Találatok a következő kifejezésre: Ha a héten megindul a szülés, (9 db)

A kérdező hozzászólása: *babat
Barátnõmnek 25. héten indult a szülés, elkezdett szivárogni a magzatvíz. Fektették és még majdnem 3 hétig bent tudták tartani a babát. Szigorúan feküdnie kellett. Utána a baba még majdnem 2 hónapot kórházban volt, az anyukáját elõbb elengedték.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Azt nem tudom, hogy hogy tartják bent, mit csinálnak, de ha korábban megszületik akkor általában minimum a 36-38. hétig bent kell maradni, tehát ha 30 hétre születik, akkor a minimum a 6 hét, de lehet hogy 10 hetet is bent kell tölteni, ez már mind csak a babán múlik, hogyan fejlõdik, nem kap el semmi fertõzést, betegséget, megérett a tüdeje és nem kell segíteni a légzésben, anyukának beindult a teje és a baba hajlandó enni!Egy ismerõsnek a 28. héten levált a lepény, azonnali császár, a baba elöször csak az egyik oldalon, majd a másik oldalon is agyvérzést kapott, sokáig segítették a légzését, több mûtéten is átesett és beültettek a koponyájába valami mágneses kütyüt, ami szabályozza neki a vizet, ezt élete végéig bent kell hagyni, és majd tiniként le kell cserélni a növekedés miatt!Jelenleg december óta kórházban van, mert az egyik mûtétnél elkapott valami fertõzést!Igazából szerintem már a 26-28. héten elég nagy eséllyel életben tudják tartani, ha esetleg mégis megszületik, de számolni kell a károsodással!Ha úgy érzi az ember hogy nagyon fáradt, akkor inkább nem szabad tovább dolgozni és szigorú ágynyugalom, tömni a vitaminokat, nem idegeskedni, nem emelni és így talán minél tovább bent tud maradni a baba, közben biztos kap tüdõérlelõt a mama pedig nagy mennyiségû vénás magnéziumot!
pihenésre ítélik, ott aztán tényleg feküdni kell és lehet csak, illetve naponta figyelik, vérvétel, vizelet, stb. ha gond van, egybõl kéznél az orvos. kap tüdõérlelõt szerintem egybõl. valószínûleg szülésig kórház utána. én a 32-37. végéig voltam bent, aztán egy hetet a babákkal :-)
Nekem a 27. héten kinyílt a méhszájam 1111 és gyakran keményedtem. Kaptam 1 hétig mg infúziót, és utána is szigorú fekvés volt. Kórházban kb. 2 hétig voltam, de utána otthon is szigorúen feküdnöm kellett.
Miért lesz a császár?
Ha az orvosod telefonszáma megvan, és hajlandó pl. éjjel is felvenni, akkor semmi. Megmûtenek és kész. Nálam is ez volt, 1 héttel elõbb beindult. A vajúdás eleje nem vészes, és ha idõben lépsz, akkor nem lesz gond. Az elsõnek mondom, hogy nem mindegy miért?
Nem mindegy, mert nagyon sokszor hallottam már, hogy azért kért valaki császárt, mert félt a szüléstõl és hát ugye ebben az esetben semmi baja nem lenne, ha simán születne a gyerek, legalább nem félne a következõ szülésnél, de ha eü okai vannak a császárnak, akkor tényleg orvosnak telefon és egyebek. Ennyi.
"Nem mindegy, mert nagyon sokszor hallottam már, hogy azért kért valaki császárt, mert félt a szüléstõl és "-re válasz: A félelem akadálya lehet a szülésnek, ez egy hivatalos orvosi szempont a császárhoz. A közkórházakban fõleg azért támogatják a természetes szülést, mert ahhoz nem kell mûtõ és olcsóbb a szülésznõ. Szerencsére nem vagy orvos és nem te fogod eldönteni. A szülések jelentõs ilyen vagy olyan oknál fogva mindenképpen császárral fejezõdik be, ha tetszik neked, ha nem. Lehet, hogy egy nõ szülésnél nem bátor, de attól még lehet bátor olyan dologban, amiben te nyuszika vagy és esetleg még tehetséged sincs hozzá.
A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 19:08" Nem tudom ezt mirefel írtad, ha jól tudom én semmi sértõt nem írtam, csak leírtam röviden ugyanazt amit te is. Ha te sértésnek vetted, az a te problémád, rajtad kívül mindenki értette mire gondoltam, te is, mivel kifejtetted, szóval ha be akarsz szólni legalább okkal tedd.
Nekem is programozott elõtt 2 héttel fájt, de beérve kiderült, hogy csak jósló volt, viszont a szívhang kritikus volt, ezért megcsászároztak. Nekem a szemem miatt lett volna az eredeti császár, végül a baba szívhangja miatt lett. 16 hónapos kislány anyukája
A kérdezõnek! Ha elfolyna a magzatvíz akkor irány a kórház, és ilyenkor elõre vesznek, és megmûtenek.Ha fályások jönnek, és úgy érzed ez már az akkor is írány a kórház, max azt mondják vaklárma és még csak jóslóak.De kérdezd meg a dokidat is. Nekem is progis császárom lesz, mert a kisfiam is császár volt 2 éve.Már én is beszélgettem errõl a dokimmal, csak azt felejtettem el megkérdezni, hogy mi van ha a fájások jönnek! :) Majd problémamentes szülést, és jó egészséget nektek! :) 36+2h kismami
"Mellesleg ha tud valaki olyan orvost aki tutira megcsászároz olyan kismamát akinek az elsõ is császárral lett akkor szóljon mert érdekelne a közeljövõben" soproni kórház Nemrég találkoztam valakivel, aki mesélte, hogy igen erõszakosnak kellett lennie, hogy megpróbálhassa a természetes szülést majd 5 évvel a császár után. (Amúgy persze sikerült, és minden rendben volt.)
Semmi nincs, megindul a szülés, bemész a kórházba és elõbb lesz a császár. Sok ilyen van. Jó babavárást!
Mellesleg ha tud valaki olyan orvost aki tutira megcsászároz olyan kismamát akinek az elsõ is császárral lett akkor szóljon mert érdekelne a közeljövõben Saját tapasztalat, hogy sok orvos van ilyen, fõleg, aki magánkórházban is rendel. Az elsõ válaszadóval ellentétben nem akarnak háborús hõst csináni a vajúdó nõbõl.
Elsõnek: császárt nem lehet csak úgy kérni (sajnos) engem 3 napig hagyott szenvedni a dokim mire hajlandó volt megcsászározni. Direkt megkérdeztem hogy a következõnél mire számíthatok és azt mondták ugyan erre ha nem lesz faros a baba vagy nem lesz gond a hegvastagsággal. Mellesleg ha tud valaki olyan orvost aki tutira megcsászároz olyan kismamát akinek az elsõ is császárral lett akkor szóljon mert érdekelne a közeljövõben :)
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat. Még 1 hónapom van hátra a szülésig, de sokszor olyan érzésem van, hogy nem húzom addig, ezért érdekelt kinek mi a tapasztalata. Nem ez volt a kérdés, de az elsõnek is válaszolok, hogy nem volt választásom, egészségügyi gondok miatt lesz császár.

Hogy kell szednem a Caulophyllum 5ch-t? Holnap töltöm a 38 hetet, elkezdenék 1x5-öt. Ez így rendben van? Ha szüléskor nem kombinálom a Cimicifugával nem gond, ugye? És ha megindul a szülés hogy kell szednem?

Légy szíves az írjon, aki képben van!

Legjobb válasz: Na szia, felhoztam a dossziémat. Azt irta a szülésznõ, hogy a caulophyllumból igen 5db/nap. És ha megindul a szülés akkor 20percenként 3 db felváltva a cimicifugával.:)

Na szia, felhoztam a dossziémat. Azt irta a szülésznõ, hogy a caulophyllumból igen 5db/nap. És ha megindul a szülés akkor 20percenként 3 db felváltva a cimicifugával.:)
Szia, én is holnap töltöm a 38. hetet. Van leírásom, amit a szülésznõ állított össze, de a kocsiban van a dossziém. Ha estig nem válaszol senki, akkor leirom neked.

Én egy 33. hetet betöltött kismama vagyok. Ugyan még van időm a szülésig de honnan fogom tudni hogy mikor jött el az idő hogy elinduljak a kórházba? Milyen jelei vannak hogy ha megindul a szülés? Várom a válaszokat.

Legjobb válasz: 1. Elfolyik a magzatvíz, meleg víz ömlik végig a lábadon. 2. Fájásaid lesznek, amik idõvel rendszerezõdnek, 10-8-5 percenként. 3. Távozik a nyákdugó, véres folyással egy idõben. Itt bõvebben is olvashatsz ezekrõl: http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg-hetrol-hetre/a-t.. 37+6 h km

1. Elfolyik a magzatvíz, meleg víz ömlik végig a lábadon. 2. Fájásaid lesznek, amik idõvel rendszerezõdnek, 10-8-5 percenként. 3. Távozik a nyákdugó, véres folyással egy idõben. Itt bõvebben is olvashatsz ezekrõl: http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg-hetrol-hetre/a-t.. 37+6 h km
Vagy a fent felsoroltakból valamelyik. Vagy lehet, hogy nem is fogsz érezni semmit. Esetleg bemész egy vizsgálatra, és nem engednek már haza. Általában azt mondják, hogy kb 10 perces rendszeres fájásoknál érdemes elindulni a kórházba (ez attól is függ, hogy milyen messze laktok). Ha elfolyt a magzatvíz, és zöldes, akkor azonnal menni kell. Ha áttetszõ, akkor még van idõ pakolni, tusolni, de utána indulni kell. Kb magzatvíz elfolyás után 24 órával már jó, ha megszületik a baba. A nyákdugó szülés elõtt akár 10 nappal is távozhat, úgyhogy ez kevésbé mérvadó jel.
Én anno fájásgyenge voltam, nekem egyfolytában keményedet a hasam ütemesen, ennyi volt a fájás, amíg nem kaptam oxit, ám ekkor már nem volt magzatvíz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget mindenkinek.

Vemhes a cicám. Nagyjából a jövő héten fog megelleni, ha minden igaz. De honnan fogom tudni, hogy mikor? Vagyis, mik a közvetlen előjelei annak amikor megindul a szülés?

Legjobb válasz: Szia! A mi cicánk elõzõ nap már nem evett szinte semmit. Csak a tejet itta meg. Furán nyávogott, mintha fájna valamije. Gondolom már fájásai voltak. Ja és napokkal elõtte már kereste a helyet hova fialjon. Ha beengedtük a lakásba mindig elbújt és befészkelte magát az egyik sarokba. Nálunk ezek voltak a jelek. De biztos minden macskánál máshogy van, úgy mint két szülés sem egyforma.

Szia! A mi cicánk elõzõ nap már nem evett szinte semmit. Csak a tejet itta meg. Furán nyávogott, mintha fájna valamije. Gondolom már fájásai voltak. Ja és napokkal elõtte már kereste a helyet hova fialjon. Ha beengedtük a lakásba mindig elbújt és befészkelte magát az egyik sarokba. Nálunk ezek voltak a jelek. De biztos minden macskánál máshogy van, úgy mint két szülés sem egyforma.
ha benti cica észreveszed a viselkedésén, keresi a helyet, még ha készítesz neki akkor is keresgél. néha elõzõ nap már váladékozhat is, sûrûn nyalogatja a nemiszervét. azért én már több cicánál is ott voltam mellette, simogattam, vizet adtam neki, volt olyan, hogy hajnalfele a hatodik cicánál én vágtam el a köldökzsninórt, annyira kimerült a mamacica, hogy nem volt ereje hozzá. ha kinti cica, az még bonyolultabb...elbújnak fialni, aztán meg hurcolásszák a kicsiket.
Hol tartod a macskát? Kizárólag lakásban, vagy mászkál a szabadban is? Mert ha kint is mászkál akkor a legjobb ha nem dajkálgatod meg pesztrálgatod majd. Rakjál ki neki egy dobozt valami zárt helyen és ne nagyon menj a közelébe. Aztán majd csak azt fogod észrevenni, hogy megjelenik a kismacskákkal. Nem szeretik ha van valaki ott "levezetni a szülést"
észre lehet venni. :) jön-megy, nem találja a helyét, hangosan nyávog, követ a lakásban, ha kiteszel egy dobozt azonnal beleugrik. Ha kinti cica akkor ne aggódj Õ már megtalálta a megfelelõ helyet. Eldugott csendes helyet keres a kicsinyeinek (padlás, ólpadlás, szalma, szekrénytetõ...) :) tegyél ki neki egy dobozt, tegyél bele egy puha ruhát is. :)
Kép lesz majd róluk?
A kérdező hozzászólása: Szerencsére mindegyik kiscicának már megvan a gazdija :) Alig várják, hogy elvihessék õket, aztán utána a mama ivartalanítva lesz :) tündéri három kis gengszter lett :D
Érdemes lenne az alom felnevelése után ivartalanítani a mamát.
jóóól van örülök neki, remélem késõbb is gondodkodó anyacica lesz:) )) azért légy óvatos, mert akár két hét múlva újra tüzelhet, és akkor "bedilizik"és el is tûnhet a kandúrok hatására. visszajönnek a büdösök, de már egy újabb packkal a pocijukban. üdv és jó kiscicázást:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi, szépen a válaszokat :) Végül is megszülettek a cicák és minden probléma mentesen zajlott :) és ahhoz képest, hogy elsõ szülés nagyon ügyesen is viselkedik a picikém :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen valószínû, ha már kinyíltak a szemeik akkor teszek róluk képeket :) most még kis esetlenek :) de a hangjuk hatalmas :D

40+4napos terhes vagyok, múlt héten használtam klion kúpot, de megint visszajött a folyás. Csürörtökön megindítja a szülést ha addig semmi. Használna addig a klion még 3napig?

Legjobb válasz: A terhességem alatt 58db.kúpot írtak fel.Sajnos ez nem vicc.Klion-t használtam szülés elõtt 1 nappal is.A baba egészségesen született.

A terhességem alatt 58db.kúpot írtak fel.Sajnos ez nem vicc.Klion-t használtam szülés elõtt 1 nappal is.A baba egészségesen született.

Ha a 36. héten megindul a szülés, az mennyire korai?

Gondolok itt arra, hogy mennyit kell utánna a kórházban tölteni, vagy lesz e ebb?l komolyabb baja a babának!Igazából félek, mert nem túl fényesek a leleteim, és érzem, hogy hamarabb fog jönni a kisfiam. C1010 lepény 2.fokban érett. 33hetes vagyok

Legjobb válasz: Már a 28. héten született picuroknak is jó esélyeik vannak arra nézve, hogy semmi bajuk nem lesz. Te pedig már a 33. hétben vagy, szóval nem kell aggódnod, a babád már elég erõs ahhoz, hogy ne legyen semmi baja. Általában a kórházban meg szokták várni, hogy elérjék azt a súlyt, amivel a babák átlagosan születnek, és minden értékük jó legyen, és aztán mehetnek haza. De ezt majd az orvossal kell megbeszélni.

Már a 28. héten született picuroknak is jó esélyeik vannak arra nézve, hogy semmi bajuk nem lesz. Te pedig már a 33. hétben vagy, szóval nem kell aggódnod, a babád már elég erõs ahhoz, hogy ne legyen semmi baja. Általában a kórházban meg szokták várni, hogy elérjék azt a súlyt, amivel a babák átlagosan születnek, és minden értékük jó legyen, és aztán mehetnek haza. De ezt majd az orvossal kell megbeszélni.
Én úgy tudom, hogy a 36. héten már megindulhat, az nem túl korai. Ha nagyobb a baba, mint 2500 gramm, akkor csak pár napig kell kórházban maradni. Azért remélem kibírod legalább a 38-ig! Sok szerencsét!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, igyekszem bent tartani:D, de szerintem hónap végén meglesz, én így gondolom. 30hetesen voltam 4d-s uh-on ott a becsült súlya 1755gr volt. Gondolom azóta már hízott is a kicsike. Hát meglátjuk. Mostanában rengeteget mocorog, nagyokat rúgdos, és ömlik a tejem. Nem tudom ez jelent e valamit....
A kérdező hozzászólása: ja, és holnap töltöm a 33.hetet, és kezdem is a 34.et:D
Hivatalosan a betöltött 37. hét elõtt, vagy a 2500 Kg alatti súllyal született újszülött minõsül koraszülöttnek. Te most pihenjél nagyon nagyon sokat! Csak pozitívan gondolkodj és testileg-lelkileg készülj a nagy napra. Ha lehet húzd ki a 37. hétig! Jó egészséget, könnyû szülést és egészséges babucit kívánok. 3 hónapos kislány anyukája
Unokatesm a 36. hétre 2980 gr-os babát szült. Teljesen egészséges volt, csak annyi idõt töltötteka kórházban mint az idõre született babák. Pihenj minnél többet és próbálj meg nem idegeskedni. Ennél többet sajnos nem tehetsz.

Melyik az a hét amikor ha netalántán megindul a szülés a babának nagy esélye van az életben maradsáshoz?

22 hetes kismama.

Legjobb válasz: Hát 29 -tõl már van esély, de az tuti, hogy lélegeztetni kell és inkubátor, intenzív osztály, mert a tüdõ még nincs kész ilyenkor! A 29.héttõl fokozatosan nõnek az esélyek

Hát 29 -tõl már van esély, de az tuti, hogy lélegeztetni kell és inkubátor, intenzív osztály, mert a tüdõ még nincs kész ilyenkor! A 29.héttõl fokozatosan nõnek az esélyek
remélem nincs semmi ilyesmire utaló jeled... Mert, ha nincs akkor ne foglalkozz ilyenekkel, egészséges lesz a baba és idõre születik...
Én úgy tudom már a 26. héttõl életben maradhat ha megfelelõ ellátást kap, intenzív, lélegeztetõ meg tüdõ és egyéb szerv érlelõ gyógyszerek.Sajnos az ismeretségi körömben volt egy 24.hetes magzat elvesztés innen tudom mindezt.Nekik is csak 2 hetet kellett volna kibírni a picinek de sajnos nem így történt.
Én Angliában élek, itt hivatalosan a 24 hetes és attól nagyobb babához fûznek túlélési esélyeket, legalábbis az összes tájékoztató könyvben ez van, amit kaptam és a védõnõ is azt mondta, hogy a 24 hetes babát többségét itt már meg tudják menteni. (Igaz, nem tudom hogy, mert a terhesgondozás a béka segge alatt van.) Otthon a dokim 28 hetet mondott.
Egy ismerõsöm 28 hetesen szült meg, egy hétig tudták életben tartani a babát, sajnos egy hét után az angyalok közé szállt. Úgyhogy sztem babafüggõ.
Én is 28-ról hallottam, de az elõttem szóló megcáfolta. Jaj de borzasztó :(

Mekkora a fertözésveszély, ha szülés után 4 héttel elkezdünk megint nemi életet élni? Könnyü szülésem volt varrni is csak 2 öltést kellett és csak 10 napig véreztem.

Legjobb válasz: Várj még 2 hetet.Nem véletlenül 6 hetes a 6 hetes kontroll.Megnéz a doki és ha minden ok ,akkor szexelj. Nem csak a fertõzésveszély miatt,a méhed is megsérülhet.

Várj még 2 hetet.Nem véletlenül 6 hetes a 6 hetes kontroll.Megnéz a doki és ha minden ok , akkor szexelj. Nem csak a fertõzésveszély miatt, a méhed is megsérülhet.
Szia mi sem bírtuk 4 hétnél tovább! És semmi. 2* szültem. Ha félsz a fertõzéstõl, a kontrolig használjatok óvszert. Ha fáj, akkor meg abba lehet hagyni. Az elsõ alkalom után enyhe vérzés is elõfordulhat.
NEm értem miért kell egy választ lepontozni. Mi már túl vagyunk rajta, és tudjuk mirõl beszélünk, erre olyan ossza az észt, aki azt sem tudja még mirõl beszél. Hát ez szép mondhatom.
Én 3 hétig véreztem és utánna össze is bújtam a párommal. Ha nem vérzel és jól érzed magad akkor nyugodtan. Lehet lepontozni.
Teljes mértékben egyet értek az elõttem lévõvel! Magad érdekedben tedd! 27 HETESKE
Én is úgy gondolom, hogy ha nem vérzel, és már nem is váladékozol, nincsenek fájdalmaid és panaszaid, miért ne próbáld ki? Én is 4. héten voltam együtt a párommal, semmi baj nem lett. Ha meg úgy érzed, abbahagyni lehet. A doki sem tiltja, csak védekezz:-)
Csatlakozom az elõttem szólóhoz!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!