Találatok a következő kifejezésre: Ha a héten megindul (55 db)

1.5 héttel ezelőtt elkaptam a H1n1et egy csajtól. Csak találkoztunk, csókolóztunk. De végül 1 hét alatt meggyógyultam. Ha holnap találkozok megint vele, akkor sok rá az esély hogy elkapom megint?

Legjobb válasz: Nem. az oltás ha jól tudom 2 honapig véd,vagy valahogy ugy,ha elkapod akkor sokkal tovább.Persze ez nem mérvadó,mert lehet hogy évekig van ellenanyagod ,de az influenzának szokása mutálódni évrõl évre.Azonban 2 hét alatt ez nem következik be,nyugodj meg nem kapod el megint.

Nem. az oltás ha jól tudom 2 honapig véd, vagy valahogy ugy, ha elkapod akkor sokkal tovább.Persze ez nem mérvadó, mert lehet hogy évekig van ellenanyagod , de az influenzának szokása mutálódni évrõl évre.Azonban 2 hét alatt ez nem következik be, nyugodj meg nem kapod el megint.
Honnan tudod, hogy H1N1 volt?
Az oltás és a vírus elkapása pontosan ugyan annyi ideig véd, konkrétan örökké ez a vírus ellen. A baj az, hogy a vírus mutálódik és sok mutáció után már lehet, hogy se az oltás, se az elkapás nem lesz hatékony. Ugyanakkor egy ilyen pandémiás járvány általában 2-3 évig tart, ilyen rövid távon pedig szerencsére nem mutálódnak olyan sokat a vírusok normális esetbe, n hogy teljesen hatástalanná váljon a kialakult védelem. Pont azért is csengenek le 2-3 év után az ilyen járványok, mert ennyi idõ alatt a társadalom nagyrésze immunis lezs.
hamár eccer elkaptad mégeccer nemkapod el
Találkozz nyugodtan! Védett vagy egy életre :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:)

Nagyon gáz, ha 1 hetet jártam a jelenlegi sulimba és jövõhéten megint átiratkozok?

Az elsõ gimimbe 3 évig jártam, 1 hete átiratkoztam ide, de sajnos ez a suli nem jött be, sok gondot okoznék ha átiratkoznék innen egy 3.-ba? :( Nem akarok senkinek problémát jelenteni, ez most így alakult. :(

Legjobb válasz: szerintem megengednék.

szerintem megengednék.
Bnõm átiratkozott egy másik gimibe, egy hét után visszajött hozzánk. Az igazgató nem volt túl boldog, de engedélyezte. Egy harmadik suliba szerintem meg még kevésbbé gond, "gáz".

Lehetek terhes, ha 13 éves vagyok és az a fiu is 13 éves és 5ször volt de ritkán, 3 hete 1 aztán megint 3 hete ujra. és a menstruáciom rendes épp ma fog megjöni vagy a héten. Akkor nem lehet ugye terhes?

Legjobb válasz: Reméljük, hogy nem vagy az! 13 évesen miért kell szexelni? Egyszerûen nem értem. Még gyerek vagy, nem ezzel kéne foglalkoznod!!

nem feltétel a hányás, meg a hízás, ha ott van a baba, van aki csak 5kg-ot szed fel egész terhesség alatt...szóval irány a doki.Hogy lehet ennyi eszed, hogy ilyen korban szexelsz, 13éves vagy, neked még a tanulással kéne foglalkoznod, és most alapozod meg a jövödet, hogy hova is akarsz tovább menni, az anyaságot választanád, vagy az hogy inkább legyen egy biztos állásod...
Reméljük, hogy nem vagy az! 13 évesen miért kell szexelni? Egyszerûen nem értem. Még gyerek vagy, nem ezzel kéne foglalkoznod!!
te úristen. 13 éves :O hová süllyednek manapság az emberek?! "volt de ritkán" ezt h érted?! rendesen szexeltetek? gumi nélkül? beléd élvezett? ( ha megjön a menzeszed akkor nem vagy terhes..) te tudsz egyáltalán vmit a fogamzásgátlásról?! felvilágosított téged bárki is?! úristen. így nem csodálom h egyre több a fiatal abortuszos... -_-"
13 évesen szexelni....pfff
végülis nem számít ha megjön a mensid, ha a baba már a pocakban van...tudok egy két példát mondani, hogy megjött neki, és már 3hetes terhes volt...szóval kezdjél parázni....jobban jársz ha dokihoz mész...
Lehet, hogy hülye vagyok, de nem értem a kérdést. Légyszi nyugodj meg, és próbáld meg megfogalmazni úgy, hogy legalább azt értsük, hogy mi volt 3 hete, meg 5-ször, meg fiú vagy lány vagy.
Elõször is egy kis hülye vagy, mert ilyen korban szexelsz. Másodszor azért is egy kis hülye vagy, mert ennyi idõsen nem tudsz helyesen írni. Harmadszor pedig ha megjön, és nem hánysz, akkor nem hiszem, hogy terhes vagy. Ha meg igen, akkor megérdemled!
Nagyon el akarod hitetni magaddal, hogy nem vagy terhes. Pedig lehetsz.
Lehetsz terhes és hülye - az biztos vagy. Meg liba.
A kérdező hozzászólása: akkor nem vagyok az huuuuuu
Szerintem is kamu :) )))))
Apám, én 13 évesen azt sem nem tudtam, hogy mit reklámoz a libresse. Ráérsz még a szexszel, a fiúk önzõek, most akarnak mindent, nekik nem fontos, hogy mi lehet veled, nem õk mennének abortuszra (ami egy mûtét!) ne hagyd magad!
Sokszor kell d.gni, hogy gyerek legyen??? Ez hülyeség!egyszer is elég! Ennél már csak az a jobb, amikor azzal hülyítik a fiúk a lányokat, hogy aki szûz, az nyugodtan szexelhet, mert még nem eshet teherbe :D És hányan elhiszik! KOmolyan, itt az internet az orrod elõtt, használd! Olvass utána a dolgoknak, de ne akkor, amikor lehet hogy baj van már, hanem már elõtte!
Szerintem ez egy kamu topik..
Kicsi lány! Ha jól értettem, az ESEMÉNY 4-5 hónapja volt, és azóta 17-20 naponta menstruálsz. Ha így van, akkor valószínûleg nem vagy terhes. És nem, nem lehet konkrétan érezni azt, ha beléd élveznek, de utána elég feltûnõ, ami kifolyik, mert KIFOLYIK, sok, krémes és fehér. Szóval, ha nem tapasztaltál ilyet, akkor nem élvezett beléd, viszont ettõl még sajnos lehetsz terhes, mert az ELÕVÁLADÉK IS TARTALMAZHAT SPERMÁT, az elõváladék meg csak 1-2 csepp, azt nem veszed észre. Attól, hogy 13 évesek vagytok, még csinálhattok gyereket, szóval húzzon gumit a srác, ha már ennyire felnõttnek érzitek magatokat, viselkedjetek is úgy!
Te jó ég!!!!Ilyen hülye hogy lehet valaki!!Elmondanám nem kell hogy beléd élvezzen ahhoz, hogy terhes legyél, az elõváladék is tartalmaz spermát, de inkább olvass a sex-rõl mielõtt mûveled.
A kérdező hozzászólása: de nem vagyok az orvos is megmondta meg a barátaim
Mi van? Fél háromkor még levelet küldtél, amiben leírtad, hogy mi a helyzet, majd 4 perc múlva írtál, hogy írják vissza. Azóta voltál orvosnál? Nekem nagyon zavaros ez az egész. Egy jó tanács: NE SZEXELJ!!!!!! Fiatal vagy és szörnyen felelõtlen. 13 évesen még eszembe sem jutott, hogy lefeküdjek valakivel, és ezt nem egy 70 éves begyöpösödött nagymama mondja, hanem egy 19 éves fiatal, aki megérti, hogy a mai fiatalok korábban érnek, de nem ennyivel. Könyörgök ne feküdjél le többet a barátoddal legalább 2 évig, vagy amíg nem tanulsz meg legalább védekezni. Óvszer!!!!!
attól, hogy még menstruûlsz, lehetsz terhes.a sulinkban volt egy csaj, aki akkor tudta meg, hogy terhes, mikor elindultak a szülési fájdalmai!még a terhesség alatt is megjött neki, és, mivel nem annyira vékony, még a hasán se látott semmi különöset!nem rémisztésbõl mondom, de vegyél tesztet...
Pff. Ennyi vagy(Y)! Már bocsi. Énis 13 éves vagyok, de meg se fordult a fejemben h valakivel lefekszem. Sztem a "pasiddal" való hempergés helyett elemehettél volna a magyar tanárodhoz , aki egy kicsit gatyába rázott volna a helyesírással kapcsolatban. Amúgymeg ha terhes is vagy számíthatsz rá valószínûleg hogy a te 13 éves nagy barátod nem fogja veled nevelni a "közös alkotmányotokat" Nem értem hogy miért nem tudják felfogni a mai tinédzserek hogy a sex nem a gyereket játéka. Ennek következménye lehet. 13/L
oupps...ezt sokszor elküldte:S
én is 13 éves vagyok/lány/.....és ilyen meg se fordul az eszembe, hogy szeretkezzek valakivel!!!!szerintem tanulnod kellene , mert látom nem vagy valami észlény/már bocsi/ mindketten nagyon hülyék vagytok, hogy ilyenkor csináljátok...nekem is van barátom, de mi csak a csókig jutottunk és a kézfogás--->és nem is fogunk tovább jutni , mert attól nem vagy te nagylány, hogy hülye fejjel lefeküdtél egy sráccal!!!!szégyent hozol a korodbeliekre....és anyukád legalább tud róla?!?! De ha netán terhes vagy akkor majd mehettek ketten szégyenkezve abortuszra!!ha terhes vagy úgy kellet ....ha nem akkor szerintem gondold át azt amit írtam...és ne tégy több rossz fát a tûzre!!és tanulj tanulj tanulj mert a mai világban sose lehet tudni h mi vár rád!!!és ha még eszed sincs nem fogod megállni a helyed a világon!!!---->ja és ezt a leghülyébb is tudja ha megjön a menstruációd...akkor nem lehetsz terhes!!!!!! By:Debóra
Én is 13 éves vok/lány/ de ilyen még az eszembe se jut, hogy szexszeljek!!!! nem értem, hogy hogy lehetsz ilyen hülye/már megbocsáss/ ilyenkor kellene tanulnod mert ha felnõlsz akk már nem tudsz tanulni és a mai világban még jó ésszel se nagyon tud majd az ember elhelyezkedni!!tiszta szégyen elmész a nõgyógyászhoz aztán látja, hogy 13 évessen nincs szûzhártyád...nekem is van barátom és csak annyit csinálunk h egy puszi a szájra és kézfogás/ez bõven elég/ és ezt anyukád tudja? nem is tom .....ha meg terhes vagy akk úgy kellet mert neked ilyenkor játszani kell az eszed, h lefekszel egy ugyan olyan hülye gyerekkel!!!szégyent hoztok a korotokbeliekre!és szerintem kicsit jó lenne megtanulni helyessen írni ...és nem kufircolni!!!!!sztem ezen gondolkodj el!!ráértél volna bõven 16 évessen !!!!!!és ezt a leghülyébb is tudja, hogy ha megjött a menstruációd akkor nem lehetsz terhes!!!!és szerintem lehetsz terhes ha nem jött meg!és akk majd menj anyukáddal szégyenkezni abortuszra!!!!!!
Drága Istenem!Csak olvasom a sorokat és nem hiszem el, hogy ilyen tényleg van:( 13 évesen a Barbie reklámot néztem a tv.-ben és abban bíztam, hogy Karácsonyra megkapom. Remélem, csak úgy gondolod, jó poén ilyen sztorit kitalálni és nem vagy ennyire butus valójában! Inkább a tanulással foglalkozz és talán biológia órán is részt vehetnél néha-néha!Pár válaszolóval egyetértve a nyelvtan gyakorlása sem fog ártani!
Most csak nekem furcsa, vagy a kiscsaj tényleg (bocsánat a kifejezésért) lesz*rja amit mondanak neki????? Nem látod h mennyien írták, h eléggé nevetséges vagy stb... és mégsem veszed észre magad???? Persze a válaszaidból látom, h nem sok eszed van, szal ezen már meg sem lepõdök...
ha volt annyi eszetek, hogy szexeljetek, akkor azt is felérhettétek volna ésszel, hogy VÉDEKEZZETEK!!! az eszem megáll, más az életét adná egy babáért, Ti pedig felelõtlen KISGYEREKEK abortuszra jártok! vannak szüleid?? azonnal menj orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: oké köszi :)
Ne bántsd, okítsd! Bajban van, és segítségre számít tõlünk. Nagyban más felelõs ezért!
Elég egyszer "megdungi" egy nõt és lehet terhes te hülye. Legalább írni tanulnál meg.
A kérdező hozzászólása: de nem élvezte belém meg nem jött a sperma!!
Szia igen akkor is ott lehet , 50%az esélye, hogy ott a baba benned, ha megjön ha nem, ha normális ha nem a ciklusod, fõleg ha nem védekeztek, mert látom nem írtad, hogy védekeztetek volna...
A kérdező hozzászólása: február 27 és nekem 17 naponta jönmeg vagy 20 nem tudom pontosan február 27 volt az utolso nap..akkor mult el.
Akkor izgulj, ha nem jön meg jó pár napig! Addig nem tudunk biztosat! Mikor volt meg utoljára?
A kérdező hozzászólása: hm????
A kérdező hozzászólása: hm?
A kérdező hozzászólása: de a mensztruáciom normális rendes akkor is?
A kérdező hozzászólása: valaki visza irna máég kérlek..:S
A kérdező hozzászólása: am azt lehet érezni hogy belém jöna sperma?
Kislány.Az hogy terhes vagy-e azt nem lehet így eldönteni.Vannak akik addig menstruálnak amíg meg nem mozdul a baba.Ami 1 18-22 hét között szokott lenni.Az tudod mit jelent? Azt hogy annyi idõsen, már nem lehet elvetetni a babát!A hányinger meg hányás se jelentkezik feltétlenül.Én amikor terhes voltam nem voltak reggeli rosszulétek, se hányás, és a hasam is csak a 20 hét körül kezdett el nõni.Ja és én amikor szültem a kisfiam már felnõtt voltam, volt férjem, saját lakásunk, biztos egzisztenciánk!Végig gondoltad te azt hogy 13 évesen anya lehetsz?Hisz még te is gyerek vagy.Lehet hogy nem úgy érzed, de ha ennyire nem tudsz semmit a sex-rõl, védekezésrõ, teherbeesésrõl, akkor minek csinálod?Az elsõ az hogy ma keress 1 orvost az interneten, és holnap irány hozzá!Vagy kérd meg az édesanyádat, hogy holnap vigyen el orvoshoz.Ha nincs is baj, legalább felvilágosítanak, és felírnak fogamzásgátlót. Azt ajánlom, még várj 2-3 évet a szexel.
A kérdező hozzászólása: segitsetek remélem nem vagyopk az sött mondták egy csomoan hogy tuti hogy nem vagyok az 13 évesen nem lehet az ...
Én úgy gondolom, hogy a saját megnyugvásodért vegyél egy terhestesztet (400ft a patikába). És olvass felvilágosító honlapokat
A kérdező hozzászólása: nem lehet mert ahhoz sokszor kell az embert megdungi vagy micsoda:Dnem vagyok az és engemet ugycsinálták...hogy nem jött belém sperma szval nem élvezte belém...
biztos az a "tapasztalt "barátnõd is már átessett egy két abortuszon, istenem hogy lehetettek ilyen hülyék, persze hogy lehetsz terhes te nagyon marha.
megérdemelnéd tényleg, hogy ilyen felelõtlen vagy, de a babát nagyon sajnálnám, téged meg jó intézetbe kéne rakni ....
Persze, hogy lehetsz terhes. És véleményem szerint meg is érdemelnéd, hogy tanulj, csak tudod, a baba inná meg a levét hogy ilyen kis hülye tyúk anyja van. Én 13 évesen még babáztam, nem szexeltem. Viszont már akkor tudtam helyesen írni...
milyen anya aki engedi a lányát, hogy ott aldujon a pasijánál, és még csak 13évesek mind a ketten...bocsi fiúnál nem pasi, inkább ugy mondom még mind a ketten gyerekek vagytok, és felelõtlenek.
Pfff... melyik "tapasztalt" barátnõd etetett meg azzal, hogy 13 évesen nem lehetsz terhes? Attól a perctõl kezdve, hogy van menstruációd, igenis LEHETSZ terhes!!! Nem attól függ, hogy hány éves vagy! Viszont ha saját bevallásod szerint az együttlét óta több hónap is eltelt, mindig idõben megjött, és semmilyen terhestüneted nincs, akkor meg mitõl félsz? Nyomás tanulni, holnap iskola! Inkább azzal foglalkoznál... :-/
A kérdező hozzászólása: de szerintem nem vagyok az mert már azota 4 5 honap is eltel és semmi nem történt nem nö a hasam semmi renddees menstruácio de NEM ÉLVEZTE BELÉM ÉS LEHET ÉREZNI HA A SPERMA BELÉM JÖN?
A kérdező hozzászólása: nem hánytam és remélem msot megjöna menszesem de nem is hizok..reméljük bármikor megjöhet most a menszeszem

Ha a 36. héten megindul a szülés, az mennyire korai?

Gondolok itt arra, hogy mennyit kell utánna a kórházban tölteni, vagy lesz e ebb?l komolyabb baja a babának!Igazából félek, mert nem túl fényesek a leleteim, és érzem, hogy hamarabb fog jönni a kisfiam. C1010 lepény 2.fokban érett. 33hetes vagyok

Legjobb válasz: Már a 28. héten született picuroknak is jó esélyeik vannak arra nézve, hogy semmi bajuk nem lesz. Te pedig már a 33. hétben vagy, szóval nem kell aggódnod, a babád már elég erõs ahhoz, hogy ne legyen semmi baja. Általában a kórházban meg szokták várni, hogy elérjék azt a súlyt, amivel a babák átlagosan születnek, és minden értékük jó legyen, és aztán mehetnek haza. De ezt majd az orvossal kell megbeszélni.

Már a 28. héten született picuroknak is jó esélyeik vannak arra nézve, hogy semmi bajuk nem lesz. Te pedig már a 33. hétben vagy, szóval nem kell aggódnod, a babád már elég erõs ahhoz, hogy ne legyen semmi baja. Általában a kórházban meg szokták várni, hogy elérjék azt a súlyt, amivel a babák átlagosan születnek, és minden értékük jó legyen, és aztán mehetnek haza. De ezt majd az orvossal kell megbeszélni.
Én úgy tudom, hogy a 36. héten már megindulhat, az nem túl korai. Ha nagyobb a baba, mint 2500 gramm, akkor csak pár napig kell kórházban maradni. Azért remélem kibírod legalább a 38-ig! Sok szerencsét!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, igyekszem bent tartani:D, de szerintem hónap végén meglesz, én így gondolom. 30hetesen voltam 4d-s uh-on ott a becsült súlya 1755gr volt. Gondolom azóta már hízott is a kicsike. Hát meglátjuk. Mostanában rengeteget mocorog, nagyokat rúgdos, és ömlik a tejem. Nem tudom ez jelent e valamit....
A kérdező hozzászólása: ja, és holnap töltöm a 33.hetet, és kezdem is a 34.et:D
Hivatalosan a betöltött 37. hét elõtt, vagy a 2500 Kg alatti súllyal született újszülött minõsül koraszülöttnek. Te most pihenjél nagyon nagyon sokat! Csak pozitívan gondolkodj és testileg-lelkileg készülj a nagy napra. Ha lehet húzd ki a 37. hétig! Jó egészséget, könnyû szülést és egészséges babucit kívánok. 3 hónapos kislány anyukája
Unokatesm a 36. hétre 2980 gr-os babát szült. Teljesen egészséges volt, csak annyi idõt töltötteka kórházban mint az idõre született babák. Pihenj minnél többet és próbálj meg nem idegeskedni. Ennél többet sajnos nem tehetsz.

Melyik az a hét amikor ha netalántán megindul a szülés a babának nagy esélye van az életben maradsáshoz?

22 hetes kismama.

Legjobb válasz: Hát 29 -tõl már van esély, de az tuti, hogy lélegeztetni kell és inkubátor, intenzív osztály, mert a tüdõ még nincs kész ilyenkor! A 29.héttõl fokozatosan nõnek az esélyek

Hát 29 -tõl már van esély, de az tuti, hogy lélegeztetni kell és inkubátor, intenzív osztály, mert a tüdõ még nincs kész ilyenkor! A 29.héttõl fokozatosan nõnek az esélyek
remélem nincs semmi ilyesmire utaló jeled... Mert, ha nincs akkor ne foglalkozz ilyenekkel, egészséges lesz a baba és idõre születik...
Én úgy tudom már a 26. héttõl életben maradhat ha megfelelõ ellátást kap, intenzív, lélegeztetõ meg tüdõ és egyéb szerv érlelõ gyógyszerek.Sajnos az ismeretségi körömben volt egy 24.hetes magzat elvesztés innen tudom mindezt.Nekik is csak 2 hetet kellett volna kibírni a picinek de sajnos nem így történt.
Én Angliában élek, itt hivatalosan a 24 hetes és attól nagyobb babához fûznek túlélési esélyeket, legalábbis az összes tájékoztató könyvben ez van, amit kaptam és a védõnõ is azt mondta, hogy a 24 hetes babát többségét itt már meg tudják menteni. (Igaz, nem tudom hogy, mert a terhesgondozás a béka segge alatt van.) Otthon a dokim 28 hetet mondott.
Egy ismerõsöm 28 hetesen szült meg, egy hétig tudták életben tartani a babát, sajnos egy hét után az angyalok közé szállt. Úgyhogy sztem babafüggõ.
Én is 28-ról hallottam, de az elõttem szóló megcáfolta. Jaj de borzasztó :(

Ha 40. hétre nem születik meg a baba, miért kell megint vérvétel? Ott mit néznek?

Legjobb válasz: Nekem nem vettek vért, pedig túlhordtam. Sajnos végül komplikáció miatt császárom lett és akkor ott volt sürgõsségi vérvétel. De alapesetben nem lett volna.

Nekem nem vettek vért, pedig túlhordtam. Sajnos végül komplikáció miatt császárom lett és akkor ott volt sürgõsségi vérvétel. De alapesetben nem lett volna.
Nekem sem volt vérvétel, pedig én is túlhordtam.
Nekem sem vettek vért, pedig én is túlhordtam! Nem is hallottam ilyet!
A kérdező hozzászólása: Hát ezaz! Én sem hallottam ilyet, pedig az elsõ gyerekemet is túlhordtam (igaz, csak 1 nappal), de ott sem merült fel vérvétel. Mindegy! Köszi a válaszokat! Esetleg, akinél mégis volt, az írja meg, hogy minek kell! Köszi!
Szia. Nálam volt. Túlhordtam a fiamat 41 héten született császárral végül. Azért kellett sok vizsgálatot megismételni vérbõl, mert 1 hónapig érvényes. Tehát hiába csinálták meg 36 héten, úgy számolva, hogy meg lesz a baba 40-dik hétig, nem lett meg, így ellenanyag szûrés, vércsoport, edához is kértek valamit plusszban...
Nekem is volt vérvétel.Én már a terhesség alatt is vérképzõt szedtem, azt nézték kell-e továbbra is. Az elsõ szülésem alkalmával sok vért vesztettem, van akinek kell vért is kapnia. Ha nem vennének vért honnan tudnák?
A kérdező hozzászólása: Így már érthetõ! Köszi! Bár szívesen kihagynám! A vércsoportom meg a vashiányom sem változott a 36. hét óta! :-)
Nekem is vettek vért, de nekem azért, mert végig faros volt a fiam, így a doki elõvigyázatosságból küldött vérvételre, hogy ha császárra kerül a sor, akkor meglegyen a vérvétel eredménye. Ez hétfõn volt, szerdán befektettek, péntekre voltam kiírva. Kicsit magas volt benne a cukorszint (azt is nézték), így szerdán újra vettek vért, akkor már minden rendben volt. Kiírt napon beindult a szülés, nem tágultam, a fiam faros maradt, és lábtartásos lett, majd belekakilt a vízbe, így császár lett. Utána megint vettek vért, mikor már az õrzõben voltam, hogy minden rendben van-e, nincs e vashiány, ilyesmi.
Nekem is volt:) Nálunk 40+0 napon be kell feküdni a kórházba, és az ezt megelõzõ 3 napon belül kell a vérvétel. Hogy friss eredménnyel menjek... 42+0 indították A másik gyerek máshol született, ugyanúgy be kellett feküdnöm 40+0 napon, de ott nem volt vérvétel elõtte.
A kérdező hozzászólása: *babat
Barátnõmnek 25. héten indult a szülés, elkezdett szivárogni a magzatvíz. Fektették és még majdnem 3 hétig bent tudták tartani a babát. Szigorúan feküdnie kellett. Utána a baba még majdnem 2 hónapot kórházban volt, az anyukáját elõbb elengedték.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Azt nem tudom, hogy hogy tartják bent, mit csinálnak, de ha korábban megszületik akkor általában minimum a 36-38. hétig bent kell maradni, tehát ha 30 hétre születik, akkor a minimum a 6 hét, de lehet hogy 10 hetet is bent kell tölteni, ez már mind csak a babán múlik, hogyan fejlõdik, nem kap el semmi fertõzést, betegséget, megérett a tüdeje és nem kell segíteni a légzésben, anyukának beindult a teje és a baba hajlandó enni!Egy ismerõsnek a 28. héten levált a lepény, azonnali császár, a baba elöször csak az egyik oldalon, majd a másik oldalon is agyvérzést kapott, sokáig segítették a légzését, több mûtéten is átesett és beültettek a koponyájába valami mágneses kütyüt, ami szabályozza neki a vizet, ezt élete végéig bent kell hagyni, és majd tiniként le kell cserélni a növekedés miatt!Jelenleg december óta kórházban van, mert az egyik mûtétnél elkapott valami fertõzést!Igazából szerintem már a 26-28. héten elég nagy eséllyel életben tudják tartani, ha esetleg mégis megszületik, de számolni kell a károsodással!Ha úgy érzi az ember hogy nagyon fáradt, akkor inkább nem szabad tovább dolgozni és szigorú ágynyugalom, tömni a vitaminokat, nem idegeskedni, nem emelni és így talán minél tovább bent tud maradni a baba, közben biztos kap tüdõérlelõt a mama pedig nagy mennyiségû vénás magnéziumot!
pihenésre ítélik, ott aztán tényleg feküdni kell és lehet csak, illetve naponta figyelik, vérvétel, vizelet, stb. ha gond van, egybõl kéznél az orvos. kap tüdõérlelõt szerintem egybõl. valószínûleg szülésig kórház utána. én a 32-37. végéig voltam bent, aztán egy hetet a babákkal :-)
Nekem a 27. héten kinyílt a méhszájam 1111 és gyakran keményedtem. Kaptam 1 hétig mg infúziót, és utána is szigorú fekvés volt. Kórházban kb. 2 hétig voltam, de utána otthon is szigorúen feküdnöm kellett.
Miért lesz a császár?
Ha az orvosod telefonszáma megvan, és hajlandó pl. éjjel is felvenni, akkor semmi. Megmûtenek és kész. Nálam is ez volt, 1 héttel elõbb beindult. A vajúdás eleje nem vészes, és ha idõben lépsz, akkor nem lesz gond. Az elsõnek mondom, hogy nem mindegy miért?
Nem mindegy, mert nagyon sokszor hallottam már, hogy azért kért valaki császárt, mert félt a szüléstõl és hát ugye ebben az esetben semmi baja nem lenne, ha simán születne a gyerek, legalább nem félne a következõ szülésnél, de ha eü okai vannak a császárnak, akkor tényleg orvosnak telefon és egyebek. Ennyi.
"Nem mindegy, mert nagyon sokszor hallottam már, hogy azért kért valaki császárt, mert félt a szüléstõl és "-re válasz: A félelem akadálya lehet a szülésnek, ez egy hivatalos orvosi szempont a császárhoz. A közkórházakban fõleg azért támogatják a természetes szülést, mert ahhoz nem kell mûtõ és olcsóbb a szülésznõ. Szerencsére nem vagy orvos és nem te fogod eldönteni. A szülések jelentõs ilyen vagy olyan oknál fogva mindenképpen császárral fejezõdik be, ha tetszik neked, ha nem. Lehet, hogy egy nõ szülésnél nem bátor, de attól még lehet bátor olyan dologban, amiben te nyuszika vagy és esetleg még tehetséged sincs hozzá.
A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 19:08" Nem tudom ezt mirefel írtad, ha jól tudom én semmi sértõt nem írtam, csak leírtam röviden ugyanazt amit te is. Ha te sértésnek vetted, az a te problémád, rajtad kívül mindenki értette mire gondoltam, te is, mivel kifejtetted, szóval ha be akarsz szólni legalább okkal tedd.
Nekem is programozott elõtt 2 héttel fájt, de beérve kiderült, hogy csak jósló volt, viszont a szívhang kritikus volt, ezért megcsászároztak. Nekem a szemem miatt lett volna az eredeti császár, végül a baba szívhangja miatt lett. 16 hónapos kislány anyukája
A kérdezõnek! Ha elfolyna a magzatvíz akkor irány a kórház, és ilyenkor elõre vesznek, és megmûtenek.Ha fályások jönnek, és úgy érzed ez már az akkor is írány a kórház, max azt mondják vaklárma és még csak jóslóak.De kérdezd meg a dokidat is. Nekem is progis császárom lesz, mert a kisfiam is császár volt 2 éve.Már én is beszélgettem errõl a dokimmal, csak azt felejtettem el megkérdezni, hogy mi van ha a fájások jönnek! :) Majd problémamentes szülést, és jó egészséget nektek! :) 36+2h kismami
"Mellesleg ha tud valaki olyan orvost aki tutira megcsászároz olyan kismamát akinek az elsõ is császárral lett akkor szóljon mert érdekelne a közeljövõben" soproni kórház Nemrég találkoztam valakivel, aki mesélte, hogy igen erõszakosnak kellett lennie, hogy megpróbálhassa a természetes szülést majd 5 évvel a császár után. (Amúgy persze sikerült, és minden rendben volt.)
Semmi nincs, megindul a szülés, bemész a kórházba és elõbb lesz a császár. Sok ilyen van. Jó babavárást!
Mellesleg ha tud valaki olyan orvost aki tutira megcsászároz olyan kismamát akinek az elsõ is császárral lett akkor szóljon mert érdekelne a közeljövõben Saját tapasztalat, hogy sok orvos van ilyen, fõleg, aki magánkórházban is rendel. Az elsõ válaszadóval ellentétben nem akarnak háborús hõst csináni a vajúdó nõbõl.
Elsõnek: császárt nem lehet csak úgy kérni (sajnos) engem 3 napig hagyott szenvedni a dokim mire hajlandó volt megcsászározni. Direkt megkérdeztem hogy a következõnél mire számíthatok és azt mondták ugyan erre ha nem lesz faros a baba vagy nem lesz gond a hegvastagsággal. Mellesleg ha tud valaki olyan orvost aki tutira megcsászároz olyan kismamát akinek az elsõ is császárral lett akkor szóljon mert érdekelne a közeljövõben :)
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat. Még 1 hónapom van hátra a szülésig, de sokszor olyan érzésem van, hogy nem húzom addig, ezért érdekelt kinek mi a tapasztalata. Nem ez volt a kérdés, de az elsõnek is válaszolok, hogy nem volt választásom, egészségügyi gondok miatt lesz császár.

Ha most lenne a beágyazódásom ezen a héten, de semmi barnázás nincsen, akkor megint nem sikerült a baba?

Legjobb válasz: Barnázás csak lehetséges, de nem törvényszerû, ezen ne is gondolkodj!

Barnázás csak lehetséges, de nem törvényszerû, ezen ne is gondolkodj!
A kérdező hozzászólása: de jó, köszönöm a választ. Remélem akkor sikerült. :)
Remélem mindkettõnknek összejön :)
A kérdező hozzászólása: Szorítok Neked is. Hányadik napon vagy? Van görbéd?
Elvileg Nekem se volt semmiféle barnázásom, és mostanába kellett lennie a beágyazódásnak, ha volt egyáltalán. Görbém: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/2024b88e2a61bd722e04da.. Nektek tünetek amúgy vannak? Én 31-re nem várom, és már majd megõrülök.
Én is a beágyazódás környékén járok! ezért csatlakozom.... Nekem sincs semmi barnázásom... De én is úgy tudom hogy nem is kell hogy legyen, hanem csak lehet... Remélem mindannyiunknak összejön! Akkor teszteltek majd csak ha nem jön a mensi? vagy már elõbb is próbálkoztok?
Én csak a nemvárt után tesztelek, bár már alig bírom. Elõbb nem merem megcsinálni, bár így is félek a nega eredménytõl. Már annyit csaldótam a 4 év során.
Sziasztok, elsõ válaszoló vagyok. Nincs görbém, mert a pé környékén lettem beteg és teljesen feleslegesnek éreztem mérni a hõm. Mióta meggyógyultam mérem, azóta folyamatosan megy felfelé, ma 37.1-et mértem. Már 6 napja késik, de a 2. napon csináltam tesztet és negatív lett, ezért holnap újra próbálom. Jeleim kezdenek lenni, de csak kb 2 napja: mellfeszülés, álmosság, jó étvágy, hasszurka. Megjön érzésem egyáltalán nincs. Barnázni nem barnáztam, de emiatt nem aggódom. Mindegyikõtöknek szurkolok! :)
A kérdező hozzászólása: Nekem tünetem még nincsen, néha hányingerem van, de nem annak tudom be, hiszen még csak most ágyazódik - ha van ott valaki. :) Tesztelni csak akkor fogok, ha a nemvárt napja már vagy 3 nappal elmúlt és nem jött meg, mert nem akarok megint csalódni. Remélem sikerül mindannyiunknak, bár én még messzebb vagyok, mert április 2-ra nem várom.

Jártatok már hasonlo helyzetben mint én? A héten észrevettem, hogy szurkál a gyomrom, van mikor be is görcsölt! Ha ettem akkor elmult, ma kiprobáltam hogy többször ettem hátha ez a baj. Egész nap nem is fájt hanem megint este felé kezd szurkálni!

Nagyon megijedtem a babának nem lesz baja,ugye? Irjatok ha ti is tapasztaltatok ilyet! Furcsa mert csak este kezd el jobban fájni! Vehetek be rá valami gyógyszert?

Legjobb válasz: szia, mennyi idõs terhes vagy? val'szeg a baba nyomja a gyomrodat, hiába vennél be rá bármit is... Velem is volt ilyen..nyugi a baba ebbõl semmit nem érez, nem lesz baja... :)

szia, mennyi idõs terhes vagy? val'szeg a baba nyomja a gyomrodat, hiába vennél be rá bármit is... Velem is volt ilyen..nyugi a baba ebbõl semmit nem érez, nem lesz baja... :)
A kérdező hozzászólása: 13 hetes vagyok de még ahhoz kicsike nem?
szia. Nem kicsi! :D Hiszen körbeveszi a magzatvíz.
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet hogy a baba miatt fáj sõõt görcsöl néha? De akkor miért pont este kezd el ennyire fájni?
1. vagyok. hát... ilyen szempontból még igen, kicsi. Nem õ nyomja..:( Akkor csak a doki marad, de gyógyszert semmiképp ne vegyél be, csak ha doki adja..
A kérdező hozzászólása: Holnap elmegyek a háziorvoshoz! Vagy a védönö nemtud mondani valamit? Már azon is gondolkodtam hogy felhivom! Nemtudom mitöl fájhat de remélem a kicsinek nem lesz baja:(!
Lehet, hogy sok a gyomorsavad.Erõsebben fáj ha le is fekszel?Lehetséges nyitott kicsit a gyomorszáj és a sav mardossa a nyelõcsõvedet is.Ha ugyis mész a házi orvoshoz, majd ajánl valamit.Barátnõmnek szinte mindig fáj a gyomra és neki is fõleg este.Probálj meg rágcsálni háztartási kekszet.Ha enyhül feltehetõleg sav probléma.
A kérdező hozzászólása: Igen akkor is és csak este kezd el jobban fájni! Reggel már nemtudtam feküdni mert nagyon fájt akkor reggeliztem és fél óra mulva elmult!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!