Találatok a következő kifejezésre: Ha a heti uh-on belső (2 db)

Ha a 20. heti uh-on belső méhszájtól 2 cm-re lévő méhlepényt állapít meg az orvos az mennyire veszélyes rám és a babára nézve? Mire kell ügyelnem, hogy ne legyen semmi probléma?

Legjobb válasz: Nem fedi a méhszájat tehát a baba meg tud születni. Nekem is igy volt és ahogy nõtt a méhem húzódott feljebb.

Nem fedi a méhszájat tehát a baba meg tud születni. Nekem is igy volt és ahogy nõtt a méhem húzódott feljebb.

A 18. heti uh-on a lepény a mellső falon, mélyen megközelíti a belső méhszájat. No szex, még változhat, ennyit mondott. Mik lehetnek a következmények, ha nem változik, vagy épp még lejjebb kerül? Tapasztalatok érdekelnének, köszönöm!?

Legjobb válasz: Nekem ugyanez volt kivéve hogy a hátsó falon tapadt mélyen. Ha nem változik akkor tuti a császármetszés! Nekem 12 hetes uh volt ez, és mostmár jó helyen van, ahogy nõ a baba megy az majd feljebb szépen! Boldog babavárást! 22hkm

Nekem ugyanez volt kivéve hogy a hátsó falon tapadt mélyen. Ha nem változik akkor tuti a császármetszés! Nekem 12 hetes uh volt ez, és mostmár jó helyen van, ahogy nõ a baba megy az majd feljebb szépen! Boldog babavárást! 22hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, Neked is Boldog Babavárást! Arra gondolni sem szeretnék, h császár...:(
Nekem rajta volt az elején észrevették, de szépen lassan lemászott, így szülhettem normál módon.
Szia, nekem is pont így van, no szex-cipekedés-emelés-hajbókolás-biciklizés, a lepény miatt.Ez sajnos így volt a 12-20-22.heti uh-n is, és legközelebb a 26.héten rendeltek vissza, hogy megnézzék.Azt mondta az uh-s nõ, hogy ha nem mozdul el császár, de persze még semmi sincs veszve, és bízni kell benne, hogy feljebb megy. 24hkm
Nekem a 12. Uh-on még teljesen fedte a méhszájat, mellsõ falon tapad a lepény. Nekem se az uh-os, sem a dokim nem mondott semmit, csak a védõnõ szólt, hogy ezzel vigyázni kell, mert könnyen sérül. Azt mondta még, hogy az eset 99%-ában ahogy nõ a méh, úgy csúszik el a lepény is a méhszájról. A legrosszabb, ha ottmarad, mert a lepényen keresztül nem lehet szülni, akkor tuti császár.
Szia! Már a második babát várom és mindkétszer ugyanaz a helyzet, mint nálad. Elõször azt tanácsolta a doki, hogy: - no lépcsõ (3.-on lakok, lift nincs) - no sex (utána nászútra mentünk és állandóan esett) - no cipekedés, emelés Szerencsére 2 hónap múlva feljebb mozdult a lepény és normális szülésen volt. Most még nem tudom, hogy feljebb került -e a lepény, de most arra is felhívta figyelmem, hogy ha vérezni kezdenék azonnal kórház! Eddig még nem volt gond, pedig most a fiam emelgetése az amit nem tudok kikerülni. 25hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az újabb válaszokat, nekem is a legnagyobb kihívás az, hogy nem emelhetek. Másfél éves a kislányom, pelenkázásnál, fürdetésnél evéseknél nem tudom elkerülni az emelgetését, ha a párom nincs itthon. De persze vigyázok, és ha nem muszáj, nem emelgetem. Mindenkinek Boldog Babázást, Babavárást Kívánok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!