Találatok a következő kifejezésre: Ha a fogamzásgátlót szed (478 db)

Ha a fogamzásgátlóra szedek antibiotikumot akkor az annyira legyengíti mint ha nem is szednék fog.gátlót?

Legjobb válasz: A kettõ nem üti egymást. Az egyik hormont tartalmaz a másik meg ami a bacik ellen jó. Az a lényeg, hogy ha lehet ne tejjel vagy szénsavas üditõvel vedd be és ha lehet ne egyszerre, mert a gyomornak nem tesz a legjobbat ha egyszerre túl sok gyógyszert kap.

A kettõ nem üti egymást. Az egyik hormont tartalmaz a másik meg ami a bacik ellen jó. Az a lényeg, hogy ha lehet ne tejjel vagy szénsavas üditõvel vedd be és ha lehet ne egyszerre, mert a gyomornak nem tesz a legjobbat ha egyszerre túl sok gyógyszert kap.
Elõzõnek: alap, hogy antibiotikumot nem szedünk fogamzásgátló mellé, vagy ha igen akkor mellé kell védekezni. Elég nagy hülyeséget írtál, ne haragudj Kérdezõnek: igen ha antibiotikumot szedsz fogamzásgátló mellett és nem védekezel mellé, ugyanúgy teherbe eshetsz, mintha nem szednél fogigátlót egyáltalán :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) és mikorra fog visszaállni a rendes védettség??
"Kérdezõnek: igen ha antibiotikumot szedsz fogamzásgátló mellett és nem védekezel mellé, ugyanúgy teherbe eshetsz, mintha nem szednél fogigátlót egyáltalán :) " Ez nem igaz, ne terjesszünk rémhíreket! Nem igaz, hogy "ugyanúgy teherbe eshetsz". Igen, csökkenti a hatását pár százalékkal, de nem abszolút megszünteti. Szóval kiegészítõ védekezés ajánlatos, de a tabletta még antibiotikummal együtt is hatásosabb védekezés, mint mondjuk a megszakításos közösülés. No és egy kis hivatalosabb állásfoglalás a témában: http://www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&type=43&menu.. Tehát plusz védekezés ilyenkor nem árt, fõleg ha nagy az antibiotikum kezelés, és az abbahagyása után kb. még egy hétig ajánlott a plusz védekezés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ=)

Ha valaki fogamzásgátlót szed, plusz PCO szindrómája van, és három hete volt a párjával, akkoris max egy cseppnyire ment el benne, sőt azóta még megvonásos vérzés is volt attól még lehet terhes?

persze én szedtem bogyókat, és tényleg három hete voltam párommal, de a menzikor nem egy hét szünetet hagytam hanem kett?t, mert csak most mentem kontrollra belgyógyászhoz kai felírhatja, és azthittem hogy már többet nem kell szednem, mer múltkor még azt mondta. És mivel csak most van fizum, és felírta megint, csak most tudtam kiváltani. Tehát még egy hétk ihagyás, de közbe nincs szex, és a menzi a szex után volt, attól még lehetek babás?

Legjobb válasz: Sose hagyok ki két hetet, de most voltam kontrolon, és elõbb nemtudtam iratni gyógyszert, dolgoztam, el se dutam volna elõbb menni, meg fizetni sem tudtam nyolcadika elõtt. Sõt azért sem mentem elõbb iratni bogyót, mer legutóbb azt mondta nekem a doki, hogy õ úgy gondolta, hogy szedjem fél évig, és már lejárt a fél év, erre mire mentem mondta hogy ha nem akarok még babát akkor felírja ugyanezt, sõt elõtte mondta, hogy elküld hüvely UH ra, most meg olyan jók lettek hormon eredményeim, hogy arra sem volt szükség. Amúgy tudom, hogy megvonásos vérzés van a fogamzásgátló szedése alatt, és hogy olyankor nincs peteérés, de én a bogyót elsõsorban nem csak fogamzásgátlás céljából szedem, hanem a pco miatt is, hogy múljanak el a cisztáim, és ha majd abbahagyom a kúrát, akkor könnyebben eshessek teherbe :) viszont tudom hogy a fogamzásgátlók nem védenek 100% osan, és nem egy esetrõl hallottam, hogy valaki normálisan szedte a bogyókat, sõt nem volt se hasmenése se nem hányt, és olyan gyógyszert sem szedett ami közömbösített volna, mégis terhes lett közben. És három hete volt szex, két hete kezdõdött el menzim, és azalatt az idõ alatt nem szedtem bogyót (azaz gyógyszermentes hét ötödik napjától véreztem) és rá egy héttel írták fel megin a bogyókat és az új levél (ez már a hetedik hónap hogy szedem) 3. szeménél szeretkeztünk ismét :) ha szedem a bogyót úgy ha terhes vagyok, de nem tudok róla h terhes vagyok, akkor árthatok a babának?

A kérdező hozzászólása: Sose hagyok ki két hetet, de most voltam kontrolon, és elõbb nemtudtam iratni gyógyszert, dolgoztam, el se dutam volna elõbb menni, meg fizetni sem tudtam nyolcadika elõtt. Sõt azért sem mentem elõbb iratni bogyót, mer legutóbb azt mondta nekem a doki, hogy õ úgy gondolta, hogy szedjem fél évig, és már lejárt a fél év, erre mire mentem mondta hogy ha nem akarok még babát akkor felírja ugyanezt, sõt elõtte mondta, hogy elküld hüvely UH ra, most meg olyan jók lettek hormon eredményeim, hogy arra sem volt szükség. Amúgy tudom, hogy megvonásos vérzés van a fogamzásgátló szedése alatt, és hogy olyankor nincs peteérés, de én a bogyót elsõsorban nem csak fogamzásgátlás céljából szedem, hanem a pco miatt is, hogy múljanak el a cisztáim, és ha majd abbahagyom a kúrát, akkor könnyebben eshessek teherbe :) viszont tudom hogy a fogamzásgátlók nem védenek 100% osan, és nem egy esetrõl hallottam, hogy valaki normálisan szedte a bogyókat, sõt nem volt se hasmenése se nem hányt, és olyan gyógyszert sem szedett ami közömbösített volna, mégis terhes lett közben. És három hete volt szex, két hete kezdõdött el menzim, és azalatt az idõ alatt nem szedtem bogyót (azaz gyógyszermentes hét ötödik napjától véreztem) és rá egy héttel írták fel megin a bogyókat és az új levél (ez már a hetedik hónap hogy szedem) 3. szeménél szeretkeztünk ismét :) ha szedem a bogyót úgy ha terhes vagyok, de nem tudok róla h terhes vagyok, akkor árthatok a babának?
Azaz 79%-osnak írtam, és 85%-os vagyok:) Tehát az elõzõ hozzászólás 79%-osnak szólt.
85%-os: Nyilván én sem arra gondoltam, hogy amíg szedi, beindítja. De a PCO általában magas tesztoszteron szinttel jár. Egyes fogamzásgátlóknak pedig (Pl. Diane, Cyprmomix) antiandrogén hatása van. Ezért kúraszerûen szokták adni (pl. fél évig), és akkor van rá esély, hogy a tabiszedés abbahagyása után is lent marad a tesztoszteronszint, és beindul a peteérés. Kérdezõ: A tabit ne szedd össze vissza. Ne hagyj ki két hetet, mert baromira egészségtelen. Vagy szedd normálisan, vagy ne szedd.
Ha 4 hete szexeltél és azóta megjött, nem vagy terhes. Viszont ha kihagytál 2 hetet, valószínûleg nem vagy védett ebben a ciklusban. Mellesleg a fogamzásgátló NEM indítja be a peteérést. Ellenkezõleg: leállítja. Ilyenkor nincs menstruáció sem, csak megvonásos vérzés.
teszteltél már??? már 400 ft-ért lehet tesztet venni!!!
A kérdező hozzászólása: Nem! nem 2 hgetes zsünetbe szexeltem, hanem 3-4 hete szexeltem, és múlt héten menstruáltam, és mult héten meg ezen a héten nem szedtem bogyót, de tegnap elöttõl meignt szedek :)
PCOnál alapból elég nehéz teherbe esni. Viszont ha úgy hatott a tabletta, ahogy vszínûleg az orvos is reméli (beindult tõle a peteérésed), akkor simán lehetsz terhes. Csinálj tesztet.
Én a te helyedben vennék tesztet(ne egyet vegyél min 2) Ha negatív megnyugszol, ha pozitív akkor hamarosan bõvül a család :)
Jól értem, hogy nem 7, hanem 14 napot hagytál ki a tabival, és ebben a szünetben volt szex? Bakter... Az elsõ héten kihagyott tablettáknál a legnagyobb az esély a terhességre, te meg 7 tabit hagytál ki... Azonnal tesztelj!
A kérdező hozzászólása: nem gondoltam eddig terhességre, a munkatársaim cseszegetnek h az lehet, meg hogy ne bízzak benne, hogy bogyó mellett nem lehetek babás, meg hogy van terhesség közbe is vérzés néha. Van aki észre se veszi, hogy terhes, mer semmi tünet. Csak nem tudom hogy ez a nem megszokott hányinger, meg étvágy és hangulatingadozás mitõl lehet? És legfõképpen a savanyú ubit kívánom sok kaporral :) és a sós ételeket, most pl a krumplipürét párolt mexikói vegyes zöldségekkel eddig ittam kávét, és most tökre undorodom tõle, még a selyemcukortól is majdnem berókáztam :(
azonnal tesztelj!, ha pozitív akkor tessék abbahagyni a tablettát!!!
szerintem csak beképzeled

Mi történik, ha valaki fogamzásgátlót szed, közben terhes lesz, de nem veszi észre, és tovább szedi a gyógyszert?

Legjobb válasz: Ha nem szedi csak hébe hóba ha normálisan szedi nem lesz terhes.

Ha nem szedi csak hébe hóba ha normálisan szedi nem lesz terhes.
A kérdező hozzászólása: De ha rendesen szedi valaki. Kérdés: Mi van, ha valaki terhesen szed fogamzás gátlót?
1#es, a tabletta sem ad 100%os védelmet, vagyis lehetséges! hát semmi jó.. ha nem is okoz a fejlõdésben nagy zavart, a magzat hormonális érése mindenképpen eltér majd az általánostól... nõies irányba (vagyis lány esetén korán érõ, ffiú esetén lányos másodlagos nemi jelleg, stb..)
Én antibiotikumot szedtem, hozzá fog. gátlóm volt, egy hónapja nem szedtem már az antibio-t, amikor együtt voltunk...megfogant a baba, de elvetéltem. nem tudni, hogy emiatt-e. 26L
Anyukámnak volt szünet közte, és így is rásegítéssel ment, mégis korán értem...

Ha valaki fogamzásgátlót szed, a dohányzás érszűkületet okoz.100 fogamzásgátlót szedő nőből 83 a dohányzás miatt hal meg. A vízipipa is ennyire káros ilyen esetben?

Legjobb válasz: Nem annyira, mert azt eleve nem tudod olyan rendszerességgel szívni és nem is rakódik le annyi káros anyag a tüdõben. De tény, hogy nem túl szerencsés párosítás.

Nem annyira, mert azt eleve nem tudod olyan rendszerességgel szívni és nem is rakódik le annyi káros anyag a tüdõben. De tény, hogy nem túl szerencsés párosítás.
ez csak idõsebb korban jellemzõ h a foggátló és a cigi nemszerencsés. 35 év felett. viszont ezt nemtudom h hol olvastad h 100ból 83 így hal meg, sztem ez enyhe túlzás. legalább egy linket mellékelhettél volna hol olvasol te ilyeneket
A kérdező hozzászólása: Tv-ben mondták
ez nem mindig igaz mert van olyan ki nem is dohányzik és tüdörákban hal meg
Tüdõrákban elhalálozottak csupán 5%-a az aki nem a dohányzás miatt lesz rákos.
Buksi, dicsak miccsinalsz morejja! Tudtommal 2-3 nap kell, hogy az ilyen anyagok tavozzanak a szervezetbol.
miért baj, ha kimutatja a vizsgálat?
Hát attól függ mit vizsgálnak... az általános, sima vérvétel nem biztos, hogy kimutatja. De ha rákérdeznek ne tagadd le mert befolyásolhat bizonyos eredményeket, el kell mondani mindent õszintén, hogy elkerüld a felesleges kezeléseket vagy hasonlókat. Szerintem jó pár hónap kell, mire kiürül a szervezetbõl teljesen. Sima gyógyszernek is kell 3 hét, akkor ennek kellhet 1-2 hónap is vagy több.
A kérdező hozzászólása: KOszonom szepen a valaszokat, csak anyuka nem kellene megtudja
hogy kaptál egyáltalán fogamzásgátlót? nem anyukáddal mentél el nõgyógyászhoz?
A kérdező hozzászólása: Nem
Na ettõl nem kell tartani, számok lesznek rajta, mindenféle értékek sima hétköznapi ember nem tudja értelmezni a legtöbb részt, szóval abból az anyuka nem fog rájönni, ha csak nem orvos vagy hasonló aki ért az ilyesmihez. Nem úgy lesz kiírva, hogy fogamzásgátló, csak bizonyos értékek magasabbak-alacsonyabbak lesznek számbelileg. Vagy valami ilyesmi, a lényeg, hogy nem fog ebbõl rájönni.
A kérdező hozzászólása: Csak attol felek h az orvos elmondja neki
Mondd, hogy a fogamzásgátlót ha lehet ne említse anyukádnak, mert õ elég szigorú asszony. Nem olyan nagy dolog ez, akkor nem fogja mondani és kész.

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy ha hormonális fogamzásgátlót szedek (Belara), akkor ha abba fogom hagyni, akkor teherbe fogok esni? Mert vannak olyan ismerőseim, hogy szedtek sokáig fogamzásgátlót és nem estek még a mai napig teherbe. Én saj

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy ha hormonális fogamzásgátlót szedek (Belara), akkor ha abba fogom hagyni, akkor teherbe fogok esni? Mert vannak olyan ismerőseim, hogy szedtek sokáig fogamzásgátlót és nem estek még a mai napig teherbe. Én sajnos pco szindrómában szenvedek és 6 év után lombik segítségével, 10 alkalom után született egy kisfiam. Szóval ezért félek fogamzásgátlót szedni. Köszönöm segítségét!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ez nyilván csak akkor fog kiderülni, ha már majd próbálkozik a teherbeeséssel. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ez nyilván csak akkor fog kiderülni, ha már majd próbálkozik a teherbeeséssel. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy ha hormonális fogamzásgátlót szedek (Belara), akkor ha abba fogom hagyni, akkor teherbe fogok esni? Mert vannak olyan ismerőseim, hogy szedtek sokáig fogamzásgátlót és nem estek még a mai napig teherbe. Én saj

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy ha hormonális fogamzásgátlót szedek (Belara), akkor ha abba fogom hagyni, akkor teherbe fogok esni? Mert vannak olyan ismerőseim, hogy szedtek sokáig fogamzásgátlót és nem estek még a mai napig teherbe. Én sajnos pco szindrómában szenvedek és 6 év után lombik segítségével, 10 alkalom után született egy kisfiam. Szóval ezért félek fogamzásgátlót szedni. Köszönöm segítségét!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ez nyilván csak akkor fog kiderülni, ha már majd próbálkozik a teherbeeséssel. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ez nyilván csak akkor fog kiderülni, ha már majd próbálkozik a teherbeeséssel. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Kaphatok valami kedvezményt, ha a fogamzásgátlót betegség miatt szedem?

Azért írták fel, mert PCOS-m van, és hogy ne romoljanak a petefészkeim állapota. Tehát nem fogamzásgátlás miatt szedem. Így egy kicsit soknak tartom a 6200 ft-ot, még ha 3 hónapra is ennyi.

Legjobb válasz: Fogamzásgátlóra nincs tb támogatás, bármilyen okkal is írták fel neked. 6200,-Ft nem is olyan sok 3 hónapra leosztva, az alig 2070,-Ft/hó, van aki tízezreket fizet az egyhavi gyógyszeradagjáért. Szerintem békélj meg a helyzettel.

Fogamzásgátlóra nincs tb támogatás, bármilyen okkal is írták fel neked. 6200, -Ft nem is olyan sok 3 hónapra leosztva, az alig 2070, -Ft/hó, van aki tízezreket fizet az egyhavi gyógyszeradagjáért. Szerintem békélj meg a helyzettel.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy valakinek sokkal több gyógyszert kell szedni és rengetegbe kerül, ettõl nekem még nem lesz könnyebb és 2000 ft-ot sem akarok havonta elcseszni erre diákként. Szerintem érthetõ..
elsõ vagyok. Persze, teljesen érthetõ, de ettõl még nem fog megváltozni a gyógyszer támogatási rendje. Inkább fogadd el a helyzetet és csoportosítsd át a pénzedet. Kétezer forint nem a világ, szerintem ennyit simán elköltesz mcdonaldsra és egyéb haszontalanságokra. Mostantól ezt az összeget inkább az egészséged építésére fogod fordítani :=). Jobbulást!
Szia! Nekem is PCOS-m van, én Cypromixet kaptam. A tájékoztatóba az van írva, hogy 6 hónapig-1évig lehet szedni. Megkérdeztem az orvosom, azt mondta, hogy mivel PCOS-m van, ezért szedhetem tovább is. Ez támogatott gyógyszer (igen, támogatott!), a 3 havi adag 2235 Ft-omba kerül. A háziorvos nem írhatja fel mint a többi fogigátlót, csak a nõdokid. Nekem teljesen bevált, szép a bõröm, csökkent a szõrösödésem, rendben van a ciklusom, és még véd is a nem kívánt terhességtõl. Kérdezd meg az orvosod, nem válthatnál-e erre. Sokan mondják hogy nem jó, egyik barátnõm a bõre miatt kapta, õ halucinált tõleg meg ilyenek, de nekem semmi bajom nincs, nem híztam, nõttek a melleim :D Szóval tényleg kérdezd meg, sokkal olcsóbb lenne. Én egy éve szedem. 20/l
A Diane és a Cypromix pont azért olcsóbb, mint az összes többi tabi, mert támogatja a TB. Tájékoztatóban benne is van, hogy csak bizonyos esetekben szabad szedni. PCO-ra is ezt szokták felírni. Milyet kaptál? Yasminellet?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, köszi az infókat! Meg fogom próbálni, bár a Lindynette eléggé bevált, tehát nincsenek mellékhatások (max, hogy nõtt a cicim:) , de utána fogok kérdezni. Elsõ, nem ismersz, nincs mit átcsoportosítani, NEM járok mekibe (gyûlölöm és cikinek tartom), se plázába, ha boltba megyek, akkor csak hasznos alap dolgokat veszek, amibõl fõzni lehet meg szendvicset csinálni, nincs felesleg. Ha ruha kell, akkor megyek kilós turiba. Nagyon alapszinten élek, és van, amikor több napra 200 ft-ból kell megoldanom a táplálkozásom. Tehát marhára sok nekem ez a havi 2000 ft. Miért olyan furcsa, hogy nem mindenki dob ki baromságokra egy csomó pénzt, meg hogy nem mindenkit a kedves szülõk tartanak el??
Persze, nem eshet teherbe így.
mega-giga LOL! :DDD A kérdésre miért nem lehet zöld kezet adni?:DD
Egy kis nõi hormon biztos jó lesz a pasidnak :D Majd ne lepõdj meg ha nagyobb lesz a melle mint a tiéd :D
nem lesz terhes a pasid, kész haszon szedje csak
Már rémesen hiányzott egy ilyen értelmes kérdés
Persze, szedje nyugodtan! (hülye kérdésre, hülye válasz)
Ne felj igy tuti nem lesz terhes. :D Bar szerintem jobban jarnatok ha nem o enne fel hanem te. Kulonben is abban noi hormonok vannak.
Kamu, ne túráztassátok már magatokat:)
Komolyan nem hiszem el...hány éves vagy? Meg ha nõgyógyásznál is voltál, akkor csak közölte veled, hogyan kell szedned NEKED a gyógyszert...
Utolsó, ez jó, mindent elmond:D
szerintem hatásos! igen..voltaképpen én is allottam már olyanról, hogy egy kapcsolatban a férfi szedte a fogamzásgátlót..igen : ma 43 évesek, és van 6 gyerekük
Persze. Õ nem lesz terhes.
azt hittem április 1-e elmúlt!! ez valami vicc? marhaság amúgy, gondold már végig, Neked írnak fel mindegy mire egy k.urva gyógyszert, az jó ha más beszedi? kb. ilyen értelmes a kérdés amit írtál N
Férfi nem szedheti...-.-

Ha vki fogamzásgátlót szed, akkor mindenképp terhességet akar megakadályozni, vagy lehet, hogy csak azért szedi, hogy kevesebb, rövidebb legyen a menzesze, szebb legyen a bőre stb?

Legjobb válasz: Nekem a doki a mensi beállítására írt ki. Nagyon sokat szenvedtem vele, hormontablettát meg nem akartam szedni. Akkoriban még nem volt párkapcsolatom sem.

Nekem a doki a mensi beállítására írt ki. Nagyon sokat szenvedtem vele, hormontablettát meg nem akartam szedni. Akkoriban még nem volt párkapcsolatom sem.
Hogy mennyi bajt okozhat, az sajnos majd 15-20 év múlva derülhet ki... Óvatosan, csak ha "muszály" akkor szedjétek, nehogy nyakló nélkül!
hát én már szedtem akkor mikor még nem is éltem nemi életet mert problémáim voltak a mezeszemmel. de többnyire csak fogamzásgátlás céljából szedik.nem sokat befolyásol sem a menzesz hosszúságán sem a bõr szépségén.
Utolsónak: De-de! A bõrt egy kissé puhábbá, színesebbé teheti, a mensit pedig pl. 8 napról 3-4-re csökkenthetõ és pontosan lehet tudni, mikor jön meg.(Percre pontosan!)
én 4 fajta gyógyszert szedtem a bõrömön semmi nem változtatott, sõt menzi elõtt még pattanásos is lett mióta szedem, a menstruációm ugyan úgy 7 napos és a hasam is görcsöl.
(2.)
akkor valószínûleg ez szervezet függõ.
Nekem a nõgyógyászom ajánlotta, hogy megelõzzük az újabb petefészek ciszta kialakulását.
nekem 20évesen azért irták fel mert csúnya pattanásos volt az arcom.és használt, azóta szép a bõrõm. azóta is szedem (már 10éve)
Hát mikor én szedtem a mensim 8 napos helyett 4 napos lett és eltûntek a pattiaim és csak mensi elõtt jött elõ 2-3 db...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!