Találatok a következő kifejezésre: Ha a hamarabb (435 db)

Mennyi idő alatt élvez el egy lány kb? Később vagy hamarabb mint egy fiu? Ha a fiu hamarabb akkor nem lessz olyan probléma hogy lelankad?

Legjobb válasz: Mikor, hogy alakul. Hamarabb kellene, mint a fiúnak, hogy ne legyen probléma, vagyis, hogy ne lankadjon le idõ elõtt. De ha véletlen nem úgy alakul, akkor sincs veszve a dolog, mert a kielégítésnek van más módja is.

Mikor, hogy alakul. Hamarabb kellene, mint a fiúnak, hogy ne legyen probléma, vagyis, hogy ne lankadjon le idõ elõtt. De ha véletlen nem úgy alakul, akkor sincs veszve a dolog, mert a kielégítésnek van más módja is.
A fickónak utána jöhet a második menet, azt már tovább bírja!
A kérdező hozzászólása: De ha egyszer elélvez a fiu és akkor el kezd le lankadni? és akkor milyen második menet?
Normális esetben a fiúnak meg kell várnia, amíg a lány elélvez. Ez 2 perctõl 40 percig bármennyi lehet, sõt azok a lányok, akiknek csak csikló orgazmusuk van, maguk szabályozzák, hogy mikor akarnak elmenni (ha peched van, akkor 2-3 óráig akarják élvezni). Egy fiúnak tehát meg kell tanulnia visszatartani az ingert, ami eleinte nem könnyû, de gyakorlással bele lehet jönni.
A második menethez a lányok elõszeretettel segítenek, hogy újra álljon a dákó!

Van valami praktika arra, hogy hamarabb mdgjöjjön? Már érzem a jeleit, de még nem jött meg, viszont nagyon jó lenne, ha minél hamarabb megjönne. Valami trükk?

Legjobb válasz: Nincs ilyen trükk, és ha az elsõ menstruációdat várod, de még nem vagy 16 éves, akkor ezzel még az orvos sem foglalkozna!

Nincs ilyen trükk, és ha az elsõ menstruációdat várod, de még nem vagy 16 éves, akkor ezzel még az orvos sem foglalkozna!
nem értem miért akar minden tini menstruálni... (mármint ha tényleg ez az elsõ és nem más miatt várod már..) nem emiatt lesztek "nagy lányok" és egyáltalán semmi jó nincs benne... én egyáltalán nem vártam annak idején, mert tudtam mivel jár.. görcsök, folyamatosan folyik belõled a vér napokig, átázhatsz, egyáltalán semmi jó nincs benne... addig örülj míg nincs ilyen gondod!
állítólag az aviva tornával hamarabb megjön.

Ha a fogamzásgátlómból (Yasminelle) az utolsó 3 bogyót nem veszem be mert szeretném ha hamarabb megjönne akkor meg fog jönni hamarabb rá pár napra hogy abbahagytam?

Úgy értem, hogy csütörtökön kéne bevennem az utolsó tablettámat, majd vasárnap jönne meg. De egy váratlan utazás miatt szeretném abbahagyni holnap, tehát ha abbahagyom holnap (3 bogyóval hamarabb) akkor ugyanúgy rá két napra megfog jönni?

Legjobb válasz: Igen, valószínû, hogy meg fog jönni.

Igen, valószínû, hogy meg fog jönni.
nem biztos, de az biztos, hogy megborul a ciklusod, és a következõ hónapban jól teherbe eshetsz
A kérdező hozzászólása: Ez egy váratlan utazás miatt lépett volna érvénybe. De ha szünet nélkül tovább szedem a gyógyszert mennyi az esélye h nem jön meg még legalább 1 hétig?
szerintem ne kockáztasd a jövõdet és az egészségedet egy doboz tampon miatt. befér az a táskába. a jó katona meg vérben is harcol

Árt a hűtőnek, ha a forró teát berakom, hogy hamarabb lehűljön?

Legjobb válasz: Több lesz a villanyszámlád picivel, illetve ha nem nofrost-os a hûtõd, akkor a jeged lesz több. Én kitenném az ablakba, mert kint is eléggé hideg van. Vagy hamarabb kell megfõzni és lesz ideje kihûlni. Vagy kevesebb vízzel csinálnék töményebb teát, majd hidegvízzel felhígítom, és hamarabb hûl le, mint a hûtõben. Egyébként tényleg le kell hûteni, - úgy hallottam, lehet, hülyeség - a citromlébõl C vitamin elbomlik 60 fok felett, s csak ízesítõ marad, de nem vitaminforrás, illetve a gyomornak valójában nem jó a testhõmérsékletnél sokkal melegebb étel/ital.

Több lesz a villanyszámlád picivel, illetve ha nem nofrost-os a hûtõd, akkor a jeged lesz több. Én kitenném az ablakba, mert kint is eléggé hideg van. Vagy hamarabb kell megfõzni és lesz ideje kihûlni. Vagy kevesebb vízzel csinálnék töményebb teát, majd hidegvízzel felhígítom, és hamarabb hûl le, mint a hûtõben. Egyébként tényleg le kell hûteni, - úgy hallottam, lehet, hülyeség - a citromlébõl C vitamin elbomlik 60 fok felett, s csak ízesítõ marad, de nem vitaminforrás, illetve a gyomornak valójában nem jó a testhõmérsékletnél sokkal melegebb étel/ital.
meleget sosem szabad hûtõbe rakni az elsõ hülye
elsõ vagyok te meg alpári vagy és bunkó.
szerintem nem
:D :D : D :D D: D:D Szerintem sem árt. Egyetértek az elsõvel. Ez egyszerû. Tedd csak be a mikróba fagyit, vagy egy jégkockát! Lesz baja? NEM ! Na tessék! ;)
VÁRJATOK! az volt a kérdés h árt e a hûtõnek! válasz nem! azért nem mert mi baja lenne? nagyobb hideget kell termelnie több áramot fogyaszt! az más kérdés h az ételnek lesz e valami baja de ara is kicsi az esély h legyen! szal a kérdésre a válasz az h nem!
A hûtõnek nem árt , hiszen a hûtõ csak egy hõszivattyú.Tovább fog mûködni. Inkább a benne lévõ kajának árt, felolvad majd a páratartalom ráfagy!Gyorsabban bejegesedik a párologtató része. Inkább tedd ki az ablakba most elég hideg van.
Ha túl terhelsz valamit, az mindenek megárt. És ezt még a hûtõ leírásban is közlik általában. 16:24-es tuti hogy nem egy pohár italt raktál be lefedve. Nincs olyan kis hûtõ, amit az elrontana.
Nyáron sokkal jobban le van terhelve a hûtõ. Fõleg ha nagy a hõség. Sokkal nagyobb a különbség. Mivel ekkor folyamatosan megy, és próbál hûteni, hamarabban romlik el. Érdemes idõnként kikapcsolni. Így járt egy kolléganõm a fagyasztójával. Azt akár egy napig is ki lehet kapcsolni, ha nem nyitogatjuk állandóan. Ugyanez a helyzet a hûtõbe rakott meleg cuccokkal. Ha az összes polcot telerakod forró ételekkel, a gépezet nem bírja eléggé visszahûteni. De egy pohár forrótól biztosan nem romlik el. De én magam a teát úgy készítem, hogy forró vízbe áztatom a filtert, majd ha megfelelõ az erõssége és még forró, hideg vízzel hûtöm le. Gyorsabb is, mintha a hûtõben várnám a lehûlést.
A hûtõ arra való, hogy ne a pulton hülõ kajában szaporodjanak a bacik! Az a dolga, hogy minél gyorsabban lehûtse a kaját. Ezért vannak olyan edények amiket egymás után sütõbe, hûtõbe, mikróba lehet rakni. A rendszeresen leolvasztott vagy fagymentes hûtõnek ettõl nem lehet baja. Azt is hallottam, hogy a forróvíz hamarabb megfagy a mélyhûtõben, mint a hideg.
Ez érdekes. Ezekrõl nem hallottam. Azt tudtam, hogy azért használjuk, hogy ne szaporodjanak a bacik. De én eddig úgy tudtam, hogy azért, mert alacsonyabban tartja az étel hõmérsékletét, mint a szobahõmérséklet. És nem azért, hogy gyorsabban hûljön. Ha lehûlt a hûtõben, ott tartósan alacsonyan marad a hõje, míg ha viveszed, újra felmelegszik a környezet hõmérsékletére. Amúgy ha a hûtõben lehûtöd a teát, olyan hideg lesz, hogy megint élvezhetetlen - kivéve a jeges teát. Az edényekrõl annyit, hogy ha bírja a nagy meleget, és bírja a hûtõt, az nem azt jelenti, hogy hirtelen egyikbõl a másikba rakhatod. Akkora feszültség lép fel benne, hogy még a mûanyag is eltörhet. Gondolj például a hõálló üvegtálra. Berakhatod a sütõbe, és berakhatod a fagyasztóba is. De ha a fagyasztóból kiveszed, és berakod a forró sütõbe, akkor aznap már nem eszel, mert az üveg felrobban.
Én nem tenném be, de ha te igen, csak is akkor, ha nem üvegpolcos a hûtõd, különben szerintem megreped...
A kérdező hozzászólása: Üvegpolcos és automata leolvasztós, de csak 1 pohár teát szoktam berakni, mert mire elfogyasztom, addigra a többi is lehûl annyira, hogy iható legyen. Köszi a válaszokat :)
Nekem egyszer elromlott, azóta nem raktam bele semmit, pedig az vadi új hûtõ volt... De, ha már régi, és ráférne a csere akkor rakd nyugodtan, mert az már nem nagy baj, ha elromlik. De mindenki más-más...
09:54-es és 14:55-ös elmondta, mire vigyáz csak egy-két apró részlet maradt ki. Hogy csak nagy mennyiségû ételtõl vagy erõsen párolgó folyadéktól lesz csak baja hûtõnek, mert az túl terheli a kompreszort is. És túl melegíti a hûtõt, amibe így az ételek megmelegednek. Amit beteszel lehûteni, az takard le alaposan. Hogy ne szaporodjon feleslegesen a jég. Mert erõs páránál a legjobb hûtõben is könnyen lecsapódik és a meleg mellet víz, sem tesz jót a hûtõ higiéniájának. Egy kis hûtõbbe, ~egy liter közepesbe egy lábost és egy óriásiba lehet csak betenni egy fazék ételt melegen. 14:55-õsben írtak egy bögrére is igazak lehetnek csak fordítva, mert itt a bögre forró és a hûtõ hideg. Van olyan kanna/edény amire rá van írva, hogy ~ - X-tõl plusz ~ 120 C-ig bírja. Csak ezeknél és egy fém edénynél garantált, hogy nem törik össze a hõ sok hatástól.
Most szeretnénk kicsit hagyatkozni a tapasztalatokra. Életemben egyszer tettem forró dolgot a hûtõbe. Összetörte a hûtõ alján lévõ fagyasztóláda üvegét... tanulj mások hibájából inkább.
A kérdező hozzászólása: tök értelmes emberek járnak ide GYk-ra : D
NSR ség van.
árt neki... ott hátulján vanaza rész ahol ojan mint ha havas lenne ott az ráolvad a melegtõl és mire lehül a hûtõ megis vagy és nem ugy adja le a hideget és bedöglik...
* megis fagy (elirtam boccs)
Megoszlanak a vélemények arról, hogy árt-e a hûtõnek, ha forró ételt-italt tesznek bele. Szerintem két dolgot kell mérlegelni: 1: A forró étel-ital miatt a beállított hõmérsékletet hosszabb idõ alatt éri el a hûtõ, ezért több áramot fogyaszt. 2: Fõtt ételekben az elkészítés után szinte azonnal megindul a baktériumok szaporodása, amit csak gyors hûtéssel lehet elkerülni - ezért használják a gyorsfagyasztást az élelmiszer iparban. A fentiek alapján teát nem tennék hûtõbe, de pl. húslevest igen.
igazuk van mértnemlehetne csak anyi a bökenõ hogy elkezdedleolvasztani a hütöt arravigyáz
a 4. is hülye:D a mikró és a hûtõ két külön dolog anya mondta hogy meleget sosem szabad hûtõbe rakni, mert elromlik
és amit anya mond az ugyis van!:d
De árt, mert kicsapódik a pára belefagy a hûtõbe, egyre több és több áramot fogyaszt, aztán egyszer csak 'leég'.(Tapasztalat!)
én szinte minden nap szoktam barnázni.van hogy napi többször is f/19
Tök normális, simán szokott pár napot, sõt van hogy 1 hetet csúszni, a barna váladák végülis vérkezdemény, szóval lesz normális vérzésed is, tök normális dolog ez, mindenkivel elõszokott fordulni, nincs miért aggódni.
A kérdező hozzászólása: köszi
Az elsõ válaszolónak szeretném mondani, hogy az nem normális, hogy mindennap barnázol!!!!!! Menny orvoshoz!
Az elsõ válaszoló szerintem a herkáról beszél:D De valóban, akkor is jó a doki:D
A kérdező hozzászólása: nem..õ a szarásról beszél:S

Ha a levest nem szűröm át (répa, hús. Stb) hamarabb megromlik?

Legjobb válasz: Ha a zöldség benne marad, hamarabb megsavanyodik.

Ha a zöldség benne marad, hamarabb megsavanyodik.
Az nincs rá hatással. "Csak" azért szoktuk leszûrni, mert úgy tisztább = átlátszó levesünk lesz, mivel a zöldség, hús lefõtt kis részecskéi nem úszkálnak a tányérunkba. Semmi baja sem lesz, ha meghûlt, tedd hûtõbe.
A kérdező hozzászólása: Akkor inkább átszûröm!Köszi!
egyáltalán nem savanyodik meg. nálunk van hogy még csütörtökön is jo, bár legtöbbször szedáig elfogy. de semmi baja, ha tésztát hagysz benne, akkor savanyodik meg. mi le szokjuk szûrni, mert igy , , könnyebb, , szedni, valamint husok, zöldségek közül is jobban tudsz választani. majd ebéd után egybeüntjük a levessel, és igy megy a hûtõbe, igy nem foglal annyi helyet. letakarva tedd, semmi baja nem lesz.
Azért érdemes kiszedni a zöldséget, mert ha benne marad már másnapra kap egy jellegzetes útóízt vagy mellékízt vagy inkább aromát ami nem kimondottan rosz, de nem is jó. De például az étkezde vendégek ezt csutakíznek szokták mondani, arról ismerhetõ meg a tegnapi leves. A zöldséget külön kell eltenni, akkor olyan mint a fris. Ezért jobb ha nincsen apróra vágva, inkább hosszabb darabokban hosszában félbevágva.

Ha valakiben hamarabb hat az alkohol, akkor annak kevésbé egészségtelen a piálás?

Szóval ha A megiszik 3 sört és attól részeg lesz, míg B 12 sört?l lesz részeg, akkor A sokkal kevésbé fog hízni, mája sem szenved meg annyira és az agysejtjei is épen maradnak többé – kevésbé?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül. Ha valaki hamar berúg, akkor annak más oka lehet. Például nem evett vagy ideges volt. Ilyenkor hamarabb hat az alkohol. Nálam sokszor volt ilyen, de mostanában meg nem bírok berúgni semmitõl. ^^ Egyébként 22 éves fiú vagyok. Bár gondolom, hogy csak "hasraütés" volt a sör száma, de elmondanám, hogy például 6 liter sör megivása az alkoholtól függetlenül sok, mert ennyi folyadékmennyiség alkoholmentesen sem kedvez a szervezetnek. (Túl sok a jóból.) Ne sörrel akarjatok berúgni, ha az cél. ^^

Nem feltétlenül. Ha valaki hamar berúg, akkor annak más oka lehet. Például nem evett vagy ideges volt. Ilyenkor hamarabb hat az alkohol. Nálam sokszor volt ilyen, de mostanában meg nem bírok berúgni semmitõl. ^^ Egyébként 22 éves fiú vagyok. Bár gondolom, hogy csak "hasraütés" volt a sör száma, de elmondanám, hogy például 6 liter sör megivása az alkoholtól függetlenül sok, mert ennyi folyadékmennyiség alkoholmentesen sem kedvez a szervezetnek. (Túl sok a jóból.) Ne sörrel akarjatok berúgni, ha az cél. ^^
Ám ha valakinél az említett tényezõktõl függetlenül tartósan fennáll a "korai" berúgás, akkor az azt is jelentheti, hogy a szervezete már nem bírja jól az alkoholt. (Fõleg pont a mája.) tehát ez negatív dolog. Igazából már az sem jó, ha csak alkalmilag nem bírja sokáig. Például akkor, ha idegességre iszik, ami már önmagában rossz állapot, és még piál is rá az illetõ. A hízással kapcsolatban viszont igazad lehet. ^-^
A kérdező hozzászólása: Az idegességnek meg a vérnyomáshoz lenne köze? Vagy mihez? Rólam lenne szó, tegnap nyugis voltam, nem iszom olyan régóta vagy gyakran, de azért szoktam és 3 sör után már elég jó kedvem volt.
Ez csak attól függ ki menyire van hozzá szokva az alkoholhoz, a kezdõ piások 1 pohár sörtõl is elszállnak, a kemény alkeszok 1 üveg vodka után is talpon vannak. Az hogy így kevésbé egészségtelen barom'ág.Minél többet iszol annál jobban megszokod és akkor már neked is 12 sör kell majd.

A pozitív terhességi tesz után mennyi időre szokás nőgyógyászhoz elmenni? Baj ha én hamarabb megyek?

Legjobb válasz: bajnak nem baj, de a doki keveset fog látni és nem foglal majd határozottan állást, terhesnek akkor nyílvánítanak "hivatalosan", ha megindul a kicsi motorja és látszik is UH-n, addig a doki csak abban bízhat, amit Te mondasz... amúgy meg vigyázz, mert sajnos, ha lelkiismeretlen a doki, akkor ha durván vozsgál az árthat is. bár megértem, hogy minél hamarabb szeretnél többet tudni, én a 8. hét körüli dokilátogatás híve vagyok!

bajnak nem baj, de a doki keveset fog látni és nem foglal majd határozottan állást, terhesnek akkor nyílvánítanak "hivatalosan", ha megindul a kicsi motorja és látszik is UH-n, addig a doki csak abban bízhat, amit Te mondasz... amúgy meg vigyázz, mert sajnos, ha lelkiismeretlen a doki, akkor ha durván vozsgál az árthat is. bár megértem, hogy minél hamarabb szeretnél többet tudni, én a 8. hét körüli dokilátogatás híve vagyok!
Én korán mentem 5 hét 3 naposan, mert már volt egy vetélésem, és már ott dogobott a kicsi szive:)
Én is korán mentem 5 hét 6 napos elvileg, mert elveszítettünk 2 babát sajnos nemrég, egyiküket úgy, hogy azt hittük minden oké, pozitív volt 3 teszt is, aztán a 8.hét végén derült ki az UH-n hogy nincs szívhangja :((, addig beleéltük magunkat, tervezgettünk (fõleg a férjem..) szóval amint lehet mentem most!
Szia Nem baj ha elõbb mész csak semmi értelme a 6.héttõl már van szívhang így azt én megvárnám a helyedbe
én 8 hetesen mentem uh-ra. sajnos vizsgálat elõtt pont pisiltem, így ne láttunk semmit, így egy hét múlva ismét menni kellett. Szóval erre azért majd te is figyelj.:)
Kb. 5-6 hetes korban érdemes elõször menni. Önmagában nem baj ha hamarabb mész, csak lehet, hogy akkor még egy látogatás kell. A vélt fogamzás napjához viszonyítva 20-25 nap múlva lehet elõször ultrahangon valamit látni a terhességbõl. A 6. hét körül van már szívhang, a dokik azt tekintik igazából élõ terhességnek és errõl adnak igazolást. Ha túl hamar mész akkor vagy nem lát még semmit, vagy csak un. gesztációs gyûrût ás ilyenkor 1-2 héttel késõbbre visszarendel.
Milyen helyre mész? A doki ultrahangoz, vagy külön kell menni? az orvos már 5-6 hetesen már kitapintja, s engem utána 2 hétre küldött ultrahangra, mert neki nincs a rendelõbe. Így megtudtam, hogy tényleg kismama vagyok:) ), s mire mentem ultrahangra már szívhang is volt:) )

Ha a baba fejlettebb mint amennyi terhes vagyok, azt jelenti hamarabb fog megszületni a kiírt dátumnál?

Legjobb válasz: Szia! Nem jelenti azt, az én fiam 4800g-al született és 10 napot ráhúztam vele. Most is terhes vagyok, 1 hónapja azt mondták, ne lepõdjek meg ha 3 héttel hamarabb jön a baba mert nagy. Febr. 14-re vagyok kiírva és még egyben vagyunk :)! Sok sikert a babázáshoz !

Szia! Nem jelenti azt, az én fiam 4800g-al született és 10 napot ráhúztam vele. Most is terhes vagyok, 1 hónapja azt mondták, ne lepõdjek meg ha 3 héttel hamarabb jön a baba mert nagy. Febr. 14-re vagyok kiírva és még egyben vagyunk :) ! Sok sikert a babázáshoz !
38 hetes vagyok tegnap voltam uh és azt mondták töltött galamb kisfiam lesz már majdnem 4 kg, de semmi jele hogy jönni akarna.
Szia. Nekem azt mondták, hogy talán 3 kg lesz a baba, és 3800 grammal született a kislányom. A barátnõmnek is 3 kg körül jósolta az orvosa és 4350 gramm volt a babája. Ennyit az ultrahangról. Nem is értem, miért saccolgatják az orvosok a babák súlyát. Ezzel az érik el, hogy a kismama esetleg félni fog egy nagyobb baba miatt a szüléstõl.

Igaz ha a kismamának mellső fali a méhlepény tapadása akkor hamarabb érzi a babát és hamarabb is látszik rajta?

Legjobb válasz: igaz, csak pont fordítva.. mellsõ falinál késõbb érzed és kevésbé látszik.

igaz, csak pont fordítva.. mellsõ falinál késõbb érzed és kevésbé látszik.
A kérdező hozzászólása: upsz akkor ezt rosszul hallottam :) pedig reméltem, hogy hamarosan érezhetem mert már mindjárt 15 hetes vagyok
ha a hátsó falon tapad a lepény, akkor érzed elõbb a babát
Nekem hátsó falon tapadt meg és 3 héttel hamarabb éreztem meg a babucimat mint a barátnõm akinek mellsõ falon! Mindkettõnknek elsõ baba. Viszont a pocakom nem olyan nagy még viszont neki hamarabb nõtt! Bár lehet ez is alkat függõ! 21hkm
Szia! igen pont forditva. Pont tegnap mondta a genetikus orvos, hogy ezért éreztem ilyen hamar. Pedig nem vagyok egy nádszál.
A kérdező hozzászólása: Pedig már úgy vártam, hogy mozogjon, csak félek nem fogom tudni, hogy a baba mozog, de azt mondják ilyen nincs tudni fogom. :) remélem is
Nyugi! Fogod tudni!
Hát képzeljétek, nekem bejött mellsõ fali lepény, 16 hetesen mozdult meg elõször, és látványosan nõt a poci. most vagyunk 39+5
En eddig azt a verziot hallottam, hogyha elol van a lepeny, akkor - hamarabb latszik a pocak se nagyobb lesz - kesobb erezni a magzatmozgast. En ezt ugy tartom butasagnak, ahogy van. Mert nekem ilyen lepenyem volt a 2. babaval es nagyon-nagyon koran ereztem a magzatmozgast, 13 betoltott het utan, meg nem egesz 14 hetesen, viszont keson kezdett latszani a pocakom. Az, hogy mikor latszik a pocak foleg attol fugg, hogy milyen eros a hasfal, mennyire tart a hasizom. A magzatmozgast pedig nem csak elore lehet erezni, lent, befele meg hamarabb eszreveheto szerintem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!