Találatok a következő kifejezésre: Ha a heti uh-n (37 db)

Hány hetes terhes vagyok, ha a 12. hetei uh-n azt mondták, hogy 13 hetes, a 18 hetes genetikai uh-n pedig hogy 19 hetes?

ha ez igy halad nem tudom mikor fogok szülni

Legjobb válasz: Azt jelenti,h korábban volt peteérésed,és nem a hónap felénél,hanem elõtte ágyazódott be.Megesik.Mi majdnem egy héttel le vagyunk maradva:)Amúgy szülni,akkor fogsz,amikor majd a kicsi úgy gondolja,h itt az ideje.Amúgy tervezheted egy héttel elõbre,de majd kiderül.A hetek pontos számolása,fõleg a vizsgálatok miatt kell,és az uh-n azért mondják eg héttel idõsebbnek a picit,mert az eredmények,egy annyi idõs babának felelnek meg,ha a sokéves átlagot nézzük.

Azt jelenti, h korábban volt peteérésed, és nem a hónap felénél, hanem elõtte ágyazódott be.Megesik.Mi majdnem egy héttel le vagyunk maradva:) Amúgy szülni, akkor fogsz, amikor majd a kicsi úgy gondolja, h itt az ideje.Amúgy tervezheted egy héttel elõbre, de majd kiderül.A hetek pontos számolása, fõleg a vizsgálatok miatt kell, és az uh-n azért mondják eg héttel idõsebbnek a picit, mert az eredmények, egy annyi idõs babának felelnek meg, ha a sokéves átlagot nézzük.
Szia. Nem értem akkor ki állapította meg nálad a 12 heti terhességet ha a doki azt mondta hogy 13.Szerintem egyértelmûen a dokinak kell hinni.Ez a dolga õ jobban tisztában van vele.És ha mindekettõnél 1-el többet mondtak akkor szerintem egyértelmû hogy az.tehát most 19 hetes terhes vagy. Kellemes babavárást
Ezek csak becsült idõk, ha nem tudod a fogantatás pontos idõpontját. Az ultrahangon követik majd a fejlõdését, nekem is visszadatálták közben egy héttel, mert kevesebbet nõtt a pici, aztán újra elõre, mert meglódult... A szülés idõpontja is becsült, két hét ide vagy oda nem számít. Ne aggódj, minden rendben van, számold te is az orvosod szerint aztán kiderül késõbb... Gratulálok!
Én úgy tudom, hogy az elsõ vizsgálaton a doki az utolsó menszeszed alapján kiszámolja, majd az uh dönt, hiszen valóban elõfordul, hogy nem pont középidõben van a peteérés. Az elsõ uh kérõ papíromra nekem úgy írta rá, hogy 7-8 hét és majd ott eldöntik. És a terhesnaptért sem teljesen egyformán használják. Úgy értem, hogy legutóbb ugyanazon a napon volzam a dokinál és a védõnõnél. A doki 17 hetet írt a könyvbe, a védõnõ 16-ot. Itthon megnéztem a naptárt és aznap még valóban 16 voltam, másnap fejezõdött be a 17. hét és ugye a betöltött hét számít. Csak egy picike vonal választotta el a kettõt.

A 12. heti Uh-n megegyezett a menstruáció által számolt hét, és az Uh alapján számolt hét! Viszont, most a 30. heti Uh-on kb.1 hét eltérés van! Ez nem jelent semmit? A 12. heti Uh-t kell alapul venni, ha a magzat korát akarják megállapítani?

Legjobb válasz: Egy hét még nem a világvége, sõt kettõ vagy három sem. Nálam szinte állandóan volt eltérés, egyik alkalommal 1 héttel nagyobb volt, másik alkalommal 1 héttel kisebb a babám. Doki soha nem mondta, hogy ez gond lenne, és nem is lett baj belõle, lányom tök normális méretekkel született (kicsi túlhordással végül). Nálam mindig az utolsó mensi alapján számolták ki a szülés dátumát, a magzat korát, és az 1-1 hét eltérés miatt soha nem is módosítottak ezen, mivel a babák (fõleg már az utolsó trimeszterhez közel) másképp fejlõdnek, más a hosszuk-súlyuk! Az átlag csak egy irányszám, ha babád kicsit kisebb az nem baj!

Egy hét még nem a világvége, sõt kettõ vagy három sem. Nálam szinte állandóan volt eltérés, egyik alkalommal 1 héttel nagyobb volt, másik alkalommal 1 héttel kisebb a babám. Doki soha nem mondta, hogy ez gond lenne, és nem is lett baj belõle, lányom tök normális méretekkel született (kicsi túlhordással végül). Nálam mindig az utolsó mensi alapján számolták ki a szülés dátumát, a magzat korát, és az 1-1 hét eltérés miatt soha nem is módosítottak ezen, mivel a babák (fõleg már az utolsó trimeszterhez közel) másképp fejlõdnek, más a hosszuk-súlyuk! Az átlag csak egy irányszám, ha babád kicsit kisebb az nem baj!
Szia! Nálunk a 20.heti genetikai uh számít, addig nem is mondják a szülés várható idejét, hanem csak annak függvényében. Utána bármi van ehhez viszonyítanak. Boldog babavárást: 36 hetes kismama
Minden baba más tempóban fejlõdik, ezért nem születik 2 ugyanolyan gyerek!

Most 18 hetes kismama vagyok. Ha a 12. ik heti uh. -n látszodott az orrcsont, nyaki redö 1, 7. minden jo volt. Akkor lehet gond?

mármint ugy értem,h nálunk a 12-ik hét után van vérvétel,amiböl a down kort szürik,nekem az pozitiv lett.igy elküldtek amniora is.jövöhét megyek az eredményért.szerintetek mire számithatok?jo kell,h legyen.

Legjobb válasz: Elõször is ne idegeskedj, mert sem Neked, sem a babádnak nem teszel jót vele. 12. uh.-on nekem is orrcsont látszott, nyaki redõ 1,4 volt. Utána genetikai uh. ott 1,7 a nyaki redõ, orrcsont, rendben volt 1 hét múlva újra kellett mennem genetikai uh-ra. Egy másik genetikus nézett meg, az adatok megegyeztek az elõzõvel. A korom miatt, viszont el kellett mennek amniora. Kedden lesz 3 hete, hogy megcsinálták. Várom az eredményt. Szóval ne izgulj, mert szerintem, ha 2 orvos is ugyanazt a méreteket mérte, kicsi a valószínûsége, hogy probléma lenne. Én pozitívan állok hozzá, Neked is ezt ajánlom.

Elõször is ne idegeskedj, mert sem Neked, sem a babádnak nem teszel jót vele. 12. uh.-on nekem is orrcsont látszott, nyaki redõ 1, 4 volt. Utána genetikai uh. ott 1, 7 a nyaki redõ, orrcsont, rendben volt 1 hét múlva újra kellett mennem genetikai uh-ra. Egy másik genetikus nézett meg, az adatok megegyeztek az elõzõvel. A korom miatt, viszont el kellett mennek amniora. Kedden lesz 3 hete, hogy megcsinálták. Várom az eredményt. Szóval ne izgulj, mert szerintem, ha 2 orvos is ugyanazt a méreteket mérte, kicsi a valószínûsége, hogy probléma lenne. Én pozitívan állok hozzá, Neked is ezt ajánlom.

Ha az első genetikai uh-n nem találtak rendellenességet akkor a 31. heti uh-n találhatnak?

Legjobb válasz: Sajnos nincs garancia, de ne aggódj az egy felesleges dolog az aggódás. Tudod minden uh után itt aláiratják, hogy esetleges nem észrevehetõ dolgokat ..-felelõsséget nem vállalnak..stb. De annyi vizsgálat van és általában pontosak. Ha aggódsz menj 4d-re és szólj hogy alaposan tudni akarsz mindent... genetikailag szervi dolgok megállapíthatóak .

Sajnos nincs garancia, de ne aggódj az egy felesleges dolog az aggódás. Tudod minden uh után itt aláiratják, hogy esetleges nem észrevehetõ dolgokat ..-felelõsséget nem vállalnak..stb. De annyi vizsgálat van és általában pontosak. Ha aggódsz menj 4d-re és szólj hogy alaposan tudni akarsz mindent... genetikailag szervi dolgok megállapíthatóak .
A kérdező hozzászólása: oké köszike 4d-re nem megyek mert egy uh-s néni aki anyucim barátnõje azt mondta inkább költsem a babára végül is igaza van nem állunk jól anyagilag.Jó babavárást
elsõ v.: nem baj akkor ne menj 4d-re , de ne is aggódj, mert amit kellene láni azt látják is 98% -ban és közölni is kötelesek, ha rossz van a dologban.. Vigyázz magatokra,
A kórházi UH-n is látják, ha baj van. AZ én lányomnak a 32. héten vették észre a petefészekcisztáját UH-n. Hiába mentem 22.héten 4d-s genetikai UH-ra 20 000 Ft-ért, ha akkor még nem volt ott. Az SZTK-ban szakrendelésen is kiszúrják ha baj van. Fölösleges izgulnod, mert ha nagyon nagy lenne a baj a babócával az 20 hetesen is látszik, kisebb bajokat meg lehet orvosolni. Én már teljesen beletörõdtem, hogy a lányomnak kivették a bel petefészkét a születése után.
bocsi, nem bel, hanem bal.

A 8. heti UH-n már lehet látni, ha a kicsinek nyitott a gerince vagy a hasfala?

Legjobb válasz: Ezeket a genetikai/fejlõdésbeli problémákat nálam a 12. heti UH-on nézték elõször (emellett még a szívét, köldökzsinórt..). Azt nem tudom, hogy a 8. héten lehet-e már látni bármit, ami rendellenes. Az én 8. heti UH-omon szívhangot néztek, és hogy hol van a baba.

Ezeket a genetikai/fejlõdésbeli problémákat nálam a 12. heti UH-on nézték elõször (emellett még a szívét, köldökzsinórt..). Azt nem tudom, hogy a 8. héten lehet-e már látni bármit, ami rendellenes. Az én 8. heti UH-omon szívhangot néztek, és hogy hol van a baba.
Csak a szívhangot, a többit a 12. heti UH-n, ill. 16. héten az AFP vizsgálat és az azt követõ 18. heti genetikai vizsgálat mutatja ki. De ne is gondolj ilyenekre!!! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :)

38. heti UH-n lehet látni, hogy lesz-e haja a babának? Vagy ez nem látszik az UH-n?

Legjobb válasz: Ha van akkor látja a szonográfus. Megkérdezheted! A fej kontúrja ill. körvonala mellett látható szürkés sáv. Lehet, hogy egy kicsit értelmetlen ahogy leírtam, de nekem a 37. héten mondták, hogy van haja a babámnak. Semmit nem láttam így megkérdeztem, hogy hogyan lehet megállapítani és így elmondta ill. megmutatta a hölgy aki ultrahangozott engem. Aztán megszületett a lánykám és tényleg volt és van haja. Üdv,

Ha van akkor látja a szonográfus. Megkérdezheted! A fej kontúrja ill. körvonala mellett látható szürkés sáv. Lehet, hogy egy kicsit értelmetlen ahogy leírtam, de nekem a 37. héten mondták, hogy van haja a babámnak. Semmit nem láttam így megkérdeztem, hogy hogyan lehet megállapítani és így elmondta ill. megmutatta a hölgy aki ultrahangozott engem. Aztán megszületett a lánykám és tényleg volt és van haja. Üdv,
No jó, nekem kis kopaszka fiam született, persze, hogy nem mondott ilyeneket a doki! 1.voltam
Nekem a magzatvízvizsgálaton látta a doki, de akkor már 2 ujjnyira nyitva volt a méhszáj. A szülés elõtt 5 nappal, a 39. héten. Ha már a 38. héten jársz, úgyis hamarosan meglátod a kisbabád!
Nem látni.
Szia! nekem már 30 hetesen mondták 4D UH-on, hogy van haja
Szia! Nekem a 29.heti 4D-n mondták, hogy hajasbaba lesz, meg is mutatta a kis buksijánál a szürke sávot! :)

Ha minden rendben volt a 12. heti uh-n, akkor ki lett zárva a down-kór lehetősége?

Minden rendben van a gerincével, a nyaki red?vel, méretei megfelelnek a korának, jók az életjelenségei, és azt mondta a doki, hogy látszódik az orrcsont. Akkor ezek alapján egészséges a baba, vagy még ezek tudatában is érdemes külön dawn-kór sz?résre menni? (24 éves vagyok)

Legjobb válasz: A 12. heti uh a legfontosabb, 80-90%-ra szûri ki ilyenkor a down-t. Fontos, hogy ki nézte, mennyire alaposan. A 18. hetin márcsak 50-60%-os ez az eredmény. A 12. heti integrált szûréssel 98%-os eredményt kaphatsz. Ezeket az infókat egy genetikus doktornõtõl kaptam.

A 12. heti uh a legfontosabb, 80-90%-ra szûri ki ilyenkor a down-t. Fontos, hogy ki nézte, mennyire alaposan. A 18. hetin márcsak 50-60%-os ez az eredmény. A 12. heti integrált szûréssel 98%-os eredményt kaphatsz. Ezeket az infókat egy genetikus doktornõtõl kaptam.
Sajnos nem, ám nagy valószínûséggel minden oké.De az UH lelet végére rá is van írva, hogy ez 100%-ban nem szûri ki a rendellenességeket...a barátnõmnek tökéletes volt minden(magán úton végeztette, a szívét, szerveit is nézték), megcsináltatta az integrált tesztet, ott 1:60 volt a kockázat a Down kórra.Bevállalta az amniocentézist, kiderült, hogy beteg a kislány...meg is szülte(21. héten volt, ilyenkor már nem végeznek abortuszt).Kizárni csak a CVS-el(korionboholy biopsziával)és az amnioval lehet.
1. vagyok. A dowon kívül ezer más baj is lehetséges. A 18. hetin egyéb, súlyos rendellenességeket szûrnek. Gyanújeleket keresnek. Pl.: ciszta-jelezhet kromoszóma rendellenességet, de normális is lehet. Sõt, a magzatvízvétel mellett is lehet génhibás a baba. Tapasztalat.
A kérdező hozzászólása: Sztk-ban nézték terhesgondozáson, de ahogy hallottam, egy elég jó dokinak mondják akinél voltam, 31 éve van a szakmában. Csak mikor mondta, hogy van orrcsontja, akkor azt olyan jó volt hallani. Akkor érdemes elmenni külön szûrésre?
1. vagyok. Ha van rá keretetek, menj el. Én most a 3. babánál nem mentem el. Mindenki rendben talált eddig mindent, dehát ez nem 100%. És nem is 24 éves vagyok. Az a baj, hogy engem a Bajcsy kórházban lebeszéltek a vérvételekrõl, mert valószínûség számítás. Így nem csináltattam tesztet. Minden más orvos pedig teljesen kiakadt ettõl, minden orvos, genetikus javasolta volna a vérvételt.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, sajnos a keretek nem igazán engedik meg, bár egy beteg baba nevelését még annyira sem. De fiatal vagyok, és soha semmilyen rendellenesség nem fordult elõ egyikünk családjában sem. :)
A 2. vagyok.Én azért csináltatnék.Én is a 3. babát várom, és a korom miatt bevállaltam a CVS-t.Kiderült, a vizsgált kromoszóma rendellenességekre negatív a baba(magán úton végeztettem, az Istenhegyi klinikán).A vértesztek kockázat becslések, a 2. gyereknél nekem is elég rossz lett az eredmény-1:120 eséllyel a Down kórra-ott meg az amniot vállaltam be(szintén magánúton, mert így 1 hét alatt eredmény volt, ami azt jelenti, hogy a 19. héten már tudtam, minden oké).Generációkra visszamenet se az én, se a férjem családjában nem volt, és most sincs rendellenességgel sulytott ember.Mégis a vértesztem szerint baj volt...
sulytott=sujtott.Bocsi!

19. heti uh-n már nézik a méhszájat? Ha nem akkro mikortól szokás nézni? Hogyan nézik? Hüvelyi uh-val?

Legjobb válasz: Minden egyes vizsgálatkor nézik,nem uh-val,hanem kitapintják!

Minden egyes vizsgálatkor nézik, nem uh-val, hanem kitapintják!
A kérdező hozzászólása: nem akkro hanem akkor
manuális vizsgálattal és dokija válogatja, hogy mikortól nézi az enyém megnézett minden hónapban, én eléggé aggódós vagyok, jót is tett, hogy mindig mondta, hogy minden rendben, zárt vagyok
Az enyém hasi uh-val nézte meg a 20 heti uh-n. Legközelebb a 28. héten fogja megnézni. 26+5 hkm
Nekem minden hónapban nézte, és nem uh-val nézik hanem kitapintja az orvos.
Nekem még sosem nézte a doki, 23 hetes vagyok. Állítólag nem is fogja majd csak talán a vége felé.

Ha 22. uh-n minden rendben volt a babával, akkor a 30 heti uh-n találhatnak még valamit?

Aggódós kismama

Legjobb válasz: Hát, ha aggódni akarsz, akkor igen, találhatnak bármikor bármit. Bármikor történhet bármi. Próbálj ne erre gondolni.

Hát, ha aggódni akarsz, akkor igen, találhatnak bármikor bármit. Bármikor történhet bármi. Próbálj ne erre gondolni.
Igaza van az elõttem szólónak. Nekünk 20. héten minden oké, 24.-en már voltak eltérések. Én is para mami vagyok, de próbálom nyugtatni magam, mert a stressz és aggódás sem tesz jót. Nyugi, gondolj arra, hogy miért találnának bármit is. 29+3 hkm
A kérdező hozzászólása: Megvolt az Uh és minden rendben. Az elsõ hozzászólónak meg üzenem, hogy azért lehetett volna kedvesebb Köszönöm
1. vagyok. Lehet, hogy csúnyán fogalmaztam. Én is rettegek minden vizsgálat elõtt és sajnos utána is olvasok, hogy milyen bajok lehetnek. Én most voltam a 30. heti uh-on, de féltem, nehogy baj legyen. Én most leginkább a koraszüléstõl félek és attól, hogy a köldökzsínórt elnyomja a baba. Szóval én akkor leszek nyugodt, ha kint lesz az egészséges kisbabám. 2. baba Próbáljunk együtt nem aggódni, jó?!!!!
A kérdező hozzászólása: Rendben, akkor ne aggódjunk. :) Én is most voltam és minden rendben volt. Én is a koraszüléstõl félek picit, meg hát a köldökzsinór tekeredéstõl, ahogy te is. Ne hari azért te se. :) Minden rendben lesz a babánkkal!

Bajt jelent, ha az utolsó, 37. heti uh-n egy héttel kisebbnek mérték a babát a koránál?

F?leg azért aggaszt, mert eddig midíg egy héttel nagyobb volt. Hat héttel ezel?tt még 10 nappal meghaladta a korát. Nagyon aggódom nehogy most történjen vele valami baj.

Legjobb válasz: Ne izgulj! Össze-vissza mérnek az uh-gépek! Nekem is volt kisebb is nagyobb is pont jó is, volt minden! Aztán 39+3.hétre szültem meg egy teljesen átlagos méretû kisbabát. Tudod a babák nem olvassák a szakirodalmat, hogy mekkorának kellene lenniük :) :) Ne izgulj, minden rendben van!

Ne izgulj! Össze-vissza mérnek az uh-gépek! Nekem is volt kisebb is nagyobb is pont jó is, volt minden! Aztán 39+3.hétre szültem meg egy teljesen átlagos méretû kisbabát. Tudod a babák nem olvassák a szakirodalmat, hogy mekkorának kellene lenniük :) :) Ne izgulj, minden rendben van!
Szia Ne aggódj, nekünk azt mondta a doki szülés elõtt 1héttel, hogy a baba 2kg80dk és mégis 4kg-al született a picim :) Jah és 3hétig voltam 37hetes a doki szerint :)
Gondolom, hogy nem, mivel nekem a 26 hetesen a babám combcsontja 53 mm volt, aztán 27 hetesen 49. és nem hiszem, hogy összement volna. szerintem a dokitól is függ, hogy mennyire mér pontosan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok. Most végre fellélegeztem hogy látom miket produkálnak az uh gépek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!