Találatok a következő kifejezésre: Ha a hétben vagyok, (1218 db)

Mitől van az, hogy ha a hét mindennapján járok sportolni, akkor vannak napok, mikor sokkal nehezebb a mozgás, az edzés? Mitől vagyok lelassulva olyankor?

Olykor keményebb az edzésterv, máskor csak gyengébb napok vannak. De el?fordul minden héten legalább 1x, hogy úgy érzem ólomból vannak a lábaim, le vagyok ragadva, nincs er?m. Ez mit?l lehet??

Legjobb válasz: Szerintem ez mindenkivel így van. Érdemes legalább egy nap pihenõnapot tartani. Pl. Nekem heti 8 edzésem van, viszont kedden és szombaton 2x is van edzésem, így a csütörtököm szabad. A pihenõnap rengeteget segít, plusz azt mondják, hogy nem szabad csak egy dologot csinálni. Ha pl. úszol, akkor érdemes hetente egyszer elmenni futni vagy teniszezni. Az egyoldalú folyamatos terhelés sérülésekhez is vezethet és nagyon sokaknál romlik az eredmény, teljesítés is. Meg sajnos a sport ilyen van amikor nagyon jól megy vagy amikor kevésbbé. Nálam sokat számít, hogy aludtam-e rendesen, mikor ébredtem, tudtam-e rendesen enni stb. (a hétfõ ilyen szempontból nálam nem a legjobb). Ha volt egy nap amikor nagyon megterhelõ edzéem volt, akkor a másnapi általában gyenge lesz.. De nem tudom te mit sportolsz, kérj segítséget az edzõdtõl vagy sportorvostól.

Szerintem ez mindenkivel így van. Érdemes legalább egy nap pihenõnapot tartani. Pl. Nekem heti 8 edzésem van, viszont kedden és szombaton 2x is van edzésem, így a csütörtököm szabad. A pihenõnap rengeteget segít, plusz azt mondják, hogy nem szabad csak egy dologot csinálni. Ha pl. úszol, akkor érdemes hetente egyszer elmenni futni vagy teniszezni. Az egyoldalú folyamatos terhelés sérülésekhez is vezethet és nagyon sokaknál romlik az eredmény, teljesítés is. Meg sajnos a sport ilyen van amikor nagyon jól megy vagy amikor kevésbbé. Nálam sokat számít, hogy aludtam-e rendesen, mikor ébredtem, tudtam-e rendesen enni stb. (a hétfõ ilyen szempontból nálam nem a legjobb). Ha volt egy nap amikor nagyon megterhelõ edzéem volt, akkor a másnapi általában gyenge lesz.. De nem tudom te mit sportolsz, kérj segítséget az edzõdtõl vagy sportorvostól.
A természetes az lenne, hogy vannak nehéz napok és közöttük könnyebbek. Regenerálódni kell. Ha ezt nem engedik, könnyen túledzheted magad, amitõl nem csak a teljesítmény csökken, de az immunrendszer is legynegül és jönnek a rejtélyes betegségek, meg a nem gyógyuló megfázások. Nem tudom mit tehetsz, de módodban áll, e felé kéne változtatni.
Minden bonyolult folyamat ciklikus, ha minden nap edzel ezt fokozottan figyelembe kell venni, ellenkezõ esetben a kisebbik gondod a túledzés lesz a nagyobbak viszont a hosszútávon jelentkezõ ízületi problémák. Sokan próbálták ezt megcáfolni, de senkinek sem sikerült.

Szolisok! Ha ezen a héten 2x2 percre voltam, akkor menjek még a héten vagy már csak jövő héten menjek?

Ti hogyan szoktátok?

Legjobb válasz: Aki kicsit is igényes az havonta 1, max 2szer megy, nem hetente háromszor. Egyre csak rondább lesz tõle a bõröd ha ennyiszer mész. Különben sem értem minek? Nézz már ki, süt a nap, az ingyen van ráadásul.

Aki kicsit is igényes az havonta 1, max 2szer megy, nem hetente háromszor. Egyre csak rondább lesz tõle a bõröd ha ennyiszer mész. Különben sem értem minek? Nézz már ki, süt a nap, az ingyen van ráadásul.
A kérdező hozzászólása: ezen a héten kezdem el és nem szándékozok minden héten menni, hanem minden második héten. 20 éves vagyok és csak annyit szeretnék, hogy nyárra legyen alap színem.Kifeküdni a napra nem tudok, mivel a 3.on lakok és elõttünk parkoló van mögöttünk pedig út.
én válaszoltam. inkább már csak jövõhéten!
A kérdező hozzászólása: neked nagyon szépen köszönöm! majd még meglátom!

Ha szinte mindig rosszkedvű vagyok (az elmúlt hetekben-hónapokban), csak akkor van "jobb" kedvem, ha a barátommal vagyok, akkor az már depresszió szerű?

19 éves lány vagyok, az elmúlt hónapokban nagyon megváltozott az életem, vagy inkább én magam...? Életvidám, társaság középpontja-típus voltam. Mostanra viszont nem hogy társaságba nem járok, de barátaim sincsenek! Egyszerűen képtelen vagyok baráti viszony kialakítására. Illetve mindig rossz kedvem van, ha van rá okom, ha nincs. Minden reggel szenvedek, nem akarok felkelni, ha tehetném csak aludnék, napokon keresztül. Utálok kimenni az utcára, csúnyának érzem magam. Sőt, még a mozgásomat, a járásomat is abnormálisank érzem. Nem akarok élni-hangulatom van. Egyedül érzem magam. Sokszor gondolok az öngyilkosságra, mert azzal megszabadulhatnék minden tehertől. Számomra a halál jelenti a megnyugvást. Mellesleg sokszor vannak "dühkitöréseim", illetve sokszor nem tudom kordában tartani az indulataimat, fájdalmamat... Vágyom a fizikai fájdalomra, késztetést érzek, hogy bántsam magam, mert attól mintha kicsit jobb lenne a lelkemnek. A sok hülye megnyilvánulásommal lassan elüldözöm magam mellől a páromat is. Csodálom, hogy még velem van... Tudom, hogy ez nem normális, de azt nem tudom felmérni, hogy mennyire nem az. Illetve, hogy hogyan juthatnék túl ezen az állapoton. Nem akarok így élni.

Legjobb válasz: Mondanám, hogy késõn érõ típus vagy, és ez kamaszkori depresszió, de ez sajnos már több annál. Szerintem mindenképpen kérj segítséget, mert ez lehet depresszió, ami veszélyes, és gyógyítani kell!

Mondanám, hogy késõn érõ típus vagy, és ez kamaszkori depresszió, de ez sajnos már több annál. Szerintem mindenképpen kérj segítséget, mert ez lehet depresszió, ami veszélyes, és gyógyítani kell!
A kérdező hozzászólása: Én nem érzem magam késõn érõnek. Nagyon sok mindent átéltem és végignéztem már, ami bele kényszerített, hogy felnõjjek. Illetve a környezetem is mingiz azt mondja, hogy érettebb vagyok a korosztályomnál
Akkor viszont pláne nem okés. Lehet, hogy most jutottál el oda, hogy elég. Kérj segítséget!


Milyen ha beindítják a szülést? 39 hetes ikres kismama vagyok. Senki nem gondolta, hogy eddig húzom. Minden rendben van, de ha a héten nem indul be, a jövő héten beindítják a szülést.

Legjobb válasz: Többféle lehetõség van. Nekem is beindították tavaly, kezdték azzal, hogy felhelyeztek egy ballont 24 órára (nem fájdalmas, felhelyezés után megtöltik vízzel, nem is érzed), hogy az tágítsa a méhszájat. Nekem ez erõs jóslófájásokat okozott, délután 3-tól másnap hajnal 5-ig, már 5 percesek voltak, de sajnos csak jóslók, alig tágultam. Az a jó, ha kiesik a ballon, akkor jól tágulsz. Van, akinek zselével próbálnak indítani, nekem az kimaradt. A végsõ megoldás az oxitocinos infúzió, az erõs méhösszehúzódásokat okoz (magyarul vajúdsz). Az 1-2 próbálkozásra be szokta indítani a dolgokat. Nálam sajnos nem mûködött, így császár lett, de nagyon sok pozitív példáról tudok, akiknek megindult így a szülés. Ne izgulj, ha beindítják, már jó kezekben vagy, felügyelet mellett, nem lesz baj.

Többféle lehetõség van. Nekem is beindították tavaly, kezdték azzal, hogy felhelyeztek egy ballont 24 órára (nem fájdalmas, felhelyezés után megtöltik vízzel, nem is érzed), hogy az tágítsa a méhszájat. Nekem ez erõs jóslófájásokat okozott, délután 3-tól másnap hajnal 5-ig, már 5 percesek voltak, de sajnos csak jóslók, alig tágultam. Az a jó, ha kiesik a ballon, akkor jól tágulsz. Van, akinek zselével próbálnak indítani, nekem az kimaradt. A végsõ megoldás az oxitocinos infúzió, az erõs méhösszehúzódásokat okoz (magyarul vajúdsz). Az 1-2 próbálkozásra be szokta indítani a dolgokat. Nálam sajnos nem mûködött, így császár lett, de nagyon sok pozitív példáról tudok, akiknek megindult így a szülés. Ne izgulj, ha beindítják, már jó kezekben vagy, felügyelet mellett, nem lesz baj.
Szia! Nekem is indították. Elõször burkot repesztettek, ez egyáltalán nem fáj. Ha nem indulnak be a fájások ettõl akkor jön az oxitocin infúzió. A vajúdásnál emiatt erõsebbek a fájások, de ki lehet bírni. Én megkértem õket, hogy ne kelljen feküdnöm, mert az nem bírtam. Így 4, 5 óra alatt meg lett a kisfiam. Ne izgulj! Minden rendben lesz. Jó szülést neked! 3 hónapos baba anyukája
De jó neked...! :) Gratulálok a két babához! Nekem elõször infúziót kötöttek, bár már 2 ujjnyira nyitva voltam, de egyáltalán nem voltak fájásaim. Aztán úgy kb. 1-2 óra múlva repesztettek burkot. Nagyon jól reagált a szervezetem, gyorsan tágultam, így burokrepesztéstõl számítva kb. 3, 5 óra múlva meglett a babó. Ha ikreid vannak és nincsenek befordulva, valószínûleg császározni fognak. Neked mit mondtak? Hogy fekszenek a babák? Gyors és könnyû szülést kívánok!
Én elõször kaptam az infúziót, majd méhtágító injekciókat, stb. Állítólag fájdalmasabb, mint a sima szülés, de ki lehet bírni! Az a jó az egészben, hogy "hamar" túl vagy rajta.
Valaki már korábban jól írta, hogy ikerszülés esetén, ha nincs mindkét baba befordulva, császároznak. Én még azt tenném hozzá, hogy szerintem ilyenkor nem indítanak szülést, ha mágától nem indul a betöltött 41 vagy 42. hétig (ebben nem vagyok biztos), akkor ugyancsak császár.
Hát nekem zselét raktak fel, az egybõl meghozta a fájásokat, de egybõl 2 percesek voltak, szünet nélkül, és nagyon erõsek. Én a végén már ordítottam a fájadlomtól. Ha úgy indítják meg, az fájdalmasabb, de felgyorsítja a dolgokat. A burokrepesztés szerintem nem hoz ilyen erõs fájásokat, csak olyanokat, amilyenek amúgy is lennének a természetes módon.

Clearblue digitális tesztnél, ha csak a hetekre vagyok kiváncsi mert azt már tudom, hogy terhes vagyok, akkor is számít hogy melyik napszakban végzem el?

Egy hete késik, két mártogatós teszt pozitív...de a digigális is hcg mennyiséget néz ami reggel elméletileg magasabb, mint napközben, nem? Ezért szokták a teszteket reggel végezni...lehet reggeliből több hetet mutatna mint délutániból?

Legjobb válasz: Egyébként sem biztos, hogy teljesen pontosan megmutatja hány hetes vagy. Szerintem érdemesebb reggelig várni, már nem sok idõ! :)

Egyébként sem biztos, hogy teljesen pontosan megmutatja hány hetes vagy. Szerintem érdemesebb reggelig várni, már nem sok idõ! :)
A kérdező hozzászólása: Könnyû azt mondani:) ))))) Tudom, hogy nem pontos...:)
Szerintem megcsinálhatod délután is. Nagyon kicsi az esélye, hogy reggel több hetet mutatna, ráadásul csalódnál az elsõ UH-on, hogy nem az látszik, amit vártál. Inkább mutasson kisebbet és érjen pozitív csalódás, mint majd aggódj, hogy miért kisebb. Szerintem bontsd fel és hajrá. :) 6 hkm
A kérdező hozzászólása: Természetesen nem bírtam ki reggelig....2-3 hetet írt ki

38. heti UH-n lehet látni, hogy lesz-e haja a babának? Vagy ez nem látszik az UH-n?

Legjobb válasz: Ha van akkor látja a szonográfus. Megkérdezheted! A fej kontúrja ill. körvonala mellett látható szürkés sáv. Lehet, hogy egy kicsit értelmetlen ahogy leírtam, de nekem a 37. héten mondták, hogy van haja a babámnak. Semmit nem láttam így megkérdeztem, hogy hogyan lehet megállapítani és így elmondta ill. megmutatta a hölgy aki ultrahangozott engem. Aztán megszületett a lánykám és tényleg volt és van haja. Üdv,

Ha van akkor látja a szonográfus. Megkérdezheted! A fej kontúrja ill. körvonala mellett látható szürkés sáv. Lehet, hogy egy kicsit értelmetlen ahogy leírtam, de nekem a 37. héten mondták, hogy van haja a babámnak. Semmit nem láttam így megkérdeztem, hogy hogyan lehet megállapítani és így elmondta ill. megmutatta a hölgy aki ultrahangozott engem. Aztán megszületett a lánykám és tényleg volt és van haja. Üdv,
No jó, nekem kis kopaszka fiam született, persze, hogy nem mondott ilyeneket a doki! 1.voltam
Nekem a magzatvízvizsgálaton látta a doki, de akkor már 2 ujjnyira nyitva volt a méhszáj. A szülés elõtt 5 nappal, a 39. héten. Ha már a 38. héten jársz, úgyis hamarosan meglátod a kisbabád!
Nem látni.
Szia! nekem már 30 hetesen mondták 4D UH-on, hogy van haja
Szia! Nekem a 29.heti 4D-n mondták, hogy hajasbaba lesz, meg is mutatta a kis buksijánál a szürke sávot! :)

Ha a hetekhez képest nagyobb a baba, az utalhat rendellenességre, vagy csupán csak nagyobb?

Legjobb válasz: Nekem mindig nagyobb méreteket mondtak az uh-n, mint amekkora a hetek szerint "kellett" volna, hogy legyen. Mindenki azt mondta, hogy szép nagy babám lesz, aztán végül 3410 g és 56 cm teljesen átlagos méretû lett.

Nekem mindig nagyobb méreteket mondtak az uh-n, mint amekkora a hetek szerint "kellett" volna, hogy legyen. Mindenki azt mondta, hogy szép nagy babám lesz, aztán végül 3410 g és 56 cm teljesen átlagos méretû lett.
Szia Nekem is vegig nagyobbnak mondtak ket hettel, es megis rahuztunk ket hetet...szoval igy a 44. heten szultem :) A kisfiam egeszseges, igaz 4100 szuletett, de boldog, es en is az vagyok :)

35 hetes kismami vagyok, gond ha a héten elkezdem a málnalevél teát inni? Lesz valami bajom tőle ha elöbb kezdem?

Legjobb válasz: Nem hiszem. Az én szülésznõm eleve azt mondta, hogy a 35. héttõl igyam és szedjem a homeós bogyókat.

Nem hiszem. Az én szülésznõm eleve azt mondta, hogy a 35. héttõl igyam és szedjem a homeós bogyókat.
Ezt meg anno küldte nekem egy kollegina. . bemásolom neked:-) Málnalevéltea Szülés elõtt mikortól és mennyit érdemes inni a málnalevélteából?Mi a hatása ennek a természetes anyagnak a szervezetre, miért könnyíti meg a szülést? A málnalevéltea (3dl víz és 1 teáskanál szárított málnalevél) a szülés természetes elõkészítésére használatos módszerek között annak ellenére az egyik legismertebb, hogy hatásmechanizmusát még nem tisztázta a tudomány. Mégis széles körben alkalmazzák, hiszen a gyakorlott bábák tapasztalatai szerint erõteljesen fellazítja a kismedence izomzatát, és így megkönnyíti a tágulást. A málnalevéltea méregtelenítõ és salaktalanító hatással is rendelkezik;az anyagcsere folyamatát a beleken keresztül serkenti, és salaktalanítással hozzájárul ahoz, hogy a szervezet egészséges maradjon. Hatásának titka valószínûleg az, hogy az intenzív bélmozgások ingerlik a méhet , s ez fokozza a méh izomtónusát. A várandósság 34. hetének végétõl érdemes rendszeresen fogyasztani (napi 2 csésze tea elegendõ). Szülés után is kortyolgathatjuk, hiszen a korai gyermekágyban esetlegesen lomhább bélmûködést hatékonyan serkenti. Véleményem, tapasztalatom: Én is ittam, 40.héten szültem meg a kisfiamat. Õ az elsõ babánk. 10:30körül kezdõdtek a fájásaim, 16:15kor, fájdalomcsillapító nélkül, természetes úton hoztam világra Zsombit, 3, 87kg-al. :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, akkor ma el is kezedm inni :-)

Melyik a károsabb? Ha a héten minden este megiszok egy sört, vagy ha péntek este hármat, szombat este meg négyet?

Szóval hogy egészségesebb a májnak? Ha nagy adagban kap alkoholt, vagy ha folyamatosan keveset?

Legjobb válasz: Én minden nap többet megisazok az általad felsoroltaknál. Miért lenne káros?

Én minden nap többet megisazok az általad felsoroltaknál. Miért lenne káros?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Én is inkább a napi egyre szavaznék. Tökéletes lezárása egy napnak :) (Az elõttem hozzászólók n%-át meg nem értem. Minek válaszol ha nem tud hozzátenni semmit a témához?) (Ez az bébi, pontozz le!) (Külön kedvenc az elsõ válaszoló, akinek még a válasz mondatszerkezetét sem sikerült a kérdéshez igazítania.)
ne igyál sört..ez a legegyszerûbb módja.xD
nekem azt mondták az alkoholizmus kialakulhat attól ha 2-3 hónapon keresztül minden nap megiszunk 1-2 pohár sört
utolsó: remélem dohányzol is!! az még egészségesebb..:)
A folyamatos kis mennyiség nem káros. Az egyszerre nagy annál inkább.
ha egyszerre megiszol annyit az biztos károsabb mint a napi egy, de ha mindennap megiszol egyet akkor meg könnyen rászokhatsz
Napi egy sör nem hogy árt, hanem jót is tehet az egészségnek. Rá is szokhatsz ugyan, de ha nem emeled a mennyiséget, akkor nem lehet baj. Ha egyszer jól berúgsz a héten az sokkal rosszabb.

Mi van vele? Ha a barátommal vagyok (3 hete vagyunk együtt de 2 éve ismerjük 1mást) egyszerűen magamban harcolok magammal hogy álljak le a gondolataimmal ..

mert egyszer?en annyira kívánom és olyan perverz gondolataim vannak hogy csak na. És néha elkezdek magamon nevetni emiatt. Miért van ez? Meghülyültem? XD

Legjobb válasz: nyugi én is ilyen vagyok, semmi baj nincs ezzel a pasik csak örülnek neki :D

nyugi én is ilyen vagyok, semmi baj nincs ezzel a pasik csak örülnek neki :D
nincs ezzel semmi gáz! :D nálam is ez a helyzet. egyszer eljön az idõ mikor valóra válthatod a gondolataidat.. ;)
Igen, néha velem is van ilyen.:D Nem hülyültél meg, nyugi. Ez mind csak azt mutatja, hogy mennyire szereted, vagy kívánod... bár én nem mondanám el a barátomnak, hogy ilyennel fantáziálok, de sztem ezzel semmi gáz.(:
2 hete vagyok együtt a barátommal. Én is fantáziáltam, el is mondtam neki miröl, és akkor rájött hogy kívánom nagyon is, és akkor volt az elsö szex. Nem akart addig rám mozdulni míg nem látta hogy készen állok. Így észrevette, és nagyon jó volt vele, és persze úgy történt minden mind a képzeletembe:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!