Találatok a következő kifejezésre: Ha a havonta kb egy (9 db)

Ha csak havonta kb.5x veszem fel a kontaktlencsét, úgy is érvényes rá az egy hónap használhatóság?

Egy színeset vennék bulikba, más nagyobb helyekre. (pl.: mozi, pláza meg ilyenek) szerintetek? Milyen ápolók kellenek hozzá? Linkelnétek?

Legjobb válasz: ahol veszed a lencsét, ott adnak hozzá ápolót is, szakemberek. És el fogják mondani, hogy szavatossága van a lencsének, mint az élelmiszernek, ha kibontod, onnan indul az egy hónap (vagy amilyet veszel), egy hónap után ki kell dobni, vagy max. még egyszer használhatod, hogy a pl. a strandon elúsztasd.

ahol veszed a lencsét, ott adnak hozzá ápolót is, szakemberek. És el fogják mondani, hogy szavatossága van a lencsének, mint az élelmiszernek, ha kibontod, onnan indul az egy hónap (vagy amilyet veszel), egy hónap után ki kell dobni, vagy max. még egyszer használhatod, hogy a pl. a strandon elúsztasd.
A kérdező hozzászólása: De van ahol azt írták pl. (kontaktlencsés oldalon) hogy 30x viselés.. Valahol meg azt, hogy ha cdáserélem minden nap a folyadékot, akkor jó.
ahol veszed, ott adnak ahhoz a típushoz infót és az csak arra a lencsére vonatkozik. Nekem olyan volt, aminek be kellett tartani a szavatosságát, ha hordtam, ha nem. (Bausch & Lomb)

Ha a bnöm havonta kb egy héten keresztül sokszor azt mondja h fáj a feje akkor menstruácioja van?

Legjobb válasz: Hát ha nem szokta mondani, hogy "na most megvan a mensim", akkor valószínû olyankor van meg neki.

Hát ha nem szokta mondani, hogy "na most megvan a mensim", akkor valószínû olyankor van meg neki.
Valószinûleg, ha azért mondja, mert akkor nem akar szexet. Lehet, h azt cikinek találja mondani.
Valamikor mindenképpen megvan. Ha minden más napokon közel enged magához, akkor a fejfájós napokon a mensi miatt tartja a távolságot.
Mondd meg neki, hogy te is megértõ vagy, és ilyenkor nem kívánod lerohanni. De simogatni ilyenkor is lehet. A hasát! Jól betakarva... értékelni fogja. A mellei ilyenkor érzékenyek, azzal vigyázz. Meg is csókolhatod - ha nem vadulsz vele. Bármi, ami kellemes neki, elvonja a figyelmét a gondjáról. És õ is simogathat (ha jólesik neki is - ne erõltesd) - addig se arra figyel, hogy fáj-e a feje vagy bármi más.
semmit .. mondanám ettõl nem leszel jobb ember kislányom-- te tudod..
16 évesen havi 1-2 szál? Na ne viccelj! Ha napi szzinten menne...Akkor sem. Õ dolga, ennyi idõsen ezt már csak el tudja dönteni, kell-e neki ez.
hát én szépen elbeszélgetnék vele mi ez az egész, minek neki a cigi, h tönkre ba**a az életét, és még több pénzt kelljen ilyen sz*rra fizetnie?....ráadásul még ha lopkod is... tuti többet is elszív másoktól kapottat.
Az nem valószínû hogy csak 1-2 havonta egy szálat. Aki cigit lop, az vesz is magának, vagy kér. És nem csak kéthavonta gyújt rá. Sztem. Én is fiatal vok és tudom h megy ez (21L) Persze ezzel nem elkeseríteni akarlak. Remélem nincs igazam...
Semmit. Szinte minden tini átesik a cigizésen egyszer, legalább kipróbálás szinten. Ha meg ti magatok is cigiztek, akkor nagyobb az esélye, hisz ez az elöljáró példa.
Ugy ez csak egy vicc?Semmit nem tennék.
Ezzel semmit nem tennék, de ha stikában elveszi a tiéteket, akkor máshonnan is szerez. Max nem vallja be. Jól elbeszélgetnék vele, indulatok és harag nélkül. Elmondanám, hogy mit vállal - anyagilag és egészségileg.
Én semmit nem tennék, ha dohányoznék. Aki maga is dohányzik, az milyen jogon tesz bármit is az ellen, hogy a gyereke cigizzen?
A kérdező hozzászólása: Igen, igazatok van. Köszönöm a válaszokat!
Hajjaj mennyi válasz, amikor elkezdtem írni még csak egy volt! xD Elfelejtettem, hogy 15/L vagyok!Szerintem mondd el neki, mindnél tovább titkolod, annál mérgesebb lesz, ha kiderül!Ha te mondod el, legalább megtudja, hogy õszinte vagy hozzá!Nem ismerem az anyukád, de jó esetben nem lesz túl mérges!
Jó "munkát"!:)
Én még mindig a 15/L vagyok és találtam cikket a kérdésedre(hála a jó öreg google-nak) http://www.inforadio.hu/hir/eletmod/hir-243247
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a linkeket, még csak az elsõbõl olvastam az elsõ két oldalt... Ezt nem is tudtam, hogy a leendõ gyerekemre is hatással lehet. Pedig ha már a papucsállatka felépítését be kellett magolni, ezt is igazán elmondhatták volna. Egyébként én arra számítottam, hogy mindenki ellenem lesz majd, ehhez képest kedves válaszokat kaptam. Bátyám ugyanez volt, 16 éves kora körül kezdett cigizni, most 18, de õ sem szív már szinte semennyit, néha anyától kér egyet. Anya nála az elsõ perctõl kezdve tudta, és tényleg eléggé "laza" szülõ, már sokszor gondoltam arra hogy elmondom, csak szerintem nagyot csalódna bennem, mint az egyik válaszoló is írta.
Mondtam én, hogy ettõl félnek a gyerekek!Akkor már nem vagyok egyedül! xD Egyébként azt is én írtam, hogy mondd el, meg azt is, hogy csalódni fog, szóval kicsit ellent mondásos!Ha meg a bátyáddal is ez volt, biztos nem fog annyira hû de nagyot csalódni, ha a családban többen is dohányoznak!Csak jobb lesz néha kérni anyukádtól egy szál cigit, mint lopni! :)
Itt a lopással van a probléma!Nem lett volna tisztább megállni a szülõk elõtt, hogy "Család!Dohányzom!"?Én anno 13-14 évesen pár hónapig titkoltam, aztán rájöttem, hogy nem sok értelme van titkolózni, és elmondtam anyámnak.Nem loptam tõle.Nem tulzottan örült neki, de annak igen, hogy õszinte voltam!Jobb, ha tõled tudják meg a szülõk, minthogy egy kedves szomszéd nyitná fel a szemüket!
Nagyon jószívû, értelmes, kedves lány vagy. A válaszokat megköszönöd, ergo illedelmes is.:) És mégis gondolsz a leendõ babócádra, eddig csak azért nem gondoltál rá, mert nem tudtad, hogy káros a cigaretta. Remélem sok-sok egészséges, élettelteli babád lesz!:)
A kérdező hozzászólása: Nem "nagyozásból", mert soha nem mások elõtt. És ettõl nem érzem magam "felnõttebnek", mert még mindig úgy gondolom, hogy a cigizés nem dicsõség. De linkelhetnél valamit, hogy mi történik a babámmal, ha cigizek - sok káros hatásról tudok, de a babámra (a majdanira) nézve még nem hallottam semmit.
Én pénzt loptam évekig a szüleimtõl. Amikor észrevették megkérdezték miért nem kértem?... Soha többet nem loptam, õk meg attól fogva bevezették a zsebpénzt. Lehet ciginél is ez lett volna (bár nem cigiztem soha egy szál erejéig sem)...
A kérdező hozzászólása: ebben az esetben én vagyok a 16 éves lány. Még nem derült ki, de valamelyik nap találkoztam apuval (nem élünk együtt), és viccbõl megkérdezte, hogy "cigizel? Iszol?" És elgondolkodtam, hogy mi lenne, ha tudnák... Tényleg csak havonta szívok max. néha így eszembe jut :)
A kérdező hozzászólása: már próbáltam venni magamnak is, de még nem találtam olyan helyet ahol kiadnák. De ha magamnak vennék, akkor se szívnék többet. Nem szeretnék erõs dohányos lenni.
az nem baj ha havi 1-2 de tényleg ne legyen több!:)
Havonta cigizel? Ilyet még nem hallottam!
Szerintem elozoknek igaza van. Ha dohanyzol, te is raszoktal valahogy, ezt latja otthon. Ilyen peldat adsz at, szoval szamara ez termeszetesnek tunik. Erdekes, hogy ilyen szigoru vagy vele, de magaddal nem. Azt teljesen rendben van, hogy te dohanyzol es elotte teszed ezt...
A kérdező hozzászólása: Igen :) Néha eszembe jut, hogy "most jól esne". De sose társaságban, mert nem szeretném, ha megtudnák.
Én nem vagyok szülõ, de szerintem ne próbálj neki elkezdeni papolni, hogy mik a következmények, mert az úgy is tudja!Figyelj, ha azt akarod, hogy fejezze be(gondolom ezt akarod) csak mondd neki ezt "Nagyot csalódtam benned kislányom, azt hittem ennél értelmesebb vagy!" Engem anyám szerintem ha cigiznék(de SOHA nem fogom kipróbálni) így tudna eltalálni rendesen!Nekem a lelki szigor a legrosszabb!Valahogy a szülõk azt nem fogják szerintem fel, hogy a gyerekeknek , a saját lelkiismerete az, amitõl a legjobban szenved!Én például ha rossz jegyet kapok, nem az az elsõ gondolatom, hogy "Ennyit a gépezésrõl, tévézésrõl stb.", hanem hogy "Már megint szégyent hozok a családra!" és ez sokkal rosszabb mint bármilyen megvonás stb.!
Kedveseim! A cigarettával nem ez a fõben járó gond hogy csak havi 1-2 szál, hanem az, hogy már most nem figyel a majd pár év múlva esetlegesen megszületõ gyerekére. Kedves Kérdezõ! Egyértelmûen kiderült, hogy csak "nagyozásból" szívod azt a cigit. Ha kellene, akkor napi szinten szívnád. Ha a jövõben szeretnél babát, akkor kérlek azt a havi egyet is hanyagold.:) Ugye nem lehetetlen?
Mondjuk a másik meg ellop...... Szép dolog! Légy büszke magadra!
"hát én szépen elbeszélgetnék vele mi ez az egész, minek neki a cigi, h tönkre ba**a az életét, és még több pénzt kelljen ilyen sz*rra fizetnie?" Na, ez az igazi szegénységi bizonyítvány önmagunkról!

Mennyibe kerül kb. havonta eltartani egy lovat ha a bértartás 40 ezer? Úgy h versenyzel is vele?

Legjobb válasz: 40 a bértartás, ezen túl 6-8 hetente kell körmölni a lovat, ha ugrasz, vagy kemény a talaj, akkor minimum mellsõre patkolni; e kovácstól függ, ismertem olyat, aki mellsõre új vasat 7 ezerért üt fel, sajna aki most jár ki (a másik elköltözött) 11-ért tesz fel újat, 9-ért a régit. Kell egy edzõ, ha heti egy alkalmat számolsz, az 2500-5000 között mozog/hét, szorozd fel néggyel egy hónapra, vagy többel, ha több edzést vennél. Ha nem a közvetlen közelben van a verseny, akkor lószállítót kell bérelni, és oda kell vinni a lovat, illetõleg szánnod kell valamennyi összeget rá, hogy legyen egy külön verseny felszerelésed neked is (fehér nadrág, zakó, ing, fehér kesztyû, stb), adott esetben akár a lónak is (pl. külön nyeregalátét). A lovat évente egyszer kell oltatni, a kötelezõket mindenképp adasd be orvossal (ha csak az oltóanyagot veszed meg, és te oltod be, az nem jó, mert azt senki sem fogja beírni az útlevelébe!), féreghajtózni félévente kell. Illetõleg meg kell még fizetned évente 5000 forintot a sportegyesületednek, hogy meghosszabbítsák a licenszed. Ha még nincs REV vizsgád, az is külön összes, plusz meg kell venni a REV felkészítõ könyvet is... A bértartásban elvileg benne szokott lenni a ló szálas és szemes takarmánya, az alom, a víz, a terep-, és pályahasználat, ha van, akkor esetlegesen jártatógépé vagy lószoláriumé is, illetve szoktak biztosítani nyerges hozzáférést és külön kis szekrényt, amiben a dolgaid tárolhatod. Ha a lónak valami plusz tápot, kiegészítõt szeretnél adni, az viszont ár téged terhel.

40 a bértartás, ezen túl 6-8 hetente kell körmölni a lovat, ha ugrasz, vagy kemény a talaj, akkor minimum mellsõre patkolni; e kovácstól függ, ismertem olyat, aki mellsõre új vasat 7 ezerért üt fel, sajna aki most jár ki (a másik elköltözött) 11-ért tesz fel újat, 9-ért a régit. Kell egy edzõ, ha heti egy alkalmat számolsz, az 2500-5000 között mozog/hét, szorozd fel néggyel egy hónapra, vagy többel, ha több edzést vennél. Ha nem a közvetlen közelben van a verseny, akkor lószállítót kell bérelni, és oda kell vinni a lovat, illetõleg szánnod kell valamennyi összeget rá, hogy legyen egy külön verseny felszerelésed neked is (fehér nadrág, zakó, ing, fehér kesztyû, stb), adott esetben akár a lónak is (pl. külön nyeregalátét). A lovat évente egyszer kell oltatni, a kötelezõket mindenképp adasd be orvossal (ha csak az oltóanyagot veszed meg, és te oltod be, az nem jó, mert azt senki sem fogja beírni az útlevelébe!), féreghajtózni félévente kell. Illetõleg meg kell még fizetned évente 5000 forintot a sportegyesületednek, hogy meghosszabbítsák a licenszed. Ha még nincs REV vizsgád, az is külön összes, plusz meg kell venni a REV felkészítõ könyvet is... A bértartásban elvileg benne szokott lenni a ló szálas és szemes takarmánya, az alom, a víz, a terep-, és pályahasználat, ha van, akkor esetlegesen jártatógépé vagy lószoláriumé is, illetve szoktak biztosítani nyerges hozzáférést és külön kis szekrényt, amiben a dolgaid tárolhatod. Ha a lónak valami plusz tápot, kiegészítõt szeretnél adni, az viszont ár téged terhel.

Két kérdés lenne 1. : Ha belefér a kalóriabevitelembe a csoki akkor nem hízlal, vagy akkor is? (kb. : 1 tábla csoki) 2. : Súlyt tartok 10 kiló fogyás után és belefér ha havonta egy nap megeszek 1 tábla csokit?

Legjobb válasz: ha belefér a napodban nem fog ártani, fõleg hogy reggel etted és azért egy vizilabda edzéshez kell a kalória kitérõként tudom hogy nem a kérdésedre válaszolok, és ki vagyok én hogy kioktassalak, beleszóljak stb de vizilabdázol gondolom azért van egy kis hátad, karod:) lefogytál amihoz gratulálok de miért eszel meg egy tábla csokit ami 500kcal persze néha néha belefér de akkor már ha édesre vágysz iszol egy fehérjeturmixot , csinálsz egy zabkását banánnal, szõlõvel, eszek egy kis mazsolát, csinálsz gyümölcsturmixokat, gyümölcsös túrókrémet azt tudod kenni piritósta, korpás kekszre stb, gyümölcskrémleves, paradicsomleves stb vagy eszel egy szelet cukormentes müzlit, aszalt gyümölcsöket, mézes piritóst stb tudom hogy ezek is ugyanannyi kalóriák, de azért mégis csak jobban laksz tõlük vagy túrórudi stb

ha belefér a napodban nem fog ártani, fõleg hogy reggel etted és azért egy vizilabda edzéshez kell a kalória kitérõként tudom hogy nem a kérdésedre válaszolok, és ki vagyok én hogy kioktassalak, beleszóljak stb de vizilabdázol gondolom azért van egy kis hátad, karod:) lefogytál amihoz gratulálok de miért eszel meg egy tábla csokit ami 500kcal persze néha néha belefér de akkor már ha édesre vágysz iszol egy fehérjeturmixot , csinálsz egy zabkását banánnal, szõlõvel, eszek egy kis mazsolát, csinálsz gyümölcsturmixokat, gyümölcsös túrókrémet azt tudod kenni piritósta, korpás kekszre stb, gyümölcskrémleves, paradicsomleves stb vagy eszel egy szelet cukormentes müzlit, aszalt gyümölcsöket, mézes piritóst stb tudom hogy ezek is ugyanannyi kalóriák, de azért mégis csak jobban laksz tõlük vagy túrórudi stb
Igazuk van annak amelyik azt mondta, hogy inkább napi 2 kocka, mint egy tábla. Annyit azért a védelmedben elmondanék a többi kedves válaszolónak, hogy ne feszitsétek már meg 1 szerencsétlen tábla csoki miatt! Megkivánta, megette, jólesett neki és kész!Edzésre jár, lemozogja, a napjába belefért, kész. Egy csoki még nem bûn! Ja és a csokira, a fekete csokira(80% feletti kakaótartalommal) igenis szüksége van a szervezetnek.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat én is tudom, hogy nem lett volna szabad megenni annyit csak már olyan régen ettem csokit... igazábból ilyen milka bon-bon volt, de 500-600 kaloria volt szóval azért írtam tábla csokit. ja és elmarad a délutáni edzésem szóval csak 1 edzés, de akkor is belefért.: ( : )
Hogyha már lefogytál annyit amennyit szerettél volna akkor már nyugodtan ehetsz csokit is csak persze nem egy táblányit hanem mondjuk pár kockát és azt is délelõtt. Én 23 kg-t fogytam és mostmár eszek rendesen csak mellette minden este futok egy órát és a szénhidrátot este már kihagyom.
A kérdező hozzászólása: oke köszönöm. Reggel ettem a csokit, de egy táblányit, de akkor majd kevesebbet eszek, mondjuk szerintem belefér a napi két vizilabda edzés mellett. És ha belefér kaloriabevitelembe akkor is hizlal mert igy a csokival is csak 1700 korul van.?
1. nem Viszont a kalória, amit pazarolsz rá, jöhetne hasznosabb ételbõl, mert a csoki mellett a szervezeted éhezik. 2. íly módon szerintem nem Bezabálni 1 egész tábla csokit (mekkora volt?) - mohóság. Most havonta 1 nap, késõbb 2-3, aztán rendszeres, aztán +10 kg. A mértékletesség nagyon fontos súlytartásnál is. Sokkal kevésbé okozol kárt magadnak, ha napi 2 kocka csokit eszel, mintha ritkán befalsz egy egész táblával. Nagy kérdés persze, hogy mekkora tábla csoki, mert ha táblás csokiból csinálod, akkor mohóság, ha viszont az egy tábla csokit egy Sport szeletre érted, akkor agybaj.
Ha belefér a kalóriába, akkor semmi gáz, ha mozogsz mellé, akkor nem fog meglátszani! Mondjuk én egy egész táblával nem tudnék megenni, mert túl sok lenne (NEM kalóriában :D ). :D
Belefér ha néha kicsit bûnözöl. A gond az, hogy ha édesség függõ vagy, könnyen visszabillenhetsz (gyógyult alkoholistának sem ajánlatos néha kicist berúgni :-). Vizsont az 1700 kCal kevésnek tûnik edzés mellett. Vagy rosszul számolod, vagy nagyon pici vagy. Vszínûleg az elõbbi...
A kérdező hozzászólása: ettem rengeteg szilvát szóval szerintem 1800 is megvolt 171 cm 55 kiló vagyok szóval nem mondhatnám magam picinek.

Egy 45nm lakasnak mennyi lehet kb a rezsije havonta ha egy szemely lakik benne?

Legjobb válasz: ez függ a fogyasztástól, szigetelt-e a lakás?, stb.

ez függ a fogyasztástól, szigetelt-e a lakás?, stb.
15: Ha cirkós, vagy gázkonvektoros+tárolóbojleres, akkor ugyanekkora lakás még 4 m-es belmagassággal is nyáron a fûtés 0 Ft, télen 8-12 E Ft. 3 m-es belmagassággal 7-9 E Ft. Melegvíz ha tárolós gázbojleres, nyáron 1500 Ft, télen 3 E Ft.
Szia!nyáron kb 27 ezer télen 41 ezer ft.Plussz ha van tv, net, telefon, az plussz 10 ezer.Nekem is ekkora a lakásom, a távfûtés nyáron 10-ezer, télen ez 15 ezerrel több.A közösköltség 9 ezer ft.
nálunk ez benne van a közös ktg-ben a - csatornázási dij, plusz a szemétszállitás
Érdekes. Itt senki nem ír a szemétszállításról neg a csatornadíjról? Bár nálunk ezek nem a közösköltségben vannak, hanem egy Díjbeszedõ nevezetû számlában. (Csepel) Ja és ami még fontos! Hol van a lakás pontosan? Az sem mindegy, hogy Bp vagy vidéki lakótelep!
"kozos koltseg 6400ft. a viz, aram, gaz fogyasztas alapjan van! teglalakas." Mekkora a belmagasság, mennyire fújja körbe a szél, körbe van-e építve..?
A közös költségtõl függ, és a benne lévõ fûtés fajtájától. ezek sokszor nem fogyasztás alapján mennek, hanem kötelezõ fixek. Van, ahol 45 E ez a 2 tétel fixen, van, ahol 4500 ugyanakkora lakásra. És ezen felül jön a fogyasztás.
25-30, de volt h csak 21!
6. vagyok :) nem tudom, hogy hogyan, de nálam havonta megy el 2-3 m3 viz, a fütés eddig 1700 ft (átalány), de mivel imádom, ha meleg van igy "felugrott" 2200 ft-ra, engem teljesen körbefütenek, a fütetlen lakásban van 17 fok januárban (2 éve elromlott a konvektorom és 2 hétig nem volt fütve a lakás), villanyrol megy a bojler, azt 2 éve cseréltem le, valami szuper eco csodára :-D, az ablakaim, ajtoim ujak, azokban is valami spéci üveg van.
Most látom az elõzõ választ - õ jobban spórol mint én, ügyes :) akkor lehet hogy kicsit túlszámoltam, szerintem mindig jobb egy kis biztonsági rés. Ne felejtsd el hozzáadni a telefont, internetet, esetleg tv-t, biztosítást sem. És ha elõször akarsz külön költözni, arra is számíts, hogy mindig jöhet váratlan kiadás, vagy betegség miatti munkakiesés.
akkor: felteszem konvektoros, ez télen kb 6-8000 forint, ha nem fûtöd túl. A gáz - ha arról megy a melegvíz és a tûzhely, kb 5000, a víz kb 5000, áram, világítás4-6000, az lektromos eszközöktõl függõen. összesen tehát: kb 30000 forint télen, 25000 nyáron - az én tapasztalataim szerint (Budapesten élek) (feltételezve, hogy spórólsz - ha direkt nagy lábon élsz, akár a kétszerese is lehet minden)
a 40 nm lakásom rezsije igy alakul havi szinten: viz- 1500 villany-5000 gáz-2200 tv, net-5600 közös ktg.-7000 felujitási ktg.-1500 lakásbiztositás-700
A kérdező hozzászólása: nincs legkondi
A kérdező hozzászólása: kozos koltseg 6400ft. a viz, aram, gaz fogyasztas alapjan van! teglalakas.
attól függ mit nézel ki. a fûtést, közös költséget mindenképp elõre meg kell kérdezni, és akkor jársz a legjobban, ha minden egyedi mérõs, mert akkor úgy spórolsz, ahogy neked jó. fontos még, hogy panel-e, vagy újéptésû tégla, vagy régi polgári lakás. ha megadod a paramétereket, szívesen levezetem neked a kb árat :)
Annyit amennyit a rezsire költesz, ha megy a légkondi napi 24 órán keresztül akkor bizony magas.
Lehet nem vettem észre, de azt sem láttam, hogy attól is függ mennyit vagy otthon. Mi például a feleségemmel szinte soha. Ilyenkor csak a hûtõszekrény megy. Amit biztosan tudok, hogy a meleg víz sokszor hideg vagy langyos, a hideg meg..télen mindkettõ hideg, nyáron mindkettõ meleg. A fûtés egyedi fûtésrendszer, aminek az lenne a lényege, hogy ha nyári 600 °C van akkor is tudjak fûteni. De azért meg kell várni a fûtésszezont. A csatornadíj benne van a hideg-és melegvíz díjban is. A szemétledobót nem lehet használni, de legalább fizetünk. A közösköltség nem sok. De cserébe van egy h..ye p..sa közösképviselõnk. A lényeg, hogy nem egy Bõhm bácsi vagy Kutya Úr. Dióhéjban. Ezért kb 40-et megszorozhatsz 12-vel. De lehetne több is. ;)

Egy pultosnak kb. mennyi a borravalója, ha 15 napot dolgozik havonta?

Nem kocsmáról van szó, hanem szórakozóhelyröl,ami elég frekventált helyen van.

Legjobb válasz: Elég sok is összejöhet, de ez függ a helytõl (azt írtad az jó), függ a vásárlóközönségtõl is! Ezt így tényleg nem lehet kiszámolni, sztem egy 10-es tuti!

Elég sok is összejöhet, de ez függ a helytõl (azt írtad az jó), függ a vásárlóközönségtõl is! Ezt így tényleg nem lehet kiszámolni, sztem egy 10-es tuti!
Én kocsmában dolgozok. Augusztus 20-án "kivitte a fõnököm a kocsmát" a faluba a térre és a kollégának 5000 ft borravalója jött össze aznap. De ez egy 1000 fõs falu. Akkor gondolom egy szórakozóhelyen milyen bevétel van. Napi 5-10 ezer sztem simán buli alkalmával.

Az xbox 360 4 gb slim-emben elromlott a "merevlemez", így kb 2 havonta elveszik a profilom és a mentéseim, ha egy bekonfigurált pendrive-ra mentem a profilt és ezt használom mentésre is, arról is elveszhetnek a dolgok?

Szal így saját merevlemezként kezeli az xbox a pendrive-t?

Legjobb válasz: Igen, azt használja menteni. Nem vész el róla semmi. Csak NE használd másra. Kizárólag az x360-ban.

Igen, azt használja menteni. Nem vész el róla semmi. Csak NE használd másra. Kizárólag az x360-ban.
A kérdező hozzászólása: Rendben van, köszönöm a megnyugtató választ!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!