Találatok a következő kifejezésre: Ha a használt (2745 db)

Ha a használt óvszert megforditjuk úgy még lehet használni?

Legjobb válasz: Ha spórolni akarsz add meg a címedet, és elküldöm neked én is a használtat hogy használhasd még egyszer :)

Ha spórolni akarsz add meg a címedet, és elküldöm neked én is a használtat hogy használhasd még egyszer :)
ezt epp te mondod nekunk.nem mi kerdezunk ilyen oltari nagy hulyeseget . azert latszik nalad is van sok esz.hasznalt ovszert ha megforditjuk lehet-e meg hasznalni ?hat nagy az isten allatkertje , de alacsony az a kerites , hogy ilyen sok hulye ember van .
persze, még lyukasan is :D
A kérdező hozzászólása: De hülyék vagytok:Dddd
Ha kifordítod lehet használni. Csak nem éri meg.
persze hogy lehet.ne is foglalkoz az elozo hozza szolasokhoz.normalisan lehetseges hogy kiforditva is hasznalod az ovszert de elott ne hogy kimost ugy sokkal jobb lesz.elore is gratulalok 9 honap mulva apa leszel remelem a gyerek nem az apjara fog hasonlitani szellemileg:)
Ha kimosod, esetleg lufinak.
Ekkora hülyeséget már régen nem olvastam. :D Zokni, alsógatya mûködik, bár az is elég tré dolog, de óvszert nem! Köszi, feldobtad a napom! :D
:D:D Hát bocs, hogy kiröhöglek
természetsen nem!

Az baj, ha a használt autónak, amit kinéztem, csak 1 kulcsa van?

A pótkulcs nincs meg, kereskedőnél találtam a kocsit.

Legjobb válasz: A kereskedésekben a legtöbb autónak csak egy kulcsa van, legfõképp a külföldrõl behozottaknak. Ha nagyon kell, akkor 30K körüli összegért csináltathatsz még immós/távirányítós pótkulcsot is hozzá.

A kereskedésekben a legtöbb autónak csak egy kulcsa van, legfõképp a külföldrõl behozottaknak. Ha nagyon kell, akkor 30K körüli összegért csináltathatsz még immós/távirányítós pótkulcsot is hozzá.
Baj, méghozzá nagy. Azt a járgányt nemsokára elkötik... Új zárak, hozzá két kulcs. Vagy... hozd el egy kulccsal, és azonnal szerezz be egy váltó, vagy kormányzárat, vagy mindkettõt egyszerre.Nem sokat ér, de dolgozzon meg a tolvaj azért az autóért...
Mi van ezen a címen? Milyen kulcsos? Mert a Google valami pékséget dob ki rá. :)
A kérdező hozzászólása: Az, hogy mivel indul, illetve ez milyen kulcs azt majd csak a vásárlás után tudom meg? Vagy ezt ki tudja megmondani? Sajnos Budapesttõl nagyon messze lakom.
Sajnos azt nem te döntöd el, hogy sima olcsó, vagy drágább immobiliseres kulcsot kell csináltatnod. Az autó mivel indul, ez a lényeg. Érdemes elmenned a Bp. XIV. ker. Hungária krt. 15-be, (Kerepesi út sarok. Tel.: 06 1 222-59-49) Én is itt csináltattam. Itt az ilyen kulcsok 11.000.- Ft-tól vannak, de érdemes elõtte megérdeklõdnöd. Nem mindegy, hogy milyen csip kell hozzá. Ez befolyásolja az árát. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azt hiszem, mindenképp jó lenne egy pótkulcs, de sima, nem kell, hogy távirányítós legyen. Azért remélem nem lesz olyan drága! De most már legalább tudom az árakat nagyjából.
Ja, igen! Annyiból baj, hogy ha elveszted, vagy megsérül az egyetlen kulcsod az autóhoz, akkor utána sokkal drágább lesz hogy egyáltalán kinyisd az autódat, mint ha lenne hozzá pótkulcsod.
Ha 15-20 évesnél fiatalabb autóról van szó, akkor nagy valószínûséggel nem csak olyan egyszerû kulcsa van mint egy lakatkulcs, hanem van benne valamiféle elektronika (pl transzponder, távirányító) is. Ennek a másolását nem úszod meg pár ezerbõl. Az sem hátrány, ha megvan a kulcskód és az autó biztonsági kódja. Nekem tönkrement az egyik kulcsom elektronikája, ezért most csináltatok másikat. Márkaszervizben 30+ ezret mondtak rá, de találtam egy másik szervizt, ahol 23 ezerért rendelnek hozzá a gyárból.
egy sima kulcsot 3-ért másolnak.....
9-es elmondta, hogy miért baj ez.

Van illetékessége önkormányzatnak elbirtoklás ügyben ha a használat 1 éven túli, birtokvédelmi eljárás keretében?

Legjobb válasz: Bocs , de nem igazán értem a kérdést. Az elbirtoklás akkor történik, ha valaki más ingatlanát 15 éven keresztül szakadatlanul, sajátjaként birtokolja, ehhez nincs köze az önkónak, ha ezt a bíróság állapítja meg perben, ha a volt tulaj nem ismeri el az elbirtoklást. A birtokvédelme pedig az ha birtokolok (nem kell, hogy tulajdonos is legyek) egy ingatlnat és közben engem ebben zavarna, vagy tiltott módon megfosztanak a birtoklástól, ha ez van akkor 1 éven belül a jegyzõtõl lehet birtokvédelmet kérni, utána bíróságtól.

Bocs , de nem igazán értem a kérdést. Az elbirtoklás akkor történik, ha valaki más ingatlanát 15 éven keresztül szakadatlanul, sajátjaként birtokolja, ehhez nincs köze az önkónak, ha ezt a bíróság állapítja meg perben, ha a volt tulaj nem ismeri el az elbirtoklást. A birtokvédelme pedig az ha birtokolok (nem kell, hogy tulajdonos is legyek) egy ingatlnat és közben engem ebben zavarna, vagy tiltott módon megfosztanak a birtoklástól, ha ez van akkor 1 éven belül a jegyzõtõl lehet birtokvédelmet kérni, utána bíróságtól.
"Az elbirtoklás akkor történik, ha valaki más ingatlanát 15 éven keresztül szakadatlanul, sajátjaként birtokolja" Jóhiszemûen, tehát pld nem a tulajdonos akarata ellenére. Illetve ha a tulajdonos nem rendelkezik a tulajdonáról. Tehát pld hiába költözik egy cigánycsalád az üresen álló kéglidbe és lakik ott, ha te folyamatosan pereled õket, hogy költözzenek ki, nem tudják elbirtokolni. Ugyanez a helyzet az albérlettel is, hiába bérlik 15 éve, attól még nem lesz az övék.
Tévedés, nem kell jóhiszemûnek lenni. Annyi kell hogy a dolog birtokához ne erõszakkal, bûncselekménnyel, vagy alattomosan jusson az elbirtokló.
Amit te írsz ott azért nincs elbirtoklás, mert nem a sajátjaként birtokolja, van jogcíme a birtoklásra, nem azért mert rosszhiszemû. Elõzõ voltam.
Nem, annyi kell hozzá, hogy a birtok fölött a birtokos ne rendelkezzen. Elég ha egy biztosítást köt rá, már rendelkezett róla.
Az megint más az a szakadatlanság miatt nem eredményez elbirtoklást, akkor megszakad és újra kezdõdik az elbirtoklás.

Ha a használt autórádióba nem kompatibilis a rádiókábel csatlakozóm akkor össze tudom úgy kötni, hogy levágom a csatlakozót majd a rádiót megbontom és a bennük lévõ kábeleket összeszigetelem?

Legjobb válasz: Ha nem kompatibilis a csatlakozód, akkor bemész egy autósboltba és rendelsz hozzá egyet, 400-3000 között van darabja. Ha nem tudsz szerezni átalakítót, csak akkor ess neki a gányolásnak, de akkor sem a rádión belül, hanem a meglévõ csatlakozót vágd le és ott kezdj hekkelni.

Ha nem kompatibilis a csatlakozód, akkor bemész egy autósboltba és rendelsz hozzá egyet, 400-3000 között van darabja. Ha nem tudsz szerezni átalakítót, csak akkor ess neki a gányolásnak, de akkor sem a rádión belül, hanem a meglévõ csatlakozót vágd le és ott kezdj hekkelni.
Írj le a rádi pontos típusát. Biztos van a hátulján ISO csatlakozó.
Hú , látom kapod az osztást. Szerintem mindenki azt hitte az elején, hogy egy rádiót vettél, azért írtam a típus dolgot. A lényeget leírták, bármelyik autóhifi boltban, media-marktban kapsz szinte minden rádióhoz Iso adaptert. Még a homashitában is van vagy 40 féle ( csütörökön néztem pont :P ).
Simán lehet kapni átalakítót szinte bármire. Bemész egy autóhifis boltba aztán kezedbenyomják, de ott is tudni kell mire kell, szóval a kocsiba milyen a csati meg a rádióban milyen.
A kérdező hozzászólása: Azt ugye te se gondolod komolyan, hogy kis füzettel mentem be a boltba és mint a 12 rádió nevét, típusát, évjáratát leírtam?! Mint látható nagyon nem vagyok otthon a rádió témában. A csatlakozó kábellel együtt olyan mint a mobil telefon töltõje? Mert abból is van vagy 8 fajta és ezek szabvány méretek vagy minden rádió típushoz más fajta csatlakozó való mert ha az utóbbi akkor nem hiszem, hogy 10 évre visszamenõleg minden rádióhoz tudnak csatlakozó rendelni. Vagy igen ?
Nyolcsoros mesét írtál egy darab márkanév, pontos típus helyett. Akkor már lenne válasz, hogy hol, mennyiért lehet venni. A csatlakozó szempontjából tök mindegy honann van, és miért van rá szükséged, minden felesleges infót megosztottál velünk, csak a lényeget nem. Tehát milyen kocsi gyári rádiója volt, és mi a pontos típusa?
A kérdező hozzászólása: Rosszul írtam le. Na szóval elromlott a rádióm és ma voltam egy használt kereskedésben. Volt ott több használt rádió ezek gyári kazettásak voltak(bmw, volvo, volkswagen, stb) Megnéztem õket de nem volt rajtuk csatlakozó a kábelekkel együtt. Természetesen volt rajtuk egy bemeneti csatlakozó de az én autómban lévõ nem kompatibilis velük. Mivel, hogy ezek kazettás rádiók ebbõl arra következtetek, hogy 10en éves autókból vették ki. Ha megveszek egyet és beviszem egy autósbolt, hogy ilyenre szeretnék csatlakozót venni kábelekkel akkor van rá esély, hogy tudnak hozzá szerezni?
Nincs csatlakozója? Teli lemez a segge? Nem mondod. Nézd csak meg jobban. Valami van rajta, aminek létezik üzletben kapható ellendarabja is. Olyan nincs hogy nincs.
A kérdező hozzászólása: Pont ez az, hogy a használt rádióból semmilyen kábel nem jön ki és csatlakozó sincs rajta. Magyarul aki kiszedte a rádiót a kocsiból az csak lehúzta a csatlakozóról és nem gondolt arra, hogy így csak típus azonos autókba szerelhetõ vagy más esetben csak a kokányolási lehetõség marad.
A kérdező hozzászólása: Kapom, kapom de nem értem, hogy miért. Na mindegy... Kérdésemre megkaptam a választ még ha értetlenkedtem is egy sort(ilyen az ha embernek gõze sincs valamirõl) az a kis osztás meg nem tesz bennem kárt de ennek ellenére mindenkit felpontoztam mivel segítõ szándékkal válaszolt. Köszöntem mindenkinek.

Ha a használt óvszert nem szabad a wc-be dobni, akkor a recsis wc-papírt beleszabad?

Legjobb válasz: Nem a feldolgozás miatt nem lehet bedobni az óvszert, hanem azért, mert eldugul a wc-d. A papírtól meg - normális esetben - nem. Persze ha egy gurigával beledobsz, akkor igen.

Nem a feldolgozás miatt nem lehet bedobni az óvszert, hanem azért, mert eldugul a wc-d. A papírtól meg - normális esetben - nem. Persze ha egy gurigával beledobsz, akkor igen.
még ha nem is tudnák kiszûrni, elpusztulnának addigra azok maguktól is :D
mármint a spermiumok
Azért eléggé más kérdés a g*cit kiszûrni, mint a gumit. És igen, nyilvánvaló, hogy újra csapvíz lesz. Meg belekerül a folyókba, tengerekbe, amiben strandolunk. Ez teljesen természetes.
A kérdező hozzászólása: ezaz, sós lesz akkor a balaton :D jöhetnek a cápák XD
Nem a sperma miatt nem lehet a kotont a wc-ben lehúzni, hanem a gumi miatt! Pupák! A wc papír szétmállik, a sperma, széklet stb stb feloldódik vagy diszpergálódik, ezeket ki tudják szûrni, de a gumi egyben marad, az gondokat okozhat.
A gumi egyrészt eldugíthatja a csöveket ha valahol fennakad, másrészt a természetben nem, vagy csak nagyon sok idõ alatt bomlik le. Ami a papírról, székletrõl, stb.-rõl nem mondható el. Sõt, a spermáról sem! Az is természetes szerves anyag. A szennyvízbe kerülve elõbb-utóbb elpusztulnak a sejtek, utána pedig lebomlanak. Persze hogy gondolkoztam már az ember által használt víz körforgásán! Elõször talán óvodás koromban. De általános iskola alsó tagozatán már biztosan. Sõt, késõbb egyetemi tanulmányaim során, a soroksári szennyvíztelepen is voltam üzemlátogatáson.
A kérdező hozzászólása: akkor spermát iszom :'(
Pont azt írtam, hogy nem iszol spermát! Általában döglött halak is vannak a vizekben. Akkor döglött halat iszol? Na meg van egy kis mondás: "Ki a Duna vizét issza, saját vizét issza vissza!" :)
igen hiszen azt már megigényelted
Nem feltétlenül. Van, hogy tartozással együtt beszámítják az autót, de akkor az újnak lesz magasabb ára és ezen keresztül a hiteltartozása. (konkrétan volt ilyen a családban)
miutan az egyik reszletfizetes lejart, kovetkezik a masik!ez logikus!

Probáltétok már a szodabikarbonátot fogfehéritésre? És ha igen használt?

Legjobb válasz: Igen, és használt.Folyamatosan használd akkor látod az eredményt.

Igen, és használt.Folyamatosan használd akkor látod az eredményt.
A kérdező hozzászólása: OK :) Akkor kiprobálom :)

Miért van az hogy ha a gépemen levő képeket megnézem az szerepel az IE9 előzményeiben a számítógép menüpontban? IE-t nem is használok. Ez alapból így működik vagy mi? Elég "személyes" jellegű képekről van szó. Op. R. :Win7 32bit

Legjobb válasz: Ha Windows képnézegetõjét használod, akkor igen. Én pl. nem is használom az IE-t, mégis ha takaritok Ccleanerrel, ott van. Alapból így van (ez XP).

Ha Windows képnézegetõjét használod, akkor igen. Én pl. nem is használom az IE-t, mégis ha takaritok Ccleanerrel, ott van. Alapból így van (ez XP).
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor kicsit megnyugodtam.Amúgy próbáltam IrfanView-el nézegetni akkor is ugyanez a helyzet.
Az összes .tmp fájlt Internet Explorernek jelöli a Ccleaner. Anélkül, hogy egyáltalán megnyitnám egyszer is.

Samsung galaxy mini telefonom van a gps-ért kell és mennyit kell fizetnem? Ha a market-ről töltök le ha ingyeneset töltötk azért hogy használom fizetek? Az email -ért nem kell fizetni ugye?

Legjobb válasz: Ha az internetet használod, akkor a szolgáltatód tarifájának megfelelõen fizetned kell érte. Értem ezt az emailre. A legtöbb - talán az összes- marketen lévõ ingyenes navigáció szintén internetet használ. Vannak fizetõs navigációs programok, amik nem használnak internetet, ezeket kis ügyességgel le tudod tölteni illegálisan, de ingyen.

Ha az internetet használod, akkor a szolgáltatód tarifájának megfelelõen fizetned kell érte. Értem ezt az emailre. A legtöbb - talán az összes- marketen lévõ ingyenes navigáció szintén internetet használ. Vannak fizetõs navigációs programok, amik nem használnak internetet, ezeket kis ügyességgel le tudod tölteni illegálisan, de ingyen.
Ha WiFin keresztül intézed a letöltést és a levelezést, az ingyenes. Ha a Marketrõl Wifin letöltöd a navigátor (GPS) programot az ingyenes. Amikor használod, és csak a készülékbe épített GPS vevõt használod, az ingyenes, de a készülék, ha ezek az opciók nincsenek kikapcsolva GSm-en "segítséget kér" a mûholdak gyorsabb megtalálásához (ez az A-GPS), valamint a pontosabb/gyorsabb navigációhoz a GSM cellainformációkat is tudja használni és ha megteheti, használja is, ez viszont már adatforgalmat generál és azt kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: Köszi!:)

Használt játékokkal szeretnék foglalkozni de nem tudom, hogy magyar nyelvû utasítás nélkül árulhatom e, és köteles vagyok visszavenni a használt játékot ha idõközben elromlik?

Legjobb válasz: Nem kell leírás, de ha a játék nem megfelelõen biztonságos vagy be van tiltva Te felelsz érte. Visszavenni akkor kell ha garanciát adsz rá. Fel tüntetném hogy használt és nem adsz rá garanciát (nem hangyányi betûkkel :)). A vevõi elállási jog más csomagküldõ szolgáltatásnál(webbolt) és más boltban árusításkor.

Nem kell leírás, de ha a játék nem megfelelõen biztonságos vagy be van tiltva Te felelsz érte. Visszavenni akkor kell ha garanciát adsz rá. Fel tüntetném hogy használt és nem adsz rá garanciát (nem hangyányi betûkkel :) ). A vevõi elállási jog más csomagküldõ szolgáltatásnál(webbolt) és más boltban árusításkor.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!