Találatok a következő kifejezésre: Ha a gyerek után tgyás-t, (4 db)

Ha a kisebbik gyerek után tgyás-t, majd gyedet kapok, igényelhet-e a férjem ezzel egyidőben a nagyobbik után gyest?

Sok játszótéri mama csinálja így, de sztem nem szabályos...

Legjobb válasz: Szia! Én ilyenrõl még nem hallottam,hogy ezt valaki el tudta volna intézni.De,ha mégis,az csalásnak minõsül,és csak idõ kérdése mikor derül ki.Aztán a visszafizetés a büntetésekkel együtt,meg amit ez maga után von,hát szerintem jobb ha megkíméled magatokat ettõl.Mi lenne itt,ha minden gyerek után lehetne igényelni egy családban?Képzelheted hová jutnánk,a hogy is fogalmazzak szépen,nos azokra a családokra gondolok,akik még hírbõl sem ismerik a munkát,de be mernek vállalni egy csomó gyereket a semmire,segélyekért tartják a markukat,abból élnek,és tartják el a gyerekeiket,amiért más dolgozik. Így is eleget fizetnek nekik,habár véleményem szerint egy ft-ot sem kéne annak,akinek nem volt munkaviszonya. Szerintem ne próbáld magatokat bajba keverni,üdv

Szia! Én ilyenrõl még nem hallottam, hogy ezt valaki el tudta volna intézni.De, ha mégis, az csalásnak minõsül, és csak idõ kérdése mikor derül ki.Aztán a visszafizetés a büntetésekkel együtt, meg amit ez maga után von, hát szerintem jobb ha megkíméled magatokat ettõl.Mi lenne itt, ha minden gyerek után lehetne igényelni egy családban?Képzelheted hová jutnánk, a hogy is fogalmazzak szépen, nos azokra a családokra gondolok, akik még hírbõl sem ismerik a munkát, de be mernek vállalni egy csomó gyereket a semmire, segélyekért tartják a markukat, abból élnek, és tartják el a gyerekeiket, amiért más dolgozik. Így is eleget fizetnek nekik, habár véleményem szerint egy ft-ot sem kéne annak, akinek nem volt munkaviszonya. Szerintem ne próbáld magatokat bajba keverni, üdv
A férjed miért akarna gyesre menni, ha te otthon leszel a gyerekekkel???Miért nem dolgozni akar???
Te, ez milyen jó ötlet, utánanézek! Megsúgom, hogy gyes mellett lehet teljes munkaidõben munkát vállalni, tehát nem változik valójában semmi, viszont huszonegynehányezer forinttal több lesz az otthoni kasszában. Szomorú, hogy ezt te kedves kommentezõ sajnálod, mert hidd el, piszok nehéz 2 gyereket nevelni gyedbõl, ami a fizud 70%-a és magadon kívül két picit is el kell látnod belõle.
Ja, tudom milyen nehéz, én a harmadikat várom de ne legyetek már ostobák!!!! Nem olvassátok el a nyomtatványokat mikor igényeltek valamit???Szerintem olvassátok el, hogy mielõtt igényeltek valamit, mit kell bejelenteni, ill mirõl kell lemondani. Ha nem ennek megfelelõen jártok el, az csalás, törvénysértés, amiért felelõsségre vonnak. Gondoljátok, ha erre lehetõség lenne, akkor nem használnák ki ezt az emberek??De nincsen sajnos, legalábbis törvényesen nincs, hát ez van. Üdv
Természetesen nem lehet, ez csalás. Persze hogy mindenkinek jól jönne a plusz pénz, de akkor sem lehet. Én meg azt sajnálom, hogy ezt mégis sokan megteszik. Lehet, ha nem húznának le ennyi pénzt csalással az emberek, akkor több jutna a tényleg válságban élõ családoknak. Nem azokat sajnálom, akik hírbõl sem ismerik a munkát és a segélyért szaporodnak (na õk tényleg csak szaporodnak), hanem azokat, akik mindketten dolgoznak, és a gyerek már pár hónaposan megy a bölcsibe, mert különben éhenhalnának. Csak sajnos az állam is ott lop ahol tud, hát ilyen példa van az emberek elõtt. De ez akkor is csalás és szerintem etikátlan is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, néhány észrevétel: -a munkahelyemen /egyetem/ dolgozó TB-ügyintézõ is úgy tudja, hogy lehet egyszerre 2 ellátást igényelni -a MÁK-nál elhajtottak minket, de jogszabályi hivatkozást õk sem tudtak mondani -két anyukáról is tudok, aki kérvényét ugyenez a MÁK befogadta, a gyest apukának folyósítani kezdték úgy, hogy a kérvényen becsületesen megjelölték, hogy anyuka is kap ellátást a kicsi után -az nem válasz, hogy akkor tudnánk róla, mert pont ezért kérdeztem: hátha tudtok róla?! Ja, és köszi, a férjem dolgozik :-).
Szerintem az az etikátlan, hogy havi kb. 10.000.- Ftból kell eltartanod egy még egy gyereket...

Ha a gyerek születése után akarom igénybe venni a TGYÁS-t akkor elég a kórházban kapott igazolás, vagy vissza kell menni a terhesgondozóba és ott igazolják le, hogy hányszor voltam gondozáson?

Legjobb válasz: úgy emlékszem,a TGYÁShoz nem kell arról igazolás, hogy hányszor voltál gondozáson, az az anyasági segélyhez kell. (4 alkalomnak kell meglennie.) Azt már szülés elõtt jobb ha odaadja a dokid. (vagy védõnõ, kinél hogy mennek a dolgok.)

úgy emlékszem, a TGYÁShoz nem kell arról igazolás, hogy hányszor voltál gondozáson, az az anyasági segélyhez kell. (4 alkalomnak kell meglennie.) Azt már szülés elõtt jobb ha odaadja a dokid. (vagy védõnõ, kinél hogy mennek a dolgok.)
A TGYÁS-hoz nem kell igazolás hogy hányszor voltál terhesgondozáson, az anyaságihoz kell, és nem kell visszamenni a terhesgondozóba, a kórházba kapsz róla igazolást aznap amikor hazaengednek.Én most igényeltem mind a kettõt egy hónapja és már a TGYÁS-t is és az anyaságit is megkaptam.TGYÁS-hoz a kórházi OEP-es igazolás kell, hogy ott szültél.Ezt is és minden papírt aznap kapsz meg amikor hazamész a kórházból.
Második vagyok.Még annyit, hogy nekem nem a kiskönyvet nézték hogy hány pecsét van, hanem a kórházi számítógépbe volt, hogy voltam e a kötelezõ vizsgálatokon (vérvétel, ultrahangok, NST).És így több alkalom jött ki mint amennyi pecsétem volt, mert nekem ultrahangon sose pecsételtek.
Az hogy hányszor voltál gondozáson nem a TGYÁS-hoz kell, hanem az egyszeri anyasági segélyhez.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!


Mennyi tgyás-t kapok, ha a második gyerek akkor születik, mikor az első után lejár a gyes?

Most tervezzük a kistesót és nem tudom, hogy mi alapján fogják számolni a tgyás-t illetve a gyed-et. Április 1-én jár majd le a gyes-em. Ha mondjuk ez év végén vagy jöv? év elején teherbe esek, akkor áprilisba kiveszem még a bent lév? szabikat utána meg táppénz a szülésig. (mert állandó éjszakás m?szakban kellene dolgoznom, abba meg terhesen nem lehet,törvényi el?írás) Tegyük fel, hogy októberben szülök mondjuk. Mennyi lesz a tgyás és a gyed?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!