Találatok a következő kifejezésre: Ha a hónapos (2681 db)

Mi történik, ha a hónapos kontaktlencséket 1 hónapnál tovább hordjuk?

Legjobb válasz: Én már csináltam és semmi bajom nem lett,de a lencse egyre jobban elhasználódott és nem bírta a szemem,végül kidobtam.

Én már csináltam és semmi bajom nem lett, de a lencse egyre jobban elhasználódott és nem bírta a szemem, végül kidobtam.
Általában semmi, ha az a lencse jó fajta. Nekem 2hetes van, azt szoktam hordani 2-3 hónapig is gond nélkül. Sose volt semmi baj. Ha már nem hordható azt érzem, mert kellemetlen. Hozzátenném ez a legjobb fajta kontaktlencse.
A kérdező hozzászólása: Féle én is attól, hogy nehogy befeertõzõdjön a szeme, nem fogom többet hordani, mint egy hónap, csak kíváncsi voltam, hogy valakivel már történt-e baj. Van pénzem lencsékre, és egyébként is nem hordon naponta, hanem attól függ, ha elmegyek bulizni, vagy kimegyek valahova, hogy ne kelljen szemüveggel járnom, mert nem szeretem, viszont elég gyenge a szemem (-2.00). Szemorvoshoz meg kb. félévente járok, azon kívül hogy miópiám van, semmi baja a szemenek. Köszönöm a válaszod, most már eszem ágában sem lenne tovább hordani a lecsém, mint egy hónap.

"Vidd orvoshoz, ha 7 hónaposan, még nem ül a kezein támaszkodva. " Mit jelent, hogy 7 hónaposan?

Mert nem mindegy, hogy 7 hónaposan és 1 naposan vagy 7 hónaposan és 30 naposan.

Legjobb válasz: 7 hónaposan és 30 naposan már majdnem 8 hónapos. Nem? (Szerintem) Én 7 hónaposan és 1 naposan már vinném az orvoshoz.

7 hónaposan és 30 naposan már majdnem 8 hónapos. Nem? (Szerintem) Én 7 hónaposan és 1 naposan már vinném az orvoshoz.
Nem tudsz gyerekorvost váltani? Azért az fontos hogy jó gyerekorvosod legyen, a védõnõ nem annyira életbevágó, na de az orvos...
A kérdező hozzászólása: A védõnõ és a gyerekorvos inkább ne nézzen rá, mind kettõ csak dísz. A gyerekorvos, már 6 hónaposan kórházba küldte volna, mert még nem ül, a védõnõ pedig felháborodott azon, hogy 6 hónaposan még naponta 5-6 alkalommal szopik, mikor neki már csak reggel és este kellene szerinte. Ezek után inkább ne nézzenek rá.
Igazából nálatok inkább az lehet probléma, hogy csak egyik irányba csinálja a dolgokat!Lehet le van kicsit tapadva az izma.
Nézzen rá védõnõ, gyerekorvos..de pl az én babám 7 hónapos kora elõtt kezdett el kúszni, forogni is csak 6 1/2 hónaposan kezdett úgy igazán - elõtte voltak próbálkozások. Betöltötte a 9 hónapot, elkezdett mászni, felállt, felült. Ennyit errõl.
Érdekes dolog ez az ülés-dolog. Azt mondják, hogy ne ültessük a babát, csak ha már magától felül. De bizony elõfordul, hogy EGÉSZSÉGES gyerek "csak" 9 hónapos kora körül ül fel, általában mászásból. Nálunk legalábbis így volt és a doki meg védõnõ szerint ez teljesen normális volt. Akkor meg miért elvárás, hogy 7-8 hónaposan már üljön a baba. Ezt valahogy még nem sikerült összeraknom. :-(
Szia! Szerintem nem kell orvoshoz vinni, max említsd meg a védõnõnek/gyerek orvosnak. SOHA! Nem ült a fiam a kezein támaszkodva, ha leültettem, azonnal eldõlt, pár mp-ig sem maradt úgy. 8 hónaposan fogta magát, és felült, azóta nagyon szépen ül. Most 9 hós, és tegnap felállt. Nálunk 7 hónaposan indult be a fejlõdés. Akkor kezdett el kúszni, utána ült, feltérdelt, felállt. És teljesen normális, egészséges baba.
Szerintem úgy 7.5 hónapos korig számít, de ha valamiben bizonytalan vagy, akkor kérdezd a dokit vagy a védõnõt. Eleve ugye mindenki azt hangoztatja, hogy nem szabad ültetni a babát. Ez meg arról szól, hogy próbálgassuk mit tud. Ha meg nem próbálgatod, akkor csak azt fogod látni amikor magától feltámaszkodik. Lányom 8 hónapos és még nem ült fel magától. 2-3 hete voltunk neurológusnál, nem mondta, hogy követelmény lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, ez most megnyugtató. Ölben, ha ritkán ültetjük, akkor megül szépen.
A kérdező hozzászólása: Lányom 7 hónapos és 8 napos, de még nem ül sehogy sem. Mármint ezt a "pár másodpercig ül támaszték nélkül"-t nem próbáltuk, hiszen nem tudom hogyan is próbáljuk. De egyébként forog, gurul, de csak az egyik irányba, körbe-körbe kúszik, repülõzik.
A 7 hónapos kor a betöltött hónapra vontakozik, tehát 7 hós és 1 naposra. Ha ilyenkor még nem fordult át egyszer sem valamelyik irányba, és hason nem forog el a tengelye körül a játékokért (magyarán mondva csak fekszik egész nap és nem is próbálkozik semmivel), akkor orvos. Ha ennyi idõs korban leülteted és pár másodpercig ülve marad (nem rogy össze) és csak azért dõl el mert imbolyog és nem találja még az egyensúlyt ill. ha öledben ül szépen tartja a hátát és nem úgy fest mint egy rongybaba, akkor az rendben van. Stabilan ülnie csak 8 hónaposan "kell" neki (feltéve ha nem koraszülött)
A kérdező hozzászólása: Nem tudom. Ezért kérdeztem, hogy ti mit hívtok 7 hónaposnak?
Nincsenek ismerõsök a szomszédos faluban/városban, akik esetleg tudnának referenciát adni..Érdeklõdj akár itt gyk-n is hátha valaki ismer egy jó orvost a környéken. Párodnak is igaza van, látatlanba nem menjetek máshoz, de ha van róla referencia akkor miért ne.

Szerintetek baj, ha 6 hónapos kisfiam még ülésben nem tudja magát megtartani, és még nem mászik? Hátról hasra és vissza fordul már, de azt is jobbra. Nem mintha nem tudna balra, de azt nagyon kevésszer csinálja. Hason a saját tengelye körül forog.

Legjobb válasz: Szia, az én kislányom kb.8 hónaposan ült meg egyedül, mászni 11 hónaposan kezdett, 15 hónaposan indult el, nem törvényszerû hogy ilyen korán megüljön vagy másszon!

Szia, az én kislányom kb.8 hónaposan ült meg egyedül, mászni 11 hónaposan kezdett, 15 hónaposan indult el, nem törvényszerû hogy ilyen korán megüljön vagy másszon!
6 hónaposan az én kislányom sem ült, most 7 hónapos , 1 hete felült magától és napról napra biztosabban ül, most kezdte a mászást is. Hirtelen kezdett mindent csinálni, elõzmény nélkül .Én azt hittem kb 10 hónaposan fog ülni.
ne aggodj ez normális , nincs egyáltalán lemaradva a fejlödésbe, minden gyereknek más a fejlödési ritmusa.Naprol napra erösödik és hamarosan ülni is fog:0)Ö majd jelezni fogja ha már ott az idö.
Az én 6 hónapos kisfiam ugyanezeket csinálja, és nekünk javasolták, hogy nézessem meg Dévényessel, biztos ami biztos, nehogy késõn vegyék észre a bajt(bár nem értem miért lenne ez baj, de mindegy, elviszem).Sztem nézesd meg te is, hogy megnyugodj.
Ugyanezt csinálta a fiam is ennyi idõsen, csak nem jobbra forgott, hanem balra (a jobb kezével húzta át magát) 1, 5 hónapig. Aztán 6 hónapos kora után valamivel egyszer csak rájött, hogy a másik oldalra is lehet, onnantól nem volt megállás. Kúszni 7-8 hónaposan kezdett (nem mellesleg azt is csak az egyik kezével és a másik lábával) mászni meg 9, 5 hónapos kora után. Ekkor állt fel is. Ezt kb. 2 hét alatt tökélyre fejlesztette. Onnantól kezdve is azért még kúszva közlekedett, de már mindkét kezét lábát használta. Most 10, 5 hónapos, mostmár inkább mászik, feláll mindenhol. Egyáltalán nem vagytok elkésve, és én nem nyúznám még a dévény tornával sem. Majd rájön, hogy lehet a másik oldalra is forogni...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a számomra megnyugtató válaszokat. Csak a környezetünkben mindenki olyan "ügyes" baba, hogy félévesen már "mindent" tud.


Ha 5 hónaposan kezdi valaki a hozzátáplálást, akkor melyik étkezést hány hónaposan kellene kiváltani és mivel?

Legjobb válasz: Hogy kellene, nem tudom. De én 4.5 hónaposan kezdtem a gyümölcsöket. 5 hónaposan a délelõtti evést kiváltottuk. Majd délután tejpépet kapott. Most 7,5 hónapos, 6 hónaposan kezdtem a zöldségeket, fõzelékeket délután adni (tejpép helyett). 7 hónaposan a húsokat (csikre-pulykamell) kezdtem adni. 8 hónaposan tervezem, hogy a fõzeléket délben ebédre fogja kapni, délután meg tejpépet. A többi marad tápszer.

Hogy kellene, nem tudom. De én 4.5 hónaposan kezdtem a gyümölcsöket. 5 hónaposan a délelõtti evést kiváltottuk. Majd délután tejpépet kapott. Most 7, 5 hónapos, 6 hónaposan kezdtem a zöldségeket, fõzelékeket délután adni (tejpép helyett). 7 hónaposan a húsokat (csikre-pulykamell) kezdtem adni. 8 hónaposan tervezem, hogy a fõzeléket délben ebédre fogja kapni, délután meg tejpépet. A többi marad tápszer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Hosszú a kislányom, ha 15 hónaposan 80 cm?

Ma voltunk mérésen és a véd?n? / nem a miénk / azt mondta, hogy " jó hosszú kislány vagy, mi lesz veled kés?bb?". Én ezen nagyon elcsodálkoztam, mert ismer?si körben lév? hasonló korú gyerekek mind magasabbak, mint a lányom, de nem tudtam rákérdezni miért mondta, mert csörgött a mobilja és mivel végeztünk kimentünk.

Legjobb válasz: Az en babam 73 centi es meg 5 honapos sincs,mekkora lessz kesobb?? Ha magasak vagytok ti is, magas lessz de nem lessz orias,meg amugy sem tunik magasnak.Lathatod az en lanyom sokkal nagyobb lessz 15 honaposan.

Az en babam 73 centi es meg 5 honapos sincs, mekkora lessz kesobb?? Ha magasak vagytok ti is, magas lessz de nem lessz orias, meg amugy sem tunik magasnak.Lathatod az en lanyom sokkal nagyobb lessz 15 honaposan.
Bár nekem fiam van, õ 5 hónapos, de már 74cm! Szerintem sem túl magas, pont jó!
Ez nem mértékadó. Lehet egyszer csak megáll a növésben míg a nála alacsonyabbak meg elhúznak, vagy lehet õ ilyen magas lesz. Ugyanez nem számít ilyenkor igazán súlynál sem. Mert aztán meg annyit nyúlnak hogy csak na. Lehet a védõnõ nem találkozott mostanában ilyen magas gyerekkel. Vagy csak úgy kedvességbõl mondta! Ilyenkor mi azért ugye büszkék vagyunk a gyermekünkre ezért is érezzük ezt olyan fontosnak! De ez így van helyén.
Kislányom is 80 cm volt 15 hósan, ez a magasság átlagos ilyenkor. Most 19 hósan volt 82, 5 cm.
Az én kislányom 5 nap múlva lesz 14 hónapos, most 82 cm. Már lelóg a pelenkázólapról.
Dehogyis! Én több 80 cm, vagy afölötti magasságú és még pár hónappal fiatalabb babát ismerek, lányokat is. Ha megnézed a babaruha méretezést a 80-as méretet körülbelül 1 év körüli babákhoz társítják.
Nálunk picur most 86-os rucikat hord, pár hónapja mértük utoljára, akkor volt 82 cm. Most 15 hónapos, és azóta tuti nõtt, mert minden ruháját folyamotosan cserélhetem le... szóval nem magas, ez egy normális, igaz a felsõ határ. Nekünk is folyton mondogatják szörnyûlködve (bölcsiben is!) hogy majd magas lesz, meg mekkora gyerek, de õszintén szólva ahol én olvastam, a gyerekkori magasságból nem következik hogy vki felnõttként mekkora lesz. Úgyhogy nyugi. :-) Azt mondjuk én is szívesen mellõzném hogy állandó epés megjegyzéseket tegyenek...

Az baj ha a kisbabám aki 2 hónapos utál hason lenni? Erőltessem vagy hagyjam?

Legjobb válasz: Enyém is utált,nem erõltettem.3 hónaposan mikor átfordult,állandóan kiabált,mert nem tudott visszafordulni:))) Most 8 hónapos ,és azóta amióta vissza is tudott fordulni,rájött hogy ne is olyan rossz hason lenni:))) Hagyd nyugodtan,majd kialakul magától.

Enyém is utált, nem erõltettem.3 hónaposan mikor átfordult, állandóan kiabált, mert nem tudott visszafordulni:) )) Most 8 hónapos , és azóta amióta vissza is tudott fordulni, rájött hogy ne is olyan rossz hason lenni:) )) Hagyd nyugodtan, majd kialakul magától.
Én a napi 3x 5 perc hasalást kiharcoltam a babámnál. Közben tapsoltam, énekeltem neki, a csörgõt ráztam elõtte. Kibírta. Most sem a kedvence 4 hónaposan, de szépen emeli a felsõtestét. Majd csak megszereti, ha elkezd gurulni.
Erõltetni nem kell, valamint nem is kell sok idõre hasra fektetni. Elég napi 2-3-szor 5 perc. Úgy is fekhet hason hogy a te mellkasodon van, nem kell egyedül betenni a kiságyba.
Szia! az en babam 9 hetes es O sem szereti biza hasom, de azert szoktam hasra tenni, hogy erosodjenek az izmai.
koszonom a kerdest, feltem, csak nalunk ez a szitu.. Talan 1 alkalommal erezte jol magat hason, a kis fejet oldalra forditotta s az oklet majszolta kozben:) mi is 2 honaposak vagyunk
Nálunk sem szerette, mindig üvöltött. Aztán magától rájött, hogy hasra is tud fordulni. Akkor elõször megint ordítás volt mert vissza még nem ment. Szóval, szerintem ne erõltesd, csak ha már nagyon kicsúszik a határidõbõl.
Ennyi idõsen a lányom is utált hason lenni. Én hagytam. Megtanult hasra fordulni, és üvöltött míg vissza nem fordítottuk. Mióta megtanult hasról hátra forogni, semmi baj nincs a hason fekvéssel. :)
jaj, hülyeséget írtam. 25.-én lesz 1 hónapos. Azt hittem az ma van. :)
Szia, azt h hány hónapos, azt így számolod, ahogy írták.Azt, hogy hány hetes azt meg persze hetekben.Kislányom is most 24 hetes, de 3-án lesz 6 hónapos:D
A kérdező hozzászólása: értem, köszi.
Ma 1 hónapos. Márcus 25.-n lesz 2 hónapos és így tovább..
Miért lenne egy hónapos 22-én?
A kérdező hozzászólása: Azért gondoltam, mert 4 héttel ezelõtt vasárnap született.

Bajt okozok a 2 hónapos babámnak, aki 6, 5 kg, ha 5 hónaposoknak való cumit adok neki?

Még ott figyel a polcon a cumi, de nem találtam ilyet picibe.Ilyenkor deformál, vagy adhatom neki.Más forma mint a többi ezért nem tudom összehasonlítani./MAM/

Legjobb válasz: Korának megfelelö cumit vegyél,mert puha szájpadlása,még formálódik.Majd 5-6 hónaposan neki.

Korának megfelelö cumit vegyél, mert puha szájpadlása, még formálódik.Majd 5-6 hónaposan neki.
A Dm-ben vagy más drogériában kapsz neki való cumit. Attól, hogy nagy a súlya még kicsi babának számít. Amennyiben nem tudsz beszerezni korához való cumit inkább ne adj neki!!!
Szia! Bababoltokban, DM, Rossman, Tesco vagy az interneten is tudsz neki való cumit venni.Az "1"-es cumik 0-6hónapos korig jó, olyat vegyél. Nekünk a NUK cumi vált be :) a cici formája miatt nagyon szereti a kislányom. Boldog babázást! 4 hónapos kislány anyukája
Nekünk csak a mam mini ulti action vált be, ez egy kicsit barázdázott felületû..nem kevés fajtát kipróbáltunk mire ráleltem erre, ezt elfogadja.sok cuminál én semmi különbséget nem láttam a nagyságában , formájában..ez amit mi vettünk ez is 0-7hósig jó , mért ne lenne jó neki az 5hónapos?..Elvégre nem kell minden hónapban más korosztályút venni...ismertem olyat akinek egy fajtát a szájába tettek és csak azt fogadta el végig, te is olyan ra szokasd rá amit tuti be tudsz szerezni majd.

Baj, ha a 6 hónaposom napközben már csak 3 alkalommal szopizik?

Szépen hízik, 3850-nel született,most közel 7800. Szopizik reggel 8 előtt, délben, fél3, fél6kor, és fél9kor. Tízórai kap gyümit, itt nem kellett szopit kiváltani,mert délelőtt 4 órát kibírt, a fél6os szopizást most váltottuk ki tejpépre. Éjszaka most 2-3 alkalommal eszik még, de ez inkább a fogzásnak köszönhető.

Legjobb válasz: az én kisbabám 9 hónapos reggel amikor felkell akkor tápszert kap aztán 10 körül kap gyümi pépet 2 fele kap fõzeléket és utána amikor éhes lesz még egyszer tápszer és ha 8 fele még ébren van akkor kap még egy kis tápszert és ennyi de 10kg folyamat hízik :) semmi gond... ha hizik rendesen akkor nem baj... õ úgyis tudja mennyi elég neki...

az én kisbabám 9 hónapos reggel amikor felkell akkor tápszert kap aztán 10 körül kap gyümi pépet 2 fele kap fõzeléket és utána amikor éhes lesz még egyszer tápszer és ha 8 fele még ébren van akkor kap még egy kis tápszert és ennyi de 10kg folyamat hízik :) semmi gond... ha hizik rendesen akkor nem baj... õ úgyis tudja mennyi elég neki...
Az enyem is pontossan ennyit szopizott ekkor, es ha jo a tejed nemis muszaj szoptatnod surubben inkabb kezd el etetni hogy idoben megszokja lassan.En 9 honapossan lecsokkentettem 2 alkalomra mert nemakart enni es ezen is maradtunk.Most egy eves es csak eves utan adok neki ha akar, es alvas elott delutan egyszer.Este furdes utan okvetlen az nelkul elsem aludna!
Elég ennyi neki. Ha éhes lenne, úgy is tudatná veled:)

Nagy baj ha 13 hónapos kislányom nem áll fel, de ha fogom a kezét akkor lépeget? Járrássegítő az segíthet neki?

Legjobb válasz: Igen, nem kell kétségbe esni, de ajánlom keress fel egy orvost, mert 13 hónaposan ha nem is szalad de már állnia tudnia kellene.

Igen, nem kell kétségbe esni, de ajánlom keress fel egy orvost, mert 13 hónaposan ha nem is szalad de már állnia tudnia kellene.
Szerintem egyáltalán nem gond ha nem tud még járni! Minden kisgyermek a maga tempójába fejlõdik és nem szabad ezt siettetni. Van olyan baba ami már 8-9 hónapos korában "szalad" és van olyan aki egészen 2 éves koráig ül majd egyik napról a másikra feláll és jár. Valakinél kimaradnak lépések. A járást meg nem ajánlom erõltetni mert ha a gyermek még nem jár akkor nem elég erõs a gerincoszlopa ergo ha erõltetjük a járást akkor azzal rosszat is tehetünk, mert nem erõsödik meg kellõ képen a kisgyermek csontozata. De ha aggódsz nyugotan vidd el házi orvoshoz meg fog nyugtatni õ is :)
Nem baj, de azért nézesd meg az orvossal is.Ha azt mondja , hogy minden rendeben akkor se járástsegítõ, se békipomp, se KÉZZEL VEZETGETÉS-olyan szinten lassítja ez is, hogy hihetetlen milyen különbségek vannak, akiket hagynak szabadon a saját tempójukban fejlõdni vagy akit nem.Ha nem fejlett a gerince-megfogod a kezét és csak húzod és húzod, minek?Nem tud magától rájönni, hogy mászásból, hogy kell felállni, mert mindig felállították.Én ennek a "vezetgetésnek" nagyon ellene vagyok.MINEK?Jó könnyen jártatom a lányom 7 hónapos volt amikor felált és 9 hónapossan stabilan ment-szaladt, de néha nem baj ha elesnek, nem kell félteni annyira.Pont tegnap a játszótéren egy vele egykorú kislányt vezetgetett az anyja (15 hónapossak vagyunk), kb. 10 percig, utána bébitaxi és mentek.Könyörgöm így hogy fejlõdik...
nem kell se járássegítõ sem egyéb pont mint írták ez nem verseny majd feláll ha úgy érzi elég erõs hozzá :-) és elindul mikor úgy érzi eljött az ideje :-) van "lustább" baba vagyis õk inkább a biztonságra mennek :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!