem volt, de olvastam róla. Úgy tudom azért lehet, mert hirtelen akar so mindent mondani, gyorsabban gondolkozik, mint ahogy ki tudja mondani, ezért akad a beszéde. De kérdezd meg a gyerekorvost, hogy mit szól hozzá.

Úgy tudom van ilyen átmeneti dadogás a beszédfejlõdés idején. Az én gyerekeimnek nem volt, de olvastam róla. Úgy tudom azért lehet, mert hirtelen akar so mindent mondani, gyorsabban gondolkozik, mint ahogy ki tudja mondani, ezért akad a beszéde. De kérdezd meg a gyerekorvost, hogy mit szól hozzá.
Kérdezz rá a gyerekorvosnál/védõnõnél, hogy mit javasol. Viszont ha igaz az amit az elsõ mond, hogy gyorsan akarja mondani. Akkor próbáljátok rávezetni. Mondjuk mondjátok neki, hogy gondolja át, hogy mit akar aztán lassan nyugodtan mondja el.
Én úgy tudom, ha ez az eset áll fent, akkor nem kell csinálni semmit, fõleg nem kijavítani, mert magától szûnik a probléma, ahogy jobban megtanulja kifejezni magát. Viszont tényleg érdemes megnézetni, hogy errõl van-e szó vagy másról. elsõ
Ha nem történt az életetekben semmilyen drasztikus változás (költözés, válás, halál, valaki megijesztette a gyereket, bölcsõde/óvoda váltás, akkor ez valószínûleg az un. élettani dadogás. Ez néhány hétig tart, nem kell sehova fordulni, nem kell semmit csinálni, kijavítgatni, gúnyolni (nem rátok gondoltam, de néhány idõsebb rokonnál elõfordulhat), semmit. Szépen, türelmesen várjátok ki, amit mondani akar, ha csak ez az eset áll fenn, akkor ez magától rendezõdik. Ha hosszabb idõn át fennáll, akkor kell tovább lépni. Ha lelki oka lehet, akkor pszichológus felé, ha nem, akkor logopédus/fejlesztõpedagógus segíthet.
Az én kisfiamnál is volt hasonló.Õ a szavak elsõ hangját mondta hosszan pl. így: nnnnnnem. Mi is megijedtünk, de pár hét alatt elmúlt.
Az én fiam is két éves és 8 hónapos, intén jó ideje mondatokban beszél, de kb. két hónapja õ is elakad. nem nevezném dadogásnk, mert látszik rajta, hogy jár az agya, miközben ismételget valamit. pl. azért, mert azért, mert azért mert. vagy olyat is szokott, hogy igen, deee igen, deee igen, deeee vagy azt hogy csak, csak, csak és ezeket jópárszor elismétli, mire megszületik a válasz. szerintem a ti esetetekben is ez a valószínûbb, életkori sajátoság lehet valóban. legalábbis remélem. ami az egyik gyereknél szismétlésben, a másiknál szótagismétlésben, harmadik gyereknél meg megint máshogy jelentkezik. legalábbis remélem. mert apukája dadogós volt. :-( bár õ azt hiszem, fõnként családi problémák miatt

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!