Találatok a következő kifejezésre: Ha a héten még mindig (185 db)

elmész orvoshoz. Amúgy mi a panasz?
A kérdező hozzászólása: Barnázok. Ezzel kapcsolatban voltam dokinál, írt fel gyógyszert. De nem múlt el a barnázás. Más panaszom nincs.
Hívd fel és szólj neki errõl mihamarabb, mert a barnázásnak el kell múlnia!
Holnap reggel tesztelj! :) Sok sikert! Majd írj, hogy mi lett az erdmény! :) Pozitívat! :)
szia! Nekem is ilyen a folyásom! Én két nap múlva nem várom! a Hõm nekem is stabilnak mondható 36, volt de pár napja 37! Tegnap reggel csináltam egy tesztet, az negatív lett! azt hittem jó, ez a hónap sem sikerült, pár nap múlva megjön! csak a folyásom furcsa, mert ha megjön akkor mindig csak vizes folyásom van, most meg hígan krémes, a színe is stimmel, ilyen fehéres... Nagyon kíváncsi vagyok mi sül ki belõle! van hõgörbéd? Egyébként jó jel hogy a nemvárt napján nem jött még meg! Szerintem holnap reggel tesztelj egyet!
A kérdező hozzászólása: nem jössz át msn-re beszélgethetnénk
A kérdező hozzászólása: persze nem bírtam és ellõttem. olyan negatív mint a csuda. Ez van.

41. hétben vagyok, a méhszájam még mindig csak C:2100, ha nem indul meg akkor császároznak?

Nincs fogadott orvosom.

Legjobb válasz: Szia!Én sem tágultam.Nekem a 41.héten meginditották kaptam prepidilt/méhszájérlelõt/,oxitocint.de semmi.Semmi fájásom nem volt nem is tágultam.A 41.hét végén császároztak./nekem volt orvosom/

Szia!Én sem tágultam.Nekem a 41.héten meginditották kaptam prepidilt/méhszájérlelõt/, oxitocint.de semmi.Semmi fájásom nem volt nem is tágultam.A 41.hét végén császároztak./nekem volt orvosom/
Elõzõ vagyok! Sok sikert, és könnyü szülést! :)
Szia. Nem feltétlenül császároznak. Nekem is ilyen értékem volt, és 40+6naposan megindította a dokim, infúzióval a szülést. Sikerült megszülnöm természetes útón, csak kissé sokáig tartott.
Szia!Nekem a 41+1 napon indították, de nekem teljesen zárt volt a méhszájam is.Nekem ballont helyeztek fel hogy kinyissák a méhszájat, utána burok repesztés, utána oxitocin infulzió.A végén csak azért lett császár, mert 4 óra alatt nem tágultam, és a baba szívhangja nem volt jó.Kiderült kétszer a nyaka köré volt tekeredve a köldökzsinór. Ha nincs semmilyen kockázati tényezõ akkor rendesen megszülheted.Ha nyitva van a méhszájad akkor max burkot repesztenek, és ha nem jönnek rendszeresen a fájások kb. 1-2 óra alatt akkor kapsz oxitocinos infulziót.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, most voltam dokinál, most 2110 volt, talán van még remény:)


Császár után 2 héttel még mindig, ha pisilok behúzódik a köldököm és a varrás tájéka. Normális ez?

Legjobb válasz: Igen, ne aggódj! Kell néhány hét, mire teljesen felépülsz! Ráadásul a mûtét helye még sokáig érzékeny lehet, fõleg a frontokra! Én már lassan négy hete vagyok túl a császáron és most kezdek jobban lenni, de még azért sokszor fájdogál a hasam alja. Jobbulást!

Igen, ne aggódj! Kell néhány hét, mire teljesen felépülsz! Ráadásul a mûtét helye még sokáig érzékeny lehet, fõleg a frontokra! Én már lassan négy hete vagyok túl a császáron és most kezdek jobban lenni, de még azért sokszor fájdogál a hasam alja. Jobbulást!

Változhat még ugye? Ha a 27 hét végére a baba még mindíg medencefekvésű, az nem jelent gondot ugye?

Hiszen van még ideje megfordulni!Ma nagyon megrémített egy kismama,mert szerinte ha eddig nem fordult be a babám,már nem is nagyon fog,és ez biztosan rendellenes,mert neki mind2 babája ilyenkor már réges-régen befordult!Viszont a doki nem mondta hogy ebb?l esetleg császár lenne!Kicsit aggódom....Vagy felesleges??

Legjobb válasz: Még az utolsó pillanatban is megfordulhat! Persze egyre nehezebb forgolódnia, mert egyre kevesebb lesz a hely, ahogy nõ! Neked még bõven van idõd, ne aggódj! Az én lányom a 32. héten fordult be.

Még az utolsó pillanatban is megfordulhat! Persze egyre nehezebb forgolódnia, mert egyre kevesebb lesz a hely, ahogy nõ! Neked még bõven van idõd, ne aggódj! Az én lányom a 32. héten fordult be.
Nyugodj meg, a szülésig még rengetegszer megfordulhat a babád! Onnan jöhet ez a rémisztgetés, hogy a terhesség vége felé egyre kevesebb a hely a babának, és ettõl kevesebbet mozognak általában, de ez nem kõbevésett szabály. Alkattól is függ, van, akinél még utolsó hetekben is vígan ficánkol a baba, mert van bõven hely. Egyébként nemegyszer hallottam már olyat is, hogy a végig fejfekvéses baba a szülés elõtti napokban fordult medencevégûbe...
Felesleges aggódnod. Azok a babák akik 27.héten fejvégûek, azok is átfordulhatnak még....van még helye. Ne aggódj. A hölgy aki felvilágosított, biztosan van tapasztalata, de mint tudjuk ahány terhesség mind-mind különbözik. Nem szabad elhinni mindent. Biztosat csak a dokid mondhat. Én a helyedben nem aggódnék. Én a 2.babámat várom, de mivel már szültem egyet nekem is van tapasztalatom. Viszont tudom, h nem vagyok orvos, és nem érthetek hozzá. Pici babád biztosan tudja hogy kényelmes neki. Amikor itt lesz az ideje megfordul. Ha nem, akkor meg megcsászároznak. Így vagy úgy, de nem szabad megijedni. Meg fog születni, és te irtó boldog leszel!!!:) Dokidtól kérdezz rá, de szerintem akár a legvégén is befordulhat. Szép terhességet, és kellemes babázást! 20+3heteskm (+egy gyönyörû 5 éves kislány anyucija)
Tényleg ne aggódj ezen. Az én babám is faros volt, és az is maradt. Ez nem rendellenesség, ez egy állapot. Ha a babád átlagos méretû, akkor még bõven van helye megfordulni.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!Egy kicsit tényleg megilyedtem!Eddig sem éltem bele magam a természetes szülésbe, mert ki tudja... De most ez tényleg nagyon szíven ütött! Mégegyszer köszi!

Melyik a károsabb? Ha a héten minden este megiszok egy sört, vagy ha péntek este hármat, szombat este meg négyet?

Szóval hogy egészségesebb a májnak? Ha nagy adagban kap alkoholt, vagy ha folyamatosan keveset?

Legjobb válasz: Én minden nap többet megisazok az általad felsoroltaknál. Miért lenne káros?

Én minden nap többet megisazok az általad felsoroltaknál. Miért lenne káros?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Én is inkább a napi egyre szavaznék. Tökéletes lezárása egy napnak :) (Az elõttem hozzászólók n%-át meg nem értem. Minek válaszol ha nem tud hozzátenni semmit a témához?) (Ez az bébi, pontozz le!) (Külön kedvenc az elsõ válaszoló, akinek még a válasz mondatszerkezetét sem sikerült a kérdéshez igazítania.)
ne igyál sört..ez a legegyszerûbb módja.xD
nekem azt mondták az alkoholizmus kialakulhat attól ha 2-3 hónapon keresztül minden nap megiszunk 1-2 pohár sört
utolsó: remélem dohányzol is!! az még egészségesebb..:)
A folyamatos kis mennyiség nem káros. Az egyszerre nagy annál inkább.
ha egyszerre megiszol annyit az biztos károsabb mint a napi egy, de ha mindennap megiszol egyet akkor meg könnyen rászokhatsz
Napi egy sör nem hogy árt, hanem jót is tehet az egészségnek. Rá is szokhatsz ugyan, de ha nem emeled a mennyiséget, akkor nem lehet baj. Ha egyszer jól berúgsz a héten az sokkal rosszabb.

Eshettem teherbe, ha a ciklusom 11-ik napján együtt voltam a párommal? Rá kétnapra éreztem egy kis fájdalmat, amit áttetsző folyás kísért, most pedig ilyen "megfog jönni" érzésem van. (A folyás még mindig megvan) Pedig még van másfél hetem "addig".

Legjobb válasz: Igen, sokszor bebeszéli az ember magának amit szeretne. Én pl. amíg nem estem teherbe mindíg éreztem valamit. Amikor teherbe estem eszembe sem jutott, hogy terhes lehetek egészen addig, amíg rosszul nem lettem egy reggel...én nem is értem hogy van ez????!!!! 21 hetes kismama

Igen, sokszor bebeszéli az ember magának amit szeretne. Én pl. amíg nem estem teherbe mindíg éreztem valamit. Amikor teherbe estem eszembe sem jutott, hogy terhes lehetek egészen addig, amíg rosszul nem lettem egy reggel...én nem is értem hogy van ez????!!!! 21 hetes kismama
Eshettél teherbe, persze, elég jókor voltatok együtt. Elméletileg nem érezhetsz semmit, de én is éreztem, és bejött, jön a baba. De aki nagyon szeretne, az mindig jobban figyeli magát, ezért is érezheted jobban ezeket a tüneteket. Ez inkább lelki dolog. Drukkolok.
ha még van másfél heted "addig", akkor pá napja történt a dolog. semmit nem érezhetsz a terhességgel kapcsolatban, mert fizikai képtelenség. még talán a megtermékenyült petesejt el sem ért a méhedig. minimum egy hét míg a tüneteket hivatalosan rá lehet fogni valamire
Ahogy az elõttem szóló írta, semmit nem érezhetsz.
egyébként leírásod alapján az áttetszõ folyásos nap utáni nap volt a tüszõrepedésed. (ha megelõzõ nap vagy aznap voltatok együtt, akkor van a legnagyobb esélyed a terhességre. (33%) )
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat! Tényleg érzem amit érzek, de lehet hogy már csak bebeszélem magamnak?:) A lényeg, hogy eshettem teherbe...Még pár hét és kiderül Mégegyszer köszi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Egyébként azt mondják, hogy akiegyszer már volt terhes, az a másodiknál jobban megérzi, mert már nagyjából ismeri a tüneteket.Én az elõzõnél csak a 6-ik hét környékén kezdtem el érezni vmit is.azon kívül, hogy nem jött meg.Sajnos Õ nem maradhatott meg:( De ennek már 2 éve.Remélem most több szerencsém lessz.

39. hétben mennyire kellene már nyílni a méhszájnak? Ha a 40. hétre még mindig zárt leszek, akkor befektetnek és megindítják a szülést?

Legjobb válasz: Egészséges terhességnél végig zárt a méhszáj és csak a vajúdásnál kezd el kinyílni. Nem mindenhol fektetnek be túlhordásnál, viszont többet kell járni vizsgálatokra. Orvosfüggõ, hogy mikor indítja be a szülést.

Egészséges terhességnél végig zárt a méhszáj és csak a vajúdásnál kezd el kinyílni. Nem mindenhol fektetnek be túlhordásnál, viszont többet kell járni vizsgálatokra. Orvosfüggõ, hogy mikor indítja be a szülést.
Nekem 40+4 naposan indult be a szülés, és még akkor is csak 1 ujjnyira voltam tágulva. Szülésnél jó nagy gátat vágtak. Szóval nembaj hogy még zárva van, elég ha szüléskor nyílik.
Én végig zárt voltam (40 hét 3 napig), de nem emiatt, hanem zavaros magzatvíz miatt indították a szülést. Csak úgy "zártság" miatt nem fogják megindítani, ha minden rendben van amúgy. Amúgy hamar elkezdhetsz nyílni és a szülés még bármikor beindulhat.
A kérdező hozzászólása: Ez most tök megnyugtatott, mert hogy én még totál zárt vagyok, és elsõ babám. Iszok málna levél teát, és szedem mellé Caulopgillum ch 15-öt is, és azt hittem hogy ez akkor már hatni kezd, de ma voltam a dokinál és igaz hogy minden rendben van, egészségesek vagyunk, csak még zárt mindenem s a méhnyak is csak 2, 7-re rövidült.
Én 40+4 hetes vagyok, szombaton teljesen zárt volt a méhszájam (azóta nem nézték). Nekem mindennap kell mennem ctg-re, pénteken és ma is volt uh. Gondolom, egy idõ után beindítják, de ha minden rendben van, akkor nem (csak késõbb). Nekem a ctg is uh. is jó, azt mondják, hogy nagyon jól érzi bent magát a kislányom, hát kíváncsi vagyok, hogy medddig lesz így.

Mi a véleményetek? 29 hetesen a babám még mindig medencevégű, befordulhat még? Ha igen akkor hanyadik hétig?

Ha nem fordul be akkor biztos császár?

Legjobb válasz: Befordulhat még. Az én elsõ lányom nem fordult be, de nem lett császár, símán megszültem. De ezt orvosa válogatja, hogy vállalja/ajánlja-e. Az én orvosomnál fel szinte fel sem vetült a császár kérdése, azt mondta, csak akkor lesz császár, ha más probléma is felmerül.

Befordulhat még. Az én elsõ lányom nem fordult be, de nem lett császár, símán megszültem. De ezt orvosa válogatja, hogy vállalja/ajánlja-e. Az én orvosomnál fel szinte fel sem vetült a császár kérdése, azt mondta, csak akkor lesz császár, ha más probléma is felmerül.
Az én bébim a 30. héten még medencevégû volt, kicsit izgultam is...aztán 1 héttel késõbb a kórházi UH-n már fejvégûben feküdt! :) Szóval szerintem még nyugi! Biztos be fog fordulni!
Majdnem 32 hetesen fordult meg. 35 hetes Km.
Nyugi a 30. hét után kell hogy beforduljanak. Barátnõm babája már a 20. héten befordult, de ideje is volt újra megfordulni. Van még idõd rá!!!

169cm és 73kg 14éves lány vagyok. Táncolok heti 2-szer 1 és fél órát és el is szoktam menni futni. Le szeretnék fogyni tudom hogy fejlődnie kell a szervezetnek meg minden. De jó lenne ha valaki segítene és adnátok pár tanácsot?

Legjobb válasz: 1. Talan nem jo a hormonhaztartasod, csinalj verkepet. 2. Talan valamit nem tudsz emeszteni, es ha azt elhagyod, akkor nagyon gyorsan fogysz majd. Figyeld, hogy miket nem szeretsz, és azokat hagyd el, kiserletkepp eloszor csak 1-2 napra. Én azt vettem eszre, hogy egyetlen napon, amelyiken nem eszem búzát, húst, olajat, cukrot és tejet, 2-3 kilo lemegy, és a hasambol a puffadas is! (Ezt nehez igy osszehozni, hogy akkor egyaltalan miket egyek, mert olaj es búza mondjuk egy zacskoslevesben es fozelekben is van, ezert 5letnek leirom a menüm: rozskenyér, szalonna, hagyma, fokhagyma, nyers zöldségek, sajtkrém, fõtt tojás, kávé, étcsoki.) Ugyanigy meg kéne talalni, Neked mi akadalyozza az emesztesedet - már ha egyáltalán van yilen.

1. Talan nem jo a hormonhaztartasod, csinalj verkepet. 2. Talan valamit nem tudsz emeszteni, es ha azt elhagyod, akkor nagyon gyorsan fogysz majd. Figyeld, hogy miket nem szeretsz, és azokat hagyd el, kiserletkepp eloszor csak 1-2 napra. Én azt vettem eszre, hogy egyetlen napon, amelyiken nem eszem búzát, húst, olajat, cukrot és tejet, 2-3 kilo lemegy, és a hasambol a puffadas is! (Ezt nehez igy osszehozni, hogy akkor egyaltalan miket egyek, mert olaj es búza mondjuk egy zacskoslevesben es fozelekben is van, ezert 5letnek leirom a menüm: rozskenyér, szalonna, hagyma, fokhagyma, nyers zöldségek, sajtkrém, fõtt tojás, kávé, étcsoki.) Ugyanigy meg kéne talalni, Neked mi akadalyozza az emesztesedet - már ha egyáltalán van yilen.
"egyetlen napon, amelyiken nem eszem búzát, húst, olajat, cukrot és tejet, 2-3 kilo lemegy, és a hasambol a puffadas is! (Ezt nehez igy osszehozni, hogy akkor egyaltalan miket egyek, mert olaj es búza mondjuk egy zacskoslevesben es fozelekben is van, ezert 5letnek leirom a menüm: rozskenyér, szalonna, hagyma, fokhagyma, nyers zöldségek, sajtkrém, fõtt tojás, kávé, étcsoki.) " A rozskenyér ugyanolyan gabona, mint a buza, a szalonna szerintem hús, a sajtkrém tej, az étcsoki cukor, olaj helyett zsir van a szalonnában, tehát az egész értelmetlen, mindet eszel, amiröl azt hiszed, hogy nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!! :)
Jaigen, eszek, de a rozsban van a legkevesebb, e sugy latszik, ekkora csokkentes mar ilyen nagyon szamit, hogy a testsulyom 5%-a eltunik nehany ora alatt.
"és ez az észrevétel mit jelent számodra? hogy ha nem eszel ételt (ezt most viccesen írom, komolyan ne vedd) akkor tömeget veszítesz? amúgy viccen kívül, ha nem eszünk nyilván ahogy leürül a bélcsatornánk úgy tömeget veszítünk. " Szia, 1. soha nem veszitettem ugy tomeget, hogy kevesebbet ettem, vagy noveltem a mozgast. 2. egyaltaan nem jelent kevesebb evest, amit javaslok, hanem MÁST. Ha figyeled, ugy kezdodott, hogy jol beszalonnaztam kenyérrel...! 3. Azta felfedezest jelenti szamomra, hogy vannak dolgok, amiket nem tudok emeszteni, es ha azt elhagyom, akkor elkezd jol mukodni az anyagcserem, ami akadalyozva van, sõt mérgezve van, és egy grammot se adok le, ha mondjuk egy nap összesen egy kanal fozeleket eszem cska, de abban van olaj es búzaliszt.
"egyetlen napon, amelyiken nem eszem búzát, húst, olajat, cukrot és tejet, 2-3 kilo lemegy" és ez az észrevétel mit jelent számodra? hogy ha nem eszel ételt (ezt most viccesen írom, komolyan ne vedd) akkor tömeget veszítesz? amúgy viccen kívül, ha nem eszünk nyilván ahogy leürül a bélcsatornánk úgy tömeget veszítünk. olaj, zsír - makrotápanyag hús - fehérje forrás, ami makrotápanyag többi igazán korrekt. tej, cukor, búza stb. éhezõknek töltelék kaja.
tehát eszel keményítõt. egyél zabot is, valami fantasztikus! õmm.. nem kimondottan rossz ízû vízzel..
Ja, es keményítot se eszek! (Krumplit, rizst, kukoricat nem!) Tehat gabonabol csak rozsot!
úgy tarts kalóriadeficitet (ugye a fogyás alapja) hogy közben sok fehérjét, zöldet, vitaminokat eszel, és ne legyen nagy a kalória deficit sem. egy szóval semmi éhezés, viszont figyelj oda hogy amit eszel az tápláló legyen! nyilván az egyébként is sokszor egészségtelen tápanyag nélküli szemét kajákat mellõzni kell. cukros, fehér lisztes holmikat zárd ki, de legalábbis nagyon kevés ilyet egyél! kezdetnek..
igen, ez kissé áltudományos. amúgy az étcsokiban lehet kevés a cukor. a másik, hogy a fogyást zsírban kéne mérni. és nyilvánvaló, hogy zsír, zsírszövet nem tûnik el/keletkezik kilós mennyiségekben 1-2-(6-10) napok alatt. a másik, ha nem emésztünk valamit, tényleg nem emésztünk akkor abból pont nem nyerünk tápanyagokat és energiát, névleg éhen van a szervezet, akár koplal. így meg tápanyagok nélkül jöhetne az izomvesztés, zsír tartalékolás de nyilván fogyás is. nagy tömeg ingadozás rövid idõ alatt vagy a bélcsatorna ürülésébõl származhat, vagy a vízháztartás változásából. nõknél nagy szerepe van a havi ciklusnak is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!