Találatok a következő kifejezésre: Ha a herpesz (109 db)

Ha a herpesz már elmult és csak a helye van meg ami piros nagyon mit tegyek?

Legjobb válasz: az a heg helye, pár napig ott marad. ne piszkáld, majd elmúlik. ha sokáig megmarad, esetleg keress fel egy bõrgyógyászt, mert lehet, hogy annyira érzékeny a bõröd, hogy a hegek sokáig ott maradnak.

az a heg helye, pár napig ott marad. ne piszkáld, majd elmúlik. ha sokáig megmarad, esetleg keress fel egy bõrgyógyászt, mert lehet, hogy annyira érzékeny a bõröd, hogy a hegek sokáig ott maradnak.
Szia! Azzal nem nagyon lehet mit tenni, idõvel elmúlik..azonban azt érdemes tudni, hogy a vírusok legtöbbje a hólyagokban van, de a látszólag tünetmentes hámban is jelen lehetnek. Ott is fertõzhet, ahol a hólyagok elõ szoktak jönni. Elméletileg a leragasztás(ahol elõ szokott jönni a herpesz) miatt nem érintkeznek egymással a bõrfelületek, így a vírusátadás nem lehetséges. Bõvebb infoért javaslom keress rá a neten, mert itt nem lehet reklámozni..., pedig sok oldalon csak általánosságban írnak a herpeszrõl és kevés a gyakorlati tanács. Sok sikert!

Ha nekem herpeszem van (a számon), és a pasimmal csókolózunk, és ő utána kiny*l, akkor emiatt kialakulhat herpesz odalent?

ez már 4 napja történt, azóta nincs gond, lehet még bel?le baj? elfelejtettem és már akkor elkezdte csinálni, amint eszembe jutott hogy herpeszem van azonnal szóltam neki, hogy hagyja abba.

Legjobb válasz: Elvileg igen. Bár nem tudom milyen herpesz van az ember száján és más területeken, nekem pl nem is a számon alakult ki herpesz, hanem a karomon. Amúgy eleve nem értem, herpeszes emberrel csókolózni...???

Elvileg igen. Bár nem tudom milyen herpesz van az ember száján és más területeken, nekem pl nem is a számon alakult ki herpesz, hanem a karomon. Amúgy eleve nem értem, herpeszes emberrel csókolózni...???
Nem tudom melyikõtök a nagyobb ostoba, hogy herpeszes szájjal csókolóztok. Egyébként nem, a genitális herpesz más típus, mint ami a szádon most tünetet okozott.
Kizárt dolog, ugyanis a herpesz csak közös favágás útján terjed.
Olvasd el ezt, de fõleg az alsó harmadában lévõ "megelõzés" részt! http://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/herpes_simplex_geni..
Igen, átterjedhet. Elég nagy buta vagy, hogy jó elõre nem ez dörömbölt a fejedben! És eléggé durván önzõ vagy, mert nem a párod sajnálod - õ eszedbe se jut, hogy elkaphatta a herpeszt, ami eddig nem volt neki - hanem az zavar, hogy neked átterjedhet más testtájadra. Vagy a csókolódzás még nem is zavart volna? Mert akkor a párod helyében én futva menekülnék!

Mit csináljak a herpesszel ha egyre nagyobb?

Kb másfél hete jött ki de nem zavart sose volt herpeszem azthittem 2-3 nap és nyoma se lesz. Aztán mikor láttam hogy nem így van elkezdtem olvasgatni róla írták a jegelést meg hogy rakjak rá sót vagy dogkrémet de az se használt. Eleinte kb 0.5-0.7mm volt most már kb a kétszerese. Mit csináljak vele nagyon zavar?

Legjobb válasz: herpeszkrém? meg tuti h herpesz? mert lehet h nem az.

herpeszkrém? meg tuti h herpesz? mert lehet h nem az.
A kérdező hozzászólása: Mijdenki azt mondja h herpesz orvosnál még nem voltam vele
Komolyan jó neked, hogy a szomszéd postás és eladó a háziorvosod? Nézesd meg olyannal, aki tényleg orvos, mielõtt még jobban elharapódzik. Nem vicc az ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: rendben elmegyek az orvoshoz akkor... eddig azért nem mentem mert a háziorvos legtöbbet bent sincs rendelési idõben... köszi a segítséget!
Lehet, hogy bután hangzik, de egy orvostól hallottam egészség napon, hogy van az a lámpa arcüreggyulladásra (sárga fényû) Na az jó rá.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, már elmúlt... elmentem az orvoshoz azt mondta kenegessem szõlõzsírral (vagy mi a fene az :) ) meg hogy nem herpesz de már egy ideje nincs meg...

Megjelenhet a herpesz nemi szerveken is? Foleg a lanyoknal? Mivel jar? Ha pattanas jellegu foltok jelennek meg, es olyanok mintha felebe lennenek hasitva, az herpesz? Wc-zeskor csip, eget es faj. Sulyos? Mivel kezelheto?

Valaszat elore is koszonom.

Legjobb válasz: és akár meddõséget is okozhat,az immunrendszered erõsitsd folyamatosan,ugyani mindig kifog jönni,ha gyengül

és akár meddõséget is okozhat, az immunrendszered erõsitsd folyamatosan, ugyani mindig kifog jönni, ha gyengül
van ú.n.- "herpes in glans penis" is - azaz a penisz makkján is! Jót tehet a gyógyításában az aloe vera gél!!!2-3napon belül biztosan elmúlik.Ha nem, börgyógyászhoz kell fordulni. Terjedhet nemi úton (is), de a mosdatlan kéz is felelõs lehet !
Igen létezik nemi szerven herpesz: Genitális herpesznek hívják. A tüneteit leírtad. Irány a nõgyógyász õ írhat fel neked gyógyszert. Ez van:(
Orvos.mindenképpen, ugyanis simán lehet, egyszerûen el lehet kapni bárhol, wc-n, pasitól ha éppen herpesze volt. súlyos következményei is lehetnek, mert vírus alapú a herpesz.
azonnal orvos!ha herpesz, örök életedre vissza-vissza köszön majd, sajnos!
És nagyon fontos, hogy ha a legkisebb jelét is látod (vagy még elõtte érzed) magadon, akkor a fiúdat még a közelébe se engedd! Nem akarsz neki te ilyen 'örök ajándékot' adni! Ha viszont tõle kaptad... <cenzúrázva>

Elmentek buliba ha pont herpesz van a szátokon?

Legjobb válasz: Igen.Pont a múltkorában volt herpeszem,és azalatt kétszer is voltam bulizni

Igen.Pont a múltkorában volt herpeszem, és azalatt kétszer is voltam bulizni
hát csak emiatt nem fogom kihagyni. nem fertõzõ az, ha nem csókolózol mással..vagy iszol vele egy pohárból.

Mennyi idő múlva múlik el a herpeszem, ha Telviran-nal kezelem?

Tegnap még semmit sem éreztem, de ma reggelre úgy ébredtem, hogy megint azt az ismerős, elviselhetetlen viszketést éreztem a szám szélén. Egyből elkezdtem kenegetni Telviran kenőccsel. Így, hogy a kezdetektől kenegetem, mennyi idő után múlik el?

Legjobb válasz: Én nem kenném gyógyszertári kenõcsökkel. Hála Istennek herpeszem nincsen, de az osztályfõnököm állandóan ettõl szenvedett és kapott ajándékba Aloé vera növényt. (Ha a piacon veszed idõs nénitõl pár száz Ft). Annak a levelébõl tört mindennap egy picit és avval a nedûvel kenegette. Kb 1 hét alatt elmúlt neki és 4 hónapig ki se jött. Pedig hónapokig kenegette ilyen kis 10 milliliternyi 1000ft-os kencékkel. Próbáld meg.

Én nem kenném gyógyszertári kenõcsökkel. Hála Istennek herpeszem nincsen, de az osztályfõnököm állandóan ettõl szenvedett és kapott ajándékba Aloé vera növényt. (Ha a piacon veszed idõs nénitõl pár száz Ft). Annak a levelébõl tört mindennap egy picit és avval a nedûvel kenegette. Kb 1 hét alatt elmúlt neki és 4 hónapig ki se jött. Pedig hónapokig kenegette ilyen kis 10 milliliternyi 1000ft-os kencékkel. Próbáld meg.
A kérdező hozzászólása: Nos, a fertõzõ lötyis hólyagjaim 2 nap alatt elmúltak úgy, hogy elsõ perctõl kezdve Telviranoztam :) Már a varasodás is megszûnt volna, csak sajna nem tudom megállni, hogy ne kaparjam le, és így nyilván hosszadalmasabb. Köszi az alternatívát, elsõ (és egyetlen), de nem ez volt a kérdésem :) Több aloeverás cuccot is kipróbáltam már, egyik sem használt soha. Magát a növényt meg drágábban tudnám megvenni, mint a kis kenõcsöt (ami viszont tuti, hogy használ, csak már nagyon rég volt herpeszem, és nem tudtam, mennyi idõ, amíg elmúlik).

A kislányom 6 hónapos, elkaphatja tölem a herpeszt? Vagy hordozza ő is ezt a virust, ha nekem szokott lenni?

Legjobb válasz: Mindig moss kezet ha hozzá nyúlsz és ne puszilgasd,amég herpeszed van.Van aki hajlamos rá,van aki nem.Kezeld ki magad!

Mindig moss kezet ha hozzá nyúlsz és ne puszilgasd, amég herpeszed van.Van aki hajlamos rá, van aki nem.Kezeld ki magad!

3 hét múlva szülök csak, de fél év után ki jött megint a herpeszem.2-3nap alatt el is múlt, de mi van akkor ha szoptatás alatt is kijön?

Nekem mindenki azt mondta hogy herpesszel nem szoptathatok, ez igaz? Vagy csak akkor nem ha "kijön "rendesen? Nekem sosem a számon, mindig az arcomon vagy az orrom alatt jön ki.

Legjobb válasz: hülyeség! Ha herpeszed van a vírus akkor is benned van, ha az éppen nem jött ki látványosan..tehát akkor nem is szoptathatnál?? Ez nem így van. Ha esetleg kijönne akkor , úgy elegendõ ha szájkendõt viselsz a szopatáskor, de ha kételkedõ vagy -én pedig az lennék- akkor jobb ha a dokit kérdezed meg..nem a védõnõt!!A dokit!

hülyeség! Ha herpeszed van a vírus akkor is benned van, ha az éppen nem jött ki látványosan..tehát akkor nem is szoptathatnál?? Ez nem így van. Ha esetleg kijönne akkor , úgy elegendõ ha szájkendõt viselsz a szopatáskor, de ha kételkedõ vagy -én pedig az lennék- akkor jobb ha a dokit kérdezed meg..nem a védõnõt!!A dokit!
Megint én vagyok és most már csak annyit, hogy nyugodj meg a doki is azt fogja mondani hogy figyelmesen szabad szoptatni.. Tudod akár faluban laksz akár városban, vagy a világ másik végén mindenhol vannak NAGYON OKOS BARÁTNÕK, MEG SZOMSZÉDOK- de nem kell rájuk hagyatkozni, lehet csak irigyek tudatalatt és azért mondják hogy nehogy már olyan jól érezd magad-ez persze nem az õ hibájuk..ilyen az ember . Az orvos pedig nem ilyen. Sok boldogságot kívánok!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, csütörtökön megyek orvoshoz, itt ahol én élek nincs is védõnõ. Csak több olyan barátnõm is van aki azt mondta herpeszesen nem lehet szoptatni mert veszélyes a babára, nekem meg néha 2hetente is kijön, néha meg hónapokig nem. Csak nem szeretnék tápszerezni ha nem muszály.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
sztem ez hülyeség.Mivel a herpesz vírus és te hordozó is vagy a babád is az mivel belõled van.A tejben ugayn így megvan nem hiszem, hogy kijön rajta mivel õ is hordozó, szval sztem a szájmaszk is felesleges de kérdezd meg a dokidat õ biztos okosabb.
Nekem is volt nemrég herpeszem, és kipróbáltam az Aloe Verától egy ajakápolót, ami egyben erre is jó.Egy hét alatt rendbe jött és nem is volt nagyon csúnya.www.forever.hu

Ha hajlamos vagyok a herpeszre (szájherpesz, és időnként ki is szokott jönni), akkor a párom is elkaphatja szex közben? Akár a nemi herpeszt is?

Eddig mindig óvszerrel védekeztünk, de olvastam, hogy a herpeszvírustól nem véd. Ha nem történik orális szex, akkor is elkaphatja a nemi herpeszt? Vagy ez hogy m?ködik? Mit lehet ellene tenni? Mert ugyebár ez sosem múlik el, csak tünetmentes.

Legjobb válasz: Nem kizárt, hogy a párodban is megvan a vírus attól függetlenül, hogy "van-e rá hajlama". Akkor mutatkoznak rajta a tünetek, ha az immunrendszere legyengült állapotban van.

Nem kizárt, hogy a párodban is megvan a vírus attól függetlenül, hogy "van-e rá hajlama". Akkor mutatkoznak rajta a tünetek, ha az immunrendszere legyengült állapotban van.
Ha herpesz van a szádon és rácuppansz a barátodra, akkor elkaphatja tôled. Illetve ha szájon csókolod és utána ô bújik be a lábad közés, akkor is elkaphatod végülis magadtól a barátodon keresztül.
A kérdező hozzászólása: De ha épp nincs herpeszem, akkor nem kaphatja el? (mindezek ellenére tudvalevõ, hogy akinek egyszer volt már herpesze, az meg is marad élete végéig, csak bizonyos idõszakokban jön elõ, de attól még a vírus ott van)

Lányok! Ismerkedésnél számít ha a fiú száján van herpesz?

Csókról nincs szó csak ismerkedésr?l, beszélgetésr?l.

Legjobb válasz: A herpesz elmulik! De a fiu ott marad. Hajrá!!!!

A herpesz elmulik! De a fiu ott marad. Hajrá!!!!
ne szenvedjetek már [email protected] nem tökmind1?
lány vagyok, és szintén bujkál bennem a herpeszvírus, sõt, jelenleg is itt díszeleg a számon, szóval értem a helyzetet :) nálam nem számít semmit a dolog, maximum megkérdezik, hogy mit csináltam a számmal, én meg szépen elmesélem, mi ez, meg hogy egy-két hét és el is tûnik :) a régi ismerõsök meg megjegyzik, hogy jajderusnya, mit szopogattam már - persze csak poénból - és át van ugorva a téma :) értelmes embernél nem számít, hogy most kicsattant-e a szád, vagy nem - persze amíg nem kell utánad innia, vagy nem akarod lekapni, de mint írtad, ez nem áll fönn.
A párom is herpesz vírusos, de nem ez számított, amikor összejöttünk :-)
anyááám XD elsõ kommentelõvel értek egyet
Azért randira nem mennék herpesszel a számon. Lehet a csajt nem érdekelné, de engem biztos zavarna. Vegyél rá Zoviraxot. Két nap alatt, ha nem is tûnik el, de sokat segit rajta!
engem azért zavarna. ha szemügyre veszem a fiút, akaratlanul is (vagy direkt :D) elképzelem, hogy milyen lenne megcsókolni. és háát... persze a félénkebb lányról van szó, még jól is jöhet olyan szempontból, hogy talán nem lesz annyira zavarban. mármint azt gondolja, hogy héé, õ sem tökéletes, mit izgulok?! attól, függ szerintem, hogy elmenj-e, hogy mennyire szeretnéd meghódítani. ha sok múlik ezen a randin, inkább várj, míg a herpesz elmúlik.
Nemgáz sztem.:) Citromfûolajat kenj rá- csípni fog, de hamar elmúlik tõle.
Ha amúgy is ronda a srác, akkor herpesszel meg különösen taszító

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!