Találatok a következő kifejezésre: Ha a fogyaszt, akkor (50 db)

Ha a számítógépem fogyaszt 450 W ot akkor egy hónapban mennyibe kerül?

Ezt hogy kell kiszámolni?

Legjobb válasz: Egy óra használat után fogyaszt 0.45 kw-ot Az tíz óra óra folyamatos használat után 4.5 kw Ha 2 órát használod a gépet mindennap akkor az egy 30 napos hónapban 13.5 kw áram... Egy kw áram áfás ára kb 50 forint! Egy hónapban az összes áramköltsége a gépnek maximum Hetesszáz azaz 700 forint.... A monitor fogyasztása nincs beleszámolva de az sem lehet több havi 200 forintnál.. A számítógéped ennyit fogyaszt ha maximálisan van terhelve és annyi hardver bele van építve amennyit csak elbír a 450 wattos tápegysége.. Egyébként a fogyasztása annak függvényében változik hogy éppen mire használod...

Egy óra használat után fogyaszt 0.45 kw-ot Az tíz óra óra folyamatos használat után 4.5 kw Ha 2 órát használod a gépet mindennap akkor az egy 30 napos hónapban 13.5 kw áram... Egy kw áram áfás ára kb 50 forint! Egy hónapban az összes áramköltsége a gépnek maximum Hetesszáz azaz 700 forint.... A monitor fogyasztása nincs beleszámolva de az sem lehet több havi 200 forintnál.. A számítógéped ennyit fogyaszt ha maximálisan van terhelve és annyi hardver bele van építve amennyit csak elbír a 450 wattos tápegysége.. Egyébként a fogyasztása annak függvényében változik hogy éppen mire használod...

Ha a laptop/mobil töltőt bedugva hagyom, akkor fogyaszt áramot?

Ha rajta van a laptop/mobil ? és ha nincs?

Legjobb válasz: Ha rajta van /tölti/, egyértemûen fogyaszt. De ha a töltõt bedugva hagyod és nem töltöd egyikiet sem, akkor is "szökik" az áram.

Ha rajta van /tölti/, egyértemûen fogyaszt. De ha a töltõt bedugva hagyod és nem töltöd egyikiet sem, akkor is "szökik" az áram.

Ha tempomattal megyek akkor többet fogyaszt a kocsi?

Megyek 110 Km/h-val 5.ben 3000 pörög a kocsi, benyomom a tempomatot akkor többet fogyaszt, mintha én nyomnám neki?

Legjobb válasz: Nem fogyaszt többet.

Nem fogyaszt többet.
Nem, de annak okán igen, ha nem sík úton mész, mert az azért küzd, hogy 110-zel haladj.Végül is, sokan rálépnek a gázra, ha emelkedõhöz érnek, szóval nem fogyaszt többet.
Egyenes úton nem. Emelkedõn, mivel MINDENÁRON tartani akarja a sebességet, akkor is, ha nem bírja a motor - igen.
MINDEN esetben kevesebbet fogyaszt. Ez abból adódik, hogy te a lábaddal soha nem fogsz tudni olyan egyenletesen gázt adni, mint az elektronika. A hegyen felfele is kevesebbet fogyaszt összehasonlításként a lábadhoz, mivel ha te is folyamatosan tartani szeretnéd a 110 et te is nyomnád neki, csak nem olyan egyenletesen...
A kérdező hozzászólása: ebben teljes mértékben igazad van!


Ha a laptop ki van kapcsolva, de be van dugva a hálózati kábel a konnektorba, akkor fogyaszt valamennyi áramot, és ha igen, akkor mennyire jelentõset?

Még mobiltöltõknél hallottam, hogy a teló nélkül is fogyaszt valamennyit, és a TV is egy kicsit, ezért kérdeztem meg.

Legjobb válasz: A transzformátor maga valamennyit mindenképpen fogyaszt.

A transzformátor maga valamennyit mindenképpen fogyaszt.
igen, fogyaszt valamennyit, de ez igazán kevés , kb 2ft , 24 órában ,
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, szerintem ekkora költséget elbírok, fõleg hogy nehezen elérhetõ helyen van a konnektor.
Igen, fogyaszt, még ha nem is sokat.

Ha a szoptatás fogyaszt, akkor én miért híztam a szülés óta 7 kilót?

Pedig nem pici babát emelgetek, lányom négy és fél hónapos és 7770gramm!

Legjobb válasz: Babonaság. Ha többet eszel, mint amennyi kalóriára szükséged van, akkor semmi sem fogyaszt. Én a szoptatás alatt csak híztam-híztam. Csak 3 év múlva tudtam leadni a felszedett 30 klót. De leadtam!! :)))

Babonaság. Ha többet eszel, mint amennyi kalóriára szükséged van, akkor semmi sem fogyaszt. Én a szoptatás alatt csak híztam-híztam. Csak 3 év múlva tudtam leadni a felszedett 30 klót. De leadtam!! :) ))
A szoptatás nem fogyaszt, a hormonok azon dolgoznak, hogy mindig legyen tartalék, amibõl tejci lehet. Nem feltétlenül kell azonban hízni, mert nem lesz több tej, ha mértéktelenül eszel. Én napi 5 étkezéssel, édesség kihagyásával (na jó, néha bûnözök :-)), zsírmentes kajával egy grammot se híztam egyik szoptatás alatt sem. Igaz, nem is fogytam, de utána igen.
Szerintem is hujeség.En mar 2 éve szoptatok és felszedtem jo 10 kilot.

Ha nem töltök semmit, de a konektorban benne van a töltő, akkor fogyaszt áramot?

Legjobb válasz: Igen. Ha felmelegszik az adapter, akkor amit hõenergiában lead, azt a villamos energiából nyerte. Egyszer lemértem fogyasztásmérõvel egy régi IBM notebook töltõt. 10W-ot! fogyasztott, úgy, hogy nem volt bedugva a notebookba csak a konnektorba! Nem véletlenül mondják, hogy húzz ki mindent az áramból, ha hosszabb távra magára hagyod a kütyüid. A TV, cd játszó, stb. csak 1-2W-ot fogyaszt készenléti állapotban, de ha veszel 5 ilyen "kikapcsolt" eszközt, már egy mûködõ wifi router teljes havi fogyasztását fedezné. Megoldás: Távirányítós konnektorba a hosszabbító, és egy gombnyomással lekapcsolod az összes nem használt kütyüt. Vagy kapcsoló gombos konnektorral.

Igen. Ha felmelegszik az adapter, akkor amit hõenergiában lead, azt a villamos energiából nyerte. Egyszer lemértem fogyasztásmérõvel egy régi IBM notebook töltõt. 10W-ot! fogyasztott, úgy, hogy nem volt bedugva a notebookba csak a konnektorba! Nem véletlenül mondják, hogy húzz ki mindent az áramból, ha hosszabb távra magára hagyod a kütyüid. A TV, cd játszó, stb. csak 1-2W-ot fogyaszt készenléti állapotban, de ha veszel 5 ilyen "kikapcsolt" eszközt, már egy mûködõ wifi router teljes havi fogyasztását fedezné. Megoldás: Távirányítós konnektorba a hosszabbító, és egy gombnyomással lekapcsolod az összes nem használt kütyüt. Vagy kapcsoló gombos konnektorral.
igen, nem viccbõl szajkózza mindenki hogy ki kell húzni a töltõt a konnektorból töltés után. Az okosabb telefonok mg külön fel is hívják rá a figyelmet, ha elõbb a telefont szeded le a töltõrõl, és a töltõ még konnektorban van.

Ha mondjuk telepítek egy programmot és készenlétbe teszem a gépet az fogja telepíteni és ha készenlétbe van akkor fogyaszt áramot?

Legjobb válasz: 1. Hibernálva nem fogyaszt többet mint amikor ki van kapcsolva, gyorsan indul, a mentett memóriatartalmat visszatölti és huss. Ennél a megoldásnál bezárja az alkalmazásokat. 2. Készenlétben is csak nagyon keveset, viszont készenlétbõl sokkal hamarabb elindul, hisz a memória tartalma megmarad, mindent ott folytat ahol abbahagyta. Nem ajánlott egyik megoldás sem telepítésnél, a legjobb amit tehetsz hogy kikapcsolod a monitort, azzal is spórolva.

1. Hibernálva nem fogyaszt többet mint amikor ki van kapcsolva, gyorsan indul, a mentett memóriatartalmat visszatölti és huss. Ennél a megoldásnál bezárja az alkalmazásokat. 2. Készenlétben is csak nagyon keveset, viszont készenlétbõl sokkal hamarabb elindul, hisz a memória tartalma megmarad, mindent ott folytat ahol abbahagyta. Nem ajánlott egyik megoldás sem telepítésnél, a legjobb amit tehetsz hogy kikapcsolod a monitort, azzal is spórolva.
Készenlétben nem telepít. Ne próbálkozz vele, el fogja rontani a folyamatot. És biztosan fogyaszt valamennyit, de minimálisat, mivel semmi mozgó alkatrész nem megy olyankor.
Nem. A programok nem dolgoznak hibernálva/készenlétben/alvó állapotban stb.. De viszont ha pl leugrasz 5 percre a boltba, és nem akarod addig kikapcsolni a gépet, érdemes így hibernálni, mert kb felére csökken a fogyasztása, és miután hazaértél csak 1 gombnyomás és gépezhetsz tovább. Persze még így is sokkal többet fogyaszt mintha ki lenne kapcsolva. Én ezeket nem is nagyon használom, csak fürdés közbe teszem alvóba max, ha hosszabb távra vagyok távol inkább kikapcsolom.
Készenlét és hibernálás nem egyezõ állapotok. Hibernáláskor a memória és a munkamenet egyaránt a háttértárra kerül és a számítógépet teljesen áramtalanítani lehet (lehúzni az elektromos hálózatról), de áramtalanítás nélkül az általános fogyasztása 16 wattóra körül van. (ahogy a kikapcsolt számítógépeknek szokott) A készenlét egy alacsony energiafogyasztású állapot, ilyenkor a számítógép mûködik, de a processzor nagyon alacsony órajelen jár, gyakorlatilag nem is mûködik, a memória tartalma azonban nincs a háttértáron, így áramtalanítás esetén valószínûleg adatvesztés következik be.
sztem a 85W a csúcsteljesítmény. Tehát maximális fényerõ mellett értendõ.
Napi 40-50 Ft.
A PRIMER ÁRAMKÖR ÁRAM FELVÉTELÉT MIMDENKÉPP FOGYASZTJA. EGY AMPER MÉRÉVAL KI TUDOD SZÁMOLNI A FOGYASZTÁST (WATT)
Szerintem is fogyaszt áramot.
mindenféleképpen fogyaszt áramot! ha a füledet oda rakod a tölötöhöz akor egy enyhe búgást lehet halani
Ill. olyan minimálisat, hogy az elhanyagolható
Igen, ugyanannyit, mintha rá lenne kapcsolva a telefon. Villamosipari cégnél dolgozom, és a céges újságban benne volt példának, mint energiapazarlás.
Fogyaszt áramot akkor is
Fogyaszt áramot, de kevesebbet, mint amikor rá van kapcsolva a telefon. Nekem elhiheted, a BME villamosmérnöki karára járok, csak tudom, hogy van ez. Ha nincs rákötve a telefon, akkor csak annyit fogyaszt, amennyi a trafó ellenállásából adódik.
Nem fogyaszt áramot, csak ha a telefon akkuját tölti. Könyen ellenõrizheted, mert áramfelvételnél melegszik, de ha a telefon nincs rádugva, akkor hideg marad, nem vesz fel áramot
és ha új típusú telefontöltõrõl van szó? amibe USB kábelt kell dugni? (Sony Ericsson X8-as töltõje is ilyen) Please Help!
1 wattnál kevesebbet, mert nem tudja kiirni a fogyasztásmérõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!