Találatok a következő kifejezésre: Ha a herpesz van a száján (9 db)

megcsókolni nem akarod, de azért szopjon le? :D
mehetsz utana a nemibeteg gondozoba!nemi uton is terjed.
Várjátok meg, míg elmúlik..:)

Ha még soha nem volt herpeszem, pedig a páromnak szokott lenni a száján, de nekem nem, akkor elképzelhető, hogy a nemi herpesz mégis a szervezetemben van?

Vagy ennek a kettőnek nincs köze egymáshoz?Elnézést, ha buta a kérdés, de nem tudok róla sokat, az orvoshoz pedig csak jövő héten tudok menni. Válaszaitokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Nem ugyanaz a nemi és az ajakherpesz. De ha nemi herpesz tüneteid vannak, akkor valahonnan azt is szereztetek sajna.

Nem ugyanaz a nemi és az ajakherpesz. De ha nemi herpesz tüneteid vannak, akkor valahonnan azt is szereztetek sajna.
A kérdező hozzászólása: Neki nincsenek tünetei, csak nekem, de soha nem csaltam meg. Lehetséges, hogy még az elõzõ párkapcsolatomból van?-de az már sok évvel ezelõtt volt. És ha nem herpesz, akkor mi lehet? A tünetek stimmelnek. Köszönöm a választ.
Lehetséges, de nem csak nemi úton terjed. Különben a herpesz lappangó vírus, mindig jelen van, csak néha kijön. Az, hogy most kijött, nem azt jelenti, hogy most kaptad el. Mindenesetre most ne add tovább a párodnak... De persze más is lehet, ezt a doki megmondja majd. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! :)

Ha a férjem száján herpesz van kialakulóban és "orálisan játszadozott velem" akkor az lehetséges, hogy elkaptam tőle, és ott lent herpeszem lesz? Vagy ez két teljesen más dolog?

Lehet butaságnak tűnik, de utána olvasgattam már, és nem találtam semmi értelmeset. Vajon a nemi herpesznek lehet köze a szájon lévőhöz?

Legjobb válasz: Hát, kicsi az esélye, de lehetséges. Én tuti elmennék a nõgyógyászomhoz... Tudom, ciki ezt elmondani... Nekem pont nemrég volt cikis esetem, ami egy új legjobb vicces sztori a kórházban, amit mesélni lehet az aggódó embereknek hogy megnyugodjanak... Igaz nem nemi szervvel kapcsolatos, de ez is csak egy testtájunk.. :D Túl leszel rajta, és legalább megvizsgálnak, és kiderül mi a gond.

Hát, kicsi az esélye, de lehetséges. Én tuti elmennék a nõgyógyászomhoz... Tudom, ciki ezt elmondani... Nekem pont nemrég volt cikis esetem, ami egy új legjobb vicces sztori a kórházban, amit mesélni lehet az aggódó embereknek hogy megnyugodjanak... Igaz nem nemi szervvel kapcsolatos, de ez is csak egy testtájunk.. :D Túl leszel rajta, és legalább megvizsgálnak, és kiderül mi a gond.
Átterjedhet!
Átterjedhet!!! Én ugyanígy jártam, a férjem száján is ott volt a herpesz... Senkinek nem kívánom azt a kínt! Sírtam, ha pisilnem kellett, annyira féltem elmenni, mivel mintha késsel szurkáltak volna olyan a fájdalom. Szerencsére a szájherpesz átterjedése a nemi szervre nem okoz olyan rossz tüneteket, mint a nemi szerv herpesze.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nekem semmilyen tünetem nincs, így a nõgyógyásznak nem is nagyon lenne mit mondanom. Tegnap történt mindez, tehát csak érdekel, hogy mire számíthatok.
Ha a férjednek herpesze van, akkor azt már régen elkaptad, csak még nem tudsz róla. Én úgy tudom hogy a herpeszvírust nem lehet kipucolni a szervezetbõl, ha legyengül a szervezeted akkor elõjön. Szóval már csókolózás közben fix hogy elkaptad. De én úgy tudom hogy ami a szájon jön ki az egy másfajta herpesz, szóval a puncidon nem fog kijönni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Szerencsére nem kaptam el eddig még, pedig évente elõjön neki, kb.10 éve.
6-os válaszoló bizony rosszul tudja. A száj herpesze is átterjedhet a nemi szervekre, de szerencsére a tünetei nem olyan kínzóak, mint a nemi szerv herpeszé. Neten sok helyen lehet errõl olvasni.

Lányok! Ismerkedésnél számít ha a fiú száján van herpesz?

Csókról nincs szó csak ismerkedésr?l, beszélgetésr?l.

Legjobb válasz: A herpesz elmulik! De a fiu ott marad. Hajrá!!!!

A herpesz elmulik! De a fiu ott marad. Hajrá!!!!
ne szenvedjetek már [email protected] nem tökmind1?
lány vagyok, és szintén bujkál bennem a herpeszvírus, sõt, jelenleg is itt díszeleg a számon, szóval értem a helyzetet :) nálam nem számít semmit a dolog, maximum megkérdezik, hogy mit csináltam a számmal, én meg szépen elmesélem, mi ez, meg hogy egy-két hét és el is tûnik :) a régi ismerõsök meg megjegyzik, hogy jajderusnya, mit szopogattam már - persze csak poénból - és át van ugorva a téma :) értelmes embernél nem számít, hogy most kicsattant-e a szád, vagy nem - persze amíg nem kell utánad innia, vagy nem akarod lekapni, de mint írtad, ez nem áll fönn.
A párom is herpesz vírusos, de nem ez számított, amikor összejöttünk :-)
anyááám XD elsõ kommentelõvel értek egyet
Azért randira nem mennék herpesszel a számon. Lehet a csajt nem érdekelné, de engem biztos zavarna. Vegyél rá Zoviraxot. Két nap alatt, ha nem is tûnik el, de sokat segit rajta!
engem azért zavarna. ha szemügyre veszem a fiút, akaratlanul is (vagy direkt :D) elképzelem, hogy milyen lenne megcsókolni. és háát... persze a félénkebb lányról van szó, még jól is jöhet olyan szempontból, hogy talán nem lesz annyira zavarban. mármint azt gondolja, hogy héé, õ sem tökéletes, mit izgulok?! attól, függ szerintem, hogy elmenj-e, hogy mennyire szeretnéd meghódítani. ha sok múlik ezen a randin, inkább várj, míg a herpesz elmúlik.
Nemgáz sztem.:) Citromfûolajat kenj rá- csípni fog, de hamar elmúlik tõle.
Ha amúgy is ronda a srác, akkor herpesszel meg különösen taszító
Igen. Ne orálkodjatok olyankor.
Igen, és ha egyszer elkapod, akkor soha nem gyógyulsz ki belõle. Ezért ha elõjön a herpesz a barátodon, akkor ne csókolózzatok, és ne is játszatok orálisan, mert a vírusok oda vissza adogathatók. Akkor se legyen semmit, ha bekente, leragasztotta (láthatatlan herpesztapasz) valamivel, mert a vírus ettõl még fertõz.
Igen, elkaphatod. De nem "odalent" lesz, mert az másféle herpesz. Neked is a szádon lesz. Soha többé nem szabadulsz meg tõle.
Utolsóéra reagálva. A herpesznek két típusa van. Az 1-es a szájnál és környékén jelenik meg, a 2-es neve Herpes genitalis vagy nemi herpesz. A két vírus hasonló. Ha az 1-es típus elõjön, és orális szexre kerül sor, akkor a nemi szerveken ez 2-es típusúként fog megjelenni. Nem gyógyítható, de csak akkor fertõz, ha elõjön (mert idõrõl-idõre megjelenik, nem tudni miért). Csak a 2-est esetleg nehezebb észrevenni, és ezért könnyebb átadni a partnernek. A bõrgyógyászaton és az STD-laborban tudnak ajánlani keenõcsöt, krémet, amitõl gyorsabban elmúlik (egy idõre). 2. válaszadó
Az egészhez csak annyit: van, aki bár hordozó, mégsem jön elõ soha nála. Érdekes.

Mit tegyek ha a 6 hónapos babámnak herpesze van a száján? ( Azért jőhetett ki mert aftás most a torka )

Legjobb válasz: Szia! Valószínúleg a száján is afta van. Dologél, Mundisal, cumifertõtlenítés segít.

Szia! Valószínúleg a száján is afta van. Dologél, Mundisal, cumifertõtlenítés segít.

A herpesz meddig fertőz, ha a száján van? Mikor mehet a gyerek közösségbe?

Legjobb válasz: Ha már pörkös, akkor is fertõz még.

Ha már pörkös, akkor is fertõz még.
Ameddig nedvedzik, addig fertõz.
Amíg el nem múlik. Engem mondjuk küldtek oviba/suliba herpesszel. De nem kell megvárni, hogy pörkös, varas legyen. Idõben el kell kezdeni kenni és elmúlik, emellett sok C-vitamin.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Most volt ilyen elõször, nem is biztos, hogy herpesz én gondolok arra.
Siman mehet oviba szerintem, hiszen kb 2 het amig teljesen eltunik. Addig fertoz, amig le nem szarad. Az kb 1-2 nap. De nekem pl elofordul h ha reggel kijon, mar delutanra leszarad. Utana a seb nagyon lassan mulik (mindig lenyalom, meg kireped....)' amugy 1 het alatt is eltunne...
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is. Pénteken jött elõ a száján valami, de még egy kicsi fehér valami van. Lehet ez mégsem herpesz, ha 1-2 nap alatt az leszárad.

Ha a családtagok közül valakinek herpesze van (száján), akkor elegendő, ha sima szappannal mossa gyakrabban a kezét, vagy szükséges antibakteriális?

Az egyszer? szappan is lemossa, megöli a vírusokat a kézen (pl. ha bekeni a száját, vagy hozzáér...)? Ti mivel szoktátok?

Legjobb válasz: Nekem gyakran szokott lenni sajna a számon de még nem kapta el tõlem senki! Pedig meg kell puszilnom a gyereket mert nem lehet még neki megmagyarázni miért nem ad anya puszit! Ne rettegj tõle! Ha nem hajlamos rá nem is fogja elkapni! De elég a sima szappan csak inkább ne nagyon puszilkozzon!

Nekem gyakran szokott lenni sajna a számon de még nem kapta el tõlem senki! Pedig meg kell puszilnom a gyereket mert nem lehet még neki megmagyarázni miért nem ad anya puszit! Ne rettegj tõle! Ha nem hajlamos rá nem is fogja elkapni! De elég a sima szappan csak inkább ne nagyon puszilkozzon!
Anyukámnak sajnos sokszor van herpesze. Õ mindig csak sima folyékony szappannal mos kezet nálunk, és az a szigorú kitétel, hogy olyankor nem puszilhatja meg a gyerek arcát és kezét. Már 3 éves elmúlt a lányom, de szerencsére nem kapta még el.
nem elég. ne puszilgassa a gyereket, ha herpesze van, mert elég egy kis sérülés a baba arcán, mondjuk ha kikarmolta magát és elkapja. ha meg elkapja, örökre benne marad és gyengült immunrendszernél elõjön
Igen.
Bizony , bizony, és igen csak sok problémát okozhat!!
A kérdező hozzászólása: Ajj :S Nekem minden egyes menstruáció elõtt elõjön, vagyis már 6 éve minden hónapban plusz amikor vizsga lesz :S Gyerekkorom óta van, a családban senki nem hajlamos rá, el sem kapják.
Nekem is van február óta, és képzeld, úgy kezdõdött, hogy a combhajlatomban hátul, majd a gát környékén megjelentek ilyen hatalmas hólyagok, páromnak pedig a pénisze tövében a szõrtüszõk körül...a frász kerülgetett, hogy mi az, félrediagnosztizáltak és csak 1 hét után kaptunk 5x1 herpeszgyógyszeres kezelést, amire 2hétre elmúlt..páromnak és nekem sem volt még soha azelõtt...aztán 1hónapra rá az alsó ajkamon jött ki 16db hólyag, úgy nézett ki a szám mint egy lufi...erre is gyógyszert kaptam, 2hét és elmúlt teljesen..aztán 1, 5 hónapra rá megint, de hálistennek 1hét alatt elmúlt...a doki aztmondta, h a gyógyszer védettséget ad egy darabig, minél sûrûbben szedtem, annál inkább...rengeteget olvastam a dologról, tulajdonképpen bármitõl kijöhet, még a menzesz is kihozhatja..durva betegség, nem tudom milyen lehet, ha a nemi szerveken van, de biztos beleõrülnék..és érintéssel terjed, úgyh még egy puszit sem szabad adni senkinek, mert lehet, hogy abban a pillanatban nem, de 1hét múlva lehet h a másiknak a teste egy másik pontján jön ki..ez egyénenként változó...
A kérdező hozzászólása: Meg is találtam: A kiváltó okok közül a leggyakoribbak: a szervezet legyengülése, valamilyen gyulladás vagy lázas betegség, gyomorrontás, erõs lelki trauma, fizikai stressz, munkahelyi-, családi- vagy párkapcsolati problémák, valamilyen szervezetünk számára nem szimpatikus étel vagy ital, erõs napfény vagy ultraibolya sugárzás, más fertõzések, terhesség, menstruáció, vagy fogászati kezelés. Hát nem valami biztató, hogy havonta el kell viselnem, és ha lesz barátom, még akkor sem lehetünk egymásé.:(
A kérdező hozzászólása: Most jelenleg nincs barátom, viszont menstruáció elõtt rendszeresen elõjön.:( Olvastam, hogy ez gyakran elõfordul.
Na igen a HPV...pont ezért sem copok...nem néz túl jól ki ez a sok genitális szemölcs..sem a nõkön sem a pasikon http://www.google.hu/search?hl=hu&q=hpv&rlz=1B3MOZA_huHU336H..
jah meg kéne várni amíg elgyógyul addig csak kibírjátok :) Grapefruit mag csepp
Ha oralis szexet csináltok, akkor igen. Egyébként jelzem, hogy hasonló úton HPV is kerülhet "lentrõl" "fentre", és szájüregi rákot okozhat (hasonlóképpen, ahogy "lent" méhnyakrákot). Mindenki döntse el, hogy megéri-e.
na azért nem muszáj beletörödnöd hogy ez mindig igy marad méregteleníts, szedj vitaminokat erõsítsd az immunrendszeredet igyál ezüst kolloidot, grapefruitmag cseppet nekem is nagyon sokszor elõjön és állítólag akinek 1x kijött annak már mindig kifog de szerencsére nálam már régen járt ugyhogy biztosan állítom hogy meg lehet tõle szabadulni! lehet hogy pont egy pasira van szükséged aki feledteti veled a stresszt és sose jön ki többet a herpesz egyébként nekem az undortól is kijön elég egy kaja vagy egy olya személy akit nem bírok máris ott van próbálj meg pozitív lenni!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!