Találatok a következő kifejezésre: Ha a fogamzásgátlót (1601 db)

Ha a fogamzásgátló tabletta prospektusa azt írja le, hogy 16 éven aluliaknak részletes, precíz korlátozott adat áll rendelkezésre, van mitől félnem, hogy talán nem hatásos vagy hasonló?

Az úgy történt... hogy védekeztünk, csak észre sem vettük, hogy az óvszer lesodródott. Az aktus után bepánikolva azonnal mentünk esemény utániért (nevét nem részletezem reklám miatt), és az aktus után kevesebb mint 1 órán belül bevettem. Vajon van mit?l félnem? :S Vagy jobb félni, mint megijedni ... :P

Legjobb válasz: most akkor hogy jön ide, hogy véd-e a fogamzásgátlo?! 72 orás az nem fogamzásgátlo...

most akkor hogy jön ide, hogy véd-e a fogamzásgátlo?! 72 orás az nem fogamzásgátlo...
ez a 16 éveseknek van alapból kitalálva.
A kérdező hozzászólása: E betûvel. :P
A kérdező hozzászólása: A kérdésem az volt, hogy van félnivalóm a 16-os korhatár miatt, azaz "16 éven aluliaknak részletes, precíz korlátozott adat áll rendelkezésre". Ezt nem értettem mit jelenthet. De 20:26-os választ adott rá.
a felelõtlen cselekedeteiden én nem mosolyognék igy.. csak 85 % - os. habár én nem lettem tõle terhes. e, vagy p betûvel kezdõdik a neve?
A kérdező hozzászólása: Nem nem, csak 72 órásat, csak elírtam a kérdésben. Elsõ volt, hogy használtam. Felelõtlen cselekedetek...te jó ég! Hogy megverném azért magam... :) ) :P
mi a kérdés? a 72 oras nem fogamzságátló. vagy azt is szedsz, és szakadt az óvszer, és bevettél 72 orasat is??
A kérdező hozzászólása: 20:26 - köszi, így már tisztább. :)
Annyit jelent, hogy hála a jó Égnek, azért olyan sok 16 évesnek még nem kellett használnia, hogy nyílvántartsák statisztikailag az eredményeket.
A kérdező hozzászólása: Akkor? :/
de basszus.. 16 se vagy még? és már ilyet kellett bevenned? miért nem lehetett rendesen védekezni? akkor nyugodj csak meg, ha majd megjön, és az orvos is azt mondja, h nem vagy terhes. mert 1 ilyen eset utan el kell menni az orvoshoz.

Lehetek terhes ha ha a fogamzásgátlót most kezdtem el szedni?

az els? levéllel beszedtem + beszedtem a 2.levélb?l 7 db-ot. A 8. napon szexeltünk és elment bennem. (de ekkor még nem vettem be a 8. tablettát) Lehet h teherbe estem?

Legjobb válasz: Persze hogy lehet, elvégre a fogamzásgátló nem ad 100% védettséget. Ám ha azt kérdezed, hogy mennyi az esélyed rá, akkor azt kell mondjam, hogy szinte 0%.

Persze hogy lehet, elvégre a fogamzásgátló nem ad 100% védettséget. Ám ha azt kérdezed, hogy mennyi az esélyed rá, akkor azt kell mondjam, hogy szinte 0%.
nem valószínû, hogy terhes vagy, ha bevetted a nyolcadik tablettát is
A kérdező hozzászólása: Az együtt lét után vettem be kb 3 órával...
nyugi, valakik még az elsõ levél végét sem várják meg. te meg még beszedtél plusz 7 szemet is. Ha ilyenkor nem véd akkor mikor védene már? soha?:D
Már a sokak által szajkózott "várj egy hónapot" idején is túl vagy, miért aggódsz?? És miért kéne aktus elõtt bevenni? -.-

Kaphatok valami kedvezményt, ha a fogamzásgátlót betegség miatt szedem?

Azért írták fel, mert PCOS-m van, és hogy ne romoljanak a petefészkeim állapota. Tehát nem fogamzásgátlás miatt szedem. Így egy kicsit soknak tartom a 6200 ft-ot, még ha 3 hónapra is ennyi.

Legjobb válasz: Fogamzásgátlóra nincs tb támogatás, bármilyen okkal is írták fel neked. 6200,-Ft nem is olyan sok 3 hónapra leosztva, az alig 2070,-Ft/hó, van aki tízezreket fizet az egyhavi gyógyszeradagjáért. Szerintem békélj meg a helyzettel.

Fogamzásgátlóra nincs tb támogatás, bármilyen okkal is írták fel neked. 6200, -Ft nem is olyan sok 3 hónapra leosztva, az alig 2070, -Ft/hó, van aki tízezreket fizet az egyhavi gyógyszeradagjáért. Szerintem békélj meg a helyzettel.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy valakinek sokkal több gyógyszert kell szedni és rengetegbe kerül, ettõl nekem még nem lesz könnyebb és 2000 ft-ot sem akarok havonta elcseszni erre diákként. Szerintem érthetõ..
elsõ vagyok. Persze, teljesen érthetõ, de ettõl még nem fog megváltozni a gyógyszer támogatási rendje. Inkább fogadd el a helyzetet és csoportosítsd át a pénzedet. Kétezer forint nem a világ, szerintem ennyit simán elköltesz mcdonaldsra és egyéb haszontalanságokra. Mostantól ezt az összeget inkább az egészséged építésére fogod fordítani :=). Jobbulást!
Szia! Nekem is PCOS-m van, én Cypromixet kaptam. A tájékoztatóba az van írva, hogy 6 hónapig-1évig lehet szedni. Megkérdeztem az orvosom, azt mondta, hogy mivel PCOS-m van, ezért szedhetem tovább is. Ez támogatott gyógyszer (igen, támogatott!), a 3 havi adag 2235 Ft-omba kerül. A háziorvos nem írhatja fel mint a többi fogigátlót, csak a nõdokid. Nekem teljesen bevált, szép a bõröm, csökkent a szõrösödésem, rendben van a ciklusom, és még véd is a nem kívánt terhességtõl. Kérdezd meg az orvosod, nem válthatnál-e erre. Sokan mondják hogy nem jó, egyik barátnõm a bõre miatt kapta, õ halucinált tõleg meg ilyenek, de nekem semmi bajom nincs, nem híztam, nõttek a melleim :D Szóval tényleg kérdezd meg, sokkal olcsóbb lenne. Én egy éve szedem. 20/l
A Diane és a Cypromix pont azért olcsóbb, mint az összes többi tabi, mert támogatja a TB. Tájékoztatóban benne is van, hogy csak bizonyos esetekben szabad szedni. PCO-ra is ezt szokták felírni. Milyet kaptál? Yasminellet?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, köszi az infókat! Meg fogom próbálni, bár a Lindynette eléggé bevált, tehát nincsenek mellékhatások (max, hogy nõtt a cicim:) , de utána fogok kérdezni. Elsõ, nem ismersz, nincs mit átcsoportosítani, NEM járok mekibe (gyûlölöm és cikinek tartom), se plázába, ha boltba megyek, akkor csak hasznos alap dolgokat veszek, amibõl fõzni lehet meg szendvicset csinálni, nincs felesleg. Ha ruha kell, akkor megyek kilós turiba. Nagyon alapszinten élek, és van, amikor több napra 200 ft-ból kell megoldanom a táplálkozásom. Tehát marhára sok nekem ez a havi 2000 ft. Miért olyan furcsa, hogy nem mindenki dob ki baromságokra egy csomó pénzt, meg hogy nem mindenkit a kedves szülõk tartanak el??

Mi történik akkor, ha a fogamzásgátló gyógyszert nem a mensi első napján veszem be, de a doki nem védekezés céljából írta fel nekem hanem, hogy beálljon a mensesem?

Legjobb válasz: Én is azért kaptam fogamzásgátlót, hogy beálljon a menszeszem. Nekem az ötödik napon kellett elkezdenem szedni, de a tájékoztatón biztos le van írva, hogyan kell alkalmazni. Ha mégis bizonytalan vagy, nyugodtan kérdezd meg az orvost.

Én is azért kaptam fogamzásgátlót, hogy beálljon a menszeszem. Nekem az ötödik napon kellett elkezdenem szedni, de a tájékoztatón biztos le van írva, hogyan kell alkalmazni. Ha mégis bizonytalan vagy, nyugodtan kérdezd meg az orvost.
Ha nem védekezés miatt szeded, akkor semmi sem történik. Csak ha mégis történne szexuális aktus, akkor kb. egy hétig kiegészítõ fog.gátlás, pl. óvszer javasolt.
ez hormonkészítmény, nem Cvitamin legyen már eszetek! nem szabad máshogy szedni, mint ahogy az orvos, vagy a tájékoztató írja, mert baromira bezavar a szervezetedbe!!!!
2. válaszoló vagyok: Minden tájékoztatón rajta van, hogy az 5. napon is el lehet kezdeni, de akkor egy hétig óvszert kell használni. Ha ez ártana valamit is, akkor nem írnák rá a tájékoztatóra. Azért kell ált. az elsõ napon elkezdeni, mert már az elsõ naptól véd, és aki terhesség "ellen" szedi, annak ez így praktikus! Ennyit üzennék a 3. válaszolónak! Ja, és képzeld, tudom, hogy nem C-vitamin, mert én is szedek gyógyszert, már egy éve, hidd el van elég felelõsségtudatom, ha nem lenne nem írtam volna tanácsot!

Ha a fogamzásgátló első levélnél kb a 7-8 szemnél már nem védekeztünk lehetek terhes? Még van hátra 7szem és sűrűn kell pisilnem miért van ez?

ha megjön a menstruációm a 7 napon akkor 100% hogy nem vok terhes?

Legjobb válasz: nem lhetsz terhes.A fogamzásgátló dobozában található tájékoztatóban benne van,hogy mennyi idõ eltelte után nyújt védelmet a tabletta. Én úgy tudom,hogy már egy 7 után használ maximum 1 hónap.

nem lhetsz terhes.A fogamzásgátló dobozában található tájékoztatóban benne van, hogy mennyi idõ eltelte után nyújt védelmet a tabletta. Én úgy tudom, hogy már egy 7 után használ maximum 1 hónap.
A kérdező hozzászólása: milyen max egy hónap? nem értem. szóval már a 7.napon védett voltam?
Igen a norma ez lenne h leírják. Én Lindynettet szedek, és nincs leírva benne. Hallottam 2hetet, de egy hónapot is... Most akkor találgassak. :)
A kérdező hozzászólása: én is lyndinettét szedek.
Akkor egy cipõ :)
Én is azt szedek, nekem a nõgyógyászom azt mondta, hogy a 14. szemtõl véd. Viszont van neki vmi tájékoztató füzete, abban meg az elsõ szemtõl írják. Hivatalos betegtájékoztatóban meg nincs szó róla. Szóval igazodjon ki rajta az ember. Sokat iszol, azért kell sûrûn pisilned, vagy azért, mert felfáztál. :D Ha megjön a vérzésed, az 99, 99999% -ban azt jelenti, hogy nem vagy terhes.

Ha a fogamzásgátló szünete nem esik egybe a a menstruáció eredeti időpontjával az nem jelent gondot?

pl: 27.-én jönne meg de 17.-én kéne szünetelnem

Legjobb válasz: A fogamzásgátló pontosan be fogja állítani a mensidet, napra pontosan 28 naposra. Ez nem igazi menstruáció, hanem megvonásos vérzés, de azért nagyjából ugyanolyan. :) Az eredeti ciklusodat (hosszát) a fogamzásgáltó idejére elfelejtheted!

A fogamzásgátló pontosan be fogja állítani a mensidet, napra pontosan 28 naposra. Ez nem igazi menstruáció, hanem megvonásos vérzés, de azért nagyjából ugyanolyan. :) Az eredeti ciklusodat (hosszát) a fogamzásgáltó idejére elfelejtheted!

Az segít a szervezetemnek, ha a fogamzásgátlót időszakonként szüneteltetem? (4-5 évente mondjuk fél évre) (bővebben lent)

Olyasmit hallottam, hogy a mai fogamzásgátlóknál nem tesz jót, ha szüneteltetve van, és nem folyamatos. De én olyanról tudok, hogy jó, ha hagyjuk kiürülni a szervezetet id?szakonként.

Legjobb válasz: A mai fogamzásgátlókban, már olyan kevés hormon van ( a jobbakban), hogy dokik szerint is felesleges a szünet tartása, mivel csak megzavarja a szervezetet. Én is csináltam egy szünetet 3év után, de azt mondta a dokim felesleges volt összekuszálni a hormonháztartásom. Szóval, ha nincs semmi panaszod szerintem felesleges. 22/L

A mai fogamzásgátlókban, már olyan kevés hormon van ( a jobbakban), hogy dokik szerint is felesleges a szünet tartása, mivel csak megzavarja a szervezetet. Én is csináltam egy szünetet 3év után, de azt mondta a dokim felesleges volt összekuszálni a hormonháztartásom. Szóval, ha nincs semmi panaszod szerintem felesleges. 22/L
A kérdező hozzászólása: köszi a tanácsot :)

Mit lehetne hasznalni fogamzasgatlasra, ha a fogamzasgatlo tablettat egeszsegi ugyek miatt nem hasznalhatom es ha a latexre alergias vagyok es a fogamzasgatlo huvelykupra tul erzekeny? Elegendo a megszakitasi vedekezesi modszer?

Legjobb válasz: NuvaRing Hüvelygyûrû Ugyanolyan biztonságos mint a tabletta. 2005-ös "találmány". Egész jól bevált. Kb ez a gyûrû akkora mint egy óvszernek a teteje. Gumiból van, rugalmas és annyi az egész vele, hogy fölhelyezed a hüvelyedbe, majd 21 nap múlva kiveszed, megjön a mensi majd mindent kezdesz elõlrõl. Bõvebb információt tudsz keresni a honlapján. (beirod google-ba h NuvaRing). Illetve a nõdokinál tudsz részletesebben tájékozódni. Nekem bevált, 4 hónapja használom.

NuvaRing Hüvelygyûrû Ugyanolyan biztonságos mint a tabletta. 2005-ös "találmány". Egész jól bevált. Kb ez a gyûrû akkora mint egy óvszernek a teteje. Gumiból van, rugalmas és annyi az egész vele, hogy fölhelyezed a hüvelyedbe, majd 21 nap múlva kiveszed, megjön a mensi majd mindent kezdesz elõlrõl. Bõvebb információt tudsz keresni a honlapján. (beirod google-ba h NuvaRing). Illetve a nõdokinál tudsz részletesebben tájékozódni. Nekem bevált, 4 hónapja használom.
Pharmatex termékek valamelyike + megszakítás elég biztonságos! és hormonmentes:)

Ha a fogamzásgátló sem segített az alhasi fájdalmaimon, akkor az endometriózis kizárható?

Azt olvastam, hogy a fogamzásgátlótól el kéne múlnia. 3 hónapja szedem.

Legjobb válasz: Nem zárható ki. A szervezetben felgyülemlõ vérciszták kialakulásához vezethet. A ciszták a késõbbiekben hegszövetet és összenövéseket eredményezhetnek, azaz a kismedencében található szervek falai összehegesedhetnek. Ez a folyamat fájdalmas; a fájdalom különösen a menstruáció ideje alatt fokozódik. Fogamzásgátló mellet ugyan peteérés nincs,de az összenövések,anélkül is fájhatnak.

Nem zárható ki. A szervezetben felgyülemlõ vérciszták kialakulásához vezethet. A ciszták a késõbbiekben hegszövetet és összenövéseket eredményezhetnek, azaz a kismedencében található szervek falai összehegesedhetnek. Ez a folyamat fájdalmas; a fájdalom különösen a menstruáció ideje alatt fokozódik. Fogamzásgátló mellet ugyan peteérés nincs, de az összenövések, anélkül is fájhatnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Ezek szerint kicsit félreértelmeztem amit írtak.
nem zárható ki. Kolleganõm endometriózisos. Állandóan szedi a fogamzásgátlót csak évi kétszer szabad menstruálnia. A fájdalmai addig nem sokat javultak amig nem kezdte a diétát. Neki nem csak menstruációkor fájt hanem mindig, nem birt felkelni az ágybõl hónapokoig amig végre ki nem derült mia baj, volt 2 mûtétje is. A diéta óta ha rendesen tartja egyáltalán nincsenek fájdalmai csak ha bûnözik, akkkor rá 3 napra fáj neki pár napig. Na meg persze a menstruáció fáj, de már az sem olyan vészesen hogy ne tudna dolgozni.

Nem bízok a gumi-óvszerekben, mert annyi mindent hallottam már. Viszont nem akarok terhes lenni. Ha a fogamzásgátló tablettát belehelyezem a gumi-óvszerbe mielőtt azt a barátom farkára húzom, akkor tuti, hogy nem leszek terhes?

Legjobb válasz: Én a helyedben bevenném a fogamzásgátló tablettát, a barátom farkán lévõ pici lyukat pillanatragasztóval betömném, a felfújt óvszert meg a fejemre húznám,hogy ne kéküljön be az arcom,mikor pofán vág... így nem leszel terhes:)

Én a helyedben bevenném a fogamzásgátló tablettát, a barátom farkán lévõ pici lyukat pillanatragasztóval betömném, a felfújt óvszert meg a fejemre húznám, hogy ne kéküljön be az arcom, mikor pofán vág... így nem leszel terhes:)
Helyezd a tabit a gumiba, aztán rakd a polcra, és szájjal csináld a párodnak, akkor tuti nem leszel terhes! Csak nehogy béka nõjön a hasadba!
szerintem ha gumiban szopot akkor batman lesz :\
mekkora ötlet...... :D
vannak még beteg emberek, beteg kérdésekkel.
tuti :D
mivaaaaan?ezt hogy képzelted?de komolyan?nem is értelek.
A kérdező hozzászólása: ez az utolsó tipp hasznosnak tûnik. ha gumival szopom le, akkor gumibéka lesz? mert igazit most nem szeretnék.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!