Találatok a következő kifejezésre: Ha a hétben vagyok, akkor (448 db)

Ha szinte mindig rosszkedvű vagyok (az elmúlt hetekben-hónapokban), csak akkor van "jobb" kedvem, ha a barátommal vagyok, akkor az már depresszió szerű?

19 éves lány vagyok, az elmúlt hónapokban nagyon megváltozott az életem, vagy inkább én magam...? Életvidám, társaság középpontja-típus voltam. Mostanra viszont nem hogy társaságba nem járok, de barátaim sincsenek! Egyszerűen képtelen vagyok baráti viszony kialakítására. Illetve mindig rossz kedvem van, ha van rá okom, ha nincs. Minden reggel szenvedek, nem akarok felkelni, ha tehetném csak aludnék, napokon keresztül. Utálok kimenni az utcára, csúnyának érzem magam. Sőt, még a mozgásomat, a járásomat is abnormálisank érzem. Nem akarok élni-hangulatom van. Egyedül érzem magam. Sokszor gondolok az öngyilkosságra, mert azzal megszabadulhatnék minden tehertől. Számomra a halál jelenti a megnyugvást. Mellesleg sokszor vannak "dühkitöréseim", illetve sokszor nem tudom kordában tartani az indulataimat, fájdalmamat... Vágyom a fizikai fájdalomra, késztetést érzek, hogy bántsam magam, mert attól mintha kicsit jobb lenne a lelkemnek. A sok hülye megnyilvánulásommal lassan elüldözöm magam mellől a páromat is. Csodálom, hogy még velem van... Tudom, hogy ez nem normális, de azt nem tudom felmérni, hogy mennyire nem az. Illetve, hogy hogyan juthatnék túl ezen az állapoton. Nem akarok így élni.

Legjobb válasz: Mondanám, hogy késõn érõ típus vagy, és ez kamaszkori depresszió, de ez sajnos már több annál. Szerintem mindenképpen kérj segítséget, mert ez lehet depresszió, ami veszélyes, és gyógyítani kell!

Mondanám, hogy késõn érõ típus vagy, és ez kamaszkori depresszió, de ez sajnos már több annál. Szerintem mindenképpen kérj segítséget, mert ez lehet depresszió, ami veszélyes, és gyógyítani kell!
A kérdező hozzászólása: Én nem érzem magam késõn érõnek. Nagyon sok mindent átéltem és végignéztem már, ami bele kényszerített, hogy felnõjjek. Illetve a környezetem is mingiz azt mondja, hogy érettebb vagyok a korosztályomnál
Akkor viszont pláne nem okés. Lehet, hogy most jutottál el oda, hogy elég. Kérj segítséget!

Ha utánvéttel küldenek el nekem egy csomagot, akor előfordulhat, hogy egy hét alatt még mindig nem ért ide a csomag? Vagy akkor ne is reménykedjek benne, hogymégideér? Illetve lehet, hogykét hét mire ideér?

Legjobb válasz: szerintem 1 hét alatt oda kellett volna érnie. De van a postának egy info vonala, hívd fel és mond el, hogy honnan adták fel. Ha belföld, akkor 1 hét úgy tudom.

szerintem 1 hét alatt oda kellett volna érnie. De van a postának egy info vonala, hívd fel és mond el, hogy honnan adták fel. Ha belföld, akkor 1 hét úgy tudom.

Mitől van az, hogy ha a hét mindennapján járok sportolni, akkor vannak napok, mikor sokkal nehezebb a mozgás, az edzés? Mitől vagyok lelassulva olyankor?

Olykor keményebb az edzésterv, máskor csak gyengébb napok vannak. De el?fordul minden héten legalább 1x, hogy úgy érzem ólomból vannak a lábaim, le vagyok ragadva, nincs er?m. Ez mit?l lehet??

Legjobb válasz: Szerintem ez mindenkivel így van. Érdemes legalább egy nap pihenõnapot tartani. Pl. Nekem heti 8 edzésem van, viszont kedden és szombaton 2x is van edzésem, így a csütörtököm szabad. A pihenõnap rengeteget segít, plusz azt mondják, hogy nem szabad csak egy dologot csinálni. Ha pl. úszol, akkor érdemes hetente egyszer elmenni futni vagy teniszezni. Az egyoldalú folyamatos terhelés sérülésekhez is vezethet és nagyon sokaknál romlik az eredmény, teljesítés is. Meg sajnos a sport ilyen van amikor nagyon jól megy vagy amikor kevésbbé. Nálam sokat számít, hogy aludtam-e rendesen, mikor ébredtem, tudtam-e rendesen enni stb. (a hétfõ ilyen szempontból nálam nem a legjobb). Ha volt egy nap amikor nagyon megterhelõ edzéem volt, akkor a másnapi általában gyenge lesz.. De nem tudom te mit sportolsz, kérj segítséget az edzõdtõl vagy sportorvostól.

Szerintem ez mindenkivel így van. Érdemes legalább egy nap pihenõnapot tartani. Pl. Nekem heti 8 edzésem van, viszont kedden és szombaton 2x is van edzésem, így a csütörtököm szabad. A pihenõnap rengeteget segít, plusz azt mondják, hogy nem szabad csak egy dologot csinálni. Ha pl. úszol, akkor érdemes hetente egyszer elmenni futni vagy teniszezni. Az egyoldalú folyamatos terhelés sérülésekhez is vezethet és nagyon sokaknál romlik az eredmény, teljesítés is. Meg sajnos a sport ilyen van amikor nagyon jól megy vagy amikor kevésbbé. Nálam sokat számít, hogy aludtam-e rendesen, mikor ébredtem, tudtam-e rendesen enni stb. (a hétfõ ilyen szempontból nálam nem a legjobb). Ha volt egy nap amikor nagyon megterhelõ edzéem volt, akkor a másnapi általában gyenge lesz.. De nem tudom te mit sportolsz, kérj segítséget az edzõdtõl vagy sportorvostól.
A természetes az lenne, hogy vannak nehéz napok és közöttük könnyebbek. Regenerálódni kell. Ha ezt nem engedik, könnyen túledzheted magad, amitõl nem csak a teljesítmény csökken, de az immunrendszer is legynegül és jönnek a rejtélyes betegségek, meg a nem gyógyuló megfázások. Nem tudom mit tehetsz, de módodban áll, e felé kéne változtatni.
Minden bonyolult folyamat ciklikus, ha minden nap edzel ezt fokozottan figyelembe kell venni, ellenkezõ esetben a kisebbik gondod a túledzés lesz a nagyobbak viszont a hosszútávon jelentkezõ ízületi problémák. Sokan próbálták ezt megcáfolni, de senkinek sem sikerült.

Szolisok! Ha ezen a héten 2x2 percre voltam, akkor menjek még a héten vagy már csak jövő héten menjek?

Ti hogyan szoktátok?

Legjobb válasz: Aki kicsit is igényes az havonta 1, max 2szer megy, nem hetente háromszor. Egyre csak rondább lesz tõle a bõröd ha ennyiszer mész. Különben sem értem minek? Nézz már ki, süt a nap, az ingyen van ráadásul.

Aki kicsit is igényes az havonta 1, max 2szer megy, nem hetente háromszor. Egyre csak rondább lesz tõle a bõröd ha ennyiszer mész. Különben sem értem minek? Nézz már ki, süt a nap, az ingyen van ráadásul.
A kérdező hozzászólása: ezen a héten kezdem el és nem szándékozok minden héten menni, hanem minden második héten. 20 éves vagyok és csak annyit szeretnék, hogy nyárra legyen alap színem.Kifeküdni a napra nem tudok, mivel a 3.on lakok és elõttünk parkoló van mögöttünk pedig út.
én válaszoltam. inkább már csak jövõhéten!
A kérdező hozzászólása: neked nagyon szépen köszönöm! majd még meglátom!

Ha 7+3 vagyok, akkor a terhesség hétről-hétre rovatban a 7. hetet kell nézni, vagy már a 8. hét vonatkozik rám? Bocsi a hülye kérdésért!

Legjobb válasz: mert a fociban is pl. a 20. perc 11. másodperckor azt mondják, hogy 21. perc, ezért gondoltam :)

A kérdező hozzászólása: mert a fociban is pl. a 20. perc 11. másodperckor azt mondják, hogy 21. perc, ezért gondoltam :)
nyugodtan nézd meg mindkettõt én is így szoktam 27+4 napos kismama
ha hét hetes vagy, az a nyolcadik hét.De csatlakozom az elõzõ válaszolóhoz, nézd mind a kettõt .)
7+3 hét már a nyolcadik hét, de még nem töltötted be. :-) De nézd csak mindkettõt, a baba úgyis a saját ütemében fejlõdik.

Ha a 24. hétben vagyok, akkor már ez a 6. hónap? Vagy még csak az 5.?

Legjobb válasz: 5 és fél hónapos vagy. A heteket el kell osztani 4,44-gyel. Pl.: 40:4,44=9,00...

5 és fél hónapos vagy. A heteket el kell osztani 4, 44-gyel. Pl.: 40:4, 44=9, 00...
Ugyanúgy van, ahogy négy hét egy hónap, 12 hónap egy év és mégsem 4*12, azaz 48 hét egy év, hanem 52. Egyszóval: a terhesség 40 hét, ami általában majnem egész kilenc hónap, de számold ki saját magadnak. Nekem például utolsó mensim február utolsó napján volt, kilenc egész naphónap elteltével, tehát december elsõ napjaiban fogok szülni várhatóan.
Amit sokan rosszul tudnak: a terhesseg 10 HOLDHONAP (1 holdhonap= 4 het, tehat nem 31 nap!) A 9 honap kb.-re jon ki ezaltal.
Szia! Igen valóban 10 holdhónap, az utolsó menstruáció elsõ napjától számított 280 nap. De a 24. hét már így is úgy is a hatodik hónap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Húúú, ez tuti trükk. Ennek a válasznak nagyon örülök, köszi!

Ha terhes vagyok távozhat a méhnyálkahártya vagy akkor már nem? Azt tudom hogy menstruáció előtt igen de 5 hete nem jött meg és 3 hete volt egy minimális barnás vérzésem? !

Legjobb válasz: Nem igazán értem a kérdésed. :-( A méhnyálkahártya leválása maga a menstruáció. Ha úgy érzed, az utolsó nem volt az igazi, csinálj tesztet.

Nem igazán értem a kérdésed. :-( A méhnyálkahártya leválása maga a menstruáció. Ha úgy érzed, az utolsó nem volt az igazi, csinálj tesztet.
A kérdező hozzászólása: Nekem van egy 5 és fél hónapos Kislányom és nagyon szeretnénk Neki testvért!Mióta megszületett egyszer volt meg igazán a menstruációm 8napig tartott kb másfél hónapja!Azóta volt még egy jelentéktelen vérzésem amit nem is neveznék vérzésnek!Barna szinû foltozás. Tesztet csináltam és azt mutatta hogy nincs baba de Kislányomnál is azt mutatta elõször!Meg vannak a terhesség bizonyos jelei és azért kérdeztem hogy lehetséges e hogy terhességnél is leváljon a nyálkahártya vagy mindenképp csak menstruáció elõtt?
Ha terhes vagy a nyálkahártya nem válhat le. Lehet én gondolkozom hülyén, de annak épp az a lényege, hogy megvastagodjon és megtapadjon benne az embrio. Ha leválik, akkor vetélés.
Szia! Ha még szoptatsz, akkor lehet hogy azért nem állt még rendesen be a vérzésed. Ha nem, akkor vagy vársz még, hogy visszaálljon magától, vagy menj el dokihoz, lehet hogy megkavarodtak a hormonjaid a szülés után.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, segitségemre volt!!!!

Clearblue digitális tesztnél, ha csak a hetekre vagyok kiváncsi mert azt már tudom, hogy terhes vagyok, akkor is számít hogy melyik napszakban végzem el?

Egy hete késik, két mártogatós teszt pozitív...de a digigális is hcg mennyiséget néz ami reggel elméletileg magasabb, mint napközben, nem? Ezért szokták a teszteket reggel végezni...lehet reggeliből több hetet mutatna mint délutániból?

Legjobb válasz: Egyébként sem biztos, hogy teljesen pontosan megmutatja hány hetes vagy. Szerintem érdemesebb reggelig várni, már nem sok idõ! :)

Egyébként sem biztos, hogy teljesen pontosan megmutatja hány hetes vagy. Szerintem érdemesebb reggelig várni, már nem sok idõ! :)
A kérdező hozzászólása: Könnyû azt mondani:) ))))) Tudom, hogy nem pontos...:)
Szerintem megcsinálhatod délután is. Nagyon kicsi az esélye, hogy reggel több hetet mutatna, ráadásul csalódnál az elsõ UH-on, hogy nem az látszik, amit vártál. Inkább mutasson kisebbet és érjen pozitív csalódás, mint majd aggódj, hogy miért kisebb. Szerintem bontsd fel és hajrá. :) 6 hkm
A kérdező hozzászólása: Természetesen nem bírtam ki reggelig....2-3 hetet írt ki

Kiváncsi vagyok ha 39. hétbe vagy és azt mondta a doki hogy 2 ujnyira kivan nyitva akkor naponta kéne vizsgálatra járnom, nem kapok el fertözést?

vagy elég ha mondta a 40 .héten kedden menjek 9:00 re nst re.

Legjobb válasz: Nállunk a korházba 2 naponta hívnak be nst-re de ha elérni a 1cm tágulást akkor naponta és ha párosul hozzá esetleg gépjelezte fájás is akkor haza se engednek mert állandó megfigyelés alatt tartják a kismamákat.És igen sajnos hamarabb lehet fertõzést kapni amire amúgy is nagyobb az esély terhesség alatt.

Nállunk a korházba 2 naponta hívnak be nst-re de ha elérni a 1cm tágulást akkor naponta és ha párosul hozzá esetleg gépjelezte fájás is akkor haza se engednek mert állandó megfigyelés alatt tartják a kismamákat.És igen sajnos hamarabb lehet fertõzést kapni amire amúgy is nagyobb az esély terhesség alatt.
Szia én 1 ujjnyira voltam nyitva és csak 2 hét múlva szültem.És engem is heti 1x rendelt vissza. Vagyis 38 hetesen kezdtem el nyitódni, majd a szülés dátumán kellett újra mennem(10.26), de mivel nem akart még megszületni a fiam, így a betöltött 40hét után kell menni elvileg 2 naponta, tehát 10.28án mentem újra és 29én reggel 6:42kor megszültem :-) Szerintem ha nem használsz az ülõfürdõnél semmi habfürdõ..., akkor nem kaphattok el fertõzést.De ez az én privát véleményem és tapasztalatom. Boldog utolsó heteket, és könnyû szülést

A honfoglaló nevű játékban, ha a heti rangsorban a top 3 százalékban vagyok az azt jelenti, hogy abban a három százalékban vagyok akik a legtöbb pontot gyűjtötték?

csakhogy teljesen egyértelmű legyen.

Legjobb válasz: igen akik a legtöbb gyõzelmet aratták a legtapasztaltabb játékosok ellen ... :) ha ez igaz akkor gratula XD

igen akik a legtöbb gyõzelmet aratták a legtapasztaltabb játékosok ellen ... :) ha ez igaz akkor gratula XD

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!