Találatok a következő kifejezésre: Ha a felvett (84 db)

Mi történik akkor, ha egyetemen feljelentkezek egy vizsgára és nem megyek el? Vagy ha a felvett tárgyból nem jelentkezek vizsgára? Hogy zárják le ezeket a tárgyakat, csak beírják az egyest? Sajnos már nem tudom megoldani, hogy elmenjek vizsgázni.

Legjobb válasz: Az adott egyetem tanulmányi- és vizsgaszabályzata dönti el, nálunk az ELTE TTK-n volt olyan rubrika az ETR elektronikus rendszerében, hogy nem jelent meg. Ha fel sem jelentkezel, akkor nyilván nem lesz ilyened. Ezeket a tárgyakat nem teljesítettnek tekintik, nyilván, de nem elégtelennel, hanem "meg nem jelent" címszóval, ami nem tudom, hogy okoz-e adminisztratív nehézséget pl az UV-ra jelentkezés során. Teljesített krediteknél és tárgyújrafelvételnél nem tudom, hogy számít-e, de szerintem nem számít, hogy elégtelen volt vagy csak nem mentél el.

Az adott egyetem tanulmányi- és vizsgaszabályzata dönti el, nálunk az ELTE TTK-n volt olyan rubrika az ETR elektronikus rendszerében, hogy nem jelent meg. Ha fel sem jelentkezel, akkor nyilván nem lesz ilyened. Ezeket a tárgyakat nem teljesítettnek tekintik, nyilván, de nem elégtelennel, hanem "meg nem jelent" címszóval, ami nem tudom, hogy okoz-e adminisztratív nehézséget pl az UV-ra jelentkezés során. Teljesített krediteknél és tárgyújrafelvételnél nem tudom, hogy számít-e, de szerintem nem számít, hogy elégtelen volt vagy csak nem mentél el.
Ha feljelentkeztél és nem mentél el, akkor két lehetõséged van: elmész gyorsan a háziorvoshoz és kérsz aznapra egy igazolást, amit azon nyomban elpostázol ajánlva az adott egyetem tanulmányi osztályára és akkor nincs semmi negatív következménye rád nézve a dolognak, kivéve, ha ez volt az utolsó megadott vizsgalehetõség és nem tudsz már feljelentkezni újabbra. Ilyenkor nem teljesítettnek fogják venni a tárgyat és a következõ félévben újra fel kell venned. Ahhoz, hogy egy tárgyat újra fel tudj venni, nálunk kreditenként 1600 Ft-ot kellett fizetni (szóval, ha egy 2 kredites tárgyat kellett újra felvenni, akkor a gyûjtõszámlára át kellett utalni 3200 Ft-ot és csak ezután tudtad ismét felvenni a tárgyat). Ha nincs orvosi igazolás, akkor pénzbüntetés lesz a vége és elégtelen osztályzat (a mi sulink büntetése 4000 Ft volt...). Amúgy legegyszerûbb a tanulmányi osztályon érdeklõdni, mert sulinként eltérhet az eljárás módja.
A kérdező hozzászólása: És ha nem jelentkezek fel vizsgára egy felvett tárgyból?
Ha nem jelentkezel fel, akkor nem történik semmi, nem szereztél jegyet, a leckekönyvbe sem kell beiratni semmit, fizetni ált. nem kell, de ez egyetemfüggõ. Ha nem készültél fel rá, és nem akarsz fizetni, akkor a legjobb, ha lejelentkezel a vizsgáról, vagy elmész és írsz egy elégtelent, persze azzal csökken a vizsgalehetõség száma, szóval érdemes eldönteni, hogy érdemes -e 3000-4000et fizetni, vagy nem csökken a vizsgalehetõség. De a legegyszerûbb a lejelentkezés, ha van ár lehetõség.

Ha a felvett hitelt jóval a lejárat elõtt visszafizetem, ugye nem kell az egész periódusra kiszámolt kamatot megfizetnem?

Értem ezalatt azt, hogy az 5 évre felvett kölcsönt 1 év alatt vissza tudom fizetni, mert mondjuk pénzhez jutok, akkor nem az 5 évre megállapított kamatot kérik tõlem vissza. Igaz az, hogy elõször mindig a kamatot kezdjük el törleszteni, s majd csak utána a tõkét?

Legjobb válasz: Igen, ilyen esetben újraszámolják a kölcsönt. Esetlegesen szerzõdésmódosítási díjat kell fizetned, de ez nem mindenhol van.

Igen, ilyen esetben újraszámolják a kölcsönt. Esetlegesen szerzõdésmódosítási díjat kell fizetned, de ez nem mindenhol van.

Mi történik olyankor ha a felvett személyi kölcsönből (nem ingatlanfedezetű) csak kb. az első 3-4 hónap törlesztőt fizetik be?

Akár büntet?jogi,akár a banki részét nézzük.Annyit hallani róla,viszont semmit nem találni a neten.

Legjobb válasz: Egy idõ után felraknak a bar(khr) listára és általában átadják egy faktoring cégnek (a legtöbb banknak van sajátja) az adósságot, és õ próbálja behajtani. (Ha min 3 hónapnál tovább legalább a minimálbér összegével tartozol) A legtöbbel lehet tárgyalni, ki lehet alkudni pl. átütemezést (ezt egyébként a bankkal is meg lehet próbálni, amíg az õ ügyfelük vagy). Ha semmi eredményt nem tudnak elérni, akkor jön a fizetésbõl, jövedelembõl való levonás (ha van), ingóságok lefoglalása, árverezése, majd legvégsõ esetben az ingatlané. (Az lefoglalás egyébként a legvégsõ eset, mert a banknak a pénzed kell, és nem a tv-d)

Egy idõ után felraknak a bar(khr) listára és általában átadják egy faktoring cégnek (a legtöbb banknak van sajátja) az adósságot, és õ próbálja behajtani. (Ha min 3 hónapnál tovább legalább a minimálbér összegével tartozol) A legtöbbel lehet tárgyalni, ki lehet alkudni pl. átütemezést (ezt egyébként a bankkal is meg lehet próbálni, amíg az õ ügyfelük vagy). Ha semmi eredményt nem tudnak elérni, akkor jön a fizetésbõl, jövedelembõl való levonás (ha van), ingóságok lefoglalása, árverezése, majd legvégsõ esetben az ingatlané. (Az lefoglalás egyébként a legvégsõ eset, mert a banknak a pénzed kell, és nem a tv-d)
A kérdező hozzászólása: És ha egyszerûen nincs semmi ingó és/vagy ingatlana?
A kérdező hozzászólása: Olyankor jön a büntetõjog?Az mit takar?
Elõbb utóbb hidd el, hogy be fogják hajtani a pénzt rajtad. Ha csak évek múlva fogsz bejelentett munkahelyen dolgozni, a bank akkor is lesben áll és letiltatja a fizetésed 33%-át. Ugyanez vonatkozik az ingóságra és ingatlanokra is. Tehát amint a nevedre kerül valami, a bank, vagyis a végrehajtók követelni fogják a jussukat. Ilyenkor viszont nem csak a hitelt fizeted vissza, hanem a büntetõkamatokat, ügyvédi és bírósági költségeket, szerzõdésszegési díjat, stb. Szóval a pár százezres hiteled könnyen milliósra dagadhat.


Mi van akkor ha egy felvett óra, nem jelenik meg a neptun órarendembe?

Kijelzi, hogy felvettem, de nincs benne az órarendembe.

Legjobb válasz: Megnézed a felvett kurzust és az órarendet, ha van különbség akkor így van, de ilyen elõszokott fordulni. Pár hét késéssel indul a tárgy mert lehet nincs még tanár hozzá.

Megnézed a felvett kurzust és az órarendet, ha van különbség akkor így van, de ilyen elõszokott fordulni. Pár hét késéssel indul a tárgy mert lehet nincs még tanár hozzá.
Vagy szimplán rosszul rögzítették a kurzust. Nekem is volt párszor ilyen... (De egész félévben úgy maradt.)
Egyrészt lehet hogy az órarend nézetet kell piszkálgatni (páros/páratlan hét/összetett, stb) másrészt elég hulladék is a neptun órarend. Vagy tényleg rosszul rögzítették a kurzust. Ha felvetted a kurzust, akkor felvetted, tökmindegy, az órarend nézet mit szerencsétlenkedik.

Egyetem végén ha túllépem a krediteket akkor a felvett kreditet vagy a teljesített krediteket nézik?

Mert a felvettben már túlléptem a határt és még van hátra egy félévem amiben a teljesítettek belül maradnának a 180+10%-on de a felvett kredit így túllépi ezt a határt. Én úgy tudom a teljesítetteket nézik ilyenkor.

Legjobb válasz: A teljesített számít, nem a felvett.

A teljesített számít, nem a felvett.
Viszont van olyan egyetem, ahol a felvett és nem teljesített kreditért is fizetni kell.
Hány éves vagy, hogy képtelen vagy egyedül utánanézni az iskolád szabályzatában vagy a TOn megkérdezni?
Az elvégzetteket nézik
Hova jársz (mert attól függ)

UPC beltéri egységből hogy lehetne "kinyerni" a felvett filmeket? Nemsokára elköltözünk, más szolgáltatónál leszünk és nem szeretném, ha a több év alatt felvett filmek elvesznének :- (

Legjobb válasz: mire szeretnéd átvenni? modernebb eszközökre majdnem lehetetlen, de ha pl csinálsz egy scart-elosztót, és az egyik megy a tv-hez, a másik pedig egy dvd-recorderhez, akkor term a scart "kilövi" a jelet, azaz fogja neked venni is azt amit látsz a tv-n, na de sztem max ennyit tudsz tenni. modernebb eszközökkel (usb, hdmi-csatlakozások) már nem tudod ugyanezt megtenni SZTEM.

mire szeretnéd átvenni? modernebb eszközökre majdnem lehetetlen, de ha pl csinálsz egy scart-elosztót, és az egyik megy a tv-hez, a másik pedig egy dvd-recorderhez, akkor term a scart "kilövi" a jelet, azaz fogja neked venni is azt amit látsz a tv-n, na de sztem max ennyit tudsz tenni. modernebb eszközökkel (usb, hdmi-csatlakozások) már nem tudod ugyanezt megtenni SZTEM.

Szerintetek ha valaki felveti egy hármas lehetõségét, az igazán szereti a párját?

Legjobb válasz: Azért igazán adhatna neked már 5 is,ha már együtt vagytok...

Azért igazán adhatna neked már 5 is, ha már együtt vagytok...
Hát szerintem ha a te párod kérdezett rá erre a dologra hogy lehetne e hármasban 1 másik lánnyal akkor kérdezz rá hogy belemenne e abba hogy hármasban 1 fiúval ... kitörne a világháború....szerintem ha 2 ember szereti egymást akkor megtudja adni a párjának azt amit akar 1 másik személy társulása nélkül ...ha 1 ember a párján kívül más testi kapcsolatára vágyik véleményem szerint az a kapcsolat nem a szerelmen alapul. De viszont az is érdekes hogy nálam 1 lelki megcsalás sokkal jobban fájna mint 1 testi megcsalás....
Alapvetõen benne vagyok mindenben, mert szeretem kielégíteni a másik vágyait, de ez nem szerelem...vagy aki azzal próbálkozik, hogy ezzel dobja fel a szerelmi életét, az felejtse el. Anno voltam ilyen hármas kapcsolatban, egy olyan emberrel, akibe én fülig szerelmes voltam (vagy legalábbis azt hittem). Meg akartam neki adni ezt a kis örömet is, hogy legyen boldog, biztos ez hiányzik az életébõl...odáig sodródott a kapcsolatunk, hogy fél éven keresztül nem tudta eldönteni melyikõnket "szereti" igazán, mert mindkettõnkhöz vonzódott valamennyire... Szóval szerintem ilyet ne...
Ha a barátnõm felvetne ilyet, azután nem nevezném a barátnõmnek többet.
Ha felvetné a barátnõm, hogy kiszeretné próbálni hármasban, valószínûleg átértékelném a kapcsolatunkat. Lényegtelen, hogy nõt vagy férfit akarna bevenni. Nem... nálam ez nem fér bele. Úgy gondolom, ha szerelmes vagyok, és komoly kapcsolatra tervezek (márpedig a futó kalandok hidegen hagytak mindig is) akkor nem, ez kizárt dolog, és nem gondolnám, hogy prûd lennél emiatt.
Szerintem sem. Belegondolni is rossz, hogy a férjem a szemem láttára egy másik nõvel legyen. Én nem bírnám ki. És én sem szeretnék mással lenni az õ szeme láttára (meg másképp sem). Szerintem amíg egészségesek vagyunk és szeretjük, tiszteljük egymást addig ez nem fordulhat elõ.
Sokféle lehet a szeretet, de szerintem akinek effélén jár az agya túlságosan ön és szexközpontú. Nem igazán tartom az ilyen vágyat egészségesnek. Szerintem egészséges erõs kapcsolatban elég az egy, de ha pusztán egészséges szexuális vonzalomról volna szó akkor is legalábbis elég egyszerre az egy. Nekem furcsa indíttatás a többre igény... egy ilyen kapcsolatban inkábbcsak mindenki más eszköz egy kedvéért, és egy ilyen szerep elég megalázó... azért vagyunk ketten, hogy az egyet "boldogítsuk", nem azért hogy egymást boldogítsuk... Valami hiányzik itt. Fõleg ha ragaszkodik az illetõ az ideájához...
Akinek ilyen gondolat megfordul a fejében, az egy erkölcstelen disznó!
Szerintem nem.
Hát én úgy gondolom, ha komoly a dolog 2 ember közt, akkor ne tegyenek ilyet, mert simán megromolhat a kapcsolat... Ha én szeretem a páromat, és egy lány is betársulna 3.-nak.. hát megõrülnék a féltékenységtõl.. Szóval, odáig el se jutnánk.. De ha viszont alapból nem komolyak a szándékaink egymás felé, akkor miért ne?
8-as, csak az elején írt általánosításoddal van bajom. Én is fiú vagyok, és engem ez nem vonz. Úgy vagyok vele, hogy ez 2 személyes "játszma", már ha szeretkezésrõl van szó, nem pedig egyszerû idõtöltésrõl / szükségletkielégítésrõl. Ha az én párom vetné fel, úgy érezném, hogy a kapcsolatunk kiégés felé halad, mert hogy nem tudom azt nyújtani neki, mint amire vágyik.
Szerintem ez nagyon nemtöl függ. Termeszetesen minden fiut mar cak termeszetenel fogva izgatja ez a gondolat. A volt menyasszonyomnak baratnöje eleg "fehermajunak" mondhato es ugy adodott, hogy egy este lefeküdtünk es hajnalig szexeltünk. Nagyon vad es izgalmas volt, de en al elejen nagyon visszafogtam magam es teret adtam neki visszavonulasra is es meg mielött eldurvult volna a helyzet, megkerdeztem, hogy tenyleg ezt akarja e. Jo volt, de parkapcsolatunk alatt egy egyszeri eset. A mostani gyönyörü baratnöm, szöke, kekszemü, magas, vekony modelalkat es tud nagyon szenvedelyes lenni, van egy hihetetlen szexualis kisugarzassal rendelkezö baratnöje, aki ugyanazzal a felepitessel rendelkezik, csak szolizott bör, gesztenyebarna szem es nagyon sötetbarna haj. Raadasul nem egyszer tett ra celzast, hogy nem ellenezne egy ilyen alkalmat. Sajnos valoszinübb, hogy baratnöm az elsö nö lesz a Marson, minthogy ebbe belemenjen. Eröltetni semmikeppen nem fogom es nem is akarom, mert egyreszt elvenne a varazsat a dolognak, masreszt becsülöm es szeretem annyira, hogy ne azt az erzest keltsem benne, hogy ö egyedül nem eleg nekem. Meg akkor is, ha egyaltalan nem erröl van szo, de itt az a lenyeg, hogy ö mit erez ezzel kapcsolatban es ezt tiszteletben tartom. Valaszom tehat, a felvetes önmagaban nem feltetlenül a kanossag, lehet akar az intim bizalom jele is! Senki nem tehet az ösztöneiröl es öszintesegre vall, hogy ezeket a vagyakat megosztjuk parunkkal. Az mar tapintatossag kerdese, hogy hogyan teszük ezt meg. A szeretet pedig az, hogy elfogadjuk a masik fel szemszöget es nem teszünk olyat, amivel megbantjuk!
Erre csak azt tudom mondani: lehetséges. Egyrészt valóban van, aki tényleg csak a hármas szex izgalmáért akar belevágni, kipróbálni valami újat, de ettõl még szeretheti a párját. Másrészt viszont egy csomóan egyfajta kiskapuként kezelik ezt arra, hogy a félrelépést megkerülve feküdjenek le valaki mással. Ezzel viszont vannak gondok bõven.
Ha elbírja viselni a látványt 2 alkalommal, akkor nem.
Nehez megmondani, lehet, hogy szereti, de nem tartja a szexualitast a bizalmas parkapcsolat alapjanak, ahova ne fer be harmadik, inkabb csak kellemes idotoltesnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, jöhetnek még vélemények!Azt hittem már én vagyok túl prûd ehhez a világhoz.
Hát szerintem nem, de ez az én kollektív véleményem.
Alapvetõen nálam ez nem fér bele egy komoly párkapcsolatba, mert számomra az a férfi, akinek ilyesmi átmegy a fején, az nyugodtan keresse máshol a boldogságát, viszont velem ilyesmiket ne tervezzen. Viszont vannak kultúrák, ahol ez elfogadottnak és természetesnek számít. Ez van, nem az én kultúrám.
Szerintem az az ideális párkapcsolat ahol nagyon hasonló mentalitás van a két fél között. Ha egyikben felmerül e kérdés a másikban is jó ha megfogalmazódik. Szerintem a vágyakat ki kell élni de csakis a tökéletesen neked szánt társsal. Szerintem az szereti igazán a párját aki feltétel nélkül szereti. Ha már egyszer megtaláltad és azt mondja hogy szívesen kipróbálná az neked is pont olyan lelkesedést kell okozzon. Én nõnemû létemre szívesen bevállalnám bármilyen felállást mert érdekel és mert tudom, hogy õ is szívesen csinálná. Erényes, sikeres emberek vagyunk mindketten és mindketten szeretjük a kalandokat, amelyek nem föltétlenül mocskosak, csak játékosak és érzékiek és érdekesek. De minden ember más és más. Vannak akik sosem bocsátanák meg ha mást is bevonna a párjuk, megérthetõ, hogy számukra az a fontos hogy csak rájuk gondoljon a kedvesük.

Ha töröltetem magam, akkor a felvett kérdéseimet is törölnék?

Törölni szeretném végleg egy kérdésemet, de sajnos nem lehet, pedig néha jól jönne akár egyet is.

Legjobb válasz: meg meg

meg meg
A kérdező hozzászólása: **Feltett
Próba....szerencse.
A kérdező hozzászólása: Senki, semmi?
Szerintem nem.A profilodat törlik de a kérdéseid tuti megmaradnak!
A kérdésed megmarad, mert lehet, az a kérdés más számára hasznos lehet. De írhatsz nekik, info-ra, hogy töröljék ki azt a kérdésedet. De miért akarod kitörölni?

Skype-on hol látom, ha valaki felvett a partnerlistájára? (3. 0. 0.205)

Legjobb válasz: Elvileg értesítést kapsz, mikor belépsz, és meg kell erõsítened, hogy ismered.

Elvileg értesítést kapsz, mikor belépsz, és meg kell erõsítened, hogy ismered.
A kérdező hozzászólása: Elméletben tényleg úgy kéne lennie, de gyakorlatban kettõbõl egyszer se kaptam értesítést. Utólag már sehol nme lehet visszanézni?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!