Találatok a következő kifejezésre: Ha a héten megyek (211 db)

A héten megyek nőgyógyászhoz. Ha terhes vagyok, látni fogja?

Szombaton teszteltem negatívat (akkor voltam ovuláció utáni 14. napon elvileg). 36 napos a ciklusom, megjött ugyan, de a szokásosnál jóval kevesebb volt. Ha mégis terhes vagyok, akkor azt látná (ultrahanggal stb.), vagy nem?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy látná. Ha mégis terhes vagy, akkor várj vele még 1 hetet.

Nem hiszem, hogy látná. Ha mégis terhes vagy, akkor várj vele még 1 hetet.
Elvileg egy petezsákot láthat, de azt sem feltétlenül. Amíg nem lesz pozitív a teszt, szerintem felesleges elmenni. Tesztelj újra.
Ha negatív a teszt, és megjött, nem hiszem hogy terhes lennél! A doki látná, ha nem is a petezsákot, a megvastagodott nyálkahártyát...
A kérdező hozzászólása: Terhességtõl függetlenül kell mennem sajnos, szóval mindenképpen eljutok hozzá, csak kíváncsi voltam, hogyha esetleg terhes lennék, akkor azt észrevenné-e! :)
Ha rákérdezel, akkor biztos megnézi és esetleg terhességre utaló jeleket láthat a méheden.

Lesz valami következménye ha a héten már nem megyek suliba?

múlt héten beteg voltam,arra kaptam is igazolást.De még nem érzem magam valami jól viszont orvoshoz vissza nem akarok menni.Pénteken lesz az évzáró délel?tt szóval aznap már nincs tanítás,ma meg elmaradt minden órájuk.Kedd szerda és csütörtök lenne igazolatlan.Osztályf?nök tudja hogy beteg vagyok.Elkérheti még az igazolásom ha pénteken megyek már csak az évzáróra?

Legjobb válasz: Most komolyan épp év végén akarsz összeszedni 3 igazolatlan napot magadnak? Mi bajod lenne attól, ha visszamennél az orvoshoz, fõleg ha tényleg nem vagy még jól?

Most komolyan épp év végén akarsz összeszedni 3 igazolatlan napot magadnak? Mi bajod lenne attól, ha visszamennél az orvoshoz, fõleg ha tényleg nem vagy még jól?
akkor meg menj el az orvoshoz, ne keress kifogásokat, hogy miért nem mész...
A kérdező hozzászólása: hát ez most nem jött össze....tüszõs mandulagyulladásom van.De k*rva ügyes lehetsz ha kilóméterekrõl megállapítod hogy semmi bajom :D
ennek így már nagyon lógás szaga van. nincs neked semmi bajod...
A kérdező hozzászólása: nem hinném.Voltam nála már, tüdõgyulladással és nem akart kiírni.Végül ügyeletre mentünk hogy csináljanak már valamit.Akkor voltam egy hónapig itthon mert mind a két tüdõm begyulladt.szóval akkor már nem történik így semmi igaz?Lehet már meg is írták a bizonyítványt.Akkor meg mindegy nem?
elmész az orvoshoz és azt mondod 38, 6 a lázad. ki fog írni.
A kérdező hozzászólása: ellett már lõve az a három nap.De mondjuk az osztályfõnök tudja hogy miért nem megyek, hisz múlthéten anyu már felhívta.Nade nem hiszem hogy évzáró napján még foglalkozna ilyennel.Max felhív hogy kéne az igazolás, és akkor kénytelen leszek elmenni orvoshoz aztán vagy ad vagy nem
Ez osztályfõnökfüggõ. Az egyik osztálytársam jelezte, hogy a héten már nem jön iskolába családi okok miatt. Osztályfõnök tud róla, le van rendezve, nem kell az igazolást behoznia. Egyébként nem csak az osztálytársam szólt ofõnek, az anyukája is beszélt vele, így tényleg nincs belõle semmi gond. Anyudék nem igazolják le ezt a 3 napot? És akkor tuti nem lenne belõle gond. Vagy esetleg hívd fel az ofõdet, hogy megoldható-e a dolog.
A kérdező hozzászólása: itt nem arról van szó hogy nem akarok.Hanem még nem érzem jól magam.Tüszõs mandulagyulladásom van/volt. És légyszi a kérdésre válaszoljatok
A kérdező hozzászólása: mert a héten nincs a háziorvosom és ahoz a taplóhoz nem megyek mert õ 37.6 os hõemelkedéssel nem ír ki.
Attól függ milyen az ofid. Egyébként nálunk ez a hét már nagyon laza. Szinte csak filmeket nézünk, beszélgetünk, meg játszunk. Én ilyenkor még szeretek is suliba menni komolyan!
Nálunk utolsó nap nem akarnak bejönni sokan, mert csak 2 óránk lesz (mivel nincs elsõ 3 óránk). Az egyik tanárunk mondta ma, hogy nem gond, ha nem mennek be, de péntek délutánig le kell igazolni, mert az osztályozóra összesíteni kell az osztályfõnököknek a hiányzásokat. Tehát még simán lehet belõle gáz. Én mondjuk elmennék az orvoshoz vagy valami, különben sz*rul jöhetsz ki a dologból.
Jó, hogy mondtad. Majd szólok a vámosnak.
A kérdező hozzászólása: humoros vagy.. de inkább valami hasznosat is írhatnál...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); " Az uniós jogszabályok a jövedéki termékek esetében meghatároznak bizonyos irányadó minimumértékeket, amely értékeknél nagyobb mennyiségek kereskedelmi mennyiségnek minõsülnek. A tagállamok ezen értékeknél magasabb minimumszinteket is megszabhatnak (tehát nagyobb mennyiségtõl minõsítik kereskedelmi jellegûnek a szállított árút), de az uniós szinten megadott minimum alá nem mehetnek. A jövedéki termékek esetében az alábbi irányadó értékeket határozták meg: cigarettából 800 darab (40 doboz) szivarból 200 darab, szivarkából 400 darab, fogyasztási dohányból 1000 gramm sörbõl 110 litert köztes alkoholtermékbõl 20 litert alkoholtermékbõl 10 litert borból és pezsgõbõl együttesen 90 litert (ebbõl pezsgõ legfeljebb 60 liter) motorbenzinbõl a gépjármû üzemanyagtartályán kívül 40 litert, egyéb benzinbõl 20 litert, petróleumból 50 litert, gázolajból a gépjármû és erõgép üzemanyagtartályán kívül 100 litert, biodízelbõl 100 litert Az Egyesült Királyság vámhatóságának oldalán található információ alapján nincsen korlátozás az Egyesült Királyságba bevihetõ termékek (mindenféle termék, beleértve a jövedéki - például alkohol vagy cigaretta) mennyiségére vonatkozóan, amennyiben azt az utazó saját használatra (tehát nem továbbértékesítés céljából) szállítja be az országba, és a szállítását maga végzi. A vámhatóság ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy amennyiben felmerül a gyanú, hogy a szállított terméket kereskedelmi célból viszik be, akkor a határõr kérdéseket tehet fel, és érdeklõdhet a bevitt mennyiség szükségességérõl. Amennyiben a bevitt cigaretta mennyisége a 3200 darabot meghaladja, akkor mindenképpen ellenõrzik, hogy valóban magáncélra történik-e a behozatal. További információ ezzel kapcsolatban ezen az oldalon található."

Szedhetem a b6 vitamint, ha még nem voltam orvosál? Most vagyok 6+5 napos terhes és a héten megyek orvoshoz, de nagyon hányingerem van . Azt hallottam, hogy ez jo lehet.

Legjobb válasz: Sima B6-ot ha veszel a gyógytárba, akkor napi 3*2 szemet ( egy sem egyszeri beszedése nekem semmit nem ért) nyugiba szedhetsz.

Sima B6-ot ha veszel a gyógytárba, akkor napi 3*2 szemet ( egy sem egyszeri beszedése nekem semmit nem ért) nyugiba szedhetsz.
Persze, hogy szedhetsz. De azért ezzel vigyázz, mert nekem is Magne B6-ot írt fel a doki hányinger ellen, de ettõl lett igazán hányingerem. Nem mindenkinek csillapítja, sõt.
Szia! Én 5 hetesen voltam elõször nõgyógyásznál, nekem is nagyon hányingerem volt és kimondottan ajánlotta is a MagneB6-ot, hogy attól jobb lesz. Illetve én amint pozitív lett a terhességi tesztem elkezdtem szedni az Elevitet. Erre azt mondta az orvos, hogy hagyjam abba, nem szükséges, ha kellõen tápanyagdúsan és változatpsan étkezek, ugyanis ez is felerõsíti az ilyen tüneteket, mint a hányinger. Akkor abba hagytam és tényleg jobb lett, kevésbé van hányingerem. Kicsit azért aggódom, hogy nem elég vitamin jut a szervezetembe, így heti 2-3-szor még beveszek egy tablettát:-) De már így is enyhült a rosszullétem.
Én meg pont úgy hallottam, hogy a terhesvitaminoktól kevésbé jön ki a rosszullét. Viszont akkor már felesleges szedni, amikor kiderül a terhesség, mert már elõtte minimum egy hónappal el kell kezdeni szedni a terhesvitaminokat, hogy hasson is. (gondolok itt a nyitott gerinc, velõcsõzáródás és hasonló problémákra.) Amúgy meg ha nem terhes az ember akkor se lesz semmi baja az ilyen vitaminoktól. Itt már csak az a kérdés, hogy bogyó, vagy gyümölcs, zöldség.

Ki lehet hozni jobb gépet megközelítõleg ugyanennyi pénzért, esetleg ssd megérné hozzá? Jó lesz a hûtés ha egy hétig megy? Hogy lehetne jobb a gépem max 200ért? Nvidia JOBB?

Processzor:

Legjobb válasz: kb 5000 tf plusszért sokkal jobb amd vga-t kapsz pl asus r9 270x 53000 vagy a sapphire r9 280 nagyon jó és 58k és már csak procihûtõ kell az meg kb 7-8k

kb 5000 tf plusszért sokkal jobb amd vga-t kapsz pl asus r9 270x 53000 vagy a sapphire r9 280 nagyon jó és 58k és már csak procihûtõ kell az meg kb 7-8k
Komplett gép Asrock H97 PRO4 alaplap 36 hó gar. 1 db 23, 138 Ft Komplett gép FSP Raider 550W tápegység 36 hó gar. 1 db 15, 353 Ft Komplett gép Intel Core i5-4570 processzor 36 hó gar. 1 db 46, 835 Ft Komplett gép Kingston HyperX Blu 8GB(2x4GB) 1333MHz DDR3 KHX1333C9D3B1K2/8G memória 60 hó gar. 1 db 22, 687 Ft Komplett gép Sapphire R9 280X 3GB DDR5 OC Dual-X 11221-00-20G videokártya 24 hó gar. 1 db 73, 991 Ft Komplett gép Sharkoon Vaya II 4044951014095 fekete számítógép ház 24 hó gar. 1 db 9, 100 Ft Komplett gép Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 24 hó gar. 1 db 13, 039 Ft Összesen: 204, 144 Ft ------ PCX.HU

Mikor menyek inkább ügyeket intézni és vásárolgatni, munka utánn 16-utánn vagy ha szabadnapom van heti 1db? A várostol 15 percre lakom (kocsival) ha a szabadnapomon megyek akkor külön be kell mennem a városba!

Ti hogy csinálnátok,csináljátok? Nagyon nehezemre esik elindulni a munka utánn bárhova is és igy akkor késöbb érek haza az othono dolgok csusznak de a szabadnapomon meg olyan jo lenne otthon maradni és pihenni,na meg takaritani főzni nyugiba!

Legjobb válasz: Ilyen esetekben küldöm a páromat vásárolni (bár én 7-8 ig vagyok).Inkább aznap egy gyors vásárlással lerendezném.

Ilyen esetekben küldöm a páromat vásárolni (bár én 7-8 ig vagyok).Inkább aznap egy gyors vásárlással lerendezném.

Ha egy hétre megyünk külföldre (Barcelona), de nekünk kell gondoskodnunk a kajáról, mit vigyünk, ami könnyű, nem macerás és laktat? Nem lesz konyha és inkább múzeumra költenénk

Legjobb válasz: ha már ott vagytok menjetek be a BariCentroba. ott van egy kinai étterem, és 7 euro/fö a fogyasztás, ami korlátlan. AP-7 nél van a 17 lejáronál.

ha már ott vagytok menjetek be a BariCentroba. ott van egy kinai étterem, és 7 euro/fö a fogyasztás, ami korlátlan. AP-7 nél van a 17 lejáronál.
Vásároljatok a Consumban, az az egyik legolcsóbb hely ott! És feltétlenül nézzetek be egy helyre... A kikötõtõl nem messze egy kis sikátorban (sajnos nem tudom, melyik utca, de a szállásadó biztos tudja) van egy kis késdobáló kajálda... Erre gondoltam: http://folyekonykenyer.blog.hu/2010/03/09/barcelona_legauten.. Nem szabad kihagyni! Ha spórolni szeretnétek, akkor szerintem a Sagrada Famíliába ne menjetek be... Állítólag belülrõl nem annyira lenyûgözõ... Én is kint maradtam.
jah, az! egy Volvó FH12 460-assal. :D mögöttem félpottal de, csak 5 tonnával...
A kérdező hozzászólása: nyerges vontató???? :)
pfhüüü! jo kérdés, nem tudom, h. metroval oda lehet-e jutni, mert én csak nyerges vontatoval, vagy személyautoval közlekedtem barcelonában. :) Leon, és Castillat nem ismerem, mert ott nem jártam. csak baszkföld, és dél-spanyol részen keveregtem.
A kérdező hozzászólása: :) a francia vonatállomásnál fogunk lakni, az állatkert mellett:) amúgy ez a bevásárlóközpont barcelona belvárosában van, mert olyan mintha messzebb lenne, metróval el lehet érni? én castilla y leónt ismerem, ott éltem...gondolom kicsit más lesz a nyüzsi:)
igen, a link helyes! az a Baricentro! mondom a kinai étterem a 2? emeleten van, és hétköznap 6.8€, hétvégén 8, 9€ /fö korlátlan fogyasztással, finom ott a kaja, mi oda jártunk ki enni. ott a legolcsobb. velünk rosszul jártak, mert mi sokat ettünk. amugy itthon nem érdemes semmit se, venni, vinni. max májkrém konzervet, mert ott sokkal olcsobbak a kaják. kenyér viszont drága. negyedkilos bagett 0, 45€/db-tol. 2 liter viz 0.16€, 1 liter extraszuz olivaolaj 2, 80€. Lidl-s 500g csokis keksz 0.89€, itt 299ft... krumpli ott egy kicsit drágább, de nem vészes. 100% gyümölcslé 1€/literje Fanta narancs 0, 33L= 0.39€/db. ja hamár ott vagytok Barcelonában, akkor menjetek le a kikötöbe! nagyon szép. én mindig a kikötön keresztül mentem, tiltás ellenére is. mert 40 tonnával nem illik bemenni.
A kérdező hozzászólása: férjemmel megegyeztünk, hogy mivel találtam egy olcsó kajáldát (10 euro egy menü) azt fogunk enni...azért veszek zacsiskaját is
Engem ilyen veszély nem fenyeget, ha nincs pénz ilyenekre, akkor nincs! :) Céltudatosan megyek be a hiper/szupermarketbe, (pláne ha már 3 napja csak szendvicset ettem) :D Hát valamit valamiért, én inkább nyaralok egy jót, szórakozok és erre nem sajnálom a pénzt, mint hogy jókat kajáljak, aztán remélem egyszer eljön az az idõ is, hogy amellett hogy jól érzem magam beülhetek egy jó drága étterembe is!
A kérdező hozzászólása: :) utánanéztem hol van carrefour, ami kb a Corának felel meg, még a korábbi spanyolországi életembõl ismerem:) de necces....tény...meglát az ember ezt azt...egy könyvet, ajándék a családnak....hááát
A kérdező hozzászólása: http://www.baricentro.es/es/directorio.php# ez az???? amúgy köszi szépen nézegetem:)
Mi is pont így megyünk nyaralni. Fiatalok vagyunk az utazást olcsón megtudjuk oldani, ha nem olyan helyre megyünk ahol konyha is van. Sajna nálunk is annyi keret van csak, hogy vagy jól érezzük magunkat, vagy étteremben eszünk minden nap, ezért inkább elõbbi mellett döntöttünk, kibírjuk a kajával féllábon is. Mi itthonról nem viszünk semmit (max egy két konzerv). Szendvics, májkrém, kenyér, valami zöldség, esetleg virsli amit nem kell nagyon fõzni, és bízunk abban, hogy lesz a nagyobb szupermarketekben majd némi fõtt kaja, ahogy pl nálunk tescoban grillcsirke. Ne aggódjatok az éhség nagy úr, fel fogjátok találni magatokat :)
Sok zacskós leves, spagetti+zacskós mártás porok. Gondolom repülõvel mentek, ezeket könnyebb cipelni. De a tészta gondolom ott sem drága, vigyetek hozzá mákot+cukrot. Én még vittem dobozos szója fasírt porokat, dobozos rizseket. Ha viszel kolbászt+1 hagymát, ott veszel hozzá krumplit, lehet paprikás krumplit is fõzni.
A kérdező hozzászólása: már nézem is köszi!! annyira izgulok
Pár hete nincs már TAj kártyád, és még nem próbáltatok csináltatni? Szerintem amúgy nem mehetsz.
1. csináltass új kártyát 2. nem a kártya a lényeg hanem a szám. ha a taj számodat tudod akkor elmehetsz orvoshoz
A kérdező hozzászólása: Nem csináltattam még új kártyát mivel az irataimat 3hete lopták el és a rendõrségen azt az információt kaptam, hogy várjak legalább 2 hónapot hátha elõkerülnek az iratok. ( a személyim pl. pár napja már meglett) Ezért is lenne fontos, hogy tudjam, h van-e addig lehetõségem orvoshoz menni?
Ha van fénymásolat, tudjátok a számod akkor valószínû igen, de anélkül nem tudnak felvenni új beteget.
A kérdező hozzászólása: Tehát elég ha leírom egy papírra a taj számom, magammal viszem és onnan minden megy rendesen?
elvileg igen, de vannak helyek ahol kell az eredeti.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
A kérdező hozzászólása: ha esetleg más is kerülne ilyen helyzetbe annak írom, h el tud menni orvoshoz:)

Szerintetek "gáz" ha ezen a héten még hosszú gatyába megyek iskolába?

Már nagyon meleg van tudom de nem szeretnék rövid gatyába iskolába menni. Ti megnéznétek?

Legjobb válasz: Dehooogy. En is abba megyek:) Meg szandiba,meg trikoba

Dehooogy. En is abba megyek:) Meg szandiba, meg trikoba
Nálunk a többség (jó nagy többség) még hosszúnadrágban jár. Miért lenne gáz? Nálunk elvileg nem is szabadna rövidben jönni, de ezt nem nézi senki, szóval vannak páran, akik rövidben járnak, de tényleg nagyon kevesen. Én egyébként furcsán is érezném magam rövidnadrágban az iskolában. Szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hogy az idõk folyamán hányszor történt meg velem ilyen.
Én rövidbe megyek.:D Ilyen melegben zavar a hosszú..bár amúgy sem szeretem a farmert pl. Nekem így otthonosabb lazább.
Lányom sem vesz fel rövidnadrágot. Szerintem õ is hosszúban megy végig a héten:)
én is hosszúnadrágban megyek. 17L
Ruha esetleg? De szerintem nem gáz, sokan járnak még hosszú nadrágban.
Én is abba megyek, meg trikóba, és szerintem megpróbálkozom egy nagyon nagyon vékony kardigánnal, ami ilyen lenge, cipõnek balerina. Én csak simán nem szeretek hosszúnadrágba és rövid ujjúba iskolába járni. Igazából sehova nem szeretek, de azért máshova nyilván nem így megyek.
A kérdező hozzászólása: Nem szeretem a térdig érõ nadrágokat így az nincs is egy se :(
Akkor ne sortba menj, hanem térdig érõbe. Az azért mégse olyan meleg, nem sülsz meg, és nem is néznek meg. Ha csak a combodon van tetoválás, akk jó az.
A kérdező hozzászólása: Megnyugodtam, hogy más is lesz még hosszúba :)
Dehogy. Én se szeretek, pont ezért megyek hosszú farmerbe. Ezt a négy napot már csak kibírom.
A kérdező hozzászólása: Tudom :( Az a baj, hogy mindkét combom végig van tetoválva és nem olyan a középsuli ahol a tanárok ezt "jó szemmel néznék"
Nem gáz, de holnap 36 fok lesz, szóval szerintem meg fogsz sülni.
én is mindig hosszúba jártam, csak két-három kezdtem rövidnadrágot hordani, nem különösen érdekel mások véleménye... úgy öltözködök, ahogy nekem tetszik, meg más is abban jár, amiben szeretne, nem különösen érdekel... mondjuk, ha egy csaj feszülõs miniruhában megy, azt azért megnézem :D

Jövő héten kell mennem vérvételre (AFP miatt) mennyi a normális érték? Mi van ha túl korán megyek? 15 hetes kismama

Legjobb válasz: Én most jártam egy kisebb kálváriát az AFP miatt, úgyhogy elõre is: bármi az érték, ne vonj le belõle messzemenõ következtetést. 0,7 - 2,5 között jó, de van ahol 30 év felett már 0,9-et tekintenek alsó határnak. 16. betöltött héten kell menni, ha ez elõtt mész, jellemzõen alacsonyabb az érték. De még 5000 más dolog miatt is alacsonyabb lehet, tehát attól megijedni ha alacsony lesz, nem kell. A magasabb tartományban már nagyobb a szûrési arány, ez ugye pl. a velõcsõelzáródási problémákat jelzi. Itt sem 100%-os, mert koraterhességi vérzés pl. növelheti felfelé az értéket. Szóval elsõ körben szerintem elõre készülj fel, hogy bármi van, nem kell aggódni. Kombinált teszted volt a 12. héten?

Én most jártam egy kisebb kálváriát az AFP miatt, úgyhogy elõre is: bármi az érték, ne vonj le belõle messzemenõ következtetést. 0, 7 - 2, 5 között jó, de van ahol 30 év felett már 0, 9-et tekintenek alsó határnak. 16. betöltött héten kell menni, ha ez elõtt mész, jellemzõen alacsonyabb az érték. De még 5000 más dolog miatt is alacsonyabb lehet, tehát attól megijedni ha alacsony lesz, nem kell. A magasabb tartományban már nagyobb a szûrési arány, ez ugye pl. a velõcsõelzáródási problémákat jelzi. Itt sem 100%-os, mert koraterhességi vérzés pl. növelheti felfelé az értéket. Szóval elsõ körben szerintem elõre készülj fel, hogy bármi van, nem kell aggódni. Kombinált teszted volt a 12. héten?
A kérdező hozzászólása: igen volt!ott minden eredmény rendben van:) már 4 hete h utoljára voltunk dokinál és már jó lenne újra tudni h minden rendben. de a doki azt mondta h elég lesz a 18. héten menni ha addig nincs panasz ami szerencsére nincs
Sajnos nálunk a rossz AFP miatt kétszer is ultrahangozták pluszban a gyereket, ami nyilván nem jó, úgyhogy sose bánd, biztosan minden rendben. Remélem Nálatok az AFP is jó lesz, de ha nem, az még egyelõre pont semmit sem jelent. Elsõ voltam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!