Találatok a következő kifejezésre: Ha a héten még mindig zárt (3 db)

39. hétben mennyire kellene már nyílni a méhszájnak? Ha a 40. hétre még mindig zárt leszek, akkor befektetnek és megindítják a szülést?

Legjobb válasz: Egészséges terhességnél végig zárt a méhszáj és csak a vajúdásnál kezd el kinyílni. Nem mindenhol fektetnek be túlhordásnál, viszont többet kell járni vizsgálatokra. Orvosfüggõ, hogy mikor indítja be a szülést.

Egészséges terhességnél végig zárt a méhszáj és csak a vajúdásnál kezd el kinyílni. Nem mindenhol fektetnek be túlhordásnál, viszont többet kell járni vizsgálatokra. Orvosfüggõ, hogy mikor indítja be a szülést.
Nekem 40+4 naposan indult be a szülés, és még akkor is csak 1 ujjnyira voltam tágulva. Szülésnél jó nagy gátat vágtak. Szóval nembaj hogy még zárva van, elég ha szüléskor nyílik.
Én végig zárt voltam (40 hét 3 napig), de nem emiatt, hanem zavaros magzatvíz miatt indították a szülést. Csak úgy "zártság" miatt nem fogják megindítani, ha minden rendben van amúgy. Amúgy hamar elkezdhetsz nyílni és a szülés még bármikor beindulhat.
A kérdező hozzászólása: Ez most tök megnyugtatott, mert hogy én még totál zárt vagyok, és elsõ babám. Iszok málna levél teát, és szedem mellé Caulopgillum ch 15-öt is, és azt hittem hogy ez akkor már hatni kezd, de ma voltam a dokinál és igaz hogy minden rendben van, egészségesek vagyunk, csak még zárt mindenem s a méhnyak is csak 2, 7-re rövidült.
Én 40+4 hetes vagyok, szombaton teljesen zárt volt a méhszájam (azóta nem nézték). Nekem mindennap kell mennem ctg-re, pénteken és ma is volt uh. Gondolom, egy idõ után beindítják, de ha minden rendben van, akkor nem (csak késõbb). Nekem a ctg is uh. is jó, azt mondják, hogy nagyon jól érzi bent magát a kislányom, hát kíváncsi vagyok, hogy medddig lesz így.

Ha a 40. héten még mindig zárt a méhszáj akkor is meg tudják csinálni a magzatvíz vizsgálatot?

A dokim mondta, hogy mivel a jöv? hétre vagyok kiírva, már ellen?rizni fogják a magzatvíz színét, hogy minden rendben van-e. Viszont mikor legutoljára (kb. 3 hete) megvizsgált, akkor még teljesen zárva volt a méhszáj. Ha még most is így van, akkor is meg tudnak vizsgálni?

Legjobb válasz: szia! nekem ugyan ez volt a baj!így nemtudta nekem se megvizsgálni!szerencsére még idõben indították meg nekem a szülést mivel már zavaros volt a magzatvizem! de semmi baj nem történt a babámmal szép egészséges 4 hónapos kislány!!remélem könnyû szülésed lesz! grat a babához:)

szia! nekem ugyan ez volt a baj!így nemtudta nekem se megvizsgálni!szerencsére még idõben indították meg nekem a szülést mivel már zavaros volt a magzatvizem! de semmi baj nem történt a babámmal szép egészséges 4 hónapos kislány!!remélem könnyû szülésed lesz! grat a babához:)
szia! Nekem a 28.héten voltak görcseim, csak azt tudják megnézni hogy szivárog e víz.CSAKIS NYITOTT MÉHSZÁJNÁL TUDJÁK A SZINÉT IS MEGNÉZNI!!
Ja, azt az elõbb elfelejtettem írni, hogy a 28.hetesen teljesen zárt volta méhszájam.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igazából attól félek, ha zárt a méhszáj, akkor a vizsgálat kedvéért ugye nem állnak neki , hogy "erõszakkal" bekukkantsanak?
Én a 38.hétben vagyok, méhnyak rövidül, zárt a méhszáj.A doki most fogja megnézni a magzatvíz színét, én is aggódom.Zárt méhszájnál lehet-e, mivel a hüvelybe vezetnek csövet.Nem sérül a magzatburok?
Attól, h valaki várandós, még lehet menszesze, a tesztet a nem várt/ várt elsõ napján érdemes legelõször!
Ha normálisan megjön, akkor megnyugodhatsz. De pont "jókor" voltatok együtt...pont ovukor... Miért nem védekezel ha nem akarsz babát?
Tesztet akkor érdemes csinálni, hogyha már késik. Ha rendesen megjön, ugyanolyan intenzitású és hosszúságú mint szokott lenni, akkor megnyugodhatsz.
Szia! Nekem 4 nappal nemvárt elõtt már egyértelmû pozi lett a Clearblue!! A 10-es érzékenyságû elég halványka.. Szerintem megpróbálhatsz egyet, hátha mutat vmit..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!