Találatok a következő kifejezésre: Ha a héten rendben volt a (23 db)

18-hetes kismama vagyok! Ha eddig minden rendben volt a picivel, ugye akkor a 18-19-heti kötelezö uh-is rendben lesz? Aggodom nagyon! Talán már lehet látni a nemét is?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a 18.heti UHn már biztosra mondta a doki hogy kislány (bár elõször nem jöttem rá, mert a köv. jelzõket használta: guruló hamburger; élére állított pilótakeksz stb...) Szóval csak azon múlik, hogy mennyire szégyenlõs a bébi :) Az aggódásod normális,szerintem mindenkinél így van.Nálam csak akkor múlt el a para,amikor elkezdett mocorogni.(bár azóta is mindig találok valamit,amin aggódhatok) Te viszont ne aggódj,ha idáig minden rendben volt,minden eredményed stimmel akkor valószínûleg most sem lesz semmi baj. Helga

Szia! Nekem a 18.heti UHn már biztosra mondta a doki hogy kislány (bár elõször nem jöttem rá, mert a köv. jelzõket használta: guruló hamburger; élére állított pilótakeksz stb...) Szóval csak azon múlik, hogy mennyire szégyenlõs a bébi :) Az aggódásod normális, szerintem mindenkinél így van.Nálam csak akkor múlt el a para, amikor elkezdett mocorogni.(bár azóta is mindig találok valamit, amin aggódhatok) Te viszont ne aggódj, ha idáig minden rendben volt, minden eredményed stimmel akkor valószínûleg most sem lesz semmi baj. Helga
Szia!Nyugi, biztos minden rendben van. Igen, ha szerencséd van akkor már látszik a neme

9. héten rendben volt, de a 16. héten magas lett a TSH érték és még 1 hét mire be tudok jutni endokrinológushoz. Volt így más is? Károsodhat a baba idegrendszere, ha nem kapok időben gyógyszert? Kétségbe vagyok esve.

4200 fels? határnál 4330 lett az érték. Eddig nem volt pajzsmirigy problémám.

Legjobb válasz: Szia!A 16.hét körül már van saját pajzsmrigye és a tied nem nagyon érdekli!:)DE nagyon fontos hogy kapj gyógyszert mert a pajzsmirigybetegség az anyagcserédre hat!És az meg a babádra!Minél elõbb doki!De nem lesz baj!Üdv:pajzsmirigyes anyuka

Szia!A 16.hét körül már van saját pajzsmrigye és a tied nem nagyon érdekli!:) DE nagyon fontos hogy kapj gyógyszert mert a pajzsmirigybetegség az anyagcserédre hat!És az meg a babádra!Minél elõbb doki!De nem lesz baj!Üdv:pajzsmirigyes anyuka
nekem fordítva volt....alúlmûködtem terhesség elött ezért kellett gyógyszert szednem de közben a terhesség során teljesen átcsapott túlmûködésbe és mivel akkor épp véreztem nem ezzel foglalkozott senki...én meg szedtem az l-thyroxint rendesen...mikor kértem egy vérévtelt a tsh-m 0, 0004volt akkor az endokrinológus annyit mondott "nem történt baj csak kicsit több hormont kapott mint kellett volna"..nyilván mindenki más és más...ha nem jutsz be dokihoz akkor telefonon kérj tanácsot mert terheseknél nagyon érzékeny az egyensúly!nagyon óvatosan kell kezdeni a gyógyszerelést...de nem biztos hogy rögtön kapsz bogyót!a baba idegrenszerét nem károsítja...inkább az anyagcserédet befolyásolja és ezálltal a babáét is...nekem magas pulzust szívdobogást és remegést okozott neked akkor gondolom az ellenkezõjét vagyis lassúságot alacsony pulzust ilyesmit...az nagy bajt nem okoz pláne nem 1-2 hét alatt...de persze beleszól a hormonháztartásba is a pajzsmirigy úgyhogy semmiképp nem szabad halogatni!egy hét nem vészes de ha idegeskedsz szerintem telefonon próbálj az orvossal beszélni...hivatkozz arra hogy 9.hetes vagy és sürgõs! én pl 11 hetesen kaptam meg a rossz eredményeket és kórházban feküdtem...irreális volt hogy ott nem tudtak ezzel foglalkozni így telefonon magam intéztem egy távgyógyítást...elmondtam hogy nem tudok várni és menni se így telefonon elmondta mit csináljak és mikor vetessek le vért újra minden jót és ne idegeskedj!az biztos többet árt!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Találtam egy endokrinológust akivel hétfõn találkozom. Majd megírom hogy alakultak a dolgok.

Ha minden rendben volt a 12. heti uh-n, akkor ki lett zárva a down-kór lehetősége?

Minden rendben van a gerincével, a nyaki red?vel, méretei megfelelnek a korának, jók az életjelenségei, és azt mondta a doki, hogy látszódik az orrcsont. Akkor ezek alapján egészséges a baba, vagy még ezek tudatában is érdemes külön dawn-kór sz?résre menni? (24 éves vagyok)

Legjobb válasz: A 12. heti uh a legfontosabb, 80-90%-ra szûri ki ilyenkor a down-t. Fontos, hogy ki nézte, mennyire alaposan. A 18. hetin márcsak 50-60%-os ez az eredmény. A 12. heti integrált szûréssel 98%-os eredményt kaphatsz. Ezeket az infókat egy genetikus doktornõtõl kaptam.

A 12. heti uh a legfontosabb, 80-90%-ra szûri ki ilyenkor a down-t. Fontos, hogy ki nézte, mennyire alaposan. A 18. hetin márcsak 50-60%-os ez az eredmény. A 12. heti integrált szûréssel 98%-os eredményt kaphatsz. Ezeket az infókat egy genetikus doktornõtõl kaptam.
Sajnos nem, ám nagy valószínûséggel minden oké.De az UH lelet végére rá is van írva, hogy ez 100%-ban nem szûri ki a rendellenességeket...a barátnõmnek tökéletes volt minden(magán úton végeztette, a szívét, szerveit is nézték), megcsináltatta az integrált tesztet, ott 1:60 volt a kockázat a Down kórra.Bevállalta az amniocentézist, kiderült, hogy beteg a kislány...meg is szülte(21. héten volt, ilyenkor már nem végeznek abortuszt).Kizárni csak a CVS-el(korionboholy biopsziával)és az amnioval lehet.
1. vagyok. A dowon kívül ezer más baj is lehetséges. A 18. hetin egyéb, súlyos rendellenességeket szûrnek. Gyanújeleket keresnek. Pl.: ciszta-jelezhet kromoszóma rendellenességet, de normális is lehet. Sõt, a magzatvízvétel mellett is lehet génhibás a baba. Tapasztalat.
A kérdező hozzászólása: Sztk-ban nézték terhesgondozáson, de ahogy hallottam, egy elég jó dokinak mondják akinél voltam, 31 éve van a szakmában. Csak mikor mondta, hogy van orrcsontja, akkor azt olyan jó volt hallani. Akkor érdemes elmenni külön szûrésre?
1. vagyok. Ha van rá keretetek, menj el. Én most a 3. babánál nem mentem el. Mindenki rendben talált eddig mindent, dehát ez nem 100%. És nem is 24 éves vagyok. Az a baj, hogy engem a Bajcsy kórházban lebeszéltek a vérvételekrõl, mert valószínûség számítás. Így nem csináltattam tesztet. Minden más orvos pedig teljesen kiakadt ettõl, minden orvos, genetikus javasolta volna a vérvételt.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, sajnos a keretek nem igazán engedik meg, bár egy beteg baba nevelését még annyira sem. De fiatal vagyok, és soha semmilyen rendellenesség nem fordult elõ egyikünk családjában sem. :)
A 2. vagyok.Én azért csináltatnék.Én is a 3. babát várom, és a korom miatt bevállaltam a CVS-t.Kiderült, a vizsgált kromoszóma rendellenességekre negatív a baba(magán úton végeztettem, az Istenhegyi klinikán).A vértesztek kockázat becslések, a 2. gyereknél nekem is elég rossz lett az eredmény-1:120 eséllyel a Down kórra-ott meg az amniot vállaltam be(szintén magánúton, mert így 1 hét alatt eredmény volt, ami azt jelenti, hogy a 19. héten már tudtam, minden oké).Generációkra visszamenet se az én, se a férjem családjában nem volt, és most sincs rendellenességgel sulytott ember.Mégis a vértesztem szerint baj volt...
sulytott=sujtott.Bocsi!

Ha 22. uh-n minden rendben volt a babával, akkor a 30 heti uh-n találhatnak még valamit?

Aggódós kismama

Legjobb válasz: Hát, ha aggódni akarsz, akkor igen, találhatnak bármikor bármit. Bármikor történhet bármi. Próbálj ne erre gondolni.

Hát, ha aggódni akarsz, akkor igen, találhatnak bármikor bármit. Bármikor történhet bármi. Próbálj ne erre gondolni.
Igaza van az elõttem szólónak. Nekünk 20. héten minden oké, 24.-en már voltak eltérések. Én is para mami vagyok, de próbálom nyugtatni magam, mert a stressz és aggódás sem tesz jót. Nyugi, gondolj arra, hogy miért találnának bármit is. 29+3 hkm
A kérdező hozzászólása: Megvolt az Uh és minden rendben. Az elsõ hozzászólónak meg üzenem, hogy azért lehetett volna kedvesebb Köszönöm
1. vagyok. Lehet, hogy csúnyán fogalmaztam. Én is rettegek minden vizsgálat elõtt és sajnos utána is olvasok, hogy milyen bajok lehetnek. Én most voltam a 30. heti uh-on, de féltem, nehogy baj legyen. Én most leginkább a koraszüléstõl félek és attól, hogy a köldökzsínórt elnyomja a baba. Szóval én akkor leszek nyugodt, ha kint lesz az egészséges kisbabám. 2. baba Próbáljunk együtt nem aggódni, jó?!!!!
A kérdező hozzászólása: Rendben, akkor ne aggódjunk. :) Én is most voltam és minden rendben volt. Én is a koraszüléstõl félek picit, meg hát a köldökzsinór tekeredéstõl, ahogy te is. Ne hari azért te se. :) Minden rendben lesz a babánkkal!

Holnap 31. heti UH-Ha eddig minden rendben volt minden UH-n találhatnak valami bajt? A baba mocorog rendessen

Legjobb válasz: Szia. Valószinüleg "BAJT" nem. Elõfordul, hogy elsõ fokban érett a lepény, kevesebb vagy több a magzatvíz. Ez bárkinél elõfordul. Pihenést, sok fehérjefogyasztást igényel, Nem jelent bajt.

Szia. Valószinüleg "BAJT" nem. Elõfordul, hogy elsõ fokban érett a lepény, kevesebb vagy több a magzatvíz. Ez bárkinél elõfordul. Pihenést, sok fehérjefogyasztást igényel, Nem jelent bajt.

Ha a 30 -ik héten átlagos volt a magzatvizem a 38-ik héten pedig az átlagosnál több, az jelenthet bajt? Cukor még a 30 hetes vérvételen is rendben volt. Szerintem azzal nem lehet gondom. Aggódok nagyon

Legjobb válasz: Nálam annak idején a 32. héten még normál volt a magzatvíz, a 36. héten pedig az átlagosnál több. Én is megijedtem, de az orvosom megnyugtatott, mondta, hogy ne foglalkozzak vele, mert EDDIG a baba rendben volt (se a vérvétel, se UH, ill. 4D nem mutatott semmilyen problémát) akkor most sincs semmi baj vele, és ilyen nagyon sok kismamánál elõfordul. Azt is mondta, hogy a picivel több magzatvíz az esetek többségében nem utal semmiféle betegségre vagy rendellenességre. Ha lenne vmi gond, már rég kiderült volna. Ha nálad is a 30. hétig átlagos volt,és mindent rendben találtak, nem hiszem, hogy a végére olyan probléma lenne, amit már ne vettek volna észre! Ha mégis nyugtalankodsz, keresd fel az orvosod és beszélj vele! A kisfiam egészségesen született!

Nálam annak idején a 32. héten még normál volt a magzatvíz, a 36. héten pedig az átlagosnál több. Én is megijedtem, de az orvosom megnyugtatott, mondta, hogy ne foglalkozzak vele, mert EDDIG a baba rendben volt (se a vérvétel, se UH, ill. 4D nem mutatott semmilyen problémát) akkor most sincs semmi baj vele, és ilyen nagyon sok kismamánál elõfordul. Azt is mondta, hogy a picivel több magzatvíz az esetek többségében nem utal semmiféle betegségre vagy rendellenességre. Ha lenne vmi gond, már rég kiderült volna. Ha nálad is a 30. hétig átlagos volt, és mindent rendben találtak, nem hiszem, hogy a végére olyan probléma lenne, amit már ne vettek volna észre! Ha mégis nyugtalankodsz, keresd fel az orvosod és beszélj vele! A kisfiam egészségesen született!
Szerintem ne aggódj, ha az orvosod nem mondott semmit, hogy baj lenne, akkor biztosan nem baj!

Az életkorom miatt (36év) javasolták Debrecenbe a genetikai tanácsadást. Ha jó volt a 12. heti tarkóredő és volt orrcsont illetve ha uh-n rendben találnak mindent akkor nem küldenek tovább amniocentézisre?

Kicsit tartok t?le és az orvosom az uh-n eddig mindent rendben talált csak mivel a 18. heti genetikai uh-n ráírták hogy a korom miatt javasolt a tanácsadás menni kell. Egyébként valaki leírná pontosan hogy m?ködik? Uh és egy genetikus elbeszélget velem?

Legjobb válasz: Ugyanez volt velem is, csak annyi a különbség, hogy én 37 éves lettem, azért küldtek el Pécsre a genetikai tanácsadóba. Amúgy van 2 egészséges gyerekem, minden rendben volt. Csináltak egy genetikai ultrahangot elõször, ott alaposan átnéztek minden (rendbe volt) Majd átküldtek egy genetikus dokihoz beszélgetni, ott közöltem, hogy nem egyezem bele az amnioba, mert nem látom értelmét. Aláírtam a papírt és viszlát.

Ugyanez volt velem is, csak annyi a különbség, hogy én 37 éves lettem, azért küldtek el Pécsre a genetikai tanácsadóba. Amúgy van 2 egészséges gyerekem, minden rendben volt. Csináltak egy genetikai ultrahangot elõször, ott alaposan átnéztek minden (rendbe volt) Majd átküldtek egy genetikus dokihoz beszélgetni, ott közöltem, hogy nem egyezem bele az amnioba, mert nem látom értelmét. Aláírtam a papírt és viszlát.
Igen, a genetikus beszélget, megnézi az eddigi leleteidet. Nekem volt integrált vérvizsgálati eredményem is (1:2000, ez állítólag a koromhoz képest nagyon jó, 41 voltam akkor), és kifejezetten le akart beszélni az amniocentézisrõl. A nõdokim viszont ragaszkodott hozzá. Negatív lett, a kislányom azóta 15 hónapos és egy csoda!:) Az amnio-ról: tényleg nem kellemes, viszont mikor megvolt az eredménye, hihetetlenül megnyugodtam.:)
Szia!Szintén 36 éves voltam, és debrecenben a klinikára küldtek genetikára.Ott megcsinálták a 18.hetu uht, az alapján és a többi lelet alapján dönt a genetikus.Nekem sem javasolta, én megnyugodtam, eszembe se jutott hogy megcsináltassam ha nem javasolják.Ne aggódj, ha minden uh jó, akkor nem kell a aminocentézis.
Igen persze, hogy elárulom. :) Nos a 16. heti afp vérvételemen ugye megcsinálták a 4-es kombinált tesztet és abból az afp-m 0, 09 MoM lett és ugye a határ 0, 6-2, 5 MoM között van. Nos mivel nekem ez íjesztõen kevés így 21-triszómia kockázata merült fel ami ugye down-kór. Na nekem az arányom lett 1/20-hoz ami ugye megint rémesen rossz eredmény, így felajánlották és belementem, mivel 20 éves vagyok tuti ki akarom zárni, hogy beteg kisbabám legyen és ezzel a vizsgálattal azt mondják 100%-osan kilehet. Remélem is, mert nagyon szeretném megtartani a picurt! :)
Igen sajna tudom, ezért is mentem bele az amniocentézisbe és ezért tudom csak mondani is, hogy csak ezzel lehet kiszürni teljesen és nem olyan vészes mint amilyennek látszik. Anyukám mikor kistesómat várta elmúlt már 35 és belement õ is a magzatvízvételbe. Most 8 éves makk egészséges kishugom van. :)
Minden rendben lesz! Amúgy az afp kombinált tesztre sem lehet adni. Az amnio legalább biztos eredményt ad.
20 éves vagy? Elárulod, miért kellett genetikára menned?
Szaiasztok, nos én 20 vagyok, de most voltam az elmúlt 2 hétben genetikán, és amniocentézisen. A klinikára mész? Mert én ott voltam, szóval ott elmész egy uh-ra, aztán behívnak a genetikai tanácsadásra igen, elfogják mondani, hogy a korod miatt érdemes menni, mert a down-kóros babák 75%-át 35 év feletti nõk hozzák világra stb. Nem hülyeség megcsináltatni az amniocentézist, mert 0, 5% a vetélési esélye és ezt abszolút el lehet kerülni utána pár napos pihenéssel, meg persze 100%-osan kiderül, hogy beteg-e a baba vagy sem + még a nemét is megtudod 100%-osan bár ezt gondolom már hallottad máshonnan is. Nos ha elfogadod az amniocentézist, behívnak egy idõpontra, és vagy csinálnak akkor is uh-t, vagy már csak be kell menned a genetikus nõcihez, valószínû a 6-osba. Õ elküld, hogy csináltasd meg a kartonod aztán vidd vissza neki, aztán várhatsz az 1-es uh-nál, hogy behívjanak és "megszúrjanak". (az amnio amúgy nem fájdalmas, az izgalom jobban betesz, legalábbis én jobban izgultam) Nekem mikor vége volt még vissza kellett mennem a genetikára a zárójelentésért, aztán mehettem dolgomra. Ha van még kérdésed, és tudok, szívesen válaszolok. Az egészben a várakozás lesz a legrosszabb. Ja és bent lehet veled az amniocentézisen hozzátartozó!!! Remélem segítettem! 19 hkm :)
Én 38 múltam mikor terhes lettem, jó volt az uh és a véreredményem is, a doki azt mondta nem szükséges az amnió, én bíztam benne mert õ csinálja a genetikát a kórházban.A fiam tejesen egészséges, most megint terhes vagyok, 39 múltam de ha az eredményeim megint jók lesznek tuti nem csináltatom meg.
A kérdező hozzászólása: Hát teljes a bizonytalanság. Szerintem majd az ott látottak, hallottak alapján fogom tudni eldönteni akarom-e az amnio-t. De most ha az eszemre hallgatok nem szeretném. Egyébként mennyi idõ múlva van meg az eredmény??? Tényleg heteket kell várni rá?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nekem az életkor miatt kellett menni és mivel a genetikus azt mondta, hogy az uh és az véreredmény (AFP 1, 2) sem indokolja az amnio-t, õ nem javasolja természetesen ha ragaszkodok hozzá megcsinálják. Mondtam, hogy köszönöm akkor nem szeretném. Ennyi volt. Papír aláírva és kész.

15hetes terhes vagyok! Ha valami baj lenne a babucival, éreznem kellene valamit? Ugye? Félek kicsit hogy nincs minden rendben! Nincs okom rá, a 12 heti uh-án minden rendben volt! Akkor csak én vagyok butus?

Legjobb válasz: Szia! Nyugodj meg ,biztosan minden rendben vele. Tesóm 14 hetes ugyan, de ha nem mondta volta el,hogy terhes nem is gondolnám.Amíg engem 16 hétig hányinger,rosszullétek tömkelege gyötör Õt semmi,és olyan mint a hurka pálca.Szóval nem kell érezned ,nem mindenkit visel meg a terhesség. Majd lassan érezni fogod ha megmozdul, és megnyugszol.Aztán ha egy nap sokáig nem mozogsz,jön az újabb aggódás:))Legalábbis én így voltam vele.De nyugi,biztosan minden ok. Boldog babavárást!!

Szia! Nyugodj meg , biztosan minden rendben vele. Tesóm 14 hetes ugyan, de ha nem mondta volta el, hogy terhes nem is gondolnám.Amíg engem 16 hétig hányinger, rosszullétek tömkelege gyötör Õt semmi, és olyan mint a hurka pálca.Szóval nem kell érezned , nem mindenkit visel meg a terhesség. Majd lassan érezni fogod ha megmozdul, és megnyugszol.Aztán ha egy nap sokáig nem mozogsz, jön az újabb aggódás:) )Legalábbis én így voltam vele.De nyugi, biztosan minden ok. Boldog babavárást!!
Mozogsz=mozog!Bocsi elírtam:) )
Nyugi a kritikus idõszakon már túl vagy fújj egy kicsit ha már most így izgulsz mi lesz ha itt ott fájni kezd, és ha túlsokat idegeskedsz be is rögzülhet és betegessé válhat ne tedd ezt magaddal nyugi az uh-n minden rendben pihenj és arra gondolj hogy egészséges a rosszra sose.
Ne aggódj! Én is mindig paráztam az elején, vettem is egy szívhang-hallgatót, amikor néha azzal meghallgattam megnyugodtam (most 20hetes vagyok, de ha napokig nem érzem, még mindig meghallgatom). Nem éreztem én sem a 18. hétig, hogy terhes vagyok, mert alig volt tünetem akkor elkezdõdött a hasszurkálás, mocorgás, lábdagadás. Mostmár van tünetem. Ne aggódj, mert tényleg csak ártassz a babának is meg magadnak is. Minden rendben van vele, ezt tudatosítsd és csak pozitív dolgokat olvasgass. Én, ha valaki rémisztegett az eljén, sõt ma is, vagy elkezdett olyat írni, otthagytam és inkább pozitív dolgokra figyeltem, szelektáltam, hogy mit olvasok el. Nálam bevált.
Mostanában én is sokat gondolkodom rajta, hogy minden rendben van-e. Olyan messze van a még a 18 hetes uh. Bíztam benne, hogy most már érezni fogom a mozgását, lányom ilyenkor már éreztem, de most még nem.. Szerintem a pocakom növekedése is megállt, lányommal már jobban nõtt ilyenkor. De igyekszem nem félni, igyekszek nem arra gondolni, hogy baj van . Amúgy nem kéne bármit érezni akkor sem, ha gond lenne, de ne legyen egyikünknél sem. A legnehezebb idõszak, amíg nem mozog...
Ezt a kérdést akár én is feltehettem volna!! Szintén 15 hetes vagyok, három vetélésen túl és ugyanezek a gondolatok, aggodalmak gyötörnek. Sajnos tanácsot nem tudok adni, hiszen magamnak sem tudok segíteni, de legalább nem vagy egyedül :) . Ha van valami ami neked esetleg segít..oszd meg lécci velem is! A többieknek pedig köszönöm a kedves, bíztató szavakat...nekem is jól jöttek :) .
Az aggódással ártasz neki a legtöbbet. Veszélyes helyen dolgozol vagy a családban sok a beteg hogy ennyire aggódsz?

10. hetem taposom, eddig nem volt semmi panaszom ugy ertem verzes vagy barnas folyas. Azt mondjak a 12 hettöl nem kell annyira aggodni hogy elvetelek, ha eddig minden rendben bizhatok benne hogy igy is marad?

igaz hogy meg ilyen korban is csak ugy egyszerüen felszivodhat a baba?annak nincs semmi jele,csak UH-n nem lesz semmi?igaz?hiszen mar van vagy 4cm a baba,az csak ugy eltünik?

Legjobb válasz: Szia! Én 8 hetes vagyok és nekem a 4. héttõl folyamat barnázásom van, a baba mégis 2 cm és egyelõre jól van (kop-kop-kop). Na abban biztos lehet, hogy Õk már felszívódni tuti nem fognak. Ami még történhet, hogy nem fejlõdnek tovább, esetleg megáll a kis szívük. Azt csak Uh-n veszik észre, õk már nem tûnnek el maguktól. Bíznunk kell benne, hogy minden a legnagyobb rendben és ha eddig ilyen szépen fejlõdött, hát miért most állna le a fejlõdéssel. Azt mondják, hogy az elsõ 12 hét rizikós. Mégis a legtöbb baba az 5. és 8. hét közti idõszakban adja fel, ha valami nem stimmel. Persze utána is lehet, de csak POZITÍVAN! Nem lesz gond és kész!!! Neked október végén jön az egészséges babulód, nekem meg november elején :o) Ez így van rendjén és így is lesz! Boldog babavárást!!!!

Szia! Én 8 hetes vagyok és nekem a 4. héttõl folyamat barnázásom van, a baba mégis 2 cm és egyelõre jól van (kop-kop-kop). Na abban biztos lehet, hogy Õk már felszívódni tuti nem fognak. Ami még történhet, hogy nem fejlõdnek tovább, esetleg megáll a kis szívük. Azt csak Uh-n veszik észre, õk már nem tûnnek el maguktól. Bíznunk kell benne, hogy minden a legnagyobb rendben és ha eddig ilyen szépen fejlõdött, hát miért most állna le a fejlõdéssel. Azt mondják, hogy az elsõ 12 hét rizikós. Mégis a legtöbb baba az 5. és 8. hét közti idõszakban adja fel, ha valami nem stimmel. Persze utána is lehet, de csak POZITÍVAN! Nem lesz gond és kész!!! Neked október végén jön az egészséges babulód, nekem meg november elején :o) Ez így van rendjén és így is lesz! Boldog babavárást!!!!
Én nekem a 9. héten derült ki, hogy már nincs szívmûködése. Semmit problémám sem volt, csak egy pici barnás folyásom volt, azért mentem el a dokihoz. A mûtétig sem volt semmi panaszom, se vérzés, se görcsölés. Szerintem ne foglalkozz ezzel a gondolattal túl sokat. Inkább örülj a terhességnek és a szép dolgokra koncentrálj. Boldog baba várást kívánok neked!
Én is eddíg végig paráztam, de ma hogy betöltöttem a 13.hetet már egybõl egy kicsit jobban érzem magam. Éljen a második trimeszter! :-) Amúgy én is úgy hallottam 5. és a 9. hét között megy el a legtöbb baba, szóval azért innentõl már talán egy kicsit nagyobb nyugi van. A lényeg hogy azért ne egész lekedbõl aggódj, az maradjon csak meg egy kis hátsó gondolatnak! És állj pozitívan a dolgokhoz!!!! Hidd el én tudom milyen hosszúnak tûnik még ez az egy-két hét, de tényleg hamar elmegy! Meg persze az egész babavárás is, szóval élvezd ki amíg csak lehet! Kitartást és jó egészséget nektek!
Szia! Én okt 12. re vagyok kiírva, bár elõbb fogant és 1-2 nappal nagyobb mindig az uh-n. Én hétfõn leszek 12 hetes, kedden megyek az uh-ra és eléggé izgulok én is. Nekem már volt vetélésem decemberben, akkor 7 hetes voltam. De most a tünetek is elég kitartóak voltak, most kezdenek múlni a rosszullétek és remélem minden rendben lesz:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a valaszokat, probalok pozitivan hozza alni de nem tudom kitörölni ezeket a buta gondolatokat. igen nekem oktober 20-ra mondtak a baba erkezeset, nagyon varjuk sziasztok
Szia! Én 11 hetesen és 6 naposan kerültem kórházba (12 hét elõtt 1 nappal) mert hirtelen egyszer csak ömlött belõlem a vér. Szerencsére nem vetéltem el, most 18 hetes vagyok és 2 hete derült ki az, hogy mélyen tapad a lepény. Valószínû ezért volt a vérzés. Amióta kijöttem a kórházból, minden héten barnáztam 1-2 napig. Kb. 2 hete elmentem dokihoz, ekkor mondta, hogy mélyen van. Kaptam vérzéscsökkentõt (Dicynone) és azóta megszûnt a barnázás. Remélem késõbb a lepényem is fentebb vándorol. A baba amúgy jól fejlõdik, neki nincs semmi baja. :D 18 hetes kismami.

Mennyi az esélye, hogy genetikailag beteg lesz a baba ha a 12. heti uh-n minden rendben volt és nincs a családban beteg? nyaki redő 1, 1mm

Legjobb válasz: A 18-19. héten csinálnak majd genetikai uh-t, ott megnézik, hogy a fõbb szervek megvannak-e, mûködnek-e. Ha ott minden rendben lesz (és miért ne lenne), akkor nagyon-nagyon valószínû, hogy egészséges kisbabád lesz! Addig is koncentrálj arra, hogy minden rendben!

A 18-19. héten csinálnak majd genetikai uh-t, ott megnézik, hogy a fõbb szervek megvannak-e, mûködnek-e. Ha ott minden rendben lesz (és miért ne lenne), akkor nagyon-nagyon valószínû, hogy egészséges kisbabád lesz! Addig is koncentrálj arra, hogy minden rendben!
Nagy esély van arra, hogy egészséges lesz, de szerintem arányszámokkal nem érdemes dobálózni.Hiddd el minden ok, fõleg ha 35 év alatt vagy, és ahogy írod a családban nincs beteg , szval ne is törd ezen a fejed, gondolkkodj mindig pozitivan!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Egészséges a baba köszönöm a biztatásokat mindenkinek további sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!