Találatok a következő kifejezésre: Ha a felvett hitelünk még (5 db)

Ha egy összegben szeretném visszafizetni a felvett hitelt a banknak (legyen az összeg értéke a x), akkor még pluszba a kamatot is ki kell mellé fizetnem (x+kamat)?

Legjobb válasz: bizony ám, hisz a kamat miatt adnak hitelt, ebbõl ( is ) "élnek " a szegényke kis bankok, akik most kaptam több millárd forint segélyt, nehogy összeomoljanak.

bizony ám, hisz a kamat miatt adnak hitelt, ebbõl ( is ) "élnek " a szegényke kis bankok, akik most kaptam több millárd forint segélyt, nehogy összeomoljanak.
Nem feltétlenül. A Budapest Banknál például ilyenkor van egy fix díj (35-40 ezer körül van, nem tudom mi a hivatalos neve), amit ki kell fizetni, de a hátralévõ kamatot törlik. Egy másik banknál anno pár éve olyat is olvastam a szerzõdési feltételek között, hogy minimum 100 ezer forint összegtõl részteljesítés is lehetséges, ami azt jelentette, hogy a hátralévõ idõre újraszámolták a részleteket. Olvasd el a szerzõdési feltételeket és beszélj a bankoddal.
Nem kell a kamatot visszafizetned.Azért kérnek pluszba pénzt, hogy valamennyire kompenzálják a kamatveszteséget.Ez általában 50.000.- Ft körüli összeg a tõketartozáson felül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)
Szerzõdésmódosítási díjnak hívják azt a pénzt és csak azt kell kifizetni, kamatokat nem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Ha a szocpollal felvett hitelünk még nem járt le de lecserélnénk a lakást mi az eljárás?

20évre vettünk fel hitelt,két gyerekre szocpol is benne van és új lakás volt.De 5-10éven belül valószín? elköltöznénk.

Legjobb válasz: Ha eladod a lakást, amin szocpol van, akkor vissza kell fizetned a szocpolt. Ez csak akkor kerülhetõ el, ha új lakást vásárolsz és kéred, hogy a szocpolt terheljék át az új ingatlanra.

Ha eladod a lakást, amin szocpol van, akkor vissza kell fizetned a szocpolt. Ez csak akkor kerülhetõ el, ha új lakást vásárolsz és kéred, hogy a szocpolt terheljék át az új ingatlanra.

Anyámék azt akarják, hogy vállaljam át a házra felvett jelzálog hitelt. Még csak 24 éves vagyok a hitel pedig csak 20 év múlva telik le. Ha nem fizetjük a hitelt akkor elárverezik a házat. Ti mit tennétek a helyemben?

Legjobb válasz: Semmiképpen nem vállalnám át. 24 évesen ne vegyél 20 éves hitelt a nyakadba, még akkor sem, ha a szüleid. Oldják meg, felnõtt emberek. Soha nem jutna eszembe ilyen hülyeség, hogy a gyerekem nyakába sózzam az én hitelemet! Mondj nemet! egy anya.

Ne!! Velem ezt tette anyám! Enyém a ház apa Meghalt anya tele volt hitellel n tanultam 19 voltam anya rávett hogy a ház legyen a fedezet csak ugy adnak hitelt mikor bementunk kiderült nekem kell a hitelt is felvennem! Anya mondta majd ö fizeti most már Felment a hitel ára mivl deviza anyam egesz fizuja hiteltórkesztesre megy én meg eltarthatom. Ha lesz párom nem tudom mi lesz vagy uszik a haz vagy fizetnem kell 17 évig még! Havi 92 ezer, 35 rõl kezdtük
Semmiképpen nem vállalnám át. 24 évesen ne vegyél 20 éves hitelt a nyakadba, még akkor sem, ha a szüleid. Oldják meg, felnõtt emberek. Soha nem jutna eszembe ilyen hülyeség, hogy a gyerekem nyakába sózzam az én hitelemet! Mondj nemet! egy anya.
Nem a házatok a tét. A jövõd. Gondolj bele, hogy pl. 5 év múlva házasságot kötsz, vagy összeköltöznél vkivel. Gondolod a párod arra vágyik majd, hogy anyóssal és apóssal éljen egy fedél alatt? De különben miért is kell átvállalnod? Hogy Õk nyugodtan aludjanak? Miért nem elég, ha besegítesz a törlesztésbe? Ezt is le lehet papírozni egy ügyvédnél, hogy te se járj rosszul.
Ne vállald át! Felajánlhatod, hogy besegítesz, ha van rá keret, de ennél töbebt nem.
tuti nem
soha
Én 40 éves vagyok, és soha nem venném rá a fiamat hogy a jelzálog hitelt átvállalja. Nincs az a pénz, ami miatt az õ életét megkeseríteném. Ha engem kértek volna meg erre a szüleim, én gondolkodás nélkül nemet mondtam volna.
Aki felvette, az fizeti. Ha viszik, akkor viszik. Az albérletbe besegítek, de nem veszek 20 év hitelt a nyakamba SENKI kedvéért. Aki volt olyan bolond, hogy felvette, az most nézze meg magát!
ugyanígy vagyok én is. semmi baj ezzel, hiszen aki felvette a hitelt, gondolom számolt mindenféle lehetõséggel. nekem is erre fog rámenni az ifjúságom:(, mire vége lesz, ha egyáltalán ki lehet majd fizetni, az egész életem elment erre.
Értsd már meg! Ha átvállalod a hitelt és a nevedre iratják a házat, akkor sem lesz házad!!! A házad még 20 évig a banké! Ha húsz évig bírod nyögni az egyre növekvõ hitelt, akkor talán a 20. év végére lesz egy házad olyan áron, amibõl vehettél volna 5 ilyen házat!
A kérdező hozzászólása: Eddig tesóm fizujából fogták mivel õ vette fel a hitelt. Ha a nevemre kerülne akkor lenne egy házam és nem kellene vennem egy másikat.
Eddig hogyan fizettétek?Közösen vagy csak anyukád? Segíteni hivatalos átvállalás nélkül is lehet.
És ha a te neveden lesz a ház? Anyukád nem fog tudni elköltözni sehova, mert a pénzetek elmegy a hitelre. Nehéz ügy.
Semmiképp sem. Meg egyáltalán, miért kéne átvállalnod? Segíts nekik így is ahogy tudsz, de ha egyszerûen nem tudjátok törleszteni akkor úszik a ház. Ugyan ez történik akkor is, ha a te neveden van a hitel, csak akkor ha elárverezik és kevesebbért adják el a megnövekedett törlesztõ miatt, mint a tartozásotok, még tõled vonnak le.
A kérdező hozzászólása: A ház részben az enyém is. Annyiért sem tudnánk eladni amennyi hitel van rajta.
Úgy már logikusabban hangozna, de a lényegen nem változtatna, hogy egy fatális nagy baromság 20 éven át fizetni valamiért, ami végül a töredékét sem fogja érni, mint amennyit kifizettél érte. Keressenek más megoldást, te pedig tényleg iszkolj! Nem kapzsiságból, ha megteheted segíts, de ne vegyél a nyakadba terhet, azzal nem segítesz igaziból senkin!
Ja 20 év múlva talán a tied lenne, a szüleid élnek benne, és akkor odajönne majd a férjed+gyerekeitek. Persze :D Egy épeszû pasi se menne bele. Érdekes a te felfogásod is!
A vagyon jó dolog. A tartozás nem jó dolog. Van most vagyonotok (a ház szempontjából)? "Annyiért sem tudnánk eladni amennyi hitel van rajta." Tehát nincs. Akkor ez nem kérdés. Gondolkozz már :)
Ez forint alapú hitel nem fog emelkedni.
Hiába lesz a te neveden, anyádékat gondolom nem fogod kidobni belõle, õk fognak ott élni. Vagy van annyi hely, hogy majd a te családod is ott lakjon? Vagy 2 felé akarsz hitelt fizetni?
Uhh. Ismerõs helyzet... 23 éves vagyok, még a 19-et sem tõltõttem be, de már feketelistán voltam anyámék miatt. Hitel van a nyakamon, egy óriási családi ház, apehtartozással, és még sorolhatnám... Hülye voltam, érzelmi zsarolás stb... Bedõltem nekik. Komolyan mondom, életed végéig bánni fogod ha belemész. Legyen egy kis eszed. Itt vagyok a férjemmel, egy kicsi gyerekkel albérletbe, rettegek visszamenni melozni, mert levonják a fizetésem..GONDOLKODJ EGY KICSIT!!!
Tudod mit kérdezõ? Akkor vállald át, ha annyira akarod. Vállald át!
Kérdezõ, ha a szüleiddel eddig is jó volt a kapcsolatod, ha áldozatot hoztak érted, én úgy érzem vállald át. De abban igazad van tulajdonjogért cserébe! Lehet, hogy neked teher lesz, de a gyermekednek (és gondolom ez is egy fontos szempont) lesz egy tehermentes lakása. És ha idõközben olyan anyagi helyzetbe kerülsz, akár elõ is törleszthetsz. Ha a szüleid azért vették fel, mert a családnak tetõ kellett a feje felé... akkor a lelkiismeretedre van bízva.
Ez legszebb... Adott egy vagy két szülõ, aki kitalálta, hogy neki aztán mindenképpen saját ház kell. (Miért is? mert ciki az albérlet? és az nem ciki, hogy a bank egyik napról a másikra elárverezheti a feje felül az ingatlant?!) Nem tudják fizetni a törlesztõket, erre manipulálják a saját gyereküket, hogy az õ hülyeségükért tartsa a hátát. Indokok: felneveltünk, idõsek vagyunk, majd a te neveden lesz a ház. Az õ nyugodt álmuk fontosabb, mint a kérdezõé. Milyen emberek az ilyenek? Aki magasról tesz a saját gyereke jövõjére? Egy állat sem csinálna ilyet... szégyellhetik magukat! Ami pedig még nem is került szóba: Milyen szakmája van a kérdezõnek? Van egyáltalán? Vagy szerencsétlennek majd egy 80 ezres fizetésbõl kell finanszírozni a szülei felelõtlen döntésének a következményeit? És biztos vagy benne, hogy a következõ húsz évben ebben az országban, abban a városban, abban a házban akarsz majd élni, mint most? Az egyik oka annak, hogy ebbe belemegy, az az, hogy villoghasson, õ menti meg a családját, micsoda hõs (nem az, színtiszta baromság), a másik, hogy elmondhassa, ilyen fiatalon már saját háza van (nem lesz, a banké a ház)!!!
Pontozzatok le nyugodtan de köpjetek fel és álljatok alá. Mi az, hogy villogjanak a házzal, õk fõzték egyék meg stb. Gratulálok elnéznétek, hogy a születek felett elárverezzék a házat. Mert ÉN ÉN ÉN. A család semmit nem jelent mi? Csak az énközpontú rendszer mûködik. és ha majd sokba kerül a gyerek, asszony akkor otthagyom mert nekem nem éri meg. Na jöhetnek a piros kezek elégüljetek ki. :)
Hogy dontottel vegul kerdezo?
Menekülnék, mint a patkány. Nehogy 20 évre tönkre tedd magadat egy általuk felvett hitellel. Se férjhez menni, se családot alapítani ilyen felelõsséggel nem tudnál. A sajnálatodat azért kifejezheted, aztán nyulcipõ valamerre.
Miért várják el tõled? Talán tiéd a ház? Ha igen, akkor inkább add el, a pénz egy részébõl fizesd vissza a hitelt, a maradékból pedig vegyél egy új házat vagy lakást, de semmiképp ne várd meg, míg elárverezik! Ha sokkal olcsóbban is kapsz, akkor talán még pénzed is marad, legalább pár százezer! Ha pedig nem a tiéd, akkor miért vállalnád át a törlesztést?
Segits nekik amennyit tudsz, de a jogi felelosseg maradjon rajtuk.
Nem, itt a jövöd a tèt. A házból mèg mehettek albiba, de a hitelböl nincs menekvès. Anyádèk hoztak egy döntèst, elrontották, ne te viseld a következmènyeket.
Nem lehet eladni a házat? Áron alul, mindegy csak vigyék! Vegyetek egy kisebbet, vagy albérlet!
A TE jövõd fontosabb, mint a ház! Nem mennék bele, nem vállalnám át!
Õk vették fel azt a hitelt. Az õ döntésük volt, téged nem kérdeztek hogy mit gondolsz felvegyük e vagy sem. Õk hozták meg a döntést, így a következményeket is nekik kell vállalniuk. Rendkívül etikátlan dolog tõlük azt várni tõled hogy feláldozd a jövõdet(!) az õ hibás döntésük miatt! Attól hogy a gyerekük vagy még nem vagy köteles mindent eltûrni nekik! Õk meg ha valóban szeretnek téged és törõdnek veled és a jövõddel akkor belátják milyen önzõ hozzáállás ez részükrõl!
elég egybehangzóan mindenki mondja:NE! (szegény 6-os, megkönnyeztem, borzasztó! ) így tesznek minket adósrabszolgává, amibõl nincs kiút. Ha a ház elvész- még mindig szabad vagy! egyébként meg egy rabszolga vagy, házzal. NE ! ! !
Szerintem sem, egyék meg, amit fõztek. Nem ragozom túl, elõttem leírták már páran.
Nézzük a legrosszabbat, bukjátok a házat és mentek albérletbe. És akkor? Emberek százezerei élnek albérletben. Azt ki tudjátok fizetni és nem vállalsz 20 év hitelt a nyakadba!!! Azt a szülõt sem értem meg, aki ilyet kér tõled! Nem tartozol felelõsségel mások döntéseiért!!! Az viszont most a Te döntésed és felelõsséged, hogy vállalod-e ezt a terhet. Ha megteszed, akkor a te életed fogja befolyásolni egész életedben! Én nem vállalnám, akkor sem, ha a "szüleim" érzelmileg zsarolnak vele. Mindenki abban él, amit magának megteremt.
Azért akik ilyen könnyen rábólintottak, hogy persze ne tedd, csak a jövõd a tét! És ha ez az egy házuk van, amit nem szórakozásból terheltek adóssággal, hanem mert így tudták megvenni? A szülõk így biztosították, hogy a családnak (a gyereknek, azaz a kérdezõnek is) legyen fedél a feje felett, mert más választásuk nem volt (gazdag rokon, "Róbert" bácsi)? Óriási tanács ne vállalja. Persze sokkal jobb albérletet fizetni és a albérleti díját gyakorlatilag az ablakon kidobni! A hitel fizetése után legalább a ház az enyém, az albérlet kidobott pénz. Ja és mi van ha minden családtagom az utcára kerül? Vajon? Esetleg élem életem leszarva, hogy Õk a híd alatt vannak, vagy õk is elmennek albérletbe (ha tudnak) és így már két albérleti pénz folyik ki az ablakon milliók az évek során, lakástulajdonos mégsem leszek. Szóval kedves kérdezõ, azért ezen is gondolkodj el!
Ne tedd!!!! Menjen a manóba a ház! Ne tedd magad rabszolgává egy házért! Eszedbe se jusson! Állj ellen mindenféle lelki terrornak (gyermek éveid, meg a családi fészek... bla bla) Ha bedõlsz a te gyerekeid eu-s élelmiszer segélyen fognak élni, fasza gyermekévek lesznek!
anyám vett házat a tesóméknak és a jelzálog az õ házára lett ráterhelve...úgy volt h tesómék fizetik majd a felvett lóvét de nem így történt a 2 misibõl 6 lett, a 8 év alatt kb 50.000ret fizettek ki azóta egy forintot se hajlandóak beleadni. Segítettem fizetni és és a párom is de már annyira magas a havi törlesztõ h vagy azt fizetjük vagy nem eszünk egész hónapban. lassan elárverezik a házat és annyit sikerült leérdeklõdni h lakhatunk továbbra is házunkban de úgy mint albérlõ.
Hát az albérlet minidig olcsóbb, mint a törlesztõ részelt, nálunk legalábbis, a törlesztõ részeltbõl két ugyan akkora lakást tudnánk bérelni, mint amiben lakunk. Így 20 év múlva lesz egy nagyon sokba kerülõ sajátunk, amit már jó lenne felújítani, vagy azon a pénzen 40 évig bérelhettünk volna egy ugyan ilyet, és bármikor átköltözhetnénk igény szerint másikba.
"És ha ez az egy házuk van, amit nem szórakozásból terheltek adóssággal, hanem mert így tudták megvenni? A szülõk így biztosították, hogy a családnak (a gyereknek, azaz a kérdezõnek is) legyen fedél a feje felett, mert más választásuk nem volt (gazdag rokon, "Róbert" bácsi)?" Akkor vállald te :D De most komolyan: az a szülõ aki ezt ("kellett a hitel hogy fedél legyen a fejed felett!") meri mondani a gyerekének az holtbiztos abban hogy a gyerek igenis tartozik neki amiért fel lett nevelve (viszont akkor mi van az önzetlen szeretettel? hogy lehet valaki önzetlen ha ellenszolgáltatást vár cserébe a másiktól?), de fõleg azért mert ABBAN a bizonyos házban lett felnevelve :D (logika? ne keressétek mert itt bizony nincs, csak kõkemény érzelmi manipuláció)
24 es hozzászóló vagyok , természetesen a "Kedves utolsó!" rész a 19 es hozzászólónak ment, csak mire le írtam a mondókámat írt másik 4 ember :)
Ne csináld! Keressetek valami más megoldást.. vállaljatok több munkát vagy nem tudom, de ezt biztos ne csináljátok!!!
A kérdező hozzászólása: Én is tudtam, hogy hitelt veszünk fel mert nekem is alá kellett írni. Arra gondoltam csak úgy vállalom át a hitelt ha a házat a nevemre írassák.
A kérdező hozzászólása: De a házunk a tét.


Ha elváltam, és a közös házunkon van még hitel, az megfeleződik-e. A lakásban most én lakom. A vele felvett hiteleket ki fizeti tovább?

Legjobb válasz: Az, aki a hitelszerzõdésen adósként, kezesként vagy adóstársként szerepel. A vagyonmegosztásban van döntés a hitelrõl, a ház sorsáról és minden ilyen kérdésrõl. Az ingatlan ha közös tulajdon, akkor a hitel is közös kötelezettség, így azt felesben kell viselni. Viszont a "már kifizetett rész" is közös. Az, hogy ki fizeti tovább és milyen módon, az a ti döntésetek, végsõ soron pedig a bíróság fog ítélni felõle.

Az, aki a hitelszerzõdésen adósként, kezesként vagy adóstársként szerepel. A vagyonmegosztásban van döntés a hitelrõl, a ház sorsáról és minden ilyen kérdésrõl. Az ingatlan ha közös tulajdon, akkor a hitel is közös kötelezettség, így azt felesben kell viselni. Viszont a "már kifizetett rész" is közös. Az, hogy ki fizeti tovább és milyen módon, az a ti döntésetek, végsõ soron pedig a bíróság fog ítélni felõle.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!