Találatok a következő kifejezésre: Ha a heti uh-n már (8 db)

A 8. heti UH-n már lehet látni, ha a kicsinek nyitott a gerince vagy a hasfala?

Legjobb válasz: Ezeket a genetikai/fejlõdésbeli problémákat nálam a 12. heti UH-on nézték elõször (emellett még a szívét, köldökzsinórt..). Azt nem tudom, hogy a 8. héten lehet-e már látni bármit, ami rendellenes. Az én 8. heti UH-omon szívhangot néztek, és hogy hol van a baba.

Ezeket a genetikai/fejlõdésbeli problémákat nálam a 12. heti UH-on nézték elõször (emellett még a szívét, köldökzsinórt..). Azt nem tudom, hogy a 8. héten lehet-e már látni bármit, ami rendellenes. Az én 8. heti UH-omon szívhangot néztek, és hogy hol van a baba.
Csak a szívhangot, a többit a 12. heti UH-n, ill. 16. héten az AFP vizsgálat és az azt követõ 18. heti genetikai vizsgálat mutatja ki. De ne is gondolj ilyenekre!!! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :)

19. heti uh-n már nézik a méhszájat? Ha nem akkro mikortól szokás nézni? Hogyan nézik? Hüvelyi uh-val?

Legjobb válasz: Minden egyes vizsgálatkor nézik,nem uh-val,hanem kitapintják!

Minden egyes vizsgálatkor nézik, nem uh-val, hanem kitapintják!
A kérdező hozzászólása: nem akkro hanem akkor
manuális vizsgálattal és dokija válogatja, hogy mikortól nézi az enyém megnézett minden hónapban, én eléggé aggódós vagyok, jót is tett, hogy mindig mondta, hogy minden rendben, zárt vagyok
Az enyém hasi uh-val nézte meg a 20 heti uh-n. Legközelebb a 28. héten fogja megnézni. 26+5 hkm
Nekem minden hónapban nézte, és nem uh-val nézik hanem kitapintja az orvos.
Nekem még sosem nézte a doki, 23 hetes vagyok. Állítólag nem is fogja majd csak talán a vége felé.

Ha a 32. heti uh-n már be volt fordulva a baba fejjel lefelé, akkor már nem valószínű, hogy faros lesz?

Legjobb válasz: Már nem hiszem hogy visszafordulna, persze elvileg lehet rá esély, de ebben az idõszakban már egyre kevesebb a hely neki a forgolódásra, úgyhogy szerintem már nem lesz faros.

Már nem hiszem hogy visszafordulna, persze elvileg lehet rá esély, de ebben az idõszakban már egyre kevesebb a hely neki a forgolódásra, úgyhogy szerintem már nem lesz faros.
Én valószínûleg a ritka kivételek egyike vagyok, de nekem visszafordult. Egész terhességem alatt farosan néha pedig haránt feküdt ezért mikor a 32. heti nagy ultrahangon azt mondták, hogy koponyavégûen fekszik én rettentõen boldog lettem :) Majd mikor elment a magzatvíz, (36 hetesen) és bementünk a kórházba, hidegzuhanyként ért a hír, hogy visszafordult és faros. Végül császárral szültem meg, mert a pici ahogy egyre jobban befordult a szülõcsatornába, még az egyik lábát is beillesztette, így popsival és egy lábbal elõre képzelte a világrajövetelt, ami ugye fizikai képtlenség. De sebaj, végül egy 2970 gr-os 56 cm-es makkegészséges pici lánynak adtam életet, aki mostanra már 5 hónapos is elmúlt :)

Mikor a 12hetes uh-n voltam a doki azt mondta hogy már 13 hetes vagyok! Amugy meg a mensitöl számolva még csak 12 hetes! Most ha kell mennem az AFP vérvételre melyik hetet nézzem? Melyikhez viszonyitsak?

Legjobb válasz: Az AFP-re a védõnõ küld, legalábbis engem õ küldött és majd õ megmondja, melyik idõpontot nézd..de valószínû az UH alapján fogja mondani.

Az AFP-re a védõnõ küld, legalábbis engem õ küldött és majd õ megmondja, melyik idõpontot nézd..de valószínû az UH alapján fogja mondani.
Nekem is nagyobb volt a méretei alapján egy héttel. Mégis AFP-re a mensi szerinti 16.héten küldtek! Sõt az uh szerinti értékkel nálam nem is foglalkoztak soha, folyamatosan a mensi szerintit nézik! (38.hét)
Ne! Kérd meg a dokit, az uh alapján írja át! Nem mindenki a 15. napon esik teherbe, fõleg ha szabálytalan a ciklus. Az elõzõnek: nem mensi elõtt, hanem mensi után 2 héttel, és az elõtt 1 héttel.
az AFP-t a 16. és a 18. hét között kell nézni menj a 17.heten és akkor tuti
szia! nekem a 19.héten mondta, hogy 18 hetes és rákérdeztem, azt mondta, ez tájékoztató jellegû, a mérvadó a mensi. Nálad amúgy is fura, mensi elõtt nemigen lehettél babás.... szerintem számold csak a kiskönyv alapján.
az elsõ vagyok..nem a mensi elõtt lett babás...hanem a mensihez egy héttel közelebb, az viszont lehetséges..Mert a terhességi kor úgy van meghatározva hogy pl. valaki 6 hetes terhes az azt jelenti hogy 6.héttel azelõtt kezdõdött a mensije de az embrió valójában még csak 4 hete fészkelte be magát:) Szóval ha pl. mensi után egy héttel már kiszabadult egy petesejt, akkor egy héttel idõsebb az a baba, szóval éppen elképzelhetõ hogy az UH-n 13 hetesnek tûnt..
Az esetedben nem kizárt, hogy módosítani fogják a dátumot, illetve a terhességi kort, mert kb a 14. hétig elvileg lehet uh alapján. Ugyanis addig a magzat az örökölt és egyéb adottságoktól függetlenül fejlõdik a természet rendje szerint. Én külföldön élek, itt eleve az a normális, hogy az eredetileg mensi szerint meghatározott terhességi kort felülírják a 12. heti uh mérés alapján, sõt, a 12. heti uh-nak az az elsõdleges funkciója, hogy meghatározzák a kort. De Magyarországon úgy tudom, hogy nem mindegyik orvos követi ezt a módszert. A késõbb végzett uh-knak valóban nincs jelentõsége ebbõl a szempontból, mert akkor a baba már azért is lehet nagyobb, kisebb, mert olyan dolgokat örökölt, vagy mert egyik héten többet nõtt, következõ héten kevesebbet.
Az utolsó menstruáció napjától számolják, nem 2 héttel utána, hahóóó!!! Ha 10 hete volt mensid (tehát 10 hetes terhes vagy) és azt mondják 11 hetes a baba (ami csak egy méretadat), akkor nem mensi elõtt estél teherbe? ez matematika nem biológia.
Bocs!! Igazatok van, butaságot írtam!!!

Szerintetek, ha a 20. héten kislányt mondanak az uh-n (de nem 100%-ra), akkor az lesz? Jól gondolom, ha kisfiú lenne, az már elég egyértelmű lenne ilyen terhességi korban?

Legjobb válasz: Nagy valószínûséggel lány, de vannak esetek, amikor csak késõn derül ki a neme. Barátnõmnek pl. a 23. hétig mondtak lányt, aztán mégis fiú lett. Nekem nagyon korán (12. héten) mondták, hogy valószínû kislány, és valóban az lett, de nekem már pl. a 16 hetes uh-n 100%-ig biztos volt benne a doki.

Nagy valószínûséggel lány, de vannak esetek, amikor csak késõn derül ki a neme. Barátnõmnek pl. a 23. hétig mondtak lányt, aztán mégis fiú lett. Nekem nagyon korán (12. héten) mondták, hogy valószínû kislány, és valóban az lett, de nekem már pl. a 16 hetes uh-n 100%-ig biztos volt benne a doki.
Nem jól gondolod. Én is így gondoltam. Nem biztos, hogy mutatja azt, amit kell... Nekem is azt mondták, hogy nagy valószínûséggel kislány, bele is éltem magam nagyon és akkor a 28. héten kiderült, hogy ott a kuki...:) Ledöbbentem. Nagyon lányt akartam, de most el sem tudom képzelni, hogy nem fiam van. Imádom egyszerûen. Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Kislányt szeretnék én is nagyon, bár természetesen nem ez a legfontosabb... és örülök annak is, ha mégis kukis lesz! :) Hát remélem hamarosan kiderül! Majd talán 4D uh-n, de oda csak pár hét múlva megyünk, addig marad a kíváncsiság! :)
Nekem a 26.hétig kislány volt :-) majd meggondolta magát és fiúvá változott :-) Én is beleéltem magam, hogy kislány, 2 napig "rossz" volt, de már el sem tudnám képzelni, hogy ne fiam legyen :-) ráadásul a 29. heti 4D-n is elõször azt mondta a doki, hogy lány, majd mikor elmeséltem mi volt eddig, jobban nézte, nagyon sokáig, és azt mondta, inkább fiú. :-)Takargatta magát.
Nekem a 16. és 20. heti vizsgálaton mondta a doki, hogy kislány. Még meg is mutatta a nagyajkakat. Ennél jobban már nem is lehet 100%-os. De ezek szerint mégis lehet kisfiú a végén? 22 hkm

A 6. héten már kell látszania az babának is az uh-n, nem baj, ha csak a petezsák látszik?

Ma voltam el?ször dokinál, és azt mondta, hogy 14mm-es a petezsák, de még nem látja az embriót, mert nagyon kicsi. Mondta, hogy a petezsák mérete normális. viszont én olvasgattam, és sok helyen láttam, hogy ilyenkor már látták a babát, és írták a papírra, hogy mekkora a mérete...

Legjobb válasz: A 6 dik héten általában a petezsák látható. Nagyobb felbontású 4D-s UH-n látható az embryo, de mm-s nagyságrendû még, és az is elõfordulhat hogy még 5 hetes, ez a peteéréstõl függ ami nem biztos hogy pont a ciklus közepén történt. A lényeg hogy a petezsák szép szabályos kerek legyen és akkor biztosan növekedik benne a pici. Ebben a korai idõszakban napról napra nõnek, szinte ugrásszerûen. A 7-8 héten biztosan van már szívhang is.

A 6 dik héten általában a petezsák látható. Nagyobb felbontású 4D-s UH-n látható az embryo, de mm-s nagyságrendû még, és az is elõfordulhat hogy még 5 hetes, ez a peteéréstõl függ ami nem biztos hogy pont a ciklus közepén történt. A lényeg hogy a petezsák szép szabályos kerek legyen és akkor biztosan növekedik benne a pici. Ebben a korai idõszakban napról napra nõnek, szinte ugrásszerûen. A 7-8 héten biztosan van már szívhang is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Kicsit megnyugodtam! Azért vagyok nyugtalanabb, mert a dokim két cisztát is felfedezett a méhem mögött...
Én 6 hetes és 1 napos voltam az elsõ vizsgálatnál és már jól hallhatóan volt szívhang.A doki azt mondta, h ilyen korán ritkán szokott lenni, de örüljek, hogy így van.A petezsák méretét nem írta rá a papírra, a babát 3.5 mm-esnek írta.Szerintem mire legközelebb mész, lesz szívhang is, ne aggódj!

Ha egy hét késés után még nem látott semmit UH-n a doki, akkor most 2 hét után már fog?

Elvileg 5+5 hetes vagyok ma,mikor megyek vissza addigra pedig 6+1 hetes leszek..

Legjobb válasz: Igen, biztos fog már látni egy kis petezsákot:)

Igen, biztos fog már látni egy kis petezsákot:)
De teszt, vérvétel igazolta a babócát?
Akkor akár már pulzációt (szívhang) is láthat, ha szerencséd van, mert a kis szíve a 6-7. hétben kezd el dobogni. Peteszákot szikhólyaggal mindenképpen kell ennyi idõsen látnia. 5 hetesen gyakori, hogy még semmit nem látnak. Ha pozi volt a teszt, akkor nyugodj meg, biztos nemsokára látod a kismanót :)
A kérdező hozzászólása: Igen, pozitívak a tesztjeim, de egy hete még nem látszódott semmi Uh-n.
3. vagyok! természetes, hogy egy 4 hetes terhességnél semmi nem látszik. Még csak nem rég fejezõdött be a beágyazódás. Általában ezért mondják, hogy elég a pozitív teszt után a 6-7. hét környékén elõször ultrahangra menni. Látod, korán mentél, nem láttak semmit, és most idegeskedsz! Nem szabad! Egy szülésznõ
A kérdező hozzászólása: 2 vetélés után azt mondta a dokim, h amint lesz újra pozitív tesztem menjek és ad gyógyszert. Csupán ezért mentem korán!

33 hetesen lehet még látni UH. N a kicsi arcát? Már a 17. héten kifizettem a 3D-t és még mindig nincs meg, azt mondta mindig a doki, nem lenne jó, mert takarja magát a baba. Nem szeretném ha elveszne az a pénz

Legjobb válasz: én úgy gondolom, hogyha nem csinálják meg, akkor az a pénz visszajár. nem azért fizettél, hogy megpróbálják, hanem azért, hogy legyen róla felvételed...

én úgy gondolom, hogyha nem csinálják meg, akkor az a pénz visszajár. nem azért fizettél, hogy megpróbálják, hanem azért, hogy legyen róla felvételed...
Ha még nincs befordulva láthatjátok, szerintem.De ez nem szép dolog elõre elkérni a pénzt...
Mi majdnem 34. hetesen voltunk, mert korábban nem volt tiszta a kép, vastag volt a hasfalam...kissé dundi vagyok:-) Szóval nagyon szép profil képet tudott a szonofrágus csinálni, szerencsénk volt, mert nem takarta a teljes arcát csak a felét. Mindenképpen próbájátok meg még ekkor is. Minden jót! (35. hetes mami)
A 4d babamozira gondoltál? Mi 32 hetesen voltunk és tökéletes képeket csináltak a kislányomról. Mosolygott, grimaszolt, nyitogatta a szemét, szopogatta a köldökzsinórt errõl mindrõl van kép! Fantasztikus volt! Egyébként nálunk 45 perces volt, addig csak nem takarja magát! Néha csak elõbukkanna! Nem értem a dokidat! Ha nem csinálja meg kérd vissza a pénzt!
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek, majd délután vissza jelzek, most megyek fürödni és irány kiscsaj nézõbe :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!