Találatok a következő kifejezésre: Ha a hétben vagyok, akkor már (122 db)

Ha szinte mindig rosszkedvű vagyok (az elmúlt hetekben-hónapokban), csak akkor van "jobb" kedvem, ha a barátommal vagyok, akkor az már depresszió szerű?

19 éves lány vagyok, az elmúlt hónapokban nagyon megváltozott az életem, vagy inkább én magam...? Életvidám, társaság középpontja-típus voltam. Mostanra viszont nem hogy társaságba nem járok, de barátaim sincsenek! Egyszerűen képtelen vagyok baráti viszony kialakítására. Illetve mindig rossz kedvem van, ha van rá okom, ha nincs. Minden reggel szenvedek, nem akarok felkelni, ha tehetném csak aludnék, napokon keresztül. Utálok kimenni az utcára, csúnyának érzem magam. Sőt, még a mozgásomat, a járásomat is abnormálisank érzem. Nem akarok élni-hangulatom van. Egyedül érzem magam. Sokszor gondolok az öngyilkosságra, mert azzal megszabadulhatnék minden tehertől. Számomra a halál jelenti a megnyugvást. Mellesleg sokszor vannak "dühkitöréseim", illetve sokszor nem tudom kordában tartani az indulataimat, fájdalmamat... Vágyom a fizikai fájdalomra, késztetést érzek, hogy bántsam magam, mert attól mintha kicsit jobb lenne a lelkemnek. A sok hülye megnyilvánulásommal lassan elüldözöm magam mellől a páromat is. Csodálom, hogy még velem van... Tudom, hogy ez nem normális, de azt nem tudom felmérni, hogy mennyire nem az. Illetve, hogy hogyan juthatnék túl ezen az állapoton. Nem akarok így élni.

Legjobb válasz: Mondanám, hogy késõn érõ típus vagy, és ez kamaszkori depresszió, de ez sajnos már több annál. Szerintem mindenképpen kérj segítséget, mert ez lehet depresszió, ami veszélyes, és gyógyítani kell!

Mondanám, hogy késõn érõ típus vagy, és ez kamaszkori depresszió, de ez sajnos már több annál. Szerintem mindenképpen kérj segítséget, mert ez lehet depresszió, ami veszélyes, és gyógyítani kell!
A kérdező hozzászólása: Én nem érzem magam késõn érõnek. Nagyon sok mindent átéltem és végignéztem már, ami bele kényszerített, hogy felnõjjek. Illetve a környezetem is mingiz azt mondja, hogy érettebb vagyok a korosztályomnál
Akkor viszont pláne nem okés. Lehet, hogy most jutottál el oda, hogy elég. Kérj segítséget!

Ha terhes vagyok távozhat a méhnyálkahártya vagy akkor már nem? Azt tudom hogy menstruáció előtt igen de 5 hete nem jött meg és 3 hete volt egy minimális barnás vérzésem? !

Legjobb válasz: Nem igazán értem a kérdésed. :-( A méhnyálkahártya leválása maga a menstruáció. Ha úgy érzed, az utolsó nem volt az igazi, csinálj tesztet.

Nem igazán értem a kérdésed. :-( A méhnyálkahártya leválása maga a menstruáció. Ha úgy érzed, az utolsó nem volt az igazi, csinálj tesztet.
A kérdező hozzászólása: Nekem van egy 5 és fél hónapos Kislányom és nagyon szeretnénk Neki testvért!Mióta megszületett egyszer volt meg igazán a menstruációm 8napig tartott kb másfél hónapja!Azóta volt még egy jelentéktelen vérzésem amit nem is neveznék vérzésnek!Barna szinû foltozás. Tesztet csináltam és azt mutatta hogy nincs baba de Kislányomnál is azt mutatta elõször!Meg vannak a terhesség bizonyos jelei és azért kérdeztem hogy lehetséges e hogy terhességnél is leváljon a nyálkahártya vagy mindenképp csak menstruáció elõtt?
Ha terhes vagy a nyálkahártya nem válhat le. Lehet én gondolkozom hülyén, de annak épp az a lényege, hogy megvastagodjon és megtapadjon benne az embrio. Ha leválik, akkor vetélés.
Szia! Ha még szoptatsz, akkor lehet hogy azért nem állt még rendesen be a vérzésed. Ha nem, akkor vagy vársz még, hogy visszaálljon magától, vagy menj el dokihoz, lehet hogy megkavarodtak a hormonjaid a szülés után.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, segitségemre volt!!!!

Ha a 24. hétben vagyok, akkor már ez a 6. hónap? Vagy még csak az 5.?

Legjobb válasz: 5 és fél hónapos vagy. A heteket el kell osztani 4,44-gyel. Pl.: 40:4,44=9,00...

5 és fél hónapos vagy. A heteket el kell osztani 4, 44-gyel. Pl.: 40:4, 44=9, 00...
Ugyanúgy van, ahogy négy hét egy hónap, 12 hónap egy év és mégsem 4*12, azaz 48 hét egy év, hanem 52. Egyszóval: a terhesség 40 hét, ami általában majnem egész kilenc hónap, de számold ki saját magadnak. Nekem például utolsó mensim február utolsó napján volt, kilenc egész naphónap elteltével, tehát december elsõ napjaiban fogok szülni várhatóan.
Amit sokan rosszul tudnak: a terhesseg 10 HOLDHONAP (1 holdhonap= 4 het, tehat nem 31 nap!) A 9 honap kb.-re jon ki ezaltal.
Szia! Igen valóban 10 holdhónap, az utolsó menstruáció elsõ napjától számított 280 nap. De a 24. hét már így is úgy is a hatodik hónap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Húúú, ez tuti trükk. Ennek a válasznak nagyon örülök, köszi!

A fogyókúra melyik időszaka a legnehezebb? Ha az első héten már túl vagyok akkor már csak könnyebb lesz ugye?

Legjobb válasz: Szerintem akkor a legnehezebb, mikor elfogy a motivációd. Nem fogysz annyit, amennyit kellene, nagyon vágysz az édességre, vagy csak egyszerûen már nem érted, miért is csinálod. 1 hét után még van azért az emberben, majd úgy 3-4 hét után már lehet hogy elkezd csökkenni. Innen a legnehezebb felállni, és igenis folytatni.

Szerintem akkor a legnehezebb, mikor elfogy a motivációd. Nem fogysz annyit, amennyit kellene, nagyon vágysz az édességre, vagy csak egyszerûen már nem érted, miért is csinálod. 1 hét után még van azért az emberben, majd úgy 3-4 hét után már lehet hogy elkezd csökkenni. Innen a legnehezebb felállni, és igenis folytatni.

Szolisok! Ha ezen a héten 2x2 percre voltam, akkor menjek még a héten vagy már csak jövő héten menjek?

Ti hogyan szoktátok?

Legjobb válasz: Aki kicsit is igényes az havonta 1, max 2szer megy, nem hetente háromszor. Egyre csak rondább lesz tõle a bõröd ha ennyiszer mész. Különben sem értem minek? Nézz már ki, süt a nap, az ingyen van ráadásul.

Aki kicsit is igényes az havonta 1, max 2szer megy, nem hetente háromszor. Egyre csak rondább lesz tõle a bõröd ha ennyiszer mész. Különben sem értem minek? Nézz már ki, süt a nap, az ingyen van ráadásul.
A kérdező hozzászólása: ezen a héten kezdem el és nem szándékozok minden héten menni, hanem minden második héten. 20 éves vagyok és csak annyit szeretnék, hogy nyárra legyen alap színem.Kifeküdni a napra nem tudok, mivel a 3.on lakok és elõttünk parkoló van mögöttünk pedig út.
én válaszoltam. inkább már csak jövõhéten!
A kérdező hozzászólása: neked nagyon szépen köszönöm! majd még meglátom!

Ha a babám 28. héten fejvégü akkor már igy is marad vagy még forgolodik?

Legjobb válasz: Még simán megfordulhat!nyugi. Azt mondják a négykézlábállás segít, bár én nem próbáltam :) egyébként enyén bõven a 30. hét után fordult meg.

Még simán megfordulhat!nyugi. Azt mondják a négykézlábállás segít, bár én nem próbáltam :) egyébként enyén bõven a 30. hét után fordult meg.
szerintem már nem nagyon forgolódik. Nekem már a huszadik héten fejvégü volt a lányom. Most 18 hetes terhes vagyok még nem tudom hogy fiu vagy lány és hogy hogy fekszik.
Hát megfordulhat még, de ilyenkor már nem szoktak. Az enyém egyszer megfordult kb ennyi idõsen (szintén fejvégû volt), az csak egy dolog hogy elszenvedett vele vagy fél órát én meg közben azt se tudtam hova legyek kínomban, de még frászt is kaptam hogy na akkor faros lesz, de aztán rájött hogy nem jó úgy neki és visszafordult. Nagy élmény volt az is :D
Én megrájöttem, hogy nem tudok olvasni. Bocsi. Most nagy hülyeséget írtam ( mentségemre teleforól néztem kis képernyõn :/ ) Szóval akkor valószínûleg már nem fordul sehova.
Nem 100%, hogy úgy marad, de remélhetõleg igen!
A kérdező hozzászólása: igen most jol helyezkedik :)
Jah, bocs félreértettem. :D Szóval most jól van fordulva a babád. Szerintem úgy is marad:)
Szia! Én múlt hét szerdán voltam a védõnõnél, akkor faros volt a kis drága. Tegnap a dokinál már fejvégû:) Szóval ne parázz, igaz, hogy nincs már sok helye, de még simán befordulhat:) ) Üdv: 31hkm.
A kérdező hozzászólása: nagyon örülnék neki ha igy maradna vagy legalábbis a végén fejvégü lenne mert én farfekvéses baba voltam és anyukám nagyon megszenvedett velem, ráadásul 4, 2kilos oriásbaba voltam, ennek ellenére természetes uton hozott a világra
A lányom 27 hetesen fejvégû volt, 30 hetesen faros, 32 hetesen pedig ismét fejvégû. Szóval tud még forogni, de az is lehet, hogy így marad. :-) Amúgy rendesen éreztem, mikor átfordult! Azt hittem kijön az oldalamon! :-)

Clearblue digitális tesztnél, ha csak a hetekre vagyok kiváncsi mert azt már tudom, hogy terhes vagyok, akkor is számít hogy melyik napszakban végzem el?

Egy hete késik, két mártogatós teszt pozitív...de a digigális is hcg mennyiséget néz ami reggel elméletileg magasabb, mint napközben, nem? Ezért szokták a teszteket reggel végezni...lehet reggeliből több hetet mutatna mint délutániból?

Legjobb válasz: Egyébként sem biztos, hogy teljesen pontosan megmutatja hány hetes vagy. Szerintem érdemesebb reggelig várni, már nem sok idõ! :)

Egyébként sem biztos, hogy teljesen pontosan megmutatja hány hetes vagy. Szerintem érdemesebb reggelig várni, már nem sok idõ! :)
A kérdező hozzászólása: Könnyû azt mondani:) ))))) Tudom, hogy nem pontos...:)
Szerintem megcsinálhatod délután is. Nagyon kicsi az esélye, hogy reggel több hetet mutatna, ráadásul csalódnál az elsõ UH-on, hogy nem az látszik, amit vártál. Inkább mutasson kisebbet és érjen pozitív csalódás, mint majd aggódj, hogy miért kisebb. Szerintem bontsd fel és hajrá. :) 6 hkm
A kérdező hozzászólása: Természetesen nem bírtam ki reggelig....2-3 hetet írt ki

Ha 7+3 vagyok, akkor a terhesség hétről-hétre rovatban a 7. hetet kell nézni, vagy már a 8. hét vonatkozik rám? Bocsi a hülye kérdésért!

Legjobb válasz: mert a fociban is pl. a 20. perc 11. másodperckor azt mondják, hogy 21. perc, ezért gondoltam :)

A kérdező hozzászólása: mert a fociban is pl. a 20. perc 11. másodperckor azt mondják, hogy 21. perc, ezért gondoltam :)
nyugodtan nézd meg mindkettõt én is így szoktam 27+4 napos kismama
ha hét hetes vagy, az a nyolcadik hét.De csatlakozom az elõzõ válaszolóhoz, nézd mind a kettõt .)
7+3 hét már a nyolcadik hét, de még nem töltötted be. :-) De nézd csak mindkettõt, a baba úgyis a saját ütemében fejlõdik.

Ha menstruáció előtt 1 héttel esik teherbe vki akkor megjön neki a mensije vagy az már kimarad?

Legjobb válasz: Nekem nem jött meg, 21. napon fogant a lányunk (pont egy héttel a mensi elõtt)

Nekem nem jött meg, 21. napon fogant a lányunk (pont egy héttel a mensi elõtt)
Nem kellene megjönnie.

Jövőhét hétvégén (nem) kellene megjönnie. Ha már a peteérésem elmúlt és a menstruáció előtt egy héttel vagyok akkor is teherbeeshetek?

Sokat probálkozunk,mert Nagyon szeretnénk már egy kicsit lehet hogy így is terhes legyek.Vagy csak a peteérés id?szaka számít?.És ha most összejönne akkor nem fog megjönni jöv?hét hétvégén?

Legjobb válasz: ha a peteérés elõtt vagytok együtt akkor igen utánna már semmiféle képpen nem eshetsz teherbe. sok sikert

ha a peteérés elõtt vagytok együtt akkor igen utánna már semmiféle képpen nem eshetsz teherbe. sok sikert
A kérdező hozzászólása: És ez biztos????
vannak rendkívüli peteérések is, de szerintem ne görcsölj ennyire rá, mert az nem jó, tudom könnyû ezt mondani hogy lazíts, de tényleg az kéne hogy élvezzétek a szexet és ne csak a "babagyártás" végett csináljátok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és megprobálok nem minden együttlét után arra gondolni, hogy vajon most sikerül-e.És hátha türelem rózsát terem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!